2021-12-16 1041 浏览
人生第一次寫食評,因為實在忍唔住點解咁差都可以有二百幾好評得十寧個差評!!希望唔會再有人中伏!我現在睇返差評的都有同感,原來佢幾年都冇變過⋯⋯ 係我地傻仔咗比食評搵笨呃晒😡1. 訂了座早5分鐘入,未齊人佢照俾入,但短短10分鐘佢問咗超過5次其他人到未!如果佢覺得要齊人先坐可以出聲,唔係入咗去就咁樣崔人!仲要話入坐計45分鐘要埋單!我明佢想lunch hour 做多一轉,中環呀嘛⋯⋯⋯⋯ 可惜走時出面係冇人等位的!2. 湯粉 👉🏻 湯底得鹹味,粉成餅咁痴住晒又唔夠熱3. 白咖哩飯 👉🏻 白咖哩 ummm 奇怪又係得個鹹味!到底點解可以煮到咁的味🤐🤐🧐4. 乾撈粉 👉🏻 叫做最好食,係個豬扒⋯⋯乾到呢🤭🤭🤭 我已經唔係要食汁的人,都頂唔到😔😔5. 黑啡 / 凍檸茶 都唔好飲份量偏少,男人唔夠飽!!總括3人一致認為冇下次同埋叫我寫差評!忍唔住點解差到拱喎!!
希望唔會再有人中伏!

2. 湯粉 👉🏻 湯底得鹹味,粉成餅咁痴住晒又唔夠熱

5. 黑啡 / 凍檸茶 都唔好飲

2021-12-16
2021-12-16 784 浏览
自問真係冇去過老撾,最多只係食過越南菜,今天光顧這間餐廳,係,中環食晏係趕的,但都唔使一坐低張凳未坐熱就已經埋嚟問你四次人幾時到。未入座時客人已講明未人齊可以等人齊先入座,但係你店主叫坐低先,咁點解係要咁迫啲客!倒頭來仲要兇個客人坐低即刻計時,只可以食一個鐘。服務態度差一陣間仲有更差可以分享,先講咗食物質素,牛丸湯河等同清水河,係室溫的,咖喱飯完全冇味。豬扒撈檬件豬扒係硬過石頭,飲品完全冇味,但沖飲品嗰位呀姐已是全店最有禮貌的。冇錯顧客真係冇去過老撾,未必適應你口中所謂正宗老撾口味,只要店主用正常態度回覆客人查詢,相信客人會包容。但店主採用的態度竟是挑戰客人有冇去過老撾,識唔識食,這是極大的問題。可能店主覺得食客樣衰,配不起他的餐廳,但目測對其他客也不見得禮貌,身旁兩位女士餐飲未享用完畢,就要催埋單,兩位女士回覆未飲完,店主竟然問要唔要攞走。更何況外面只得三位客人等位。做得有咁上下年人,出去食飯一定懂得潛規則,你做適當的行為向顧客提示要買單,大部份的顧客也會知情識趣,只不過你一直用你的那種自傲趕客態度,顧客當刻不出聲並不代表你是正確的。向店主反映態度問題時,店主竟然自誇他們差的話豈能在

可能店主覺得食客樣衰,配不起他的餐廳,但目測對其他客也不見得禮貌,身旁兩位女士餐飲未享用完畢,就要催埋單,兩位女士回覆未飲完,店主竟然問要唔要攞走。更何況外面只得三位客人等位。做得有咁上下年人,出去食飯一定懂得潛規則,你做適當的行為向顧客提示要買單,大部份的顧客也會知情識趣,只不過你一直用你的那種自傲趕客態度,顧客當刻不出聲並不代表你是正確的。向店主反映態度問題時,店主竟然自誇他們差的話豈能在中環屹立多年!用餐完畢後走回辦公室的路上,經過另一間越南餐廳BEP, 看見內裏顧客有講有笑的,環境乾淨,相比起剛才用餐的體驗,只能向自己講一句:老襯做一次就夠。我最多繼續做隻港豬,以後繼續食越南菜。

Oh, one more thing,店主話冇人睇OpenRice,我就將我第一次在OpenRice寫comment獻給店主,我相信其他食客的體驗未必跟我一樣,我只希望我今天的經歷只是個別事件,祝你生意蒸蒸日上, 客似運來,在中環生意越做越好,開多啲分店,等你教多啲香港人老撾菜是怎樣的一回事!
Laos- 老撾,又稱寮國🇱🇦比較少為香港人熟悉嘅地方,她被其他鄰近熱門嘅旅遊國家如泰國,越南等包圍住,係東南亞其中一個內陸國家,文化亦深受兩國影響,換言之飲食文化亦然,而老撾曾經亦被法國殖民過(法軍係老撾首都永珍/萬象興建了一座寮國版凱旋門)因此亦深受其影響. 老撾菜會有泰/越菜嘅影子,但其特性又無兩者咁鮮明突出,因此香港少有餐廳主打老撾菜.而今次呢間餐廳就由著名寮葡混血名廚JustinChan 打理,以其祖母姓氏 - 施心畢(前老撾皇族姓氏)命名, 菜單靈感源於老撾琅勃拉邦Luang Prabang,混合老撾苗族,越南,潮州及家庭食譜以成,別有心思,而小編幾年前正好有去過老撾一趟,正想尋回昔日嘅味道👍🏻.餐廳雖然處於中環,但價錢非常貼地而裝潢簡樸實在. 菜單設計別具心思,好似報紙📰咁,而且選擇超多🤣而菜色名都以老撾名諧音命名(老撾文與泰文非常相似).($78)‘是冧彈’(無錯聽落好似粗口)字面係解啡色🟤嘅意思(關於泰文顏色可以睇返當年吳君如tony jaa泰文教室🤭)指嘅係一款醬汁,呢道菜類似越南嘅撈蒙,酸酸辣辣配合幾惹味嘅烤雞,肉質都嫩滑,雞皮烤到微脆👍🏻.($78)餐廳招牌嘅椰

[是冧彈雞撈粉]($78)‘是冧彈’(無錯聽落好似粗口)字面係解啡色🟤嘅意思(關於泰文顏色可以睇返當年吳君如tony jaa泰文教室🤭)指嘅係一款醬汁,呢道菜類似越南嘅撈蒙,酸酸辣辣配合幾惹味嘅烤雞,肉質都嫩滑,雞皮烤到微脆👍🏻

[香茅妹豬豬扒全米椰子湯粉]($78)餐廳招牌嘅椰子湯粉,亦係大廚嘅家庭料理,奶白嘅椰子🥥湯唔會太濃味令你有好快濟嘅感覺,啖啖嘅椰奶香,而用上100%全米粉令到更加爽滑彈牙,伴隨嘅香茅豬扒就正常發揮.

[紅咖哩豬頸肉見求]($78)見求取其諧音- kin kao, 解食飯意思,飯用了紅米飯,感覺健康啲🤣但份量都幾多,仲有埋炸薯仔,carbs指數爆燈🤣話就話紅咖哩但其實唔辣.

[是拉差牛油醬雞翼]($48)越南牛油雞翼嘅影子,都係單邊雞翼好方便,調味香濃甜甜地但就辣度欠奉.

整體嚟講餐廳嘅菜色唔算話好有驚喜,始終老撾菜好少有好具代表性嘅菜式(相對之下),整體嘅烹調方法唔會好似越/泰咁辛辣,鮮明,反而口味較為溫和沉實,重視香料同材料嘅應用. 雖然如此,但其背後嘅心思,推廣老撾菜之心都值得嚟支持下嘅👍🏻
2021-11-11 1663 浏览
下一站~老撾🇱🇦由於被越南柬埔寨泰國包圍住,所以飲食文化都好類近,但調味我認為相對溫和。初嚐老撾菜,別有一番風味,絕對係一個新體驗👏🏻一直以為「施心畢」係香港翻譯既人名🤭好彩谷哥一下先知「施心畢」係老撾皇朝既姓氏,老闆係皇朝既後裔。而當日老撾王子就見唔到喇😳反而同老撾皇后有緣啲,本人相當熱情同friendly🙌🏻臨走見佢忙緊,我都叫職員同佢講野食好味道🤣▪️◾️◼️是冧彈雞見求 $78◼️◾️▪️禁止🚫粗言穢語呀下😏☝🏻!「是冧彈」係老撾醬汁既意思。雞炸得乾身唔油膩,雖然咁黑蚊蚊,但食落唔辣之餘仲比我想像無咁重口味,外層炸得乾硬左少少,點知神奇在於肉質一啲都唔乾,而且仲幾多肉汁tim😳炸雞骨位多無咩肉食,配合好多炸蒜蝦米香料等,鹹鹹香香易入口。「見求」意思係糯米飯,飯溫近乎室溫偏暖,用左比較有口感既紫米飯,配以薯角同蕃薯條🤩炸得好好食!不忘加入少少蔬菜有蕃茄青瓜茄子😌平衡下需要「健康」既心理✊🏻▪️◾️◼️燒豬頸肉撈粉 $78◼️◾️▪️驚喜位除左因為大份外😳😳😳厚切豬頸肉仲有成七八舊🤤❤️omg真心相當好食爽口!!!呢種味有啲似叉燒甜甜地咁,同平時食開既豬頸肉有啲分別🤣邊位燶得比較嚴重但因為好好味,我地都照啪
下一站~老撾🇱🇦

▪️◾️◼️是冧彈雞見求 $78◼️◾️▪️

▪️◾️◼️燒豬頸肉撈粉 $78◼️◾️▪️
驚喜位除左因為大份外😳😳😳厚切豬頸肉仲有成七八舊🤤❤️omg真心相當好食爽口!!!呢種味有啲似叉燒甜甜地咁,同平時食開既豬頸肉有啲分別🤣邊位燶得比較嚴重但因為好好味,我地都照啪晒🤤
米粉係我鍾意既texture !酸酸咪咪既酸辣汁勁開胃🤩!!調得恰到好處。海量既紅蘿蔔絲青瓜粒等撈起,堅係無得輸❤️

▪️◾️◼️手打墨魚餅 $48◼️◾️▪️
職員話係人氣小食,一於試試佢!係咪手打就唔知,但食落彈牙爽口就真既😌唔會成口粉,熱焫焫得黎好夠juicy,已經贏左🤪

▫️◽️◻️南薑香茅水◻️◽️▫️
養身熱飲😝零薑味,飲得出係香茅水,用左冰糖,所以較一般糖滋潤,甜度低岩晒我!

▫️◽️◻️老撾咖啡◻️◽️▫️
滴漏咖啡只限熱飲!😌咖啡我就唔飲既,所以交左比史兄,🧑🏽‍🦱表示好似無加奶感覺似齋啡,但唔酸唔會太苦澀,無咩特別喎,會唔會係你唔識野咋!?🤣🤣
  • 燒豬頸肉撈檬
2021-10-29 821 浏览
朋友叫我去試吓老撾菜,約好星期天,可能時間尚早,入座客人未算太多。老撾又稱寮國,鄰近泰國,越南,曾是法國的殖民地,所以飲食文化深受三國的影響。今日選擇了Laos Platter 老撾盆菜,可以嘗試到多些口味。當中有「烤雞」肉質鮮嫩,很入味。「蝦米青木瓜沙律」好有越南風味,清新開胃帶點酸。「煎花蛋」加上紫菜的煎蛋,上面還有茄子、小蕃茄等。「老撾豬肉碎包蔞菜」都幾好味,沒有太多醬汁。「透心蛋」一開二的皮蛋浸在酸酸甜甜的醬料中,味道不錯好有風味。「老撾凍魚」今天吃到的是炸魚,炸工非常好,魚身外脆肉嫩。「甜品」的芝麻糕好香芝麻味。「青椰奶茶」和「青椰咖啡」也不錯,椰汁是分開上,自己可以調校喜歡的味道。

型男廚神 帶你暢遊老撾🇱🇦 「素」說名城故事位於蘇豪核心地段 的 施心畢老撾餐廳 主廚老闆👨🏻‍🍳 是老撾皇族👑親信的後代,將地道的國家美食發揚光大,加入健康素食元素🍀 烹調出全新的創意素料理 Laos Green☘️🌿系列,絕對有板有眼 值得讃賞! 👏🏻👏🏻👏🏻Sisombath isn’t a typical soup noodle joint that you expect to see in the heart of Soho - located conveniently below the renowned Central-Mid Levels Escalator, Chef-Owner Justin Chan, famed as the “Jamie Oliver of Laos”, perfectly showcases authentic Laos cuisine with his Laos Royalty lineage. With his latest experimental veg series - “Laos Green”, further extends
型男廚神 帶你暢遊老撾🇱🇦 「素」說名城故事
🌿系列,絕對有板有眼 值得讃賞! 👏🏻👏🏻👏🏻

Sisombath isn’t a typical soup noodle joint that you expect to see in the heart of Soho - located conveniently below the renowned Central-Mid Levels Escalator, Chef-Owner Justin Chan, famed as the “Jamie Oliver of Laos”, perfectly showcases authentic Laos cuisine with his Laos Royalty lineage. With his latest experimental veg series - “Laos Green”, further extends his passion to plant-based food to the green-eaters in HK.

Recommended dishes 必吃
Veg Rice Soup Noodle 素菜全米酸豆湯粉 🍀🌰🍜
Veg Pad Ka Prao Rice 素菜太陽見求 🍀🔆🍚
Fresh Mango Rice Paper Roll 香芒米紙卷 🥭🧻
Papaya Salad 青木瓜沙律 🍀🪵🍉🥗
Sriracha Butter Chicken Wings 是拉差醬素雞翼 🌶💸🍖
Fried Konjac Tofu 鹽酥素魷魚 🔥🐙
Crispy Oyster Mushroom 香脆素鮑雞粒 🍄🐥🎲
Assorted Vegetables w/ White Curry白咖哩雜錦素菜 🥘🥗
Veggie Fried Spring Rolls 素春卷 🍀 🌯
2021-10-16
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-09-24 773 浏览
老撾菜係香港應該好少見,咁啱喺中環呢度見到有一間所以好奇試下。同朋友兩個人order佐呢個老撾盤菜,裡面嘅種類都ok,有炸魚,烤雞,青木瓜沙律,透心蛋,煎花蛋,豬肉碎菜包同埋類似五穀飯。盤菜嘅份量都算多,菜式亦帶有小小泰國菜嘅風味,有酸辣味道,又有香口炸嘢。另外餐廳喺無酒精飲品提供嘅,不過可以俾客人自己落去seven買入黎飲。
老撾盤菜
2021-09-17 602 浏览
星期日午飯時間,附近餐廳都要等位。呢間完全唔洗等,即入。從未嚐過老撾菜,是因為在這餐廳用饍,才看看google,尋找一下老撾在哪。原來老撾在泰國和越南之間,所以,其實老撾菜式就是在這兩者之間。有大有細,所以不能吃太辣,叫了一個白咖哩豬頸肉飯,白咖哩是完全不辣的,應該是用椰漿加一些香料製成,味道可以,豬頸肉ok, 飯不是普通的飯,粘粘的有些似糯米。另外叫了一個雞肉湯粉,這種粉我在香港沒有食過,口感介乎米線同米粉之間,配襯椰汁湯底 ,很香。還有一碟是煎花蛋,其實是煎太陽蛋但中間加入一些香草和香料。總的來說,食物的感覺就是泰國和越南之間,香料味頗濃。價錢主要都給了《異國特式》這幾個字。
星期日午飯時間,附近餐廳都要等位。呢間完全唔洗等,即入。

還有一碟是煎花蛋,其實是煎太陽蛋但中間加入一些香草和香料。

2021-08-20 992 浏览
好坦白講佢個樣真係無特別appetitising🙈但好少聽老撾菜,所以都黎試下叫返最多人推介嘅白咖喱豬頸肉見求其實就係紅糙米飯但係有趣嘅配搭🤣真係無喺第到見到飯再搭炸薯角😅變相係兩份carbs🤭但炸薯角夠熱同脆👍個白咖哩汁唔係平時見慣嘅質地🙈比較似中式嗰種勾芡嘅汁🙈唔係好鐘意🙈椰汁味重但我唔係好覺係咖喱味🙈豬頸肉都厚肉同唔嚡,但可以燒得再乾身爽口啲同焦香啲,逼返啲油脂香出黎🙈佢本身都有檸檬葉(?)香料味幾得意會播住老撾嘅歌(?其實唔識個language 都唔肯定🙈)幾得意🤣

叫返最多人推介嘅白咖喱豬頸肉見求
白咖喱豬頸肉見求

其實就係紅糙米飯

2021-07-27 1354 浏览
特色抵食老撾菜😊🛺🛺🛺🛺🛺🛺🛺🛺又係時候要去安撫一下自己旅行之心😭,今日去開中環,就找找有什麼特色菜可以試試😋。突然看見眼前有關餐廳,先被他的名字吸引——施心畢😅,好難想像是什麼菜式😂,愛冒險的小編,正合心意😎!看清楚原來是老撾菜!上網看看才知老撾應該是越南泰國附近🤓,過往食越南菜都是粉、麵、檬粉較多😋,或越南春卷,飯類就真係比較少食😝。餐廳位於商業大廈🏬之內,店面不是很大,四四方方⏹,燈光有點幽暗🕋,就像是原住民🗿那種感覺,正!首先餐牌,設計成報紙樣已有心思😙。看看內容,好多菜式都係色彩鮮艷🌈,突然見到有個系列叫:見求😅?問老闆先知原來係老撾叫法,同定食差不多😂。又見「是冧彈雞」見求😅!好開心呀😆!不過最後無叫🤣!🔆老撾豬肉碎太陽見求 $78上枱時以為用竹盆上碟,看真原來係圖案✨,不過都有Feel呀😙!佢嘅肉碎份量唔少😌,而且唔係好碎,加上有大量炸香蒜🧄及香葉🌿同炒,香口又口感豐富😙。佢地用嘅飯應該是小編最愛嘅紫米加糯米🍚,又煙韌及又香甜😍;配埋雙燶邊煎蛋真係無得彈😍!🔆燒豬頸肉全米湯粉 $78開頭以為係「全湯米粉」😂,來到係有驚喜嘅😋!啲豬頸肉有燒烤香味,肉質彈牙爽口😁!
特色抵食老撾菜😊

🛺🛺🛺🛺🛺🛺🛺🛺

🔆老撾豬肉碎太陽見求 $78

🔆燒豬頸肉全米湯粉 $78
開頭以為係「全湯米粉」😂,來到係有驚喜嘅😋!啲豬頸肉有燒烤香味,肉質彈牙爽口😁!重點在於那全米粉,佢粗過米粉,但幼過米線,有點煙韌又唔硬😋,好食🥳!

🔆芒果糯米飯 $38
連埋國旗🤓,就是要提提你身在老撾😂!份量相當大及飽肚😗。它與泰式芒果🥭糯米飯不同,就是較原住民那份原始感覺喇😂!有椰絲、椰奶、甜甜芒果、紫糯米,大大份,最啱大食人士😆!

🔖施心畢老撾餐廳Sisombath Laos Restaurant
📍中環威靈頓街98號翡翠中心4樓
2021-07-13 953 浏览
黎到中環依間老撾餐廳, 本身未食過老撾菜 😂 但原來同泰國/越南菜食既野差唔多😋我地叫左杯老撾咖啡 ☕️ 同埋椰香綠茶 🍵同埋兩碗湯粉。老撾咖啡係成個滴溜壺連杯上, 俾你慢慢享受成個滴溜過程, 等待一杯好咖啡, 個杯都好特色,打卡一流👍🏻椰香綠茶係綠茶同椰奶分開上, 因為甜度主要靠椰奶, 所以可以自己調較甜度👍🏻 兩樣野出奇地夾, 飲到濃厚既綠茶味之外, 亦飲到淡淡既椰奶香 😋 推介 👍🏻味道 🌕🌕🌕🌖🌑環境 🌕🌕🌕🌑🌑服務 🌕🌕🌕🌗🌑性價比 🌕🌕🌕🌖🌑

我地叫左杯老撾咖啡 ☕️ 同埋椰香綠茶 🍵同埋兩碗湯粉。

味道 🌕🌕🌕🌖🌑
環境 🌕🌕🌕🌑🌑
服務 🌕🌕🌕🌗🌑
性價比 🌕🌕🌕🌖🌑
  • 青椰綠茶
2021-07-12 740 浏览
第一次食,喺openrice外賣自取優惠search到,都近公司,要上4樓所以一直唔知呢間野,所以諗住試下,叫左個是冧彈雞椰子湯米粉,個雞幾好味,椰湯有椰味同奶香味,份量都ok, 整體唔錯
外卖自取
2021-07-06 887 浏览
舖頭係樓上舖,我兩點半到,所似好似唔係好旺場,侍應好有心,落場食緊飯都幫我哋落單。環境裝修好似差少少,但勝在佢價錢好抵食。*冇影到湯粉,但佢好正,啲粉韌韌地,又有米香,湯底好濃又冇咩味精感覺。*蝦米青木瓜沙律 $68好爽口嘅沙律,味道酸酸甜甜,以酸為主,好開胃,有蝦米,又有番茄仔,仲有啲生四季豆,應該係傳統嘅做法。白咖哩雞肉見求 $78白咖哩一啲都唔辣,完全唔似咖哩味,雞脾肉好滑,冇雪藏雞味,有幾條薯條,新鮮炸起熱辣辣,又脆卜卜,紅米飯健康又熱辣辣,仲有啲菜,真心健康又好食,喺其他菜式比較之下,比較普通。是拉差牛油醬雞翼 $48我見係openrice熱門,立即叫嚟食,單骨雞翼,超級方便食,炸到脆脆dik,入面雞肉唔會好乾,是拉差唔係好辣,啱啱好嘅辣度,牛油醬其實應該唔係牛油,冇乜牛油香味。豐盛拼盤 $88米紙卷好正,啲菜脆,加埋扎肉(?),好有春天嘅味道,其他炸物食唔出咩味咩餡,優勝之處係夠脆,下次我會淨係叫米紙卷。
蝦米青木瓜沙律 $68

蝦米青木瓜沙律
白咖喱雞肉見求
是拉差牛油醬雞翼
2021-05-13 1730 浏览
d菜式名都好有趣🙊是冧彈球見求 plate rice (即係碟頭飯🤔)雞肉鮮嫩 表皮炸得脆身 味道鹹鹹香香🤤茄子食落仲係熱既 係新鮮燒起老撾酸肉腸沙律似泰國青木瓜沙律酸肉腸第一次食 好新鮮既感覺 酸酸地 肉腸係燒過後先擺落去撈 比較香口可能沙律係酸 肉腸又係酸 整體就變到好酸 食到好似好口渴咁墊底有d生菜係到 食果d感覺感覺仲清新d😂最後叫左兩個小食1. 酥炸魷魚係我食過最好味既炸魷魚粉漿薄薄一層 魷魚有介花後先上粉漿 所以粉漿可以均勻地而且緊緊地裹住魷魚到魷魚食得出係新鮮酥脆而且完全唔韌味道有d鹹香鹹香附帶既汁係酸酸地既 整體非常高質2. 豬頸肉米紙卷呢個就有些許失望豬頸肉食落已經冇溫度而且冇乜味米紙卷只有生菜同粉絲 完全係靠豬頸肉提味所以成日米卷食落係冇味既有附帶左一個醬點黎食 但個醬味道好淡 我幾乎食唔出有味😂😂飲品叫左青椰奶茶奶同茶分開 可以自己調味道好新鮮 加曬奶落去後就發現奶味過重 變左好似飲緊椰子奶咁茶味唔突出🙊不過可以一試
d菜式名都好有趣🙊
是冧彈球見求 plate rice (即係碟頭飯🤔)
雞肉鮮嫩 表皮炸得脆身

茶味唔突出🙊
不過可以一試

是冧彈雞見求
2021-05-11 1179 浏览
✨中環特色老撾菜✨•我對大家唔住😭打我啦...鬧我啦...🥺sem尾太忙先無update😭好啦~因為Jojo成日會去中環 但次次去親都係食得貴又麻麻哋好食🥲今次!終於搵到一間CP值勁高既😍連個frd都跟住話:呢間真係可以回頭!究竟有幾吸引?🔥🔸食物簡評(✔️收取加一服務費)•💭白咖喱豬頸肉見求 $78呢個性價比好高,賣相又吸引😍配菜多、份量又足!同朋友share最後都係食唔晒😂見求即係飯~由紫糯米、糯米、白米整成!口感煙韌🥱白咖喱好重椰汁味😚豬頸肉不過不失啦,但有好多塊😂!但我想重點讚佢既薯角😍勁脆勁香口🔥•💭老撾牛肉100%全米湯粉 $78呢個我朋友就大讚😝面質好煙韌,食落有少少米香,確實係同平時米粉唔同🥱牛肉粉除咗有牛肉片,仲有牛丸(唔係打人嗰啲🤣)、芽菜、豆卜🔥湯底濃郁而唔重味精😚整體唔錯,但都係果句,份量真係超級多....😂•💭是拉差牛油雞翼 $35必食!必食!必食!🔥呢個價錢普通雞翼都必食啦係咪🤣是拉差其實係香甜辣椒醬😜而牛油雞翼係開邊,食嘅時候好方便😚外脆內嫩,甜甜辣辣咁食到好過癮😙但唔知點解我覺得佢有少少鹹蛋香味🤣🤣🤣(味覺失調 劉浩龍)•💭芒果糯米飯 $38見到呢個價錢.
✨中環特色老撾菜✨

🔸食物簡評(✔️收取加一服務費)

💭白咖喱豬頸肉見求 $78

💭老撾牛肉100%全米湯粉 $78

💭是拉差牛油雞翼 $35

💭芒果糯米飯 $38
見到呢個價錢...真係平到唔知講咩好😂好抵呀!!!糯米飯同泰國嗰款有啲唔同,呢隻係糯米加紫糯米,口感偏甜🤩伴碟有花生碎、椰絲,而椰汁調味啱啱好!整得幾出色😛

💭椰香綠茶 $30
好特別🤣仲要好igable!比你自己倒落去😂綠茶味甘香,加埋椰汁又幾match!而且呢度啲嘢飲唔係死甜😛

💭椰香奶茶 $30
味道香醇濃厚🤩但朋友話我嗰杯綠茶好飲啲喎~🤣我就覺得奶茶同椰汁真係唔係太match🤫所以係麻麻哋,不過奶茶茶底好香😜

🔸IGable:(不適用於打卡)

但都講幾句啦~呢度始終樓上鋪,人流唔係好多🧐所以我去食嘅時候係好寧靜!得兩三台客!枱與枱之間空間好大,講八婆野都冇人知🤣私隱度算幾好🤞

🔸整體評分

食物:🧡🧡🧡🧡