啱啱同朋友3月份去完日本🇯🇵對佢地嘅一人燒肉念念不忘🤭✨去咗4日有3日都食咗 真係好正💕💕經過觀塘見到又心思思食咗😂😂😂估唔到叫「新齋橋」出地鐵要行7-8分鐘餐廳裝潢都係走日式木系風格面積超大 勁多位唔洗驚要排長龍😎仲有客房 一家人👨‍👩‍👧‍👦/朋友聚會👫🏻夠方便燒肉套餐主要係10款選擇 有豬🐷有牛🐮而家做緊優惠套餐+$1送雞肉🐔我地揀咗一人到個套餐 都係$98用QR code落單即刻俾埋錢 冇加一服務費🐮極上牛小排套餐🐮牛板腱肉套餐每個餐都包埋沙律🥗+麵豉湯+白飯沙律🥗好夠醬汁幾新鮮 麵豉湯熱辣辣🍲個爐隔離仲有3款醬汁俾大家揀對比🆚返日本🇯🇵一人燒肉店有6-7款汁比較少選擇 而且唔夠濃味 有啲稀薄牛小排有7片 肉質都幾嫩滑🥩全肉冇乜筋肉汁都有但偏少 而且每塊肉都較薄身牛板腱肉就得5片 肉味較淡薄個人覺得以$98嚟講價值比較低真係比好細食嘅女仔食先剛剛好🤧🤧因為飯都有一碗 但肉唔夠 可以追加肉肉🥩最抵係可以$48食到豬五花等⋯如果午餐嚟食就啱啱好 但晚餐就太少了🙃
啱啱同朋友3月份去完日本🇯🇵

最抵係可以$48食到豬五花等⋯
如果午餐嚟食就啱啱好 但晚餐就太少了🙃
2024-04-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-03-14 986 浏览
上個星期來過一次,唔知什麼原因竟然冇開門營業,今個星期再來【新齋橋】,終於可以幫襯了!餐廳雖然位於一楝新建(或翻身改建)商業大廈一樓,偏偏升降機未能直達,要利用一條專用電動扶梯,實在浪費空間。上到一樓,暫時只有一間【新齋橋】。門面並不顯眼,沒有落地透明大玻璃,亦沒有大大個招牌。有見及此,餐廳老闆豎立了易拉架吸引客人。餐廳內刻意預留空間作為等候區,夠細心!唔似今時今日大部份香港餐廳,只會想盡辦法用盡空間佈置餐枱。座位區分成兩部份:一邊係拉麵區,另一邊係日式燒肉區。可能係新張優惠,全部燒肉午餐定食都有折扣。配合今時今日的大潮流,用QR code自助點餐兼即時結帳。餐飲並非一般的可口可樂,而係小編從來未見過的罐裝蘆薈果汁飲品。冇留意產地,但無論係菠蘿或士多啤梨味皆好「假」,總之係唔好味。極上牛小排燒肉午餐定食($98) 牛肉真係切得好薄,加上賣相、肉色及脂肪分布,似非常普通水準的港式火鍋牛肉。牛舌芯燒肉午餐定食($98)8片接近完美圓形的薄切牛舌,賣相有點奇怪,加上並未徹底解凍,視覺上打了折扣。牛舌軟身,有少少靱,只係最普通嘅牛舌,並非牛舌心;味道一般,當然更加談不上肉汁豐盛。極上牛小排有少
座位區分成兩部份:一邊係拉麵區,另一邊係日式燒肉區。
極上牛小排燒肉午餐定食
牛舌芯燒肉午餐定食
牛舌軟身,有少少靱,只係最普通嘅牛舌,並非牛舌心;味道一般,當然更加談不上肉汁豐盛。極上牛小排有少許嚡口,牛味一般、肉汁少,亦沒有鮮甜的牛脂香氣。
唯一賣點係夠平,味道好一般。
2024-02-24
2024-01-31 1407 浏览
喺觀塘返工嘅友人介紹咗呢間一人燒肉店 佢話呢間餐廳有定食又有放題 見到佢嘅定食都幾豐富 所以就冇嗌放題啦😚極上牛小排 五花腩肉 雞腿肉 牛舌芯呢個套餐滿足到我想一個餐食晒豬牛雞三樣食物 仲送多一份牛舌芯👅 整體肉質唔錯 唔算係好肥 牛小排同埋五花肉都有啲雪花 令到燒出嚟仲好多肉汁🐮 牛舌芯厚度適中 食落口少少煙韌 點埋呢度嘅燒汁就幾夾特上美國西冷扒完全冇諗過佢會咁大塊 因為係原塊扒咁上 所以會比較厚身😮 但係燒完出嚟嘅效果幾好 西冷扒側邊嘅肥膏部分燒完之後好香脆😳 而西冷扒入面仲保持住juicy 如果鍾意食牛嘅話 都幾推介大家嗌呢一份套餐燒肉定食會包括咗白飯 味噌湯 野菜沙律 汽水 同埋甜品 所以都幾豐富😗 白飯嘅話仲可以加錢升級做溫泉蛋木魚紫菜飯㗎 汽水方面就有菠蘿或士多啤梨汽水 都比較特別🥤 入面仲有啲蘆薈粒粒 甜品方面就有雪米糍🍦呢間餐廳係用QR code落單嘅 仲支援好多種電子支付嘅方式 真係簡單好用啊😂

極上牛小排 五花腩肉 雞腿肉 牛舌芯

特上美國西冷扒

套餐
甜品

2024-01-28 881 浏览
喺觀塘想食一人燒肉可以去【新齋橋】觀塘站出行大約8分鐘,係駿業熟食市場對面餐廳入邊環境好大,座位舒服,好適合一大班人也有長檯對牆,自己一個食都無問題!🔸特上美國西冷扒 150g $148每個人面前有個一人燒烤爐,自己燒自己嗰份塊西冷板都算大塊,不過脂肪都比較多因應自己的喜好去燒到牛肉有幾成熟,而我比較鍾意生,所以我都盡量燒五成左右,牛肉味很重🔸極上牛小排+五花豚肉+雞腿肉(各50g)$148相比之下我比較推薦這個套餐,因為有不同的食物可以嘗試,最令我有驚喜的是雞腿肉,因為肉質很鮮嫩也很多汁。其次是牛小排,肉質都嫩滑,比西冷扒薄,所以會好快熟,要很快就夾上來。最後五花豚肉要燒得好小心,耐咗就會變得很硬,快咗又怕唔熟!▪️送牛舌芯(50g)牛舌芯都係比較薄切的,燒10-20秒就可以食得我認為全部之中最好食是牛舌芯,因為有牛肉味之餘有爽口彈牙以上兩個都是套餐,裡面有白飯、味噌湯、沙律、汽水及甜品,所有嘢都係日式餐廳應有嘅嘢,不過不失,而甜品就係一粒士多啤梨雪米滋
喺觀塘想食一人燒肉可以去【新齋橋】
觀塘站出行大約8分鐘,係駿業熟食市場對面
餐廳入邊環境好大,座位舒服,好適合一大班人
也有長檯對牆,自己一個食都無問題!

🔸特上美國西冷扒 150g $148
每個人面前有個一人燒烤爐,自己燒自己嗰份
塊西冷板都算大塊,不過脂肪都比較多

🔸極上牛小排+五花豚肉+雞腿肉(各50g)$148

▪️送牛舌芯(50g)
牛舌芯都係比較薄切的,燒10-20秒就可以食得
我認為全部之中最好食是牛舌芯,因為有牛肉味之餘有爽口彈牙

2024-01-05 1134 浏览
【觀塘區】【新齋橋】喺觀塘好多嘢食,我之前都介紹過唔少。不過好多時都係講緊工廈食堂或者 apm 嗰邊啲商場舖,喺駿業里行入去嗰堆餐廳食肆又真係唔係好多機會講。今次就特登走入去試一間日式燒肉,我有朋友話想試,咁咪順吓佢意囉。我哋都係叫「燒肉套餐」,其實食套餐就完整啲嘅,除咗主食之外,仲有齊晒白飯、味噌湯、野菜沙律、汽水同埋是日甜品。雖然冇得轉其他飯,但係個白飯本身都幾正。汽水就每日唔同選擇,我哋都揀飲「雪碧」,好飲嘛。朋友試 $98 嘅「極上牛小排」餐,老實講,啲牛小排都幾好食。佢好食個位係牛味勁濃,而且牛小排嘅特性本身都係肉質鮮嫩,燒起上嚟焦香感十足呀。我試嗰份就貴少少,係 $168 嘅「特上美國西冷扒」,係厚身啲嘅肉。食落都好好味,唔止牛味香,厚少少嘅肉可以試埋唔同生熟程度嘅口感。一人燒肉可以自由選擇口感,呢點係我中意食嘅其中一個原因。食完就上返個是日甜品,係朱古力同士多啤梨味嘅「麻糬」各一件,埋單 $266,唔差啦。。。(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #

(地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #新齋橋 #燒肉套餐 #白飯 #味噌湯 #野菜沙律 #汽水 #是日甜品 #麻糬 #極上牛小排 #特上美國西冷扒 #1am1256 #1ambackup
2024-01-03
外卖送餐
3天前 0 浏览
喺觀塘住嘅朋友仔介紹咗一間一人燒肉店,趁放工有時間就同朋友去試一試👫🏼👭👬。餐廳環境非常之大,完全唔使迫,冇空間感嘅問題。另外裝修比較簡潔,但係用咗淺色嘅裝修,令人感覺舒服😎睇返先佢仲有一啲位係提供一人座位面對牆壁令到食野都冇咁尷尬,又有自己空間值得讚一讚🫢🫢另外而家仲有優惠,大部份餐都唔過$100超級抵食,可以過吓燒肉嘅口癮😎而枱面上亦都有提供唔同嘅調味料包括鹽、胡椒、燒汁醬等等,可以自行調味每個套餐都有餐湯、沙律以及飯🍚沙律幾新鮮非常開胃,湯亦都熱辣辣極上牛小排 $98🥩牛肉切得比較薄,勝在有啲雪花,所以燒出嚟有啲油脂,相對地容易入口牛板腱肉 $98🥩由於呢款部位牛肉係冇乜油份,所以牛肉比較煙靭少少,但係好有牛味,配埋飯啱啱好新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

每個套餐都有餐湯、沙律以及飯🍚
沙律幾新鮮非常開胃,湯亦都熱辣辣

極上牛小排 $98🥩

牛板腱肉 $98🥩

新齋橋 (觀塘)
觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

3天前 0 浏览
最近在觀塘的新齋橋餐廳品嚐了一頓美味的日式燒肉定食,這次點了牛小排一人燒肉定食和牛舌芯一人燒肉定食。每道定食都附有麵豉湯、沙律和白飯。 牛小排一人燒肉定食:這道定食以精心挑選的牛小排為主角,肉質鮮嫩多汁。經過炭火燒烤後,牛小排的外層呈現出美麗的焦糖色澤,帶來濃郁的燒烤香氣。每一口咬下去,肉汁充沛且滋味豐富。搭配的麵豉湯為整個餐點增添了溫暖的口感,沙律提供了清爽的蔬菜配搭,而白飯則使整體餐點更加飽足。牛舌芯一人燒肉定食:這道定食以嫩滑的牛舌芯為亮點,肉質鮮美而不腥。經過燒烤後,牛舌芯保持了其柔軟的質地,每一口都帶來濃郁的牛肉風味。搭配的麵豉湯為整個餐點增添了豐富的風味,沙律則提供了清新的口感,而白飯使餐點更加完整。新齋橋餐廳以其正宗的日式燒肉料理和多樣的配菜給我留下了深刻的印象。無論是牛小排一人燒肉定食還是牛舌芯一人燒肉定食,每一道菜都展現了高品質的食材。餐廳的環境舒適,服務態度友善。

牛小排一人燒肉定食:

牛舌芯一人燒肉定食:

呢間餐廳充滿著 🎏日式風格,😺招財貓作為吉祥物,仲有太鼓增添日本氛圍,非常有趣。提供燒肉區 餐廳場地好寬敞,燒肉區有包廂房供用餐我同朋友揀左兩個唔同定食,朋友想要牛舌芯,而我揀左牛小排。定食份量適中,對女仔嚟講還好😊男仔可能要再加整體食物味道唔錯,即使一個人來都可以享受燒肉嘅樂趣~有豐富嘅選擇,無論係日式料理定燒肉。環境舒適,適合同朋友&家人一齊用餐😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

提供燒肉區 餐廳場地好寬敞,燒肉區有包廂房供用餐

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

4天前 0 浏览
去到觀塘同朋友行左陣街,想食燒肉,行到附近見到有間「新齋橋」燒肉店,而且入面有好多選擇,賣相又好似幾吸引咁,價錢都公道合理,就決定食呢間,每人叫左一個餐👍☞牛板鍵肉套餐 $98定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律牛腱肉的口感獨特,既有牛肉的鮮美又有筋肉的嚼勁。搭配店鋪醬料例胡椒、鹽、燒汁仲好惹味!☞極上牛小排套餐 $98定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律牛小排有豐富的大理石花紋,煮至7分熟時,牛小排的細筋軟化,肉質嫩化,令整體口感更為豐富和滿足。

☞牛板鍵肉套餐 $98
定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律
牛腱肉的口感獨特,既有牛肉的鮮美又有筋肉的嚼勁。
搭配店鋪醬料例胡椒、鹽、燒汁仲好惹味!

☞極上牛小排套餐 $98
定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律
牛板鍵肉
2024-06-07
牛板鍵肉
極上牛小排
食肆眾多嘅觀塘比我搵到呢間日式燒肉餐廳木系裝潢.舒適度高而且抽風系統完善Menu上 有不同款式套餐選擇跟埋沙律.味噌湯.米飯價格都只係幾十蚊.性價比高店內有獨立房間啱哂一班同事好友嚟Gathering就算Lunch一個人食飯叫個Set享受下都好正桌上放上不同口味嘅醬汁可以按自己喜好將燒肉沾上醬汁會更香口惹味✨牛小排100g 份量啱哂一人份量牛小排肉質軟腍牛味濃郁✨牛舌芯圓圓薄片.口感爽彈食燒肉必點之一
食肆眾多嘅觀塘

圓圓薄片.口感爽彈

食燒肉必點之一

2024-06-07
5天前 0 浏览
🫶🏻咁岩同同事都想食燒肉,Lunch Hour 揀左呢間餐廳,一人一份既燒肉定食包含湯、飯、沙律,午市套餐都有 8 款以上選擇,總有一款適合自己 😎🔹 極上牛小排定食薄而嫩滑既牛小排,每次食燒肉都必點,特點係片片雪花均勻,燒後肉質滑稔而不顯油膩 🤤🔸 牛板腱定食牛板腱肉質較厚實粗糙,但肉味更濃,同牛小排平分秋色,值得一試 👍🏻🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸新齋橋 (觀塘)📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓💸 $ 138 /人
🫶🏻

🔹 極上牛小排定食

🔸 牛板腱定食

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

新齋橋 (觀塘)
📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
💸 $ 138 /人

放工路經觀塘駿業街見到新開咗呢間新齋橋日式燒肉,即管上去試吓。店內裝修非常光猛,木系風格感覺好舒適,座位亦非常充足,仲有幾間Private Room可以容納8人,最適合三五知己聚會一人套餐都有多款選擇,優惠價由$78起,有豬、牛、雞任君選擇,今次我揀咗極上牛小排($98)會一會佢🤭套餐包括主菜、白飯、沙律同麵豉湯,唔夠嘅話仲可以追加其他嘢,調味料亦都好齊全,以一人套餐嚟講真係非常抵食🫶🏻牛小排油脂分布均勻,略略燒一燒就已經熟晒,口感偏淋,點少少燒汁用嚟送飯一流,不經不覺就食晒成個餐😋店入邊都貼有不同優惠嘅poster,仲有放題同埋Omakase,下次要再去試吓先🥳🥳

極上牛小排餐
2024-06-04
極上牛小排餐
6天前 0 浏览
約咗朋友去觀塘開倉購物, 之後朋友神神秘秘帶 我嚟到新齋橋, 係佢近嚟發現的好地方。 裝修 光猛明亮而且地方非常寬敞, 木系裝修充滿日式風味。餐廳夜晚已烤肉為主, 好多靚靚嘅定食套餐。 牛胸腹肉、極上牛小排、 五花豚肉、豬頸肉、 牛板腱肉、 牛舌心、 雞腿肉……最後揀咗“極上牛小排+ 五花豚肉 + 雞腿肉+ 牛舌心”套餐, 呢個性價比真係高, 幾款肉類都齊曬。 另外一個叫做“牛板腱肉”套餐。 每個套餐都包含麵豉湯、 野菜沙律、白飯。烤肉爐好容易使用, 喺座位有個掣可以選擇火力, 肉類好快就可以燒熟。檯面有三款 醬汁, 最鍾意蒜蓉醬汁特別好食。 再加少少鹽同埋胡椒粉 簡簡單單已經好好。

2024-06-06 0 浏览
今日跟朋友搵食,佢帶我去觀塘電訊數碼大樓。原來樓上有間燒肉店。餐廳門口有個大鼓,餐廳內還掛滿了燈籠🏮,充滿日本風~和朋友各自嗌左一個定食:❤️極上牛小排定食和❤️牛板腱肉定食。定食有白飯、味噌湯和野菜沙律,好豐富。牛肉切得好薄身,好快熟。薄得黎有口感😋。火喉控制得好就唔易燒燶。定食份量一個人食剛剛好👍🏻。味噌湯夠晒熱辣辣,熱到辣嘴!野菜沙律🥗清新爽脆。桌上有三款燒汁和胡椒。牛小排和牛板腱肉點埋醬汁和胡椒食更滋味😋。

餐廳門口有個大鼓,餐廳內還掛滿了燈籠🏮,充滿日本風~

定食份量一個人食剛剛好👍🏻。

味噌湯夠晒熱辣辣,熱到辣嘴!

野菜沙律🥗清新爽脆。

桌上有三款燒汁和胡椒。
牛小排和牛板腱肉點埋醬汁和胡椒食更滋味😋。
有日係公司附近食晏發現有間燒肉餐廳,今晚就放工捉左男朋友過黎食晚飯😋餐廳入面裝修得好靚好別緻,好有日式感覺而且坐位比一般既平價燒肉店闊落啲。抽風系統做得好好,食完都唔會有浸油煙味燒肉味👍🏻👍🏻我地叫左牛腹胸肉套餐同牛小排套餐🤩兩款牛肉都唔錯👍🏻都見到有啲油花,燒完加啲鹽帶一帶起牛味😋呢度仲有三款燒肉汁、鹽同拉麵胡椒粉,最特別既係出面比較少見既香草碎🤩加埋落啲鹽度點燒肉,又香牛味又有香草味😌😌呢度勝在性價比高,平平地$100有找,有時想過下燒肉癮又唔想食咁貴,呢度岩晒!👍🏻😋🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodiegram #foodielife #foodiehk #香港美食 #觀塘美食 #燒肉 #焼肉 #新齋橋 #牛腹胸肉 #ハラミ #牛小排 #平價燒肉 #抵食燒肉

我地叫左牛腹胸肉套餐同牛小排套餐🤩
兩款牛肉都唔錯👍🏻都見到有啲油花,燒完加啲鹽帶一帶起牛味😋
牛小排套餐
牛小排
牛腹胸肉套餐

🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:新齋橋 (觀塘)
觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

牛小排套餐