2011-09-18 2536 浏览
呢間刺身店都開左22年...我未出世佢就開...記得細細個...就已經好鍾意食三文魚,又咁岩住新幹線對面...3.4歲就落街買,就算唔夠錢,d哥哥都好好人買比我同阿妹...有段時間搬左遠d住,就一排冇食過...而家搬返去ssp...就成日買...正題:估唔到而家仲咁新鮮,仲係咁抵食...半條三文魚..$538...仲有豉油同芥辣送客人唔多,做親都係熟客....聽講,間鋪就租滿...唔知之後會點呢...
呢間刺身店都開左22年...我未出世佢就開...
有段時間搬左遠d住,就一排冇食過...
而家搬返去ssp...就成日買...

正題:
估唔到而家仲咁新鮮,仲係咁抵食...
半條三文魚..$538...仲有豉油同芥辣送
好鮮
好肥厚
客人唔多,做親都係熟客....
聽講,間鋪就租滿...唔知之後會點呢...
外卖自取
好肥厚
好鮮
  • 三文魚
2010-10-21 1521 浏览
慶祝媽咪生日, 又唔想出去吃飯, 就試下叫刺身外賣返屋企吃啦!!係網上搵左好多間外賣刺身鋪頭,好多都唔會在星期日送貨!但找到呢間"新幹線"肯星期日中午就送貨,見到佢地價錢都OK,好啦!! 扑搥落ORDER啦!!! 牡丹蝦(半打)正! 好大隻, 好肥美!!!好新鮮!! GOOD!!!甜味... 就一般啦!! 生蠔都好大隻, 唔算太腥!落茄汁食, 都幾好味! 肥美三文魚腩真係好肥, 同埋都真係好肥膩下!但吃左生蠔和牡丹蝦後, 實在太飽!!吃左一塊, 已經食唔落! 下次... 如果再叫呢間鋪頭的外賣, 可能會叫番普通三文魚,因為實在俾佢GE "肥美" 嚇親!!
慶祝媽咪生日, 又唔想出去吃飯,
就試下叫刺身外賣返屋企吃啦!!

係網上搵左好多間外賣刺身鋪頭,
好多都唔會在星期日送貨!
但找到呢間"新幹線"肯星期日中午就送貨,
見到佢地價錢都OK,
好啦!! 扑搥落ORDER啦!!!

牡丹蝦(半打)
正! 好大隻, 好肥美!!!
好新鮮!! GOOD!!!
甜味... 就一般啦!!

生蠔
都好大隻, 唔算太腥!
落茄汁食, 都幾好味!

肥美三文魚腩
真係好肥, 同埋都真係好肥膩下!
但吃左生蠔和牡丹蝦後, 實在太飽!!
吃左一塊, 已經食唔落!

下次... 如果再叫呢間鋪頭的外賣,
可能會叫番普通三文魚,
因為實在俾佢GE "肥美" 嚇親!!

2010-10-03
外卖送餐
庆祝纪念
生日
2010-07-17 1168 浏览
某日遊電單車河經過見到有間好似魚檔咁既嘢,發現原來係賣刺身壽司架喎,於是就拎咗張外賣單睇下啦,都幾抵食喎...今日小兩口諗唔到夜晚食咩,我就提議試下佢囉!早兩個鐘打電話去訂,陣間自己出去拎。我一向大食,叫咗個A餐-三十件壽司&刺身拼盤,個拼盤有墨魚、榮螺、三文魚、立魚、竹節蝦、針魚同劍魚腩,每樣六七件左右,仲有一小板海膽。$480,外賣自取$430(送埋一枝豉油同wasabi),實在好抵食!我咁大食,食完飽到唔想郁!講味道,元氣好過佢,但佢d料其實唔算差,不過刀工就有改善空間啦!無論點,咁既價錢,確係好抵食!網址:http://www.newmainline.com.hk
無論點,咁既價錢,確係好抵食!

2010-07-17
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
用餐时段
  • 刺身,壽司
2010-02-16 732 浏览
食過一次就上穩的特肥三文魚, 脂肪奇高, 不過忍唔住每個星期都要食一次。
2010-02-14
特肥三文魚
肥美生蠔
鮮甜象拔蚌
2008-06-02 555 浏览
老公生日又唔想出街食,於是就買壽司刺身外賣返屋企~$330套餐,有三文魚刺身40塊 + 什錦壽司30件。刺身新鮮,切得厚身;壽司大件夾抵食,用料都好新鮮,唯一略嫌D飯太大件同硬o左d,少梗d醋味~但全家人都食得開心,最緊要冇肚痛,證明都係新鮮貨~老公Happy Birthday~!!
老公生日又唔想出街食,於是就買壽司刺身外賣返屋企~

老公Happy Birthday~!!
$80 (宵夜)
2007-12-29 254 浏览
平安夜X\'mas Party, 我哋係「新幹線」度訂咗兩盒Party Set,一盒係刺身拼盆, 有魷魚片加蟹子、赤貝、立魚、三文魚、北寄貝同原隻甜蝦,好新鮮, 好足料, 正! 特別係啲原隻甜蝦, 正到暈~~~~另一盒係壽司, 有三文魚、鮑沖墨魚片、蟹子軍艦、熟蝦同北寄貝,都係新鮮嘢, 仲好靚仔添! 兩盒加埋都係$385, 仲送埋成支Wasabi 同一大樽壽司鼓油比我哋, 好抵食喎!又好食過Super Market 個啲, 下次再開Party 叫到會一定要考慮下呢間!其實間唔中老公都會係呢間嘢買一盒仔三文魚我食架~~都知道呢度啲刺身新鮮, 但就未正式食過佢\其他嘢,同埋呢度仲有生蠔、龍蝦同象拔蚌, 有機會一定要試下!!

2007-11-04 143 浏览
經常去買個度外賣,刺身真係好新鮮,每次必吃三文魚‧有一次仲見到個師傅現場表演劏魚,即切切pack,勁正。壽司就不過不失,有時候d飯太琳,所以都係食刺身好。
2007-09-26 138 浏览
I ordered Shshi and Shashimi from them so many times. The price is very reasonable and the quality is always great. The beauty of delivery is so convenience. I can stay home and play with my WII while waiting for the order.I highly recomment it.Recommend item:SalmonOysterGeoduckLobster..

I highly recomment it.

Recommend item:
Salmon
Oyster
Geoduck
Lobster..
2007-05-02 123 浏览
發薪的日通常會同同事叫外賣返嚟一齊食,今個月我哋再叫外賣魚生壽司,前幾個月叫過一次,大家都覺得ok,所以今次係叫一盆物卷24件,雜錦壽司30件,一磅魚生,total唔過$400,但果度要滿$400先送貨,所以店員就將我哋個魚生湊夠$400!送嚟嘅時間比預定早咗半個鐘,食物都新鮮,唔馬虎,魚生夠鮮味,包裝得好整齊!所以長叫長有!
2007-04-12 92 浏览
本身好鍾意食三文魚,老公介紹呢間畀我試,價錢同超級市場差唔多,但又真係新鮮好多、好食好多喎~不過有d都幾貴架~但咁新鮮,都值既~~
本身好鍾意食三文魚,
老公介紹呢間畀我試,
價錢同超級市場差唔多,
但又真係新鮮好多、好食好多喎~

不過有d都幾貴架~
但咁新鮮,
都值既~~
2006-05-22 64 浏览
咁價錢其實無咩要求。母親節去訂壽司,店員應承6點半做好,去到佢話無,要等多陣,7點再去,又話要等多陣,7點半再再去,店員再再話未得要等多兩分鐘。見住門口都仲有一班人等緊,有d係早過我order,於是發火再三問店員幾時有,佢先懶懶閒話比我聽邊個客到先就比邊個。咁仲乜要我預訂,仲乜叫我等。真係好離譜,佢地一定認為自己生意多到做唔完,唔稀罕一個半個客。食平價野就要受d咁氣,下次情願唔食。
咁價錢其實無咩要求。

2005-09-12 50 浏览
Highly recommended...Sushi, little abalones, lobster and cherrystones are all really fresh and yummy! Price is absolutely reasonable! It's worth to eat but u need to be patient cos it takes quite a long time to wait for the sushi.
Highly recommended...

2005-08-20 45 浏览
呢度d野唔錯, 不過只可以買走,但係d野好新鮮,有時仲會見到佢將一大條三文魚o係你面前劏開~感覺好新鮮,o係出面好少見到~價錢都ok,好過去食迴轉壽司~
2003-05-19 49 浏览
我買過一次,其實真係冇特別,壽司比較細,不過都比元綠好食,比元綠平好多.不過以lee個價錢黎講,真係抵,算唔錯.
2003-05-08 56 浏览
呢度唔係料理店,只可以買走<br />我貫左象拔蚌,係你面前磅, 好均爭,幾抵。
呢度唔係料理店,只可以買走<br />
我貫左象拔蚌,係你面前磅, 好均爭,幾抵。