2025-04-28 114 浏览
有日返工經過~覺得裝修好靚成日坐滿所以搵日收工就去試試餐牌都有創意火鍋底湯選擇有3款原味清湯、蕃茄湯同埋麻辣湯最推薦他們的麻辣湯底,暖身又開胃最正嘅係一人一鍋,可以自己揀鍾意嘅湯底調味料選擇都勁多,最特別係有一個係韭菜醬同埋腐乳醬首先講咗覺得最好食嘅野先經典大片脆毛肚最鍾意佢有寫要煮幾多秒咁就唔驚自己煮耐左啦!必須讚佢片片超爽口!叫左兩款肉鮮切雲貴川黃牛吊龍、谷飼牛上腦兩款都超大碟其實呢度主打係食羊肉,如果食羊嘅朋友佢個份量仲大呀好驚人,見到其他枱菜嘅選擇都多,我就叫左原產地蔬菜鮮菌,口感清新,吃得健康。入面有西洋菜、菠菜、白木耳、黑木耳、金菇、酸菜、豆腐。老北京糖油餅這個小食必試,外脆內軟,甜度適中,搭配火鍋更添風味!左手邊個碟!鳳凰~飲品呢杯鴨屎香~香水檸檬茶,清爽提神,完美解膩~而且他們的九仙雲華~奶茶也很受歡迎,濃郁香滑!正桂花山藥酪 $18餐後甜品,口感滑嫩,搭配桂花香氣,讓人回味無窮,非常推薦!7:30仲有京劇表演🎤好食又有野聽下,都唔錯
有日返工經過~
覺得裝修好靚

成日坐滿
所以搵日收工就去試試

餐牌都有創意

火鍋底湯選擇有3款
原味清湯、蕃茄湯同埋麻辣湯
最推薦他們的麻辣湯底,暖身又開胃

最正嘅係一人一鍋,可以自己揀鍾意嘅湯底

調味料選擇都勁多,最特別係有一個係韭菜醬同埋腐乳醬

首先講咗覺得最好食嘅野先

經典大片脆毛肚

最鍾意佢有寫要煮幾多秒
咁就唔驚自己煮耐左啦!
必須讚佢片片超爽口!
叫左兩款肉
鮮切雲貴川黃牛吊龍、谷飼牛上腦

兩款都超大碟
其實呢度主打係食羊肉,如果食羊嘅朋友佢個份量仲大呀
好驚人,見到其他枱

老北京糖油餅
這個小食必試,外脆內軟,甜度適中,搭配火鍋更添風味!

左手邊個碟!

鳳凰~飲品

桂花山藥酪 $18
餐後甜品,口感滑嫩,搭配桂花香氣,讓人回味無窮,非常推薦!

7:30仲有京劇表演🎤

好食又有野聽下,都唔錯

• 經典大片脆毛肚
2025-04-18 141 浏览
今日去咗一間位於喺中環士丹利街嘅老北京火鍋餐廳,餐廳裝修非常靚仔,而且簡約舒適,我同朋友已經係一個禮拜之前預訂慶祝佢嘅生日,我哋確認咗預約之後就好快入到去!店員首先會問你想要咩湯底,有清湯蕃茄湯同埋麻辣湯底可以比客人選擇,我同朋友就揀咗一個蕃茄湯底同埋另一個揀咗麻辣嘅湯底!賣相嚟講都非常吸引,而且非常香,之後店員會攞醬料,都係一啲傳統嘅食法,教我哋點樣可以令到成個麻將更加好食!😎錫盟草飼180天羔羊肉;大(300g),嚟到嘅時候餐廳用一個長身嘅碟,非常適合鍾意打卡嘅我哋,長度根本都影唔到非常多嘢食!而且味道嚟講,絕對唔會蘇,而且充滿羊嘅香味,鍾意食嘅朋友真係不能夠錯過!😎北京火鍋最講究嘅就係羊肉,而呢度嘅鮮切零夏灘羊梅花肉絕對係鎮店之寶。灘羊係中國西北嘅名種羊,肉質特別細嫩,而且冇羶味。師傅刀工了得,將羊肉切得薄如蟬翼,擺盤精緻,脂肪同瘦肉分布均勻,好似雪花一樣。 將羊肉片輕輕喺清湯鍋底(用羊骨同藥材熬製)涮幾秒,肉色一轉粉紅就可以食。入口即化,肉汁豐盈,羊味濃郁但唔會過膻,蘸少少傳統麻醬(芝麻醬+腐乳+韭菜花),味道層次即刻昇華。相比一般冰鮮羊肉,呢種鮮切灘羊真係高幾班,絕對係必點

😎北京火鍋最講究嘅就係羊肉,而呢度嘅鮮切零夏灘羊梅花肉絕對係鎮店之寶。灘羊係中國西北嘅名種羊,肉質特別細嫩,而且冇羶味。師傅刀工了得,將羊肉切得薄如蟬翼,擺盤精緻,脂肪同瘦肉分布均勻,好似雪花一樣。 將羊肉片輕輕喺清湯鍋底(用羊骨同藥材熬製)涮幾秒,肉色一轉粉紅就可以食。入口即化,肉汁豐盈,羊味濃郁但唔會過膻,蘸少少傳統麻醬(芝麻醬+腐乳+韭菜花),味道層次即刻昇華。相比一般冰鮮羊肉,呢種鮮切灘羊真係高幾班,絕對係必點!

😎大片脆毛肚,係火鍋嘅靈魂食材,絕對係頂級水準。毛肚切得夠大塊,表面紋理清晰,睇得出新鮮冇經過化學處理。喺滾湯裏面涮8-10秒,口感爽脆到「索索聲」,完全冇韌勁或者冰鮮味。

😎老北京糖油餅,呢款傳統小食而家好少地方可以食到正宗版本。佢哋嘅糖油餅即叫即炸,外層金黃酥脆,內裏鬆軟,表面灑滿紅糖,咬落去甜而不膩,帶微微焦香。 口感有啲似港式油炸鬼,但多咗一份香甜,雖然係油炸食品,但一啲都唔油膩,食完火鍋之後當甜品咁食,真係超滿足! 食火鍋嘅時候仲有表演可以睇真係非常富娛樂性!之後仲可以喺附近飲杯嘢位置非常方便!
2025-04-15 119 浏览
今日老細出走, 好耐無食好西, 天氣又悶又熱又濕。 唯有驅一驅濕, 路過中環士丹利街新京熹老北京涮肉火鍋就嘆個火鍋午餐啦。餐廳原來係北京三里屯米芝蓮一星食府,食材來自錫林郭勒盟的草飼180日羔羊肉及高品質和牛。餐廳環境十分寬敞,枱與枱之間有一定既距離,空間感十分,令人置身一個好舒服自在既環境進餐。1人1個麻辣火鍋,本身都唔係好食得辣,初時都擔心會好麻好辣,但食落1d都唔會辣到食唔到,調味岩岩好。叫左2款羊肉片,錫林郭勒盟草飼180日羔羊肉同鮮切寧夏灘羊梅花肉錫林郭勒盟草飼180日羔羊肉, 纖維細緻,肉質極為柔嫩,入口即化。 羊肉自帶淡淡草本清香,脂肪分佈均勻,羶味極輕,甚至帶有微甜的回甘。鮮切寧夏灘羊梅花肉, 雪花同嫩滑度剛剛好,脂肪分佈均勻, 入口有奶油般的滑潤感, 脂肪中帶有獨特的奶香味,羶味極淡,重有回甘香味。經典大片脆毛肚, 好大塊,餐廳建議淥幾秒就可以食得,食落爽口彈牙,唔會過份煙韌,好容易就咬得爛。老北京糖油餅, 店員提議一定要襯熱食,果然無講錯, 味道好似牛利蘇, 少少甜, 但香脆可口, 真係食到無停口。

鮮切寧夏灘羊梅花肉, 雪花同嫩滑度剛剛好,

2025-04-13 255 浏览
新京熹老北京涮肉火鍋位於中環士丹利街,提供獨特的涮羊肉體驗。餐廳的裝修設計以傳統老北京風格為主,採用精緻的掐絲琺瑯景泰藍銅鍋,經108道工序打造,讓每位食客享受一人一鍋的「帝王級」用餐體驗。店內的鍋具取材自清朝康熙年間的千叟宴用鍋,充滿歷史感。餐廳的特色菜式包括來自錫林郭勒盟的180日草飼羔羊肉,肉質鮮嫩無蹼氣,肥而不膩,配上秘製沙蔥椒麻汁,口感清香可口。此外,還有寧夏灘羊的羊上腦和梅花肉,經過24小時排酸,肉質細嫩,脂肪均勻,非常受歡迎。雖然新京熹的涮羊肉並非使用傳統的炭爐,而是採用酒精爐,這可能讓一些食客感到少許失望,因為炭爐的火力和煙熏味是北京涮羊肉的特色之一。然而,羊肉的質素確實相當出色,無論是草飼羔羊肉還是寧夏灘羊的各部位,都能展現出羊肉的鮮美和細膩。餐廳還提供多款精選蘸料,如內蒙沙葱椒麻汁、傳統芝麻醬、昆布豉油汁和香辣醬,為涮羊肉增添不同的風味。總體而言,新京熹的涮羊肉體驗雖然在用火方式上有所不同,但其羊肉品質和用餐環境都令人滿意。Located in Central’s Stanley Street, Xinjingxi Old Beijing Hot Pot offer

Located in Central’s Stanley Street, Xinjingxi Old Beijing Hot Pot offers a unique mutton hotpot experience. The restaurant blends traditional Beijing aesthetics with modern luxury, featuring individually served cloisonné copper pots inspired by 18th-century imperial banquets. Their specialty lies in premium meats like 180-day grass-fed lamb from Xilingol League and Ningxia Tan sheep cuts, all expertly aged for tenderness. While some diners might miss the authentic charcoal-fired stoves (replaced by alcohol burners), the meat quality shines through. Signature dips like Mongolian scallion-pepper sauce and sesame paste enhance the delicate flavors. The elegant decor with historical motifs and artisanal cookware creates a regal dining atmosphere, making it a worthy modern interpretation of Beijing’s hotpot tradition despite minor traditional compromises.
2025-04-06 363 浏览
喺香港長大,多數去火鍋店都係港式,就算以前食小肥羊,都係立立雜雜乜都有得食,今日嚟呢度食北京火鍋,唔好期望會有水餃同埋芝心丸,嚟到呢度就梗係食鮮肉同鮮菜。呢度係一人一鍋嘅,啲鍋具餐具都十分精緻,有中國宮殿特色,用酒精爐燒住食,非常有風味。我叫嘅麻辣湯底唔係重慶嗰種辣到黐線嘅口味,中辣口味更加容易品嚐到食材嘅鮮味。signature 180天草飼羔羊肉食落去好有鮮味,但我更鍾意寧夏灘羊梅花肉,羊味更加突出,厚切少少口感更好,而且係羊好矜貴嘅部份,唔係度度都有得食。另外試咗經典大片脆毛肚,灰灰地色證明冇漂白喎,佢教滾8秒就夠,果然係好爽脆。雖然呢度主打牛羊肉,但係我想講佢啲菜都非常新鮮,而且食到啲出面少見到嘅品種,唔使點任何醬料已經好好食。講起醬料,鍾意多醬嘅朋友呢度就非常好玩,因為十幾種醬同埋配菜任撈唔嬲,不過我自己其實比較鍾意食原味,因為個麻辣湯已經好夠味。冇點飯面,就叫咗個老北京糖油餅,幻想大概係我哋廣東粥店嗰啲牛脷酥咁,不過冇咁油膩同埋冇咁甜,大大份,趁熱食係幾過癮嘅。中環地段,食材新鮮,價錢都非常公道,坐得好舒服,服務員都殷勤,中環區少有嘅火鍋之選。

1931 浏览

2025-04-05 301 浏览
呢間火鍋店真係令人一試難忘!湯底係成餐嘅靈魂,麻辣湯底香辣濃郁,但又不會過分刺激,辣味同香料平衡得非常好;蕃茄湯底則鮮甜酸香,口感清爽,特別適合唔食辣嘅朋友,兩種湯底都非常有層次感,值得推薦。 肉類方面,草飼180天羔羊肉同寧夏灘羊梅花肉係亮點。羔羊肉細膩嫩滑,脂肪分佈均勻,入口即溶;而灘羊梅花肉細緻帶嚼勁,肉味濃郁,係高質火鍋肉嘅典範。搭配麻辣湯底,嗜辣者一定會愛上! 經典大片脆毛肚亦係必點之選,新鮮爽脆,涮幾秒就可以入口,咬落去啱啱好嘅脆度令人停唔到口。蔬菜同鮮菌亦非常新鮮,特別係原產地供應嘅特色野菜,健康又特別,為整體火鍋體驗加分。 飲品方面,手打檸檬茶同奶茶都係必試!手打檸檬茶酸甜適中,茶香濃郁,清新解膩,特別適合搭配麻辣湯底。奶茶則香滑濃厚,入口順滑,每一口都充滿茶香與奶香嘅平衡,作為火鍋飲品可以話係一流之選。 最後一定要試老北京糖油餅,外層香脆,內層鬆軟,甜而不膩,係一個非常完美嘅收尾甜品,令人回味。 總括嚟講,呢間火鍋店由湯底、食材到飲品同甜品都係頂級享受,絕對值得推薦,火鍋迷必試,包你滿意而歸!

2025-03-31 359 浏览
於中環士丹利街的《新京熹老北京涮肉火鍋》可以吃到京式涮羊肉火鍋,有不少內地客及外國遊客光顧。點選了麻辣(輕辣)一人一鍋, 火鍋盤非常精美,店員送上火鍋配料供食客選擇自己喜好。錫盟草飼180天羔羊肉~這個足足有一米長,每件羊淥10-15秒就夠喇,羊肉鮮嫩,非常可口,一試難忘。鮮切寧夏灘羊梅花肉~這個要耐少少,淥30秒,梅花羊肉夠肥美。經典大片脆毛肚~毛肚勁大塊,大約淥10秒就食得,爽脆可口。原產地蔬菜鮮菌~嶺南西洋菜好新鮮,雲耳好爽口,仲有一球椰菜絲,落鍋後會散開,掛滿湯汁,好惹味。老北京糖油餅~一點兒也不甜,食落感覺似廣東牛脷酥,大家要趁熱食。桂花山藥酪~淮山溶製成的甜品,又香又滑,好特別。掛檸·冰搖茶-鴨屎香鳳凰單樅(廣式香水檸檬)~豐富青檸檬香味,好清新。每晚7:30及8:15有京劇表演,表演者現場唱戲,十分精彩。見到隔離枱食拉麵,店員即場拉。

錫盟草飼180天羔羊肉~

鮮切寧夏灘羊梅花肉~
這個要耐少少,淥30秒,梅花羊肉夠肥美。

經典大片脆毛肚~
毛肚勁大塊,大約淥10秒就食得,爽脆可口。

原產地蔬菜鮮菌~

老北京糖油餅~
一點兒也不甜,食落感覺似廣東牛脷酥,大家要趁熱食。

桂花山藥酪~
淮山溶製成的甜品,又香又滑,好特別。

見到隔離枱食拉麵,店員即場拉。

2025-03-31 245 浏览
同朋友一齊去左中環士丹利街嘅「新京熹老北京涮肉火鍋」,呢間餐廳主打老北京銅鍋文化,環境好有歷史感,湯底同食材都係傳承自傳統做法。湯底真係好有驚喜,湯頭清澈,飲落去有濃濃嘅菌香,鮮甜得來又唔會太濃。單人鍋份量啱啱好,暖胃又唔油膩,涮肉涮菜都好夾。佢哋話呢個係老北京嘅地道風味,我覺得幾特別,值得一試。 🍲之後試咗180天羔羊肉,呢款羊肉來自內蒙古錫林郭勒盟嘅草飼羔羊。肉質好嫩,切得薄薄嘅,涮一涮就熟,入口軟滑,完全唔會有羊羶味。300g份量好夠食,兩個人share都無問題,質感同味道都好正。 🐑跟住係羊梅花肉,呢款羊肉同窗盟嗰款有啲唔同,來自寧夏嘅灘羊,油花分佈得勻,肉質更加細嫩。涮完之後肉汁鎖得好緊,咬落去鮮甜多汁,有少少似和牛嘅感覺。 🥩再嚟係毛肚,毛肚切得大片又薄,涮十幾秒就夠,口感脆脆嘅,好有咬口。佢哋處理得好乾淨,冇雜味,配上湯底同醬料更惹味。 🐮之後仲淥咗蔬菜鮮菌,有菠菜、冬菇、金針菇等等。蔬菜好新鮮,菌類涮完仲keep到鮮味同口感。 🥬🍄最後,點左老北京糖油餅,呢個係傳統北京小食。外皮炸得金黃酥脆,內裏軟糯,食落去有種懷舊嘅味道。 🍩

2025-03-28 297 浏览
店里一男一女两位服务员态度奇差无比……无缘无故全程黑脸。不过是招手示意点菜,女服务员在远处大声吼,看到了你等一下!男服务员点菜应声不耐烦,上菜甩桌声可能隔壁都能听到。不会再去。这应该是内地开过来的连锁店,听闻在内地口碑还可以,今天来尝一下,是北方火锅的味道,平均水平无功无过(羊肉串吃起来是电加热的)。但是这个服务态度真的没有想到,也不是不收服务费的小餐馆,职业素养令人震惊。不想在内地的连锁店工作,不想面对内地客人,完全可以辞职。
店里一男一女两位服务员态度奇差无比……无缘无故全程黑脸。
不过是招手示意点菜,女服务员在远处大声吼,看到了你等一下!
男服务员点菜应声不耐烦,上菜甩桌声可能隔壁都能听到。

不会再去。

2025-03-24 465 浏览
新京熹老北京涮肉火鍋是北京高級火鍋品牌,現於香港中環開設首家分店,餐廳主打內蒙草飼180天羔羊肉、有機蔬菜以及多款精選蘸料,每天晚上會有兩場京戲表演,食客也可與京劇演員拍照,為食客帶來傳統又獨特的北京涮肉火鍋新體驗!火鍋用具取材自清朝康熙年間的千叟宴用鍋的「暖鍋」,並由資深銀匠以手工打造,精緻的銅藝結合皇家色系設計,工藝精湛,一人一鍋古式古香好精美。湯底有幾款選擇,揀咗清湯和蕃茄湯。北京傳統火鍋,以羊肉為主,因此也叫做「涮羊肉」。這種火鍋的特色是,將羊肉切得像紙咁薄,好幾塊的去煮,再蘸上醬料一起吃。錫盟草飼180天羔羊肉:羊肉片排得好整齊,每塊都薄切,擺放在紅包的超長盒子中,又係打咭要點,羊肉片色澤鮮艷,肉質鮮嫩,沒有羶味。鮮切寧夏燕羊梅花肉:手切厚度很夠,食落帶點嚼勁的柔軟口感,輕輕的30秒。就可以吃了。經典大片脆毛肚入口鮮嫩爽脆。原產地蔬菜鮮苗:來自北京有機農場的蔬菜,這些蔬菜以自然農耕栽種,不使用任何化學和農藥添加成分,讓食客吃得健康安心。老北京油餅:即叫即做,入口香酥帶甜味。桂花山藥酪:味道清香甜蜜,口感細膩綿軟。
新京熹老北京涮肉火鍋是北京高級火鍋品牌,現

經典大片脆毛肚入口鮮嫩爽脆。

老北京油餅:即叫即做,入口香酥帶甜味。

桂花山藥酪:味道清香甜蜜,口感細膩綿軟。

主打北京Style鍋料理嘅新京熹老北京涮肉火鍋位於中環,晚市會有京劇表演,頗具特色!傳統塞北口蘑清湯鍋|黃番茄鮮湯鍋店員會喺客人面前組裝湯底!清湯鍋帶微微菇香,為食材帶來天然嘅鮮味!而茄湯鍋帶一點點微酸,愈食愈開胃!醬料餐廳建議食法係芝麻醬mix韭菜花蓉同埋腐乳醬!我就重口味啲,on top再加埋指天椒同埋京蔥碎,真係幾好味!錫盟草飼180天羔羊肉(300g)超長嘅碟!羔羊肉嫩得嚟又有油香,輕焯幾秒就食得,羶味香郁,鍾意食肥羊嘅我覺得好正!鮮切寧夏灘羊梅花肉(150g)肉絲嘅Cutting令肉質較有彈性,羊羶味比起羔羊肉溫和得多,入口亦較鮮甜!經典大片脆毛肚(150g)大大片嘅毛肚洗得好乾淨,口感爽脆!原產地蔬菜鮮菌蔬菜類配搭菇菌,材料新鮮!老北京糖油餅老北京嘅經典小食,外酥內鬆軟,都唔錯!桂花山藥酪綿滑香甜,正!

傳統塞北口蘑清湯鍋|黃番茄鮮湯鍋

醬料

錫盟草飼180天羔羊肉(300g)

鮮切寧夏灘羊梅花肉(150g)

經典大片脆毛肚(150g)
大大片嘅毛肚洗得好乾淨,口感爽脆!

原產地蔬菜鮮菌
蔬菜類配搭菇菌,材料新鮮!

老北京糖油餅
老北京嘅經典小食,外酥內鬆軟,都唔錯!

桂花山藥酪
綿滑香甜,正!
2025-03-21 259 浏览
新京熹老北京涮肉火鍋 地址: 中環士丹利街13-17號掁邦大廈地舖一星期經濟春夏秋冬就是hong kong weather ,今日又降返去15-20度,咁岩約了朋友食飯,一於去打邊爐。邊爐相信大家食唔少,呢間是北京架羊/牛肉火鍋最出名,認真講我連北京都未去過,但由美食了解一個地方是非常ok一人鍋湯底,因我不愛辣,就可以點清湯/黃蕃茄酸湯$159 grass feed 180天羔羊肉,是嫩嫩的baby 羊肉哦!仲有羊梅花,口感配麻辣湯一流,羊香十足蔬菜鮮糖油餅,是炸油器作甜點,唔油膩好食哦!有京劇睇架大眾點評打卡仲送甜品 #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #香港必食 #香港旅行 #delicious #必食推介
新京熹老北京涮肉火鍋

地址: 中環士丹利街13-17號掁邦大廈地舖

2058 浏览

一人鍋湯底,因我不愛辣,就可以點清湯/黃蕃茄酸湯

蔬菜鮮

糖油餅,是炸油器作甜點,唔油膩好食哦!

有京劇睇架

大眾點評打卡仲送甜品

2025-03-18 375 浏览
離開北京十幾年了,特別懷念老北京火鍋,好在中環有這麼一家古香古色的老北京涮肉火鍋,相當正宗,可以解解饞!我們叫了兩個鍋底,一個是清湯鍋,一個是麻辣鍋,搭配了四種醬料:傳統芝麻醬、香辣醬、昆布豉油汁、內蒙沙葱椒麻汁,各有特色!### 錫盟草飼180天羔羊肉這種羊肉在香港真的很少見,因其獨特的生長環境和飼養方式而聞名。羊肉精心地排成一整條,有一米長,真夠震撼!羊肉肉質細膩,色澤鮮亮!羊肉在火鍋中略微一燙,便能釋放出濃郁的肉香。咀嚼時,羊肉的鮮美與湯底的熱氣融為一體,口感滑爽!### 鮮切寧夏灘羊梅花肉梅花肉的肉質更為嫩滑,火鍋中,梅花肉在高溫湯底中輕輕一涮,瞬間變得更加鮮嫩,肉在嘴裡一咬即化,伴隨著細膩的油脂,給人帶來極致的享受!### 經典大片脆毛肚輕輕一燙,毛肚便會釋放出濃厚的肉香,帶有一絲脆感,咬下去時,滿口的鮮汁與湯底交融!毛肚富含蛋白質和膠原蛋白,既美味又有助於養生!### 原產地蔬菜鮮菌拼盤好靚,有黃色的鮮菇,綠油油的青菜,清爽的雲耳,滑順的粉絲和白菜做成的菜團,放入火鍋中,既能平衡肉的油膩感,又能提升整體的口感,是火鍋中的一道不可或缺的美味!### 老北京糖油餅有點像油條,卻

### 錫盟草飼180天羔羊肉

### 鮮切寧夏灘羊梅花肉

### 經典大片脆毛肚

### 原產地蔬菜鮮菌

### 老北京糖油餅
有點像油條,卻比油條大很多,而且裡面有花生醬,香甜可口,難得吃到這麼傳統的老北京味道,讓人回味無窮!

甜品純白柔滑帶桂花香,令人愉悅!
2025-03-15 335 浏览
環境乾淨清潔座位寬闊,播著老北京舊歌很有氣氛。服務員態度良好,為我們介紹各款食物,限定時間還有京劇演出,第一次近距離看到表演十分驚喜。 湯底方面係一人一個。我哋揀咗一個麻辣,一個清湯,各有特色~貼近港人口味,麻辣湯底可以要求少辣👏🏻錫盟草飼180天羔羊肉個碟長過我手臂。口感清香,不肥膩,不算好羶,易入口。鮮切寧夏灘羊梅花肉肉質相對細緻,無筋膜,口感柔軟,更有嚼勁~醬汁方面,特別係傳統芝麻醬帶香濃的芝麻的香氣,令食物鮮味提升,加不少分。經典大片脆毛肚大大片嘅毛肚煮8至10秒就得,保持爽脆嘅口感。原產地蔬菜鮮菌,非常新鮮~老北京糖油餅香甜酥脆,比我的臉還大,不想食飯/麵,可以點這個作主食,來點新意思。桂花山藥酸山藥口感細膩粘糯,桂花清香甜蜜同酸奶混合,酸酸甜甜解膩又解辣。

錫盟草飼180天羔羊肉
個碟長過我手臂。
口感清香,不肥膩,不算好羶,易入口。

鮮切寧夏灘羊梅花肉
肉質相對細緻,無筋膜,口感柔軟,更有嚼勁~

經典大片脆毛肚
大大片嘅毛肚煮8至10秒就得,保持爽脆嘅口感。

原產地蔬菜鮮菌,非常新鮮~

桂花山藥酸
2025-03-13 345 浏览
星期六嚟到中環都人頭湧湧叫咗一個門店推廣喜餐, 每人一個小鍋,首先係倒咗啲滾水入去,然後侍應就會再因應口味擺入調味料我哋叫咗一個麻辣湯底,一個蕃茄湯底麻辣湯底真係夠晒香 蕃茄湯底就有清新嘅味道,但都有少少辣醬料配料都有好充足首先係每人有一碗花生醬 跟住仲有一個轉點羊既內蒙沙葱椒麻汁 專掂牛既昆布豉油汁 同埋海鮮醬仲有其他醬料可以擺入個花生醬入邊叫咗一份绣盟草飼180天羔羊肉,真係嚇親個碟長到一張枱咁長 有超多塊 真係太震撼了!有一浸好重嘅羊味道 如果鍾意食羊嘅一定覺得好正肉同脂肪比例,啱啱好另一份叫咗鮮切寧夏灣羊梅花肉比起頭先嘅羔羊就係厚身啲 更加有咬口經典大片脆毛肚好大份 好爽口跟住食埋原產地蔬菜鮮菌同埋北京糖油餅 好似饅頭咁樣味道唔係好重但係就好有咬口
星期六嚟到中環都人頭湧湧
我哋叫咗一個麻辣湯底,一個蕃茄湯底
麻辣湯底真係夠晒香 蕃茄湯底就有清新嘅味道,但都有少少辣

醬料配料都有好充足
仲有其他醬料可以擺入個花生醬入邊

叫咗一份绣盟草飼180天羔羊肉,真係嚇親
個碟長到一張枱咁長 有超多塊 真係太震撼了!
有一浸好重嘅羊味道 如果鍾意食羊嘅一定覺得好正
肉同脂肪比例,啱啱好

另一份叫咗鮮切寧夏灣羊梅花肉
比起頭先嘅羔羊就係厚身啲 更加有咬口