2023-05-20 187 浏览
食物質素一直下降,不過都已經唔大期望,但願放得落個口,可惜次次漏單,態度惡劣,十問九唔應,個自肋落單次次都漏單,叫極人補返都冇反應,最後次次埋單都唔知枱號,員工態度散漫,今次又有新藉口,話自己太忙,所以唔記得,叫我俾返隻蛋我拎返屋企食。垃圾茶餐廳還有一次,試過佢嘅黯然叉燒飯,真係黯然⋯叉燒哽到飛起,根本咬唔入,飯係凍冰冰,唔知點食,由於近屋企方便所,但係次次都做錯嘢,只好很遠D去其他茶餐廳食野,我以後都唔會幫襯
,所以唔記得,叫我俾返隻蛋我拎返屋企食。垃圾茶餐廳

2023-05-14 113 浏览
其實我之前食過幾難食嘅嘢都好都甚少會留食評,又唔係去米芝蓮餐廳食,普普通通過得去就算啦。況且敏華我都食過好幾間,真係未食過一間咁難食嘅。晚市時間點咗個菠蘿冰加叉燒公仔麵,燒味基本上都冇咩可以講,都係一般茶餐廳叉燒又黑又柴,都叫做擺到落口,唯獨是杯菠蘿冰,真係要分享吓。飲落去就剩係得菠蘿肉加水,菠蘿仲要一啲味都冇,問個店員可唔可以換返杯正常啲佢反而問我「有咩問題🫠。佢話菠蘿冰就係菠蘿肉加水」😂即時答佢OK冇問題👍🏻。真心覺得冇乜特別就唔好嚟呢間嘢食啦,無謂刷新下限留返好少少既回憶喺茶餐廳度都好。

況且敏華我都食過好幾間,真係未食過一間咁難食嘅。

真心覺得冇乜特別就唔好嚟呢間嘢食啦,無謂刷新下限
留返好少少既回憶喺茶餐廳度都好。
菠蘿肉加水
2023-05-14
2023-04-12 92 浏览
黯淡銷魂飯67 一個$67的叉燒飯價格不算便宜,然而質素十分差,叉燒只有四塊,甚至只是四塊散件,我覺得是很離譜的事。先不講份量,始終味道好的話,份量少也可以接受。可惜味道也欠佳,4塊叉燒都是全瘦,咬下柴身,肉質過老🤮味道只有很強烈的又甜又鹹,沒有肉味蛋肉眼所見煎得很乾身,沒有一點流心,整個蛋黃是乾硬的。 之前在別的分店食,還是覺得不過不失。但這次真的很失望,懷疑是過度擴張,沒有控制好質素😥 大概不會再光顧了
黯淡銷魂飯67

蛋肉眼所見煎得很乾身,沒有一點流心,整個蛋黃是乾硬的。

之前在別的分店食,還是覺得不過不失。
2023-03-08 148 浏览
之前經常去呢間茶餐廳食嘢, 質素ok. 有一排無食,今日再光臨, 點知食左個油滲炒蛋火腿常餐, 成隻碟D油多到可以倒返出嚟再炒多一次蛋,質素差左好多。59蚊一個常餐竟然甘嘅質素,令人十分失望,希望餐廳檢討。
之前經常去呢間茶餐廳食嘢, 質素ok.
2023-03-08
2023-01-29 173 浏览
中午店舖顧客不多,只有小數6-7枱客人。點左兩個常餐。上餐已經唔快,仲要一黎到成碟都係油,件多士索滿油。另一碟炒蛋就有怪味。沙茶牛肉公仔麵就咸左啲。唯一一樣好食係咖吔多
2023-01-16 113 浏览
其實我個仔真係好鍾意敏華嘅黯然銷魂飯,每次叫佢決定去食乜嘢,佢都會話要去敏華食,今日又唔例外😂😂😂因為我同老公已經食咗嘢,所以就淨係嗌咗蛋撻兩件再加一個西多士,阿仔繼續黯然銷魂飯!個西多士好正,個牛油係心型嘅❤️😂😂😂而且依家用app 落order,唔怕麻煩,所以黯然銷魂飯改為全熟蛋同埋多汁!不過今日呢間個汁有啲鹹,一定要送飯!阿仔又一個人清咗一個飯👍🏻另外,order咗黑糖珍珠咖啡,如果怕甜就唔建議叫呢個喇!
個西多士好正,個牛油係心型嘅❤️😂😂😂
另外,order咗黑糖珍珠咖啡,如果怕甜就唔建議叫呢個喇!
2023-01-16
午餐
2023-01-08 83 浏览
第一次幫襯 星期日嚟到 夜晚七點鐘 餐牌上 超過一半已經售罄, 即使 晚市小菜 都有好多冇, 叫咗個 土魷蒸肉餅, 肉餅 中間係生的。 叫咗佢一人火鍋 裏面附上嘅生菜竟然係有泥的。 以後都唔會 幫襯 想不到茶餐廳質素咁差