摩芽雞蛋仔

摩芽雞蛋仔 (已結業)

More Eggettes
摩芽雞蛋仔 (已結業)
SuenChoiYu
必試橙朱古力味
SuenChoiYu
2020-05-18
关注
成日都話要低GI嘅我,都好少失守⁉️但呢個橙朱古力味嘅雞蛋仔,次次話想食幾粒,都會食咗大半底🥰💬唔知大家最易失守係邊呢?~~~🍊橙朱古力味嘅雞蛋仔($25)呢隻味一食落,感覺好似細個食嘅餅乾,我真係唔記得係邊種餅,又好似係朱古力🍫但呢個味道就係快樂回憶味😚可能因為咁,我先會失守。因為我破戒嘅唯一要求係:✨It really sparks joy✨加上雞蛋仔一邊脆一邊軟,又熱辣辣,真係好幸福呀。查看更多
tungying1222
大推紫薯!
tungying1222
2019-08-08
关注
#摩芽雞蛋仔MoreEggettes🐣紫薯星星雞蛋仔即叫即製吃下去是實實在在的紫薯蓉而並非只有粉漿的味道紫薯味濃郁甜而不膩吃完一整個也不會有負擔感內有蜜糖星星口感十分豐富特別整體十分有創意配搭得剛好!查看更多
紫薯星星雞蛋仔
AlfredSing
好伏好難食
AlfredSing
2017-06-05
关注
要一個懶人特登關登寫臭一間嘢係好難,但佢真係完全唔值得排長龍食。我幫襯過兩次,一次買咗份乜乜蜜糖星星雞蛋仔,原諒我忘了個名。因為佢乜春味都食唔出,得個甜字,而且好硬,唔係香脆,係硬。無蛋香,口感又差。第二次係買嘢飲,顏色就好好睇,但飲落就係一杯不折不扣嘅糖水。老老實實,路德圍近荃錦戈邊有間食雞蛋仔好一千倍,唔開名費事俾人當打手。但水準完全係兩個層次!我只係洗了錢食了伏,仲望到咁多人排忍唔住要出聲。查看更多
為食Double K
味道麻麻哋
為食Double K
2017-05-24
关注
K先生同我都好鍾意食雞蛋仔,全港九新界好食嘅雞蛋仔,我地都會去食。今次去到荃灣,我哋就去試摩芽雞蛋仔,K先生話如果要知道個雞蛋仔好唔好食,試個原味就知道好唔好食,所以我哋就叫咗個原味,有啲失望,食落去淋淋度,吾夠香,麻麻地查看更多
alicelaw1026
好有趣的口味
alicelaw1026
2017-04-25
关注
雞蛋仔出的口味真係愈黎愈多,今次食既係積及橙餅味😎事關我細細個好鐘意食呢隻朱古力,所以見到有呢隻味無理由唔試喇!嘩,又估唔到佢隻味濃到我真係好似食緊積及橙餅咁,確實係幾得意,下次可以再挑戰下其他味道!查看更多
cookies33
雙重朱古力雞蛋仔
cookies33
2017-04-17
关注
雙重朱古力雞蛋仔,無想像中咁濃郁或者多朱古力餡。可能只係放一小粒朱古力落雞蛋仔中間溶左佢,朱古力餡唔夠多,如果多小小會仲好食。至於表層都做到脆既口感,如果朱古力愛好者呢個會唔夠喉。盛惠$21查看更多
spotthefood
Honey Starry Egg Puff
spotthefood
2017-03-05
关注
After getting some oyster pancakes, I go further to explore more around Tsuen Wan. At the beginning, I am so excited to try the familiarized taro egg waffle with honey star cereal at More Eggettes. But sadly it was no longer available, so I go for a chocolate flavor instead. It is made fresh on a waffle iron upon order. Piping hot, the egg waffle is surely perfect with an extra crunchiness, crispy edges, aromatic custard taste, and gooey center filled with melted chocolate chips and adorably-looking honey star cereal. I admit that I am getting too many egg waffles these days. But seriously, who could resist this gorgeous innovation that captures most of our hearts, from the young to old generations.查看更多
检举
We are Tsuenjik! Have a look:) https://spd4290twfood.wordpress.com/2017/03/21/hold-5/
2017-04-08
令人失望的雞蛋仔😞
ChungYanyan4313
2017-03-01
关注
✨ 特級土鳳梨🍍雞蛋仔(hkd $25)等左廿分鐘到手既雞蛋仔,一拎上手就已經feel到係腍身😑😑都未吹好就俾我,咁點解要小妹等咁耐😒😒😒😒😒😒😒😒雖然個土鳳梨涵係做得幾好,酸酸甜甜🍍🍍同雞蛋仔嗰味都幾配合,但做唔到外脆内軟嗰下真心失望咗😔話晒都企咗成20分鐘架嘛😫😫😫查看更多
ha1
令人失望的雞蛋仔
ha1
2017-01-31
关注
因事來荃灣,見這店有特色雞蛋仔,於是一試。香芋雞蛋仔($19):即製的,但拿上手不是太熱。雞蛋仔扁扁的,賣相一般。外層完全不脆,中間空心位頗多。蛋香味不足,而且太甜。顏色是紫色,但香芋味很淡。這個雞蛋仔的味道和口感都一般,令人失望。查看更多
T^T
MIX & MATCH
T^T
2017-01-24
关注
同朋友係荃灣行街,咁橋見到摩芽,眼見生活附近地方都有越來越多摩芽雞蛋仔既分店,行過附近有D口渴,見飲品有半價,就比個藉口自己試下啦多多味太重,蓋過了巨峰味道,忘記叫少甜,所以覺得杯野真係好甜朋友見到有雞蛋仔,又想試試新野,眼好都有好幾款,都要諗左陣先決定到叫邊款好,最後叫左個咖哩肉鬆味試下先食落粒粒都有肉鬆同咖哩味,同埋都好脆好香口,不過可能咖哩係重口味,所以就會遮蓋左本身雞蛋仔既蛋香味不過食食下仲覺得咖哩味有D辣但估唔到咖哩同肉鬆都可以咁MATCH架查看更多
咖哩肉鬆雞蛋仔
咖哩肉鬆雞蛋仔
兔小姐
星星雞蛋仔
兔小姐
2017-01-07
关注
下午去荃灣取完貨,有少少肚餓,經過附近發現呢間雞蛋仔。現時嘅雞蛋仔已經發展到有好多種口味。呢度就有我平時比較少見嘅星星雞蛋仔。(我平時返工放工或者去開嘅地方都無~)於是就要左個星星朱古力雞蛋仔~因為即叫做,而且人流唔算好多,所以等左大約6分鐘左右就有啦!!星星朱古力雞蛋仔  $23新鮮出爐~攤左一陣仲熱熱地!每一粒雞蛋仔都有一粒蜜糖星星架!!咬開雞蛋仔,外脆內軟。外屠同埋個雞蛋仔邊都好脆!再加上蜜糖星星本身都係脆卜卜,感覺唔錯。而且咬落除咗有香濃嘅朱古力味之外,仲有陣陣嘅蛋香味。雞蛋仔個心好足料,並唔係空心。口感軟軟的。食食下覺得雞蛋仔嘅朱古力味比一般嘅朱古力雞蛋仔濃。發現原來店家仲加左D朱古力粒去增加雞蛋仔嘅朱古力味。 (好食!)而且朱古力粒熔熔地,入口充滿濃郁嘅朱古力味~~貼一下橫切面~XD真係好足料! (Good!)總結:對我來說有小驚喜。開頭見無乜人排隊,又咁岩肚餓想搵少少野食下。無諗過佢嘅雞蛋仔口感可以咁豐富,味道又唔錯~(讚!)加上小妹食野好慢......行左一段時間,個雞蛋仔都仲可以脆卜卜! (欣賞佢!)因為好多店啲雞蛋仔只係上手果刻好似好脆咁,行左一陣,食幾粒已經軟淋淋。所以我覺得呢個雞蛋仔抵食! 大家經過都不妨可以去試下!查看更多
星星朱古力雞蛋仔
matchhead
More XD
matchhead
2016-12-14
关注
黎幫襯呢間雞蛋仔鋪係因為佢有星星雞蛋仔~一直係原味雞蛋仔既Fans, 今次破例試下D新味雞蛋仔~朋友叫左朱古力星星雞蛋仔~ 我地等左十分鐘左右就有得食喇!朱古力星星雞蛋仔係幾重朱古力味, 唔算太甜, 外皮脆卜卜, 內裡質點輕蛋糕仔~呢個味道幾正路幾好味~入面D蜜糖星星經過烤熱反其實都同雞蛋漿溶為一體, 除左仲見到星星型之外, 其實又無食到其他口感~~整體黎講幾好食, 價錢都唔算太貴; 雖然佢總係人頭湧湧, 但係等耐又唔算好耐;新式雞蛋仔黎講, 做得算係幾出色, 唔係淨係標奇立異嘩眾取寵就算查看更多
mm大食積
如果太多紫薯味,蜜糖星星無訂企
mm大食積
2016-12-08
关注
第一次見到呢間野喺葵芳,本身都已經有啲想試吓,因為由細到大我都係蜜糖星星嘅fans!點知今次比我起荃灣再次遇到佢,緣份嘅安排,咁就一定要食啦!佢本身有幾隻味揀,咁當然就要揀佢最出名嘅紫薯味啦!(題外話:原味係會睇唔到粒星星架,我果時同個friend 講,佢嘅原味雞蛋仔應該係呢個世界上最低調嘅雞蛋仔 hahaha)好!講完廢話,講下個雞蛋仔先!第一下見到嘅時候就覺得好靚,原本以為應該啲星星唔會好出,同埋會有啲醜樣,因為加熱左。但係原來唔會,所以即刻影咗幾張相,話晒呢個雞蛋仔最緊要都係sell個樣 hahaha 味道方面,反而有少少失望,因為我本身係想像緊蜜糖星星嘅味道再放粒雞蛋仔入口,點知我食到紫薯嘅味道,同埋都係紫薯嘅味道 /_\ where is my 蜜糖星星???之後再細心地食嘅時候就會發現到蜜糖星星嘅味道,但係都係好淡 :( 不過可能因為個紫薯個味道好出,所以都唔可以怪個蜜糖星星唔出味既/_\ 整體而言,賣相好靚,味道都幾好,但係如果你係為咗蜜糖星星食嘅話,咁可能會有dddddd失望查看更多
kfchan1997
紫色格仔餅
kfchan1997
2016-12-06
关注
今日 見到 就以為好好味啦 點知........睇落真係好似好香 香芋味既。 食落就知同街邊8蚊一塊果D差唔多 食落口果下你係唔會feel到任何關於香芋既味道 頂多就係塊餅會厚D ,同埋食落真係唔多覺有香芋味, 同零一樣。 如果真係滲到有香芋味既話 可能會好食D既。   =.=我諗 唯一既可取之處係  真係幾甜 同幾大份既十分我比44分啦 希望下次食係有進步架啦查看更多
samiey
得意雞蛋仔
samiey
2016-12-03
关注
行過呢間雞蛋仔店, 百厭仔話想食雪糕雞蛋仔, 但因為佢仲有啲咳, 所以只係買雞蛋仔俾佢. 佢揀咗朱古力星星雞蛋仔($23.00).外面香脆, 入口有香濃朱古力味, 每粒都有星星圖案,  百厭仔非常LIKE.查看更多
+ 3