2025-08-14
好耐冇食刀削麵,經過灣仔集成附近見到,下午茶時段唔算多人,環境好舒服,下午茶套餐真係好抵食,可以揀一款麪仲有豆漿或者冰茶!豬軟骨刀削麵:本身想揀豬手,賣晒轉豬軟骨,但係都好好食,煮到好淋,而且好入味!30幾蚊一碗麵,諗住下午茶應該唔會好大碗,點知份量都好多😂刀削麵食落去好彈牙和好煙靭!而且湯底飲落去有啲唔同,有種鮮甜的味道!呢碗真是下午茶平靚正之選! 上海雲吞年糕:雲吞大大粒,用咗菜肉去包,食落去好香,而且好新鮮!平時有時食開炒年糕,但係湯年糕有另外一種感覺,年糕好彈牙,一啖湯一啖年糕好滋味,另外配料加左粟米!鹵水雞翼:$40有六隻,我平時好鍾意食滷水雞翼,又係好入味!酥炸雲吞:好香口的小食之一,炸到好鬆脆,平時通常點甜酸醬,但係點千島醬仲好食😍