2018-04-05 240 浏览
平時地鐵站經過會買芝士撻,今日葵芳行行街見到有得堂食,即刻碌入去。 呢度冇最低消費,買左個酥皮長通粉撻坐定定食。酥皮好味,揭開見到成個撻兜都裝滿長通粉,淡淡海鮮汁,仲要有蟹柳粒。有得坐可以攤凍啲先食,正。

2017-08-29 325 浏览
葵涌廣場由昔日主賣平民價衣飾幾乎轉營成美食廣場開超多平民價食店, 隔一個月沒來, 就已經多開了好幾家由於多了很多CP值高的食店, 所以商場人數簡直倍數增長……….非常多人…..敵不過美食的誘惑, 我也要去擠一擠 雖然Pie & Tart 不只有葵廣有, 但來到了就先吃墊墊胃紫薯撻 ($12)含超香紫薯味內裡有少少紫薯蓉, 香濃順口, 也不貴
葵涌廣場由昔日主賣平民價衣飾幾乎轉營成美食廣場
開超多平民價食店, 隔一個月沒來, 就已經多開了好幾家
敵不過美食的誘惑, 我也要去擠一擠

雖然Pie & Tart 不只有葵廣有, 但來到了
就先吃墊墊胃
紫薯撻 ($12)含超香紫薯味
內裡有少少紫薯蓉, 香濃順口, 也不貴
用餐时段
下午茶
2017-03-04 432 浏览
Purple potato is a popular food recently. Many restaurants introduce food made by purple potato, including pie and tart.Purple potato of pie and tart (12 hkd)When we eat this purple potato, we can drink a lot of warm purple potato juice (maybe it fits the name saying that it is 流心). What I want to comment is the the purple potato juice has a good flavour. The proportion of purple potato extract, milk and sugar is well-balanced. It is not too sweet.Overall, a good new product of pie and tart.

2016-12-26 432 浏览
很久沒光顧過pie & tart過往最常點螺絲肉汁批,,雞批及鮮奶撻覺得這些都很好吃的!和老公在葵廣逛街,,見到新推出紫薯流心撻而且有堂食位置,,所以就買一個來試試紫薯流心撻,,很有紫薯香味但對所謂的流心部分就很失望最面層是紫薯粉狀一舀開紫薯粉,,,下層是漿的狀態以蛋撻為例,,就像是沒焗熟的蛋漿部份!!對於沒焗熟的紫薯漿說成是流心的話,,感覺是很失望!而且那層紫薯漿有很重煉奶味,,個人認為太甜了只有撻皮部份如同我所熟悉的鮮奶撻撻皮對此成品只有失望喊臉是給這產品的,,而不是給這店舖的!
很久沒光顧過pie & tart
過往最常點螺絲肉汁批,,雞批及鮮奶撻

覺得這些都很好吃的!

和老公在葵廣逛街,,見到新推出紫薯流心撻

而且有堂食位置,,所以就買一個來試試
紫薯流心撻
紫薯流心撻,,很有紫薯香味
但對所謂的流心部分就很失望

最面層是紫薯粉狀
所謂的紫薯流心
一舀開紫薯粉,,,下層是漿的狀態
以蛋撻為例,,就像是沒焗熟的蛋漿部份!!

對於沒焗熟的紫薯漿說成是流心的話,,感覺是很失望!

而且那層紫薯漿有很重煉奶味,,個人認為太甜了

只有撻皮部份如同我所熟悉的鮮奶撻撻皮

對此成品只有失望

喊臉是給這產品的,,而不是給這店舖的!
2016-12-18
2016-12-22 441 浏览
葵涌廣場三樓堪稱美食廣場, 以小食店為主, 食物林林總總; 牛雜、重慶辣粉、鮮榨果汁、咖哩魚蛋、班戟、糕點、車仔麵美食、雪糕店、凍撈麵…….等等, 各色其式, 任君選擇, 最緊要系便宜又好食。今日行經廣場二樓, 乜 pie & tart 開左 cafe? 以為系冒牌貨, 問清楚原來系堅嘢, 直入去嘆個邪恶的下午茶。流心芝士鮮奶撻 ($8.50) 加配忌廉凍咖啡 ($10)忌廉還是配熱飲較好, 忌廉好難係凍咖啡內溶掉, 攪極都系一粒粒, 咖啡味唔算出眾, 但係混合忌廉飲幾滑口, 跟鮮奶撻味道很匹配, 咁先夠邪恶麻 佢地既鮮奶撻幾時都咁經典, 咁香滑,  pie & tart 之前都試過雞批及其他撻, 還是比較愛芝士鮮奶撻, 上面那層細粉狀的芝士, 鹹鹹地, 好香濃的芝士味, 鮮奶蛋漿則香滑, 唔太甜, 食完都唔會覺得太甜膩, 撻皮算鬆化。UNDER $20 有杯凍飲兼質素不錯的鮮奶撻吃, 很不錯。
流心芝士鮮奶撻 ($8.50) 加配忌廉凍咖啡 ($10)

流心芝士鮮奶撻 ($8.50) 加配忌廉凍咖啡 ($10)
流心芝士鮮奶撻
$19 (其他)
2016-10-21 496 浏览
次次食pie&tart都食到呢咁hea,尼間pie & tart可以坐低食,所以唔會食到咁核突紫薯流心撻d紫薯味真係好出,首先個面有d紫薯粉,入面既紫薯餡有d似溶左既紫薯雪糕,同埋有少少紫薯粒。不過因為個texture實在太稀,所以都係'飲'左d紫薯餡,然後再食個tart皮,如果冇得坐真係唔知點食😅12蚊一個,貴唔貴就睇你有幾鍾意紫薯啦,因為pie & tart招牌鮮奶撻都係8蚊左右。

2016-10-12 377 浏览
以前細個好鐘意食pie and tart既鮮奶tart,晚飯後經過見到有一間分店開左,就買返屋企同屋企人分享下,原本諗住3個,但店員話4個有盒放,甘就買多個。我買了2個鮮奶tart,雞批同肉鬆酥。但食後發覺而家既鮮奶tart好似唔以前甘,無甘滑甘流心甘重奶味既感覺了,雞批不過不失,但唔係好夠香。肉鬆酥其實無什特別,如果肚餓食就幾抵,因為好大件。整體好似無以前食甘好味甘。
以前細個好鐘意食pie and tart既鮮奶tart,
晚飯後經過見到有一間分店開左,
就買返屋企同屋企人分享下,
原本諗住3個,但店員話4個有盒放,
甘就買多個。
我買了2個鮮奶tart,雞批同肉鬆酥。
但食後發覺而家既鮮奶tart好似唔以前甘,
無甘滑甘流心甘重奶味既感覺了,
雞批不過不失,但唔係好夠香。
肉鬆酥其實無什特別,
如果肚餓食就幾抵,因為好大件。
整體好似無以前食甘好味甘。
2016-09-20
2016-09-25 367 浏览
葵芳係小食天堂,每次黎到都忍吾到口買野食。今日食連鎖店pie&tart,係因為俾佢嘅紫薯流心撻吸引到,另外自己不嬲都鍾意佢嘅美式螺絲肉汁批,當然都要order!紫薯撻幾有紫薯味,個餡就略為失望,一開中間基本係水狀,而且好重煉奶味,相信煉奶成分都相當高。係個皮幾好食,補返少少分。而螺絲肉汁批就間間都咁嘅味所以唔會失望,雖然一直以來都覺得個肉汁偏甜,配埋薯蓉一齊食就啱啱好。葵芳呢間好在有得坐,環境都幾舒服,希望第時都係紅磡開一間,咁我唔使走出去食囉。
2016-09-17 221 浏览
 一路都好想食架啦 !但次次都總會有問題出現試唔到!!今次我終於試到啦個樣好靚仔!!!又好香慨紫薯咪不過佢慨流心 其實係似一d好似水咁 唔小心咬左個邊食就死得!如果買慨時候提提會好d 因為幾危險下味道方面!紫薯味幾好 係甜左dd姐! 食晒d流心慨樣就係咁!! 12蚊 中價啦! 可能會再食
 一路都好想食架啦 !但次次都總會有問題出現試唔到!!

今次我終於試到啦
個樣好靚仔!!!又好香慨紫薯咪
如果買慨時候提提會好d 因為幾危險下
味道方面!紫薯味幾好 係甜左dd姐!
食晒d流心慨樣就係咁!! 12蚊 中價啦! 可能會再食
2016-09-12 225 浏览
Pie & Tart @葵涌廣場流心紫薯撻 $12紫色食物總是非常吸引!仲要係流心紫薯呀😍葵涌廣場真係好多野食,Pie & Tart新出的流心紫薯撻挺有驚喜,紫薯味突出,唔會死甜,味道一啲都唔人工,撻皮ok鬆化,流心效果爆登👍🏼行到攰一攰,入黎坐底食個紫薯撻都幾正😊------------------------------批&撻專門店 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓6號
Pie & Tart @葵涌廣場
流心紫薯撻 $12
行到攰一攰,入黎坐底食個紫薯撻都幾正😊
批&撻專門店 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓6號
2016-09-07
2016-08-29 205 浏览
路過見到有新鮮出爐流心紫薯撻,size同鮮奶撻一樣大,賣$12葵芳分店最正有堂食,唔洗食到狼狽,而且樓面d小妹妹幾好語氣。賣點又係流心,但一舀起黎即頭係呈現水質狀態,流心應該半熔半固體先正,咁既餡料質地唔得,呢度扣分。味道方面有充足紫薯香,冇得輸,食完哂會幾「溜」。

味道方面有充足紫薯香,冇得輸,食完哂會幾「溜」。