2024-03-05 78 浏览
-曾經好有人氣嘅鮮奶撻🤤記得果陣成日排晒長龍 啲人就係買鮮奶撻(。・ω・。)鮮奶撻一如既往咁香 重奶味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)中間好似燉奶又似流心咁😍熱辣辣好食啲 不過暖暖地都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個皮一啲都唔厚 仲有啲曲奇嘅感覺(*≧ω≦)仲有芝士鮮奶同雞批都好多人買飽就一定唔飽 但食個下午茶甜品 口痕。絕對過得癮🤣🤣~\(≧▽≦)/~可以去試下~\(≧▽≦)/~✨pie and tart各大分店有售
曾經好有人氣嘅鮮奶撻🤤
記得果陣成日排晒長龍 啲人就係買鮮奶撻(。・ω・。)
鮮奶撻一如既往咁香 重奶味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
中間好似燉奶又似流心咁😍
熱辣辣好食啲 不過暖暖地都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
個皮一啲都唔厚 仲有啲曲奇嘅感覺(*≧ω≦)
仲有芝士鮮奶同雞批都好多人買
飽就一定唔飽 但食個下午茶甜品 口痕。
絕對過得癮🤣🤣~\(≧▽≦)/~
可以去試下~\(≧▽≦)/~

✨pie and tart
各大分店有售
2024-02-22 70 浏览
細細個就食佢 d撻,讀書時期奶撻4.5蚊 ,當時覺得好貴,但又好中意食,於是 lunch都唔食慳埋飯錢買撻食。大個左先發覺原來得番咁少間分店,果日特登去買黎食,原來已經加到成10蚊個,果然通漲真係無法避免呀!除左奶撻仲多左好多product, 於是我就買左個雞批+奶撻~奶撻一如以往咁好食,好 creamy好滑,入口奶味好濃,批皮都好香牛油味,不過睇真 d原來氣孔有 d多,外表唔夠光滑。同埋唔知係咪老左,覺得有少少太甜了,減番 d甜會好 d.雞批都 ok wo, 酥皮好香脆,餡料又漲卜卜,雞肉都比得幾多,整體味道都唔錯。不過16蚊一個就有少少貴~
細細個就食佢 d撻,讀書時期奶撻4.5蚊 ,

2023-12-31 98 浏览
🌻芝士吞拿魚批🐱🥧批&撻真係由細食到大,第一次打食評就表揚下你啦~ 呢個芝士吞拿魚批係我既最愛,又平又好味,每次經過地鐵站都好想買一個返屋企陪住貓貓食,呢個舖位真係無廿年都有十幾年了,我由中學已經開始食到而家。最喜歡吞拿魚批旁邊又有薯蓉,連埋批底同芝士吞拿魚一齊食,真係好夾,同埋抵讚既係每次都熱辣辣,在凍凍的冬天食真係暖粒粒~📍 批&撻專門店 Pie & Tart Specialists港鐵九龍灣站KOB 15號舖⚡️為食貓:😻😻😻😻⚡️氣氛貓:😹😹😹😹⚡️翻食貓:😸😸😸😸
🌻芝士吞拿魚批🐱

港鐵九龍灣站KOB 15號舖

⚡️為食貓:😻😻😻😻
⚡️氣氛貓:😹😹😹😹
⚡️翻食貓:😸😸😸😸
今日行過間咖啡餐廳,突然聞到一陣陣咖啡香同烘焗嘅味道撲鼻而來,肚子響起,於是決定去夾個位試吓啲美食。首先,我叫咗個經典三文治,份量真係幾客氣,滿滿嘅火腿同芝士夾落去嗌嘢完全唔洗客氣。三文治嘅麵包烤得金黃脆口,火腿香濃,芝士拉絲得嚟,食落好滿足!喺甜品方面,個布丁真係質感好滑,唔係嗰種好甜膩,而係剛剛好嘅香甜。而家論乜嘢最正,必須提提你哋啲蛋撻!牛油味濃嘅皮同剛烤出嚟嘅香滑蛋漿,一咬落去嘅時候,半熟嘅蛋漿喺口中散開,香味撲鼻,令人回味無窮。整體嚟講,食物有水準,又唔使好貴,真係街坊味道🥪🍮🥐。環境都算舒服,職員服務態度好好,難怪每次經過都見到好多街坊來光顧。下次有機會,仲想試下啲串燒或者海鮮,睇落都幾吸引!

2023-10-30 162 浏览
奶撻放到凹,叫佢換會黑臉,但都會換給你,如果不換,建議別買,因為不新鮮,又不會平賣給你,只要想想那是自己用青春時間換來的血汗錢買來的,就會理所當然地提要求!我相信你不會喜歡吃一個又乾爭爭、扁撻撻、凍冰冰、全無口感、被長期放置沒有人買,最後硬塞俾你的批&撻。個奶撻換咗返嚟暖暖哋,但至少不是原本凹陷的那個,味道還可以。只是那個收錢大嬸從笑面問你要什麼到黑面無聲幫我更換個奶撻的表情轉換如同變面表演,極之精彩!

2023-10-05 143 浏览
有時食頹飯都食到無咩胃口就會搵啲其他野食,尤其是呢度啲雞批一路都保持到水準嘅,無食一輪都keep 到,而且雞批個皮都幾酥脆,次次都食到一枱都係。入覆嘅料都算多,雖然唔算係有咩驚喜,但勝在味道同質素都有保證
2023-08-14 201 浏览
平時收工唔知食咩好嘅話都會嚟呢度睇吓有乜嘢好食。因為貪佢夠平,而且味道都唔錯。焗白汁雞皇長通粉主要成份有雞肉、蘑菇、洋蔥、粟米、長通粉同芝士。食落唔膩,味道都濃。屋企人鍾意食芝士肉醬千層闊麵。上面有一大Pat薯蓉,下面嘅配料都幾足。美味。

2023-02-28 459 浏览
好耐無留意過Pie&Tart,今次岩好停底見到佢岀左新野———奶凍撻!分別有原味&朱古力味,特登買晒兩隻味試,果然不負我所望,一如既往地好食,甜味又岩岩好!極之推薦大家去試下~
奶凍撻
奶凍撻
2022-12-11 1064 浏览
細細個果陣已經好中意佢既鮮奶撻好香牛奶味 熱辣辣咁食真係好正😋冬天食岩岩出爐更加係一流😍😍雞批又係必食 好多雞肉蘑菇係入面🤤🤤一啖咬落去正呀 食完仲好飽肚🤣
細細個果陣已經好中意佢既鮮奶撻
好香牛奶味 熱辣辣咁食真係好正😋
冬天食岩岩出爐更加係一流😍😍

雞批又係必食 好多雞肉蘑菇係入面🤤🤤
一啖咬落去正呀 食完仲好飽肚🤣
2022-09-16 1102 浏览
每次經過地鐵站都聞到好香嘅牛油味所以每一次都心思思好想買返件食鮮奶撻佢個皮做到批皮鬆脆 好香好有牛油味如果佢會出酥皮就更加好啦😂😂因為我鍾意食酥皮多啲呢個鮮奶撻鮮奶呈現半溶狀 食落去又香又滑奶味都算突出
每次經過地鐵站都聞到好香嘅牛油味
所以每一次都心思思好想買返件食

佢個皮做到批皮鬆脆 好香好有牛油味
如果佢會出酥皮就更加好啦😂😂
因為我鍾意食酥皮多啲
呢個鮮奶撻鮮奶呈現半溶狀 食落去又香又滑
奶味都算突出
2022-06-17 533 浏览
雖然這是一間油很大 熱量炸彈的麵包舖但對於酥皮愛好者來說是我們心中不可被取代的麵包舖牛角包 and 紫薯撻都是一級棒棒最常買的是吞拿魚酥因為小小個不會太罪惡而且真的有千層吞拿魚又新鮮一口咬下去是滿滿的快樂還有提拉米蘇杯沒有酒的提拉米蘇杯只愛這一家tst 分店獨有的栗子撻薄撻底上面是堆起來的栗子奶油卻不會過於甜膩是入口即化的真栗子蓉但栗子撻不會常常有像天氣一樣要等待時機才可以買到另外特別推薦的是紫米香吐司在香港唯一見到有在賣紫米吐司的地方紫米香香的味道很滿足 真材實料的紫米呢
雖然這是一間油很大 熱量炸彈的麵包舖

另外特別推薦的是紫米香吐司
在香港唯一見到有在賣紫米吐司的地方
紫米香香的味道很滿足 真材實料的紫米呢
2022-05-23 847 浏览
呢間餅店小妹由細細個就開始幫襯~每次經過都會買鮮奶撻或者曲奇返去當下午茶!亦都試過買通粉/闊麵/批當宵夜 ^_^今次就試埋其他款式,同大家分享吓啦🐮 鮮奶撻 $9小妹的all time favourite~奶味好濃郁,同當年嘅味道一樣!性價比好高呀,must try!🧀 芝士鮮奶撻 $10批皮鬆脆,好香牛油味!中間鮮奶呈現半溶狀,又滑又香~不過芝士味唔太出,鮮奶撻好食好多哈哈☕️ 咖啡曲奇 $29牛油味香濃,曲奇餅超級鬆脆!咖啡味亦都非常濃郁~ 超級推介!不過留意返每次買個質素都有d偏差🧈 牛油曲奇 $27牛油味超!級!濃!對得住呢個價錢!!!🍰 意大利芝士切餅 $10 忌廉芝士都幾好食!甜膩適中,入口即化~🍫 脆脆軟心朱古力切餅 $10蛋糕口感鬆軟,忌廉算滑味道方面就中規中矩,普通朱古力🧁 美式焗芝士餅 $20有芝士餅,藍莓醬同cream!價錢少貴,性價比偏低,唔推介🍞 椰香紫米麵包 $8八蚊四片麵包邊到有得買呀仲要係紫米味,性價比真係好高!⭐️ CP值:🐘🐘🐘🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘.5 ⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘🐘(5 星為滿分)
呢間餅店小妹由細細個就開始幫襯~
每次經過都會買鮮奶撻或者曲奇返去當下午茶!
亦都試過買通粉/闊麵/批當宵夜 ^_^
今次就試埋其他款式,同大家分享吓啦

🐮 鮮奶撻 $9
小妹的all time favourite~
奶味好濃郁,同當年嘅味道一樣!
性價比好高呀,must try!

🧀 芝士鮮奶撻 $10
批皮鬆脆,好香牛油味!
中間鮮奶呈現半溶狀,又滑又香~
不過芝士味唔太出,鮮奶撻好食好多哈哈

☕️ 咖啡曲奇 $29
牛油味香濃,曲奇餅超級鬆脆!
咖啡味亦都非常濃郁~ 超級推介!
不過留意返每次買個質素都有d偏差

🧈 牛油曲奇 $27
牛油味超!級!濃!
對得住呢個價錢!!!

🍰 意大利芝士切餅 $10
忌廉芝士都幾好食!
甜膩適中,入口即化~

🍫 脆脆軟心朱古力切餅 $10
蛋糕口感鬆軟,忌廉算滑
味道方面就中規中矩,普通朱古力

🧁 美式焗芝士餅 $20
有芝士餅,藍莓醬同cream!
價錢少貴,性價比偏低,唔推介

🍞 椰香紫米麵包 $8
八蚊四片麵包邊到有得買呀
仲要係紫米味,性價比真係好高!

⭐️ CP值:🐘🐘🐘🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘.5
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘🐘
(5 星為滿分)
椰香紫米麵包
咖啡曲奇
牛油曲奇
咖啡曲奇
牛油曲奇
2022-04-27 652 浏览
唔知大家記唔記得pie and tart呢?記得以前好多地方都有佢既分店,但呢幾年執左好多真係好可惜呀......為食貓咁岩之前行過九龍灣,比佢食物既香氣吸引到,結果就忍唔住買d野黎食啦芝士鮮奶撻 (5/5)近年日本芝士撻賣到成行成市,好味就好味啦,但全部都一式一樣,價錢又唔算平,但呢個芝士鮮奶撻個味真係好唔同,好有自己既style,上面有d細芝士粒,下面係軟軟既牛奶,熱食既話真係好好食,另外個撻又焗到好香,好似蛋撻既餅乾皮,唔錯而且個撻都幾大個,做下午茶就岩岩好啦不過,為食貓次次多數都係買芝士鮮奶撻,千層麵同海鮮撻都試過買既,但唔知係咪凍左,加上入面d料應該係平價既,所以就唔係咁好食但佢d野食作為lunch或下午茶黎講,性價比真係好高

真係好可惜呀......

為食貓咁岩之前行過九龍灣,比佢食物既香氣吸引到,結果就忍
唔住買d野黎食啦

芝士鮮奶撻 (5/5)

而且個撻都幾大個,做下午茶就岩岩好啦

但唔知係咪凍左,加上入面d料應該係平價既,所以就唔係咁好食

但佢d野食作為lunch或下午茶黎講,性價比真係好高

芝士鮮奶撻
芝士鮮奶撻
2022-03-30 309 浏览
以前細個好開心住係大埔 好多野都好好食Pie & Tart 係以前係大埔中心有間分店 不過越嚟越多連鎖進駐 就消失左啦所以每次想食最近都要去到九龍灣站 人生好難但今日好滿足 咁啱去九龍灣就去左買啦去到見到舖面雖然細 只有一個大暖櫃係到但都不乏人龍 keep住有人排隊諗住過左咁耐無食 價錢可能會加 但都無加鮮奶撻 $9比起一般糕餅舖 撻既size 比較大 撻皮唔係酥皮只係牛油皮 皮夠薄令到裏面既鮮奶倒得夠多好香鮮奶味 救命 好好味芝士鮮奶撻$9依款比起鮮奶撻多左層燒到金黃色既芝士奶味同芝士夾埋仲香仲夾
以前細個好開心住係大埔 好多野都好好食

下午茶
  • 鮮奶撻
  • 芝士鮮奶撻
2022-02-15 290 浏览
WFH 有點懶吾想煮lunch time 經過就買了點回家佢最出名係雞批雞批(2件)吾好睇佢同一般麵包店做的無咩分別一切開香噴噴的味道直樸鼻鮮奶撻(2件)我的最愛鮮奶滑溜入口即溶
WFH 有點懶吾想煮
lunch time 經過就買了點回家