2021-04-08 2899 浏览
🍽微辣咸蛋黄单骨鸡翼(4.2/5)💰68一共有8件,平均一件10蚊楼下,仲要系单骨同有咸蛋黄酱,我觉得几抵食的鸡翼好香脆,肉汁满满的,有啲似脆X鸡翼,但多咗啲咸蛋黄味另外仲有个咸蛋黄酱,如果放耐少少变室温温度,啲沙起番出黎咁食仲正添🍽法式慢煮油封鸭脾(4.2/5)💰98Size合理,仲配咗啲莓酱一齐食可以减低油腻感可能餐厅主打慢煮,佢地既慢煮鸭脾的确做得唔错撕开仲有肉汁流出黎,味道淡淡既咸同好重既鸭味可惜冇配料(需要加钱),单食鸭脾会唔够饱所以扣咗啲啲分🍽美国安格斯特级平铁牛扒(4.5/5)💰118平铁牛扒姐系flat iron当时店员冇问我地要几成熟,我估计佢地对自己牛扒生熟程度大概好有信心吧黎到有两块,好香牛扒同蒜油味好易切开,可以见到入面既肉偏红,但烹煮技巧很OK,锁死肉汁,食晒都冇血水流过出黎整体肉质好松软,牛香重,所以少少筋就无伤大雅啦🍽慢煮红酒梨配焦糖布朗尼雪糕拼盘(4.5/5)💰68本身系配芝士奶冻的,不过当日卖晒所以店员转咗焦糖布朗尼比我地但因祸得福!焦糖布朗尼外表超脆身,好重焦糖既脆脆口感唔系焦糖酱咁简单,真系食到用火枪烧过既香味红酒梨原个切开,保番雪梨味道同时带出淡
🍽微辣咸蛋黄单骨鸡翼(4.2/5)💰68
鸡翼好香脆,肉汁满满的,有啲似脆X鸡翼,但多咗啲咸蛋黄味

🍽法式慢煮油封鸭脾(4.2/5)💰98
Size合理,仲配咗啲莓酱一齐食可以减低油腻感
可能餐厅主打慢煮,佢地既慢煮鸭脾的确做得唔错
撕开仲有肉汁流出黎,味道淡淡既咸同好重既鸭味
可惜冇配料(需要加钱),单食鸭脾会唔够饱所以扣咗啲啲分

🍽美国安格斯特级平铁牛扒(4.5/5)💰118
平铁牛扒姐系flat iron
黎到有两块,好香牛扒同蒜油味
整体肉质好松软,牛香重,所以少少筋就无伤大雅啦

🍽慢煮红酒梨配焦糖布朗尼雪糕拼盘(4.5/5)💰68
但因祸得福!焦糖布朗尼外表超脆身,好重焦糖既脆脆口感
唔系焦糖酱咁简单,真系食到用火枪烧过既香味
红酒梨原个切开,保番雪梨味道同时带出淡淡酒味

🍽水果茶(4.5/5)💰42
男友好喜欢!饮落非常还原水果甜,冇化学糖精既感觉
几清新,莓味、桃、芒果味为主

当日并无加一,点餐要去cashier比钱,但价钱好抵食,每道都系功夫菜都要好多时间心机
原来孖沙街系分店,总店系附近既普庆坊,人多冇位既时候都可以试下两边走睇下边间有位啦
2021-04-08
2021-03-23 3343 浏览
今日响中环做野,放工想搵间有情调嘅既西餐厅食饭,咁岩见到呢间餐厅响附近,又唔洗加一,响中环区好难搵到间西餐厅唔洗加一,而且价钱唔贵,较为平民价,於是入去食晚餐😋😋🌟 法式慢煮油封鸭髀 ($98)未食前已经见到摆盘好靓,已经加分,上菜时已经有阵阵鸭既香味,香味扑鼻,鸭肉煮得好淋,明显系经过慢煮,鸭髀调味好好,咸度适中,加上桂花蜜糖酱,令鸭髀多左一份鲜甜,有花香既味道,必点😋😋🌟 美国安格斯特级平铁牛扒 ($118)牛扒煎得好香,外层香脆,锁住肉汁,牛味浓郁,唔需要任何酱汁,已经好好食,牛扒够厚,性价比高😋😋🌟黑松露蕃薯条 x 芝士温泉蛋大啡菇($58 & $38)黑松露配上蕃薯条好夹,黑松露味重,蕃薯条即叫即炸,而且唔会太过幼身,长度适中,必点😋😋大啡菇上放上炙烧过既芝士,芝士下层放左温泉蛋,温泉蛋上又有酱汁,令到食落口既口感更加丰富😋😋🌟微辣咸蛋黄单骨鸡翼 ($68)鸡翼即叫即炸,炸得香脆,咸蛋黄酱调味岩岩好,唔会太咸,加上有少少辣味,鸡翼变左微辣,好好食😋😋🌟比利是水果啤 ($48)黎西餐厅一定要配酒,水果啤易入口,饮落口有水果既香味,配上牛扒一齐食,味道好夹😋😋

🌟 法式慢煮油封鸭髀 ($98)

法式慢煮油封鸭髀

🌟 美国安格斯特级平铁牛扒 ($118)

美国安格斯特级平铁牛扒

🌟黑松露蕃薯条 x 芝士温泉蛋大啡菇($58 & $38)

黑松露蕃薯条
芝士温泉蛋大啡菇

🌟微辣咸蛋黄单骨鸡翼 ($68)

微辣咸蛋黄酱鸡翼

🌟比利是水果啤 ($48)

比利是水果啤
  • 炸蕃薯条
  • 法式油封鸭髀
  • 平铁牛扒
2021-03-21 3961 浏览
好耐之前过去普庆坊个间食过,系好味既。见孖沙街又开间新既,就约左朋友再去食下。呢间新店系旧店普庆坊店附近,行到既距离,如果其中一间好full都可以行去另一间等位,哈哈。今日我地2个叫左2份小食同2份主食,仲有之前饮过既荔枝接骨木特饮。๛ 炸海鲜篮有四款海鲜,包括虾、鱼柳、鱿鱼同蚝。鱿鱼有啲乾 但炸蚝颇出色,炸得刚刚好,咬落去依然有好多肉汁好新鲜。๛ 芝士温泉蛋大啡菇呢个配搭意外地好食,温泉蛋煮得好出色!虽然有大大份芝士,但食落口一D都唔会觉得油腻~๛ 烟肉芝士通心粉配料份量合理,芝士可以拉丝好正,饱肚之选~๛ 秘制保湿猪鞍架猪鞍架十分出色,煮得啱啱好,唔会过老,果然同餐牌说明一样 ,好够肉汁! 赞呀!餐厅特制带有少少酸酸甜甜既柚子汁,同猪鞍好夹。๛ 荔枝接骨木特饮有两粒原粒荔枝肉,味道唔会太甜,都上次系普庆坊饮既味道差唔多~ 下次都会叫返呢杯😋

๛ 炸海鲜篮

๛ 芝士温泉蛋大啡菇

๛ 烟肉芝士通心粉
配料份量合理,芝士可以拉丝好正,饱肚之选~

๛ 秘制保湿猪鞍架
餐厅特制带有少少酸酸甜甜既柚子汁,同猪鞍好夹。

๛ 荔枝接骨木特饮

2021-03-18
  • 荔枝接骨木花特饮
  • 法式猪胺架
2021-09-01 0 浏览
朋友之前喺Openrice book左呢间餐厅,一出上环A2站行5分钟左右就到铺头,喺港岛区嚟讲唔算难搵。佢间铺个门口唔系对住大街,反而系要转弯,喺一条小巷入面先搵到正门。餐厅系一间半楼上铺,地下果层系厨房,客人要行上一层先系食野嘅地方,一上到去已经觉得有一股浪漫嘅气氛,主要因为佢嘅灯光偏向昏暗同柔和,加上每张餐枱都放左一盏细枱灯,客人可以因应需要而去调整所坐位置嘅灯光,都几有情趣架~食物选择方面唔算多,以食扒为主,我地每人各嗌左一份美国安格斯特级平铁牛扒($118),另加一份黑松露薯条($58),味道嚟讲:牛扒质素普通,反而薯条比我地嘅惊喜仲大,黑松露酱香味浓郁,同薯条配搭非常之夹,加上份量亦比我地想像中多,所以真心推介呢份小食!当晚系星期二晚,但间餐厅都比我想像中多人,入座率都有8成左右,足以证明呢间餐厅真系几受欢迎嘅~如果想周末去试下嘅朋友,就要早啲book位啦,顺带一提:而家经Openrice book位,每枱可以获赠一杯Haagen Daz雪糕,当饭後甜品都唔错架~

美国安格斯特级平铁牛扒
题外话/补充资料: 食食下途中,餐厅突然停电,我地全间餐厅嘅客人当堂O左嘴,好彩佢好快就恢复返电力,如果唔系大家就要喺漆黑之中食饭了,原本间餐厅已经够暗架啦,停电果下直头系黑到伸手不见五指咁,连朋友个样都差啲睇唔清XDD
2021-08-31
2021-08-28 0 浏览
蟹肉虾仁沙律蟹肉🦀虾仁🦐都几多下,所以碗沙律🥗好大碗黑松露薯条🍟一上枱热辣辣脆身,系粗薯条😍,黑松露酱味重。就算之後冻左,薯条都仲好食,唔会淋晒海鲜浓汁蓝青口青口&汁都好多下,所以蒜茸包可以沾啲汁食蒜蓉卡真虾包🍞虽然个包劲似排包,以为都系甜既,但其实个包有好香蒜蓉牛油味,所以意外地同啲虾好夹😲推荐👍🏻蜜糖香草烤法式春鸡(半只)& 西班牙粟饲黑毛猪梅扒以慢煮方式烹调,可以锁住啲肉汁令到啲肉仲系好嫩,所以啲肉好软&juicy 烟肉芝士通心粉上枱仲系热,所以啲芝士🧀可以拉丝最赞系啲尼到好适合同朋友一边食一边倾计,店员唔会吹我地走,同埋好少可会免加一,虽然落单&埋单都要行去counter,但店员都会亲自送餐&refill水
蟹肉虾仁沙律
蟹肉🦀虾仁🦐都几多下,所以碗沙律🥗好大碗

黑松露薯条🍟

海鲜浓汁蓝青口
青口&汁都好多下,所以蒜茸包可以沾啲汁食

蒜蓉卡真虾包🍞

蜜糖香草烤法式春鸡(半只)& 西班牙粟饲黑毛猪梅扒

烟肉芝士通心粉
上枱仲系热,所以啲芝士🧀可以拉丝

2021-08-28 0 浏览
到上环买海味,夜晚周围行谂住揾餐厅食饭,经过一个发光招牌,简直黑暗中的光明😂咩都唔谂照 walk-in入去食, 点知拣到个明灯!主打慢煮系列,仲要性价比高,即使系主菜据扒,大部分都唔超过$100一道!.🟥美国辣汁烟烤猪腩 8oz 🐷 $98🟧红卜卜的腩肉配甜辣BBQ汁,呢道五花腩系半肥瘦,绝不油腻,反而入口有层脂肪衬托,带出油香,入口即化☺.✨✨!l必食推介✨✨🟨美国安格斯特级平铁牛扒8oz🐮 $118🟩一上菜好香烧烤味,切开见到粉嫩的肉质,一咬 juicy, 香浓牛味😍应该系慢煮的威力!.⏩配卡虾串🦐:类似香草酱腌料非常惹味,虾肉爽口,但得4粒唔够喉😫.🟦Mac & Cheese with Bacon 🧀 $78🟪烟肉芝士通粉,超邪恶超浓郁超多芝士😍配上烟肉粒更香口,I LOVE IT❗♥♥♥.🟫海鲜芝士忌廉菠菜苗 $68🟫又系芝士❗不过呢道同通粉系唔同味的芝士。Mac & Cheese系比较浓及咸香, 菠菜的芝士系比较 light及偏向奶油味的甜。好彩咋唔系就2个都一样味😆菠菜索尽白汁超甜☺.如果大家 openrice book位仲有一杯哈根大师送添!😍 未 book都可以半价食呢
🟥美国辣汁烟烤猪腩 8oz 🐷 $98🟧
✨✨!l必食推介✨✨
🟨美国安格斯特级平铁牛扒8oz🐮 $118🟩
⏩配卡虾串🦐:
类似香草酱腌料非常惹味,虾肉爽口,但得4粒唔够喉😫
🟫海鲜芝士忌廉菠菜苗 $68🟫
如果大家 openrice book位仲有一杯哈根大师送添!😍 未 book都可以半价食呢~~

• 美国安格斯特级平铁牛扒
  • 芝士忌廉菠菜苗
2021-08-26 293 浏览
自选@我爱慢煮 the hangout corner地址: 上环孖沙街15-17号孖宝楼地舖电话: 24463383====================孖沙街出名三眼仔饭,也不要忽视在同一街上的其他餐厅。佢点菜好自由, 要主菜之後再自己加钱, 按心水同口味加点SALAD/ DESSERT/DRINK/APPETIZER法式慢煮油封鸭腿 $98,份量来说绝对不便宜, 成只鸭腿位置好滑嫩其实还不错吃。有鸭油香同埋个皮也是脆脆的,伴以甜甜的blueberry 汁令味硬鲜明突出,我自己一个人食完未饱,加左小食微辣咸蛋黄单骨鸡翼 $68,炸到酥香,只是咸蛋黄味唔太食得出,但味道确实唔错意大利西西里汽水 (血橙)$34贪SIDE DISH多款, 组合由自己话事!!!一个人都可以边玩手机边食饭, 没人打扰又唔会好嘈!
自选@我爱慢煮 the hangout corner

地址: 上环孖沙街15-17号孖宝楼地舖
电话: 24463383

====================

孖沙街出名三眼仔饭,也不要忽视在同一街上的其他餐厅。

意大利西西里汽水 (血橙)$34

贪SIDE DISH多款, 组合由自己话事!!!

一个人都可以边玩手机边食饭, 没人打扰又唔会好嘈!
2021-08-22 0 浏览
This restaurant is dimly lit serve delicious slow-cooked dishes, perfect for couples or group dining. Add them to your bucket listRed Wine Lamb Shank w/Mint Jelly 12oz French Duck Confit w/Blueberry Jam & Honey MustardChessy Baked Onsen Egg & Portobello (Snack)US Angus Flat Iron Steak w/Herbal Garlic Dressing 8ozRed Wine Pear, Brownie, Gelato Wunder Lager 餐厅有两层、灯光幽暗几有mood。最近爱上慢煮菜,几位朋友约埋嚟食我嘅生日晚饭,睇餐牌价钱几大衆化,点咗几个菜式觉得唔错,气氛亦好好慢煮红酒香草羊後膝 12oz HK$148・个人觉得呢个系这顿晚饭中出色的慢煮菜式。羊肉鲜嫩软腍又滑有肉汁、香草+薄荷啫喱等调味令羶味降至可接受程度,连

慢煮红酒香草羊後膝 12oz HK$148

・个人觉得呢个系这顿晚饭中出色的慢煮菜式。羊肉鲜嫩软腍又滑有肉汁、香草+薄荷啫喱等调味令羶味降至可接受程度,连我平时不太吃羊的也食到津津有味,真心推荐

法式慢煮油封鸭腿 HK$98

芝士温泉蛋大啡菇 HK$38

・鸭腿用鸭油油封、经低温慢煮後再轻煎至外皮呈金黄色才上桌,觉得肉质较为扎实肉味也浓,调味比较轻手。伴碟嘅流心温泉蛋黄一戳即破超治癒,大啡菇肉厚多汁,系个好味小食

美国安格斯特级平铁牛扒 8oz HK$128

・食到「平铁」牛肩膀肉最原始和纯正的味道,慢煮把肉汁封锁口感鲜嫩,系“食肉兽”友人嘅top pick

慢煮红酒梨布朗尼雪糕 HK$68

・红酒梨口感几爽口有淡淡酒味,老实讲纯个人意见、可以把梨浸耐啲和煮耐啲、口感会更腍和入味。布朗尼配雪糕系最佳拍档

Wunder Lager HK$48

・问店员有无易入喉嘅手工啤,佢介绍呢只带淡淡麦味都唔错,炎夏首选
慢煮红酒香草羊後膝 12oz
法式慢煮油封鸭腿
慢煮红酒梨布朗尼雪糕
  • 48小时羊後膝
2021-08-16 114 浏览
去左上环孖沙街既西餐厅, 主打慢煮菜式😋 佢有两层, 下层只有4张枱, 我地被安排坐系下层窗边位🥰 店入面灯光好柔和, 所以睇menu 系有小小辛苦😆我地叫左平铁牛扒🥩 一只芝士焗龙虾🦞 芝士温泉蛋大啡菇同埋黑松露酱薯条🍟 牛扒🥩系慢煮, 所以无生熟度拣既, 牛扒软熟有牛味😋 入面颜色粉嫩,只要轻轻调味已经好食👍🏻龙虾🦞系用芝士焗, 上枱个时已经好香, 同热辣辣🥰 虾肉结实弹牙有口感😋 但就偏细, 唔算好多肉😆大啡菇切开系流心嫁😍 因为入边有只温泉蛋系到🥚 个菇多汁juicy😋 加埋芝士好食呀👍🏻薯条🍟 炸到够热够脆同埋唔算油, 但个酱唔够黑松露味😆 味道 🌕🌕🌕🌖🌑环境 🌕🌕🌕🌑🌑服务 🌕🌕🌕🌗🌑抵食度 🌕🌕🌕🌖🌑
去左上环孖沙街既西餐厅, 主打慢煮菜式😋

薯条🍟 炸到够热够脆同埋唔算油, 但个酱唔够黑松露味😆

味道 🌕🌕🌕🌖🌑
环境 🌕🌕🌕🌑🌑
服务 🌕🌕🌕🌗🌑
抵食度 🌕🌕🌕🌖🌑
  • 美国安格斯特级平铁牛扒
2021-08-15 79 浏览
今日去咗港岛好啱chill嘅地方 上环拣咗其中一间几多人介绍嘅我爱慢煮享受吓weekend悠闲生活☺安格斯特级平铁牛扒8oz $118由第一啖食到最尾 全块牛扒都食到浓厚肉味加上蒜蓉汁调味适中 mix埋一齐几夹而且肉质够冧 唔韧唔腥 好有口感不过如果可以加多少少薯菜就饱肚好多啦🤣法式慢煮油封鸭腿 $98🍗肉质都值得一赞 已经预计到会比鸡腿韧啲 但食落又ok 味道就比较淡身 除咗第一啖食到有蜜糖之後就唔太食到明显味道 蓝莓酱虽然有喺度但唔多 可能会比较啱食得清淡嘅朋友啦餐厅环境加上柔和灯光 系几适合约埋朋友一齐嚟chill嘅😙
今日去咗港岛好啱chill嘅地方 上环

法式慢煮油封鸭腿 $98🍗
肉质都值得一赞 已经预计到会比鸡腿韧啲 但食落又ok

餐厅环境加上柔和灯光 系几适合约埋朋友一齐嚟chill嘅😙
2021-08-11 89 浏览
慢煮就是 cuisine sous vide, 慢煮就是用低温长时间加热把肉类食物带出烹调最佳效果。 香港慢煮餐厅都唔系很多,今天就去了上环的我爱慢煮。今日菜单栗饲黑毛猪梅扒,安格斯特级平板牛扒配 煎鹅肝片及牛油烧带子,微辣咸蛋黄单骨鸡翼,海鲜芝士忌廉菠菜,黑松露薯条,海鲜浓汁蓝青口,慢煮嘅主菜当然系黑毛猪及牛扒.慢煮嘅好处真系可以保留到牛扒给黑毛猪的肉汁,牛扒好有牛味,黑毛猪亦好香。芝士忌廉芝士味好浓黑松露薯条黑松露味好香。喜欢慢煮的朋友应该要来试一试。

2021-08-10 78 浏览
慢煮出细货😉1. 慢煮油鸭髀 $98呢个真系几好食 肉质鲜嫩 入面都几Juicy 咬落去啖啖鸭油香味渗透晒出嚟 但系绝对唔会过於油腻 再点啲蓝莓酱 有额外多咗种田园风 几特别2. 平铁牛扒 $118牛香味扑鼻 隔住口罩都闻到 切落入面都几粉嫩 唔系好多血水 呢个价钱都唔系好贵 几抵食3. 芝士焗龙虾半只 $88 + 牛油焗带子 $38呢个龙虾上面铺满住芝士 下面有好多明太子 之後先到虾肉 肉质稍稍偏乾身 而带子咬落都弹牙 味道正常4. 海鲜忌廉芝士菠菜苗 $68入面有啲虾仁 都几多只 菠菜苗铺满成个兜 忌廉芝士偏向流质 所以食落唔会太滞5. 菠萝布朗尼雪糕 $68有烧菠萝 brownie 同雪糕 菠萝几甜 上面有层烧咗嘅焦糖 几搞笑 个brownie 唔错 朱古力味浓 雪糕就正常 偏软绵6. 碟豆花薄荷特饮 $42颜色几靓 薄荷味劲出7. 荔枝接骨木花特饮 $42荔枝味几出 再加上淡淡花香 几freshOverall推介指数:4/5环境几特别 几有情调 都坐得舒服 想搵间有格调嘅西餐厅可以一试
慢煮出细货😉

7. 荔枝接骨木花特饮 $42
荔枝味几出 再加上淡淡花香 几fresh

Overall推介指数:4/5
2021-08-10 68 浏览
顾名思义主打慢煮料理,经较长时间及低温制作,更有效保留肉汁。价钱平民之余,仲要免加一服务费。·美国安格斯特级平铁牛扒($118/8oz)呢个价钱有两大块,而且有呢个质素,CP值高,的确值得一试✨!个人而言熟成度合适,大约5成熟,肥瘦刚好,肉味浓厚。·海鲜芝士忌廉菠菜苗($68)芝士忌廉好突出,仲可以拉丝嫁!!原来咁样整嘅菠菜又几好味又好夹,可能由於系菠菜苗嘅关系,特别嫩口😍·墨西哥粟米花($48)烧至微微焦香,加上调味,绝对系伴酒佳品。·烟肉芝士通心粉($78)极爆邪恶,份量比想像中多,好多芝士好浓郁!!
美国安格斯特级平铁牛扒($118/8oz)

海鲜芝士忌廉菠菜苗($68)

墨西哥粟米花($48)
烧至微微焦香,加上调味,绝对系伴酒佳品。

烟肉芝士通心粉($78)
极爆邪恶,份量比想像中多,好多芝士好浓郁!!
2021-08-10 61 浏览
呢排落到劲大雨,约咗朋友去食我爱慢煮,行过去嘅时候,都已经成身湿晒。好难救翻今晚食咗乜嘢先,我哋叫咗个安格斯牛扒,仲有个带子沙律,仲有个黑松露番薯条,但因为佢话今日冇写返薯条转咗做薯条,咁我哋都OK嘅。另外仲叫咗个蘑菇香菌云呑。饮品方面就叫咗个青柠梳打同埋冻嘅水果茶,几欣赏佢呢,嘅饮品唔会太甜,而且都好解渴。个牛扒佢系冇问我哋几成熟嘅,所以我估佢哋系预设左,咁出到嚟大概七成到,都好啱我哋嘅口味。至於个薯条就真系新鲜滚热辣炸起。个云吞个汤底好好味,就算食晒啲云吞都忍唔住饮啲汤。至於个带子沙律啲菜都好新鲜只不过系个盘比较奇怪咗啲。环境方面比较暗一啲,所以就适合情侣嚟呢度食,有啲情调,谈下心。

至於个薯条就真系新鲜滚热辣炸起。

个云吞个汤底好好味,就算食晒啲云吞都忍唔住饮啲汤。
至於个带子沙律啲菜都好新鲜只不过系个盘比较奇怪咗啲。

2021-08-08 50 浏览
有情调嘅慢煮餐厅♥️虽然餐厅位於上环嘅街角,但无阻佢嘅人气,假日六点半去都座无虚席。 以慢煮来讲,价钱唔算贵,环境昏暗,有情调,装修几有工业风格,枱与枱之间有足够嘅空间,坐得舒服。 🐽秘制保湿猪鞍架$138厚身得嚟唔会嚡口,满满肉汁, 调味以盐、香草为主,唔会太重口味。 另外加煎鹅肝片 $38比较薄身,但系充满油香,入口亦有少少融化感觉。🦞芝士焗波士顿龙虾($88/ 半只 $178/1 只)大小适中,龙虾虾肉紥实,只带少许咬口,芝士同酱汁较少,适合钟意淡口味嘅朋友。🌹玫瑰洛神花特饮($42)唔似一般洛神花较酸,整体比较甜。而水果茶($42)比较似苺类加柠檬茶。
有情调嘅慢煮餐厅♥️

🐽秘制保湿猪鞍架$138
比较薄身,但系充满油香,入口亦有少少融化感觉。

🦞芝士焗波士顿龙虾($88/ 半只 $178/1 只)