2014-09-18 782 浏览
唔洗等好耐就入得,食左個2人套餐,有龍蝦湯,巴馬火腿pop up pizza,個pop up邊幾有特色,好脆;醬燒豬肋骨配炸洋蔥圈同薯條,味道唔錯,多肉入味;最後係甜品焗檸檬班戟雲呢拿雪糕,我覺得最好食係呢個甜品,冰涼嘅雪糕配上熱辣辣嘅檸檬班戟,有少少酸同甜,好特別,好有層次。
2014-09-10
等候时间
15 分钟 (堂食)
2014-07-06 922 浏览
第一次寫食評,因為真系幾嬲。以前一直去荃灣青山道嗰間意粉屋,次次都讚不絕口,加上會員卡有九折(其實即系免加一服務費),所以覺得幾抵今次因為要買野,所以同媽咪試下荃灣廣場呢間,裝修算系ok,坐卡位,玻璃窗,一開頭印象幾好。 開頭嗌住個沙律同意粉先,廢事啲野黎到凍晒又或者食吾晒,因為之前去荃灣另一間分店見到人地啲沙律又大盤,啲生果又整到好高咁。正。 嗌完之後,等左廿分鐘啲野都未黎,望住對面枱遲過我地黎既都到左野食,所以就催下佢,侍應態度都算幾好。終於黎左個沙律。一眼望晒,所謂既鮮果沙律就系三文魚下面幾舊生果,真系超少,同上次荃灣另一間分店所見既完全吾同。都算了,食下味道點先。煙三文魚都算ok,幾開胃(可能因為太餓 )不過略嫌有少少腥味。哈蜜瓜同蘋果幾爽脆幾甜,菠蘿都ok,但系蜜瓜就not good,好吾新鮮。最不滿意既生菜,第一啖食已覺得吾對路,咬多幾啖,超苦!即刻吐出黎。 黎到已扁晒咁,以前食系高高地,今次賣相好吾掂。食落去芝士味一般,好咸 加左啲黑椒好啲,後來發現同三文魚一齊食都算ok 之後都吾敢再嗌落去了,其實吾太飽,但吾想晒錢食啲吾好食既野,下次吾會再黎呢間分店。 都
第一次寫食評,因為真系幾嬲。

終於黎左個沙律。
蘇格蘭煙三文魚鮮果沙律
都算了,食下味道點先。
煙三文魚都算ok,幾開胃(可能因為太餓
)不過略嫌有少少腥味。
皇牌芝士焗煙肉、雞闊麵
黎到已扁晒咁,以前食系高高地,今次賣相好吾掂。
食落去芝士味一般,好咸
加左啲黑椒好啲,後來發現同三文魚一齊食都算ok

都系青山道嗰間分店最好,又大碟又好味。
题外话/补充资料: 會員卡九折(免加一)
2014-07-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
2012-06-16 329 浏览
話說原來想食樓下既牛乜wo,不過等位真係有排, 餓餓地唔想等呢頭比較穩陣都係意粉屋快速地叫左個2人餐,龍蝦湯x2加個肉醬薯條,豬肋骨炒意大利飯意蝦帶子炒天使麵同埋+$13 轉特飲, 咩雪糕紅桑子汁湯ok冇乜特別薯條幾好,肉醬又係冇特別, 附上既法包仲死..一食就知果左好多日, 好似梳左風咁個骨"un"到爆,意大利飯同中式分別唔大...天使麵就係幾好食, 但裝飾既果塊咁既粟米片, 同岩先講既法包一樣一食就知果左好多日, 好似梳左風咁個特飲直頭好似西醫d藥水咁埋單400幾, 我寧願去pizza黑係完呢餐之後..2個字, 好失望梳風果2個野好心就咪慳啦..洗幾多成本,又要學人行高級西餐路線, 貨品同價錢又唔成比例..搞乜呢請問
話說原來想食樓下既牛乜wo,
不過等位真係有排, 餓餓地唔想等
呢頭比較穩陣都係意粉屋

快速地叫左個2人餐,
龍蝦湯x2
加個肉醬薯條,
豬肋骨炒意大利飯
意蝦帶子炒天使麵

同埋+$13 轉特飲, 咩雪糕紅桑子汁
湯ok冇乜特別
個骨"un"到爆,意大利飯同中式分別唔大...
一食就知果左好多日, 好似梳左風咁
個特飲直頭好似西醫d藥水咁

埋單400幾, 我寧願去pizza黑

係完呢餐之後..2個字, 好失望
梳風果2個野好心就咪慳啦..洗幾多成本,
2012-05-26 198 浏览
近排HSBC做緊"意粉屋"最紅優惠(YES)~雖然早排先食完lunch不過都問問另不半有無興趣~佢聽到即刻話..好懷念"龍蝦湯"(哈哈) 唔駛講野..GO GO GO!! 去最愛又最好食既飯堂"荃灣廣場"開餐我地點左個最紅優惠.."夏日黑鑽龍蝦套餐""特色龍蝦湯(2客)"..個湯比之前飲既無咁鹹(good) 但同樣夠濃郁味道~而且最緊要好夠熱"意國三色田園烤蕃茄沙律(香草雞肉,莎樂美腸,特色煙肉)伴意式羅勒。蕃茄多士(焦糖黑醋汁)""蕃茄多士"..配搭好清新帶香草香味~但多士略欠脆感沙律菜中既肉類..配搭由淡到濃口味沙律菜份量唔多~但剛好作開胃既清新小吃"焗原隻波士頓龍蝦配夏日黑松露菌。香檳龍蝦忌廉汁扁意粉"龍蝦肉質新鮮彈牙~醬汁味道同個湯一樣濃郁加入羅勒香葉~多一份獨特香味..整體好唔錯扁意粉比龍蝦更為出色~意粉軟硬度恰當~醬汁好香好滑..好好味除左以上限定食物~另外仲有個主菜"四選一"我地點左"挪威煙三文魚薄餅"..揀選薄批煙三文魚唔會好鹹~肉質+味道都好好配上紅洋蔥..味覺有半甜半鹹..好match好好味意粉屋既專長唔係pizza~之前都食過佢地既厚批(真係唔多掂囉)所以今次轉試
我地點左個最紅優惠.."夏日黑鑽龍蝦套餐"
"特色龍蝦湯(2客)"..個湯比之前飲既無咁鹹(good)
但同樣夠濃郁味道~而且最緊要好夠熱
"意國三色田園烤蕃茄沙律(香草雞肉,莎樂美腸,特色煙肉)
伴意式羅勒。蕃茄多士(焦糖黑醋汁)"
"蕃茄多士"..配搭好清新帶香草香味~但多士略欠脆感
沙律菜中既肉類..配搭由淡到濃口味
沙律菜份量唔多~但剛好作開胃既清新小吃
"焗原隻波士頓龍蝦配夏日黑松露菌。香檳龍蝦忌廉汁扁意粉"
龍蝦肉質新鮮彈牙~醬汁味道同個湯一樣濃郁
加入羅勒香葉~多一份獨特香味..整體好唔錯
除左以上限定食物~另外仲有個主菜"四選一"
我地點左"挪威煙三文魚薄餅"..揀選薄批
煙三文魚唔會好鹹~肉質+味道都好好
配上紅洋蔥..味覺有半甜半鹹..好match好好味
所以今次轉試薄批~估唔到有驚喜..雖然唔係好出色既pizza
但真係有改觀~批底唔會好油膩帶少香..但同樣夠脆底
飲品.."草莓鮮果夢幻賓治"
唔會好甜+真係超夠凍~飲1/3已經令人結冰
整體依個套餐賣相靚..食物有水準~而服務都好好呢^^
2012-05-12
用餐优惠
信用卡優惠
2011-11-27 98 浏览
雖然早排同個好朋友食完無耐~不過另一半想食~我都會陪佢再去既^^荃灣廣場既"意粉屋"~分店中係我心水選擇之一地方夠空間感而且環境好舒服~由其我最like坐卡檯既位置呢一份"Deluxe Lunch Set"..包括有"挪威煙三文魚輕盈沙律"食材有..挪威煙三文魚,蜜桃,蘋果,螺絲粉沙律好新鮮又夠凍~醬汁酸甜度剛好..好開胃"酥皮小龍蝦湯"..酥皮水準依舊~焗得好金黃+脹卜卜龍蝦湯甘香濃郁"意式肉醬意粉"個肉醬整得真係好靚..而且醬汁好夠~另一半話好味道"Angle Hair Pasta Series - 香煎豬扒湯天使麵"有兩款湯底選擇.."意大利菜湯"or"鮮白菌忌廉湯""意大利菜湯"有濃郁蕃茄味~而且上檯超級夠晒熱天使麵好爽口帶軟滑..湯底夠開胃! 整體好好味另跟上兩塊"豬扒"豬扒比較淡口味~但肉質好鬆軟唔鞋口..都好唔錯餐飲.."凍檸茶"餐飲.."熱咖啡"整體食物依然好有水準~食物好夠熱~服務同樣都好好^^
荃灣廣場既"意粉屋"~分店中係我心水選擇之一
地方夠空間感而且環境好舒服~由其我最like坐卡檯既位置呢
食材有..挪威煙三文魚,蜜桃,蘋果,螺絲粉
沙律好新鮮又夠凍~醬汁酸甜度剛好..好開胃
"酥皮小龍蝦湯"..酥皮水準依舊~焗得好金黃+脹卜卜
龍蝦湯甘香濃郁
"意式肉醬意粉"
個肉醬整得真係好靚..而且醬汁好夠~另一半話好味道
有兩款湯底選擇.."意大利菜湯"or"鮮白菌忌廉湯"
"意大利菜湯"有濃郁蕃茄味~而且上檯超級夠晒熱
天使麵好爽口帶軟滑..湯底夠開胃! 整體好好味
另跟上兩塊"豬扒"
豬扒比較淡口味~但肉質好鬆軟唔鞋口..都好唔錯
餐飲.."凍檸茶"
餐飲.."熱咖啡"
整體食物依然好有水準~食物好夠熱~服務同樣都好好^^
2011-11-14
我今日同2位朋友經過意粉屋門口望望個menu,點知職員好識do即刻俾左我地每人1張coupon,仲係可以用得好合時的-order set lunch即減$10呢~真係物超所值~我地3個都睇中左鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯 $52, 配蒜茸包片+餐湯+飲品意大利菜湯 幾足料~有腰豆,椰菜,紅蘿蔔,100%熱!!附2隻蝴蝶粉呢~口感也不錯蒜茸包片 卜卜脆~但蒜茸味唔算太重~因蒜茸不是太多~其實去到今時今日,我仍是很愛吃意粉屋的墨魚汁飯,可惜set lunch已經好少有墨魚汁飯了..嗚嗚~因為單叫真係唔太抵食..都係order set抵好多...鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯 非常大碗,墨魚飯的份量好多,非常非常之好味 薄薄的豬扒,咸度很適中,口感佳~豬扒骨與豬扒肉分明~有好多片tim!!!切成長條形~蘋果粒的甜度唔會過份甜~我地慢慢嘆,真的可以吃很久呢~當我地食主菜食到7788,飲品凍檸茶 才到~紅茶幾香濃,味道佳~檸檬片又新鮮!1 但點知果陣警鏗係咁閃+響 當時係全層商場也是這樣....有好多客舉手話想埋單,幸好waiter check完之後聲明頭先只係跳左制,無事無事 Service不錯的~但今
取完後可以即用的coupon~
我地3個都睇中左
鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯 $52, 配蒜茸包片+餐湯+飲品
lunch set menu
高尚的環境
意大利菜湯
意大利菜湯足料~
意大利菜湯中的蝴蝶粉~
口感也不錯

蒜茸包片
蒜茸包片~
卜卜脆~但蒜茸味唔算太重~因蒜茸不是太多~

鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯
我們3人的鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯
非常大碗,墨魚飯的份量好多,非常非常之好味
鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯 的配搭相當夾!!
非常多片的薄豬扒~

當我地食主菜食到7788,飲品
凍檸茶 才到~
香濃的檸茶~
Service不錯的~
但今次略嫌環境較為嘈吵左少少,我地坐卡位,舒服!呢間餐廳較為開放式,
從座位望上去的吊燈~
從荃灣廣場正門的玻璃窗望出去~
感覺上係近千色店果間分店較為高尚的~~當我地食到最尾叫個waiter幫我地影張相,點知知好似唔想俾其他職員見到佢幫我地影,唔太滿意佢o既反應~

最後每人$48.3 only!!開心開心的~
$48.3 (午餐)
取完後可以即用的coupon~
lunch set menu
高尚的環境
從座位望上去的吊燈~
從荃灣廣場正門的玻璃窗望出去~
意大利菜湯足料~
蒜茸包片~
意大利菜湯中的蝴蝶粉~
我們3人的鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯
鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯 的配搭相當夾!!
非常多片的薄豬扒~
香濃的檸茶~
  • 鮮茄豬扒蘋果墨魚汁飯
2011-02-24 50 浏览
情人節兩條友想開開心心食餐飯,諗住意粉屋雖然貴少少,但唔會差,點知羊扒係生o既,搞到心情差哂。情人節o既menu特別d, 冇平時o既野食,只有4個情人套餐,最低消費420元(未計加一)。我地叫左兩個帶子竹筍湯,一個羊扒意大利飯,一個肉醬芝士厚條麵,兩杯飲品,另加蒜蓉包。帶子竹筍湯: 味道一般,有幾粒帶子。我地另外叫左個蒜蓉包,羊扒意大利飯: 羊扒係生o既。好難好難咁切開層皮之後,會見到一層白色層層o既脂肪,同埋仍然係粉紅色o既羊肉,一d都唔熟... >< 個飯就唔錯, 意大利飯加埋番茄汁,還算可以肉醬芝士厚條麵: 好油膩,加埋芝士之後,實在令人太飽服務態度方面,唔知係咪情人節比較忙,有幾個人面色好差,黑口黑面。雖然其他待應態度ok, 但係佢地幾個就破壞哂情人節o既氣氛.....感覺好差,相信兩年內都唔會再食意粉屋 =[

帶子竹筍湯: 味道一般,有幾粒帶子。我地另外叫左個蒜蓉包,

肉醬芝士厚條麵: 好油膩,加埋芝士之後,實在令人太飽

感覺好差,相信兩年內都唔會再食意粉屋 =[
2011-02-14
等候时间
60 分钟 (堂食)
庆祝纪念
情人节
早前係 1 月去過意粉屋食晚飯,都覺得食物質素幾高,賣相都好好,本身都好滿意,但係有一個身穿黑色西裝ge男人,有煲tie ge職員,照衣著睇,都應該幾高級,佢仲好高ge..可惜就見唔到佢叫咩名!佢服務態度差,想請佢落單,又睇唔到咁,,水又唔俾我地,格左一陣先有職員問我地要咩水,之後仲要俾我聽到佢用粗口責罵客人,雖然會心情唔好,但係都起碼唔好俾人聽到先!到左今日,我再去食晚飯,佢服務態度依然仲係咁,本身令我認為好滿意ge晚飯,就係因為佢而冇左~今晚都可以叫多人,我坐ge位置係偏後ge,主要都係2個waitress睇住個半個場,佢地都好盡責,時不時見我地飲晒水,都會幫我地加番,一個仲要病左ge,個到ge經理都好好,幾有禮貌,唯獨是個位好高ge男人,特別差,佢成日都偷偷用粗口鬧客,但係又俾人聽到,真係令我好不滿~
等候时间
20 分钟 (堂食)
2011-01-13 20 浏览
依間意粉屋其實都成日幫襯~比起試過其他分店既..我覺得依間既整得最好所以想去意粉屋都主打會去依間~假期2口子又去食LUNCH~一人一個午餐小龍蝦湯(+$9)..蒜茸包 - 個湯非常夠熱而且好濃郁又夠味~超正! 蒜包都焗得夠香熱炒黑椒蜆肉意粉($54) - 好夠黑椒味~意粉好有咬口~蜆肉又唔腥6吋超級什錦薄餅($47) - pizza唔係強項~但都整得算okLemon Cheesecake(+$11) - 檬檸味夠突出~口感都ok幾軟滑~不過批底唔掂~濕的餐飲..COFFEE - 都唔錯呢(更多相片 - http://hk.myblog.yahoo.com/yanomi_chung/article?mid=75243)

餐飲..COFFEE - 都唔錯呢

小龍蝦湯+蒜茸包
熱炒黑椒蜆肉意粉
6"超級什錦pizza
Lemon Cheesecake
coffee
2010-12-30
2010-07-02 23 浏览
難得早放工, 約了老公來荃灣西吃下午茶, 本來是想去隔離餐廳的. 但行過這裡被它 <加九蚊第二份下午茶>吸引了. 叫了小食拼盤 $63 + 6.3 (加一)和酥皮龍蝦湯加野菌蝦炒飯食 (原價:$59, 特價$9 + 5.9(加一))前者份量頗大, 而且即做的. 很新鮮, 熱騰騰的. 建議春卷整細條D, 多幾條仲好. 雞翼勁正. 後者飯的份量頗少, 不過個汁很美味. 但飯粒太硬吃完已很飽, 晚餐可以省下了. 整體都有85分. 相比茶記, 環境正好多, 服務都很好. 但食物的味道可以更好.

叫了小食拼盤 $63 + 6.3 (加一)

後者飯的份量頗少, 不過個汁很美味. 但飯粒太硬

吃完已很飽, 晚餐可以省下了.

小食拼盤
2010-07-02
小食拼盤
  • 雞翼
  • 酥皮龍蝦湯
  • 野菌蝦炒
2010-04-28 15 浏览
2010年4月26日 ( 1 ) ( 意粉屋 - 1 ) 今晚想轉變口味唔煮飯,放工後,我倆來到荃灣廣場之意粉屋開餐。白汁栗米湯:有栗米及肉粒,濃度合適,味道不錯,好飲。( 3.8分)超級什錦薄餅:有意大利腸、蘑菇、青椒等等,餅底好脆,好味道。( 4分)芝士焗茄子:芝士頗多,茄子腍甜,非常好味。( 4.5分)芝士焗龍蝦帶子天使麵:有龍蝦、帶子、蘑菇及蕃茄,天使麵添上芝士,味道超棒。( 4.3分)芝士餅:比較鬆身,檸檬味,芝士唔夠多,唔夠香滑,不過,11元抵吃了。( 3分)凍咖啡:好飲。( 3.6分)熱咖啡:好飲。( 3.4分)這裡環境幾好,今晚少客,幾寧靜頗舒服,連帶食物及服務也不錯呢!

2010年4月26日 ( 1 ) ( 意粉屋 - 1 )
芝士焗茄子:芝士頗多,茄子腍甜,非常好味。( 4.5分)
凍咖啡:好飲。( 3.6分)
熱咖啡:好飲。( 3.4分)

餐廳內
芝士焗龍蝦帶子天使麵
超級什錦薄餅
芝士焗茄子
2010-02-12 17 浏览
這一陣子, 在吃方面也略為有點選擇, 要乾淨一點, 要多肉一點, 於是茶餐廳就開始絕跡, 近近地, 我多數選擇意粉屋, 貪其坐得自在, 吃得舒服!一次吃了下午茶餐, 蕃茄牛筋湯意粉 + 檸水, $4x, 今天則吃了午餐, 酥皮忌廉湯 + 香煎龍脷意粉 + 檸水, $53, 水準很穩定, 意粉不會過腍, 份量也足夠, 服務也細心!
(有相)好唔好食 298 回: 芝士海鮮火煱 yam 兩 yam @ Spahetti Househttp://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=38220今次 d 相出自 IXUS...自從部相機魂歸天國, 買左部 IXUS, IXUS 有樣野好, 就係部機好細可以袋落袋, 不過相片質素同 G series 真係差成丈遠......hm...忍多一陣睇下會唔會搵番 G series!有三款芝士煱揀: 特濃野菌芝士, 菠菜芝士同埋經典芝士煱底; 配料有海鮮, 牛同法式麵包籃, 我地揀經典芝士配海鮮。其實對芝士火煱興趣唔大, 硬係覺得芝士會搶走哂牛肉或者海鮮既味道, 不過食完今次有少少改觀, 聽講尖沙咀間瑞士芝士火煱好好味, 有機會會去試一試!Deluxe 海鮮拼盤: 經典芝士Gruyere, Emmenthal 同 Mozzarella 芝士底配海鮮拼盤, 有帶子,青口,煙三文魚,蝦,鮑螺片, 另有墨魚汁天使麵, 法包。每樣幾件, 配料 ok 新鮮, 正常黎講, 份量三人都夠食。其實最緊要個芝士底味道夠濃夠香, yam 海鮮

每樣幾件, 配料 ok 新鮮, 正常黎講, 份量三人都夠食。其實最緊要個芝士底味道夠濃夠香, yam 海鮮, 唔同肉質味道口感都唔同啊!

鮮什菜意大利粉: 有茄汁/忌廉汁揀。0岩 vegetarian 食!

皇牌芝士焗煙肉雞闊麵: 雖然好少去 Spaghetti House, 一年去一兩次, 不過對佢地既芝士煙肉雞闊麵情有獨鍾, 熱食芝士香濃, 煙肉又惹味, thick thick 地唔水, 大塊闊麵連埋芝士大啖食, 正!

兩個小同事停哂手, 我 "抵諗" d! 清哂枱上既野! wakaka...

環境: 3 (我覺得 Spaghetti House 幾好坐。)
衛生: 3 (正常!)
服務: 3
味道: 3 (食完好少會話難食, 亦唔會話特別好食。)
價錢: 3
最終評分: 3 通常都唔寫 Spaghetti House 既 "好唔好食又睇落去", 因為每次都平平無奇...不過今次個芝士火煱都唔錯呀!
Spaghetti House,意粉屋,芝士火煱,好孩子,食評,意大利,日本,東京,好孩子philip
2009-09-22 8 浏览
Chi Basket 依個推介呀~~又唔油又夠滑。不過要等。。夠香!!BB Lob SP~~我覺得依個湯咸左少少.同埋如果多d龍蝦肉會好好多Lemon Tea~~一般~無感覺,,,因自已落糖。。d Lemon都3塊ok夠。。Pizza corner B~依個Pizza d料就。。唔多好。。無咩味!!可能我唔太鐘意食"姑"。。
2009-09-22
2009-08-06 5 浏览
手執OpenRice送贈的意粉屋$100 cash coupon~沒有衝著去用~反正有效期也有好一段時間~多年來都覺得意粉屋的東西有點不值~所以都只光顧過一次~這天胃納不多~就藉此重回意粉屋的懷抱中其實方才在千色店那分店已經有看過餐牌~但最後都決定周圍再選~竟然走到荃灣廣場沿途無數食店都無心水~最後竟然又走回意粉屋~雖然要等上好一陣~但也可接受~此店的座位大廳在入口右邊~但偏偏在reception後面有一張大卡座~很多人都寧願不坐而再等~~小比當然照入~坐下來都完全不覺得近門口~因為是埋牆的卡座~而且在水吧門旁~reception又在身後~不用愁沒有人serve~也不用與鄰桌近一近~絕對是小比最愛的位就真胃納不大~小比只求一菜之吃~就要了松子仁醬(Pesto)炒野菌~而大比就選了個田螺薯蓉還有一個最簡潔的芝士火腿煙囪粉~waiter waitress有求必應反應夠快~很合意~製作最簡單的炒野菌先到~小比唔客氣啦!~~叮囑了可不可以少少油~又真的做到啊~而且整體都是清淡之選~雜菌朋友們都來得新鮮軟軟彈彈~份量也比想像中為多~比起叫一個沙律可能更值得~pesto的香草味道都掛上了每一件菇件

胃納不大~小比只求一菜之吃~就要了松子仁醬(Pesto)炒野菌~而大比就選了個田螺薯蓉還有一個最簡潔的芝士火腿煙囪粉~waiter waitress有求必應反應夠快~很合意~製作最簡單的炒野菌先到~小比唔客氣啦!~~叮囑了可不可以少少油~又真的做到啊~而且整體都是清淡之選~雜菌朋友們都來得新鮮軟軟彈彈~份量也比想像中為多~比起叫一個沙律可能更值得~pesto的香草味道都掛上了每一件菇件~吃得滿足

田螺焗薯蓉熱辣辣地送上來~用的器皿與炒野菌屬同一大小~份量可不少~而且焗得剛好微微焦黑~加上拌入大量牛油的薯蓉確實香氣逼人~還有數件多士作伴碟~把薯蓉塗抹在多士上吃又是另一種風味~可能此小吃都算是大熱之作~來去得快~田螺肉都不會雪得死死實實~一貫水準~差不多兩樣小吃都吃完了~那個火腿煙囪粉還是不知所蹤~多番跟不同侍應反映過了後~見她們用對講機通話中說廚房早就出了~但就是沒有來到目的地?~不知如何是好~我說要cancel吧~就答應我立刻快快整一個給我們~結果數分鐘後就上桌了~但可能焗得不夠~芝士未能盡滲於煙囪粉之中~而且芝士份量少得有點可憐~有芝士溶到裡邊的粉就好吃得多~但被焗得乾乾齋齋的煙囪粉就很寡~結果問waitress要來芝士粉不停灑不才清得到~幸好吃這個的是順得人意的大比~要是這是我吃的~必定會被我彈回頭~

除了最後的煙囪粉有點不如意~其他小吃和服務態度都是可取的~所以笑面都可照給~但有時quantity and quality都是同樣重要~好的control是會為客人帶來美好的印象的