因早前消費滿指定金額,有2張現金劵快到期,於是乎琴晚就去「食」咗佢啦🤭千挑萬選揀了意粉屋The Spaghetti House,自從多咗無數同款餐廳出現後,就好耐都無幫襯意粉屋了,食完發現水準好咗同抵食咗👍🏻👍🏻👍🏻🌝先分享小小笑話「神奇地,永遠講第一次:𝙏𝙝𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚都係講唔清同發音不良🤣🤣🤣變咗The 是+Get+pretty House唔知大家係咪都會咁😂😂😂」小妹連同父母共三人,Order一份《Dinner Set For 2》,一份2人餐配2份小食,足夠3人共享❣️❤️餐湯(2客)~黑松露蘑菇忌廉湯:超濃郁 粒粒蘑菇肉~意大利菜湯:料多好飲🧡升級體驗(加配)~脆炸魷魚圈10件:香脆美味~蜜糖烤蔬菜:香甜可口、蔬菜軟硬適中(蘿蔔仔、薯仔、椰菜花)💛主菜(六款任揀兩款)~愛爾蘭黑毛豬鞍配薯蓉&藜麥牛油果沙律:唔好睇小,份量十足,豬鞍超好食😋香噴噴又juice!~薄餅二重奏:原始版普通厚度 味道還可以💚餐飲(2杯)~凍檸檬🍋紅茶:每杯有3️⃣片檸檬埋單後習慣性開Apps儲埋分,發現有商場優惠🤭「購物多重賞:現凡7/3-1/4/2024(11AM-8PM),LIVE+

🌝先分享小小笑話「神奇地,永遠講第一次:
𝙏𝙝𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚
都係講唔清同發音不良🤣🤣🤣變咗

❤️餐湯(2客)
~黑松露蘑菇忌廉湯:超濃郁 粒粒蘑菇肉
~意大利菜湯:料多好飲

🧡升級體驗(加配)
~脆炸魷魚圈10件:香脆美味

💛主菜(六款任揀兩款)
~愛爾蘭黑毛豬鞍
~薄餅二重奏:原始版普通厚度 味道還可以

💚餐飲(2杯)
~凍檸檬🍋紅茶:每杯有3️⃣片檸檬

埋單後習慣性開Apps儲埋分,發現有商場優惠🤭「購物多重賞:現凡7/3-1/4/2024(11AM-8PM),LIVE+會員於太古城中心以指定餐飲商戶以單一電子消費滿$500,可換領Movie Movie Cityplaza 電影贈券 一張」🤭
然後再望下隻手錶!!!7:54!!!🫨即刻飛奔上2樓LIVE+服務處,趕得切8點關門前兌換電影贈券電子版一張😂😂,幾驚聽日要特登行多轉💧,好彩咋❣️
餐湯:意大利菜湯及黑松露蘑菇忌廉湯
脆炸魷魚圈(10件)
蜜糖烤蔬菜
愛爾蘭黑毛豬鞍 配薯蓉&藜麥牛油果沙律
薄弱二重奏:夏威夷千島樂園
餐飲
2024-03-26
用餐优惠
現金券
餐湯:意大利菜湯及黑松露蘑菇忌廉湯
脆炸魷魚圈(10件)
蜜糖烤蔬菜
愛爾蘭黑毛豬鞍 配薯蓉&藜麥牛油果沙律
薄弱二重奏:夏威夷千島樂園
餐飲
  • 黑松露蘑菇忌廉湯
  • 意大利菜湯
2024-05-05 0 浏览
都數唔到嚟呢度食咗幾多次,主要係因為食物啱小朋友食,兒童餐亦都好抵食。今次試咗set dinner,整體都唔錯,食物質素幾好,服務都好好,服務員笑容好好,呢個亦都係我鍾意嚟嘅原因。
5月1號公眾假期,第一次嚟到太古城意粉屋幫襯,雖然未係全店爆滿,但係入坐率都有七成,食物質素非常合格,價錢大眾化,要講嘅係現今多人談論的服務質素,一班員工走來走去,帶位捧餐清潔樣樣做齊,但係服務態度keep得非常好,問問題會慢慢回答,真的值得讚賞👍🏻👍🏻👍🏻
2023-12-21 332 浏览
如果兩個人去嘅話建議叫一個主食再搭配其他小食,例如拼盤呀薄餅咁!個人就比較推薦悠閒下午茶拼盤呢個包檸檬雞,炸薯條,沙拉等款款都有少少咁就唔會怕悶啦🥱主食嘅話就會推菠菜煎魚柳扁意大利麵!魚柳煎得夠香脆,份量多而且醬汁都好惹味~最後一定要加返個酥皮周打海鮮湯!佢嘅酥皮真係做得幾出色浸埋落湯食又係另一種風味,正呀
如果兩個人去嘅話建議叫一個主食
再搭配其他小食,例如拼盤呀薄餅咁!
個人就比較推薦悠閒下午茶拼盤
呢個包檸檬雞,炸薯條,沙拉等
款款都有少少咁就唔會怕悶啦🥱
主食嘅話就會推菠菜煎魚柳扁意大利麵!
魚柳煎得夠香脆,份量多而且醬汁都好惹味~
最後一定要加返個酥皮周打海鮮湯!
佢嘅酥皮真係做得幾出色
浸埋落湯食又係另一種風味,正呀
2023-11-19 405 浏览
星期六,我和家人一起去太古吃晚餐,最後我們選了意粉屋。我們對意粉屋有情意結,由細食到大,以前要慶祝生日才去,因為當時未有經濟能力。那裏的環境舒適,寬敞,食物質素能保持水準。
2023-07-06 1109 浏览
其實都好耐無嚟過意粉屋,如果唔係因為老細中意食都一定唔會揀佢😂 我都唔記得由幾時開始想食意粉都唔會去佢到😅 我自己最唔中意意粉上碟係醬還醬,意粉還意粉(唔知點解我有嗰印象佢係咁樣😂) 🪖除咗肉醬意粉😂不過今次的確令我對佢有啲改觀🤣 今次過嚟係食lunch set,包嘢飲,前菜就再加錢🤔 食物大部份都好okay😉 性價比計埋地段就中規中矩,但如果一個set要超過$150,我會寧願行去鰂魚涌食PiCi😂 staff介紹我哋食天使麵,佢話整得好好😌我哋係share嘅,所以嗌咗幾樣🤓 的確香蒜番茄汁海鮮天使麵 $127 係真係幾唔錯,整得好入味😛 溫泉蛋蟹肉扁意大利粉 $137 都整得幾好👍🏻 但係雞肉牛肝菌汁意粉 $117 同肉醬長通粉 $85就有啲失分,明顯食得到有分別🫣夏威夷式板板薄餅🍕$95 正常,佢係簿嘅pizza🍕 性價比唔高之餘,我覺得份量唔係好足夠,食完我仲有肚餓嘅感覺🤣

2023-07-02 592 浏览
外賣訂左個pizza 5:30pm 拿。一拿到手覺得奇怪,點解會係凍既。走返去餐廳職員話佢地廚房5-5:30pm休息,所以pizza係凍既。我話如果你地某個時段接唔倒order咪清楚列明或唔好嗰個時段接order,點可以預先焗個pizza放係counter超過一個鐘,凍左都比客人,要客人投訴你先話:幫你整返熱囉!真係不知所謂。太古城Spaghetti House 態度真係好差。其實意粉屋係大家樂 Cafe de Coral 經營既,上個月食大家樂都food poison, 依家幫襯太古城依間意粉屋,賣d pizza 就又凍又酸既!😥
2023-07-02
外卖自取
2023-05-10 765 浏览
唔係咩特色餐廳,因為阿仔話要食薯條所以即刻諗起佢,兒童餐有啫喱糖、薯條、脆皮腸,再可以揀pizza或意粉,一個餐齊晒佢最想食嘅嘢,我都可以靜靜食吓飯😂我叫嘅蘋果豬扒焗飯都可以呀,不過不失。爸爸個扒都ok,一嚟太耐無食鐵板扒咪叫吓囉🤣同埋個扒嚟到時應該係最多得5成熟,塊板咁熱,攤咗成5分鐘左右等佢「炸」完,塊扒砌開都仲好粉紅,不過食第2塊就真係隔耐咗,熟晒😂😂扒又跟薯條,兒童餐又有薯條,2仔爺食咗個薯條放題,好開心😂

扒又跟薯條,兒童餐又有薯條,2仔爺食咗個薯條放題,好開心😂
2023-04-13 666 浏览
去意粉屋試吓意粉🍝,舖頭都好大,入邊嘅卡位好適合一家大細家庭樂,眼見有好多細蚊仔同佢哋嘅父母食吓Pizza食意粉。芝士鮮蝦蟹肉意大利粉 4/5芝士鋪滿意粉,蟹肉係一絲一絲嘅,鮮蝦都幾大,醬汁掛滿晒喺個意大利粉,鹹鹹香香,味道濃郁,一個人都食得晒。🤭珍寳雜錦薄餅 3/5好豐富嘅材料,有意大利辣肉、加拿大煙肉、辣肉腸、莎樂美腸、蘑菇、洋蔥、青椒及菠蘿,始終芝心批先係pizza,食到最後批邊無乜味好飽好乾😂😂。地點:位於太古城入邊一樓嘅餐廳,商場嘅餐廳勝在夠大,又方便,行街shopping都好。環境:寬闊嘅環境,坐得舒服,距離夠大私隱度較高,燈光適合舒服,家庭樂樂也融融。價錢:$200一個人,已經唔飲嘢,算係咁啦。服務:可以手機自助落單。

芝士鮮蝦蟹肉意大利粉 4/5

珍寳雜錦薄餅 3/5

地點:

環境:

價錢:

$200一個人,已經唔飲嘢,算係咁啦。

服務:

可以手機自助落單。
2023-03-27 599 浏览
同朋友喺太古行咗一陣街有啲攰,見到差唔多下午茶時間,呢間spaghetti house都幾多人排隊,望餐牌覺得都幾抵食,於是就試吓👍🏻叫咗兩個套餐都跟咖啡或者茶,有一個套餐就加咗$15要多客薯條🍟芝士牛肉蘑菇漢堡配薯條🍟 $95份量都幾多,以呢個價錢嚟講性價比幾高👍🏻牛肉漢堡比想像中有驚喜,都幾Juicy😆薯條,啱啱炸起,亦好脆口👍🏻👍🏻推介兵加腸香蒜蕃茄汁長通粉 $88呢個真係必叫!蕃茄汁好香羅勒香料味之餘亦都食得出佢唔係就咁用茄膏👍🏻味道好豐富!長通粉亦都好掛汁,每食一啖都好正🥰推介too!!下午茶餐真心抵食,難怪咁多人排隊🤣下次去太古一定會再食

芝士牛肉蘑菇漢堡配薯條🍟 $95

兵加腸香蒜蕃茄汁長通粉 $88

下午茶餐真心抵食,難怪咁多人排隊🤣下次去太古一定會再食
2023-03-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2023-01-25 740 浏览
A款是扁意粉🍝,菠菜碎加魚柳,喜歡扁意粉的朋友可以嘗試一下B款式海鮮,材料也是妥妥的,不竟有蝦🦐,還有蜆肉 兩款的味道其實都蠻好吃的,而且忌廉也沒有想像中那麼膩,就是覺得盤子太大,桌子太小另外點了酥皮周打海鮮湯,這個真的很好喝,光是端上來,就是熱呼呼的,讓人忍不住想要立刻戳一下那個酥皮😍,而且很熱真的喝起來整個就是濃郁😍😍,這個真的不得不推,真的超好喝另外配上一杯餐茶,真的可以讓你飽飽的離開餐桌😌😌
A款是扁意粉🍝,菠菜碎加魚柳,喜歡扁意粉的朋友可以嘗試一下

B款式海鮮,材料也是妥妥的,不竟有蝦🦐,還有蜆肉

另外配上一杯餐茶,真的可以讓你飽飽的離開餐桌😌😌
2022-11-16 891 浏览
同朋友喺太古城行咗一段時間,覺得有啲攰,想喺附近休息吓,可能仲未到晚餐時間,所以就冇咁多人,好快就可以入座,可能我哋都唔係話太過肚餓所以最後我哋嗌咗一個Pizza就食到好飽啦我哋揀咗珍寶雜錦薄餅,入邊有意大利辣肉,加拿大煙肉,辣肉腸,莎樂美腸,蘑菇,洋蔥,青椒同菠蘿,我見手機落單可以揀剔走唔想要嘅配料,所以我哋走咗洋蔥其實配料都幾豐富,兩個人食咁大個Pizza其實都幾飽,如果想食其他嘢嘅話,最好叫多幾個朋友一齊食,咁就咩都可以食下
珍寶雜錦薄餅
2022-10-19 783 浏览
嗰日係平日,都已經有幾多人喺度等緊。太古城呢個位置,佢嘅下午茶都算係抵食,叫咗個龍蝦汁意大利飯,另外一個意粉再加一個包。其實個三文治係幾好食,但係嗰包太熱,就略為有啲失望…意粉同意大利飯都係正常水平,餐飲都唔錯。
2022-10-12 509 浏览
行行吓街覺得有啲肚餓,於是就揀咗呢一間意粉屋試吓佢嘅下午茶餐~我地嗌左1個漢堡,同 長通粉😆要讚下嘅係上菜速度都好快!以分量黎計,都算唔錯,都幾飽下!個長通粉個味道好好,時間掌控真係十分之好,入口個韌度啱啱好!而且配合埋佢地用既香料,食落好夾!另外我地仲點左漢堡,我覺得佢地用既醬汁令人胃口大開~個漢堡扒都好juicy,食落都有唔少汁,唔乾!漢堡跟咗個薯條,個人覺得佢炸得好脆口好好食!所以忍唔住又加咗錢嗌多咗個~誠意推介佢哋嘅炸薯條🍟整體覺得下午茶餐黎講都算唔錯~埋單每人平均都係$100左右,價錢亦都好親民🧡之後去太古行嘅時候都會再encore呢間意粉屋~

2022-10-03
等候时间
3 分钟 (堂食)
2022-08-28 726 浏览
ᴛʜᴇ Sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ʜᴏᴜsᴇ 🍝The Spaghetti House has always been my childhood favourite as I really love their pastas 🥫 Ranging from the traditional spaghetti bolognaise to their linguines and various pasta dishes, they are all scrumptious and are definitely a great place for a family meal 🥳Came here for lunch on a weekend and tried their 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙠 𝙋𝙚𝙣𝙣𝙚 𝙞𝙣 𝙍𝙚𝙙 𝙒𝙞𝙣𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 and 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙁𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩 𝙞𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙈𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤. Both were super yummy! The beef cheek was very tender
ᴛʜᴇ Sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ʜᴏᴜsᴇ 🍝

Came here for lunch on a weekend and tried their 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙠 𝙋𝙚𝙣𝙣𝙚 𝙞𝙣 𝙍𝙚𝙙 𝙒𝙞𝙣𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 and 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙁𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩 𝙞𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙈𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤. Both were super yummy! The beef cheek was very tender and blended in well with the red wine sauce in the penne; and I really liked their mashed potato too 🥔 Very creamy and also has a tinge of mushroom sauce within! 😋
Braised Beef Cheek Penne in Red Wine Sauce
Baked Fish Fillet in Cheese and Mushroom Sauce with Mashed Potato

The lunch set also comes with a drink and is pretty good for value 👍 Will surely come another time!