想爺爺了📍:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心二期10樓D室🚗:觀塘地鐵D4出口 步行2分鐘📞:+852 6718-4391💲:~HKD100/head for teaFood quality👌🏼:梅占果香百牡丹、手工太平猴魁綠茶❌:紅茶奶油戚風蛋糕、蜂巢脆脆雪糕pancake 總結:🤔係間絕對睇得但唔太食得嘅茶室 主要售賣中式茶葉 蛋糕呢啲應該附加產品 但實在太跌watts 唔賣好過賣…..🤔中式茶葉嘅種類都幾多 茶☕️餅都好似奬杯咁展示出嚟 室內就唔著得鞋 好似日式たたみ咁坐 整體感覺舒服悠閒 係kill time同自我慢活嘅好地方🤔對我呢啲外行人嚟講 梅占果香百牡丹同手工太平猴魁綠茶🍵都係比較特別嘅選擇 唔算講究但用盤裝有公道杯 品茶杯 蓋碗同一個茶壺🫖🤔利申唔係專家 但我通常就先用茶壺將水加入蓋碗 等候數十秒 再將三才杯嘅上才「蓋」移離正中少少🤏🏼 空間夠茶水流出但茶葉會留係碗中 倒至公道杯 要飲再倒至一口size嘅品茶杯 😨食物普遍都比茶葉差一個lv 唔太建議嚟食 但如果想食少少嘢 (佢選擇都唔多) 戚風蛋糕>>>>> pancake
想爺爺了
📍:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心二期10樓D室
🚗:觀塘地鐵D4出口 步行2分鐘
📞:+852 6718-4391
💲:~HKD100/head for tea

Food quality
👌🏼:梅占果香百牡丹、手工太平猴魁綠茶
❌:紅茶奶油戚風蛋糕、蜂巢脆脆雪糕pancake

總結:

😨食物普遍都比茶葉差一個lv 唔太建議嚟食 但如果想食少少嘢 (佢選擇都唔多) 戚風蛋糕>>>>> pancake 🥞 佢pancake真係好難食 我對佢最大印象係呢個

喂,飲過未嘅朋友,今日好開心可以同大家分享下我喺一家茶室「想爺爺了」嘅新鮮體驗!首先,阿里山烏龍,一啜落去,順得滑嘅,茶香細膩得黎又持久,勁過養樂多一百倍啊!又或者你想清新下,就試吓佢哋的白毫銀針,呢款茶輕柔得嚟,有種雅致感覺。我仲有個小秘密要講,其實喺茶室,最正就係佢哋嘅臭豆腐茶!咬落去嗰啱啱好,外脆內軟又唔會太過,得你諗😋!我要特別讚下佢地嘅鬆餅配茶啊,真系揾到寶!個伯爵茶鬆餅,啖啖伯爵茶味,好過戲院嘅爆谷!鬆餅舒芙蕾質地輕盈到不得了,啲莓果醬又甜又酸,爽!希望你地不妨都試吓,唔洗驚摞笠,成家店感覺好親民,服務態度又好,店員耐心教你泡嘅每一步,推薦👍👍👍!真係飲一啖茶,心情都舒暢晒!
2023-09-10 484 浏览
香港本身都好少茶室,難得上網揾到呢間,不過對於大西北人士黎講真係少遠🤣。去之前要提早social media book定日子,同埋有分幾個section,野食要提早order定,可以改一次時間。茶室環境好舒適,同埋d 茶杯好特別,每個茶杯都會有唔同字句,食物質素中上 ; 成個環境好適合忙碌既我哋抖下,淨係同frd一齊飲下茶,吹下水咁樣過一個下晝,值得一嚟忙𥚃偷閒 !
2023-08-12
2023-03-16 839 浏览
朋友喺 openrice 搵到呢間喺觀塘工廈嘅茶區自從之前去開果間無做之後一直都想搵返一間想放空嘅時候就去 hea 吓唔知係咪店主好掛住爺爺所以將店名改做「想爺爺了」?我叫咗米香普洱好香米味茶亦好滑下次會 encore朋友叫嘅 pancake 佢話好好味另外朋友叫嘅飲品好似係 Latte 大家傾吓飲吓好好享受咗一個下午
朋友喺 openrice 搵到呢間喺觀塘工廈嘅茶區
自從之前去開果間無做之後
一直都想搵返一間
想放空嘅時候就去 hea 吓
唔知係咪店主好掛住爺爺
所以將店名改做「想爺爺了」?
我叫咗米香普洱
大家傾吓飲吓
好好享受咗一個下午
2023-03-10
2023-01-26 683 浏览
今次已經係第二次去想爺爺了💕鍾意佢個環境令我感覺到可以靜靜地慢活落嚟👍🏻👍🏻👍🏻鋪頭係官塘工廈 都幾容易揾到佢提供唔同種類既茶可以選擇另外亦提供少量既甜點或者小食但甜品係限量供應 有機會售罄所以要ig msg佢付款預訂甜品、預約人數同時間同埋可以order定一啲小食兩次都有叫佢個烤雞泡魚乾食到有啲停唔到口😆好彩佢係剪到好細好細好細條(睇相就知)所以都可以慢慢食茶方面 我叫左有唔同種類選擇🥰好香 飲完係可以叫店員再幫你加水飲咗好多杯 但係飲到尾都唔會話變到好淡鬆餅 係普通味 但一邊飲茶一邊食鬆餅成件事都好chill😍
今次已經係第二次去想爺爺了💕
鍾意佢個環境令我感覺到可以靜靜地慢活落嚟👍🏻👍🏻👍🏻
鋪頭係官塘工廈 都幾容易揾到
佢提供唔同種類既茶可以選擇
另外亦提供少量既甜點或者小食
甜品係限量供應 有機會售罄
所以要ig msg佢付款預訂甜品、預約人數同時間
同埋可以order定一啲小食
兩次都有叫佢個烤雞泡魚乾
食到有啲停唔到口😆
好彩佢係剪到好細好細好細條(睇相就知)
所以都可以慢慢食
茶方面 我叫左有唔同種類選擇🥰
好香 飲完係可以叫店員再幫你加水
飲咗好多杯 但係飲到尾都唔會話變到好淡
鬆餅 係普通味 但一邊飲茶一邊食鬆餅
成件事都好chill😍
2023-01-20 424 浏览
柚子蜜薑奶油戚風蛋糕 $50戚風蛋糕本身好fluffy, 唔會好乾但唔係好鍾意上面既cream不吃薑的我覺得這奶油薑味太濃😂Scones 好好食叫左抹茶同黑糖既scones 私心比較鍾意黑糖味😛
柚子蜜薑奶油戚風蛋糕 $50
戚風蛋糕本身好fluffy, 唔會好乾
但唔係好鍾意上面既cream
不吃薑的我覺得這奶油薑味太濃😂

Scones 好好食
叫左抹茶同黑糖既scones
私心比較鍾意黑糖味😛

2022-10-06 568 浏览
香港地少人多,租金上升,觀塘工廈區居然有間茶室可以俾人慢慢品茶,嘆足一個下午,真係非常難得!我幾欣賞呢度嘅小細節,唔同擺設甚至杯都有溫馨字句提示,書架上仲有書籍可以供人閱讀,成個環境真係令個人平靜落嚟,同朋友靜靜地傾下偈又得。白牡丹茶的確花香味好足,梔子花綠茶亦係淡淡甘甜花香味,兩者茶味唔算好濃,同時充分表達咗春天嘅氣息。甜品亦有驚喜,絕對係心機之作!雖然依份布朗迪係冇任何朱古力成份,但brownie有咬口之餘,仲有啲茶香味,整個甜品好有層次。事關甜品灑上唔少乾花碎,而madeleine亦重茶香同蜜糖味,配搭雲呢拿雪糕,口感豐富。花香布朗迪 $58梅占過香白牡丹 $75梔子花綠茶 $68

花香布朗迪 $58
梅占過香白牡丹 $75
梔子花綠茶 $68

2022-10-02 445 浏览
作為一個愛茶人,周圍去找茶喝是必須的。今年同左另一位九月之星去想爺爺了,這是一個寬敞的好地方,無唸過這裏甘大,是個讓人可以輕鬆地喝茶的好地方,這裏的茶點也好好味,^^甫進茶室就奉上兩杯冷泡烏龍茶,很清涼香甜,很解渴。我地預先叫了伯爵茶蛋糕和提子冧酒scone,兩款都好好味^^作為茶文化推廣老師的徒弟,我喜見現在多了很多年輕青人愛喝茶,而且投身這行業,我也很喜歡這裏安靜的氛圍,茶師也不會迫你喝甚麼,之前去過一間網紅店,茶師亂吹水,自吹自擂,完全沒有茶人的氣質,對比下,這裏不慌不忙的,你要水壺他就恭敬地為你準備老師說好茶是不怕泡壞的,我親身認證了,因為我吾記得及時將你白茶同普洱茶沖進公道杯,浸了好耐都冇事,所以茶底應該是不差🤣
作為一個愛茶人,周圍去找茶喝是必須的。
今年同左另一位九月之星去想爺爺了,
這是一個寬敞的好地方,無唸過這裏甘大,
是個讓人可以輕鬆地喝茶的好地方,
這裏的茶點也好好味,^^

甫進茶室就奉上兩杯冷泡烏龍茶,很清涼香甜,很解渴。

作為茶文化推廣老師的徒弟,
我喜見現在多了很多年輕青人愛喝茶,而且投身這行業,
我也很喜歡這裏安靜的氛圍,
茶師也不會迫你喝甚麼,
之前去過一間網紅店,茶師亂吹水,自吹自擂,
完全沒有茶人的氣質,
對比下,這裏不慌不忙的,你要水壺他就恭敬地為你準備

老師說好茶是不怕泡壞的,
2022-09-17
2022-09-12 247 浏览
同朋友下午炎日底下,不可缺少茶室之聚坐席談歡,伴茶點綴今次叫左個阿里山紅水烏龍茶茶湯清如琥珀,烏龍茶味深深植入內心,尋回昔日往台灣寶島既回憶。係啊,台灣既味道,雖則幾年過去但始終難忘~茶味順滑不榎舌茶既味道變化已經唔係停留茶樓既日子,要更新一下呢種感覺,必須嘗試不同茶種,適當去泡適當去飲,適當了解適當品嘗~岩茶奶油戚風蛋糕:同以往食開既伯爵茶蛋糕唔同既係,岩茶獨有既茶味濃郁,店家選茶非常恰當~香港已經使人經常感到壓逼,觀塘更加唔洗講人多車多廢氣多,完全唔會諗到係一個咁既地方仲可以有如此清悠靜心共友聚既地方~可以係到聚一個下午,人都輕鬆番哂而且價錢唔高店家繼續努力💪💪💪只可惜好多以茶為商既都高價售賣,使人唔能夠盡享從品茗中既樂趣…茶葉本屬大自然,日光雨露都係免費得嚟滋潤大地使茶葉,但好多人就貴一貴咁從白白得嚟既嘢貴貴咁賣出去比人…………真係心酸所以尚有既良心商人少,願意將茶珍之重之既人更少
同朋友下午炎日底下,不可缺少茶室之聚
坐席談歡,伴茶點綴

今次叫左個阿里山紅水烏龍茶

係啊,台灣既味道,雖則幾年過去但始終難忘~
茶味順滑不榎舌

岩茶奶油戚風蛋糕:
岩茶奶油戚風蛋糕

香港已經使人經常感到壓逼,觀塘更加唔洗講
可以係到聚一個下午,人都輕鬆番哂而且價錢唔高
店家繼續努力💪💪💪

所以尚有既良心商人少,願意將茶珍之重之既人更少
Scone鬆餅
2022-08-19
岩茶奶油戚風蛋糕
Scone鬆餅
  • 阿里山紅水烏龍茶
這篇Delay到人家茶室地址都由8樓搬上10樓去了😂還記得那天星期六,約了兩個之前一起做義工的朋友到這間我bookmark了良久的日式茶室。很開心他們陪伴我過了一個與世無爭的下午,我和他們的相識其實也很神奇,人與人之間的緣份真的好奇妙。說明是隱世茶室,位置當然也很隱蔽,它位於觀塘工廈裡,一出升降機,幸好就見到往想爺爺了的指示牌,不然茶室隱沒在8樓(現在搬上了10樓啦!)的一個角落裡,走過了也不知道,進入茶室前要先脫鞋,茶室內的空間不大,一進內,兩邊是擺放寄賣物品的格子櫃,很多關於貓的精品,如餐具、餐盤、耳環⋯看來店主對貓也情有獨鍾,還有關於動物慈善籌款活動的資料,感覺上是一間很有愛心的茶室,我們坐到沖茶桌前的位置,坐在地上的感覺好有在家中的感覺喔⋯⋯有選擇困難症的我點了炭焙白芽奇蘭,是烏龍茶的一種,我不是品茶的專家,所以我不懂專業的形容,我覺得比起一般的茶,它來得更香更濃,有一種獨特的味道,十分好喝;而我的兩個朋友,一個點了蘋果花茶,另一個則點了壽眉白茶,味道都很好喝,我們還點了桂花凍檸檬忌廉卷蛋和海鹽牛奶芝士凍餅,兩款都兩款都很好吃呢!😋不過我喜歡海鹽那款比較多😙其實我很喜歡這裡的氛
這篇Delay到人家茶室地址都由8樓搬上10樓去了😂

說明是隱世茶室,位置當然也很隱蔽,它位於觀塘工廈裡,

一出升降機,幸好就見到往想爺爺了的指示牌,

進入茶室前要先脫鞋,茶室內的空間不大,

桂花凍檸檬忌廉卷蛋
海鹽牛奶芝士凍餅

不過我喜歡海鹽那款比較多😙

其實我很喜歡這裡的氛圍,可以靜靜的喝啖茶、吃一口蛋糕,感覺很溫暖、很平和。

溫馨提示:
由於隱世茶室的空間有限,大約只是容納到6-7人,到訪前一定要提早預約喔!
我是在ig dm他們預約的☺️

茶室分2小時一個section~
11:00-13:00

地址:觀塘工業中心二期10樓d室
營業時間:星期四至星期日11:00-19:00
桂花凍檸檬忌廉卷蛋
海鹽牛奶芝士凍餅
地方唔算好大但佈置上採用和式而且別具心思,色調上係白同木色,角落中有好多貓咪飾品,門口亦有售賣貓咪耳環和各式茶具🫖入到黎要先除鞋因為全是塌塌米,店員很細心提供一次性拖鞋🩴茶飲方面有近3️⃣0️⃣款多到唔識揀🤭 有黃茶、黑茶、白茶、綠茶......每款都各有特色,全部現場在開方式吧枱沖泡,可以欣賞住自己杯茶的誕生☺️提提大家呢度只供應茶飲同甜品⚡️🍵梅占果香白牡丹 $75😋😋😋😋😋清新花香撲鼻,完全唔會苦唔會澀☺️無限refill沖泡,第二杯最濃醇,泡到第4杯都仲好香🥰好適合配甜度高的甜品飲用😇🍵本和糖茉莉茶拿鐵 $55😋😋😋😋😋焙茶、抹茶、伯爵茶latte就飲得多,茉莉茶呢d咁淡既茶加奶本身我都抱住懷疑🤔飲左一啖,眉頭不禁提一提,有驚喜喎🤩口感好香滑,茶中帶淡淡花香,濃度很合我口味😊加左本香香糖,甜度唔高,很剛好,但我著實飲不出呢種高級糖的獨有風味🧐🥄花香布朗迪配雪糕 $58😋😋😋😋布朗”迪”口感非當煙韌,唔係朱古力味而係茉莉茶味😍配上雲呢拿雪呢拿雪糕,上面再有桂花乾,茶香花香都有齊,茶控表示非常滿足☺️上面有一件迷你蜜糖茉莉茶瑪德蓮,略嫌太乾硬,味道唔突出🤔🥄米漿奶油朱古力蛋糕 $50😋😋比較淋身的

入到黎要先除鞋因為全是塌塌米,店員很細心提供一次性拖鞋🩴

茶飲方面有近3️⃣0️⃣款多到唔識揀🤭
有黃茶、黑茶、白茶、綠茶......

提提大家呢度只供應茶飲同甜品⚡️

🍵梅占果香白牡丹 $75
😋😋😋😋😋
清新花香撲鼻,完全唔會苦唔會澀☺️
無限refill沖泡,第二杯最濃醇,泡到第4杯都仲好香🥰
好適合配甜度高的甜品飲用😇

🍵本和糖茉莉茶拿鐵 $55
😋😋😋😋😋
飲左一啖,眉頭不禁提一提,有驚喜喎🤩
口感好香滑,茶中帶淡淡花香,濃度很合我口味😊

🥄花香布朗迪配雪糕 $58
😋😋😋😋
布朗”迪”口感非當煙韌,唔係朱古力味而係茉莉茶味😍
上面有一件迷你蜜糖茉莉茶瑪德蓮,略嫌太乾硬,味道唔突出🤔

🥄米漿奶油朱古力蛋糕 $50
😋😋
比較淋身的brownie加奶味輕盈的cream,好甜好滑好普通

聽住輕鬆的音樂,坐係tatami上品一杯熱茶,同閏蜜坐上大半天都無問題😊

最重要係連廁所都好寬敞舒適,飲茶飲到要去廁所都唔洗擔心😂

呢度無左香港的急促同繁雜💨 完全可以用遠離煩囂黎形容😌
不過係工廠大廈入面,有少少難揾😅
  • 花香布朗尼配雪糕
  • 本和糖茉莉茶拿鐵
  • 梅占果香白牡丹
2022-02-03 332 浏览
「爺爺泡的茶,有一種味道叫做家。」說起泡茶,我們總會想起長輩,爺爺奶奶泡的茶總是特別好喝。雖然我的爺爺已經去了遠方,但是來這裡點一杯茶,感覺跟爺爺的距離又拉近了一點。平時咖啡店就去得多,專做年輕化的茶室不多。我特別喜歡這間茶室的名字——「想爺爺了」,倍感親切。茶室以簡約的木系裝潢為主,開放式的吧枱設計可以讓客人清楚看見店員沖茶。窗邊還有塌塌米座位,訂位時可以跟店員要求留位,方便打卡。值得一讚的是茶室只接受預約,以兩小時為一節,每次最多只有4組客人。這樣私隱度頗高,而且可以確保客人能在寧靜的環境下嘆茶。茶室的Tea Menu選擇頗多元化,茶類可分為9種:綠茶﹑黃茶﹑白茶﹑紅茶﹑烏龍茶﹑黑茶﹑經典茶﹑是日發酵茶﹑燕麥奶茶拿鐵。每種茶葉都附有tasting note,有助客人了解該茶的特點和味道。茶飲的價錢在$50-$100左右,茶類可以續飲。而Cake menu比較簡單,當日只提供兩款戚風蛋糕和鬆餅。茶室的最低消費是一杯茶飲。跟店員點茶後,便可以在吧枱面前欣賞店員泡茶,別有一番享受。看到店員認真地完成每一個沖茶的步驟,不禁感慨原來茶藝是這麼講究。♢ ☕阿里山白茶 (6小時發酵) $88𝑫𝒓

♢ ☕阿里山白茶 (6小時發酵) $88
𝑫𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑷𝒍𝒖𝒎 𝑨𝒓𝒐𝒎𝒂, 𝑳𝒐𝒏𝒈𝒂𝒏 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕, 𝑳𝒊𝒈𝒉𝒕 𝑩𝒐𝒅𝒚
白茶沒有過於濃烈的茶味,是不炒不揉的一種茶葉,只有輕微發酵,適合輕口味的朋友。這杯茶帶有甘甜的味道,口感比較滋味淡雅,令人不斷想多喝幾口回味。

♢ ☕台灣梨山黑森林烏龍茶 $98
𝑵𝒂𝒓𝒄𝒊𝒔𝒔𝒖𝒔 𝑨𝒓𝒐𝒎𝒂, 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝒑𝒆𝒆𝒍 𝒊𝒏 𝒂𝒇𝒕𝒆𝒓𝒕𝒂𝒔𝒕𝒆
烏龍茶的氣味比白茶香濃,入口幼滑,帶有淡淡的水仙香氣,滋味甘醇。

♢ 🍰紅莓奶油戚風蛋糕 $50
來到茶室,本來對甜品沒有太大期望,卻很有驚喜! 原來戚風蛋糕是老陳餅店的出品,店員後期加上奶油和裝飾,賣相超IGable!蛋糕口感很鬆軟,奶油入口綿滑,加上紅莓脆脆粒,整體散發出淡淡的紅莓味,頗為幽香。

茶使人放慢心情,來到「想爺爺了」除了可以欣賞泡茶和品茗好茶之外,還可以跟朋友安靜地聊天﹑看書,兩小時很快便過去了,簡直樂不思蜀!平時經常喝咖啡,偶爾來一杯好茶來清新一下味蕾也是個不錯的選擇。
2022-01-29 217 浏览
本身想係觀塘搵間coffee shop hea下享受下平靜既星期六,最後我係搵到一間幾有驚喜既茶室。(食物order左紅苺奶油戚風蛋糕,而飲品就order左茉莉茶latte)A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)環境寬敞座位唔算多,裝修簡約以純白牆物配木紋賿席營造茶座氣氛,空間感同舒適感十足,唯一美中不足既係地點可能有少少唔就腳。B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐(4/5)食物方面,唔想食太甜所以叫左紅苺奶油戚風蛋糕🍰,蛋糕鬆軟富空氣感,味道主要來自奶油加紅苺粒,清新可口。飲品order左茉莉茶latte,口感清新,奶味同茉莉花香十分平衡🍸C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)店員十分細心友善,亦嘗試同我地講解不同茶種,而menu上有tasting note亦可以幫助客人了解不同飲品既味道。D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)性價比黎講算唔錯,食物質素同環境都有返咁上下,係觀塘呢個人多過車既地方黎講,有時間可以坐低慢慢chill住享受生活又唔會趕你走,都幾寫意💖。用餐時段:下午茶人均消費:$100左右

A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐(4/5)

C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

用餐時段:下午茶
人均消費:$100左右
紅莓奶油戚風蛋糕
本和糖茉莉茶拿鐵
题外话/补充资料: ****值得一提既係,因為今次好彩店員指仲有位,所以成功walk-in。如果唔想摸門釘,大家都係去之前記得係IG book 位先喇。
2022-01-29
紅莓奶油戚風蛋糕
本和糖茉莉茶拿鐵
2021-12-02 539 浏览
在家24小時都在喝茶,所以平常沒有特別原因我在外都不會特別找茶喝,不過這間茶館環境太舒適,加上輕食都和茶有關,真的不能不試!來之前必須要提早在whatsapp留位,我早一個多星期預約都成功~這裡有一些簡單輕食,主要都是和茶很搭配的口味,我們選擇了bagel和鬆餅,味道都很有特色!🔹貝果配草莓茉莉茶醬 $40Bagel口感煙韌,上桌前會先烘烤一下,吃溫溫的bagel可以感受到麵團的香味,自家制草莓茉莉醬非常清新,茉莉香氣濃郁,草莓乾微粒帶出少少酸的感覺,可惜是烘太久,外層有點太硬。🔹鐵觀音鬆餅 $40雖然小小一件,但靠近已經可以聞到鐵觀音茶香,塗上clotted cream吃很滿足,配茶吃很搭。🔹梅占果香白牡丹 $75白牡丹茶葉一向都比較珍貴,白茶帶獨有的清新甘醇茶香,這款茶沖多幾次依然茶味香濃,入口有淡淡的甜味,夏天特別適合喝~

🔹貝果配草莓茉莉茶醬 $40

貝果配草莓茉莉茶醬

🔹鐵觀音鬆餅 $40
鐵觀音鬆餅

🔹梅占果香白牡丹 $75

貝果配草莓茉莉茶醬
2021-10-20 366 浏览
因為最近成日打風,所以小編都傾向搵d室內活動🙈🙈有一次無意發現左一間品茶嘅小店,由於小編平時都好鐘意飲茶(飲茶多過飲水🤭)所以一直對呢間店念念不忘,終於book到時間去試luuu想爺爺了(個名好特別)呢間小小’cafe’主要就得各式各樣嘅茶同幾款小甜品🍮,佢每一款茶都係用茶葉即泡即上🫖,可以任添🫖,亦都會留低d茶葉比食客去聞下d茶葉香味,更有幾款特色嘅燕麥奶茶拿鐵🍵同是日冷泡茶。如果想上去品茶就記得要事先book位(WhatsApp book位),每個session 2個鐘,每人要消費一款茶款($58-$108),每個session最多6-7個booking,所以空間唔會太侷促。食物質素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)小編唔係專業品茶就唔亂評論啦,但小編覺得d茶真係好香好好飲,除此之外試左一個伯爵茶鬆餅都超級surprising,入口即溶,令小編好難忘🐷🐷性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)食物質素、環境同服務態度小編都覺得好好,價錢方便小編覺得唔算真係好貴。小編回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)唯一缺點,小編覺得一個session太短,本身想睇下書,但發現飲完茶食完鬆餅已經要走🥲🥲

食物質素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)

小編回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分滿)