2025-03-22 143 浏览
今日一支公食飯,諗唔到去邊好,喺街度蕩下蕩下,見到Jollibee。記得之前喺將軍澳同旺角食過,覺得幾好食,於是就決定買個套餐返屋企慢慢嘆。餐廳到我屋企只係五分鐘路程,但係返到去打開個盒,發現個飯已經一pat pat,炸雞亦都腍曬,完全冇咗平時嗰種脆口嘅感覺。我估呢啲食物應該已經擺咗好耐,可能人流唔夠,管理層預多咗出品,搞到食物積存咗好耐先賣出。Jollibee一向出品都幾穩定,今次應該係個別分店嘅出品控制問題。我建議大家如果想食到最好嘅質素,最好都係現場食,如果有咩問題都可以即時同店員反映,等佢哋可以即時解決。雖然今次嘅經歷有啲唔愉快,但我對Jollibee呢個品牌仍然有信心,希望佢哋可以改善一下分店嘅管理,保持食物嘅質素。下次我都會再俾機會佢哋。

2025-03-21
2024-12-29 581 浏览
晚餐大約8點幾叫咗2個包、2個熱狗、薯蓉2個、炸雞一桶、意粉兩個、薯條等外賣。個double cheese Burger同 hotdog個包係應該由朝放到晚再reheat到over曬,成個包硬嘅。個蜜桃批內係空心嘅,非常失望。以後食Jolibee都係落返旺角同中環啦,呢間真係不了。

2024-12-29
2024-12-29 598 浏览
人均$40起|鑽石山|快餐|Jollibee 快樂蜂香港吃炸雞肯定要來快樂蜂有誰明白大口吃雞的快樂呀畢竟是菲律賓的炸雞皇者誰能拒絕這一口的滋味啊最特別的是他們家的蘑菇汁蘸上炸雞是真的好吃蘑菇飯也是巨好吃的說好多人都是為了這個而來!下次再來!——————為食分界線——————📍 Jollibee 快樂蜂黃大仙彩虹道235號 啓鑽苑 啓鑽商場 地鋪 G25號人均消費: $40#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$40起|鑽石山|快餐|Jollibee 快樂蜂

香港吃炸雞肯定要來快樂蜂
有誰明白大口吃雞的快樂呀
畢竟是菲律賓的炸雞皇者
誰能拒絕這一口的滋味啊

最特別的是他們家的蘑菇汁
蘸上炸雞是真的好吃

蘑菇飯也是巨好吃的說
好多人都是為了這個而來!

下次再來!

——————為食分界線——————
📍 Jollibee 快樂蜂
黃大仙彩虹道235號 啓鑽苑 啓鑽商場 地鋪 G25號

人均消費: $40
2024-12-23 510 浏览
📍快樂蜂 (啟鑽商場) (鑽石山)鑽石山彩虹道235啟鑽商場地下G25號舖又到聖誕又到聖誕~Jollibee最近推出咗聖誕2人套餐😌有齊4件炸雞、一個意粉、雞塊、薯條同埋2個蜜桃批😜炸雞新鮮炸出嚟,好香脆☺️☺️肉質相當嫩滑~而呢個肉醬意粉簡直係我既至愛😍😍蕃茄味好濃郁😎仲有幾款小食💕真係好抵食‼️大人細路都鐘意😉聖誕派對二人餐 $158🎄樂脆雞 (4 件) - 原味🎄芝士肉醬意粉 🎄香芒蜜桃批 X2🎄酥脆雞塊 X1🎄大薯條X1🎄汽水
📍快樂蜂 (啟鑽商場) (鑽石山)
鑽石山彩虹道235啟鑽商場地下G25號舖

🎄酥脆雞塊 X1
🎄大薯條X1
🎄汽水

2024-12-22 367 浏览
聖誕party食咩好? 不如試吓Jollibee嘅聖誕套餐啦😍佢哋有二人餐同四人餐,今次我同同事身先士卒買咗個兩人餐開心Share😳打開先見到原來都有幾多嘢食🧡-🌟Jollibee聖誕二人餐 $158有樂脆雞 原味/辣味 4件,意粉 / 咖哩飯 / 芝士肉醬意粉 / 蘑菇飯(大) 1份,香芒蜜桃批 2件,酥脆雞塊(細)配蜂蜜醬,薯條(大),青檸茶梳打 2杯一直都覺得Jollibee炸雞好食過好多連鎖店, 今次都係一如既往咁出色,未食已經好香🧡炸雞外皮脆,又有雞味,雞肉唔嚡,望住啲雞油滴落嚟勁正🧡主食揀咗芝士肉醬意粉,芝士比得都幾多下,肉醬嘅香氣濃郁,新鮮嘅香料同番茄醬都好適合香港人口味,微酸都幾開胃😆酥脆雞塊(細) 有得揀蜜糖芥末茉或者蜂蜜醬,我揀咗後者,酥脆雞塊感覺主要係食個雞皮😆炸到脆卜卜唔會過硬,非常香口,每件都幾大件, 特別要講吓個蜂蜜醬,蜂蜜味幾濃喎👋-薯條(大)呢啲快餐必備嘅經典基本嘢唔使我多講啦,Jollibee嘅薯條係幼幻身嘅,都係想像到嘅味😆香芒蜜桃批有啲細個,外皮酥脆,芒果同蜜桃餡都好甜,做嚟做飯後甜品,啱啱好-青檸茶梳打有驚喜喎🤩唔似一般青檸梳打咁酸,好開胃,解膩

🌟Jollibee聖誕二人餐 $158

青檸茶梳打有驚喜喎🤩唔似一般青檸梳打咁酸,好開胃,解膩之餘又過癮!爽呀!
結論係成個套餐都真係幾大份,最後個意粉都係要交比男同事幫手包底先食得晒🧡感覺抵到爛😆!
2024-12-21 222 浏览
就快又到普天同慶嘅聖誕節🎄Jollibee 推出 派對二人餐套餐份量充足熱辣辣.充滿溫度✨樂脆雞 4 件 有原味/辣味 選擇Jollibee 嘅炸雞係多間炸雞店之中最令我喜出望外肉汁豐富.外皮香脆✨咖哩飯 淋上香濃咖哩汁.非常惹味 套餐仲有小食.甜品同飲品豐富又滿足✨酥脆雞塊 兩款醬汁選擇(蜜糖芥末 / 蒜蓉蛋黃)✨薯條✨香芒蜜桃批✨青檸茶梳打 12月18日前早鳥預訂購聖誕派對套餐仲有9折優惠快啲Order約埋親友一齊共渡佳節啦
就快又到普天同慶嘅聖誕節🎄

淋上香濃咖哩汁.非常惹味

套餐仲有小食.甜品同飲品
豐富又滿足
✨酥脆雞塊
兩款醬汁選擇(蜜糖芥末 / 蒜蓉蛋黃)
✨薯條

快啲Order約埋親友一齊共渡佳節啦
2024-12-11
午餐
2024-12-21 235 浏览
今日工作忙,到Jollibee幫自己和朋友買了一份聖誕Set真是太棒了!🎉這個二人餐的份量非常充足,完美適合和家人或朋友一起享用😋首先,樂脆雞🍗的外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,無論是原味還是辣味都讓人一試成主顧,想不到快餐店也有這樣的水準!芝士肉醬意粉🧀的味道濃郁,奶香四溢,搭配滑順的麵條,讓人感受到溫暖的節日氣氛,真是讓人陶醉!香芒蜜桃批🍑外皮酥脆、內餡香甜,真的很好吃!酥脆雞塊🐔和大薯條🍟也一如既往地出色,搭配青檸茶蘇打🍹,清新的口感讓整個用餐體驗更加完美。每一口都充滿驚喜,真是讓人流連忘返!Jollibee的聖誕Set不僅味道絕佳,還散髮著濃濃的節日氛圍,感受到溫暖與快樂,太棒了!🎄❤️今日工作忙,到Jollibee幫自己和朋友買了一份圣诞Set真是太棒了!🎉这个二人餐的份量非常充足,完美适合和家人或朋友一起享用😋首先,乐脆鸡🍗的外皮金黄酥脆,肉质鲜嫩多汁,无论是原味还是辣味都让人一试成主顾,想不到快餐店也有这样的水准!芝士肉酱意粉🧀的味道浓郁,奶香四溢,搭配滑顺的面条,让人感受到温暖的节日气氛,真是让人陶醉!香芒蜜桃批🍑外皮酥脆、内馅香甜,真的很好吃!酥脆鸡块🐔和大薯条🍟也一如既往

香芒蜜桃批🍑外皮酥脆、內餡香甜,真的很好吃!

香芒蜜桃批🍑外皮酥脆、内馅香甜,真的很好吃!

酥脆鸡块🐔和大薯条🍟也一如既往地出色,搭配青柠茶苏打🍹,清新的口感让整个用餐体验更加完美。每一口都充满惊喜,真是让人流连忘返!

Jollibee的圣诞Set不仅味道绝佳,还散发着浓浓的节日氛围,感受到温暖与快乐,太棒了!🎄❤️
2024-12-07 350 浏览
出色的快餐炸雞Jollibee 嘅炸雞一定要試吓,係快餐店炸雞嘅天花,原味好食,辣味好過癮~C22件樂脆雞配指定美食及中汽水(青擰茶梳打)2-pcs. Chickenjoy w/Reg. Side & Drink (M)樂脆雞一定係必食嘅餐點啦!今次叫左辣味樂脆雞,真係辣得好過癮~炸雞外皮好脆啊~ 食落一絲雞肉睇吓橙橙地就係佢辣嘅調味,配有蘑菇醬可以中和辣味雞髀和雞胸有肉汁,好juicy,同樣都好食,飲品方面點左青擰茶梳打,甜度適中,一口雞肉一口梳打滿足滿足B2 祖樂堡 Champ包之前未試過~而材料有兩塊扒和番茄醬同千島醬好夾,味道不過不失,有興趣下可以試
出色的快餐炸雞

C2

2件樂脆雞配指定美食及中汽水(青擰茶梳打)
樂脆雞一定係必食嘅餐點啦!
今次叫左辣味樂脆雞,真係辣得好過癮~
雞髀和雞胸有肉汁,好juicy,同樣都好食,
飲品方面點左青擰茶梳打,甜度適中,一口雞肉一口梳打滿足滿足

B2

祖樂堡 Champ
包之前未試過~
2024-11-28
10 分钟 (外卖自取)
2024-10-31 557 浏览
好耐冇食過快樂蜂了今日黎開鑽石山呢頭就岩晒😋俾我見到新開左一間 終於可以食到喇😝同朋友叫左兩個餐 分別係C2同C4兩件樂脆雞配粟米+飲品 $49兩件樂脆雞配蘑菇飯+飲品 $49-樂脆雞即係炸雞 有辣同唔辣俾客人揀我地揀左唔辣 分別係雞胸同雞鎚份量都算大件 新鮮炸起 炸得好香口外脆內嫩 雞肉好juice加埋個汁勁好味 超推介👍🏻指定小食揀左粟米 夠健康🤣粟米整好晒一粒粒🌽方便食用蘑菇飯多蘑菇又多汁😋勁正飲埋個可樂即刻飽晒
好耐冇食過快樂蜂了
今日黎開鑽石山呢頭就岩晒😋