72
12
7
餐厅: 快乐渔港酒家
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://www.fhb.gov.hk/cn/our_work/feh/rssf.html

等级1
1
0
2020-10-27 291 浏览
平时唔多写Review, 今次真系忍唔住要比个好评 「快乐海鲜酒家」星期五晚同同事庆祝生日想食海鲜🦐🦞🦀,就拣左鲤鱼门呢间快乐试下点知好有惊喜😋😋🦐🌟呢个黄金虾开边炸左,只只都好大只又香 非常惹味 !☄️ 睇落呢个蒜蓉粉丝蒸扇贝好似平平无奇,但佢个蒜蓉系生熟蒜 😍 好够味呀!! 完全唔驶咩蒸鱼豉油, 重点系只扇贝好新鲜,弹口又唔痴牙🤩🤩🔥椒盐赖尿虾炸得个外边够乾身唔会油淋淋既感觉, 啲肉仲好嫩! 我自己本身唔好赖尿虾都食左几旧呀😋😋👀👅 黎到重头戏啦~ 招牌芝士焗龙虾伊面💥🦞呢个真系俘虏左我既心呀佢唔似一般既芝士焗得好腻既感觉全因老板佢加左一种特别既食材入去😏😏个汁挂面得黎仲有种绵密感,当然龙虾亦沾满芝士汁, 相信呢一道餸大人细路都钟意👍🏻👍🏻最後呢个系客家砵仔焗鱼肠🐟🐟讲真我真系第一次食呢味菜不过同事就话想食呢道怀旧菜式特别叫既😆好烟韧既感觉,配合埋胡椒粉辣椒酱👍🏻👍🏻👍🏻最後酒楼仲送咗啲精美甜点比我地,员工都好亲切帮我地影相切蛋糕,为我地餐生日饭划上完美句号🎊🎁
更多
平时唔多写Review, 今次真系忍唔住要比个好评 「快乐海鲜酒家」

星期五晚同同事庆祝生日想食海鲜🦐🦞🦀,
就拣左鲤鱼门呢间快乐试下点知好有惊喜😋😋

黄金大虾
11 浏览
0 赞好
0 留言

🦐🌟呢个黄金虾开边炸左,只只都好大只又香 非常惹味 !

蒜蓉粉丝蒸扇贝
8 浏览
0 赞好
0 留言

☄️ 睇落呢个蒜蓉粉丝蒸扇贝好似平平无奇,但佢个蒜蓉系生熟蒜 😍 好够味呀!! 完全唔驶咩蒸鱼豉油, 重点系只扇贝好新鲜,弹口又唔痴牙🤩🤩

椒盐赖尿虾
10 浏览
0 赞好
0 留言

🔥椒盐赖尿虾炸得个外边够乾身唔会油淋淋既感觉, 啲肉仲好嫩! 我自己本身唔好赖尿虾都食左几旧呀😋😋

招牌芝士龙虾伊面
4 浏览
0 赞好
0 留言

👀👅 黎到重头戏啦~
招牌芝士焗龙虾伊面💥🦞
呢个真系俘虏左我既心呀
佢唔似一般既芝士焗得好腻既感觉全因老板佢加左一种特别既食材入去😏😏
个汁挂面得黎仲有种绵密感,当然龙虾亦沾满芝士汁, 相信呢一道餸大人细路都钟意👍🏻👍🏻

客家砵仔焗鱼肠
2 浏览
0 赞好
0 留言

最後呢个系客家砵仔焗鱼肠🐟🐟
讲真我真系第一次食呢味菜不过同事就话想食呢道怀旧菜式特别叫既😆
好烟韧既感觉,配合埋胡椒粉辣椒酱👍🏻👍🏻👍🏻

最後酒楼仲送咗啲精美甜点比我地,员工都好亲切帮我地影相切蛋糕,为我地餐生日饭划上完美句号🎊🎁
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-23
用餐途径
堂食
人均消费
$500
推介美食
黄金大虾
蒜蓉粉丝蒸扇贝
椒盐赖尿虾
招牌芝士龙虾伊面
客家砵仔焗鱼肠
  • 椒盐濑尿虾
  • 芝士焗龙虾
等级3
32
0
2020-10-05 311 浏览
中秋连国庆长假期, 四围都系人. 鲤鱼门当然唔例外, 其实我地想搵间有海景嘅餐厅. 而另一间叫南大门嘅已经 full 左, 所以就入呢间试下. 入去行左个圈, 室内有冷气嘅海景枱已经爆晒, 见到有楼梯当然问下楼上有无海景枱喇. 结果店员话楼上净系开放俾 vip.. 最後见到有户外海景枱, 当日都几好风唔算太热, 咁就坐左户外, 完全无遮无挡咁享受海景同海风 😌👫🏻间餐厅仲有3只猫, 望落去似系1岁内嘅喵b, 有啲惊人不过都几活泼, 锺意搅下啲袋嘅带同埋 lur 你俾野佢食 😻😻😻除左海鲜, 餐厅都有唔少其他选择. 不过一场黎到呢间海鲜餐厅, 梗系食海鲜喇! Menu 第一页例明可选择嘅海鲜同相关煮法, 清楚方便. 唯一不足系无价钱..拣左4种海鲜, 同店员讲每人budget 大概 $300, 佢回覆话ok 都够食. 除左海鲜, 我地仲叫左一碟菜同白饭.刺身象拔蚌 - 都几细条, 不过都新鲜嘅. 合格.蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌 - 唔算大只, 以为粉丝会入味, 结果唔系..白灼花螺 - size 比较细, 合格.砵酒焗生蚝 - 个人觉得冇乜技巧可言, 正常发挥, 合格.桂花椰汁糕 - 免费送嘅甜
更多
中秋连国庆长假期, 四围都系人. 鲤鱼门当然唔例外, 其实我地想搵间有海景嘅餐厅. 而另一间叫南大门嘅已经 full 左, 所以就入呢间试下. 入去行左个圈, 室内有冷气嘅海景枱已经爆晒, 见到有楼梯当然问下楼上有无海景枱喇. 结果店员话楼上净系开放俾 vip.. 最後见到有户外海景枱, 当日都几好风唔算太热, 咁就坐左户外, 完全无遮无挡咁享受海景同海风 😌👫🏻

23 浏览
1 赞好
0 留言


间餐厅仲有3只猫, 望落去似系1岁内嘅喵b, 有啲惊人不过都几活泼, 锺意搅下啲袋嘅带同埋 lur 你俾野佢食 😻😻😻

17 浏览
0 赞好
0 留言


除左海鲜, 餐厅都有唔少其他选择. 不过一场黎到呢间海鲜餐厅, 梗系食海鲜喇! Menu 第一页例明可选择嘅海鲜同相关煮法, 清楚方便. 唯一不足系无价钱..
96 浏览
0 赞好
0 留言
拣左4种海鲜, 同店员讲每人budget 大概 $300, 佢回覆话ok 都够食. 除左海鲜, 我地仲叫左一碟菜同白饭.

刺身象拔蚌 - 都几细条, 不过都新鲜嘅. 合格.
刺身象拔蚌
6 浏览
0 赞好
0 留言


蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌 - 唔算大只, 以为粉丝会入味, 结果唔系..
 蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌
6 浏览
0 赞好
0 留言


白灼花螺 - size 比较细, 合格.
白灼花螺
3 浏览
0 赞好
0 留言


砵酒焗生蚝 - 个人觉得冇乜技巧可言, 正常发挥, 合格.
砵酒焗生蚝
1 浏览
1 赞好
0 留言



桂花椰汁糕 - 免费送嘅甜品, 不能要求太多吧..
送嘅甜品
5 浏览
0 赞好
0 留言


结果埋单$500 一个人, 仲要无例明每样 item 嘅价钱. 感觉麻麻, 大部份应该俾咗去佢个海景度.. 呢个价位, 绝对可以有更好选择!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-02
用餐途径
堂食
人均消费
$500 (午餐)
等级3
61
0
2020-07-20 542 浏览
5月时跟家人一起到鲤鱼门游览风景, 顺便在这里吃美味的海鲜!!鲤鱼门里有很多间海鲜酒楼, 我们也是随便选一间, 没想到随便选都很不错!由於我们很早便进去食, 所以有海景位置坐! 一大块落地玻璃望向海, 很舒服!选海鲜位置离酒楼有少许距离, 但职员都好nice, 不会不停介绍你贵价的海鲜!选好海鲜便回到酒楼坐, 职员会跟我们再次覆单, 没问题就上菜!由於4个人去食, 每种海鲜份量不太多!白灼虾忘记了是从澳洲入口的靓虾, 虾的鲜味很突出, 好食!豉椒炒圣子镬气好重, 圣子好大只, 好爽口, 一样好食好惹味!椒盐濑尿虾上到来时已经分开了几份, 方便我们食! 椒盐炒的关系, 好惹味! 濑尿虾几爽, 好多肉, 肉质好嫩!!陈皮蒸饱鱼size都算OK! 一人一只自已慢慢用刀切成一片片地食! yummy!最後点了瑶柱蛋白炒饭, 好满足, 好饱!饭後甜品有椰汁桂花糕和生果盘!椰汁桂花糕做得好好食!! 椰汁味好香浓!!
更多
5月时跟家人一起到鲤鱼门游览风景, 顺便在这里吃美味的海鲜!!
鲤鱼门里有很多间海鲜酒楼, 我们也是随便选一间, 没想到随便选都很不错!

由於我们很早便进去食, 所以有海景位置坐! 一大块落地玻璃望向海, 很舒服!
20 浏览
0 赞好
0 留言

选海鲜位置离酒楼有少许距离, 但职员都好nice, 不会不停介绍你贵价的海鲜!选好海鲜便回到酒楼坐, 职员会跟我们再次覆单, 没问题就上菜!
由於4个人去食, 每种海鲜份量不太多!
8 浏览
0 赞好
0 留言
白灼虾
忘记了是从澳洲入口的靓虾, 虾的鲜味很突出, 好食!
9 浏览
0 赞好
0 留言
豉椒炒圣子
镬气好重, 圣子好大只, 好爽口, 一样好食好惹味!
11 浏览
0 赞好
0 留言
椒盐濑尿虾
上到来时已经分开了几份, 方便我们食! 椒盐炒的关系, 好惹味! 濑尿虾几爽, 好多肉, 肉质好嫩!!
9 浏览
0 赞好
0 留言
陈皮蒸饱鱼
size都算OK! 一人一只自已慢慢用刀切成一片片地食! yummy!
5 浏览
0 赞好
0 留言
最後点了瑶柱蛋白炒饭, 好满足, 好饱!
6 浏览
0 赞好
0 留言
饭後甜品有椰汁桂花糕和生果盘!
椰汁桂花糕做得好好食!! 椰汁味好香浓!!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-31
用餐途径
堂食
人均消费
$500 (晚餐)
等级3
42
0
2019-09-29 2009 浏览
母亲生日,我们都会去吃海鲜,这几年都是去三圣吃海鲜,今年第一次去鲤鱼门吃海鲜这间餐厅有分上下两层,长期都full booking,幸好亲人帮忙订位。楼上的有几个独立房间,还会有人独立招待,房间内有一个独立的露台,看着外面一整个岸景,配合着岸边商店的霓虹灯光,五光十色的炸濑尿虾濑尿虾已经切成小件,炸到脆卜卜,虾膏就没有了,但是胜在多肉和新鲜炸虾头象拔蚌刺身,我的最爱🥳内脏部分都炸起来配椒盐吃粉丝蒸扇贝酱油在下面,有好多蒜,正这个乳鸭也好吃,热呼呼的,酱汁不会结晶我觉得这个最好吃😂时令水果,芒果和木瓜不是一般的甜!!象拔蚌内脏,辣辣地,配酱汁吃桂花马豆糕呢餐饭比较贵7个人吃了7000几元
更多
母亲生日,我们都会去吃海鲜,这几年都是去三圣吃海鲜,今年第一次去鲤鱼门吃海鲜


这间餐厅有分上下两层,长期都full booking,幸好亲人帮忙订位。楼上的有几个独立房间,还会有人独立招待,房间内有一个独立的露台,看着外面一整个岸景,配合着岸边商店的霓虹灯光,五光十色的
45 浏览
0 赞好
0 留言

炸濑尿虾
濑尿虾已经切成小件,炸到脆卜卜,虾膏就没有了,但是胜在多肉和新鲜
35 浏览
0 赞好
0 留言

炸虾头


45 浏览
0 赞好
0 留言

象拔蚌刺身,我的最爱🥳
内脏部分都炸起来配椒盐吃

30 浏览
0 赞好
0 留言

粉丝蒸扇贝
酱油在下面,有好多蒜,正

22 浏览
0 赞好
0 留言

这个乳鸭也好吃,热呼呼的,酱汁不会结晶

30 浏览
1 赞好
0 留言

我觉得这个最好吃😂时令水果,芒果和木瓜不是一般的甜!!

21 浏览
1 赞好
0 留言

象拔蚌内脏,辣辣地,配酱汁吃

16 浏览
0 赞好
0 留言

桂花马豆糕

呢餐饭比较贵
7个人吃了7000几元
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$1100 (晚餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • 椒盐赖尿虾
  • 蒜蓉粉丝蒸扇贝
等级1
1
0
2019-09-09 1393 浏览
今晚一家人去食饭,见评语这间几好。所以胆粗粗黎试下! 结果买到生猛海鲜,店家厨师煮得好食又可以少盐。(老人家食太盐唔好) 侍应招呼有礼,唔错。会再去光顾!!!!!!
更多
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-09
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级2
6
0
2019-09-07 1142 浏览
每次有家庭聚餐都会谂起鲤鱼门 之前食开海鲜都去过三圣邨流浮山西贡 但始终觉得最就脚都系鲤鱼门如果去鲤鱼门呢 屋企人大多数都会拣快乐可能由细食到大食惯咗 不过虽然呢间酒楼就有啲老牌子既感觉但系每一次食我都会有惊喜 所以次次都系会来返呢一间食 佢啲煮嘅味道永远都系啱啱好觉得好野味 上餸速度又快我最锺意食系佢嘅黄金墨鱼 咸蛋黄嘅味真系好开胃 虽然好唔健康但系间唔中一次都OK嘅其次我会带佢个芝士焗龙虾伊面 佢个芝士系整得好出色一啲都唔腻 系整餐饭嘅亮点其余海鲜我就锺意清蒸 咁样成餐饭就啱啱好啦
更多
每次有家庭聚餐都会谂起鲤鱼门 之前食开海鲜都去过三圣邨流浮山西贡 但始终觉得最就脚都系鲤鱼门

如果去鲤鱼门呢 屋企人大多数都会拣快乐可能由细食到大食惯咗 不过虽然呢间酒楼就有啲老牌子既感觉但系每一次食我都会有惊喜 所以次次都系会来返呢一间食 佢啲煮嘅味道永远都系啱啱好觉得好野味 上餸速度又快

我最锺意食系佢嘅黄金墨鱼 咸蛋黄嘅味真系好开胃 虽然好唔健康但系间唔中一次都OK嘅

其次我会带佢个芝士焗龙虾伊面 佢个芝士系整得好出色一啲都唔腻 系整餐饭嘅亮点
其余海鲜我就锺意清蒸 咁样成餐饭就啱啱好啦


24 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
黄金墨鱼  芝士龙虾焗
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
黄金墨鱼  芝士龙虾焗
  • 芝士焗龙虾
  • 砵酒焗蚝
  • 椒盐濑尿虾
等级4
292
0
2019-08-30 1969 浏览
公司庆祝食饭一早打黎卜左同埋叫人写左菜.一黎到开位时, 佢地话冇BOOKING..............= = 冇BOOKING 都算. 搵返接头人问就系.点知佢地都好似唔欢迎我地咁, 冇叫我地坐低家..然後阿接头人话拣紧海鲜唔得闲黎WOR.叫我地坐住先..= = 搞完一轮确认卜左台後...(其实我都觉得佢系冇卜既... 不过算咯.. 公司野, 去第度又可能OUT BUDGET...SO我冇SAY)然後系冇罗海鲜畀我地睇既情况下就煮起哂上台喇..呢度应该系食团餐, 因为期间有D 旅行团黎食野...即系中左伏LU.食落就知唔系新鲜龙虾黎..得个咸字.只蟹又系垃圾黎, 水既.....呢个时候应该要食重皮蟹咯...WELL.呢碟野系姜葱蚝... D肉散哂.个样唔得之余, 我以为D 蚝系加左豆腐黎, 点知原来系散左既蚝同埋D 肉质差...真系好SORRY... LIKE 唔落..好垃圾!冇畀过豉油我地点扇贝...><呢个系全晚叫做最正常既~
更多
公司庆祝食饭一早打黎卜左同埋叫人写左菜.
51 浏览
0 赞好
0 留言
47 浏览
0 赞好
0 留言

一黎到开位时, 佢地话冇BOOKING..............= = 
冇BOOKING 都算. 搵返接头人问就系.
点知佢地都好似唔欢迎我地咁, 冇叫我地坐低家..
然後阿接头人话拣紧海鲜唔得闲黎WOR.叫我地坐住先..= = 
5 浏览
0 赞好
0 留言
搞完一轮确认卜左台後...
(其实我都觉得佢系冇卜既... 不过算咯.. 公司野, 去第度又可能OUT BUDGET...SO我冇SAY)
然後系冇罗海鲜畀我地睇既情况下就煮起哂上台喇..
呢度应该系食团餐, 因为期间有D 旅行团黎食野...
即系中左伏LU.
20 浏览
0 赞好
0 留言

食落就知唔系新鲜龙虾黎..得个咸字.
11 浏览
0 赞好
0 留言

只蟹又系垃圾黎, 水既.....呢个时候应该要食重皮蟹咯...WELL.
9 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言

呢碟野系姜葱蚝... D肉散哂.
个样唔得之余, 我以为D 蚝系加左豆腐黎, 点知原来系散左既蚝同埋D 肉质差...
真系好SORRY... LIKE 唔落..好垃圾!
5 浏览
0 赞好
0 留言

冇畀过豉油我地点扇贝...><

5 浏览
0 赞好
0 留言
呢个系全晚叫做最正常既~

2 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$320 (午餐)
等级4
207
0
2019-05-23 2061 浏览
今日同一家人去鲤鱼门食海鲜,而家好多人食海鲜都会分散左去屯门三圣或者流浮山,我地一家就始终系鲤鱼门既fans呢间海鲜酒家连个名都有莫名亲切感,沿路行去系湿湿立立既路同一浸海鲜味,但去到酒家门口就会唔同哂,因为翻新无耐,里面装修颇新架~~海鲜由嗲地发板,我地就坐系度等食。先炒左碟菜同叫左出名既木瓜杂鱼汤。个木瓜杂鱼汤,鱼味劲浓,饮完唔口喝,即系一d味精都无?无都咁好饮既?(由於比我地呢班饿狼清哂,所以影唔切相)炒虾拼煎米粉饼,虾既鲜味配上好少酒家提供既炸米粉饼,简直一流避风塘濑尿虾,大只多肉,唔洗讲个d炸蒜炸到个濑尿虾香到不得了,真系连壳都想食埋。蒜茸蒸贵妃蚌,真系好似贵妃蚌咁珠圆玉润,新鲜厚肉,妈呀!好味呀!登登登登!我最爱既蛏子,豉椒炒,d肉多到好似食扒咁,十万个Like呀!
更多
今日同一家人去鲤鱼门食海鲜
,而家好多人食海鲜都会分散左去屯门三圣或者流浮山,我地一家就始终系鲤鱼门既fans


呢间海鲜酒家连个名都有莫名亲切感,沿路行去系湿湿立立既路同一浸海鲜味,但去到酒家门口就会唔同哂,因为翻新无耐,里面装修颇新架~~


海鲜由嗲地发板,我地就坐系度等食。


先炒左碟菜同叫左出名既木瓜杂鱼汤。个木瓜杂鱼汤,鱼味劲浓,饮完唔口喝,即系一d味精都无?无都咁好饮既?
(由於比我地呢班饿狼清哂,所以影唔切相


炒虾拼煎米粉饼
24 浏览
0 赞好
0 留言
炒虾拼煎米粉饼,虾既鲜味配上好少酒家提供既炸米粉饼,简直一流


避风塘濑尿虾
13 浏览
0 赞好
0 留言
避风塘濑尿虾,大只多肉,唔洗讲个d炸蒜炸到个濑尿虾香到不得了,真系连壳都想食埋。


蒸蓉蒸贵妃蚌
14 浏览
0 赞好
0 留言
蒜茸蒸贵妃蚌,真系好似贵妃蚌咁珠圆玉润,新鲜厚肉,妈呀!好味呀!


豉椒炒蛏子
21 浏览
0 赞好
0 留言
登登登登!
我最爱既蛏子,豉椒炒,d肉多到好似食扒咁,十万个Like呀!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$600 (晚餐)
推介美食
炒虾拼煎米粉饼
避风塘濑尿虾
蒸蓉蒸贵妃蚌
豉椒炒蛏子
等级1
2
0
2019-05-12 1182 浏览
看完OpenRice review 後,我们二人便来到这里品嚐海洋晚餐。走到门口有一位热诚的青年服务员介绍收费及选择坐位。有无敌露台海景雅座,也有冰冻冷气供应的室内面海厅。各服务员都面带笑容殷懃服务。可到餐厅左右两边的铺头撰择新鲜游水海鲜。海鲜档职员也很有耐心和热情地介绍不同产地的海鲜而且价钱也合理,是老实餐厅。我们订了龙虾🦞面,椒盐炒龙虾头,粉丝蒜蓉蒸大元贝,鼓椒炒圣子,象拔蚌sashimi, 腐乳椒丝炒生菜,一支大Blue Girl Beer ,他们还送左两碗浓郁的木瓜煲鱼汤,生果盘和椰汁桂花糕。样样都好新鲜,好好味,积极的服务。我们会介绍朋友家人来再享受。
更多
看完OpenRice review 後,我们二人便来到这里品嚐海洋晚餐。走到门口有一位热诚的青年服务员介绍收费及选择坐位。有无敌露台海景雅座,也有冰冻冷气供应的室内面海厅。各服务员都面带笑容殷懃服务。可到餐厅左右两边的铺头撰择新鲜游水海鲜。海鲜档职员也很有耐心和热情地介绍不同产地的海鲜而且价钱也合理,是老实餐厅。我们订了龙虾🦞面,椒盐炒龙虾头,粉丝蒜蓉蒸大元贝,鼓椒炒圣子,象拔蚌sashimi, 腐乳椒丝炒生菜,一支大Blue Girl Beer ,他们还送左两碗浓郁的木瓜煲鱼汤,生果盘和椰汁桂花糕。样样都好新鲜,好好味,积极的服务。我们会介绍朋友家人来再享受。
22 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-11
用餐途径
堂食
人均消费
$900 (晚餐)
推介美食
  • 豉椒炒蛏子
  • 芝士焗龙虾
  • 蒜蓉粉丝蒸扇贝
等级2
16
0
2019-04-21 1254 浏览
早一个星期去呢度食海鲜,未去之前都谂,去鲤鱼门食会唔会好贵呢,不过同至爱庆祝生日,冇所谓啦,未去到酒家之前已经有人问我地去边间,个哥仔听到我地话去快乐,直头带埋我地入去,入到去环境比想像中好,坐低一阵就出去选海鲜,海鲜档个哥哥好好人,佢话我地两个人唔洗叫咁多,四样就够,我好欣赏佢嘅老实,换着第二啲,会不断游说你食呢样嗰样,自己感觉四样唔太够,所以最後我选了六样。四只蛏子,两只南非鲍,一只龙虾仔开边上汤伊面底,贵妃蚌,濑尿虾,炒羔蟹,个濑尿虾同蟹,啲羔多到不得了,煮得好食,每样都好ok,侍应服务不错,另外叫左一罐可乐,有汤同甜品生果送,埋单1600,真心唔贵,呢餐真系食得好快乐,一定会再嚟。
更多
早一个星期去呢度食海鲜,未去之前都谂,去鲤鱼门食会唔会好贵呢,不过同至爱庆祝生日,冇所谓啦,未去到酒家之前已经有人问我地去边间,个哥仔听到我地话去快乐,直头带埋我地入去,入到去环境比想像中好,坐低一阵就出去选海鲜,海鲜档个哥哥好好人,佢话我地两个人唔洗叫咁多,四样就够,我好欣赏佢嘅老实,换着第二啲,会不断游说你食呢样嗰样,自己感觉四样唔太够,所以最後我选了六样。四只蛏子,两只南非鲍,一只龙虾仔开边上汤伊面底,贵妃蚌,濑尿虾,炒羔蟹,个濑尿虾同蟹,啲羔多到不得了,煮得好食,每样都好ok,侍应服务不错,另外叫左一罐可乐,有汤同甜品生果送,埋单1600,真心唔贵,呢餐真系食得好快乐,一定会再嚟。
71 浏览
0 赞好
0 留言
48 浏览
0 赞好
0 留言
39 浏览
0 赞好
0 留言
39 浏览
0 赞好
0 留言
31 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言
28 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
庆祝纪念
生日
等级2
13
0
2019-02-03 1758 浏览
今年公司团年饭一改过往的中菜餐厅,而是在鲤鱼门吃海鲜。快乐鱼港位置在鲤鱼门灯塔附近,二楼厅房是面对维港,维港的夜景尽入眼帘,未食已加分👍🏻!菜单海鲜方面有鲍鱼,濑尿虾,大石班,龙虾,圣子王,样样都好新鲜。实在太好味有些餸菜忘了拍照😝,那个浓浓白白的木瓜杂鱼汤很鲜甜,而辣酒煮花螺,不算太辣没有盖过螺的味道,葱油鸡很嫩滑,对比下蛋白炒饭就逊色得多了整个炒饭味道偏淡炒得未够镬气。整体来说这餐是中上水准。顺便一提,散席後我还在附近买了蛋卷及猪肉干带回家。
更多
今年公司团年饭一改过往的中菜餐厅,而是在鲤鱼门吃海鲜。快乐鱼港位置在鲤鱼门灯塔附近,二楼厅房是面对维港,维港的夜景尽入眼帘,未食已加分👍🏻!菜单海鲜方面有鲍鱼,濑尿虾,大石班,龙虾,圣子王,样样都好新鲜。实在太好味有些餸菜忘了拍照😝,那个浓浓白白的木瓜杂鱼汤很鲜甜,而辣酒煮花螺,不算太辣没有盖过螺的味道,葱油鸡很嫩滑,对比下蛋白炒饭就逊色得多了整个炒饭味道偏淡炒得未够镬气。整体来说这餐是中上水准。顺便一提,散席後我还在附近买了蛋卷及猪肉干带回家。
1241 浏览
0 赞好
0 留言
406 浏览
0 赞好
0 留言
267 浏览
0 赞好
0 留言
175 浏览
0 赞好
0 留言
140 浏览
0 赞好
0 留言
109 浏览
0 赞好
0 留言
96 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
2019-01-22 1416 浏览
今日系第一次嚟鲤鱼门快乐海鲜酒家食海鲜,好有惊喜!!每款菜式不单止足料而且好新鲜先嚟介绍象拔蚌刺身鲜甜、好味再嚟我至爱嘅椒盐濑尿虾 ,爆香蒜头加辣椒 丝超惹味 肉身爽甜又弹牙,仲有膏蒜蓉豆豉炒圣子皇,鲜甜、嫩滑生猛龙趸鱼肉炒西芹、啖啖肉又 juicy ,仲好有镬气白灼海虾、 虾肉结实。姜葱炒蟹、蟹肉鲜味、姜葱够香。果皮蒸鲍鱼、 鲍鱼蒸到啱啱好 。龙虾伊面,伊面入味、龙虾肉好爽。烧鹅皮脆,但比较油。寿包唔会太甜,味道啱啱好。生果盘:芒果比较酸、木瓜很清甜。仲有桂花椰汁糕 清清地好味。
更多
今日系第一次嚟鲤鱼门快乐海鲜酒家食海鲜,好有惊喜
!!每款菜式不单止足料而且好新鲜


25 浏览
0 赞好
0 留言

先嚟介绍象拔蚌刺身鲜甜、好味


42 浏览
0 赞好
0 留言

再嚟我至爱嘅椒盐濑尿虾 ,爆香蒜头加辣椒 丝超惹味
肉身爽甜又弹牙,仲有膏


22 浏览
0 赞好
0 留言

蒜蓉豆豉炒圣子皇,鲜甜、嫩滑


15 浏览
0 赞好
0 留言

生猛龙趸鱼肉炒西芹、啖啖肉又 juicy ,仲好有镬气


21 浏览
0 赞好
0 留言

白灼海虾、 虾肉结实。

19 浏览
0 赞好
0 留言

姜葱炒蟹、蟹肉鲜味、姜葱够香。

20 浏览
0 赞好
0 留言

果皮蒸鲍鱼、 鲍鱼蒸到啱啱好 。

21 浏览
0 赞好
0 留言

龙虾伊面,伊面入味、龙虾肉好爽。

19 浏览
0 赞好
0 留言

烧鹅皮脆,但比较油。

20 浏览
0 赞好
0 留言

寿包唔会太甜,味道啱啱好。

20 浏览
0 赞好
0 留言

生果盘:芒果比较酸、木瓜很清甜。
仲有桂花椰汁糕 清清地好味。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 象拔蚌刺身
  • 椒盐濑尿虾
  • 豉椒炒蛏子皇
等级3
51
0
2018-08-18 2798 浏览
I just absolutely love the seafood here. It’s fun to walk through the many allies of seafood shops and snack shops before arriving at this place. It’s not the most pretty place to eat but that’s the style. One of their signature dishes is the salt and pepper mantis shrimp and it is certainly a must try. The steamed fish is delicious. The yang chow fried rice is also very nice and it goes nice with the seafood. I can’t wait to go back!!
更多
I just absolutely love the seafood here. It’s fun to walk through the many allies of seafood shops and snack shops before arriving at this place. It’s not the most pretty place to eat but that’s the style. One of their signature dishes is the salt and pepper mantis shrimp and it is certainly a must try. The steamed fish is delicious. The yang chow fried rice is also very nice and it goes nice with the seafood. I can’t wait to go back!!
82 浏览
0 赞好
0 留言
70 浏览
1 赞好
0 留言
78 浏览
0 赞好
0 留言
77 浏览
0 赞好
0 留言
70 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$500 (晚餐)
等级4
199
0
2018-06-24 3198 浏览
🍴鲤鱼门海鲜-快乐酒家初次来鲤鱼门当然要试试海鲜啦😈 到处都是酒家 而位於食街尾端的快乐酒家最受欢迎‼️ 先到隔壁海鲜档选海鲜, 後选择烹调方法就可! 人均大概$500-$600, 重点是每款海鲜都是鲜味十足, 完全是只有鲤鱼门才吃到的鲜味! 尤其蛏子, 口感爽口弹牙, 豉汁不会过咸, 完全是大件夹抵食, 亦没有呃秤, 很满足的海鲜餐😋😋 酒楼亦设室外雅座, 对着整个海景 浪漫非常, 一定会再来❗️❗️rating:8/10
更多
🍴鲤鱼门海鲜-快乐酒家
初次来鲤鱼门当然要试试海鲜啦😈 到处都是酒家 而位於食街尾端的快乐酒家最受欢迎‼️ 先到隔壁海鲜档选海鲜, 後选择烹调方法就可! 人均大概$500-$600, 重点是每款海鲜都是鲜味十足, 完全是只有鲤鱼门才吃到的鲜味! 尤其蛏子, 口感爽口弹牙, 豉汁不会过咸, 完全是大件夹抵食, 亦没有呃秤, 很满足的海鲜餐😋😋
酒楼亦设室外雅座, 对着整个海景 浪漫非常, 一定会再来❗️❗️
rating:8/10
105 浏览
0 赞好
0 留言
90 浏览
0 赞好
0 留言
84 浏览
0 赞好
0 留言
85 浏览
0 赞好
0 留言

100 浏览
0 赞好
0 留言
83 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
80
0
2018-05-07 3369 浏览
好耐冇行过鲤鱼门食海鲜咁啱嫲嫲生日,舅父提议去食海鲜庆祝佢80岁大寿,於是就拉大队去佢曾经食过赞不绝口嘅幸福渔港海鲜酒家,由街头行到差不多街尾就见到啦,铺位好阔好大,仲有两层潻。好大只嘅烧鹅,唔只皮脆肉嫩重腌得好入味,连骨都𡁻埋潻😋食海鲜唔少得生猛海虾,肉质鲜甜够弹牙😋蒜蓉鼓椒炒蛏子皇睇落siz重长过只碟,有好多肉,入口唔只鲜甜嫩滑重好够镬气潻😋👍蒜茸贵妃蚌又有成只碗仔咁大只,加埋粉丝荐底,精华喺晒啲粉丝度,仲更加好食。生猛龙趸鱼一鱼两味,鱼肉炒西芹好够镬气,鱼头就酥炸好香脆,腌得好入味。又有好大碟嘅芝士焗龙虾,伊麪捞埋啲龙虾汁同芝士仲更加好味😋另外仲有蛋白瑶柱红米炒饭大大碟,够晒健康海鲜羹有好多料喺入边。有我至爱嘅椰汁桂花糕,清香桂花味加埋垫底嘅椰汁糕真系好特别。😋👍热辣辣寿包好软熟,唔会好甜。仲有合时生果。咁丰富,食到好饱,感觉好满足😋
更多
好耐冇行过鲤鱼门食海鲜咁啱嫲嫲生日,舅父提议去食海鲜庆祝佢80岁大寿,於是就拉大队去佢曾经食过赞不绝口嘅幸福渔港海鲜酒家,由街头行到差不多街尾就见到啦,铺位好阔好大,仲有两层潻。
140 浏览
0 赞好
0 留言

好大只嘅烧鹅,唔只皮脆肉嫩重腌得好入味,连骨都𡁻埋潻😋

食海鲜唔少得生猛海虾,肉质鲜甜够弹牙😋

蒜蓉鼓椒炒蛏子皇睇落siz重长过只碟,有好多肉,入口唔只鲜甜嫩滑重好够镬气潻😋👍
53 浏览
0 赞好
0 留言

蒜茸贵妃蚌又有成只碗仔咁大只,加埋粉丝荐底,精华喺晒啲粉丝度,仲更加好食。
61 浏览
0 赞好
0 留言

生猛龙趸鱼一鱼两味,鱼肉炒西芹好够镬气,鱼头就酥炸好香脆,腌得好入味。
51 浏览
0 赞好
0 留言

又有好大碟嘅芝士焗龙虾,伊麪捞埋啲龙虾汁同芝士仲更加好味😋
40 浏览
0 赞好
0 留言

另外仲有蛋白瑶柱红米炒饭大大碟,够晒健康
35 浏览
0 赞好
0 留言

海鲜羹有好多料喺入边。
40 浏览
0 赞好
0 留言

有我至爱嘅椰汁桂花糕,清香桂花味加埋垫底嘅椰汁糕真系好特别。😋👍
34 浏览
0 赞好
0 留言

热辣辣寿包好软熟,唔会好甜。
34 浏览
0 赞好
0 留言

仲有合时生果。

咁丰富,食到好饱,感觉好满足😋
38 浏览
0 赞好
0 留言
27 浏览
0 赞好
0 留言
37 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食