2025-03-23
同朋友去咗隱世小館吃了高質中式菜 ,呢間小館係在繁華尖沙咀區,路過見到都未必會察覺到,係朋友吃過好吃介紹麼的,小館主打大排檔特式風味。我哋叫了一款小吃,六款菜式同一款湯,全部都整得好出色,大家都食到舔舔脷同埋吃到師傅用心製作,呢度無收加一服務費,但服務非常滿意👍。話梅小蕃茄🥢 $88 好清新酸酸甜甜的話梅小蕃茄。荷塘煎藕餅 🥢 $128 好惹味的煎藕餅,仲食到粒粒蓮藕,好吃。酥炸班球🥢 $238又酥脆又好食的炸班球,魚又juicy 又彈牙,食得出魚鮮味。 宮廷秘製冰梅骨🥢 $158 有驚喜的冰梅骨,肉質鮮嫩入口即化,醬汁又調味得剛剛好,非常好吃😋,推薦大家必叫之選。胡椒豬肚煮花甲皇🥢 $238很香胡椒味道,花甲皇又大隻又鮮甜又美味,加埋豬肚同胡椒湯一齊飲,好正,飲完好暖胃。30 年陳皮蒸指天翅🥢 $402尼個🐟蒸指天翅蒸得剛剛好,魚肉鮮味好滑又彈牙,魚皮平時我麻麻地,但整得好好食,好彈牙,朋友話滿滿骨膠原。薑蔥火腩生蠔🦪煲🥢 $298超級大隻潮汕🦪好肥美,配埋薑蔥火腩一齊食好惹味。生炒糯米飯🥢 $168 粒粒生炒糯米飯,軟硬適中,炒得又亁身,好吃。食完仲有生果拼盤送,抵讚。
話梅小蕃茄🥢 $88
好清新酸酸甜甜的話梅小蕃茄。
荷塘煎藕餅 🥢 $128
好惹味的煎藕餅,仲食到粒粒蓮藕,好吃。
酥炸班球🥢 $238
宮廷秘製冰梅骨🥢 $158
胡椒豬肚煮花甲皇🥢 $238
30 年陳皮蒸指天翅🥢 $402
薑蔥火腩生蠔🦪煲🥢 $298
超級大隻潮汕🦪好肥美,配埋薑蔥火腩一齊食好惹味。
生炒糯米飯🥢 $168
粒粒生炒糯米飯,軟硬適中,炒得又亁身,好吃。
食完仲有生果拼盤送,抵讚。