2019-05-19 1106 浏览
一行9人星期日搵食,見到Pizza Hut 人唔太多,又有大枱,唔洗考慮就決定入去食~我地7大2小叫兩個4人餐剛剛好。南瓜藜麥湯,唔太重cream, 味道不錯,藜麥只是裝飾,湯料有磨菇,整體上~喜歡。最近PH 推星級鬆厚批,我地試左至尊無雙,即是超級至尊,條邊多左茄醬&芝心。小朋友好鐘意食,味道都係好食ge, 不過當新批推,個人覺得有d 牽強啦~千島海鮮另外跟餐有一堆飯,意粉,小食,堂食黎講都係賣相企理ge~ 份量都唔錯,剛好夠飽,唔會太多造成浪費,PH 真係幾適合gathering~最後一讚waiter waitress 服務好好,要order 或者幫拎野,只要抬頭,總有一個喺左近~

千島海鮮

2019-05-01 401 浏览
同朋友想食個靜靜地嘅tea...揀尼到pizza hut 就無錯!地方闊落,下午茶時間又無乜人,唔洗等位之餘又可以靜靜地傾計,職員做野又會爽手啲,野食全部熱辣辣又好味,雖然價錢會比商場其他餐廳貴小小,但咁嘅環境同質素都抵返喺到!千島海鮮厚批,可以轉批底(芝脆底+ $22),不過無論大批普通批迷你批轉批底都係果個價錢,迷你批轉好似有啲唔抵,都係留返下次食大批果時先。卡邦尼意大利粉一個set圍起$70-$80,包餐湯或餐茶/汽水,汔水仲可以有一次免費refill添

卡邦尼意大利粉

2019-04-30 209 浏览
好耐冇食pizza hut,純粹因爲個新批朋友話好想試下,因為手拉薄餅,所以4人行一齊試試!先講講個環境....我好想反映東港城間pizza hut唔夠員工到不得了!我地食既時段大概係18:45左右,入面有好多位,但員工踢晒腳入到去個卡位入面有勁多倒瀉左既野食係個卡位下面...本身想叫人清理,但d員工得兩、三個周圍走...就忍忍佢...員工雖少,但我覺得態度唔係差...所以就算啦..但咁大間公司,真係冇可能晚市得幾個人囉...反映完環境後,就環讚下個pizza !!新出既三文魚芝士薄餅真係幾好食,以為會好少煙三文魚,點知又ok wo!!配d 芝士同火箭菜真係唔錯!值得試下~但4個人叫大批會足夠點!
值得試下~但4個人叫大批會足夠點!
2019-04-25 176 浏览
嚟東港城行街,難得可以食tea,同朋友揀咗冇咩人嘅pizza hut,叫咗兩個tea set share食嘢飲嚟先,一杯柚子梳打,一杯青檸梳打柚子甘甜,青檸都幾酸幾刺激吓其中一個set係一人份嘅pizza,千島海鮮厚批雖然size細,但係用料好豐富,有好多魷魚,蝦仁,蟹柳,蜆肉,仲有菠蘿同青紅椒個批烤得好香脆,邊邊同個底都夠crispy第二個tea set係拼盤:肉丸,薯格拼沙律瑞典肉丸香草味濃,有4粒其中有2粒肉丸係孖生嘅,好得意沙律菜份量唔多,而且冇醬汁,食落好寡薯格好彩係新鮮炸,又香又脆

嘢飲嚟先,一杯柚子梳打,一杯青檸梳打
柚子甘甜,青檸都幾酸幾刺激吓

其中一個set係一人份嘅pizza,千島海鮮厚批

個批烤得好香脆,邊邊同個底都夠crispy

第二個tea set係拼盤:肉丸,薯格拼沙律

瑞典肉丸香草味濃,有4粒
其中有2粒肉丸係孖生嘅,好得意

沙律菜份量唔多,而且冇醬汁,食落好寡

薯格好彩係新鮮炸,又香又脆
2019-04-25
2019-04-16 218 浏览
👭必勝客 Plzza Hut (將軍澳)👭1⃣酥脆魚柳拼盤(下午茶餐) $47拼盤有炸魚柳、炸薯條同肉醬焗薯。焗薯好creamy,入口好順滑,配上肉醬一d都唔單調😍薯條係新鮮炸出嚟,好脆身😋但係炸魚柳既炸粉厚而魚肉少,仲有少少腥味😵2⃣雜莓窩夫雲雪糕(下午茶餐) $62窩夫份量好大,可以兩個人share一份!表面烘得香脆可口,入面軟綿綿🤤窩夫上面放左一球雲呢拿雪糕同忌廉,配上唔太甜既士多啤梨醬,夾埋一齊食既感覺啱啱好❤3⃣熱草莓夢幻 & 凍青檸魅力 (跟餐)所謂嘅草莓夢幻其實只係將草莓醬加水溝埋一齊飲😂飲落有啲似紅桑子水,整體比較酸。而凍青檸魅力係青檸+凍梳打水,飲落超級酸😖酸到飲左一半都放棄左😔推薦度:6.5/10🏠將軍澳坑口重華路8號東港城2樓265號舖
👭必勝客 Plzza Hut (將軍澳)👭

1⃣酥脆魚柳拼盤(下午茶餐) $47

2⃣雜莓窩夫雲雪糕(下午茶餐) $62

3⃣熱草莓夢幻 & 凍青檸魅力 (跟餐)

推薦度:6.5/10

🏠將軍澳坑口重華路8號東港城2樓265號舖
2019-04-08 107 浏览
必勝客是美國著名的pizza連鎖餐廳,是卡尼兄弟在1958年於創立。首間必勝客建立時,由於招牌位置只可容納八個英文字母,其中五個字為「pizza」這個字,因這間餐廳之外觀與茅屋相似,於是卡尼的家人建議加上「Hut」(茅屋)字,Pizza-Hut這名字便誕生了。香港首間必勝客於1981年開業,現在已有很多分店。而且全世界都有pizza hut連鎖店,去到世界各地都可以一嘗pizza hut的pizza。唔好講咁遠 ,今天就在坑口東港城的pizza Hut 嘗了一個超級至尊二人套餐。套餐有餐飲兩杯、還有磨菇忌廉湯、葡汁焗蔬菜、白汁海鮮火腿飯和一個超級至尊pizza。超級至尊pizza topping有火腿、辣肉腸、豬肉粒、牛肉粒、蘑菇、洋蔥、青椒、黑橄欖和香濃茄醬。個pizza熱辣辣,好好味。蘑菇忌廉雞湯次次都保持水準,夠曬多蘑菇忌同雞肉粒,又熱又好飲。另外用獎分換了一客蒜蓉包,蒜蓉包好香蒜蓉和牛油味,再配無限添加汽水,都算經濟抵食。

2019-04-05 63 浏览
今日口痕痕,諗到pizza的鬆厚感覺,又經過pizzahut 就入口high個tea先!黎得pizzahut,一定食鬆厚批,雖然都要撞下彩數,不過人總要不斷挑戰。叫左個超級夏威夷大批。一上枱,我地立即拎起支pizza刀/剷,一切,係鬆脆的感覺,我地即刻開動,不消一陣就KO左個大批!之後點左個三文治,薯條新鮮,係d包就硬左少少,還好!小食拼盤就同平時差唔多,好夠熱!個甜點就差d 蘋果金寶d金寶係苦ge,真係失望,好彩後尾格仔餅都ok

之後點左個三文治,薯條新鮮,係d包就硬左少少,還好!

小食拼盤就同平時差唔多,好夠熱!
2019-02-01 141 浏览
之前睇電視見到廣告出左新pizza,好吸引😍今日難得齊人,一於試一試個新批✌🏻鹹蛋黃醬芝心批~軟殼蟹天王(普通批):個批裏面有好多餡,有軟殼蟹、大蝦、精選海鮮、仿蟹柳、黑橄欖、紅洋蔥、青椒同火箭菜。得好少軟殼蟹,完全食唔出鹹蛋黃醬味🤦🏻‍海鮮寬條麵:雖然係雪藏海鮮,但我好鍾意佢有好香嘅蒜蓉味,次次食意粉都會揀佢✌🏻芝士海鮮焗飯:都係用雪藏海鮮,食咗一啖覺得啲汁唔好食就無食到喇😂葡汁焗蔬菜:唯一嘅蔬菜,差唔多全部都係西蘭花🤣意式迷你腸(3件)拼脆薯格;原味雞翼拼意式迷你腸:脆薯格拎到番屋企淋晒,覺得雞翼有陣怪味,迷你腸無特別🤔蘑菇忌廉雞湯:有少少雞肉同蘑菇😊

海鮮寬條麵:

芝士海鮮焗飯:
都係用雪藏海鮮,食咗一啖覺得啲汁唔好食就無食到喇😂

葡汁焗蔬菜:
唯一嘅蔬菜,差唔多全部都係西蘭花🤣

意式迷你腸(3件)拼脆薯格;
原味雞翼拼意式迷你腸:
脆薯格拎到番屋企淋晒,覺得雞翼有陣怪味,迷你腸無特別🤔

蘑菇忌廉雞湯:有少少雞肉同蘑菇😊
2019-01-31
外卖自取
2019-02-01 87 浏览
見到廣告有新pizza推出,急不及待約齊朋友到屋企一齊食!我預先喺網上預訂再到分店自取,原先咁樣以為會快好多 點知去到分店先知道自己未攞到單。好彩收銀員即刻幫我重新落單好快就做好個order出嚟同埋佢有睇我會員分今日就到期問我要唔要換埋佢,佢話如果用唔切都唔緊要可以先換優惠券可以extend到下個月。黃金軟殼蟹pizza味道還可以但係蛋黃味唔算好濃,唔知係咪因為外賣軟殼蟹諗晒冇咁好食。海鮮闊條麵依然好好食,醬汁好香濃。但係個雞翼今日好似冇乜味道咁。
見到廣告有新pizza推出,急不及待約齊朋友到屋企一齊食!
好彩收銀員即刻幫我重新落單好快就做好個order出嚟

海鮮闊條麵依然好好食,醬汁好香濃。
但係個雞翼今日好似冇乜味道咁。

外卖自取
2019-01-21 82 浏览
今日放假,中午在家懶得煮飯食,所以打電話去Pizza Hut叫外賣,可能都有一整年沒有吃pizza了。叫了一個薄餅套餐,套餐裏面有一個中pizza(共6件),一盒意粉,一盒雞翼和兩罐汔水,足夠三人食用。每每吃pizza hut 都總會覺得和其他pizza 連鎖品牌比較起來更好吃。雖然快餐始終有點不健康,但偶爾吃一餐的確是很美味的。

2019-01-10
外卖送餐
午餐
2019-01-19 85 浏览
見Pizza Hut 最近出咗最新鹹蛋黃醬軟殼蟹天王芝心批,好似好吸引咁,就想去試吓。今次六點鐘嚟到呢間分店,唔使排隊就入得。我哋由於剩係得兩個人,所以叫咗一個普通批,再加一張優惠券用$58加購一隻燒雞。兩個人食份量都算飽。軟殼蟹好食,但鹹蛋黃醬偏少,唔係好食到味,而且價錢都唔平,建議鹹蛋黃醬份量可以加多少少, 突出返個主題。但芝心批就好正,芝士批邊嘅份量對我來講好足夠。重點係隻燒雞,真係好好食,雞肉好juicy,燒得啱啱好,配上啱啱炸好嘅薯條,簡直一流。而且呢間分店嘅環境都唔錯,坐係窗邊位望住風景食情調一流。整體來講,我覺得隻燒雞完全超乎我想像,但係個新Pizza就冇我想像中咁好。🤔
2019-01-18
2019-01-14 122 浏览
Pizza Hut 其實不嬲都大食夾扺件,係性價比高的餐廳,平時食晚市都無乜問題,今次食下午茶就出事。下午茶叫咗兩個餐一個Pizza餐一個係俄羅斯沙律拼芝士條。點知呢個超級夏威夷Pizza好難食,最主要嘅原因係佢燶得滯。你睇下佢果幾塊pepperoni燶到呢,苦嫁大佬點食啊,除左個over cook 之外,都無咩大問題。但一個問題足以致命,食到我塊面都燶燶地。至於另外一個餐,我仲係好喜歡食俄羅斯沙律,不過果兩條芝士條就好hae,咪就係兩粒扭扭批果條邊,仲要又係燶燶地,不過都叫做好過果幾塊pepperoni。總體來說,今次可能係我唔好彩。

總體來說,今次可能係我唔好彩。
下午茶
2019-01-01 73 浏览
下午茶 諗唔到食咩好 就黎左pizza hut食tea 同埋順便用埋之前d會員積分叫左個千島海鮮pizza用積分換左個肉醬意粉 蒜蓉包 Pizza厚批好好味 個pizza 邊脆卜卜 中間就好軟蒜蓉包都係可以外脆內軟但係肉醬意粉個味道太酸呀 我就覺得麻麻地
下午茶 諗唔到食咩好 就黎左pizza hut
食tea 同埋順便用埋之前d會員積分
叫左個千島海鮮pizza
用積分換左個肉醬意粉 蒜蓉包
Pizza厚批好好味 個pizza 邊脆卜卜 中間就好軟
蒜蓉包都係可以外脆內軟
但係肉醬意粉個味道太酸呀 我就覺得麻麻地

2018-12-27 68 浏览
由於今個月是小弟生日,亦都是必勝客的忠實粉絲,當然收到了他們的生日電子優惠券。自從老婆搬了寫字樓之後,好很勤力煮飯而我們也少了出外吃飯。難得有優惠券,當然要用盡優惠!! 老婆命我用積分換一個飯,好讓她明天午餐「有著落」。最後她選了葡汁雞皇飯,老婆事後說她覺得椒多雞少,而且有很多她不喜歡的雞皮。點了一個跟餐小食,很普通很普通的肉丸拼腸仔。試了「新」pizza,其實Pizza Hut的薄餅經常有很多新款推出,但萬變不離其中,都是千島醬配海鮮,另外一隻必然是肉類。這次都是類似的配搭,但這次的肉轉了是風乾火腿,以及多了很多芝士在扭扭批邊,所以很快會飽。

點了一個跟餐小食,很普通很普通的肉丸拼腸仔。

2018-11-16
庆祝纪念
生日
2018-11-17 136 浏览
今日三點半左右去左Pizza Hut食tea😇見門口咁多人,以為有排等啦..,但原來全部都係等大枱。即刻有得入,叫左兩個tea set焗豬扒蕃茄湯天使麵湯底係羅宋湯配天使麵好開胃!豬扒分開上,唔會浸淋晒,抵讚!烤雞田園沙律 好味 驚喜在於個汁 唔係普通沙律醬,而係帶點泰國風味0既甜酸汁,帶少少辣配埋肉質好滑既雞肉,好味!好有新鮮感!下次要再去食

焗豬扒蕃茄湯天使麵
湯底係羅宋湯配天使麵好開胃!豬扒分開上,唔會浸淋晒,抵讚!

烤雞田園沙律