2021-09-04 1226 浏览
第一次親身遇到呢種恐怖既服務態度,話說我哋2個大人、2個小朋友,叫咗三個粉麵套餐,三杯餐飲,好聲氣問職員攞多一枝飲管,叫咗好幾聲都無應,最尾應咗後有個著白恤衫既男人閒埋嚟,我估應該係老闆,佢問我要幾枝, 我話要一枝得啦唔該 ! 於是好快手拎咗枝飲管問我邊杯,佢想幫我直接放入杯,我見到枝飲管濕既,仲要係個管面深色有茶漬、飲管裏面仲要有粒檸檬核塞住咗。我即時捉住枝飲管話佢枝飲管有人飲過,佢即刻換過枝新既比我。我見到佢手勢好純熟,一定唔係第一次攪啲客。真係無諗過問你拎多一枝飲管會比你咁大整蠱,喺出面食野咁耐,未見過一間會過份到咁,我寧願你一句同我講唔可以或收返枝飲管錢,都唔好咁既態度呀! 唔知呢啲個案有無得打去食環署投訴,我諗都好多客中過佢招。佢係連一粒星嘅資格都無,一粒星係夾硬要我填

佢係連一粒星嘅資格都無,一粒星係夾硬要我填

2021-09-03
用餐时段
今日在沙田德興茶餐廳,吃了一個$43元的常餐,豬扒飯,竟發現碟有殘留上一手食客的菜漬。由於當時餐廳沒有經理,向收銀員投訴。那個女收銀員說:是洗碗問題,不關她事。我告訴她餐廳非常不衛生和使我嘔心,因為碟有上一手食客的菜漬。收銀員說不是糞便(說話無恥),只是莱漬,不理會繼續收錢。另外,另一個男侍應上前收了碗碟,毁滅証據。沙田德興茶餐廳食物衛生,服務態度超差!免費也不會吃
收銀員說不是糞便(說話無恥),只是莱漬,不理會繼續收錢。
另外,另一個男侍應上前收了碗碟,毁滅証據。
沙田德興茶餐廳食物衛生,服務態度超差!免費也不會吃
豬扒飯
2021-04-07 729 浏览
係周圍餐廳都繁忙無位情況下,我去咗呢間位於沙田好運中心既德興茶餐廳食lunch ,叫左碗「牛腩湯米線」,牛腩屬於半肥瘦,口感幾林身,米線質感唔軟唔硬岩岩好,而且加埋杯嘢飲都係$4x,抵食推介
牛腩湯米線
2020-12-29 614 浏览
我覺得奶茶可以改善一下 太多奶 叫佢少奶呢 又太苦 我平時飲開少奶都無問題甚至走奶都可以 德興哩間奶茶 真係入唔到口 得個苦 我一個十分愛好奶茶的 都可以淨下成杯無飲不過德興早餐既雞翅幾好 推介推介
不過德興早餐既雞翅幾好 推介推介
2019-08-03 1540 浏览
今日喺沙田市中心辦事,求其入咗呢間德興茶餐廳食午餐,求其叫咗牛筋雲吞湯麵,味道ok啦!鮮蝦雲吞靚過博康邨嗰間香港仔魚蛋粉少少,啲面都比香港仔魚蛋粉彈牙左少,但係你話好食又唔係,唔好食又唔係,咁嘅情況就出現咗好多時唔會記得再嚟食!要靠撞正果一刻想唔想食。不過啲辣椒油好味!臨走之前醒起不如買一個外賣蒸叉燒搭的士攞返屋企俾爸爸做午餐,點不知爸爸話呢個好得,好食過博康邨的康城酒樓的腸粉和沙角邨大師傅的腸粉,因為腸粉的粉皮質感彈彈地,軟硬度適中,味道較得很好,腸粉豉油味道也好,可惜呢個冇影相。埋單65,外賣盒一蚊,叉燒蒸腸粉$23。

埋單65,外賣盒一蚊,叉燒蒸腸粉$23。

牛筋鮮蝦雲吞湯麵
2019-08-03
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 叉燒蒸腸粉
2019-07-27 637 浏览
夜晚9點幾,因為想食腸粉就入左去食腸粉,不過呢度食物水準相對差參!1.蝦米腸🦐其實呢間餐廳經常黎食,佢啲腸粉好滑,幾唔錯👍不過果晚就晏咗,大概9點半,叫咗碟蝦米腸,有啲失望,因為啲腸粉太粉,有啲痴牙!估計係米漿唔夠,加多咗水,成個口感差晒😩所以建議如果要試就早少少去會好啲🙈2.蠔餅不過不失,入邊有唔少既蠔仔,蠔餅都炸得幾香口,味道都好夠,我自己就會覺得咸,但朋友就覺得啱啱好!所以真係每個人定義唔同🤣3. 牛腩麵好食,牛腩質素雖然一般,但價錢$36蚊,所以覺得咁既質素已經達標!麵都好彈牙,湯底夠濃,所以算唔錯4.炸魚皮爽口,卜卜脆🤣🤣🤣

1.蝦米腸🦐
其實呢間餐廳經常黎食,佢啲腸粉好滑,幾唔錯👍

所以建議如果要試就早少少去會好啲🙈

2.蠔餅

3. 牛腩麵

4.炸魚皮
爽口,卜卜脆🤣🤣🤣

2019-06-30 462 浏览
三文治早餐,一般價錢三十幾元加凍飮,平時我多數都是吃麺餐,但因為今天不餓所以選擇了吃三文治,落單時還叫了蛋可以生d,怎知來到打開一看,好似紙咁薄既蛋皮真是令我震驚,簡直大開眼戒,真想知道是那位廚師心情不佳還是是老闆的意思,如果有少少良心相信不會做出這質素!有時賺錢都要有良心既⋯
腿蛋治早餐
2019-06-30
2019-06-27 185 浏览
夏熱天時,無乜胃口,食粥都係一個唔錯既選擇😌😌於是就去咗好運中心間德興食粥已經係常客😂🙈因爲果度啲姐姐們都好熱情,個個都好nice👍🏻聽講話係老闆對員工好😂所以大家有動力返工☺️支持💪🏻💪🏻💪🏻叫咗一碗皮蛋瘦肉粥,啲粥煲得好綿,啲瘦肉有醃制過,食落去有鹹香味😋😋😋而且皮蛋起碼有半隻🥰配粥緊係少不了炸兩,油炸鬼仲係新鮮脆既,腸粉皮又唔算厚,送粥食認真一流👍🏻👍🏻👍🏻

2019-06-25 365 浏览
難得放假,睇完沙田大英博物館後,決定去沙田市中心搵食。友人話有間茶餐廳食海南雞ok,於是過左去食。間茶餐廳因為位於舊式商場內,門面裝修比較簡陋,入面既食客睇落好多都係附近街坊。睇完menu 後決定食佢地出名既海南雞飯,因為我唔想食油飯,所以轉左白飯。另外個飯仲有中湯同熱飲菜蜜送,不過當我準備答好個陣,對面搭枱既哥仔指住杯菜蜜擰晒頭,細細聲話唔好飲,我即刻果斷加$6 換熱柚子蜜脱骨海南雞飯$57,雖然冇另外加$15 轉雞脾位,但都幾多肉,肉身唔算鞋,唔可以話好好食,但$57黎講算係咁,不過個白飯就真係唔夠熱,好似擺左好耐咁紫菜湯係送既,幾重胡椒味,紫菜都幾多,幾足料,免費黎講算唔錯。

2019-06-23
2019-04-18 462 浏览
今晚好想食潮州野,,朋友即刻带我到這裹食,,真係好耐無食過噤好味嘅打令😋😋..鹵水鵝肉質彈口,蠔餅好多蠔,條烏頭魚好鮮味..最正嘅係碟滷水鵝腸(好新鲜),墨魚🐙🐙同豬大腸🐷🐷...今晚大滿足,下次一定會試其他野食..😍😍😍
滷水墨魚,鵝腸,豬大腸。
香煎蠔餅。
滷水鵝片。
好好味烏頭魚。
2019-04-18
滷水墨魚,鵝腸,豬大腸。
香煎蠔餅。
滷水鵝片。
2019-03-16 217 浏览
早餐好難食 ,午餐肉一早煎超過一小時以上 ,用油太多,表面完全風乾 ,另外塊豬扒都係一樣 ,凍奶茶糖膠亦都差唔多變味, 牛油多士只係草草搽一下牛油 ,多士底亦都浸咗豬扒、餐肉D剩餘生油, 難以入口,整個早餐食唔到一半已經放棄,証明廚房品質沒有要求。 整間餐廳畀人感覺服務麻麻, 不求改進 , 衛生方面都係差, 好多地方都油淋淋 ,地下有水漬 ,這間餐廳我係第二次嘗試, 畀我感覺都係差。 我亦都向經理反映過,希望真係作出改善, 我相信唔會再幫襯。
2019-03-15
2019-03-14 202 浏览
本來頭暈暈,想鋸個鐵板牛扒補下血,點知德興原來已經無左鐵板餐😱😱😱好失望喔🥺🥺🥺🥺睇完餐牌無咩岩食,唯有點中式牛柳($62)啦,包埋餐中湯😢😢但加飯要加$9;加凍飲$10!埋單$81!!牛柳只有一件鞋,其他都好林好食。不過就少左D菠蘿囉😔😔😣眉豆蓮藕湯就多左D味精,好多湯渣,不過我唔食湯渣😑😑😑扣分係價錢太貴。始終都係懷念鐵板餐,希望遲D加返就好啦🤗🤗🤗🤗🤗
睇完餐牌無咩岩食,
唯有點中式牛柳($62)啦,包埋餐中湯😢😢
但加飯要加$9;加凍飲$10!
埋單$81!!
牛柳只有一件鞋,其他都好林好食。不過就少左D菠蘿囉😔😔😣
始終都係懷念鐵板餐,希望遲D加返就好啦🤗🤗🤗🤗🤗
之前都來過,當時的印象,這兒的凍檸茶味道不錯。這天又再來到沙田,本身想再次試圖去開那間潮汕牛腩,但是,農曆新年期間竟然休息至初十五😨,只好又回到沙田市中心。沙田各式連鎖,好像翠華都排隊的話,那就更加不用想😒,於是再次來到這間餐廳。看見有下午茶,友人點了一個麻辣湯米線,味道不算太過辣,但是米線煮得相當出色,保留少許彈力,不會過於軟林,絕對不像一般茶餐廳的貨色。特別的是餸中竟有雞雜此選項,不理它乾不乾香不香,至少有這已夠特別我的海南雞飯,就顯得相形見絀,本身一端來,就看到,上邊的雞,竟然有極多是雞胸部份,故意將雞肉撥開,才見到底下幸好還有一隻雞翼。雞肉已經不是去骨的,而且還要是大大件的雞胸肉,味道又欠奉,如何能夠自稱是海南雞🤔呢?而阿姐問我要不要油飯,我就說要了,但是那些飯,有些非常爛,有些好像黏着一團,是在吃端午節糭,相當不是味兒店子少少,不算太多枱,圓枱上邊搭完一個又一個,吃完便離開。但是看見店內有不少制服人員,應該是在附近工作的銷售員吧,這兒的下午茶,最少大碗大碟,而且下午茶仲送飲料。米線較佳,油飯視乎狀況,但也算是上班一族的好選擇。

我的
故意將雞肉撥開,才見到底下幸好還有一隻雞翼。

而阿姐問我要不要

下午茶
2019-02-22 223 浏览
見情人節個個也post話要吃粟米肉粒飯😆今天去到沙田逛完傢私店,就說不如吃個粟米肉粒飯,想起德興應該會有,就立即前往。這間德興跟在好運中心的形式不同,以快餐形式營運,但其裝修設計都是同一格調。今天午餐比較遲吃,晚上又不想吃得太飽,於是兩人只點了一個粟米肉粒飯$48,一碟油菜(芥蘭)$12,原來還附送例湯一碗。粟米肉粒飯用上滑蛋煮,有著很香口的蛋味,份量也不少。如果想吃得清清地,德興在沙田區實在是晚飯首選。
見情人節個個也post話要吃粟米肉粒飯😆
粟米肉粒飯用上滑蛋煮,有著很香口的蛋味,份量也不少。
如果想吃得清清地,德興在沙田區實在是晚飯首選。
2019-02-21 169 浏览
今早去呢間德興食早餐,收銀完全無提及到要交飛先可以等餐,等左勁耐,然後問佢幾次去邊交飛,佢完全唔應機,真係好cheap, 茶記,無良好既服務我明,但而家唔係要好好,係基本都做唔到。。差,店衛生情況更惡劣,入去第一張檯dirty, 轉第二張,惡臭味,轉第三張,好少少,但都係好dirty, 我唔明,點解好評咁多,一間食店,不論高級低級,都會有佢既標準,每間餐廳要做既係員工提供既服務,衛生,食物質素,但呢間係全fail, bad, dirty....比錢送我都唔會食。bye
2019-02-21
$50 (早餐)