2018-10-11 721 浏览
位處新墟大排檔附近,店舖不大,有幾張枱,感覺像一般清吧。黎到當然唔可以錯過德國咸豬手,塊皮好脆,而豬手肉亦係帶有濃濃既午餐肉味,好香濃,味道唔錯。配上旁邊既酸菜消下滯,更開胃。
位處新墟大排檔附近,店舖不大,有幾張枱,感覺像一般清吧。

2018-07-24 1054 浏览
有日忽然想食德國野,就行到入商場既德國餐廳,一掀開餐牌就,香港地食餐飯都真係唔平啊!好彩,突然醒起屯門有DAS BIER,叫做價錢貼地少少既德國菜,咁就行過去睇下,竟然見到門口有個兩人餐餐牌~只要8點半後入座,價錢就係$360,需另加一。先黎兩杯德國啤酒,我唔係好識品評,因為我唔好酒的,不過因為夠凍,飲落唔太苦。之前就上左一份墨西哥脆片,配辣蕃茄醬。個脆片唔係就咁係薯片袋倒出黎架,有炸過,不過略嫌油左少少,如果有用紙巾索一索油會好食啲。冇耐就上左德國腸拼盆,不得不讚有芝士嗰條腸勁好食入面有流心芝士超juicy,咬落先知有芝士,超驚喜其他腸都好有水準,條條都多汁,唔會煎到乾哂。重頭戲黎啦~大大隻咸豬手,由於炸過,表皮好脆,而豬手係煎好左,但並無偷工減料,肉質彈牙,食落陣陣咸香,食膩左食返少少酸菜,又可以再戰伴碟既薯仔沙律都好好食。不過呢個二人餐太大份,兩個人係絕對食唔哂建議大家可以自備外賣盒打包
有日忽然想食德國野,就行到入商場既德國餐廳,一掀開餐牌就
冇耐就上左德國腸拼盆,不得不讚有芝士嗰條腸勁好食
入面有流心芝士超juicy,咬落先知有芝士,超驚喜
其他腸都好有水準,條條都多汁,唔會煎到乾哂。
伴碟既薯仔沙律都好好食。
不過呢個二人餐太大份,兩個人係絕對食唔哂
建議大家可以自備外賣盒打包
2018-04-18 1798 浏览
前幾晚同男朋友上網見到呢間德國餐廳就決定去試吓,我哋揸車嚟而餐廳外面就有停車位,超級方便!因為我哋book咗位嘅關係,唔使等位就入得啦嗌咗鹹豬手同拼盤share食,嘢食不過不失啦,不過現場氣氛好好,我哋食嘅時候係八點,咁啱有live band 跟住啲人生日又會一齊唱生日歌,非常過癮!印象不錯,決定下次會再嚟!
2018-03-15 1772 浏览
難得今日放假嚟咗屯門搵朋友, 食飽飯, 話早唔早話遲唔遲, 搵個地方飲返杯。🍻呢間德國餐廳店面細細, 入面只得幾張枱, 最啱人少少模下酒杯底。嚟得呢度當然係飲德國啤酒啦, 拎起drink menu 以為有好多選擇.... 點知好多款都貼住售罄(相信係長期都冇供應), 實在有啲失望最後叫咗杯Weisser Hirsch, 麥味香濃得嚟帶有溫和果香味, 好易入口。飲酒又點少得佐酒小食呢。呢款墨西哥薄餅我都係第一次食, 兩塊超薄墨西哥薄餅, 表面烘至乾身微燶, 中間夾住一層濃厚嘅半溶芝士。芝士仲混合咗蔥花, 風味倍增。 薄餅皮食落唔係香脆果type, 而係邊位微脆之餘整體煙韌, 口感一流。

Weisser Hirsch

Weisser Hirsch
  • WeisserHirsch
2018-03-04 1342 浏览
Menu得2隻德國生啤(1黑1白),2隻都賣晒,又冇其他德國支裝啤,作為一間德國餐廳冇德國啤,同魚柳包冇左魚柳冇分別另外Waiter 態度惡劣,一walk-in入到去就問有冇booking,我話冇,跟住佢就話得返個幾鐘就last order,好似唔想做生意想趕客咁,而得返一張4人枱我冇booking又比我坐,不明白問有冇booking的邏輯所在,都是想為難客人Waiter不想做可考慮轉工或再培訓,政府剛宣布免費重考DSE地點唔就腳但價錢跟另外那德國餐廳大集團差不多,平平租金肯定比大商場平一大截,有時真係想支持下小店都唔得貼錢買難受希望店東好好反省

貼錢買難受
希望店東好好反省
2018-03-03
用餐时段
宵夜
如題,本想收工去試,見到呢到寫住收晚上十二㸃,就打電話問幾點last call,21:15打電話去問,聽電話嗰個諗一諗,就話差唔多last order,其實貴公司收幾多點呢?
2018-03-01
2017-08-03 3462 浏览
老婆生日,去黃金酒店附近玩。晚餐就去試一試這間德國菜。入到去,問個 waitress有關 dinner set,唔答,直接暴力地反轉我手上的 menu。之後放餐碟時,飛隻碟過黎,好似玩表演咁。即時啦啦霖走人。
老婆生日,去黃金酒店附近玩。
2017-07-26 2815 浏览
好似好耐都冇同男朋友食飯,難為佢星期日仲要去見客,咁岩又係我呢區,我等佢見完客就一齊去食個晚飯。呢間德國餐廳地方細少位置唔大,但裝修有特色,我哋喺冇訂枱既情況下都可以有位真好彩。但用餐時限係90分鐘。嚟德國餐廳梗係要飲返德國啤,一杯就較為甜少少而且麥味比較重,另一杯就清淡啲西班牙風乾火腿配凱薩沙津,蔬菜新鮮爽口,西班牙火腿薄薄一片口感帶淡身唔咸。德國豬手香脆可口,肉質嫩滑又唔會太咸,師傅仲好細心咁切件上一啖一口,非常方便。

2017-07-16
用餐时段
2017-06-27 2400 浏览
早幾日已經打電話黎book左枱 因為有朋友生日 咁三個人就選擇左依間平平地既德國餐廳食品價錢都可以接受 我地三個人叫左五樣野食豬手好大隻 店員仲會事先幫我地切好哂👍🏻👍🏻芝士薯條食落口熱辣辣 芝士仲要溶溶地可以拉絲 正呀德國腸拼盤 好juicy呀 不過有一條我地三個都覺得味道怪怪地薄餅好好食 中間都係夾住芝士 但可能因為佢只係好薄既皮包住 唔會覺得好濟食左咁多樣野埋單都係$700咋!抵食!

食品價錢都可以接受 我地三個人叫左五樣野食

豬手好大隻 店員仲會事先幫我地切好哂👍🏻👍🏻
芝士薯條食落口熱辣辣 芝士仲要溶溶地可以拉絲 正呀

食左咁多樣野埋單都係$700咋!抵食!

2017-05-21 1852 浏览
今日在屯門新墟街市對面馬路搵食, 這裏附近好多食肆, 搵食絕對唔難, 由於想食德國菜, 就試吓這一間,這裏不太大,得幾張枱 我哋有訂枱一去到有位叫咗:德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $175:  一嚟到已經拆哂肉,非常香脆,亦好乾身,D皮好似食薯片咁,肉味好濃,兩個人食都可以,酸菜好開胃,減少豬手的油膩感墨西哥香蔥芝士薄餅 $88: 餅皮超薄,內有拉絲芝士,但最重要係個醬,食落更加好味,如果唔夠還可問店員再取,值得加分德國超級香腸併盤$158: 有五款腸,肉味不錯,有薯條和兩款醬(茄汁&黃芥末)跟,醬很普通,這個作為小食是很好的選擇還點了兩杯飲品,芒果汁和玫瑰啤酒,芒果無乜特別,玫瑰啤酒有少少玫瑰味,可以一試,店員落力執枱,態度親切,二人食了$500
叫咗:

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律
墨西哥香蔥芝士薄餅 $88
德國超級香腸併盤
左芒果汁,右ROSEE BEER
2017-05-13
庆祝纪念
纪念日
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律
墨西哥香蔥芝士薄餅 $88
  • 墨西哥香蔥芝士薄餅
2017-03-12 2411 浏览
週末...又到我們試新餐廳的日子啦!不囉嗦直接講重點:食物ok不錯吃,但稱不上有驚喜;不提供茶水只能點啤酒🍺;座位很少只有四張四人座位桌子;用餐環境很擠;餐廳小到我想應該沒有洗手間;廚房只有一位廚師👨‍🍳,油煙排放設備不佳!會不會再次幫襯?是可以啦⋯⋯如果想不到吃什麼就會去。點了三個菜如下:#德國鹹豬手 $185豬手炸得好脆,肉軟嫩,這一家西餐算是近期幫襯過'好像'沒有味精的餐廳!這樣竟然就令我感動😭(標準好低啊)#墨西哥香蔥芝士薄餅 $88餅皮波脆要趁熱吃!#Erdinger $62啤酒不是我喝的,沒意見!#加一成服務費就這樣,報告完畢。
週末...又到我們試新餐廳的日子啦!

不囉嗦直接講重點:

食物ok不錯吃,但稱不上有驚喜;
不提供茶水只能點啤酒🍺;
座位很少只有四張四人座位桌子;
用餐環境很擠;
餐廳小到我想應該沒有洗手間;
廚房只有一位廚師👨‍🍳,油煙排放設備不佳!

會不會再次幫襯?是可以啦⋯⋯如果想不到吃什麼就會去。

點了三個菜如下:

#德國鹹豬手 $185

#墨西哥香蔥芝士薄餅 $88
餅皮波脆要趁熱吃!

#Erdinger $62
啤酒不是我喝的,沒意見!

#加一成服務費

就這樣,報告完畢。

Erdinger
2017-03-11
2016-12-29 2469 浏览
前同事轉左工去屯門,難得夾到時間吃飯聚一聚,就決定入去難得一去既屯門搵食。係仁愛堂果邊行過,見到有間德國餐廳,門口有個好nice 既哥哥熱情咁叫我地試下。可以坐低飲啤酒食豬手wor,就呢間啦。入去坐低,雖然空間不大,但五臟俱全😏到野食啦,我地叫左小有既麥西哥薄餅,個醬酸酸甜甜,同個芝士餅好夾,食個唔婷啊👍中意筍骨既同事想試下個豬肋骨,燒得好香,同埋好入味,好易咬開。平時嫌麻煩都唔會叫,今次一試就上癮😎再試埋個豬手,好滿足啊!哥哥好細心咁已經幫我地切好細細件,好方便我地食。個皮卜卜脆。估唔到係屯門普通街位置都有唔錯既德國菜。而且服務態度都好好,哥哥好helpful,有同客人有傾有講,下次再黎😬

可以坐低飲啤酒食豬手wor,就呢間啦。
入去坐低,雖然空間不大,但五臟俱全😏
再試埋個豬手,好滿足啊!

2016-11-25
  • 肋骨
2016-12-27 1636 浏览
聖誕黎緊. 梗係要見下D朋友..第一場PARTY, 朋友揀左呢間德國餐廳. 屯門好似唔係好多果度地方唔係好大, 但聽朋友講原來佢仲有另外1個鋪位係附近有1個朋友遲D到, 所以我地都係睇完先..我見到酒既MENU見到有STELLA..興奮左1下, 點知停售..之後我地叫左HOEGAARDEN另外個FD就叫左黑啤..冇幾野食就到喇..幾款都唔錯. 呢個比較乾身左D..皮脆肉嫩呢個似雞脾既炸魚, 好好味!! 好JUICE..推介!!!!!!!!!!!最尾我地再叫多2杯HOEGAARDEN 我地今日坐果邊地方唔算大, 但有3個店員係度,都幾NICE
聖誕黎緊. 梗係要見下D朋友..

果度地方唔係好大, 但聽朋友講原來佢仲有另外1個鋪位係附近
有1個朋友遲D到, 所以我地都係睇完先..

之後我地叫左HOEGAARDEN
另外個FD就叫左黑啤..
黑啤
冇幾野食就到喇..
幾款都唔錯.
燒春雞
呢個比較乾身左D..
炸豬手
皮脆肉嫩
炸魚薯條
呢個似雞脾既炸魚, 好好味!! 好JUICE..

推介!!!!!!!!!!!

最尾我地再叫多2杯HOEGAARDEN

我地今日坐果邊地方唔算大, 但有3個店員係度,

都幾NICE
2016-12-20
黑啤
炸豬手
炸魚薯條
2016-12-25 1262 浏览
今晚早收工,男友突然好興致,想飲下德國啤酒,食下豬手,今次想試下新餐廳,就book左朋友介紹呢間。係門口感覺空間不大,但一坐低我反而覺得好舒服,有住家feel。因為廚師同自己好近,好close水吧位置上面有埋餐牌,隨時加單。第一時間梗係order我地個target 豬手啦呢個豬手好岩我地口味,鹹味剛剛好,配翻個蘿蔔絲,一d 都唔油膩另外叫左個墨西哥薄餅,好足料,夾心係厚厚既芝士,拉到好長既芝士絲廚師創新地系芝士裡面加左蔥,令個芝士更加香芝士控既我,再叫埋芝士薯條呢個芝士同麥西哥薄餅個餡差不多,加左系薯條上面,好邪惡好香啊!第一次飲呢隻apple ciders,淡淡蘋果味,甜味比較重,好易入口,我一試就愛上,下次要end call
水吧位置上面有埋餐牌,隨時加單。
豬手
第一時間梗係order我地個target 豬手啦

芝士薄餅

廚師創新地系芝士裡面加左蔥,令個芝士更加香
芝士薯條
芝士控既我,再叫埋芝士薯條
呢個芝士同麥西哥薄餅個餡差不多,加左系薯條上面,好邪惡
好香啊!

芝士薯條
Apple  Ciders
  • 墨西哥香蔥芝士薄餅
2016-12-16 1240 浏览
屯門這間分店面積比較小,只有大約十四個座位,幸好我們有訂座,而且我們吃晚餐時還未夠六時,只有三、四枱客人,所以也不會太吵。德國鹹豬手豬手上枱時已經起肉,皮燒得很香脆,肉也不太鹹,但豬手比較痩,而我比較喜歡肥一點和多些筋的豬手,因為覺得惹味些。伴碟的酸菜味道只是一般,幸好薯仔沙律還不錯。美式燒排骨排骨燒得很香而且不乾,醬汁也很惹味,薯條也炸得十分香脆,所以很快已被我們消滅了。自家製德國啤酒味道比較淡,適合不太會飲酒的我們。
美式燒排骨
自家製德國啤酒味道比較淡,適合不太會飲酒的我們。
美式燒排骨
  • 德國鹹豬手、美式燒排骨