御膳

Imperial
2020-03-29 3733 浏览
今天在观塘工作, 无奈公司人手有限, 全日忙到九彩, 晚上已再无精力煮晚餐, 但一家几口出去食又唔方便.  解决方法:外卖回家.   心中一想到, 日头做得如此辛苦, 就想来一个丰富的晚餐. 观塘朋友推介附近私房菜的外卖套餐, 品质OK.  加上在美食网站得知, 通过WHATSAPP订散点外卖有8折, 於是手机点了避风塘炒蟹, 卤水鹅, 士多啤梨骨, 炒饭, 保证足够一家四口!  其实餐厅有外送服务, 只是自己在观塘, 就顺便自己拎外卖, 自己速递回家.  回家打开包装, 原来各食物盒都加了保鲜纸.  一於快快拆开, 放好筷子托和碗筷SET枱, 全家开饭了!      避风塘炒蟹    在餐厅食蟹一定要保时仪态!  但在家食蟹, 就可无拘无束地食蟹. 家中拆蟹的架生齐全, 钳刮匙剪, 食完蟹还可以马上洗手, 正!!!  不过街市大肉蟹盛惠几百元, 平时在家也不会浪费时间搞<避风塘做法>. 剁蒜蓉需要时间, 炸蒜&肉蟹拖油又浪费D油, 还会油花四溅. 事後又要抺厨房要洗镬呢! 现在套餐有避风塘炒肉蟹, 还有士多啤梨骨, 感觉抵左! 由餐厅外卖回家, 虽然已隔一段时间, 但
解决方法:
外卖回家.
心中一想到, 日头做得如此辛苦, 就想来一个丰富的晚餐.

观塘朋友推介附近私房菜的外卖套餐, 品质OK.
回家打开包装, 原来各食物盒都加了保鲜纸.
一於快快拆开, 放好筷子托和碗筷SET枱,
全家开饭了!
避风塘炒蟹
在餐厅食蟹一定要保时仪态!
但在家食蟹, 就可无拘无束地食蟹.
不过街市大肉蟹盛惠几百元,
平时在家也不会浪费时间搞<避风塘做法>.
剁蒜蓉需要时间,
炸蒜&肉蟹拖油又浪费D油, 还会油花四溅.
事後又要抺厨房要洗镬呢!
现在套餐有避风塘炒肉蟹, 还有士多啤梨骨, 感觉抵左!

由餐厅外卖回家, 虽然已隔一段时间, 但打开包装时, 蟹仍是暖,
而避风塘那劲香的蒜味就直接出来了.
自己很想独享一只巨蟹呢!
无奈一家四口, 不能独吞.
幸好小米和小米之父嫌麻烦, 不食蟹.
蟹钳啖啖肉, 留比阿妈.
但蟹盖蟹身蟹脚, 全都是我的.
只要了解蟹身的结构, 就懂得拆出蟹身的丝丝蟹肉,
然後加入避风塘炸蒜混在一起, 就变成<避风塘沟蟹丝>.
幸好炸蒜不太辣, 仍嚐到蟹肉的鲜甜.
个人觉得 :
如果炸蒜味道过浓过辣, 就会盖过蟹原本的鲜味.
一系师傅唔觉意落重手左,
一系想用浓味来掩盖急冻蟹的雪X味.

所以这个避风塘炒蟹比高分!
潮州卤水鹅
原来卤水鹅配额外的卤水汁和醋.
卤水鹅胸不乾柴, 而卤水鹅汁才是精华所在. 不太咸, 带有其他的香料味, 但总觉得加了冰糖.
心想 :
在咕噜肉加上涂面包士多啤梨JAM = 士多啤梨骨.
原来是另一种酱.
没有果JAM明显的甜味, 在酸酸甜甜中却带有另一种甘味!
排骨在肉质先天无得输,
煮熟後加上红色酱汁作封存, 肉汁不易流失.
御膳炒饭
有炒蛋碎牛肉有带子, 有点似老抽底, 又似蚝油底.
小米很喜欢这个炒饭, 添了又添.
自己更喜欢在炒饭里加入避风塘炸蒜,
拌匀又变成香辣的<避风塘御膳炒饭>.
小米之父也依样画葫芦呢!
全家一边看电视,
一边享用美味的开心速递, 正!

原来唔洗炒餸唔洗煮饭, 可省下那麽多的时间!!
外卖自取
2020-09-14 0 浏览
三年前喺呢度食饭,美好嘅回忆带领我三年後再嚟到。今日之後相信唔会再嚟。因为食物嘅质素大不如前。其中一道菜,姜葱炆龙趸,简直令我o嘴。四人份量嘅餐竟然只有五件只有两只手指大嘅鱼。胡椒大肉蟹,炒完就上碟,冇摆盘。使用胡椒粉调味无用胡椒粒。蒜蓉蒸蛏子,过咗火。金华玉树鸡,啲鸡无鸡味得嚟又鞋。菌皇扣鹅掌,虽然用咗四种菌,但系啲菌好似煲咗汤咁,冇哂鲜味。蟹油炒面,只系豉油炒面,冇蟹味。怀疑佢系唔系菜单写错字。甜品系云呢拿奶冻。好似用啲好差嘅云呢拿精。冇云呢拿香味只有苦味。
三年前喺呢度食饭,

胡椒大肉蟹,炒完就上碟,冇摆盘。使用胡椒粉调味无用胡椒粒。
蒜蓉蒸蛏子,过咗火。
金华玉树鸡,啲鸡无鸡味得嚟又鞋。
蟹油炒面,只系豉油炒面,冇蟹味。怀疑佢系唔系菜单写错字。

2020-09-13
庆祝纪念
要食精致好食既中菜无咁上下价钱真系食唔到🤑,误打误撞系友人介绍下黎到呢间高质价钱合理私房菜,见到openrice好评如潮,果然无介绍错😆上菜速度会按时就住上,同友人食足两个钟⏱最啱慢慢倾慢慢品嚐新鲜海鲜😋下次一定要带埋屋企人食👨‍👩‍👧‍👧-叫左一个 花胶扒羊肚菌餐$900/二人👫🐑🍄 同 眼阔肚窄既我地再叫多个 酸菜墨鱼头🐙-手撕鸡🐣-细细份劲开胃😆即刻打开我豪食大门,鬼斧神工般既刀功将青瓜切到一丝丝,平时食青瓜最怕会好草青味,食得出呢个手撕鸡将青瓜腌过同沥水处理🐣出色出色🥰少少辣🌶浓浓芝麻香💕杂菌大蚬豆腐汤🐚-奶白色既汤非常诱人🤍店员仲好贴心帮我地笔汤,配料方面:豆腐采用左百福果种滑豆腐🤍、秀珍菇mix各种杂菌🍄、莞茜🌿、无沙劲大只蚬开半🐚,total都有成4️⃣碗,鲜味十足,大片海洋味道🌊大肉蟹🦀(花雕鸡油蛋白蒸/避风塘炒/姜葱炒/胡椒炒/四川香辣炒)-⭕️⭕️推荐推荐推荐⭕️⭕️一定要拣🌸花雕鸡油蛋白蒸🥚,睇图都睇到个蛋白滑到要溜出黎,绝对系屋企点都做唔到,蛋白同蟹肉两者煮到恰到好处,蟹肉超级鲜甜,肉蟹个壳坚硬无比,好彩师傅扑烂左,唔洗用蟹钳都轻易拆骨🦴超级新鲜同鲜甜!姜葱炆龙趸腩-四大件
手撕鸡🐣

杂菌大蚬豆腐汤🐚

姜葱炆龙趸腩
四大件炸到非常脆身既龙趸鲜味十足,咬开凭住个皮厚度就知呢个鱼唔惹少,肉质结实完全无腥味🐠

流沙黄金虾(/蒜蓉粉丝蒸蛏子皇)两只🦐
⭕️⭕️推荐大家拣虾⭕️⭕️一上碟见到有3只,但个size就略嫌细左啲,可能因为咁比左3️⃣只。咸蛋味浓郁、最意想不到竟然将虾头啲脑去晒,得番个外款,食落好香脆又唔会有腥味同沙😆最重要系热辣辣🦐

花胶扒羊肚菌🍄
花胶扒比想像中薄身但胜在个口感煮到软身又食到花胶果种口感,花胶扒数量超多😆羊肚菌有多种药用功效,个味道同质地都好特别,值得一试🙈

士多啤梨骨🍓
炸到好脆身既一字骨有一层香甜浓郁既士多啤梨酱包住,味道特别😍酸酸甜甜

蟹油银芽炒面🍝
淡淡既海鲜味可以系呢碗鼓油炒面闻到,炒到充满镬气同乾身,食炒面最怕系太油,呢款啱啱好,食完即刻劲饱但又好满足🍜

椰汁红豆糕
睇得出个红豆系新鲜煲到淋身,食落唔会一味死甜,椰子味浓郁整得劲滑溜溜😆

酸菜墨鱼头🦑$240
⭕️⭕️重口味墨鱼爱好者必点⭕️⭕️事关我同友人都系墨鱼忠实fans,见佢地特别介绍,系点餐前就叫左😂个餐劲饱但大胃既我地都食得哂,墨鱼头超级厚肉、无敌新鲜、质地弹牙、镬气十足,因为用上鼓椒同酸菜,味道会咸少少,早知叫多碗白饭捞哂啲汁🍚
  • 士多啤梨骨
  • 蟹油炒面
  • 流沙黄金虾
  • 什菌大蚬豆腐汤
2020-07-16 249 浏览
同事们联谊,近近地搵响公司附近,见网上食评几高,一於去试吓。网上订枱後有专人whatsapp餐单,人多要预先选餐,由於第一次惠顾所以拣咗个每位$370试吓。其中一道蛏子,到现场先讲无货改黄金虾,厨房送咗辣味鸡翼尖。整体食物味道是不错,够镬气,黄金虾就比较逊色,唔够咸蛋黄味;花胶不能用排形容,味道是好味的。餐单:麻辣卤水拼盘砂锅大鱼头豆腐汤🆗️姜冲炆龙趸腩大肉蟹2只(可选花雕鸡油蛋白蒸,避风塘炒,姜冲炒,胡椒炒,四川香辣炒)蒜蓉粉丝蒸蛏子皇6只(或流沙黄金虾)士多啤梨骨花胶扒羊肚菌🆗️蟹油银芽炒面甜品:椰汁红豆糕
餐单:
麻辣卤水拼盘

砂锅大鱼头豆腐汤🆗️
姜冲炆龙趸腩

大肉蟹2只(可选花雕鸡油蛋白蒸,避风塘炒
,姜冲炒,胡椒炒,四川香辣炒)
蒜蓉粉丝蒸蛏子皇6只(或流沙黄金虾)

花胶扒羊肚菌🆗️
蟹油银芽炒面

甜品:椰汁红豆糕

2020-06-17
2020-05-09 446 浏览
母情节晚饭,叫了「御膳」的到会。满$2000就免费送上门,值得称赞既系保温做得好好,打开黎既时候仲好热。 士多啤梨骨真系好好食,一D都唔酸,甜甜地,几开胃。古法豉油鸡肉质好滑,好入味,正!东星有二食,芥兰炒球同椒盐骨。不过条鱼有D多骨…姜葱炒大肉蟹好入味啊
2020-05-09
古法豉油鸡
姜葱炒大肉蟹
上汤花龙虾(伊面底)
蟹油炒面
2020-05-03 289 浏览
私房菜,就是去到餐馆,然後便安排一个私房形式,主厨以自家主厨功力,煮下这一顿的美食。更没想到,在家也可以享食私房菜。御膳也期於疫情期间,增加了速递私房菜服务,只要下了订单和时间,下午5时至8时送货,免运费,车边取,隧道费,桥费,偏远地区再报价,便会有人送上私房美食到屋苑之下,就可以在家中享受美味私房菜,确实让人感觉窝心。******************************下班回家,便相约好御膳取货时间,便会有人提前打电话,相谈时间和车边取位置,确实很窝心。回家一看,2大手推袋,当中包括了一个长盒,先打开长盒。打开长盒一看,一个用保鲜包实的锡纸盒,还有一个架和2个加热器。撕开保鲜纸,再打开锡纸盒,放在一个支架之上。然後点着加热器,就放在锡纸盒之下,耐心等候加热。没想到酸菜烤鱼,原价HKD360,以优惠价HKD288就可以享用,还要是用上青班鱼,烤鱼汤汁配料,还有不少豆卜, 茶树菇 ,鹅红, 大豆芽,材料十分,这里絶对足够4人食用。真的没想到,就这样加热烤鱼,是否足够弄热整个烤鱼窝,一直在等,大约10分钟,便开始冒点热气出来,再多等几分钟,就可以吃。先试青班鱼,鱼一点都不细条,满满

先试青班鱼,鱼一点都不细条,满满是肉,肉滑之外,还有带有少许辣味,最重要是细骨也不多,怕吃鱼有鱼骨的人都可以选吃这个酸菜烤鱼。

试试泡在汤汁之中的豆泡,选上了微辣的酸菜鱼,吃上豆泡时有着香辣的味道,又不会很辣,再加上酸菜的酸味,惹味又开胃。

汤底除了豆泡,还有很多大豆芽、鹅红、茶树菇。鹅红口感滑溜,茶树菇更有着菇香的味道,难怪吃上这个烤鱼之时,感觉有着什麽香料味,原来是来自这个茶树菇。茶树菇味道独具一格,鲜食脆嫩爽口,此外茶树菇含高蛋白质,抗衰老、降低胆固醇,多吃更对身体有益,这个烤鱼窝确实超值抵食。

另一个手推袋内,用上这个保温袋包着美食,一盒芝士花龙虾+士多啤梨 HKD328。单看这些外卖保暇温用料,和保存美食的盒子,也是用上上盛材料,一点都不便宜。

先取出了芝士花龙虾,龙虾还包了脆面底,把芝士汁用盒另上,这样便可以确保脆面底不会过腍。

士多啤梨骨,用上胶盒放存。

打开盒子,士多啤梨骨共有6条,放了少许士多啤梨肉粒,还有装饰的芫茜和兰花,卖相相当吸引。

吃上士多啤梨骨,甜甜的士多啤梨味就在肉骨之中,非常之入味,整条骨也不会很乾身,很有肉味,每条骨的肉也不少,确实吃得津津有味,难怪是推介小菜之一。

芝士花龙虾,用上一只龙虾开边,已煎加入芝士汁,再放上脆面之上,最後加入菜和兰花点缀,单看卖相也让人有着想快快吃的冲动。

把芝士汁倒入龙虾和脆面之中,芝士汁一点都不少,足够放满整个脆面。先试上龙虾,很容易便把整只龙虾肉完整地取出来。吃上一口,肉质弹口,又有着芝士的香味,确实新鲜又美味。

龙虾头的肉和膏一点都不少,千万别浪费,把肉吃掉之後,便把龙虾膏混和在芝士汁之内,再拌上脆面而吃。

没想到这样吃上脆面,还有点脆口感,一点都不韧,配上芝士汁确实好吃,还有着龙虾膏的鲜味在其中,吃到停不下来,这个脆面底份量一点都不少,整个餐食絶对物有所值。

庆祝纪念
  • 芝士花龙虾
  • 士多啤梨骨
  • 酸菜烤鱼
之前常常出街食,而家疫症问题我都会留意左好多外卖速递,外卖自取相关的资讯,留意到这间之前有食开嘅私房菜餐厅竟然都有做外卖速递,而且仲送到屋企楼下!避风塘炒大肉蟹+御膳炒饭$448套餐有一只大肉蟹是重点,避风塘的炒饭非常入味,而且又香,可以捞白饭食。大大只肉蟹,啲肉超级丰富,而且蟹钳非常大份,简直是大满足!而且味道亦非常新鲜,鲜甜。炒饭方面也是比较有味道的,味道有咸香,而且也有一些大虾及带子粒,海鲜有十足鲜味又爽口,每一粒米饭都炒得均匀。 送到来嘅时候仲热辣辣,可以直接享用,下次我再试试其他,再来跟大家分享!

避风塘炒大肉蟹+御膳炒饭$448

2020-04-10 216 浏览
从未见过饮食业遇上如此寒冬,打击似乎是一浪接一浪,大家在疫境求存,真是搅尽脑汁,务求有一线曙光。近日除了点心大战,相信外卖取餐亦是另一战场,不少酒店推出百零蚊外卖,确实是匪夷所思,家阵有餐厅更进一步,几远都送。或者大家会谂,其实楼下茶餐厅都有同样服务,又何必老远去订?讲真吖!4人一台政策,家中多一位成员已经不用考虑,碰上了喜庆日子,又想食得好少少,叫外卖未尝不是一个好方法。位於观塘工业大厦内的御膳,半年前曾再次到访,水准依然,而电话落order无须加10%服务费,但会按地区远近加收费用。今次选择了4人套餐,送餐时间可先跟餐厅联络以作安排。前菜可以在手拍青瓜、桂花糖蕃茄或风味鸡亦尖中选择其中一样。而今次见会点避风塘炒蟹,特意来点清爽的青瓜,平衡一下口感。老实说,青瓜几脆口,但点嫌陈醋轻盈,个人始终喜爱重口味。大肉蟹一只(可选花雕鸡油蛋白蒸、避风塘炒、姜冲炒、胡椒炒或者四川香辣炒) 之前讲过,选择了避风塘口味,因如蛋白蒸怕运送过程中会震散。肉蟹足一只,香辣蒜粒极多,够镬气,建议自己煲定白粥,将蒜粒用作拌粥都好好食。 豉椒炒蚬打开盒盖依然冒着热气,炒得好惹味,同蟹一样,送啤酒一流。碧绿

或者大家会谂,其实楼下茶餐厅都有同样服务,又何必老远去订?

今次选择了4人套餐,送餐时间可先跟餐厅联络以作安排。

前菜可以在手拍青瓜、桂花糖蕃茄或风味鸡亦尖中选择其中一样。

而今次见会点避风塘炒蟹,特意来点清爽的青瓜,平衡一下口感。

老实说,青瓜几脆口,但点嫌陈醋轻盈,个人始终喜爱重口味。

之前讲过,选择了避风塘口味,因如蛋白蒸怕运送过程中会震散。

豉椒炒蚬

打开盒盖依然冒着热气,炒得好惹味,同蟹一样,送啤酒一流。

碧绿炒龙趸球

真系啖啖肉,芥兰度好嫩绿爽甜,不错。

士多啤梨骨

选用腩排部位,士多啤梨汁拿捏得几好,中和了油腻感。

上汤时菜

把白灼好的西兰花,泡浸一下热烫的上汤,清清地几好,喜欢的,不妨自己加点蚝油吧!

蟹油银芽炒面

用蟹油炒幼面底,已经算炒得乾身,又带有阵阵蟹肉香味。

P.S : 套餐本身送甜品,但外送则会取消,大家可要注意,以免误会。

另外,因为环保,所以没有提供餐具。

2020-04-08 162 浏览
之前都有去御膳食私房菜,通常都好多人一齐食,饮下酒倾吓计,但系因为最近疫情问题,都少咗出街食饭,最近睇返OpenRice见到佢有外卖速递,就试吓佢个大肉蟹同堂食有冇分别!避风塘炒大肉蟹+士多啤梨骨 $420呢个价钱仲包埋运输,真系OK抵食!个大肉蟹真系超级经典,依然好有质素,大大只,里面啲肉系爆晒出嚟,而且油香十足,肉质鲜甜,够晒入味。当然依种蟹系冇咩膏嘅~士多啤梨骨个份量都OK,同堂食差唔多,侧边仲有啲士多啤梨粒粒,酸酸甜甜D肉又唔乾,非常开胃!

避风塘炒大肉蟹+士多啤梨骨 $420
呢个价钱仲包埋运输,真系OK抵食!

个大肉蟹真系超级经典,依然好有质素,大大只,

2020-04-06 169 浏览
近日都多左系屋企食饭,但成日自己煮都闷闷地咁岩见到以前去食过ge 私房菜宜家有做外卖😍即刻就嗌黎回味一下外卖好方便,系whatsapp 落单就可以佢地会送到楼下,自己落去拎...送到黎ge 时候,用保温袋包住...我住得唔太近御膳,但佢都keep 到温度...唔劲整番热都ok一开盒其实同系餐厅食一样都系摆得好靓本来谂住转碟,都难得再摆,破坏左个美感🤣味道依然出色大肉蟹系新鲜ge, 而且啖啖肉🤤避风塘ge 料就好好送饭...大家都好满意古法豉油鸡入味又嫩滑...唔洗一阵就已经比我地清晒如果大家唔想自己搞咁大阵象,叫私房菜外卖真系岩晒
近日都多左系屋企食饭,但成日自己煮都闷闷地
咁岩见到以前去食过ge 私房菜宜家有做外卖😍
即刻就嗌黎回味一下

外卖好方便,系whatsapp 落单就可以
佢地会送到楼下,自己落去拎...

一开盒其实同系餐厅食一样都系摆得好靓
本来谂住转碟,都难得再摆,破坏左个美感🤣

味道依然出色

古法豉油鸡入味又嫩滑...唔洗一阵就已经比我地清晒

如果大家唔想自己搞咁大阵象,叫私房菜外卖真系岩晒
2020-04-01
  • 避风塘炒蟹
2020-04-06 215 浏览
想吃新鲜美味的海鲜,又不想到大排档人流太多的地方,不妨考虑到楼上的私房菜,例如在观塘敬运工业大厦12楼这间御膳。正门外有酒精搓手液让食客消毒双手。手拍青瓜一坐下来,当然要吃些前菜,这份嫩绿爽口的手拍青瓜也做得不错,酸酸的醋汁加上蒜蓉,香口又开胃。姜葱炒大肉蟹这只大肉蟹份量的确是很巨大,蟹钳非常厚身,煮法有三种可以选择,这份是用姜葱炒的,最能够保持蟹肉的原汁原味,鲜甜嫩滑。豉椒炒大蚬豉椒香气怡人,大蚬也已经吐沙,蚬肉饱满多汁。碧绿炒龙趸球龙趸鱼肉经滚油爆香後,更显得结实鲜甜,龙趸鱼脂感重,非常香口,西兰花吸收了鱼汁的鲜甜精华,份外美味。士多啤梨骨这道菜绝对是生炒骨的进化,将菠萝换成一样酸酸甜甜的士多啤梨,颜色更鲜艳之余,士多啤梨的香味比菠萝更浓,真正色香味俱全。蟹油炒面外貌看上去平平无奇的炒面,只能吃落口中才能感受到它的可口,蟹油比普通一般炒面用的猪油,味道更纯更清,而且还带一点海鲜味道,绝对是上乘佳品。上汤浸时菜用浓汤浸绿嫩白菜仔,味道清新而不会过淡。最後还有自家制作的芒果布甸作为饭後甜品。

正门外有酒精搓手液让食客消毒双手。
手拍青瓜

姜葱炒大肉蟹
豉椒炒大蚬
豉椒香气怡人,大蚬也已经吐沙,蚬肉饱满多汁。
碧绿炒龙趸球
蟹油炒面
上汤浸时菜
用浓汤浸绿嫩白菜仔,味道清新而不会过淡。
最後还有自家制作的芒果布甸作为饭後甜品
2020-04-05 207 浏览
有老友话我知观塘有间楼上私房菜好唔错,上星期已经卜左,今晚食餐劲既。呢间位於观塘工业大厦既私房菜,唔好睇佢门面细细,但入到去就别有洞天,枱大位置又唔迫,坐得舒服,而且仲有独立房间,绝对系一班朋友吹水食饭既聚脚点。前菜我地拣左青瓜,酸酸辣辣非常醒胃。姜葱炒大肉蟹,唔系讲笑,呢只蟹我谂有斤半,姜葱味足之余炒得唔会过火,只蟹仲有肉汁系啲肉入面,真系令人食指大动。炒龙趸球又系值得一提,鱼肉弹牙,调味一绝,份量仲唔少。士多啤梨骨炸得苏脆,酸酸甜甜,食到停唔到口。最後黎个蟹油炒面,炒面乾身,蟹油味真系不得了,原来同炒面系咁夹。食饱饮醉,原来店员同我地讲仲有外卖服务,足不出户就可以享受美食,呢间私房菜以後睇黎可以列入我饭堂之一啦。
前菜我地拣左青瓜,酸酸辣辣非常醒胃。
炒龙趸球又系值得一提,鱼肉弹牙,调味一绝,份量仲唔少。
士多啤梨骨炸得苏脆,酸酸甜甜,食到停唔到口。
2020-04-01
2020-04-05 175 浏览
食到佢地既外卖喇~~今晚唔想出去搵野食~上openricce搵下搵下,,,搵到御膳佢原来区区都送,,,我超suprise~跟住我见到佢个避风塘炒大肉蟹加士多啤梨骨餐,,我即刻嗌左,,,黎到都呆左,,,我本身谂坐黎到都会出哂倒汗水存喇~但算啦~唔好出街佞,,点知黎到我系心心眼左~佢每一盒都用保温袋袋住,,,,一拆盒所有野都仲系暖架~一开波就食左个蟹钳先,,,,哎呀,,,好入味呀,,,好多肉,,,佢地细心到就己经每部份都帮人打烂哂D蟹壳喇一啖蟹肉,,加一啖炸蒜,,,极品呀~~~跟住再开埋个士多啤梨骨餐,,,一打开有重重的士多啤梨味,,,劲厚肉,,,夹小小肥膏,,唔太多,,岩岩好~呢个送饭系正既~同埋好开胃呀~同屋企人抢住食~平时食咕噜肉都食到厌,,,所以觉得呢个好新鲜,,,,食完己经想番兜。再嗌多个啫啫芥兰煲,,,,份量多,,,佢仲摆左虾乾入去~好钟意,,,
食到佢地既外卖喇~~
我超suprise~
点知黎到我系心心眼左~
佢每一盒都用保温袋袋住,,,,
一拆盒所有野都仲系暖架~
一啖蟹肉,,加一啖炸蒜,,,极品呀~~~
劲厚肉,,,夹小小肥膏,,唔太多,,岩岩好~
呢个送饭系正既~
同埋好开胃呀~同屋企人抢住食~