-🍣御滿屋日本料理 📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10Ⓐ經典三重新鮮刺身江洋盛宴 77品有刺身/壽司/一品料理/火焰壽司/燒物/炸物等等可以自由選擇✏️適合一家聚會、朋友生日都可以去食😌雪糕甜品方面都比較多元化 岩曬唔同人嘅口味😋價錢大概都係$300內 物超所值!分別有午市同晚市 都可以留意返佢地嘅menu😉午市 星期一至四 12:00pm-3:00pm $238星期五 12:00pm-3:00pm $238星期六日及公眾假期 12:00pm-3:00pm $258🕰️營業時間 星期一至四 12:00-15:00/17:00-22:30星期五至六 12:00-15:00/17:00-23:00星期日 12:00-15:00/17:00-22:30公眾假期/前夕 12:00-15:00/17:00-23:00#御滿屋荃灣#御滿屋#御滿屋#荃灣新店 #任食放題#御滿屋放題#日式 #日式炸物#壽司 #放題#甜品#烏龍茶雪糕#燒物#火焰壽司#拼盤#炸蠔#蒜蓉燒生蠔 #日本美食

🍣御滿屋日本料理
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10

Ⓐ經典三重新鮮刺身江洋盛宴 77品
適合一家聚會、朋友生日都可以去食😌
雪糕甜品方面都比較多元化 岩曬唔同人嘅口味😋
價錢大概都係$300內 物超所值!
分別有午市同晚市 都可以留意返佢地嘅menu😉

星期一至四 12:00-15:00/17:00-22:30
星期五至六 12:00-15:00/17:00-23:00
星期日 12:00-15:00/17:00-22:30

2024-02-20 75 浏览
最近發現荃灣新開左間放題店😚,所以今次同媽咪👩一齊去試吓🥰餐廳裝修別緻,空間感十足😝,內有A B C D套餐選擇,今次我就試吓A套餐🥰✨午市放題A (12:00PM - 3:00PM) $238- 自助區❤️多種日式前菜、炸物選擇😚,日式前菜有中華沙律、螺肉、麻辣魚皮🐟等,炸物有炸薯角🥔、炸薯條🍟、麥樂雞等,味道正常🤣- 刺身壽司手卷🍣基本上有三文魚🐟、帶子、鮑片等刺身🤩,✨特別推薦冷鮑魚,味道酸辣開胃,肉質爽彈👍🏻,至於壽司🍣,大家可以試下火灸左口魚邊壽司及火灸三文魚壽司🥰,油脂感豐富以不油膩😝,雖然海膽手卷味道鮮甜不腥,但海膽份量較少🤣- 一品料理🍱多款一品料理款式,必試古法羊腩煲‼️,羊肉軟淋入味,並無羊羶味,我食左兩煲🤣,薑蔥炒花蟹🦀,花蟹份量頗多,肉質鮮甜😎,御品鮑汁燴花膠很入味😛,花膠膠質重、花菇🍄厚實飽滿,日式炒蜆有鑊氣😗,很惹味,仲有日式蠔煲🦪、雪花牛肉煲等款式,希望下次再黎試吓😈- 炸物天婦羅🍘必食貓山王榴槤炸彈😍,香脆外層包滿流心榴槤蓉,香滑甘甜🤤,台式地瓜球煙靭有咬口😝,椰汁流心球🥥,椰香十足,虎蝦天婦羅蝦🍤、南瓜🎃、皇帝蟹棒,酥脆可口😋- 燒物🍢蒜蓉燒生蠔有少少苦味
最近發現荃灣新開左間放題店😚,所以今次同媽咪👩一齊去試吓🥰

- 自助區❤️

- 刺身壽司手卷🍣

- 一品料理🍱

- 炸物天婦羅🍘

- 燒物🍢
蒜蓉燒生蠔有少少苦味🥹,西京比目魚🐟焦香嫩滑,味道帶甜,值得一食👅,我食左三碟😂,仲有汁燒帆立貝、燒紐西蘭羊鞍🐑等款式,最可惜因為供應問題🥹,食唔到馬來西亞榴槤,希望下次有機會食到😗

- 串燒🍢
串燒有鹽燒雞軟骨🐔、牛舌🐮、雞翼等款式,鹽燒海蝦🦐新鮮爽口,燒菠蘿🍍清甜多汁,消膩不錯😇

- 鐵板🤩
紐西蘭西蘭牛扒🥩連同鐵板上,焦香得來肉質軟嫩😎,和風牛柳粒牛味濃郁,一粒粒方便食👍🏻,竹笙瑤柱蟹肉羹🥣內有大量蟹肉絲,味道濃厚但有種生油味道,感覺少少怪😂

- 甜品🍨
甜品都係自助區自取😜,有小泡芙、芝士蛋糕🍰、紙杯蛋糕🧁等款式,整體甜品較甜,味道普通😂,反而雪糕櫃🍨有驚喜,多款不同口味雪糕🍦選擇,✨其中Häagen-Dazs及Movenpick雪糕杯最吸引,Häagen-Dazs栗子口味🌰雪糕味道濃厚有奶香,最後食返個甜品就真係大大滿足🐟

- 飲品🧃
大量自取罐裝飲品🧃及酒🍶可以選擇😎

餐廳食物款式選擇豐富💯,而且味道質素不錯😎,亦有足夠時間慢慢食,真係性價比很高❤️

📍 御滿屋日本料理 - 荃灣
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
@manyajapanesetw
@superiormanya

另有分店:旺角

#justlingggxd_放題
#justlingggxd_荃灣
2024-02-19 77 浏览
今時今日,成七百幾蚊1個人(酒店價錢)!我一行4人!限時2小時!要半個鐘前截單!但1個半鐘過去,大部份最貴的餐才可點的食物都沒有,就算點左成個鐘頭才到的佛跳牆,是凍的,炒蟹不知所踪,魚子醬得1份,大拖/鵝肝/蟹腳叫多1次都冇了,咁點解我要比多幾佰!追單再追單!所有侍應都好似好忙,係咁話等等!但埋單就叫你先埋,食物就繼續等!但都有1個人要讚下!全個有1個女侍應(好似是店長掛)係咁講對唔住/唔好意思!新年加情人節就咁過了!
2024-02-14
庆祝纪念
情人节
2024-02-19 80 浏览
御滿屋係位於 #荃灣大鴻輝 全新裝修,環境超寬敞舒適,座位闊落🙌🏻🙌🏻🥰我哋間左❤️套餐A❤️ 有77款食物選擇👍🏻👍🏻仲可以任食兩個鐘✌🏻,用QR code 落單就可以啦,非常方便,而且好快就送餐上枱,超有效率🫶🏻🫶🏻。🌟自助區首先講吓自助區,飲品超多選擇,可樂、檸檬茶、啤酒🍻,仲有一款岩大家飲💕。另外鍾意飲酒嘅朋友仔,可以任飲清酒🍶梅酒😍😍,可以比大家飲過暢快🎉🎉。🍗小食區有麥樂雞 ,炸薯條🍟、薯角仲有湯飲🥗沙律區中華沙律 、泡菜、醃蘿蔔、麻辣魚皮、鴨胸之螺肉等等🍨甜品區有3.6牛乳白滑軟雪糕同抹茶雪糕,仲有Haagen- Dazs 同🍧MovenPick雪糕🍦多款雪糕任君選擇😍另外仲有多款甜品蛋糕🙌🏻🙌🏻❤️刺身有三文魚🍣、赤蝦🦐、帶子、甜蝦、北寄貝、赤貝等等,全部都好新鮮😍😍🍱壽司有伶伶最愛嘅蟹籽壽司、吞拿魚🍣牛油果蟹肉、海鰻壽司、灸燒三文魚,仲有最愛嘅海膽手卷👍🏻,全部都好新鮮😍。熱食選擇都好多,首先有🍤天婦羅 (虎蝦、秋葵 、帝王蟹棒等等)非常香口可脆❤️❤️。而燒物有牛舌,牛舌大推阿,好好味,我哋仲叫左幾次✌🏻。仲有秋刀魚、燒生蠔🦪等等,都係唔錯嘅選擇。放題都可以食到鐵板燒😍,牛柳

🌟自助區

🍗小食區有麥樂雞 ,炸薯條🍟、薯角仲有湯飲
🥗沙律區中華沙律 、泡菜、醃蘿蔔、麻辣魚皮、鴨胸之螺肉等等
另外仲有多款甜品蛋糕🙌🏻🙌🏻

放題都可以食到鐵板燒😍,牛柳粒同牛油炒粟米🌽,都好好味,牛柳肉質鮮嫩🫶🏻🫶🏻口感一流。而芝麻雞翼、椰汁流心球、地瓜球都係叫完一次又一次,食完之後好滿足❤️❤️。

🌟鍾意食榴槤嘅朋友仔,你哋有福啦💕
佢哋可以無限任食烤榴槤🎉🎉🎉
2024-02-19 108 浏览
荃灣出名美食多,特別係🇯🇵放題🥢今次仲加埋我最鍾意食嘅榴槤🤤生、熟榴槤都有 🤭同我一樣 ,鍾意食榴槤嘅朋友唔好錯過啦!😜🤪[荃灣店·御滿屋限定]📣1️⃣Häagen-Dazs & MÖVENPICK 🍨& 北海道8.0特濃牛乳軟雪糕 🍦全部無限任拎😍2️⃣免費升級紐西蘭西冷牛扒 無限任食!仲會用鐵板燒嚟燒~😍3️⃣特飲吧🍹御滿屋的放題選擇非常之多,而我最鍾意嘅梗係🥢刺身!喪食完全係值回票價🤭刺身的種類多樣,包括三文魚、吞拿魚、鰻魚、甜蝦,帶子、帆立貝等等,各有不同獨特的風味和口感,搭配醬油、芥末、薑片或其他配料,讓每一口都能提升魚生的鮮味😋。🥢壽司🍣好多款式,包括火灸壽司、手卷、軍艦卷、卷物。仲有創作精選包括:牛油果蟹肉他他、咖哩芝士肉醬玉子燒、龍蝦三色塔🥢串燒有我至愛嘅鹽燒雞軟骨、鹽燒海蝦、鹽燒牛舌 、鹽燒雞翼、燒有機菠蘿🥢天婦羅虎蝦、秋葵、南瓜,粟米仔、帝皇蟹,應有盡有😍🥢燒物絕對要推介蒲燒鰻魚、蒜蓉燒生蠔、燒紐西蘭羊鞍🥢料理方面有蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋、古法羊腩煲、日式蠔鍋、瑤柱海皇粥,材料十足🤭🥢炸物有芝麻雞翼、吉列炸蠔、台式地瓜球、椰汁流心球、同埋貓山王榴槤炸彈🤤御滿屋日本料理-荃灣店📍荃灣眾

荃灣出名美食多,特別係🇯🇵放題🥢

今次仲加埋我最鍾意食嘅榴槤🤤生、熟榴槤都有 🤭
同我一樣 ,鍾意食榴槤嘅朋友唔好錯過啦!😜🤪

[荃灣店·御滿屋限定]📣

1️⃣Häagen-Dazs & MÖVENPICK 🍨
& 北海道8.0特濃牛乳軟雪糕 🍦全部無限任拎😍

2️⃣免費升級紐西蘭西冷牛扒
無限任食!仲會用鐵板燒嚟燒~😍

3️⃣特飲吧🍹

御滿屋的放題選擇非常之多,而我最鍾意嘅梗係
🥢刺身!喪食完全係值回票價🤭

🥢壽司🍣

🥢串燒
🥢天婦羅
虎蝦、秋葵、南瓜,粟米仔、帝皇蟹,應有盡有😍
🥢燒物
絕對要推介蒲燒鰻魚、蒜蓉燒生蠔、燒紐西蘭羊鞍

🥢料理方面
有蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋、古法羊腩煲、日式蠔鍋
、瑤柱海皇粥,材料十足🤭

🥢炸物

御滿屋日本料理-荃灣店
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓全層
2024-02-19 58 浏览
前排同卡佬到荃灣搵個識咗10年多的同學仔食午飯約返大家以前好鍾意去嘅日式放題店御滿屋~原來她們搬咗地址重新開張仲有開張優惠我們食飽比錢那刻已覺得好抵已經約定過多2個月後大家再來大擦一餐今次我們點了放題套餐A已經有77品食物選擇之多當中重點一定是食刺身選擇也不少而且好新鮮食完2轉刺身已經覺得回了一半本🤭甜蝦、油甘魚、挪威三文魚、帶子、劍魚腩、赤貝、鮑片、角螺、北寄貝、泰式生蝦、希靈魚、阿根廷大赤蝦、蟹棒、八爪魚、御・泰の味冷鮑魚大家記得一定要食埋荃灣店限定的美食荃灣分店可以無限任食紐西蘭西冷牛扒不用加錢,免費自動升級的仲用鐵板上牛扒🥩,冬天食真係好正夠熱還有必定要試特飲吧的獨家特飲又靚又好打卡~不能錯過荃灣限定特飲👍🏻除了必試分店限定的食物之外御滿屋還有多款壽司、串燒、卷物、手卷、炸物、天婦羅、煮物等等卡卡推介必食回本食物有貴價海膽卷、矜貴瑤柱蟹黃粥及竹笙瑤柱蟹肉羹、養顏鮑汁燴花膠、燒羊鞍、蒜蓉燒生蠔、鹽燒海蝦牛舌、夠香脆芝麻雞翼及吉列炸蠔😋食飽飽當然不可以錯過荃灣店先有的Häagen-Dazs & MÖVENPICK &北海道8.0特濃牛乳軟雪糕不限量任食,果真大方的放題店我相信當日我
前排同卡佬到荃灣搵個識咗10年多的同學仔食午飯
約返大家以前好鍾意去嘅日式放題店御滿屋~
原來她們搬咗地址重新開張

選擇也不少而且好新鮮
食完2轉刺身已經覺得回了一半本🤭

大家記得一定要食埋荃灣店限定的美食
荃灣分店可以無限任食紐西蘭西冷牛扒
不用加錢,免費自動升級的
仲用鐵板上牛扒🥩,冬天食真係好正夠熱

還有必定要試特飲吧的獨家特飲
又靚又好打卡~不能錯過荃灣限定特飲👍🏻

除了必試分店限定的食物之外

不限量任食,果真大方的放題
我相信當日我們的食量已經回復到當年大胃王的稱號了

📍御滿屋日本料理
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
今日出荃灣搵朋友仔拜年前去食日式放題🥰呢間放題食物應有盡有好多款式任均選擇 好多食物都岩小朋友A餐77品兩小時任食,真係多款式同抵食,如想再多啲選擇 BCD餐揀,勁多元化😍自助區有沙律、八爪魚、螺肉、辣豬耳,鴨胸、蜆、東風螺⋯仲有小朋友至愛麥樂雞、薯角、薯條、餃子…甜品區 有泡芙、啫喱,布丁🍮曲奇🍪餅….雪糕🍦櫃有齊 Haagen Dazs、Dryers 同 Movenpick雪糕外,仲有大量雪條同 DIY 雪糕,款式多到真係不能盡錄😬飲品櫃超過廿款以上飲品 個飲品櫃大到呢😬放題以QR code 落單形式,有日本刺身、壽司、天婦羅、串燒、炸物、鍋物⋯款式多到難以用筆墨去形容😬呢餐放題真的大滿足💯🈵彤彤彤媽食到攬住個肚走🤭🤭御滿屋日本料理📍地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓☎️電話:3622 1388
今日出荃灣搵朋友仔拜年前去食日式放題🥰呢間放題食物應有盡有
好多款式任均選擇 好多食物都岩小朋友

A餐77品兩小時任食,真係多款式同抵
食,如想再多啲選擇 BCD餐揀,勁多元
化😍
自助區
甜品
有泡芙、啫喱,布丁🍮曲奇🍪餅….
雪糕🍦櫃
飲品櫃
超過廿款以上飲品 個飲品櫃大到呢😬
放題以QR code 落單形式,有日本刺身壽司、天婦羅、串燒、炸物、鍋物⋯款式多到難以用筆墨去形容😬

呢餐放題真的大滿足💯🈵彤彤彤媽食到攬住個肚走🤭🤭

御滿屋日本料理
📍地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
☎️電話:3622 1388
2024-02-18 170 浏览
荃灣區想食放題,有幾多間鋪頭真係5隻手指數得晒。今日同朋友係元荃古道行完山勁肚餓,就搭返小巴去荃灣食日式放題。御滿屋呢間放題食物種類都好多,質素都幾高,食完覺得好有驚喜。餐廳有自助區,自助區可以自己攞野飲、冷盤、炸物、同唔同嘅甜品。野飲方面最驚喜係啤酒、汽酒、梅酒、清酒都有得飲,真係少有放題做到。冷盤種類都好多,小食就好新鮮全部熱辣辣。甜品有雪糕、蛋糕、生果,最抵讚係有任食 Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer’s,勁開心。手機落單就有刺身、壽司、手卷、串燒、燒物、天婦羅、炸物、熟食。刺身同壽司款色好多,刺身我就比較喜歡三文魚、油甘魚、大赤蝦同帶子,好鮮甜。壽司得就喜歡鹽燒左口魚邊,勁香油脂味。手卷我就推薦海膽手卷,海膽勁新鮮。串燒同燒物方面牛舌同羊架啖啖肉,燒菠蘿又勁開胃,燒蠔同燒鰻魚都好正。炸物就有芝麻雞翼、炸生蠔,芝麻雞翼真係一嗚驚人,我地之後再加左兩次單。一品料理有羊腩煲、海皇粥、牛肉鍋、卜卜蜆鍋、鮑汁花膠等等,不過太飽我地淨係試左卜卜蜆鍋,其他唯有下次黎再試喇。連埋加一都係三百蚊幾一個人,有咁多野食,性價比好高。有機會會再去。

手機落單就有刺身壽司、手卷、串燒、燒物、天婦羅、炸物、熟食。刺身壽司款色好多,刺身我就比較喜歡三文魚、油甘魚、大赤蝦同帶子,好鮮甜。壽司得就喜歡鹽燒左口魚邊,勁香油脂味。手卷我就推薦海膽手卷,海膽勁新鮮。

2024-02-18
♨️滿屋日本料理荃灣大鴻輝10樓@manyajapanesetw ♥️一向少食放題既我今次呢間滿屋日本料理完全令我改觀,我哋揀咗A餐77品兩小時任食,真係多款色同抵食到冇朋友,如果想再多啲選擇仲有BCD餐揀,勁多元化任君選擇。自助區有沙律、八爪魚、螺肉、辣豬耳,鴨胸、蜆、東風螺⋯⋯仲有小朋友至愛炸雞、爆谷同薯條,行一round已經拎咗好多嘢返嚟食亦有飲品區甜品區同雪糕雪條真係多到唔知揀乜好快快脆QR code落單,有日本刺身、壽司、天婦羅、串燒、炸物、鍋物⋯⋯當中大蝦刺身好新鮮勁好食,我encore咗好多次,羊扒超正唔羶,炸蠔我都好喜歡原來今日冇榴槤球真係有啲失望,不過其他款式實在已經可以填補我心靈嘅空虛總括嚟講上菜同收碟速度快,沒漏單情形,一於決定下次同家人再嚟一次品嚐咁抵食又優質嘅日本放題食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoo
♨️滿屋日本料理
荃灣大鴻輝10樓
@manyajapanesetw

亦有飲品區甜品區同雪糕雪條真係多到唔知揀乜好
快快脆QR code落單,有日本刺身壽司、天婦羅、串燒、炸物、鍋物⋯⋯當中大蝦刺身好新鮮勁好食,我encore咗好多次,羊扒超正唔羶,炸蠔我都好喜歡

食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #foodiegram #foodielife #食在荃灣 #荃灣美食 #tsuenwanfood #日式料理 #刺身壽司任食 #好抵食 #荃灣日式放題 #日式料理放題 #日式料理任您挑選 #大鴻輝
2024-02-18 67 浏览
襯新年食到家肥屋潤, 同屋企人去咗食御滿屋日本料理 最近荃灣開咗新店, 就係試下喇,💕 估唔到呢度有我最愛嘅榴槤😚放題呀,小朋友 有至愛嘅章魚小丸子 、 壽司 、烏冬、 甜品蛋糕雪糕 御滿屋日本料理任食任飲 ,❇️免費升級 (烤) 榴槤任食、刺身種類有很多,三文魚、吞拿魚、八爪魚 、榮螺 、 甜蝦、 元貝等,有酒店吸水準 ,性價比高, 十分抵食💜!💞QR Code點餐 ,食物很快上枱 ,店員服務週到 ,還有我至愛嘅海膽手捲及其他創作壽司及軍艦等。💞🎉串燒經燒物、一品料理、天婦羅、炸物 應有盡有種類繁多 我哋叫咗 西京燒 串燒雞翼串燒蝦 炸芝士年糕等💞禦滿屋有燒蠔, 蠔好大隻, 仲有花膠、鮑魚、薑蔥蟹💞自助任取飲品 :有四個大飲品櫃、另外還有清酒、白酒、紅酒、咖啡茶類飲品炸物: 薯角、麥樂雞、薯條前菜沙律: 沙律菜、中華沙律、味付螺肉、八爪魚、麻辣帶子裙邊、泡菜甜品: 蛋糕、布甸、雪糕 ( Häagen-Dazs 、MÖVENPICK)

💞禦滿屋有燒蠔, 蠔好大隻, 仲有花膠、鮑魚、薑蔥蟹

💞自助任取

炸物: 薯角、麥樂雞、薯條

• 薑蔥蟹
  • 海膽手捲
  • 燒蠔
  • 西京燒
2024-02-17 70 浏览
新年食返一餐好嘅,最好選擇就係食放題,一個價錢,可以食到多款不同美食,非常之抵呀。今日同屋企人去到荃灣呢間滿屋到食放題,質素都幾高👍🏻刺身係放題必點食品,佢哋都有好多款選擇,而且件件都切得好厚,好鮮味。佢個蝦刺身都出色,大大隻蝦,好鮮甜呀😍元貝刺身都好大粒,真係好抵食👍🏻壽司方便都有好多選擇,令我印象最深刻嘅係海胆手卷,佢哋個海胆好靚,一入口有淡淡的海水味,令海胆嘅鮮味更加特出😊卜卜蜆鍋隻隻蜆都大大隻,啖啖肉,加上蒜頭調味,令上湯更清甜。重有多選食物不能盡錄,例如燒生蠔、天婦羅、上湯花膠、牛肉鍋等等,全部都好好味。飲品方面,都有好多種選擇提供,更有熱嘅清酒提供,正呀🍶大家新年都可以去食返餐好嘅,慰勞一下自己👍🏻

今日同屋企人去到荃灣呢間滿屋到食放題,質素都幾高👍🏻

刺身放題必點食品,佢哋都有好多款選擇,而且件件都切得好厚,好鮮味。佢個蝦刺身都出色,大大隻蝦,好鮮甜呀😍元貝刺身都好大粒,真係好抵食👍🏻

飲品方面,都有好多種選擇提供,更有熱嘅清酒提供,正呀🍶

大家新年都可以去食返餐好嘅,慰勞一下自己👍🏻
2024-02-17 33 浏览
上星期同老公去左荃灣御滿屋食放題。御滿屋掛滿晒燈籠,好有新年氣氛啊!而我揀左A餐經典77品,2小時任飲任食晚市最平$248起,食物種類多,連燒榴槤都有!而質素唔錯,好抵食!仲可以加錢升級至蟹腳/拖羅/魚子醬/海膽任食!用QR code落單好方便!刺身有: 帶子、油甘魚、螺肉、赤貝、三文魚,好新鮮!而多款壽司赤蝦、三文魚都唔錯,海膽手卷好好食!炸物方面必食吉列蠔,外層香脆,肉質鮮嫰! 另外仲食鹽燒雞翼、牛舌芯、好大隻海蝦、⻄京比目魚、鹽燒牛舌、羊腩煲、蒲燒鰻魚、燒紐⻄蘭羊鞍、燒菠蘿都係推介! 如果鐘意食榴槤,有原味同燒烤榴槤,而我就推介燒烤榴槤!香氣更加濃郁,並且果肉變得更加柔軟和甜美! 酒精亦有多款選擇,果酒、清酒、梅酒、紅酒、啤酒勁多選擇!另外自助區少有地有手調特飲!最後緊係食甜品啦!勁多選擇!甜品櫃有布甸、蛋糕仔,仲有千層蛋糕切餅、拿破崙。仲有甜筒、dreyer's 、haagen-dazs、movenpick。 御滿屋真係好抵食,下次再黎先!御滿屋日本料理 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
上星期同老公去左荃灣御滿屋食放題
御滿屋掛滿晒燈籠,好有新年氣氛啊!
仲可以加錢升級至蟹腳/拖羅/魚子醬/海膽任食!
用QR code落單好方便!
刺身有: 帶子、油甘魚、螺肉、赤貝、三文魚,好新鮮!
而多款壽司赤蝦、三文魚都唔錯,海膽手卷好好食!
炸物方面必食吉列蠔,外層香脆,肉質鮮嫰!

酒精亦有多款選擇,
果酒、清酒、梅酒、紅酒、啤酒勁多選擇!
另外自助區少有地有手調特飲!
最後緊係食甜品啦!勁多選擇!

御滿屋真係好抵食,下次再黎先!

御滿屋日本料理

2024-02-17 29 浏览
餐廳位於荃灣市中心的大鴻輝樓上,以其新鮮的食材和多樣化的選擇而聞名。當進入餐廳時,首先會被寬敞明亮的環境所吸引。餐廳內的裝飾比上次來變更了,更加簡潔而現代,讓人感到舒適和放鬆。這家餐廳的放題選擇非常豐富,包括冷盤、壽司、刺身、炸物、燒烤和熱炒等等。每道菜品都使用最優質的食材製作,無論是新鮮的海鮮還是嫩滑的牛肉,都能滿足你的味蕾。這邊有一整排冷飲櫃和熱飲機,還有少不了雪糕及雪條櫃,全都任飲任食,小孩子的最愛。餐廳有不同的套餐,根據提供不同的食材來定價,豐儉由人。這次帶了小朋友,便點選了A餐,食物種類經濟實惠。熟食點了好幾款,好像雞翼有2款(芝麻及原味),便翻點了好幾次,味道不錯。小女兒最近愛上吃蟹子,蟹子軍艦滿滿的鋪在壽司卷內,每一口咬下也非常滿足,還有燒菠蘿,牛肉烏冬,牛油粟米和炒牛肉粒也不錯。大人點的薑葱炒蟹,清酒煮辣蜆,盬燒蝦等也味道很好。最喜歡放題就是,所有食物是一件一粒一隻一份的上碟,吃多少,點多少,每人口味也照顧上之外,也不會浪費食物。這次不論大人及小朋友也吃得非常滿足。

這家餐廳的放題選擇非常豐富,包括冷盤、壽司刺身、炸物、燒烤和熱炒等等。

大人點的薑葱炒蟹,清酒煮辣蜆,盬燒蝦等也味道很好。

2024-02-09
2024-02-15 77 浏览
御滿屋日本料理終於嚟到荃灣啦🥳呢間日本放題出名多野食又性價比高👍🏻食物種類好多✨經典壽司、經典火炙壽司、經典創作精選、經典手卷、經典軍艦、經典卷物、經典串燒、經典鐵板、經典燒物、經典一品料理、經典廚師推介、經典天婦羅、經典炸物等等。。。仲有日本清酒梅酒,大量唔同種類嘅飲品都係任飲,生果甜品雪糕雪條任食。而且上菜速度非常快,食物嘅味道又好好; 最緊要價錢非常優惠,所以長期都滿座,所以有興趣嘅朋友一定要預早做booking呀😃
御滿屋日本料理終於嚟到荃灣啦🥳

呢間日本放題出名多野食又性價比高👍🏻
食物種類好多
經典天婦羅、經典炸物等等。。。

2024-02-04
2024-02-14 178 浏览
今天在荃灣食放題,就揀左位於大鴻輝10樓的御滿屋平日來到都人山人海,全場爆滿,非常受歡迎幸好好快安排到入座行入餐廳經過自助區,有幾十款冷盤和沙津以及不同飲料任君選擇,非常吸引。點菜是用QR code,快捷方便~~刺身有十多款選擇,一大盤上枱很鮮豔而且刺身新鮮,非常厚身原隻鮑魚吃起來有口感夠彈性,值得encore...壽司和手卷選擇非常豐富,size細少飯量不多用料也新鮮,可以試多幾款海膽手卷絕對是一大亮點,海膽鮮甜的味道令人想吃完再吃~~熱食選了花膠,花膠大大塊吃起來非常juicy夠淋,軟滑黏口令人感受到豐富的膠原蛋白~~燒物和天婦羅也非常吸引,上到枱保持熱辣辣個人推薦燒鰻魚和雞軟骨串,鰻魚肉質嫩滑雞軟骨炸至酥脆,口感絕佳~~另外,燒蠔和燒菠蘿也值得一試燒蠔配上少許蒜和辣椒,吃起來非常惹味而燒菠蘿的清新甜味剛好中和一下,是個絕配的組合...自助區甜品有數十款選擇,雪糕都有好幾款~~總括之言,餐廳環境不錯,坐得舒服,放題食品選擇多樣材料新鮮,味道美味,是一個性價比極高的放題餐廳選擇難怪平日也全場爆滿,值得一試~~..❤️💛🧡
今天在荃灣食放題,就揀左位於大鴻輝10樓的御滿屋
平日來到都人山人海,全場爆滿,非常受歡迎
幸好好快安排到入座行入餐廳經過自助區,有幾十款冷盤和沙津

刺身有十多款選擇,一大盤上枱很鮮豔
而且刺身新鮮,非常厚身
原隻鮑魚吃起來有口感夠彈性,值得encore...

壽司和手卷選擇非常豐富,size細少飯量不多
用料也新鮮,可以試多幾款
海膽手卷絕對是一大亮點,海膽鮮甜的味道令人想吃完再吃~~

熱食選了花膠,花膠大大塊
吃起來非常juicy夠淋,軟滑黏口
令人感受到豐富的膠原蛋白~~

燒物和天婦羅也非常吸引,上到枱保持熱辣辣
個人推薦燒鰻魚和雞軟骨串,鰻魚肉質嫩滑
雞軟骨炸至酥脆,口感絕佳~~
另外,燒蠔和燒菠蘿也值得一試
燒蠔配上少許蒜和辣椒,吃起來非常惹味
而燒菠蘿的清新甜味剛好中和一下,是個絕配的組合...
自助區甜品有數十款選擇,雪糕都有好幾款~~

總括之言,餐廳環境不錯,坐得舒服,放題食品選擇多樣
材料新鮮,味道美味,是一個性價比極高的放題餐廳選擇
難怪平日也全場爆滿,值得一試~~
❤️💛🧡
2024-02-01