2025-03-31
早排腸胃唔舒服,朋友車我去河畔花園幾十年歷史嘅強記食雞粥,我記得好細個時有食過,而家裝修靚左好多,店員都好熱情,服務唔錯,有啲驚喜😂本身我話要食清淡啲淨係食粥,但見到張點心紙好吸引又忍唔到口😂雞粥(小窩) $78依個雞粥唔知係咪隱藏menu嚟,搵勻成個餐牌都搵唔到😂,店員姐姐幫我哋揸主意要左個小窩,份量其實一啲都唔細,有成六七碗,雞嘅份量都好多,但就比較嚡😅乳鴿 $68/隻嚟到食雞粥冇理由唔叫埋乳鴿𠺢,有啲瘦,冇乜肉食,但都算幾香口的。菲林黑芝麻卷 $31.8賣相好靚,油潤有光澤,仲有好多芝麻喺面,雙重芝麻香味🤩黑芝麻熊仔包 $29.8依排真係好興熊貓,依個黑芝麻熊仔包好可愛,裡面有流心嘅芝麻,好味道😋雖然天公不造美,但食完點心去左賞花,一樣好靚😍評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺強記乳鴿1983沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下11-16號舖📍沙田圍港鐵站C出口10分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #沙田 #Shatin #河畔花園 #飲茶 #點心 #雞粥 #乳鴿
雞粥(小窩) $78
乳鴿 $68/隻
菲林黑芝麻卷 $31.8
賣相好靚,油潤有光澤,仲有好多芝麻喺面,雙重芝麻香味🤩
黑芝麻熊仔包 $29.8
雖然天公不造美,但食完點心去左賞花,一樣好靚😍
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺
強記乳鴿1983
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下11-16號舖
📍沙田圍港鐵站C出口10分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #沙田 #Shatin #河畔花園 #飲茶 #點心 #雞粥 #乳鴿 #強記乳鴿1983