2025-08-08
已經唔知食咗幾多次,每次都覺得好滿足,完全唔膩。佢哋主打嘅仙草系列同酒釀桂花芋圓,真係有種令人一試難忘嘅魔力。特色仙草配:清涼解暑,口感一流佢嘅仙草唔單止清爽滑溜,仲帶有淡淡草本香,食落唔會有苦味,反而好順口。配料方面,芋圓同地瓜圓真係做得好出色——煙靭得嚟唔會太硬,咬落有彈性,口感層次分明。甜度方面控制得好好,唔會太甜,啱晒香港人鍾意嘅清甜口味。夏天食一碗,真係即刻降溫,心情都好晒。酒釀桂花配芋圓:香氣撲鼻,味道平衡呢款甜品係我每次去都一定會叫嘅!酒釀本身帶有微微酒香,配埋桂花嘅清香,兩者融合得恰到好處,唔會搶味,反而互相提升。桂花香唔係嗰種人工味,而係自然淡雅,食落有種走香嘅感覺,好似喺花園入面慢慢品味。再加埋芋圓,煙靭口感令整碗甜品更有層次,甜而不膩,真係令人回味。整體感受:用心製作,值得一試再試康瑞甜品唔止味道好,連擺盤都好靚,啱晒打卡。店員服務親切,環境乾淨舒服,無論係自己一個去食,定係同朋友一齊去,都好適合。如果你鍾意食甜品,又唔想太甜太膩,康瑞甜品絕對係你嘅不二之選。仙草系列清涼解暑,酒釀桂花芋圓香氣撲鼻,每一口都食得出誠意。真心推介畀大家,有機會一定要試!
特色仙草配:清涼解暑,口感一流
酒釀桂花配芋圓:香氣撲鼻,味道平衡
整體感受:用心製作,值得一試再試