2021-11-19
今晚 一行十人去了新店小二食晚餐! 原來之前在北角渣華道街市舊舖現在是新舖~ 入到去 環境寬敞雖然坐圓櫈,但係後有擠迫的感覺!首先我們叫咗啤酒及一個蒜茸茄子凍食, 啤酒一來原來用懷舊碗盛載,十分傳統及有特色 !第一味上檯嘅係台式鹽酥雞/草茹,好好味! 店舖職員仲好有心每樣餸都介紹佢背後嘅煮法味道豐富及有特色不得不提既係店舖的洗手間 , 雖然得一個 但我食過咁多食店之中佢真係最有heart嘅一個洗手間, 唔係佢裝修的豪華而係佢地洗手間提供的廁紙是我在家使用的厚身柔軟印花廁紙!感覺良好及乾淨! 店主更提示大家使用洗手間後記得取回手機,勿遺漏! 期待下次再同朋友 食店小二1) 雞蛋油炸鬼焗魚腸( 沒有腥味及苦味)2) 薑蔥生蠔煲3) 七味豆腐( 熱辣辣外皮十分香脆惹味)4) 黃金鮮魷( 好有香噴噴蛋黃味)5) 混醬芥蘭煲6) 炸大腸配菠蘿7) 奄仔蟹荷葉飯8) 陳皮狗仔鴨9)薑蔥爆魚卜 (份量多爽脆)10)魚湯粉絲浸菜心
1) 雞蛋油炸鬼焗魚腸( 沒有腥味及苦味)
2) 薑蔥生蠔煲
3) 七味豆腐( 熱辣辣外皮十分香脆惹味)
4) 黃金鮮魷( 好有香噴噴蛋黃味)
5) 混醬芥蘭煲
6) 炸大腸配菠蘿
7) 奄仔蟹荷葉飯
8) 陳皮狗仔鴨
9)薑蔥爆魚卜 (份量多爽脆)
10)魚湯粉絲浸菜心