2020-07-28 0 浏览
久仰大名左帝苑嘅蛋糕好耐 特别系佢地的拿破仑蛋糕🎂同蝴蝶酥 🥨今次小编就衬着屋企人生日🥳拣左佢最出名的芒果拿破仑 当日到店拎蛋糕的时候 已经有劲多人买蛋糕 目测厨柜有成20-30个已经预订左的😱芒果拿破仑 所以建议提早预订比较好 ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ ⁣⁣1. 芒果拿破仑蛋糕🥭🎂 ($398/lb) ⁣⁣⁣唔好睇佢的的骰骰 拎上手都几重好有份量🤲🏻 卖相比起其他饼店相对无咁靓 但食落个惊喜度即刻UP 🔝蛋糕里面的酥皮好crunchy 😋切落去已经feel 到好松脆 里面的吉士充满着蛋香同云呢拿味 同埋有好多芒果🥭粒 食落唔太甜 夹埋面头芒果片一齐食完全唔会觉得腻 而且口感好有层次 屋企人非常锺意❤️值得推介💯 就算雪咗一日再食酥皮都仲系脆 完全冇得输👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ ⁣⁣2. 原味蝴蝶酥🥨 ($168/200g) ⁣同样都系好松脆 咬落好有牛油香味😍 面头搽咗糖浆 甜甜地但一啲都唔腻 另外仲有其他口味可以提供选择 屋企人只系用两日时间已经清晒😂 ⁣⁣⁣⁣真系会食到停唔到口🤭

1. 芒果拿破仑蛋糕🥭🎂 ($398/lb) ⁣⁣⁣

2. 原味蝴蝶酥🥨 ($168/200g) ⁣
庆祝纪念
2020-07-12 271 浏览
於网上预订超级方便🙈但需提早两日·蛋糕中间以酥皮和吉士相隔酥皮口感松脆吉士香滑当中有云呢拿籽的香而且芒果超乎意料的鲜甜🥭相当有层次的一个蛋糕🎂一次过吃了4分1个也不觉得腻😋·被它的咖啡豆外形吸引了😛第一口吃下去便有浓郁的咖啡味☕️再来慢慢带出朱古力的甜🍫而最底的朱古力脆脆比较偏甜但口感极佳少少的金箔更显高贵🤓·虽然上网预订十分方便但取蛋糕的时候问了一下店员饼店逢星期一至四凭指定信用卡都会有88折优惠
於网上预订超级方便🙈
但需提早两日

蛋糕中间以酥皮和吉士相隔
酥皮口感松脆
吉士香滑当中有云呢拿籽的香
而且芒果超乎意料的鲜甜🥭
相当有层次的一个蛋糕🎂
一次过吃了4分1个也不觉得腻😋
Coffee  &  Chocolate  Mousse  Cake

被它的咖啡豆外形吸引了😛
2020-07-11
庆祝纪念
  • Mango Napoleon
2020-07-07 288 浏览
性价比指数: 🌕🌕🌑🌑🌑好味指数:🌕🌕🌕🌑🌑.对Tiramisu情有独锺,咁岩经过见到又忍唔住买黎食😛!本身俾多10%service charge系店外果两张枱仔堂食,但地方细细,有个叔叔极大声讲野嘈到耳都鸣,仲要咳痰添😨最後店员退返钱(service charge)俾我地,去左公园坐系度食😂✨.-.✦Tiramisu $52如果堂食要+10% Service Charge.-✧ Tiramisu中规中矩,咖啡味适中唔会过苦,但渴望芝士味可以更浓,略贵❖评份:🌕🌕🌕🌑🌑
性价比指数: 🌕🌕🌑🌑🌑
好味指数:🌕🌕🌕🌑🌑
✦Tiramisu $52
如果堂食要+10% Service Charge
✧ Tiramisu
中规中矩,咖啡味适中唔会过苦,但渴望芝士味可以更浓,略贵
❖评份:🌕🌕🌕🌑🌑

2020-06-24 577 浏览
话说前日公司食左件芒果拿破仑,觉得好好味,於是今日就屎忽痕上网搵下香港有边间啲拿破仑出名,今日先去帝苑酒店酒店饼店包装当然唔错。好有心机三件cream horn,一件什果拿破仑,整多杯芝士蛋糕拿破仑我比较少食,个标准系点我唔多识,但系咪个酥皮唔够多层呢?但酥脆同香牛油味嘅个忌廉我觉得多左啲,什果唔够多,士多啤梨酸呀,蓝莓都冇咩味Cream horn够松软,入面都系拿破仑只忌廉,都系啦,士多啤梨酸,个红莓可以其实食一件都饱哂呢个似咖啡芝士蛋糕,够浓味,好软滑

酒店饼店包装当然唔错。好有心机

三件cream horn,一件什果拿破仑,整多杯芝士蛋糕

个忌廉我觉得多左啲,什果唔够多,士多啤梨酸呀,蓝莓都冇咩味

其实食一件都饱哂

呢个似咖啡芝士蛋糕,够浓味,好软滑

2020-06-24
2020-06-19 440 浏览
好可爱的一个蛋糕是在下喜欢的豹纹正正方方给人规规矩矩的感觉正合在下的性格今天到手了前天临急临忙订下的蛋糕由於在下有高科技障碍在网上尝试了几次都没疽点进展最後还是不能懒惰地出门去顾客服务态度真的好好洒店就是不一样希望所有的地方不管是星级洒店还是普通菜记也好都能有这种让人心感舒适的服务这样。。一切都会更好在下选上的这蛋糕除了外面用了在下喜欢的野性豹纹外味道也是在下也偏好喜欢的一种坚果味略带甜味有一层质地像纸般略甘苦的棕色外皮这些香浓的诱惑不管是配在咖啡 蛋糕 朱古力 或是其他食物 都能在相互影响之下发辉出潜在的味道榛子碎和淡淡清甜的蛋糕当然也不赖这一次真的不让在下和牛一朋友失望另外还有朋友说很喜欢这里的拿破仑一定要再光顾呢相信一定不会失望❤
好可爱的一个蛋糕

顾客服务态度真的好好
洒店就是不一样
希望所有的地方不管是星级洒店还是普通菜记也好
都能有这种让人心感舒适的服务
这样。。一切都会更好

在下选上的这蛋糕

一定要再光顾呢
相信一定不会失望❤
2020-06-19
2020-05-06 1631 浏览
猪师奶同朋友今日higj tea拣左衣间饼店食cake,中意佢叫一件都得(真系太细食完全食唔到三层tea set),而且款式好多^_^有选择困难要小心^_^我地叫左一件青苹果蛋糕,一件芒果拿破仑,衣度既芒果拿破仑好多人推介,一定要试下青苹果蛋糕卖相好靓,真系成个青苹果咁,味道唔错芒果拿破仑既酥皮做得好脆,吉士甜度刚好,芒果亦都好甜,食完系好有饱足感,仲叫左壶茶,两者好搭,唔惊系咁食甜野好济,好岩high tea

青苹果蛋糕卖相好靓,真系成个青苹果咁,味道唔错

2020-05-05 1219 浏览
帝苑酒店的饼房孕育着如Tony Wong及Louie Ma(虽然他的Meltyplace暂时休业)等能自立门户, 独当一面的糕点师傅, 她有着不少的经典糕点, 如蝴蝶酥及玫瑰蛋糕, 而当中最吸引我的就是鲜果拿破仑, 原因是它的内外兼备. 外的当然是它的千层酥皮, 层次分明而且香脆非常, 浓烈的牛油香配上上面依然Juicy的鲜果, 味道对比十足, 比起Belon的法式精致, 它的大开大合, 令任何年龄的食客也能有喜爱之情. 内就是指它里面的吉士酱, 除了充满蛋香甜味外, 它的质感有如布甸般挺身而实在, 再加上在Online Store以七五折的Gift Card购卖, 在满足口腹之余也能保全自己的荷包, 作为生日蛋糕, 实在冇得输.
2020-05-02 911 浏览
RN 话想带我试佢觉得好好味既蝴蝶酥就系帝苑酒店既FINE FOODS铁盒设计得体大方250g / 30块卖 $188打开铁盒之後即刻闻到香浓既牛油酥味蝴蝶酥颜色均衡地金黄每一块都整齐排列好试左一块松脆香口厚度适中咬落酥皮结实唔会碎到成口都系牛油味既程度岩岩好唔油腻加上一份唔假又淡淡地既甜味色香味俱全虽然价钱比起其他舖头黎讲算系贵但系绝对一份钱一份货
RN 话想带我试佢觉得好好味既蝴蝶酥
虽然价钱比起其他舖头黎讲算系贵
但系绝对一份钱一份货
  • 蝴蝶酥
2020-04-05 1433 浏览
📍帝苑轩 Royal garden hotel感谢朋友让我有口福可以吃到这家饭店的蝴蝶酥~查了一下算不便宜的价钱,毕竟是5*饭店的出品。.🔸杂锦蝴蝶酥🦋(200g)有巧克力、原味、芝麻及宇治抹茶,原味很香口松化,芝麻的也很不错,抹茶味虽然是用宇治出品,可惜个人对抹茶一向比较... 无爱不过这罐最好吃必须点巧克力!有一点点巧克力的颗粒在上面,然後整个🍫超级超级浓郁,我会想回购它单一口味的礼合~..但最贵是巧克力口味,要$268💸.💲Hkd198🏡香港尖沙咀东麽地道69号帝苑酒店🕓11:00 - 20:00
📍帝苑轩 Royal garden hotel
🔸杂锦蝴蝶酥🦋(200g)

..但最贵是巧克力口味,要$268💸
💲Hkd198
🏡香港尖沙咀东麽地道69号帝苑酒店
🕓11:00 - 20:00
2020-03-31 1471 浏览
🍰🥭近期士气低落,都系受到社会环境影响,即刻走去买个高质嘅甜品提一提升心情😌。饼店其实都有好多款式嘅蛋糕🎂,但任何款式都唔会够呢一款咁有人气🔥,基本上想确保买到请紧记预订,咁就万无一失💪🏿••••••••••••••••••••••••••••••🍰芒果拿破仑蛋糕🥭💬上面铺满香甜芒果,外皮酥脆可口,内里吉士酱香滑,与薄脆酥皮层层交替,口感非常非常美味,甜而不腻实在可以食唔停口🤤🤤🤤
🍰🥭
🍰芒果拿破仑蛋糕🥭
2020-03-23 852 浏览
妹猪仔好锺意食蝴蝶酥咖😋~於是今年就买咗返屋企当贺年小食,同屋企人开心些牙😆!.🔸 (HK$278)一开盖已经闻到好香嘅朱古力味。蝴蝶酥十分酥脆,由於有好多朱古力粒喺入面🍫,蝴碟酥食起上嚟朱古力味非常浓郁👍🏻,令人食完一块想再接一块。.🔸 (HK$198)另外仲买咗嚟送礼😚,包括4种口味,分别系:原味、芝麻、宇治抹茶、朱古力。相信味道都唔错,咩口味都有啲,送礼啱晒😌!
妹猪仔好锺意食蝴蝶酥咖😋~於是今年就买咗[朱古力蝴蝶酥]返屋企当贺年小食,同屋企人开心些牙😆!
朱古力蝴蝶酥

🔸[朱古力蝴蝶酥] (HK$278)
朱古力蝴蝶酥

🔸[杂锦蝴蝶酥] (HK$198)
另外仲买咗[杂锦蝴蝶酥]嚟送礼😚,包括4种口味,分别系:原味、芝麻、宇治抹茶、朱古力。相信味道都唔错,咩口味都有啲,送礼啱晒😌!
2020-03-22 842 浏览
帝苑酒店啲蛋糕不嬲都出名,但系我就未试过。今次终於有机会试一次啦!今次买咗三件蛋糕,第一件系士多啤梨忌廉蛋糕,佢嘅蛋糕系海绵蛋糕嚟嘅,中间都夹住好多粒士多啤梨,食落去嗰啲忌廉唔会太甜,而且忌廉嘅份量都唔会太多,士多啤梨食我都觉得非常新鲜,唔会上面铺左一层防腐嘅啫喱。第二件就系朱古力蛋糕,佢入面仲有啲脆脆嘅,个朱古力系70%浓度,本身以为会好苦但原来都OK喎,不过如果呢个蛋糕系一磅装可能会有少少甜到漏嘅感觉,所以一件件非常适合!上面仲有三块朱古力牌,本身以为唔食得、要攞返出嚟,但原来唔使最後一件就系拿破仑,听讲佢嘅拿破仑蛋糕都系非常出名。我尝试用一口咬晒咁多层,啲馅多到吱晒出嚟!呢个甜而不漏,中间嘅吉士酱都好好食!考虑下次有人生日买返个一磅装蛋糕!

考虑下次有人生日买返个一磅装蛋糕!
2020-03-21
  • 芒果拿破仑
2020-02-18 1169 浏览
今日终於试到闻名已久嘅帝苑蝴蝶酥🤗一盒有几种唔同嘅味,包括有原味、朱古力、芝麻、黑松露。盒嘅包装好高雅,每种味大概3-4块。初时担心放喺铁盒嘅蝴蝶酥,会比较林,冇新鲜焗起咁好食,但一咬落去,好松化,又唔会太油腻,系我食过比较好食嘅蝴蝶酥,原味有啲甜甜地,黑芝麻就比较有咬口,黑松露好香,但系有少少过咸,朱古力味就比较啱我胃口啦,可能我最锺意食朱古力啦😂独食难肥,下次可以买一大盒同朋友分享,或者送礼,都几适合,希望佢有全盒都系朱古力味,咁就最好啦😝

杂锦蝴蝶酥
杂锦蝴蝶酥
  • 蝴蝶酥
2019-12-28 1832 浏览
笔者我本身唔系一个十分之喜欢食甜品嘅人,但系今日有缘经过呢间帝苑饼店,见到佢嘅拿破仑蛋糕造型精致,於是都忍唔住买返一件黎试吓啦。呢件蛋糕层次丰富、口感特别,完全颠覆左我对甜品嘅认知!
2019-12-16 2117 浏览
帝苑饼店既拿破仑蛋糕一直都享负盛名永无失望今次就拣咗芒果拿破仑无好浮夸嘅装饰,都无好呃like既外表就系简简单单咁四四方方,实而不华面头铺满晒芒果,再加左少少蓝莓同朱古力做点啜望见都好想食功力唔太够,切到有少少打风咁🥺😂不过好彩都叫勉勉强强企到系身有返个蛋糕形讲返个蛋糕先,一层吉士酱,一层酥皮,再加埋芒果馅,一层一层咁叠上去吉士酱好香好滑虽然芒果有少少酸,但都尚可接受,比起浸过糖水既芒果,依啲真芒果味仲好食酸甜两边平衡返,再加埋松脆既酥皮,依个拿破仑无论味道定口感都一流
帝苑饼店既拿破仑蛋糕一直都享负盛名
永无失望
今次就拣咗芒果拿破仑
无好浮夸嘅装饰,都无好呃like既外表
就系简简单单咁四四方方,实而不华
面头铺满晒芒果,再加左少少蓝莓同朱古力做点啜
望见都好想食

吉士酱好香好滑