餐厅: 帝乐 - 德国餐厅
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-10-09 1090 浏览
赤柱一向比人都系休闲啲好地方,环境清幽,晚上黎到美利楼嘅德国餐厅,更系一流的享受!先有服务态度好好嘅待应主动建议,我地可以坐室外,当日吹住海风,望海睇日落,确系好写意!食物质素非常好,猪手的皮烤得好香脆,十分推荐热情果饮品,好好饮
纪念日
2019-10-02 947 浏览
逃避现实生活!入赤柱食个午餐之选⋯🍽早啲去不是太多人!如果是下午两点半,就好多人了⋯(走时外面排晒人)秋天有凉风吹来🍁🍂,坐外面睇住海食很爽而且天气很好☀️,睇住🛥拍岸人们出海⋯加HKD30饮品任饮🍹☕️🍵热食有传说中大热德国猪手烧🍖、烧德国肠、🍆、还有炸物都好味冷盘有沙津同🦐🐚(美中不足是没有豉油)甜品🍮都唔错,品种都算多,有芝士批、🍨🍰🍮🥧🧁🍪⋯可惜我食唔落⋯唔能够全都试晒!
逃避现实生活!
入赤柱食个午餐之选⋯🍽

早啲去不是太多人!
如果是下午两点半,就好多人了⋯
(走时外面排晒人)

秋天有凉风吹来🍁🍂,坐外面睇住海食很爽

而且天气很好☀️,睇住🛥拍岸人们出海⋯
加HKD30饮品任饮🍹☕️🍵

热食有传说中大热德国猪手烧🍖、烧德国肠
、🍆、还有炸物都好味

冷盘有沙津同🦐🐚(美中不足是没有豉油)

甜品🍮都唔错,品种都算多,
有芝士批、🍨🍰🍮🥧🧁🍪⋯
可惜我食唔落⋯唔能够全都试晒!
2019-10-01
  • 德国猪手
2019-08-15 2110 浏览
今次星期六嚟到呢间德国餐厅食下午茶自助餐,佢由2:30开始,食物种类虽然唔系好多,但有佢嘅招牌食物猪手,即场会有厨师切俾你,味道都算唔错,平时如果食要叫一只一定食唔晒,系自助餐食就可以食少少,又食下其他嘢,佢在场都有啲烧烤嘅食物,都系有厨师场烧给俾你,厨师仲好热心介绍有啲乜嘢好好食,仲介绍咗个烧火腿肉俾我哋食添,味道都唔错㗎。甜品类别款式虽然唔系好多,但都仲有雪糕食,不过味道就只有一款选择,我咁好彩今次食到红豆味,红豆味嘅雪糕真系好好味。好锺意呢度嘅环境,就算坐喺户外都唔会太热,可以望住过海一路食,几写意。
2019-08-03 1596 浏览
同朋友庆祝生日,朋友锺意食猪手,一心都谂住入黎赤柱行下,黎到位於美利楼既帝乐餐厅,我地大约2点就到餐厅,由於闲日,餐厅唔算多人,可以拣位坐,有靓境当然要坐室外啦一心谂住食下猪手饮杯野,侍应话仲有Semi buffet,所以就食左少少沙律,餐汤及面包,意粉Mango Delight🍹Sangria🍷脆皮烧猪腿🍗~原只上台,侍应再帮我地切开皮炸到卡卡脆,侍应切开时仲嚓嚓声猪手肉好厚,肉质仲好Juice火焰雪山杏仁芭菲配鲜果~好味,唔太甜又有酒香味侍应会淋上威士忌,之後点火🔥,因为室外太大风,所以爉烛点完都系熄左侍应好有耐性帮我地点左火几次

Mango Delight🍹
Sangria🍷

脆皮烧猪腿🍗~原只上台,侍应再帮我地切开
皮炸到卡卡脆,侍应切开时仲嚓嚓声
猪手肉好厚,肉质仲好Juice

火焰雪山杏仁芭菲配鲜果~好味,唔太甜又有酒香味
侍应好有耐性帮我地点左火几次

2019-07-25
2019-07-17 1200 浏览
Started to not liking the feel that I pour in a lot of food into the stomach in 'All You Can Eat' sections, but going to good sessions, I will say yes yes yes!With extensive variety, you can definitely have different food in your dishes every time, but definitely get pork knuckle in every dish ahahahaaa they are just too good to be missed in each dishThey have got freshly grilled vegetables, sausages, scallops and pork knucklesLoved it!All You Can EatAround $300 per head📍Stanley
Loved it!

All You Can Eat

Around $300 per head

📍Stanley
2019-07-16 590 浏览
水准比以前差了。食物和服务也维持不到旧有水平,变成一间普通的西餐厅。尤其可能因为服务生人数少,回应较慢。餐厅参加了open rice的推广,但餐厅人员对此内容及操作陌生,虽然几经覆核,最後还是在我自己核对单时发现重覆收费。家人及自己也认为这水准,不值此收费。加上现场音乐不但没有增添气氛,反而令人觉得噪吵。还有我们坐位置的角落满布灰尘,有点呕心。Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the di
Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the dinner. Live music is noisy and the performance is not good. Place is not clean enough, a thick layer of dust is around the corner near my table.
2019-07-05
用餐优惠
优惠券
2019-06-20 1418 浏览
放假去左赤柱玩, 见到美利楼入面有间德国野, 即时冲入去食只烧猪手! 咁岩德国咸猪手有7折❤最大特色系佢地跟足传统, 会原只上台, 或者可以响你面前切开, 非常吸引。脆皮猪手肉够厚, 味道略咸, 个脆皮卜卜脆, 大大旧放入口最豪气! 招牌鸡肉沙律, 脆面包加鸡柳同意大利生菜原来系好夹架!!!个酱油就略略少左d, 需要叫佢後加先cover到d菜, 但味道好有层次好丰富!炎炎夏日, 我当然叫左杯芒果沙冰啦, 芒果清香加半个芒果既啖啖果肉, 真系超juice!超解渴呀!

2019-05-27 1157 浏览
同姊妹庆生🎂专登山长水远嚟赤柱吹下海风。我哋已经预先早左一个礼拜去book枱。佢开头会问我地想坐出边定坐入面。咁我哋就问番佢可唔可以嚟到之後先选择🤣咁佢话可以嘅🙏🏻咁我哋一去到嘅时候就望左现场嘅环境气,发觉室内系会有现场live band,其实应该会几好feel但可能会比较冇咁容易倾到计,所以我哋就选择坐出面整体来讲我觉得餐厅侍应都几有礼貌。同埋最令我surprised嘅系佢哋会有人拎住支咪同你唱生日歌可以带起到一个气氛,令到附近啲人都会同你讲Happy birthday🤗最驰名既德国猪手 100分肉酱意粉
同姊妹庆生🎂专登山长水远嚟赤柱吹下海风。

最驰名既德国猪手 100分

肉酱意粉
2019-05-07
2019-05-23 1211 浏览
平日来到赤柱,游人不多,可以静静逛一下,睇下风景,慢慢食个lunch,享受一下宁静既美好。今次来到美利楼入面既德国餐厅King Ludwig Beerhall,甘啱见到有半自助午餐,价钱都系大约$200 左右一位,重要吾多客人,吾洗迫又冇咁嘈,当然要入去试下!~半自助午餐可以配一个主菜,来到King Ludwig Beerhall, 当然要简德国猪手 ($375 for two) 试下。如果吾想食猪手,亦有steak,鸭腿,意粉或意大利饭既选择。自助salad bar 有好几款salad 菜同沙律汁配衬,有什菜汤,两款法包,两款甜品,水果,及包一杯饮品。德国猪手: 味道非常野味,外皮做得非常香脆可口,肉质鲜嫰,份量非常足够,食肉兽最爱!!各式沙律: 大约有6款沙律及2款菜可供选择,每种沙律都新鲜好味甜品: 小蛋糕略带甜,但都算不错,如果有多一至两款选择会更好总括来讲,呢度既猪手无论味道,份量同价格都系非常值得推荐嘅,有机会再来亦系必吃之选!~

2019-05-22
2019-04-29 1746 浏览
周末和友人在赤柱海滨散步,享受阳光与海滩加上眼前一座优美的美利楼,十分写意。 美利楼原本是坐落在中环的花园道,1982年拆卸时,然後在1998年於赤柱重新堆砌起来。 美利楼内原有多间餐厅,由於经营困难,现在祗有西班牙和德国餐厅,可以让你在一望无际的海景之下,品嚐美酒佳肴,今次选择了德国餐厅午餐。周末自助午餐$ 248,与酒店的相比,相当便宜。食物的选择都算丰富,有沙律bar、烤鷄,烤薯、三文鱼、招牌德国咸猪手和多款德国烤肠,甜品亦相当美味,一边和友人闲谈,一边喝着啤酒,享受美食和欣赏海景,人生 一乐也!
周末自助午餐$ 248,与酒店的相比,相当便宜。
2019-04-27
2019-02-22 2032 浏览
呢间餐厅搅紧promotion 身分证有2019既字就有野送中得多送得多 四个字送烤猪手 我真系lucky 中哂 紧系去食啦去左stanley分店食 同老公食 除左猪手 外皮烤得好脆 够热略嫌有d乾身另外叫左个洋肠拼盘 180 6条肠细过厨师肠就唔系太抵食Side dish薯条 好大兜 Strawberry kalada 都几香 rum味浓不得不提 service好好 今晚系闲日 又大moist 赤柱真系似死城 静静地浪漫下又几正 优惠做到3月尾 快d去试下
中得多送得多

今晚系闲日 又大moist
赤柱真系似死城 静静地浪漫下又几正
优惠做到3月尾 快d去试下
2019-01-28 2186 浏览
昨天早上和太太入赤柱行山,中午来到赤柱广场美利楼二楼的帝乐德国餐厅,多年前都来过这里,记忆中都算不错,周日自助餐$248的价钱不算太贵,由於室内已订满,我们被安排坐露台的二人枱。食物的款式琳琅满目,卖相都不错。我最喜爱的食品当然是招牌菜德国咸猪手和白猪肉肠,两者烤得皮脆肉香,猪手不太咸,配以酸菜丝,特别醒胃,烤薯焗至金黄色,外脆内软,亦相当美味。甜品蓝莓芒果布丁非常香滑,蓝莓细细粒,相当清甜,放在布丁上,非常吸引,令人垂涎欲滴。埋单$546,尽享丰富美味的一餐。
食物的款式琳琅满目,卖相都不错。

埋单$546,尽享丰富美味的一餐。
2019-01-27
2019-01-12 1724 浏览
除夕夜倒数前一直头痕要和朋友们去哪里吃个完满 2018 饭局,查看了很多不同西餐厅的最低消费额,听到都脚软,大部分都旨在除夕夜斩你一颈血.......後来朋友建议下班後先去赤柱,吃饭後再回铜锣湾倒数,於是选了这家在美利楼的德国菜餐厅,每人最低消费 300元,也觉得颇合理吧…毕竟是除夕夜,我们就豪奢一次吧!我们 4人选择了 3 个除夕套餐,另 1人就单点 16安士牛扒,看图就知道套餐份量十足,而且味道出奇的好 ------ 套餐其中一个头盘是燻三文鱼,我们怎麽吃也觉得它不是平日烟燻的味道,因为保留了三文鱼的鱼肉味,向侍应查询,他说这是他们自家燻的厚切鲑鱼,果然有诚意啊!16安士的牛扒我们叫的是 5成熟,看上菜时的颜色,觉得应该过火了,不过一刀切下去,肉汁丰富,质感柔软,介乎 5成 - 7成之间,我们也收货了!这里的德国猪手果然也名不虚传,我们的朋友之中,有一对夫妻曾去过德国吃猪手,他们形容这里的猪手也相当有水准,外脆内软,专业之作! 其後的甜品也非常美味意外,摆盘精美,吃得我们心花怒放,2018年除夕夜心情大好呀,2019年我们会再来的!

除夕
  • 农夫包
  • 甜品
2018-12-18 2263 浏览
周日系家庭日,加上赤柱有一个「圣诞市集活动」举行,因此索性在个多星期前 book定呢间餐厅嘅午市自助餐, 咁就可以食、买、玩在赤柱消磨一个下午!因为book位时已经讲明可以带宠物, 所以拣选露台位置,又望到海景望到沙滩,当日天气清凉又有少许阳光,净系坐喺度望下海景都觉得好正,加埋食住嘢去享受更加之好!食品主题都系以德国式食物为主,最出名嘅德国咸猪手呢度都可以叫做冇得输!即烧即切,皮脆肉嫩,尤其是嗰「浸」皮脆到好似薯片一样, 另外仲有即烧各式香肠、烧羊髀、鸡髀, 等同一般酒店烧肉种类,任君选择。海鲜只有青口、虾、螺选择,一般货色。热食选择不多,当中有一款蛋饼,既有特色味道又可口,咖哩鸡正常大路口味不太辣,冻食都系冻肉同埋沙律, 番茄仔有两款,一款红色一款橙色, 都系大粒清甜, 当然仲有德国式配菜~酸菜丝,食德国肠及猪手嘅最佳配搭。 特别一提汤只有一款~就系周打青口汤, creamy得嚟青口肉亦多,令我忍唔住都「队」咗两碗甜品有热食嘅面包布甸,同埋两款芝士饼、曲奇饼、迷你件装蛋糕、毛士等等。 因为整个自助餐都没有特别较贵价食材,但加番个海景搭够(室内有卡位及大细枱都比较宽敞啲),收略高於一

甜品有热食嘅面包布甸,同埋两款芝士饼、曲奇饼、迷你件装蛋糕、毛士等等。 因为整个自助餐都没有特别较贵价食材,但加番个海景搭够(室内有卡位及大细枱都比较宽敞啲),收略高於一般中价自助午餐价钱我觉得可以接受!饮品要另外加钱~ 30蚊可以无限添饮汽水及果汁,其他啤酒及特别饮品照价付款,大家一定要注意,唔好到时拗数话一杯饮品都唔包搞到「老尴」! 但整体嚟讲呢间餐厅呢个时段及价钱系值得 encore!
德国咸猪手
德国咸猪手
自助餐食品
红莓粒蛋糕仔
2018-10-27 2783 浏览
星期日同父母经常都会周围走黎走去搵好野食!就走左黎赤柱食lunch,人又唔多起码周围唔驶同人迫,真系可以enjoy下weekend!!哩间徳国餐厅真系十分有格调,装饰好靓,响度食野心情都好畅快!Buffet黎讲可以选择既食物真系好多款式,仲要样样都有特色,唔会话只会有一两样野系好食可以见到冷盘区salad bar哩啲真系乜都有咁济,有海鲜如青口,螺丫都好新鲜!熟食更加有咸猪手食,个咸猪手真系好嫩滑,真系食到停唔到!

熟食更加有咸猪手食,个咸猪手真系好嫩滑,真系食到停唔到!