2022-09-16
早排去咗九龍灣買泰國食材,就約埋朋友喺附近食飯。搵到一間意大利餐廳,見評價都唔錯,所以我哋就去試吓啦。餐廳裝修得好有格調,感覺舒服寧靜,同朋友嚟食飯傾偈真係好適合!而且食物質素都非常唔錯,哩度意大利粉👍🏻👍🏻係我近期食過最出色嘅,值得再訪。🔸餐包、蘑菇忌廉湯($68)有蒜蓉多士及咸餐包,熱辣辣好鬆軟。蘑菇湯非常之足料,入邊有大量新鮮蘑菇片,口感好滑。🔸大蝦墨魚麵($268)炒得超香!4大隻大蝦,肉質好彈牙爽口,味道新鮮。意粉好彈牙,蒜香、酒香,好惹味!🔸北海道帶子雜菌意大利飯($268)帶子厚身,煎至半熟外層好香口、味道好鮮甜。意大利好香芝士味,質地creamy 濃郁而不膩。為咗更迎合香港人口味,飯嘅質地煮得比較透,但又保留到飽滿彈牙嘅口感,好食!🔸焦糖燉蛋($58)面層焦糖好脆,燉蛋整得好滑,餐廳用咗新鮮嘅雲呢拿籽,天然嘅香味心得我心。
🔸餐包、蘑菇忌廉湯($68)
🔸大蝦墨魚麵($268)
🔸北海道帶子雜菌意大利飯($268)
🔸焦糖燉蛋($58)