2022-12-01
今日嚟到呢間川公所,覺得菜式都幾特別同幾有特色所以想同大家分享下。魚:重慶豆花烤江團魚🔥呢味菜我覺得幾特別,因為個豆腐都整得幾好。喺一個鐵盤裝滿辣汁,然後就浸入咗魚肉同埋豆腐。我幾欣賞佢個豆腐,因為真係有好香濃嘅豆味,外面少少硬身,食落去好林滑,索曬辣汁之後就更加正。當然條魚先係主角啦,咁條魚嘅肉質都係好鮮滑嘅。蝦:麻辣小龍蝦🌶️成日聽國內朋友講好鍾意食小龍蝦,今次見到呢度都有就即管試下。呢味菜我最欣賞嘅係佢嘅賣相,用嚟裝小龍蝦嘅碟係一個筒嘅形狀,畀人嘅感覺就好似一個桶入面裝滿咗好多雙小龍蝦,有一個好豐富嘅感覺。至於小龍蝦嘅質素呢都係幾唔錯嘅。豬:小酥肉🍖最後嚟返啲小食。我哋就揀咗個小酥肉,細細粒啖啖肉容易食。外面非常脆口,亦都充滿鹽酥嘅味道,咬落去非常juicy。