經理同員工都好nice好玩得嘢食種類好多 椰子雞湯鮮甜冇味精超級推介烏雞片、羊肉片、沙白甜品的話推介芋圓豆腐花好多有創意嘅台式火鍋食材坐位闊落、上菜好速十分推介大家黎試
經理同員工都好nice好玩得
嘢食種類好多
椰子雞湯鮮甜冇味精
超級推介烏雞片、羊肉片、沙白
甜品的話推介芋圓豆腐花
好多有創意嘅台式火鍋食材
坐位闊落、上菜好速
十分推介大家黎試
2024-05-10 352 浏览
同朋友喺荃灣食飯🤔諗唔到食咩,見到呢間火鍋好多人食,有好多人排隊,就試吓拎飛…點知一等,等咗成個鐘,叫到你嘅飛,都唔係俾你入,仲要等多15至20分鐘😂入到去嘅時候幾開心,因為佢好似有好多唔同熟食可以俾你揀,但係每款嘅味道都一般,唔係太好食😂😂啲牛肉完全唔掂…🤣幾乎每款牛都有試,但係紋路又唔靚,牛味又唔出有啲似舊式酒樓打邊爐嗰啲牛肉質素…豬肉都無味😂….老實講,如果佢一百幾蚊食呢個質素我覺得係可以,但係你一個人買單都四百幾蚊嘅時候,性價比就完全唔得🤔🤔講緊係有啲台式飲品,佢係叫你加$30左右先有😵‍💫真心唔抵玩

有啲似舊式酒樓打邊爐嗰啲牛肉質素…
豬肉都無味😂….

今日一行五人一齊去食午餐自助火鍋,我地12:45去食,因為午餐時間只有1個鐘,我地今日要速食台式火鍋😅 ,5個人揀幾個唔同嘅餐一齊share嚟食。由於一早訂咗位,所以一入到去我哋已經各自分別去攞熟食小食😆😆,而且醬汁都好多每個人大家都好興奮。佢嗰度啲小食比起一般其他台式任食打邊爐較特別,而且味道質素都很高質,真係食得好開心✌🏼✌🏼。我哋一人一鍋,服務員好快就因應住我哋所揀嘅鍋底就擺好之後,所揀嘅套餐亦都好快上枱。肉質大致上都唔錯,亦有正常水準。但係重點一讚就係佢出邊任食嘅食材,例如墨魚丸、牛丸等,原來有些不是一般的丸子,其中有一隻牛丸入邊竟然係留心蛋黃,真係好好食✌🏼✌🏼⋯⋯ 另外佢亦有一啲小食,可以喺我哋未淥熟肉片之前已經可以食,例如一啲炸物,熱食如台式腸!因為時間嘅關係,所以食飽咗熱食同肉之後,都要轉攻甜品,最特別有一隻獨立包裝嘅湯圓😊 ,呢樣亦係我哋認為另一樣正嘢🤩🤩!本身係冰嘅,然後就放落湯度跟住淥兩三分鐘,就可以撈起嚟食。味道又唔算太甜,而且又夠軟腍🥰。由於時間關係,我哋連雪糕都食唔切,已經要走喇。希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

湯圓好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼
湯圓好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼
2024-01-16 1200 浏览
美人鍋係OK 㗎 雖然冇咩味 但係美人鍋食米粉反而有驚喜!另外芋圓係好食嘅 推介!但係呢個蕃茄湯完全係搞唔掂,未到就好似Pizza嘅蕃茄醬咁 酸酸甜甜咁,所有嘅配料同埋面落蕃茄湯就會好似食緊pizza味嘅嘢咁。我嘅套餐係食100分鐘,但係蕃茄湯嘅味道真係好臭,一個鐘都冇嘅時間,我就忍唔住熄咗個火,因為煲住個湯啲煙實在太臭,完全係破壞咗本來打邊爐嘅氣氛。其次就係喺餐牌見到佢嘅嘢食種類有好多,但係入到去嘢食種類原來係好少,面嘅種類都冇烏冬,認為打邊爐唔可以冇烏冬,希望餐廳可以改善。另外餐牌上嘅台式嘢飲係需要另外加錢嘅,可能係我冇睇清楚需要加錢,但係個人認為入得去食唔多唔少都會想飲台式嘢飲,所以希望餐廳可以改善。

2023-12-22 1076 浏览
今日同朋友染完頭髮。諗住約埋一齊過冬一開始見到呢間火鍋店入面冇咩人就諗住試吓呢間職員先前帶咗一位客人入座相反我哋企咗喺門口將近20分鐘…..先至有職員看着電話被走出來,帶我們入座。因為我哋係見到冇咩人,其次好多座位都沒有Mark住留座。呢點就唔太理解點解我哋要喺門口企20分鐘(途中不斷見到有補貨嘅職員經過,為何不通知負責門口的職員有客呢)呢點只係我單純不滿意,可能有其他原因我也不知道有職員出嚟準備帶我哋入座嘅時候要求我哋拎飛。話驚有其他人等緊。但係我哋拎咗之後又即刻喺部電腦度撳下一張單就係我哋……..咁呢個動作係咪多此一舉😅😅-入咗之後首先講講環境環境其實幾唔錯,設計得幾好。同朋友一齊過嚟食個氛圍感好好。音樂亦都好到位。全部都係普遍我哋鍾意嘅歌。😂但係講到外面可以自己拎嘅小食。首先款式唔夠多。雖然有好多都係台灣道地小食。但係冇芋絲真係一個缺陷!!!我個人意見就食火鍋,點可以冇芋絲🥺其他都正常冇特別-之後有一點唔太滿意嘅係。店員三番四次上錯食物。應該係其他比較高Level嘅套餐,有送一啲特別高級嘅牛肉。因為我哋第一次試所以我同朋友喺試Level 1 。突然之間送左一碟極高級嘅牛肉。。我仲
今日同朋友染完頭髮。諗住約埋一齊過冬
一開始見到呢間火鍋店入面冇咩人
就諗住試吓呢間
職員先前帶咗一位客人入座
入咗之後首先講講環境
其他都正常冇特別
之後有一點唔太滿意嘅係。店員三番四次上錯食物。應該係其他比較高Level嘅套餐,有送一啲特別高級嘅牛肉。因為我哋第一次試所以我同朋友喺試Level 1 。突然之間送左一碟極高級嘅牛肉。。我仲以為係入座嘅時候佢哋搞錯咗我哋選擇嘅Level。呢點就唔太滿意。

啲肉上得都比較慢(後尾有職員補返時間俾我哋。處理手法都幾好!)
不過本人平心而論。下次就唔會再嚟啦。
店子以十分車站和十分老街為靈感 從門口的「十分車站」🚃 舊式郵筒📮懷舊招牌 祈願裝飾等 打造出滿滿台灣氣息當日食既係午市台式火鍋吃到飽 餐牌分為LV1 - LV5 可按自己喜好選擇 當日揀左LV2 可自選湯底(揀左牡丹美人鍋+ 酸菜白肉鍋)另包基本豬牛雞肉各樣 仲有我最愛既牛骨髓🤩 仲有台式滷水 炸物 料理 甜品各種 QR Code下單 亦可以出去自助拎飲品 麵類 蔬菜 雪糕🍦~❗️推薦阿公花雕醉雞 牛骨髓 嚴選豚五花 玉井蛋餃 古早茶葉蛋 芋頭 白莧菜 冷泡茶 麻吉燒 冬瓜茶雪糕 貓爪草莓🍓 王子麵😎店子寬敞舒適 燈光明亮 打卡able 上菜速度OK也沒漏單 食物不俗 可以再訪~

2023-10-20 1216 浏览
踏入十月,正值流感高峰期。感冒痊愈後,胃口大好。今天來到這邊工作,我要好好吃一頓。選了Lv4 優惠價$328套餐。以午市台式火鍋的價格來說不便宜,不過選項有海鮮就還可以。⭐️養生藥膳雞湯鍋,藥膳味不是很重,奶白色的雞湯濃郁順口。⭐️而鳳梨本菌蕃茄鍋,料挺多卻沒有重點,蕃茄味搶了鳳梨的香甜,感覺湯底就是微酸偏甜的蕃茄湯。⭐️澳洲和牛肩胛肉眼,油脂分佈均勻,肉質滑嫩。⭐️月見封門柳叫了兩回,很喜歡吃,厚切有嚼勁,肉質不老不硬。⭐️店員上菜的時候,會介紹食材燙幾秒比較好,細心有禮。⭐️其他熟食味道一般,蔬菜和甜品雪糕種類也少。✅來這家吃主要是吃牛肉吧。
⭐️養生藥膳雞湯鍋,藥膳味不是很重,奶白色的雞湯濃郁順口。
⭐️澳洲和牛肩胛肉眼,油脂分佈均勻,肉質滑嫩。
⭐️店員上菜的時候,會介紹食材燙幾秒比較好,細心有禮。
⭐️其他熟食味道一般,蔬菜和甜品雪糕種類也少。
✅來這家吃主要是吃牛肉吧。
鮮鳳梨本菌蕃茄湯
養生藥膳雞湯
澳洲和牛肩胛肉眼
嫩肩里肌肉
2023-10-19
養生藥膳雞湯
澳洲和牛肩胛肉眼
2023-09-18 1138 浏览
程式不好,比現金儲唔到積分,其他大型連鎖火鍋店,比現金可以儲到積金,同時我覺得佢分店好奇怪,佢分店有夗央鍋,但系佢話夗央鍋沒有?要一人叫一個鍋底,同時佢公司得二個鍋底免費!其他都要加錢!佢種類唔多!
2023-09-08 1150 浏览
黑雨日夜晚恢復正常後,兩大一細出黎搵野食黎到屋企附近試下呢間台式火鍋叫左個美肌鍋同蕃茄鍋,兩樣都好岩小朋友食特別要讚下個美肌鍋,好夠料,入面有花膠排骨雪耳,煮耐左真係有小小骨膠原嘅感覺蕃茄鍋都唔錯,酸酸甜甜蕃茄味都濃叫左level 2既價位,覺得好夠食,肉類品質幾好,無論係豬定牛嘅油脂分怖都唔錯,就算煮耐左都唔會靭小食方面值得推薦嘅有蚵仔煎 - 煎到啲邊邊位好脆,食落好香口,醬汁甜甜辣辣好惹味紅糖糍粑 - 咬開啲紅糖係爆漿既☺️好有驚喜,唔使額外加紅糖已經好夠甜滷肉飯 - 口味好啱香港人,鹹鹹甜甜有少少冬菇嘅香味,唔會太肥鹽酥雞 - 上枱熱辣辣,感覺好新鮮,味道啱啱好,唔會太死鹹甜品方面,覺得呢個芋圓非常好食,拍得住出邊嘅糖水舖👍🏻至於雪糕得兩款口味就少咗啲,同埋唔算好好食至於缺點,疏菜類丸類既選擇偏小整體黎講,算好滿足了
黑雨日夜晚恢復正常後,兩大一細出黎搵野食
黎到屋企附近試下呢間台式火鍋

叫左個美肌鍋同蕃茄鍋,兩樣都好岩小朋友食
蕃茄鍋都唔錯,酸酸甜甜蕃茄味都濃

小食方面值得推薦嘅有
鹽酥雞 - 上枱熱辣辣,感覺好新鮮,味道啱啱好,唔會太死鹹

甜品方面,覺得呢個芋圓非常好食,拍得住出邊嘅糖水舖👍🏻
至於雪糕得兩款口味就少咗啲,同埋唔算好好食
至於缺點,疏菜類丸類既選擇偏小
整體黎講,算好滿足了
2023-09-08
👨🏻‍🍳山見台式火鍋 (如心廣場) (荃灣)📍荃灣楊屋道8號如心廣場1期1樓126-127號舖 「這個價錢,可以有更好的選擇😣🙏🏻」 選了極品·吃到飽 人均$328🥘牡丹美人鍋 +$25🥘酸菜白肉湯兩款湯本身已經無乜味🙈再加的也不是原有的湯,不知是水還是普通湯料??🙈場的客人不多,但系每次都系叫先加湯🙈 熟食份量多,但味道還好,👍🏻芋泥丸、蕃薯條❌炸豬排(好大份、炸粉多)上得快,無漏單🙈👍🏻 醬汁、飲品、蔬菜種類都算多,不過90分鐘真的不夠🙈太趕,好多都試吾到🥲 食物都系不過不失,主力牛肉🤣👍🏻月見封門柳、牛爽腩不過都系敗在湯底😣 90分鐘好快就過,其他放題都會早小小提你last order,但系呢間系突然過黎話夠鐘要埋單,last order也cut了🥲當然都明白系我地自己既責任😣不過最後都有比我地叫埋甜品🙈👍🏻🙏🏻👍🏻九份仙草花生芋圓 每間放題質素參差🙈但系好食過呢間、服務好D、價錢又差不多的,還有很多選擇😣 #山見台式火鍋 #台式火鍋 #香港台式火鍋 #香港放題
👨🏻‍🍳山見台式火鍋 (如心廣場) (荃灣)
📍荃灣楊屋道8號如心廣場1期1樓126-127號舖

「這個價錢,可以有更好的選擇😣🙏🏻」

選了極品·吃到飽 人均$328
🥘牡丹美人鍋 +$25
🥘酸菜白肉湯
兩款湯本身已經無乜味🙈
再加的也不是原有的湯,不知是水還是普通湯料??🙈
場的客人不多,但系每次都系叫先加湯🙈

熟食份量多,但味道還好,
👍🏻芋泥丸、蕃薯條
❌炸豬排(好大份、炸粉多)
上得快,無漏單🙈👍🏻

醬汁、飲品、蔬菜種類都算多,
不過90分鐘真的不夠🙈
太趕,好多都試吾到🥲

食物都系不過不失,
主力牛肉🤣
👍🏻月見封門柳、牛爽腩
不過都系敗在湯底😣

90分鐘好快就過,
其他放題都會早小小提你last order,
但系呢間系突然過黎話夠鐘要埋單,
last order也cut了🥲
當然都明白系我地自己既責任😣
不過最後都有比我地叫埋甜品🙈👍🏻🙏🏻
👍🏻九份仙草花生芋圓

每間放題質素參差🙈
但系好食過呢間、服務好D、價錢又差不多的,
還有很多選擇😣

#山見台式火鍋 #台式火鍋 #香港台式火鍋 #香港放題
2023-08-16
2023-08-09 762 浏览
Hefty price tag of $960 for three people, our expectations were high, but sadly, they were not met.One of the major letdowns was the limited variety of options available. The the set menu for the price lacked the diverse selection of ingredients that one would typically expect from a hot pot establishment. This limited our ability to customize our meals and left us feeling unsatisfied. While the food quality was passable considering the nature of hot pot cuisine, it did not exceed our expectatio

While the food quality was passable considering the nature of hot pot cuisine, it did not exceed our expectations. The flavors were average, and there was nothing particularly remarkable about the dishes.

Another rather unsatisfactory experience was it had a 90min dining time, however after 60min they make you pay the bill so cannot order anymore food, making it even less time to enjoy the buffet

Considering the underwhelming food options, average taste, and hygiene practices, it’s not value of money. For the high price we paid, we expected a more enjoyable and satisfactory dining experience. Food was average, not the best value for money, not worth paying $960 for 3 people for a small range of food and only having 90min to eat (at which after 60min we had to pay the bill, so couldn’t order anymore food). Also waited over 1 hour just to get a table. Not worth the hype and long queue
2023-08-05 688 浏览
之前食過幾次澳洲和牛,每況月下,佢真係令你體現到乜嘢叫做第一碟就靚,之後完全係街市最平嘅肥牛。今日下午3:00到,坐喺中間位,裏面真係好似火爐咁,商場冷氣仲大過餐廳。都算,入座20分鐘終於嚟第一碟牛,個樣普通瘦,錄到九成熟,都好韌,算照吞。所有炸物都睇嚟咋多咗15分鐘,硬到要浸湯先食到。魚皮就咁食同埋淥一淥,都係超級韌,明顯放咗幾日。唉,真係令人失望。咁個芋圓係好食,醬油料選揀都選齊。$360既午餐,仲有其他選擇啦

第一碟澳洲和牛,有啲韌
第三碟澳洲和牛都係好韌
2023-07-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 芋圓
2023-07-30 628 浏览
聽朋友介紹呢間火鍋有自家製嘅雪糕。今日睇完戲就特登去試。點知原來而家已經冇晒自家製雪糕。兩個人叫咗Level 2。如果淨係食牛肉,其實都夠多野食如果想食更多小食,丸類,餃子類就最好叫Level3。湯底叫做普通豬骨湯,同埋加咗$18叫麻辣湯底。豬骨湯淥菜淥牛都好夠味道。麻辣湯底好足料 夠哂辣🥵🥵雖然只係Level 2,但牛肉質素都好高,油花好平均,唔會過肥。自助吧有好多滷水嘅嘢食,味道都唔錯😋😋亦都有打邊爐唔想見嘅台灣麵線同牛肉羹。而小食亦有台灣腸,鹽酥雞等等最特別係有柯仔煎,但味道麻麻😅整體來講味道都唔錯,不過比牛大人少選擇

兩個人叫咗Level 2。如果淨係食牛肉,其實都夠多野食

如果想食更多小食,丸類,餃子類就最好叫Level3。

整體來講味道都唔錯,不過比牛大人少選擇

2023-07-29 472 浏览
HOTPOT DAY🍲火鍋以酸菜白肉湯可以自選肉或可以係自助吧自由選擇選擇亦多 冷盤至甜品一應俱全全部都整整齊齊乾乾淨淨 感覺非常之好飲品類別亦好多 食完最後整返個鳳梨雪糕做甜品飽飽大滿足
HOTPOT DAY🍲
飲品類別亦好多
食完最後整返個鳳梨雪糕做甜品
飽飽大滿足

2023-07-18 600 浏览
我未飛到又想念台灣的味道怎麼辦!作為打邊爐愛好者🥘咁岩路過見到有得打台式邊爐又有台式小吃!衝!!山見有5個火鍋套餐,有8款湯底選擇,個別湯底需加附費$18-25我揀咗極品·吃到飽配大華豚骨湯跟牡丹美人鍋2人枱會附上鴛鴦鍋 ,3人/以上都是一人一鍋!自助區的選擇也非常豐富,超過40款食品,讓你盡情地享用台灣美食!其實極品已經有多款肉類選擇🥩, 月見封門柳,卡樂BEEF,牛肩胛肉,美國穀飼黑毛豬🐖,羊肉卷,豚五花🥓,梅花肉,阿公花雕醉雞等特別係卡樂BEEF同月見封門柳 肉質嫩滑 味道濃郁 聽講封門柳每隻牛🐮只有一條添如果中意食和牛可以再upgrade 特選/殿堂和牛海鮮套餐👑真人實測咗!海鮮類新鮮乾淨,蛤蜊水魷墨魚 肉質飽滿大隻!台式小食同特色飲品🇹🇼蚵仔煎 台灣腸 鹽酥雞 滷肉拼盤滷肉飯~應有盡有 係台灣的味道🥹🥹我愛了台灣飲品方面,今次大膽試咗桃汁🍑 柑桔檸檬🍋和白桃烏龍 🍵只能說 有驚喜!好!好!喝!因為我好怕飲果汁飲品,市面上飲品都過甜/糖精味。以上我入口都係真•生果味 甜道剛好無死甜 !推薦!第二個驚喜係自家品牌雪糕🍦 有冬瓜茶/話梅 / 鳳梨冬瓜茶 是我最中意的口味💕再Enco
我未飛到又想念台灣的味道怎麼辦!

我揀咗極品·吃到飽配大華豚骨湯跟牡丹美人鍋

真人實測咗!海鮮類新鮮乾淨,蛤蜊水魷墨魚 肉質飽滿大隻!

台式小食同特色飲品🇹🇼
蚵仔煎 台灣腸 鹽酥雞 滷肉拼盤滷肉飯~
應有盡有 係台灣的味道🥹🥹我愛了
台灣飲品方面,今次大膽試咗桃汁🍑 柑桔檸檬🍋和白桃烏龍 🍵
只能說 有驚喜!好!好!喝!

第二個驚喜係自家品牌雪糕🍦 有冬瓜茶/話梅 / 鳳梨
冬瓜茶 是我最中意的口味💕再Encore Item!
茶味跟甜度剛好 有點像珍珠奶茶
鳳梨味偏向奶味 不會死甜
話梅味 簡直是真材實料 如果愛吃話梅重口味的可一試!

📍山見台式火鍋 (荃灣)
荃灣楊屋道8號如心廣場1期1樓126-127號舖

如果你同我一樣想念台灣的味道,呢間的火鍋,台式小吃、肉類和特色飲品,完全可以讓你回味起在台灣的美食體驗~
屯門旺角都有分店!有機會試試佢!

2023-07-16