2023-11-25 112 浏览
冬天都好想飲珍奶,平時係ig見到呢間好吸引,好似好多款揀,有茶有沙冰有珍珠奶茶,有幾少見既(益力)太多系列,所以同friend特登走黎搵呢間小店~💛💛呢間黑糖珍珠鮮奶可以揀熱飲,或者常溫/走冰,睇你想幾hot🤣 🔥熱飲d珍珠超煙韌,唔會較林林一pat pat咁,十分推介✔️✔️✔️叫左少甜,一吸d珍珠黑糖味超濃,店主話d黑糖係佢自己炒既,欣賞!😋😋下次要再試奶蓋 有海鹽揀 幾有趣🎉🤙想講埋附近仲有幾間食店,小食同飯麵餃子都有,認真可考慮成為一條食街👍💪 會多d入黎搵食💛
下次要再試奶蓋 有海鹽揀 幾有趣🎉🤙
黑糖珍珠鮮奶 細杯正常
黑糖珍珠阿華田  大杯正常
黑糖珍珠鮮奶  大杯少甜
2023-08-20 63 浏览
收藏咗好耐嘅小店💛今日經過屯門碼頭 終於可以順路過去試吓啦輕鐵屯門碼頭總站 行過去都唔使5分鐘 去到已經比佢幅打卡外牆吸引左「停一停 唞一唞 再去為香港加油🇭🇰」💛黑糖珍珠奶茶🧋 $31有500ml/$26 700ml/$31選擇黑糖珍珠彈牙有咬口 而且份量仲好多奶茶好香滑 打完卡 記得攪勻先飲甜度啱啱好 啱哂口味💛💛💛 山下茶舍 @saanhaacaase_hk 📍屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下110號舖
收藏咗好耐嘅小店💛

甜度啱啱好 啱哂口味💛💛

💛 山下茶舍 @saanhaacaase_hk
📍屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下110號舖

2022-12-07 176 浏览
甘岩去開附近朋友屋企,佢推介呢間廢水~甘我又試試佢其實我好怕黑糖珍珠勁甜架.我就習慣要走糖既~仲要飲熱既聽人講飲既會仲甜,但係呢杯又可以接受喎!!門口個飲品打卡位都好靚~下次黎會再幫襯小店💙
我就習慣要走糖既~仲要飲熱既
聽人講飲既會仲甜,但係呢杯又可以接受喎!!
門口個飲品打卡位都好靚~
下次黎會再幫襯小店💙
2022-02-12 230 浏览
最近重新愛上珍珠奶茶,每星期總會試一間未飲過的店,今日來到屯門,試了山下茶舍,小店裝飾不錯,旁邊有一個好靚嘅打卡位。點了黑糖珍珠奶茶🧋,奶茶好飲,不過我覺得有少少太甜,但係好味嘅👍。下次會再試其他飲品😋
下次會再試其他飲品😋
黑糖珍珠奶茶
黑糖珍珠奶茶
2022-01-06 127 浏览
早幾日就去咗位於屯門碼頭附近嘅一間手搖店,大家如果想去可以喺兆禧站落,一直向右行就見到啦。嗰度嘅店員亦都好nice,店舖亦設有打卡位置😍▪️黑糖珍珠奶茶( 少冰,多珍珠)👍🏻茶味濃郁,珍珠好軟糯好好咬,黑糖珍珠黑糖味好足!另外佢地有用黑糖漿刮邊,飲嗰陣可以用支飲管攪勻埋佢,黑糖味就更加濃。⭐️飲到最後好甜,不過好彩我鍾意食甜野,如果唔係好鍾意食甜野嘅記得嗌小糖。

▪️黑糖珍珠奶茶( 少冰,多珍珠)

外卖自取
2021-11-23 110 浏览
屯門碼頭係一個景色怡人既地方,每逢假日都有好多人黎到碼頭依一面釣魚同係海邊漫步,作為屯門人黎講,對依個地方一定熟悉。今日我都係一樣黎到碼頭依一面散心,唔經唔覺嚟到悅湖山莊,一嚟到嘅時侯見到門口有一間手搖奶茶店,我就比佢既門面吸引左。門口寫住:『停一停,唞一唞,再去為香港加油。』依一句令我諗起香港經歷左唔小事,都係希望真係可以真係停一停,唞一唞。都係山下茶舍到買左一個鮮奶茶飲,奶茶奶味重,我個人比較鍾意奶味重既奶茶,所以都推薦。而且小店有位置可以打卡,經過都可以買杯茶飲下打個卡。

門口寫住:『停一停,唞一唞,再去為香港加油。』

而且小店有位置可以打卡,經過都可以買杯茶飲下打個卡。
2021-11-21
「停一停 抖一抖 再去為香港加油」🥤今次要介紹呢間屯門碼頭嘅文青台式茶飲店💛 佢有幅靚靚打卡牆 好有意思 影相一流😍 而且飲品性價比好高 好抵飲👍🏻 學生星期一至五去仲有減$5優惠🥰.佢有幾款系列 包括茶系列、黑糖系列、益力多系列、沙冰系列 選擇都幾多😍 價錢$19-$38不等 有d仲有得揀500 ml / 700ml👍🏻🔹百香果茱莉(半糖、少冰)🥤消暑之選🔥 佢用左茱莉水果茶底去整 飲落酸酸甜甜 好refreshing😍 仲要佢比出面飲嘅水果茶足料 有橙、蘋果、檸檬、西柚、火龍果、菠蘿 再加埋百香果 真係好癲🤪🔹Oreo奶蓋朱古力(微糖、少冰)🍪推介❤️ 呢杯好抵飲 500ml $24 700ml $29😋 本身擔心會好甜 點知飲落都幾好😍 海鹽芝士奶蓋好滑 入面仲有好多好多Oreo餅碎🥰 飲落鹹鹹甜甜👍🏻.整體兩杯都好好飲 而且價錢唔貴😍 住附近應該會瘋狂買🤪 大家去開屯門碼頭都要支持下💛山下茶舍屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下110號舖

「停一停 抖一抖 再去為香港加油」🥤

🔹百香果茱莉(半糖、少冰)🥤
🔹Oreo奶蓋朱古力(微糖、少冰)🍪

山下茶舍
屯門湖秀街2號悅湖山莊商場地下110號舖
  • Oreo奶蓋朱古力
2021-09-06 85 浏览
大熱天時做完嘢,出晒汗又口乾,途經商場察覺有一間小店,舖子雖然細小,但買嘅飲品款色卻不少!飲品有很多選擇,一時之間都不能決定!最後揀咗呢款黑糖珍珠鮮奶,我要咗少甜,有淡淡的鮮奶味,亦有煙煙韌韌嘅珍珠,味道不錯!
飲品有很多選擇,一時之間都不能決定!

外卖自取
2021-09-02 43 浏览
🍹四季春 $24/700ml24蚊好平啊真係~~~飲個日熱到痴線,勁冰凍飲落去好爽!茶味好濃,唔知關唔關用嘅茶葉事,佢飲落去有少少回甘嘅感覺,好正🤪仲有幅牆好靚🥲打卡影相一流!
🍹四季春 $24/700ml

仲有幅牆好靚🥲打卡影相一流!