是日於佐敦附近下班,便跟同事找到一间楼上火锅一起用餐,可以慢慢促膝长谈。餐厅酱油每位收取$30及加一服务费。值得一赞,侍应会主动换碟及加汤,服务也很礼貌。锅底双拼 - $165左边是三高茶什菌汤,属於素汤底。里面果真有包茶包,愈泡愈浓郁不涩,茶汤清澈,入喉回甘,什菌更显鲜味。右边是血池麻辣汤,选择少辣,辣椒愈泡愈辣,有点麻辣感,口感较为惹味。特尚手切牛 - $180牛肉片非常软滑又够肉汁,入口不黏牙有嚼劲。鲜打四宝丸 - $86分别是牛肉、猪肉、墨鱼和虾四款各两粒,形状不是特别大粒,但滚起来变得更大,而且入口鲜美弹牙,好爽口。大花甲 - $119花甲果真特别大粒,新鲜得开口吐舌,清洗得好乾净,完全不带沙,入口鲜甜可口。芝心狮子狗卷 - $44狮子狗卷薄薄的鱼肉包裹着流质的芝士,好香口。芝士肠 - $44火锅必点的脆皮芝士肠,咬开肉汁和油脂涌出。稻庭乌冬 - $27吸收汤汁精华,质感光滑而有弹性。有机田园盛 - $86健康的蔬果类正好平衡火锅的油腻感及膳食健康,鲜甜的蕃茄、粟米和萝卜好入味,还有不少的生菜和娃娃菜。
酱料
锅底双拼

锅底双拼 - $165
特尚手切牛

特尚手切牛 - $180
牛肉片非常软滑又够肉汁,入口不黏牙有嚼劲。
鲜打四宝丸

鲜打四宝丸 - $86
大花甲

大花甲 - $119
芝心狮子狗卷

芝心狮子狗卷 - $44
狮子狗卷薄薄的鱼肉包裹着流质的芝士,好香口。
芝士肠

芝士肠 - $44
火锅必点的脆皮芝士肠,咬开肉汁和油脂涌出。
稻庭乌冬

稻庭乌冬 - $27
吸收汤汁精华,质感光滑而有弹性。
有机田园盛

鲜打四宝丸
大花甲
芝心狮子狗卷
2021-07-29 1460 浏览
同老公庆祝生日第一炮,我地简左位於佐敦站附近嘅<尚鲜火锅海鲜料理>,放工过来非常方便,而且之前食过,对佢哋嘅食材质素好有信心,今次再来,果然冇令人失望吖!!餐厅虽然不算好大,但枱同座位都好阔落,绝对吾会觉得好迫,仲坐得好舒服,而且我好钟意呢度好有日式居酒屋的小店感觉,可以慢慢倾住计,叹住甘打边炉,亦唔会赶客。先来火锅调味料,足足有十款,客人可以自由配搭。<汤底:98三高茶什菌素锅>汤底以什菌为主要材料,菇味好香,味道清甜。<手切安格斯牛肉>牛肉非常新鲜,油花好靓,而且油脂分布得非常均匀,色泽带红,厚度适中,不会过薄。只要将牛肉放入汤底,轻轻灼一灼,就已经非常好食。牛肉入口极为嫩滑,而且仲有好浓郁嘅牛肉味,不用太多调味,已经好完美。<黑豚肉片>黑豚肉片肥瘦适中,肉质鲜嫩,入口亦完全没有根同揸,值得推荐。<脆鲩鱼片>脆鲩鱼片肉每一片都切得好厚好大块,入口非常爽滑弹牙,而且仲带有鱼肉的鲜甜味道,非常新鲜,绝对系必食之选。<四色丸尚盛>四色丸入面,包括有金沙鲜牛丸、松露猪肉丸、甜薯墨鱼丸及芥末籽虾丸

先来火锅调味料,足足有十款,客人可以自由配搭。

<汤底:98三高茶什菌素锅>
汤底以什菌为主要材料,菇味好香,味道清甜。

<手切安格斯牛肉>
手切安格斯牛肉

<黑豚肉片>

<脆鲩鱼片>

<四色丸尚盛>
四色丸入面,包括有金沙鲜牛丸、松露猪肉丸、甜薯墨鱼丸及芥末籽虾丸。全部肉丸都系用佢哋当日最尚盛嘅猪肉、牛肉、墨鱼肉同虾肉,新鲜手打出来,每一粒都鲜味非常,而且入口极为弹牙,非常好食。
就连配菜入面,我哋选择嘅油麦菜,都精心挑选过,每一片都非常翠绿,而且入口都非常新鲜爽甜。
四式丸尚盛

整体来讲,餐厅嘅食材真的非常新鲜,水准不错,质素保持得非常之好。值得一赞嘅系,呢度嘅服务员,会喺你打边炉嘅时候,帮你用匙羹撇走锅入面多余嘅油,非常细心,值得加分啊!!~

庆祝纪念
手切安格斯牛肉
  • 四色丸尚盛
2021-06-11 1939 浏览
一直都好想试,因为好多朋友食过都推介。今次放工同朋友2个人嚟试火锅。⚠️星级之选套餐抵食,2个人以上就可以叫⚠️店舖唔算大,所以预先订座会稳阵啲不过今日唔算好肚饿,所以就单点。火锅汤底-姬松茸冬瓜汤 拼 血池麻辣汤汤底好多料,饮个汤饮到阵松茸味。个麻辣汤都真系会麻,辣得嚟唔系死辣,好锺意,仲系咁饮个汤😂脆鲩鱼片好新鲜,冇乜骨,肉质弹牙,份量又多,每个人食到5-6块黑豚肉片油脂分布好靓,又好有心思咁砌得咁靓食落口猪肉味浓,唔会好油,又唔un,好味!台式鸭血好滑嘅鸭血,配埋个麻辣汤系一流,真系好似台湾食到嘅味道四式丸尚盛四款丸都好特别,唔系一般嘅牛丸墨丸。黑松露猪肉丸系一放入就有好浓嘅黑松露味~手打丸好弹牙,每一款嘅馅料都令口感更丰富。田园盛(有机蔬菜🥬)份量好多,够3-4个人。虽然唔系萝卜嘅季节,但都竟然好甜,吸埋啲麻辣汤/松茸汤都好正!粟米🌽又甜。蕃茄加左落麻辣汤,食落去有麻酸嘅效果,一流!平时去谭仔都最锺意食蕃茄麻辣汤😂。整体真系好满足,叫套餐嘅话就可以试好多款式。下次再嚟会试多啲佢嘅海鲜。
一直都好想试,因为好多朋友食过都推介。
今次放工同朋友2个人嚟试火锅
⚠️星级之选套餐抵食,2个人以上就可以叫
⚠️店舖唔算大,所以预先订座会稳阵啲

不过今日唔算好肚饿,所以就单点。
火锅汤底-姬松茸冬瓜汤 拼 血池麻辣汤
汤底好多料,饮个汤饮到阵松茸味。
个麻辣汤都真系会麻,辣得嚟唔系死辣,好锺意,仲系咁饮个汤😂

好新鲜,冇乜骨,肉质弹牙,份量又多,每个人食到5-6块

黑豚肉片

油脂分布好靓,又好有心思咁砌得咁靓

食落口猪肉味浓,唔会好油,又唔un,好味!
台式鸭血

好滑嘅鸭血,配埋个麻辣汤系一流,真系好似台湾食到嘅味道

四式丸尚盛

四款丸都好特别,唔系一般嘅牛丸墨丸。
黑松露猪肉丸系一放入就有好浓嘅黑松露味~
手打丸好弹牙,每一款嘅馅料都令口感更丰富。
田园盛(有机蔬菜🥬)
2021-06-02 1205 浏览
夜左收工唔知食咩好,黎左佐敦呢间食火锅蒸锅试试呢度地方唔系好大但系座位都比较阔落所以同朋友聚餐嘅话都唔使怕会太迫无自己空间~座位较少最好预早book位啦~因为唔食得辣所以拣左清淡既姬松茸冬瓜汤底几锺意呢个好阔又浅既锅底设计,几易夹餸。本身汤底几清甜,姬松茸数量多,连埋冬瓜粒同猪肉粒有啲似食紧清淡版嘅冬瓜盅~如果想食清清地嘅朋友可以拣呢个因为唔系好肚饿所以肉量无叫好多,叫左黑豚肉片,一碟系2人份量,脂肪同肉比例大概3比七,啱我呢d唔想食太肥但又唔会好鞋口嘅豚肉,因为清汤底所以肉味唔会被遮盖双拼饺子同鲜打虾丸都系各有八粒,每人试少少,个人较喜欢鲜虾丸,口感好爽弹又咬到少量虾肉粒。呢度配料系可以自己沟的,豉油唔会太咸加左芝麻同炸蒜粒几香每位酱油系$30呢度有好多酒类例如清酒可以拣,我唔饮酒嘅话就推介饮呢度自家制嘅洛神花蜂蜜茶,一升可以倒好多杯!
夜左收工唔知食咩好,黎左佐敦呢间食火锅蒸锅试试

因为唔食得辣所以拣左清淡既姬松茸冬瓜汤底

呢度配料系可以自己沟的,豉油唔会太咸加左芝麻同炸蒜粒几香
每位酱油系$30

2021-06-02
2021-05-02 1478 浏览
四围揾好嘢食嘅朋友推介呢间尚鲜海鲜料理,话值得一试。料理店铺由佐敦港铁站行几分钟就到,交通方便,容易搵到。入到去,服务员好窝心,先帮我哋喷消毒液消毒双手,然后安排我哋入座,再介绍啲食材俾我哋!是日火锅料理☑️锅底双拼☑️双并饺子☑️猪皮☑️鲜打四宝丸☑️菜心苗(有机)☑️脆鲩鱼片☑️特尚手切牛(中)十款调味酱油,有辣有吾辣,调出自我口味。一个tray装住上,乾净整洁,令人安心!《太极》汤底:姬松茸冬瓜汤拼麻辣汤,姬松茸有提高消化同免疫系统功能,而冬瓜就清热气。姬松茸、冬瓜同瘦肉粒材料好足。而麻辣汤底就麻麻辣辣,喜欢食辣嘅你唔好错过呀!脆鲩鱼片晶莹通透,一望就知新鲜。食落无骨,肉质鲜、脆、滑,碌耐咗都吾烂,点埋自选酱汁,更香味!鲜打四宝丸有牛肉丸、鲜虾丸、猪肉丸同墨鱼丸,每日新鲜人手打制,食得出特别爽口弹牙,味道鲜美! 木耳鲜虾云吞同西洋菜香菇饺都系每日新鲜人手包,涨卜卜皮薄隐约见到馅料。木耳丝带出爽脆口感,而西洋菜配香菇就香味浓。猪皮爽夹烟韧,含有大量胶原蛋白,吸收麻辣汤底後,好入味!有机菜心苗就幼嫩鲜甜!特尚手切牛色泽红润新鲜,切得厚薄刚好,碌一阵就食得,肉质鲜嫩充满油香而不腻。除咗火锅外,仲有套
四围揾好嘢食嘅朋友推介呢间尚鲜海鲜料理,话值得一试。
料理店铺由佐敦港铁站行几分钟就到,交通方便,容易搵到。

是日火锅料理

☑️锅底双拼
☑️双并饺子
☑️猪皮
☑️鲜打四宝丸
☑️菜心苗(有机)
☑️脆鲩鱼片
☑️特尚手切牛(中)

猪皮爽夹烟韧,含有大量胶原蛋白,吸收麻辣汤底後,好入味!
有机菜心苗就幼嫩鲜甜!

除咗火锅外,仲有套餐、而私房宴同海皇宴就必须要早一日预订。

尚鲜海鲜料理卖点:食材新鲜,服务员热诚,不停为食客加饮用水同汤底,仲会主动帮客人笔走汤底上嘅浮油。朋友果然好介绍
  • 特尚手切牛
2021-09-17 0 浏览
同朋友第一次嚟呢间餐厅😊汤底双拼 $165麻辣汤底+什菌汤,什菌汤底里面真系有两包茶包,愈煮愈香浓,茶汤香口,可以更加带出食物鲜味。特尚手切牛 $180牛肉片非常软滑,而且油脂平均,渗出浓浓牛肉香味,值得一赞。🥩鲜打四宝丸 $86四种口味: 猪肉、牛肉、墨鱼、虾,唔同口味适合多人聚会。入口弹牙,味道浓,爽口🐷🐮🦑🦐花甲 $119大大只,感觉新鲜,值得一赞系入面完全冇沙,店员清洗得好乾净😊职员服务态度十分良好,主动更换碟子,斟水~
同朋友第一次嚟呢间餐厅😊

汤底双拼 $165

特尚手切牛 $180

鲜打四宝丸 $86

花甲 $119

职员服务态度十分良好,主动更换碟子,斟水~

• 手切安格斯牛肉
  • 大花甲
  • 四色丸尚盛
2021-09-14 6 浏览
好耐都冇食过打边炉啦听同事介绍呢间打边炉食材好新鲜之余价钱仲好相宜 今日就同老公嚟试试佢啦一坐低就俾佢餐牌上面嘅牛三拼吸引咗有三种唔同嘅牛 估唔到牛柳粒都可以用嚟打边炉 食起上嚟仲好有肉汁 完全颠覆我对打边炉嘅想像至於手打丸都可有诚意每一粒入面都包有唔同嘅馅 最印象深刻一定系松露猪肉丸 黑松露味一啲都唔会太劲又够香午餐肉排到好靓 忍唔住食吓一条又一条估唔到两个人都清得晒一碟蔬菜拼盘好新鲜 一面有生菜油麦菜番茄粟米同萝卜 入面嘅粟米真系好甜仲有脆肉魭切到厚薄啱啱好又好有鱼味连一向怕腥嘅我都忍唔住食下一旧一旧
好耐都冇食过打边炉啦

一坐低就俾佢餐牌上面嘅牛三拼吸引咗

仲有脆肉魭切到厚薄啱啱好又好有鱼味
连一向怕腥嘅我都忍唔住食下一旧一旧

2021-09-14 0 浏览
虽然天气好热,但突然好想一大班人打边炉,而家疫情4人限聚,唯有叫fd上黎屋企打,不过最烦就系周围买料买汤底。有朋友就介绍左我黎呢间尚鲜,竟然火锅都有得外卖呢到系单点边炉,不过唔会睇黎睇去唔知食咩都可以叫套餐。呢到叫外卖返屋企,包埋汤底豉油调味料,真系一条龙服务!打边炉丸类午餐肉基本啦,仲有台湾黑椒肠,唔错,不过呢啲都只系前菜黑豚肉,啲纹好靓半肥瘦食落好软身,而家猪味极出!饺子大大只,入面啲料都好足,睇得出系自己包,入面塞满西洋菜同香菇,食落脆卜卜好有口感。鲩鱼同白鳝,估唔到都几多片,好新鲜,劲脆劲爽口,好高质!手切安格斯,望落都知好软身,好好食,劲重牛味,必食呀!估唔到打边炉都有一条龙外卖,又抵又好食,下次约fd打边炉唔洗再R晒头!
有朋友就介绍左我黎呢间尚鲜,竟然火锅都有得外卖

呢到系单点边炉,不过唔会睇黎睇去唔知食咩都可以叫套餐。

呢到叫外卖返屋企,包埋汤底豉油调味料,真系一条龙服务!

黑豚肉,啲纹好靓
半肥瘦食落好软身,而家猪味极出!

鲩鱼同白鳝,估唔到都几多片,好新鲜,劲脆劲爽口,好高质!

手切安格斯,望落都知好软身,好好食,劲重牛味,必食呀!

2021-09-07 0 浏览
今晚同fd去左食呢间尚鲜火锅海鲜料理,今次系第一次食🤪都几惊喜。我地2个人叫左几样野食:首先,汤底方面,我地叫左98三高茶什菌素锅119HKD🌝呢个汤好清,我地再叫左 田园盛(有机)86HKD,内有蕃茄、白萝卜、菜、粟米,然後将d粟米放左落个汤度煲,同本身个汤好夹,即刻出返鲜味🙈❤️配菜方面,我地就叫左双拼饺子🥟96HKD 内有两款唔同味道嘅饺子,一款系菜饺、一款系猪肉饺,加埋酱汁食就正👍🏻 仲有手切安格斯牛209HKD牛味重,肉质滑 , 推荐⭐️🤩脆鲩鱼片 72HKD鲩鱼片好脆👍🏻浸落鼓油度就绝配四色丸尚盛94HKD食到有咸蛋 南瓜🎃 黑松露 同似系调味料辛椒味咁🤣好特别熟食:百花饟油条 67HKD内有虾🤣好有惊喜!酱汁系有收费嘅2位 30HKD仲收左服务费77HKD最後我哋食咗850HKD😍👏🏻
我地2个人叫左几样野食:

仲有手切安格斯牛209HKD
牛味重,肉质滑 , 推荐⭐️🤩

脆鲩鱼片 72HKD
鲩鱼片好脆👍🏻浸落鼓油度就绝配

四色丸尚盛94HKD
食到有咸蛋 南瓜🎃 黑松露 同似系调味料辛椒味咁🤣好特别

熟食:百花饟油条 67HKD
内有虾🤣好有惊喜!

酱汁系有收费嘅2位 30HKD

仲收左服务费77HKD

最後我哋食咗850HKD😍👏🏻
2021-09-07 16 浏览
今日相约一个好耐冇见嘅朋友,佢住佐敦,又钟意打边炉,我就谂起呢间尚鲜嘅冬瓜汤底超正,就即刻book左枱。好彩有事先book定,放工黎到都多人。一去到店员会帮我地消毒全身衣物,然後带我哋入座。我地翻左一翻menu,见到有好多款食物同串烧,但由於太饿了,又费事谂食咩,就决定拣二人套餐。以下系二人套餐包嘅食物:首先店员会送上酱料比我地自由添加,有多款酱料选择,不错。然後汤底可以4选2,我地拣左血池麻辣汤及姫松茸冬瓜汤。冬瓜汤超级推荐,好鲜甜!冷盘有清酒鲍鱼及泰式生虾鲍鱼同生虾都好新鲜好好味!手切安格斯牛,超级劲好食!肥瘦均匀!稻庭乌冬杂菜盒有3款时菜及4个超甜粟米,同3旧蕃茄。呢个卖相真系一流,好似high tea set咁,摆得好靓!牛丸、墨丸同云吞推介!好大粒好好食!重点黎啦,海鲜!全部都好新鲜!特别系圣子,好多肉,好好食,好满足!成枱都系食物,太幸福了!丰富的一餐!太正啦!会再encore! 两个人食啱啱好!

以下系二人套餐包嘅食物:

首先店员会送上酱料比我地自由添加,有多款酱料选择,不错。

冷盘有清酒鲍鱼及泰式生虾
鲍鱼同生虾都好新鲜好好味!

手切安格斯牛,超级劲好食!肥瘦均匀!

稻庭乌冬

杂菜盒
有3款时菜及4个超甜粟米,同3旧蕃茄。

重点黎啦,海鲜!

全部都好新鲜!特别系圣子,好多肉,好好食,好满足!

• 姬松茸冬瓜汤
  • 手切安格斯牛
2021-09-04 50 浏览
打边炉得来环境平静?星级食物质素得来,抵食噶价格?仲要平均年纪都系2x噶靓仔侍应。打边边可以食埋生蚝,仲要系劲新鲜,生蚝都仲要可以分,脆口噶,同埋肥美d噶,我中意肥美d,柔软juicy特别推荐鸡皮包鱼肉串烧,好高级噶做法,口感非常好.最後要推荐埋汤底,虫草花胶鸡烫,拍得住妈咪煲噶自家靓汤环境,食物,服务都系顶级,由此可见,老板系一个好用心经营噶人,也都系一个有要求噶人。适合商务聚会,有要求噶人。里间火锅店我会再来

特别推荐鸡皮包鱼肉串烧,好高级噶做法,口感非常好.

最後要推荐埋汤底,虫草花胶鸡烫,拍得住妈咪煲噶自家靓汤

里间火锅店我会再来

2021-09-02
平时食开火锅,通常都系啲任食😆今次试下好多人推介嘅尚鲜火锅。主要听讲佢用料新鲜。因为唔想食得太heavy,所以要咗个姬松茸冬瓜汤底。Nice,姬松茸分量颇多,好香菇味。首先嚟咗个脆鲩鱼片($72)。鱼片切得好薄身,灯光打落去有种晶莹剔透嘅感觉。新鲜唔腥,几有嚼口。手切安格斯牛,推介👍🏻👍🏻👍🏻($209)。净系个卖相已经赢咗。大概有六嚿,薄切,油脂分布平均而不肥腻,非常香牛味。五秒就食得,每啖都系浓香嘅牛同油脂味,都唔使特别点酱。双拼饺子($96)系鲜虾云吞同埋椰菜香菇水饺。味精味唔重,鲜虾云吞云吞用料较充足,食落好紮实饱满嘅感觉。黑豚肉片($55)都系薄切。不过我觉得呢个价钱食到就算薄切都咁有猪肉味嘅肉片,都算几抵。最後叫个油麦菜($39)。好有心机剪咗头头尾尾,保留最翠绿新鲜嘅部分。酱料要收费,选择其实都几多。同场店员会留意&细心咁帮手筛走汤面的油,呢个就系小店嘅好处。Menu上面仲有好多其他款式,就留畀大家慢慢试了。

五秒就食得,每啖都系浓香嘅牛同油脂味,都唔使特别点酱。

Menu上面仲有好多其他款式,就留畀大家慢慢试了。
2021-08-24
今晚人黎呢间私房火锅,唔怕人多又嘈杂,火锅料几新鲜,环境又ok舒服。叫左个好补嘅药膳花雕醉鸡锅,好香酒味,鸡件好甜,火锅前至少饮左一碗半,真系好正!呢度嘅特上手切牛,口感味道媲美平时食嘅本地手切牛颈脊,又腍又浓牛味。呢度嘅菜系有机嘅,叫左个田园菜篮,新鲜多种类,有爽脆口感嘅。仲有自家制双拼饺子、札肉、生根、稻庭乌冬等等,火锅料都几多种类,而且品质中上。舖头位置几隐秘,附近有得泊车,属於寻好西嘅地方。
药膳花雕醉鸡锅