2023-04-12 132 浏览
吃过两次,都是外带,一次还在口罩期间,包装盒做的很好,选了同一款五彩鸡翼面那个套餐(具体叫什么记不清了),鸡翼味道很不错,面也很劲道,是香港不好找的那种手擀面,吃完想家那种程度,分量刚刚好,干净又卫生,下次还来
2022-09-16
外卖自取
2022-06-01 813 浏览
馬鞍山隱世餃子🥟店,這個是粟米湯餃,餃子皮薄餡靚,粟米🌽夠甜,湯底清,唔濃味,配個菠菜麵感覺健康,價錢也是$38,一點也不貴,值得支持.#🥟#餃子#湯#馬鞍山#隱世#水餃#抵#性價比#下午茶
#🥟#餃子#湯#馬鞍山#隱世#水餃#抵#性價比#下午茶
【2021 年 10 月】這日清清地去食個餃子湯麵儍媽點了碗 ... 韭菜豬肉餃湯麵〈HK$38〉配凍檸茶〈+HK$5〉湯底呢儍媽揀了雞湯底,嚐辣的可以試吓麻辣湯底也可以 +HK$4 轉蕃茄湯底餃子脹卜卜,皮薄餡多 ~~儍爸的 ... 芹菜豬肉煎餃湯米粉〈HK$40 〉餃子煎至脆卜卜,但是儍媽都是鍾意湯餃多點 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
【2021 年 10 月】

這日清清地去食個餃子湯麵
湯底呢儍媽揀了雞湯底,嚐辣的可以試吓麻辣湯底
也可以 +HK$4 轉蕃茄湯底
餃子脹卜卜,皮薄餡多 ~~
儍爸的 ... 芹菜豬肉煎餃湯米粉〈HK$40 〉
餃子煎至脆卜卜,但是儍媽都是鍾意湯餃多點 ~~
2021-10-31
用餐时段
2022-03-11 493 浏览
曾是光顧常客,因菜式較為健康,但素菜餃停售後已減少光顧。每次光顧,大多店員也是新面孔,應該為兼職,但他們卻有一個共同點,就是態度差,沒有禮貌。曾經有一位年輕和比較胖的店員在下單時極不耐煩,上菜時亦以輕佻態度奉上。另外亦有一位年約50歲的女店員,在我提出外賣時態度亦極差,質問我的外賣單號,回答後卻指着餐廳廚房前方的桌子,叫我自己去看是否那份外賣,只顧着自己用手機回覆訊息,完全沒有意思提我檢查或提供外賣。店員的服務態度實在令我感覺貼錢買難受,所以沒有下次了。
曾是光顧常客,因菜式較為健康,但素菜餃停售後已減少光顧。
店員的服務態度實在令我感覺貼錢買難受,所以沒有下次了。
2022-03-11
2021-12-09 705 浏览
無意中發現馬鞍山原來有高質餃子店-尚月廚房餃子方面,除左有平時食開既韭菜豬肉,呢度仲有韓式辣味豬肉餃同日式咖喱豬肉餃~就試吓韓式煎餃啦韓式辣味豬肉餃 $34/5隻-餡除左豬肉,仲有泡菜,肉汁都算多-餃子皮夠薄,唔會食皮食到飽雙併丸麵 $50-麵有上海麵同菠菜麵,上海麵煮得岩岩好-湯底揀左雞湯,食完冇超口渴既感覺👍🏻-一碗有六粒丸(芝士牛丸同黑椒牛丸各3粒),超彈牙,每粒都好juicy韮菜豬肉餃湯麵 $38-菠菜麵略嫌煮得太耐偏淋-韮菜豬肉餃好味,餡料足滷水拼盤(小) $48-對比餃子同丸,拼盤比較冇咁出色-雞翼入味食左咁多都只係$175🤟🏻
無意中發現馬鞍山原來有高質餃子店-尚月廚房

韓式辣味豬肉餃

韓式辣味豬肉餃 $34/5隻
-餡除左豬肉,仲有泡菜,肉汁都算多
-餃子皮夠薄,唔會食皮食到飽

雙併丸麵

雙併丸麵 $50
-麵有上海麵同菠菜麵,上海麵煮得岩岩好
-湯底揀左雞湯,食完冇超口渴既感覺👍🏻

韮菜豬肉餃湯麵

韮菜豬肉餃湯麵 $38
-菠菜麵略嫌煮得太耐偏淋
-韮菜豬肉餃好味,餡料足

滷水拼盤(小) $48
-對比餃子同丸,拼盤比較冇咁出色
-雞翼入味

食左咁多都只係$175🤟🏻
2021-12-05
用餐时段
韓式辣味豬肉餃
雙併丸麵
韮菜豬肉餃湯麵
2021-11-30 515 浏览
真係見完客 見有時間整咗出嚟 所以就周圍搵下嘢食 休息一下然後返公司交文件 咁啱就係馬鞍山呢個附近 所以見有時間就坐低搵下有啲乜嘢好嘢食 打開openrice見到呢度有推介一間餐廳 主要係食餃子 啱曬我呢啲準備食下午茶嘅人 唔使食咁飽 仲有位可以食到晚餐 所以就過咗嚟呢間餐廳。😉😉過到嚟呢間餐廳 環境睇落去有驚喜 因為一般見過嘅餃子店都比較舊式小小 但係呢間都幾新淨 睇落嚟裝修係啱啱好裝修完 所以入面好舒服 感覺亦都非常之乾淨 光線都好充足👍👍入到嚟之後 見到餐牌都幾多嘢食 坐低都諗咗一陣 我今日突然間見到佢有 貢丸 所以我就叫咗呢個貢丸 再加一個鹵水肉 個貢丸非常之好食 再加埋佢個湯 非常好食 一啖肉一啖湯 超級正😍😍😍😍

2021-11-30 264 浏览
今日無聊冇嘢做 周圍行下街 搵下有好嘢食 行下行下 唔覺意就行咗過嚟馬鞍山 喺馬鞍山行咗一陣街 買咗好多嘢 行到個人有少少攰 本身想搵返cafe坐低休息一下就算 行下 就畀我搵到呢間餐廳 呢間尚月廚房❤️❤️❤️過到嚟呢度 出面餐牌已經寫咗好多嘢食 睇到眼花繚亂 再加上 係一個超級大嘅落地大玻璃 所以喺菜乾方面做得非常好 而且入面嘅傢俬都偏淺色 空間感非常之足夠👅坐得睇咗一陣餐牌 員工好快就過嚟 幫我 所以我覺得員工嘅服務態度非常快手之餘禮貌亦都好好 而且仲會介紹有啲乜嘢好食 所以今日我就叫咗一個韮菜餃 再加多個煎餃 呢兩樣嘢基本上係食餃子必備嘅 一定要試下重點推介就係煎餃 煎餃其實好考技術 要煎到啱啱好唔好太燶 容易亦都唔係好容易 不過呢間處理得非常好 脆內嫩嘅感覺好正 嘉信入面嘅餡料亦都好多 說實話佢嘅時候冇得揀都好滿足 再點埋佢個辣醬 緊加提升咗。

2021-11-30 209 浏览
今日好耐都冇試過同閨蜜周圍行 毫無目的咁周圍行 唔使成日趕時間 因為我哋今日兩個一齊放假 真係非常難得 到時見到日全食咁困難 今日咁啱有時間 我哋就周圍行下街 不過唔想去啲咁多人嘅地方 所以就過咗嚟馬鞍山 順便探下朋友 呢度平時都唔會點入嚟 同埋呢度真係 好靜好舒服 所以就過嚟呢度行街 行完搵咗朋友之後 個朋友係住呢度嘅 所以當然佢知道呢度附近有乜嘢好食啦 佢就話過嚟呢度食嘢啦😊😊呢度係一間餃子店 有好多 餃子 無論係湯餃又或者煎餃 而且仲有貢丸食 如果想過仲可以嗌啲小食添 餃子你過去有好多種餡料 每樣嘢都想試下添😁我自己就試下食貢丸 仲嗌埋個油菜 呢個 貢丸好juicy好好食 配合埋有菜成語是非常之健康 好食得你有滿足 朋友果然冇介紹錯 食咗間隱世餃子店😋😋😋😋

2021-11-30 145 浏览
今日係馬鞍山行完街 覺得有啲攰 所以就喺附近搵下有啲乜嘢好嘢食 平時覺得馬鞍山其實都冇乜特別嘢食 所以好少特登會喺馬鞍山搵嘢食 咁啱今次行過馬鞍山 而且有少少時間 所以就上網睇下有啲乜嘢好食 然之後我就喺social media見到呢一間餐廳 呢間餐廳食嘅嘢本身係好普通 不過呢啲嘢係真係講內涵 過到嚟呢間餐廳 見到環境真係好舒服 仲有好多木嘅顏色嘅傢俬 所以坐落去嘅時候有 寫意 嘅感覺👍👍👍今次我就過嚟呢度試過兩樣嘢 分別就係 貢丸 同埋菠菜麵 最後加多個煎餃 我想講個菠菜麵真係好好食 麵嘅質地非常之好 再加埋 貢丸嘅湯 真係好好食 最後當然要講下個煎餃 呢個煎餃煎出嚟啱啱好 有少少皮脆內軟嘅感覺。👍👍總括嚟講呢間餐廳係我非常之滿意嘅一間餃子店 下次有機會我會再過嚟呢度幫襯

2021-11-30 73 浏览
我同朋友都係非常之鍾意食餃子嘅 平時放假約埋出嚟 基本上 十次有九次都一定係食餃子 基本上我哋就係香港嘅餃子通 問我哋邊度餃子好食一定答到你 全港餃子我哋差唔多都食過曬 唯獨是係呢間我哋未試過 所以今次特登嚟挑戰一下 擴張自己嘅版圖 等我哋餃子 二人組 實力更加 強大😂😂😂呢間餐廳係一間比較新式嘅餃子店 裝修都好新鮮 好新淨 好光猛 坐落去嘅時候好舒服 啲凳都坐得好舒服 成件事個感覺 好唔錯 再加上佢哋員工嘅服務好好 好快就過嚟服侍 呢個真係好抵讚。我哋叫咗 一個水餃 之後一次過叫咗三個煎餃 因為我哋真係好鍾意食煎餃 煎餃真係好好味 呢個亦都係非常之高質嘅煎餃😉我自己特別想講下呢個韓式辣味嘅豬肉餃 非常之好食 韓式嘅辣味都好開胃 食完一粒一粒 大家都係追住食 非常之好食。😍😍😍

2021-11-30 56 浏览
今日同小朋友揸車遊車河 諗住去 靜啲嘅地方 好好同個仔享受一下大自然 因為喺市區生活得多 有時都會有一種壓迫感 無論係大人定係小朋友一樣都會有 所以今日就嚟咗馬鞍山呢度 相對比較靜啲嘅區 同時間亦都其實係好方便 過到嚟呢度靜靜地 我下個大自然 忙完我哋諗住返屋企 但係因為肚餓所以我哋就喺附近搵下有啲乜嘢好食 問我老公我老公立即就介紹呢一間 尚月廚房畀我哋👍嗰度呢呢度見到環境都幾好 嗰晚得你感覺好舒服 同埋感覺都幾大自然 可能因為用咗好多木色嘅家具 所以睇落去好舒服。👍我哋叫咗個韭菜餃子貢丸油菜韭菜餃非常之多韭菜好好食 同埋都幾大碗 再加埋 貢丸 好食又香口 最後當然唔少得 一碟油菜 油菜色澤都非常之 綠色 感覺好新鮮。👍

我哋叫咗個韭菜餃子貢丸油菜

2021-11-29 67 浏览
今日嚟到呢間裝修非常之靚嘅一間餃子店 呢間位於馬鞍山嘅餃子店 喺地鐵嚟講雖然馬鞍山都唔算係好忠心嘅位置 不過如果過嚟其實坐地鐵行一陣就到 唔使行好耐 過嚟其實都幾方便 冇想像中咁難 當然如果食物質素真係咁好嘅話過嚟食嘢當然冇問題👍今次過到嚟呢間食嘢 係因為約咗個朋友喺馬鞍山見面 所以今次就過嚟呢度食嘢 過到嚟嘅時候環境都真係幾舒服 裝修係幾靚嘅 再加上佢用咗好多木器傢俬 所以其實睇落去試過上好舒服 燈光嚟講都幾ok 睇落去係一種舒服溫和👍👍我自己就叫咗韭菜餃 有菜就不嬲都係我最鍾意食嘅餃子 所以今次都係叫咗韭菜餃你食 不過我覺得呢度嘅韭菜餃畀喺出面真係用多好多嘅韭菜 所以我自己覺得其實都幾抵食👍👍👍👍

我自己就叫咗韭菜餃 有菜就不嬲都係我最鍾意食嘅餃子
2021-11-29 59 浏览
今日嚟到一間超級抵食嘅餃子店 呢間餃子店其實都幾出名 因為我係喺其他social media 搵到呢間餐廳 呢間餐廳叫尚月廚房 非常之多嘢食 而且見到環境都好靚 同埋我都係一個朋友口中聽佢介紹過呢間餐廳 因為佢知道我非常之鍾意食餃子 平時去到邊問我食乜嘢我都話食餃子 所以佢就介紹咗呢間餐廳畀我 今次終於有時間過嚟 bookmark咗咁耐終於有時間啦 非常之開心❤️過到嚟見到同上一樣都係一個好靚嘅環境 因為佢用咗其他好多木嘅裝修 所以睇落去嘅時候都好舒服 睇落去嘅時候感覺好闊落 再加上地方都唔算好細 尤其係錯嘅位都幾大張 所以坐得好舒服❤️❤️坐咗一陣一舉手就過嚟問我哋要乜嘢 服務呢個我都非常之滿意 我自己就叫咗白菜豬肉餃 我見啲狗仔都好大隻 同埋都包到好 好多 睇得出入面用咗好多 餡料 所以都係良心之作❤️❤️❤️

2021-11-26 47 浏览
今日真係超開心呀 食咗一間超級好食嘅餃子店 餃子店真係非常之好食 細真係忍唔住要打食評 計時都唔係好多打食評 不過我覺得今日真係值得推介😎你揀咗就值得推介嘅一間餐廳 因為我覺得呢間餐廳係比較新型嘅 餃子店 呢度嘅裝修亦都非常之靚 感覺好光猛 坐得好舒服 過到嚟之後亦都有員工招呼我哋👍 而且仲要好快手添然之後我哋就叫咗好多嘢食 我朋友叫咗 貢丸 然之後我自己叫咗白菜豬肉餃 仲有個朋友叫咗個菜餃 最後我哋仲有嗌啲小食 煎餃 我自己特別鍾意食呢個煎餃 因為煎餃子出嚟嘅時候係皮脆肉嫩 咬落去嘅時候相當之有快感 再加上我自己嘅 韮菜餃 入面真係用咗好多韭菜 所以啖啖都係韭菜 食完一隻餃子再飲下佢個湯底 發現佢個湯底其實都好好飲 感覺味精嘅感覺唔係好重。

2021-11-26 48 浏览
好難得今日搵咗一間高質嘅又好食嘅地方又靚嘅餃子店 費事傳統健康嘅餃子店裝修一係就好簡單 一係就啲餃子唔好食 又話曬啲餃子皮好厚 又或者用咗好少嘅餡料 好難搵到一間真係自己滿意嘅餃子店 所以其實我哋自己係會自己包餃子 不過有時包到佢哋 其實都會好懶 因為要自己包餃子其實都要好多工序 又要買好多材料 相當之 麻煩😢😢😢今日嚟到依家尚月廚房 依家尚月廚房係我朋友介紹嘅 如果朋友亦都係一個餃子 狂熱迷 所以去到餃子嘅執著畀我 更加堅定 所以今次就相信佢過咗嚟呢度食嘢。👍我自己叫咗我最鍾意嘅韭菜餃 韭菜餃真係非常之好食 仲要好足夠 非常之好味道 我朋友就叫咗 豬肉餃 我自己都試咗一嚿豬肉餃 一樣都係用咗好多豬肉 我覺得佢哋好用心做餃子 最後仲有煎餃 先舊亦都係非常好食 口感非常之好食 總括嚟講我對呢間餐廳非常之滿意 下次都會再過嚟呢度幫襯👍