🎶 𝔻𝕚𝕤𝕟𝕖𝕪𝕝𝕒𝕟𝕕 - ℍ𝕠𝕟𝕘 𝕂𝕠𝕟𝕘 「歡迎來到世界上最歡樂的地方—Disneyland 」🎉🎉迪士尼樂園真係一個擁有魔力的地方🪄無論何時進入迪士尼樂園,都彷彿被幸福的魔法圈包圍住🤩 ➷ Linabell北海道5.0牛乳配白桃味軟雪糕Linabell主題限定雪糕,迪士尼打卡必備➕超級少女心的雪糕😍😍😍外型就好似Linabell 嘅耳仔🦊奶白色的牛乳➕淡粉色的白桃,仲有一朵蘭花般的棉花糖髮飾,整個造型就更加唯妙唯肖😎口感有點似刨冰沙,超濃郁的牛乳➕香甜的白桃,甜而不膩,雪糕面上的跳跳糖就好似夏日裡的一點小冰涼🧊Ps:由於融得比較快,記得快速打卡喔!
🎶 𝔻𝕚𝕤𝕟𝕖𝕪𝕝𝕒𝕟𝕕 - ℍ𝕠𝕟𝕘 𝕂𝕠𝕟𝕘

➷ Linabell北海道5.0牛乳配白桃味軟雪糕
2024-05-04 33 浏览
My first time trying out this linabell ice cream🍦 The white peach flavour is naturally strong, not artificial at all. Texture is more like sorbet than ice cream, more on watery side. The milk flavoured side is also delicious, milky and creamy. The only thing I don't like about this ice cream is the flower-shaped marshmallow. It has weird chewy texture and is super sweet. Overall it's yummy and a good treat for summer. So don't miss it out if you're visiting Disney!😋
Linabell北海道5.0牛乳配白桃味軟雪糕
今日同台灣朋友去迪士尼玩!不過中午天氣好熱熱! 戶外有成28度🥵🥵🥵望到長長人龍! 其實已經想打退堂鼓🙈🙈諗起之前睇咗購買攻略! 試完果然有效啵!!首先,【你需要有香港迪士尼樂園App既會員!】Scan佢個QR code!就可以落單啦!完成付款!去取雪櫃既櫃檯掃付款後既QR code!整個過程5分鐘內雪糕就到手❣️今次新出既雪糕造型真係好靚! 粉紅配白色少女feel🈵🈵! 但天氣好熱溶得好快!!📸📸📸雪糕上粒粒🌸🌸係棉花糖!!粉紅色係桃味雪葩! 酸酸甜甜!白色係北海道牛乳味! 牛奶味幾濃! 仲好滑添!😋希望呢個方法大家都可以5分鐘內買到啦❤️
今日同台灣朋友去迪士尼玩!
不過中午天氣好熱熱! 戶外有成28度🥵🥵🥵
望到長長人龍! 其實已經想打退堂鼓🙈🙈
諗起之前睇咗購買攻略! 試完果然有效啵!!

首先,【你需要有香港迪士尼樂園App既會員!】
Scan佢個QR code!就可以落單啦!
完成付款!去取雪櫃既櫃檯掃付款後既QR code!
整個過程5分鐘內雪糕就到手❣️

今次新出既雪糕造型真係好靚!
粉紅配白色少女feel🈵🈵!
但天氣好熱溶得好快!!📸📸📸
雪糕上粒粒🌸🌸係棉花糖!!
粉紅色係桃味雪葩! 酸酸甜甜!
白色係北海道牛乳味! 牛奶味幾濃! 仲好滑添!😋

希望呢個方法大家都可以5分鐘內買到啦❤️
2024-04-03 37 浏览
好似去到迪士尼都一定要喺呢間雪糕店叫雪糕食😋今次就叫咗白朱古力抹茶杯,雪糕杯裏面主要係抹茶味嘅雪糕,食物好fresh,因為啲奶香味混合咗落啲抹茶度特別好食!面頭仲有啲白朱古力片做點綴,食落會有口感🤩另外,仲叫咗個黃金芒果蘋果扭紋雪糕,呢個雪糕有齊哂芒果味同蘋果味,食落去散發出天然嘅甜味同香濃嘅牛奶味添!喺呢個咁熱嘅天氣,食完杯雪糕即刻透心涼哂😝
喺呢個咁熱嘅天氣,食完杯雪糕即刻透心涼哂😝
小鎮雪糕屋唔同節日都會出啲期間限定嘅雪糕款式。宜家臨近農曆新年,小鎮雪糕屋出咗GODIVA特濃朱古力味軟雪糕雪糕賣相都唔錯,朱古力球有啲金粉。味道都好唔錯,係GODIVA嘅黑朱古力味🍫甜筒紙係龍年新春版,有米奇米妮+龍,好有節日氣氛👍🏻價錢方面,一支$65,樂園入面都算幾抵食😋
小鎮雪糕屋唔同節日都會出啲期間限定嘅雪糕款式。
特濃朱古力味軟雪糕
甜筒紙係龍年新春版,有米奇米妮+龍,好有節日氣氛👍🏻
價錢方面,一支$65,樂園入面都算幾抵食😋
2024-01-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
特濃朱古力味軟雪糕
我喺呢間Disney嘅雪糕店試咗幾款佢哋嘅招牌冰品,真係降溫降到心窩!🍦🏰🌞 海鹽焦糖軟雪糕簡直係甜鹹交織嘅極品,啖啖濃郁嘅焦糖香氣中帶咗微妙嘅鹽味,相映成趣。個筒口嘅朱古力脆脆啪嘭脆口,每一啖都令人回味!🍫🎉白朱古力抹茶杯裝雪糕出奇地好味,那杯子裏面嘅抹茶味清新宜人,鬆軟嘅奶香攪入綿密嘅抹茶香氣,係真正嘅滿足。而且食落咁滑溜,仲要有幾塊白朱古力片作點綴,增添咗幾分精緻感。😋🌿杯裝雪糕入面那啖啖酸甜紅莓果乾碎配埋鬆軟啫喱,令整個口感層次豐富起來。果醬同雪糕嘅組合亦都勁正,你話係唔係心郁郁想試?🍨🍓最後,個黃金芒果蘋果雙色紐紋雪糕,真係攞嚟消暑解渴正中下懷!芒果嘅天然甜味同牛奶嘅香濃,Match得好正,食喺夏日嘅炎炎熱浪中就最啱。只不過,記住拍得快啲,因為佢真嘅好快會融化啊!😍🥭🍦🍏

✨甜蕃薯味軟雪糕幾鍾意呢個口味🍠💛cream、蕃薯、少少花香味好融合 出奇地夾,甜甜地咁😚雪糕質地順滑,脆筒相對薄 薄得嚟其實厚度係剛剛好。唯一缺點就係雪糕好快溶😂😂不過$65嚟講,份量+質素+環境上 與價格係成正比。
✨甜蕃薯味軟雪糕
2024-01-09 41 浏览
今次生日入咗迪士尼樂園😆有生日勳章緊係要去買雪糕食😂✌🏻今次食嘅雪糕係甜蕃薯味軟雪糕🍦因為生日所以買雪糕會有生日牌同埋職員會同你講Happy birthday😆個雪糕加埋生日牌之後除咗打卡一流之外🫰🏻味道都比我想像中好味😋同埋生日會真係大杯啲😂😂因為咁啱我後面另外有人買咗杯雪糕我見到我哋嘅分別🫣我果杯係好明顯大杯啲🤫連啲裝飾士多啤梨脆脆都多啲😆所以大家生日去迪士尼樂園記得要去小鎮雪糕店買雪糕😂
今次生日入咗迪士尼樂園😆
連啲裝飾士多啤梨脆脆都多啲😆
所以大家生日去迪士尼樂園記得要去小鎮雪糕店買雪糕😂
2023-12-10
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
庆祝纪念
生日
  • 甜蕃薯軟雪糕
2024-01-08 21 浏览
嚟到迪士尼,夏日必嘗嘅就係呢杯Linabell軟雪糕!蜜桃牛奶味,色彩夠哂吸引,少女心即刻噴發。🌸首先,質感啱啱好嘅蜜桃味,好似初戀咁清新,啖啖都食到啲桃香。再嚟,牛奶味絲滑得來唔膩口,一啖接一啖,真係停唔到口啊。🍑🥛講真,呢隻雪糕嘅甜味啱啱好,唔會太過火似啲地攤貨。雪糕濃郁而且夠冰涼,係熱浪中嘅一股清流。但要提醒嘅係,溶得快,要快手快腳咁食,手快有手慢冇!🏃‍♂️海鹽焦糖版,賣相超吸引,每啖都係享受。味道方面,焦糖味道要再濃郁少少,咁就真係完美啦!不過,海鹽同埋朱古力啲口感玩味十足,啖啖驚喜,真係食得太開心喇。😋總括來講,這家店嘅雪糕給人嘅感覺就係Happy又Sweet,一試成主顧!下次去迪士尼,嘴巴攞定,再戰三百回合!🎉

2023-12-26 31 浏览
去到迪士尼,要飲食的話,我地都鐘情找家餐廳坐下來,慢慢地享受一個似是有主題,但其實是冇的午餐、晚餐。甚少會幫襯小店吃街頭食品。不過,我可以說,有一些街頭的小食店,的確是幾吸引,尤其是在小鎮大街旁的雪糕店同窩夫店,更是小朋友的最愛。這一次,兩個小朋友都乖,就決定讓他們去小鎮大街旁的雪糕店《Midtown Delights》買份雪糕,大家分。這一天,原來遇上了一個特別口味的 promotion。平日的是雲呢拿味,而該期的 special,是柑橘味的啫哩杯。$70 一杯,我們向來都唔捨得買。但該日天氣實在太熱,又應承了小朋友,不得不請他們吃一次。這一個雪糕口味,全名叫日向夏柑橘味軟雪糕。細心看,是唐老鴨造型的軟雪糕,中間就有一層藍色的啫哩,而底層就是新鮮的芒果肉。柑橘味的雪糕,味道的確是特別,有點甜,有點點酸,而中間的藍色啫哩,不理會是什麼口味了,小朋友覺得甜美就可以了。然而,最吸引的不是柑橘味雪糕,而是最底層的鮮芒果肉。混入了少許的奶油同少許溶化了的雪糕,多了幾分奶油滋潤的芒果,更是香口甜美,更令人喜歡。幸好,我們的HK$70 沒有白花,因為我們真係食到一份有特色,又夠好味道的雪糕。平時的
幸好,我們的HK$70 沒有白花,因為我們真係食到一份有特色,又夠好味道的雪糕。平時的白色雲呢拿雪糕,我就覺得真係唔抵食啦。
$70 (其他)
2023-12-04 36 浏览
好鍾意大街小鎮雪糕屋會配合返唔同時期,成日有唔同口味、唔同款式嘅特色軟雪糕。影相打卡靚得嚟又好食😋今次11月尾嚟,已經有聖誕版嘅軟雪糕。係甜番薯味嘅,上面有一塊雪花白朱古力同埋應該係紅莓味嘅粒粒。我咁耐以嚟都未食過番薯味嘅雪糕,估唔到會喺迪士尼食到,意外哋又幾好味喎👍🏻雪糕軟滑得嚟又唔會好甜,味道唔假。樂園嚟講$65有咁嘅質素真係好唔錯。包住雪糕筒嘅紙亦都有印着住聖誕服裝嘅迪士尼人物。配合返聖誕主題🎄小鎮雪糕屋有時會好多人排隊,有時又冇咩人。多人嗰時條隊都幾誇張吓,如果時間就到嘅見冇乜人先排會慳唔少時間。佢哋一邊櫥窗落單收錢,一邊櫥窗攞雪糕。效率都算好唔錯👍🏻
甜番薯味軟雪糕
今次11月尾嚟,已經有聖誕版嘅軟雪糕。
小鎮雪糕屋有時會好多人排隊,有時又冇咩人。
佢哋一邊櫥窗落單收錢,一邊櫥窗攞雪糕。效率都算好唔錯👍🏻
2023-11-26
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
圣诞节
甜番薯味軟雪糕
2023-06-12 191 浏览
個軟雪糕賣$70。造型係唐老鴨。上層係柑橘味,帶微酸。中層啫喱。好好味。底層係芒果肉。新鮮芒果肉。一個價錢食到三種口味。好抵食。是次銷費,是不能用全年通行證去拿折扣,敬請留意。
题外话/补充资料: 是次銷費,是不能用全年通行證去拿折扣,敬請留意。
2023-06-09
2023-04-07 153 浏览
迪士尼樂園主要都係去玩多過食🎠 難得食到味道唔錯既雪糕所以要分享下🤣 呢個係新年期間限定嘅口味已經過咗啦🧧 配合兔年用左紫色兔仔Stella Lou做主題🐰有一塊Stella Lou做主題既朱古力已經非常可愛🍫⭐️ 巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕 🍦平心而論味道似提子汽水🍇有點藥水感😅 牛奶味唔突出🥛口感比較似冰感 雖然價錢真係比較貴 雪糕質素一般般 🥲但係以主題樂園黎講 夢幻既紫色就已經好加分💜都係會照樣買🤨

⭐️ 巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕 🍦
外卖自取
2023-03-14 137 浏览
🍦Ice Cream Shoppe / 小鎮雪糕店​📢只有一款雪糕📢預左要排隊​巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕 ​ $62冇奶味嘅雪糕,質感偏水狀,似綿綿冰,淨係食到提子味(唔係好濃)& 唔會偏甜,唔係難食嘅,但未到鐘意(完全食唔到奶味)係園內玩到熱熱地/口乾食幾好😂​(評分:5杯☕️最高分) 食物:☕️☕️☕️環境:☕️☕️☕️行住食/企定定食,冇位坐的CP值:☕️ ☕️☕️園內呢個價ok la服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️​✨會再幫襯? 玩到熱/口乾會幫襯😂​
🍦Ice Cream Shoppe / 小鎮雪糕店
​📢只有一款雪糕
📢預左要排隊

巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕 ​ $62

(評分:5杯☕️最高分)
食物:☕️☕️☕️
環境:☕️☕️☕️行住食/企定定食,冇位坐的
CP值:☕️ ☕️☕️園內呢個價ok la
服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️

✨會再幫襯?
玩到熱/口乾會幫襯😂

2023-03-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-02-16 119 浏览
♡巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕♡|📍小鎮雪糕店|💰$62呢個係限定口味嚟🫶🏻巨峰提子味比奶味重,食落唔會過甜,無化學味而且味道清新,份量比想像中多🫶🏻質感有少少似雪葩,鍾意巨峰提子嘅人絕對要試一次🫶🏻❤️‍🔥有興趣睇更多食評可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥
♡巨峰提子北海道5.0牛乳軟雪糕♡|📍小鎮雪糕店|💰$62