2025-07-28
同朋友兩個人九點左右入座,想快速食個飯。食物味道尚可,價錢又唔貴,本身都可以靠味道令客人回頭既⋯但最想講係員工服務態度⋯填好點菜單,舉極手都無人行過來,我行過去搵員工直接落單,見佢睇緊視頻🙂↕️,比張單佢,仲望左我一下。之後上菜,每次都係「大力飛落枱」,我仍然每次都「唔該」佢,諗住好黎好去。食到一半,發現個小食仲未黎,問左佢係咪漏單,唔答就走左去。我地就諗住唔黎食完就走,點知就黎食完佢個小食就到啦,仲連埋張單!好啦,咁我地嗱嗱聲食完,比錢埋單啦,佢可以埋成20分鐘都唔比返張卡我。咁我哋就決左行出去收銀問順便走人,點知個姐姐撞埋黎,我禮貌上都同佢講sorry,但佢好似真係當錯既係我,啤左我一野又咦咦哦哦,轉身再撞落我朋友度,當下我理智終於爆發,問阿姐:「你係咪睇得視頻多睇唔到人?」,佢答我:「睇唔到」。即係餐廳成日話自己生意唔好,但又keep住咁既態度做人,想有客都難。香港又唔係靠服務態度差去做宣傳,我都唔明點解可以互相尊重都做唔到🙂↕️就算係又平又好食,我都唔會再去
食物味道尚可,價錢又唔貴,本身都可以靠味道令客人回頭既⋯
但最想講係員工服務態度⋯
就算係又平又好食,我都唔會再去
鹽酥雞扒肉燥拌麵配水果茶
牛肉麵配珍珠奶茶