2020-10-11 159 浏览
炸杏鲍菇  22元  5/5分真的没想过炸杏鲍菇有如此高的质素,除了是叫完才炸的原因,应该调味都有一手。炸了10分钟左右,炸得刚刚好,每片杏鲍菇的汁液爆出来,不过杏鲍菇切得有点儿大,咬入口会好热~~在台湾应该都未必食到这个质素,其实还想吃西多士,但竟然卖光,好可惜~!小息时间的店面不算大,只有2名店员,可能会令人以为比较普通。可是,当我跟店员聊天及吃完之後,才发现真的是让人享受小息时间的台式小店。 价钱实惠,让没有收入的小学生享用到零食,店名改得有心思,值得支持~下次再来元朗一定会再来的黄店~~~~20201010支持黄店!
炸杏鲍菇  22元  5/5分

下次再来元朗一定会再来的黄店~~~~

20201010支持黄店!
2020-10-10
10 分钟 (外卖自取)
$22 (宵夜)
2020-07-11 435 浏览
请还可以奋斗的时候不要安逸小息一下是可以𓎩 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀✎ 盐酥鸡 $38✎ 炸杏鲍菇 $22⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀刚好去 accrocoffee 饮咖啡前有时间,先去食小小轻食🤪等候时间有点长,因为是即叫即炸等下是值得的,好怕有的会炸完放凉又炸再炸...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#盐酥鸡好抵食😂别小看小小一碗,份量好大⚠️我相信倒出来起码有一整碟外皮酥脆 入面肉质还是嫩滑的👍🏻不过味道是我们吃得淡的人都觉得偏淡基本本身鸡肉无味,可能轻轻腌过会比较好,不过不知会不会影响肉质啦~还有,鸡件可以剪细小小 方便女生一口一件就更好了⚠️刚炸起非常热,绝对要小心⚠️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#炸杏鲍菇肥大的杏鲍菇入面非常Juicy
请还可以奋斗的时候不要安逸
小息一下是可以𓎩

✎ 盐酥鸡 $38
✎ 炸杏鲍菇 $22
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
等候时间有点长,因为是即叫即炸
等下是值得的,好怕有的会炸完放凉又炸再炸...

#盐酥鸡
好抵食😂别小看小小一碗,份量好大⚠️
我相信倒出来起码有一整碟
外皮酥脆 入面肉质还是嫩滑的👍🏻
不过味道是我们吃得淡的人都觉得偏淡
还有,鸡件可以剪细小小 方便女生一口一件就更好了
⚠️刚炸起非常热,绝对要小心⚠️
#炸杏鲍菇
肥大的杏鲍菇入面非常Juicy
🥨🥗🍕🥙🍡🍣🍨🥘🍙🍛#黑松露炸薯条($18)有无人同小编一样对波浪薯条有阴影?😂细个系茶餐厅食既波浪薯条都.... ummm你懂的之前见过有人话小息时间既波浪薯条唔系有阴影既个种薯条 就好想试下喇呀 真系好好食 好好食份量唔少 炸得脆脆 唔油腻🍟个重点系佢会沟左d黑松露粉 好好食呀‼️第一次食个阵仲系唔洗带口罩既日子(知道呢个人几拖延未😂🤦🏻‍♀️)个阵一路行一路食左半碗无停过口👅最後系强逼自己用一只手拎个碗 一只手拎住部电话先留到半碗比屋企人试小编个晚先食得落饭🍚推荐大家去试下 可以清洗左波浪薯条阴影🤣💪🏻⠀利申大家如果要翻热唔好用气炸锅 好似吹走晒d粉🙈⠀评分:8.5/10价钱:9/10‼️🥞🍵🍩🍦🍧🍹🍿🍮🍸🍫⠀💛💛💛💛💛612罢市有饭卷多次出post支持运动⚽️🏀🎱🥎🏐⠀小息时间 (元朗)地址:元朗击壤路9号金宝大厦地下6B号舖营业时间:星期一至日 12:00-23:30是次消费:$18⠀#学生推荐#nofilter_元朗#nofilter_低消费⠀{食物是素颜 小编也是素颜}
🥨🥗🍕🥙🍡🍣🍨🥘🍙🍛
#黑松露炸薯条($18)
有无人同小编一样对波浪薯条有阴影?😂
细个系茶餐厅食既波浪薯条都.... ummm你懂的
呀 真系好好食 好好食
份量唔少 炸得脆脆 唔油腻🍟
个重点系佢会沟左d黑松露粉 好好食呀‼️
第一次食个阵仲系唔洗带口罩既日子
(知道呢个人几拖延未😂🤦🏻‍♀️)
个阵一路行一路食左半碗无停过口👅

612罢市
有饭卷
多次出post支持运动
⚽️🏀🎱🥎🏐

小息时间 (元朗)
地址:元朗击壤路9号金宝大厦地下6B号舖

{食物是素颜 小编也是素颜}
黑松露波浪薯条
黑松露波浪薯条
2020-06-03 204 浏览
$18/四件炸馒头搭咗50几分钟车翻屋企,啲馒头都仲暖同脆!!🤣大大旧好抵食😋仲有好多炼奶系底,正👍🏻店主好nice好有礼貌🙈不过始终系即叫即炸,所以要等几分钟
$18/四件炸馒头
搭咗50几分钟车翻屋企,啲馒头都仲暖同脆!!🤣
大大旧好抵食😋
仲有好多炼奶系底,正👍🏻
店主好nice好有礼貌🙈
不过始终系即叫即炸,所以要等几分钟

炸馒头
炸馒头
2020-05-07 309 浏览
唔知点解去亲元朗个肚永远都系觉得空虚,食完个晚饭,都系决定周围睇吓有啲乜嘢小食可以食下,见到一间黄店,上面有好多唔同嘅炸物,望落去门面都算系企理同乾净嘅,同埋成间舖头白雪雪,令我哋感觉到好清新,成间舖个衞生环境都好好,所以我装修方面都会比佢一个满分嘅,不过唯独是隔离有档小食店,大家记住佢唔系黄店嚟㗎,但系当然佢都唔系蓝店啦,大家有时间都可以去帮衬下嘅。咁我见到佢都有炸馒头,最特别嘅系嗰粒粒炸多士,本身我都谂紧食唔食个粒炸多士,但系最尾因为我个人好锺意食杏鲍菇,所以最终都决定去食佢个杏鲍菇啦,杏鲍菇拎上手其实好热嘅,证明佢都系即炸啦,而且讲紧价钱都系好抵嘅,同埋都好大份,我哋讲紧20几蚊都已经差唔多围内一蚊一粒咁样,所以其实个价钱同埋性价比都好抵食,同埋呢入边佢有好多汁,因为我本身我放咗好耐先至食,因为我比较怕啲嘢食好热,所以我就可以尽情咁样享受食佢嗰啲汁🤣🤣,不过我下次都会想试吓食佢个炸多士嘅。所以今次个食评都会比较短一啲,因为食嘅嘢比较少。另外服务态度,我哋去嘅时候咁岩老板收银啊同埋其他朋友一齐去咗隔离嘅大排档食嘢,咁我哋去到嘅时候就见到间铺冇人,但系坐喺隔离大排档嘅老板同埋收银都即

另外服务态度,我哋去嘅时候咁岩老板收银啊同埋其他朋友一齐去咗隔离嘅大排档食嘢,咁我哋去到嘅时候就见到间铺冇人,但系坐喺隔离大排档嘅老板同埋收银都即刻行过嚟,就问我哋食啲咩,哈哈,好搞笑啊。

2020-05-03 191 浏览
适逢母亲节又到,疫情之下不想外出,只好叫到会。提前一天与店主联络。店主很好人,先了解我想要订购多少食物,及送货时间先答充接单! 一切顺利! 到当天送货安排lalamove车队(注·车资分开付),时间、食物准时到达!食物上我们订了四款食物1)清新田园沙律2)秋葵豚肉卷3)蜜汁猪肋骨4)海鲜炒饭每款食物卖商可观,味道美味适中,有水准,到会Size够份量。全家不停地赞好!不停地赞好!不停地赞好!!!一定有下次!
食物上我们订了四款食物
1)清新田园沙律
2)秋葵豚肉卷
3)蜜汁猪肋骨
4)海鲜炒饭
全家不停地赞好!不停地赞好!不停地赞好!!!
一定有下次!
2020-05-02
庆祝纪念
母亲节
2020-04-11 285 浏览
#中意嘅请分享请点赞🍻----------💛#黄店💛12/6/2019 罢市💛21/9/2019 推出饭券帮同路人----------🍄炸杏鲍菇 $22杏鲍菇好大旧,而且好juicy,一食就爆汁🤣,因为有炸过所以表皮微脆,不过加左太多椒盐,有d过咸,椒盐份量适中就更好。-🍵小芋圆奶茶 $26芋圆有蕃薯同紫薯味,细细粒口感都够烟韧,有微微系甜味,加埋奶茶唔会过甜。奶茶好滑,不过奶茶奶味稍微过重,唔中意饮咁甜嘅记得叫少甜呀。----------📍小息时间🔎元朗击壤路9号金宝大厦地下6B号舖

#中意嘅请分享请点赞🍻
🍵小芋圆奶茶 $26
📍小息时间
🔎元朗击壤路9号金宝大厦地下6B号舖
2020-04-10 178 浏览
📍小息时间 🎗️平时压根不会在香港吃台菜,因为味道有差还贵,而且我明明都准备好要在家试做盐酥鸡跟杏鲍菇,结果我还是买了👉🏻👈🏻.好想念那边的盐酥鸡、鸡心、鸡屁股、鱼皮、蒸饺、炸龙珠、炒水莲、麻辣鸭血、四神汤还有小杨脆肠Rrrrrrrrrrr (大家有什麽推荐/想念好ㄘ的台湾味??).🔸杏鲍菇🍄超烫的,放了大慨十分钟才吃得下去~味道刚好然後香又多汁,粉也不会太厚或是咬下去会粉跟主体分离... 我觉得下次该买一份盐酥鸡来试~.💲Hkd 22🏡元朗击壤路9号金宝大厦地下6B.#hkig #黄色经济圈 #poyeefoodie
📍小息时间 🎗️
🔸杏鲍菇🍄
💲Hkd 22
🏡元朗击壤路9号金宝大厦地下6B

#hkig #黄色经济圈 #poyeefoodie
细细间舖 啲炸鸡大大份 外面脆脆鸡肉滑滑🥳平时食开炸鸡炸烧卖炸菇未食过甜炸物见人话炸馒头特别有奶味(?)就走去试下系好定唔好发觉原来都几好食 无出面卖嗰啲馒头里面实哂既感觉 多谢推介是日惊喜系杯特饮天气冻但行到热试左杯个名长到唔记得既特饮本来谂住系平时啲提子味梳打饮落惊喜地发觉真系饮到有青提子果肉🤤甜甜地酸酸地好好味好有质感无聊走返去撩个店员倾计原来佢地时不时买啲唔同生果整啲新饮品 好努力的小店👍🏻平时啲嘢饮都几好不过希望下次又撞到新味道😽
细细间舖 啲炸鸡大大份
外面脆脆鸡肉滑滑🥳

平时食开炸鸡炸烧卖炸菇
未食过甜炸物
见人话炸馒头特别有奶味(?)
就走去试下系好定唔好

不过希望下次又撞到新味道😽
青提子个名好长但好多果肉梳打🤤
青提子个名好长但好多果肉梳打🤤
2019-12-08 467 浏览
店内除了有手调饮品,仲有啲台式同港式炸物小食🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🏹盐酥鸡🏹🐣🐣🐣份量比想像多,而且粒粒都好入味👍🏻👍🏻👍🏻只系有部分偏咸😅😅但鸡粒炸得好脆😋😋肉质好嫩滑☺️☺️只系有部分咸左少少,不过都呢个可以Encore😍😍由於系即叫即整,所以等既时间会耐啲⏱⏱⏱大概10-15mins🔺佢地既调味料系台湾入货㗎🔺💛屯元天米猪连食店🐷
店内除了有手调饮品,仲有啲台式同港式炸物小食
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂
🏹盐酥鸡🏹🐣🐣🐣
🔺佢地既调味料系台湾入货㗎🔺
💛屯元天米猪连食店🐷
盐酥鸡
盐酥鸡
2019-11-29 336 浏览
终於有机会试呢间小清新嘅台式小食店,听讲炸物好出色,就order左一份台式盐酥鸡试下😋虽然好想试埋芋圆,不过就到晚饭时间,个胃装唔落咁多野,饮品留待下次🤪🤪✨盐酥鸡 $38由於即点即炸需要等一阵,$38唔算平,不过拎到後见到份量咁多,要同朋友share,有8-9件鸡件同埋味道好好食,外层炸得酥脆不油腻,洒上椒盐带点微辣,腌得入味又juicy..试完後觉得对得住呢个价钱😊亦令我想试埋其他小食🤩

✨盐酥鸡 $38
2019-10-17 512 浏览
小芋圆奶茶手调饮品店的珍珠奶茶喝多了还是有点腻,看见用芋圆取代的便立即试试这家小店。店内除了有手调茶饮,还有刨冰跟一些炸物小食,今次先嚐一下芋圆的。• 奶茶的茶底奶味比较重,喝起来很香滑柔顺,虽然我点的是小甜,但是甜度还是稍为高了一点。• 主角芋圆更加深得我心,除了芋圆还有地瓜圆和紫薯圆。口感比出面的更加烟韧一点,但是甜度却刚刚好,如果连芋圆都太甜的话,整杯就感觉很腻了。三款芋圆中地瓜味比较香浓突出,其余两款比较清新。而且芋圆的份量也很多呢!

2019-10-12 409 浏览
打完泰拳又未到食饭时间决定医一医肚,黎到支持呢间小店—小息时间门口有卖鱼蛋,烧卖,肠粉炒面,佢应该系借位摆档。不过唔怕啦。两条友咁肚饿两边都帮衬下叫左两串烧卖一串鱼蛋(3.5/5)$6/串,全部都要辣。味道唔错,不过可以再辣d。鱼蛋系陈皮鱼蛋,我比较锺意食呢只鱼蛋。烧卖有五粒,鱼蛋六粒。价钱算平然之後帮衬返小息时间。叫左炸花枝丸(4/5)$18/4粒,同埋一杯芋圆奶茶。花枝丸质素唔错,好弹牙,同埋落左椒盐粉,无得输。价钱都算唔错。芋圆奶茶偏少少甜(4/5)$25 :下次我地会叫少甜,今次唔记得左。份量好足,大杯同埋好多我好锺意食既芋圆。****装住花枝丸既袋上面有上一手写比我地既说话。当然我地都有写比下一手。点知同行朋友竟然问如果我地系间铺既第一个客人咁系边个写比我地。
打完泰拳又未到食饭时间
决定医一医肚,黎到支持呢间小店—小息时间
叫左两串烧卖一串鱼蛋(3.5/5)$6/串,全部都要辣。

2019-05-04 581 浏览
落大雨 谂住近近地买杯嘢饮下本身系谂住买蜜桃冰茶但见到隔离餐牌原来系有芝士奶盖梗系要试下,叫咗芝士奶盖玫瑰茉莉茶点知个唯一嘅店员系咁问我系边只茶同埋系咪芝士奶盖都心知今铺中伏仲要28蚊望住个店员不停刮啲“奶盖”出嚟最後成杯嘢饮出到嚟个“芝士奶盖”系成pat屎咁堆系堆冰上面系得中间有一pat啊咁都算 饮下个茶底啦 结果系无味成杯嘢99%系冰姐系同饮水无分别啊谂住唉 捞匀啲奶盖佢算点知个“芝士奶盖”戳落去茶到嘅时候系茶中间都仲系成pat嘢咁真系中晒伏 心入面爆晒粗呢间嘢真系不了不了附图系搅咗劲耐嘅奶盖变做成pat嘢系冰到完全无乜mix埋个茶底
落大雨 谂住近近地买杯嘢饮下
本身系谂住买蜜桃冰茶
但见到隔离餐牌原来系有芝士奶盖
梗系要试下,叫咗芝士奶盖玫瑰茉莉茶

仲要28蚊

变做成pat嘢系冰到
完全无乜mix埋个茶底
芝士奶盖玫瑰茉莉茶
2019-03-03 530 浏览
路过过几次,心郁想试,但唔系食饱就系要追巴士,今次再行过,见有新春优惠,炸物全部$10,咁又唔贵,觉得一试无防其实$10有一个中份的份量算好低,而且可以食到好多款除盐酥鸡价钱稍为高D,其他价钱都Ok,仲分埋排名比客人作对比,説是台湾直送调味料,是否与台湾近似就要试过先知,而且小店亦有港式炸物小食,又唔台湾得晒喎铺面不大,除收银柜台,就是厨房占用咗大部份空间,没有座位可坐,外卖为主其实$10都知份量唔多,我叫咗花枝丸同盐酥鸡,店员姐姐话盐酥鸡要等,建议我地转第二样,但我见有时间,所以话等都👌,最後…都等咗20分钟,拎到时有D失望,原以为花枝丸会串住,但被放在杯底分量"的骰",如平时D鱼旦烧卖碗咁上下大细,但都放满一碗,就$10黎讲又低。但花枝丸只有两粒,觉得唔值,先说味道,炸得好透彻,但只是普通港式墨鱼丸,不是台湾出品花枝丸,用调味料补救了个质素,但如果这个是中形份量,咁正常咪得三丶四粒?不值得买,原本都系$18,咁买好似贵咗添,但盐酥鸡就有五嚿咁多,而且炸得好脆,不会太喊,炸得唔"鞋",味道都近似台湾口味,呢个可以Encore,不过真系炸得有D耐,可能因为星期六又优惠嘅关系。
其实$10有一个中份的份量算好低,而且可以食到好多款