小廚美食

小廚美食

(已搬遷) 新店位置
Little Kichen
小廚美食 (已搬遷)
4K
辦公室行屍
被燒賣掩蓋既~好食碗仔翅❤️❤️
辦公室行屍
2024-12-06
关注
10個有9.5個嚟呢間舖頭都會揀燒賣其實呢間舖頭有另一種隱藏美食~~~~❤️❤️碗仔翅❤️❤️用料好好👍雖然唔係啖啖肉,但湯底味道好,而且唔會好似出面嗰啲杰撻撻,仲要冇味精🥣老闆娘話好少人知道,所以好少人買,已經冇咗零售🥲淨係做急凍包裝,大家可以買返屋企煮平時一大包(有6大碗)咁賣,但預先WhatsApp老闆娘,佢可以幫手分細細包容易雪藏🫙🫙🫙推!查看更多
包裝碗仔翅
YankoWong8468
態度惡劣,燒賣唔彈牙,貼錢買難受
YankoWong8468
2024-11-23
关注
今日出荃豐睇醫生,跟住search 左附近有間燒賣好食,去到叫 唔該一份燒賣 ,明明老闆娘企正收銀位無野做緊,首先無望我又唔應我,份燒賣黎到,因為我男朋友唔食辣 所以我諗住佢食左一粒 我先再加辣椒油,點知老闆用勁惡劣既態度話 因為衞生問題唔可以食左先加,係個樣勁惡對眼睜大,真心鬧人個隻,我真係求佢都唔肯比一滴辣椒油我,燒賣又唔係彈牙,唔算好食,我人生第一次食燒賣食得咁唔開心😅總括而言:就算幾鍾意食燒賣 經過都唔會再去了。查看更多
Kristy_ng
久違了的味道
Kristy_ng
2024-09-24
关注
呢間小店好耐冇入嚟食啦雖然佢寫到營業時間到晚上7:30但係我今日7:45佢都未閂門Lucky😁姨姨好有禮貌不過小店得佢一個人做嘢可能會比較忙…要耐心等待叫咗個蟲草花雞肉燒賣$18有五粒 (雖然感覺有少少貴)但係呢個口味喺呢度先有,好香好特別❤️叫多個頂肚啲嘅食物~粢飯粢飯即叫即整啲飯既口感煙煙韌韌入面有好多肉鬆+條油炸鬼拎上手熱辣辣不過如果佢有埋啲榨菜或者菜譜之類個口感會更加好呢啲小店越嚟越買少見少有空要多多支持查看更多
+ 3
sallytws714
毫無性價比
sallytws714
2024-09-20
关注
好耐之前幫襯過,放工時間見有啲肚仔餓就行過去買嚟食。一去到見到加左勁多價份量又縮水了。$14/6粒,諗住以前食過唔差都照買啦。點知出到嚟啲燒賣又粉又難食。完全無魚味又唔彈牙!真係無下次!行遠少少去富華買好過。查看更多
egmu4p
女嘅年長女店員態度非常惡劣,魚肉燒賣偏貴!
egmu4p
2024-05-28
关注
呢間舖地方偏僻,喺角落頭!🙂‍↕️🙂‍↕️見$14/6粒 其實唔係太抵食!一場嚟到就支持下!🤩🤩行到埋去呀姐👵食緊嘢,但未見話用餐時間,所以照買一份魚肉燒賣! 🤩然後佢自動落咗豉油,咁叫佢俾埋辣椒油,撞鬼你啊覆句咩:「下次早啲講啊 」😵‍💫😵‍💫碗野你仲渣住,仲唔夠早?!🫥🫥呢間野唔太鍾意做人嘅生意👻🪰,呼籲大家見到呢一個cm,轉移玉步去其他鋪食燒賣👍 保持心境開朗😇😇😇查看更多
babycream910
燒賣普通,阿姐態度極差
babycream910
2024-03-04
关注
荃灣大家姐執左之後唔知去邊食燒賣好,記得某kol介紹過呢間好食諗住試吓,$14/得6粒燒賣,因為仲有個朋友一齊去,所以我問店員(女老闆娘)拎多支籤,佢態度勁差話:「呢到囉!」之後指住前面,我見唔到有籤所以再問佢多次,佢再指多次同一個位,原來係用個兜仔裝住平時酒樓送果支牙籤仔,有第二間鋪個名仲要鋪哂塵,我費事再問佢就算數!講真俾多支籤成本有幾高?咁都唔俾仲要叫我用果支唔知放左幾耐咁污糟嘅,你話燒賣好食都算,但仲要係好普通魚肉燒賣,根本唔需要去佢到買!勸大家未食過千祈唔好幫襯佢!查看更多
後悔去之前冇睇到評論!!🫠🫠
2024-05-28
威廉林皇子
好地道既小食!!
威廉林皇子
2023-12-24
关注
嚟到荃灣,就好鍾意食小廚媽嘅粢飯,同埋佢自製既回甘茶。最特別就係佢嘅自家製辣椒油。藥膳燒賣都係一流,買咗幾樣嘢喺朋友個辦公室食,大家都食得好開心如果有得堂食就一流啦!Whenever I come to Tsuen Wan, I love to eat the rice rolls and homemade herbal tea from Siu Chue Ma. The medicinal siu mai are also excellent. I bought a few things to eat in my friend's office, and everyone enjoyed them very much.查看更多
藥膳燒賣
粢飯
小偷阿B
都係態度唔好,非常失望
小偷阿B
2023-12-12
关注
見有網路紅人介紹呢間燒賣話好有魚味就特登去搵呢間小店試下。 當日商場人流唔多,舖頭冇人排隊,見到個阿姐係度睇報紙,我買左一串燒賣,跟住問阿姐有冇蘿蔔餅,佢話“咁大隻字寫左係度都仲要問,寫左就係有架啦,唔使再問架啦!” (我心諗其實好多時唔係寫住就有架, 佢只要答有/冇咪得囉)Anyway, 總結,魚肉燒賣ok但唔係特別好食,蘿蔔餅太油同太咸,阿姐太有性格,應該唔志在賺錢,唔會再幫襯。查看更多
CC.Chan
藥饍燒賣ok
CC.Chan
2023-11-06
关注
晚上約7點20左右經過,看到👀她還沒有關門, 但OpenRice的資料顯示,他的關門時間是7:30左右,所以就戰戰兢兢地問了問:「請問還有沒有燒賣?」, 一開始的時候,老闆娘還很平淡地回答道:「有啊。」。 然後我點了一份鴛鴦燒賣,當我還在想,老闆娘也沒有網上的傳聞說的這麼沒有禮貌吧?終於老闆娘還是忍不住說道:「下次來的時候,不用再問有沒有說買賣,照登或亮着,這裏有一定有燒賣,這裏是賣燒賣的,不賣燒賣賣甚麼。」還是討論回食物質素,鴛鴦燒賣$16魚蓉燒賣魚肉燒賣不太吃到魚味,口感也不是我喜歡的煙靭口感。藥膳燒賣比較好,有點肉味,摻雜不少筍絲?很有口感。有炸蒜撒在面,加上豉油, 整體味道不錯,只是欠缺辣味。查看更多
shshee
食辣油
shshee
2023-07-26
关注
荃灣昌寧商場宜間小食店出名唔係佢d 小食嗱!並唔係話佢d 小食唔好食而係有樣野比起佢d 燒賣腸粉更好食食個樣野係要配合埋佢d 燒賣魚蛋個樣就係秘制麻辣油個油真係好麻好過癮小小辣勁香佢d 魚蛋係細粒陳皮魚蛋本人鐘意食細粒魚蛋多過大魚蛋細粒魚蛋係比較彈牙d不過都認真好食還好食媽媽d 性格真係惡左d另一講法佢只係唔係溫柔囉但我嚟食小食啫 冇service 都ok查看更多
or#Tm65554123
(麻辣+ 混醬)腸粉+燒賣👍
or#Tm65554123
2023-03-13
关注
久唔久都會幫襯。平時食開燒賣(+辣油)😋,由於今日未食嘢,所以叫埋腸粉。腸粉正常,燒賣保持水準,重點係個混醬+自家製麻辣油,甜得來又有麻辣,超過癮!😍😍(註: + 辣記得早啲講。 老板娘義氣仔女,支持小店)查看更多
混醬辣腸粉燒賣
zoeliolio
態度惡劣,超級失望
zoeliolio
2023-02-14
关注
我睇食評講到好好食,再加上係黃店,所以抱住興奮的心情一試,但係坦白講,佢的燒賣真心唔覺有乜咁特別,同出面的質地完全一樣,但係佢賣到12蚊6粒,2蚊一粒貴過出面一倍,我期望係比其他店好食,但係真係一模一樣,再者,我唔知係咪阿姐心情唔靚,我話一串燒賣丫唔該,佢眼神好凌厲咁bear我,而且唔多情願咁,我心諗,我買串燒賣姐係咪得罪你阿姐,因為我想買返屋企比屋企人試,所以要求一個膠袋,佢的態度直頭好厭惡咁話要收1蚊,我知食物係唔洗膠袋徵費,但我費時同佢理論,所以我照比佢,但總括而言完全唔係啲食評咁講佢態度好好咁,而且質素又唔值,如果你想為咗支持黃店其實仲有好多選擇。查看更多
JFOODIM
第四十四份食評,藥饍燒賣!
JFOODIM
2022-07-11
1K 浏览
关注
呢間係我頭三大最喜愛嘅燒賣店,佢地既燒賣係加入左藥材,而且係豬肉燒賣😍首先,雖然佢唔太就腳,但喺荃灣站可以一直穿商場去到,路途還算舒適嘅。👌🏻佢地有幾款小食,但我覺得最特別嘅都係加左藥材既燒賣。🤞🏻市面好多小食店賣緊嘅燒賣都係魚肉/ 金龍燒賣,豬肉燒賣通常酒樓先會有,但呢間可以俾到你!豬肉唔會好太肥太多脂肪,感覺幾健康,但都滑既。🫠雖然唔係好食得出有咩藥材,但係味道唔會太怪太強烈,不過唔鐘意藥材味既話,就唔太建議試😆最後,佢個辣椒油都好正,小小麻,好香,應該是自家調製嘅!必試!🔥查看更多
藥膳燒賣
孤獨的美食家
小食。鴛鴦燒賣
孤獨的美食家
2021-11-05
1K 浏览
关注
小廚美食,多次聽到不少人談及其有心機燒賣,早前來過一次摸門釘,今次星期日來碰運氣。還好有開門,見有蝦肉燒賣幾少見,要了個雙拼。魚肉燒賣,都係叫貨嘢,稍好的來貨,有魚味,但蒸得過火,燒賣皮濕到爛,魚肉都霉啦。蝦肉燒賣,有啲霉霉哋嘅蝦粒,同樣都係蒸咗唔知幾耐。豉油,正常調味,偏甜加老抽。整體而言,新鮮蒸好可能幾好,但今次就感受唔到坊間講到咁。查看更多
foodlibrary
家庭式煙韌燒賣🤩
foodlibrary
2021-08-04
关注
平時掃街一定會食嘅就係魚肉燒賣雖然只係普通嘅燒賣可能你會覺得燒賣咪燒賣分咩aabb但無論口感上味道上都重要!真係好難搵到好食嘅魚肉燒賣🥴之前網上介紹過嘅呢間位於荃灣嘅小食店自己嚟開呢度都會幫襯除咗燒賣仲有其他小食撈麵三文治咩都有魚肉燒賣呢度主打藥膳燒賣不過最鍾意食都係魚肉燒賣$12未至於海鮮價但係唔算太平 不過味道最緊要燒賣正常size唔會蒸到過龍發脹質地唔係粉感 口感幾彈牙不過如果再煙韌啲會更好雖則魚肉燒賣大部分成份都係豬肉呢度嘅燒賣魚肉味都唔算太出至少唔會有浸腥臭味最重點都係秘製辣油食燒賣一定要落好有花椒麻香 唔會太辣 超正!如果經開呢度當過下口癮唔錯🤤查看更多
魚肉燒賣