招聘中
12天前
薪金面议
28天前
2022-04-18 258 浏览
壽司郎真係會食上癮☺️ 食完一次小編就成日想瘋狂食了😁而家疫情冇咁嚴重,又開始番要排隊既節奏🥲 就算平日都要等啊😭呢日小編就食左黃大仙既分店😋 💛補充資料:小編係唔食任何魚生的!💛🧀 炸水牛芝士 $17呢個係今期新出既產品,見好多人都大推😋 因為佢真係拉到絲架(如圖!)好香水牛芝士味,值得一試🥰🍤 炸蝦牛油果卷 $12第一次食,雖然薄薄兩件,但所有料都食得出味道😚 炸蝦原來同牛油果咁夾! 呢個價錢都抵食😚🍣 炙燒芝士鮮蝦 $12呢個已經榮升左小編壽司郎既No.1😍有輕輕既炙燒味,好香😋 加上係即燒既😋上到碟芝士仲係熔緊既狀態😍蝦好爽口(重點是熟的!)正!🤪🍢 醬烤日本產帆立貝 $22呢日小編唔知邊條癮起好想食帆立貝,其實都好驚佢係唔熟既,但個名又「醬烤」,我就叫黎試下~點之,真係唔熟架😔😔😔😔為左唔浪費我都係死頂食左… 但sorry 真係完全唔覺得好食😔(原諒小編真係食唔到生野…..如果同我一樣唔食生野既人真係唔好嘗試叫呢樣啦😭😭😭
壽司郎真係會食上癮☺️ 食完一次小編就成日想瘋狂食了😁
呢日小編就食左黃大仙既分店😋
💛補充資料:小編係唔食任何魚生的!💛

🧀 炸水牛芝士 $17
好香水牛芝士味,值得一試🥰

🍤 炸蝦牛油果卷 $12

🍣 炙燒芝士鮮蝦 $12
呢個已經榮升左小編壽司郎既No.1😍
有輕輕既炙燒味,好香😋 加上係即燒既😋
上到碟芝士仲係熔緊既狀態😍
蝦好爽口(重點是熟的!)正!🤪

🍢 醬烤日本產帆立貝 $22
點之,真係唔熟架😔😔😔😔
如果同我一樣唔食生野既人真係唔好嘗試叫呢樣啦😭😭😭
2022-04-01 285 浏览
在疫情之下沒有晚市,預計壽司郎也會比較少人,加上閑逸的時間,中午就去試一次。一去到的時候拿票已經需要等20多張枱,途中再加上一些補枱的人,應該不只20,幸好人流也去得快。叫了一些平時不會經常吃,或是相對較貴價食材,例如白子,海膽等。整體又不是難食,又不是好食,只是很平均,最重要就是平。鯖魚押箱壽司是期間限定,比較特別。赤蝦也很大件,每件壽司的食材也非常充足,飯的份量較多,同時餐廳也有限時1小時,如果不想吃太多飯的話,建議叫刺身拼盤及天婦羅拼盤。
整體又不是難食,又不是好食,只是很平均,最重要就是平。
2022-04-01
2022-03-30 2912 浏览
我份工試用期比較長,啱啱一過咗朋友就話請我食餐飯😇佢今日要返半日工收十二點,過到黎大約十二點半,見佢請我食我就偉大啲早啲去排隊我地兩個呢期都想食既壽司郎啦😆我十二點鬆啲去到拎飛,大約等左45分鐘終於叫到我地😅點左16樣野,排名分左先後:❤️炙燒羅勒三文魚 (評分: 5/5)💰1️⃣2️⃣面頭有啲羅勒醬同🧀,三文魚燒到微香,唔會太薄,性價比高😋❤️極上厚切長鰭大吞拿魚腩 (評分: 4.5/5)💰1️⃣2️⃣雖然唔係入口即溶嘅感覺,但油脂分布,口感同味道都唔錯,絕對值呢個價錢👍❤️日本產原隻帆立貝 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣幾厚肉,新鮮無腥味😋❤️醬烤日本產帆立貝 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣同樣新鮮,醬烤完比起原粒食更加香👍❤️特選大吞拿魚腩 (評分: 4.5/5)💰2️⃣7️⃣呢個特選就真係有入口即溶嘅感覺,果然一分錢一分貨😁❤️極上鰻魚 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣鰻魚好大舊,幾厚肉,雖然唔夠熱所以唔夠香,但整體味道唔錯👍❤️三文魚子軍艦 (評分: 4/5) 💰1️⃣7️⃣新鮮,魚子大大粒脆卜卜,$17有兩件,抵食!💯⭐️極上海膽海苔包 (評分: 3.5/5)💰2️⃣7️⃣正常係香港用呢個價錢食到既水準,ok 啦😂⭐️特大虎蝦天婦羅卷
我份工試用期比較長,啱啱一過咗朋友就話請我食餐飯😇

我十二點鬆啲去到拎飛,大約等左45分鐘終於叫到我地😅

點左16樣野,排名分左先後:

炸雞軟骨,鮮蝦牛油果卷,極上鰻魚
海螺雙味,日本產原隻帆立貝,日式焦糖番薯,特選大吞拿魚腩

❤️炙燒羅勒三文魚 (評分: 5/5)💰1️⃣2️⃣
面頭有啲羅勒醬同🧀,三文魚燒到微香,唔會太薄,性價比高😋

❤️日本產原隻帆立貝 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣
幾厚肉,新鮮無腥味😋

❤️醬烤日本產帆立貝 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣
同樣新鮮,醬烤完比起原粒食更加香👍

❤️特選大吞拿魚腩 (評分: 4.5/5)💰2️⃣7️⃣
呢個特選就真係有入口即溶嘅感覺,果然一分錢一分貨😁

❤️極上鰻魚 (評分: 4.5/5)💰2️⃣2️⃣
鰻魚好大舊,幾厚肉,雖然唔夠熱所以唔夠香,但整體味道唔錯👍

❤️三文魚子軍艦 (評分: 4/5) 💰1️⃣7️⃣
新鮮,魚子大大粒脆卜卜,$17有兩件,抵食!💯

⭐️極上海膽海苔包 (評分: 3.5/5)💰2️⃣7️⃣
正常係香港用呢個價錢食到既水準,ok 啦😂

⭐️特大虎蝦天婦羅卷 (評分: 3.5/5)💰2️⃣7️⃣
蝦肉幾爽口,都炸得脆既,有埋玉子同青瓜,口感豐富👍
不過壽司飯包得唔太好,一夾就散😅

⭐️壽喜燒牛排 (評分: 3.5/5) 💰1️⃣2️⃣
味道似肥牛壽司,牛肉唔鞋唔韌,比較普通,但都抵食🆗

⭐️炸章魚塊 (評分: 3/5) 💰2️⃣7️⃣
章魚幾大粒,雖然熱辣辣但食得出翻炸過所以比較硬身同油膩…

⭐️日式焦糖番薯 (評分: 2.5/5)💰1️⃣2️⃣
食落微凍,有啲油膩,雖然算甜但整體一般,只能說呢個價錢要黎過下口癮還可以

⭐️炸雞軟骨 (評分: 2.5/5) 💰1️⃣7️⃣
唔夠炸章魚脆同熱,比較油,呢度炸物都係比較一般…

⭐️鮮蝦🍤牛油果🥑卷 (評分: 2/5) 💰2️⃣2️⃣
完全唔覺得有牛油果
蝦比較薄,太多沙律醬,一般….

⭐️海螺雙味 💰2️⃣2️⃣ & 芥末章魚軍艦 💰1️⃣2️⃣
呢兩樣朋友點我無食~

2022-03-28
等候时间
45 分钟 (堂食)
海螺雙味,日本產原隻帆立貝,日式焦糖番薯,特選大吞拿魚腩
  • 極上厚切長鰭大吞拿魚腩
  • 極上鰻魚
  • 三文魚子軍艦
2022-03-28 180 浏览
#豬妹食好西🐷_日本菜#豬妹食好西_九龍 #豬妹食好西_黃大仙 《壽司郎》 @sushiro.hk 食物:🐷🐷🐷/5服務:🐷🐷🐷🐷/5CP 值:🐷🐷🐷.8 /5環境:🐷🐷🐷.5/5壽司郎一月新Menu🥰🍣唔知係咪因為分店問題 有好多新品都未到貨 例如油甘魚腩🥲所以淨係食咗蟹肉嘅新品😆排名已分先後🐷 蟹肉茶碗蒸🤤壽司郎嘅茶碗蒸冇得輸 又香又滑又足料🤤蟹肉忌廉可樂餅🥔一入口滿滿嘅忌廉味 好creamy 🤤加上炸得好脆 🥰外脆內軟👍🏻不過嗰蟹肉就唔知去咗邊🤣特盛天婦羅小帆立貝軍艦(上個月新品🤣)濃厚蟹拌麵🦀呢個CP值有啲低🥲多多嘅醬 小小嘅蟹肉 撈完啲蟹肉好似消失咗咁🥲特盛紅楚蟹海苔包整體冇乜味😢紫菜又好淋😢辣味蟹肉軍艦係有少少辣味 但唔係好夾🥲金目鯛一入口有啲煙熏味 然後食到最後有啲腥🥲麻麻地豬妹壽司郎私心排名🥰🐷🥇天婦羅蟹柳 天婦羅蝦🥈三文魚腩🥉火炙芝士三文魚#hongkong #hkfoodie #foodie #吃貨#手機食先#food#食好西#相機食先#日本菜#壽司郎香港 #sushi #豬妹食好西🐷

壽司郎》 @sushiro.hk

排名已分先後🐷

蟹肉茶碗蒸🤤
壽司郎嘅茶碗蒸冇得輸 又香又滑又足料🤤

蟹肉忌廉可樂餅🥔

特盛天婦羅小帆立貝軍艦(上個月新品🤣)

濃厚蟹拌麵🦀

🥇天婦羅蟹柳 天婦羅蝦
🥈三文魚腩
🥉火炙芝士三文魚

2022-03-19 207 浏览
呢間人氣高企、出名長期大排長龍嘅壽司連鎖店咁多人介紹過,都唔需要特別逐一介紹喇。整體壽司🍣不過不失,反而熟食、小食同甜品好出色,價錢中上,有時想滿足下食壽司嘅慾望都係唔錯嘅選擇推薦—————➤特大虎蝦天婦羅卷🦐🍣份量都算多,包得實唔會好易散開哂,蝦肉幾大舊,天婦羅炸皮唔會太厚,食個陣仲熱辣辣少脆,加埋玉子燒同青瓜,令口感層次更豐富➤黃金脆薯🍟必食嘅小食,雖然外表睇落去似普通嘅快餐店薯條,但好食到停唔到口,薯條幼身,即叫即炸熱辣辣,仲好酥脆香囗,鹹鹹哋,薯仔味濃➤茶碗蒸🥚蒸蛋鮮甜又夠滑,蛋味重,餡料豐富,有蝦、雞肉、大大粒帆立貝、蟹柳、魚片、冬菇、白果,幾足料➤卡達拉娜🍰最愛嘅甜品,第一次食嘅時候比佢驚艷到,面頭嗰層微微燒過甜甜薄脆嘅焦糖,加埋下層口感軟滑,食落有啲似焦糖燉蛋味嘅硬版雪糕,甜度剛好又唔會太膩,超好味😋_🍽味道指數:★★★☆☆📷環境指數:★★☆☆☆🛎服務指數:★★★☆☆💰抵食指數:★★☆☆☆😋推薦指數:★★★☆☆📍壽司郎黃大仙分店黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖

推薦

😋推薦指數:★★★☆☆

📍壽司郎黃大仙分店
黃大仙龍翔道110號豪苑G3樓翔盈里5號舖
等候时间
60 分钟 (堂食)
  • 卡達拉娜
2022-03-17 203 浏览
以下為本人個人口味嘅簡短食評利申 對腥味接受能力低😂好評區⬇️🐟極上鰻魚勁肥美加上香濃的鰻魚汁 9分🐟火炙羅勒三文魚半溶嘅Cheese加上羅勒醬 每次必食 10分🐟野菜可樂餅 即炸薯餅 薯蓉軟滑 9分🐟明太子醬薯條醬汁冇乜特別 但薯條本身有調味 即炸勁脆 原來壽司店嘅薯條都幾好食 9分🐟朱古力香莓芭菲呢個又係每次必食 面頭有粒朱古力Brownie 及冷凍雜莓牛奶雪糕夾雜着朱古力醬及粟米脆片抵食又好食 10分下次未必再食區⬇️🐟黑鯥(右上圖)好多跟筋 無魚油香亦都冇乜魚味 不過唔腥 6分🐟極上厚切長鰭大吞拿魚腩$12價錢平 但有筋 無咩魚油香 6分🐟海鞘軍艦 $12(2件)食唔慣 有少少腥味 5分🐟沙甸魚配昆布青椒 $17(2件)食唔慣 有少少細骨+腥味 5分🐟油甘魚差左好多🥲個樣有D似牛肉 不太新鮮 6分黃大仙壽司郎
以下為本人個人口味嘅簡短食評

呢個又係每次必食 面頭有粒朱古力Brownie 及冷凍雜莓
牛奶雪糕夾雜着朱古力醬及粟米脆片
抵食又好食 10分

下次未必再食區⬇️

🐟黑鯥(右上圖)
好多跟筋 無魚油香亦都冇乜魚味 不過唔腥 6分

🐟極上厚切長鰭大吞拿魚腩$12
價錢平 但有筋 無咩魚油香 6分

🐟海鞘軍艦 $12(2件)
食唔慣 有少少腥味 5分

🐟沙甸魚配昆布青椒 $17(2件)
食唔慣 有少少細骨+腥味 5分

🐟油甘魚
差左好多🥲個樣有D似牛肉 不太新鮮 6分

黃大仙壽司
2022-03-12 189 浏览
之前疫情無咁勁,小仙子同小🐷用左5個鐘排壽司郎,由拎飛到真係入得,真誇張😓相信而家應該唔使排咁耐🥲唔逐一介紹,剩係介紹返比較推介個幾款😉特選中吞拿魚腩: 有返咁上下厚度,油脂雖然無大吞拿魚腩咁豐富,不過口感香濃特選大吞拿魚腩: 試完中特選中吞拿魚腩 ,緊係要試大啦,要$27件,好肥美夠哂新鮮,油脂分布平均😋海膽壽司: 好彩今次無出事😂海膽係甜美,雖然未算好新鮮醬燒日本帆立貝: 大大粒好滿足😍配上濃郁醬汁好juicy!赤蝦壽司: 每碟只得1件,赤蝦大大隻,好爽口油甘魚壽司: 好肥美,夠甘甜👍🏻再encore係會既。。如果唔使等咁耐😅等半個鐘至1個鐘都可以接受😅而且只得60分鐘用餐時間,睇下menu影下相,真係食得好趕🤯食咁快都有D頂住🥲梅酒都飲到好趕😗1.5小時比較好,或者叫外賣😂

海膽壽司: 好彩今次無出事😂海膽係甜美,雖然未算好新鮮

醬燒日本帆立貝: 大大粒好滿足😍配上濃郁醬汁好juicy!
赤蝦壽司: 每碟只得1件,赤蝦大大隻,好爽口
油甘魚壽司: 好肥美,夠甘甜👍🏻

等候时间
300 分钟 (堂食)
話說今日諗住去試吓新餐單嘅壽司,但係該間分店的壽司卻竟然係爛飯,令到我同女友都食到冇乜胃口。飯係壽司的靈魂,雖然食材方面都還好,但係飯嘅軟硬都好重要,而我今日咬落去嘅口感同粥差唔多,同埋飯嘅外表亦都非常之濕,仲要痴碟。令到我地兩個亦都冇乜胃口再叫其他壽司,而飯嘅質素仲衰過日式放題餐廳。希望同事能夠注意飯嘅質素,其實我都食過好多次,希望你地唔好越做越差。壽司郎係一間以壽司聞名的日式過江龍餐廳,希望你地日後可以注重壽司品質。
2022-02-27 168 浏览
📍壽司郎📍💡黃大仙疫情期間夜晚又冇堂食,但堂食又驚,唯有叫個外賣食過下口癮先,不過同堂食都差d🐥壽司郎極上特選盛盒($128)生海膽軍艦,大海螺,油甘魚爽滑新鮮,三文魚厚切,大呑拿魚腩充滿油脂,日本產帆立貝都大粒清甜,赤蝦新鮮大隻,鰻魚大大塊放係面,齋望都滿足#黃大仙 #黃大仙美食 #美食日記 #食好西 #香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #foodiesinternationalchat #globaleats
📍壽司郎📍
💡黃大仙

🐥壽司郎極上特選盛盒($128)

#黃大仙 #黃大仙美食 #美食日記 #食好西
🧧新年新嘗試🧧👑 首炮新春壽司郎2月期間限定及朕的特別推介朕㊗️大家虎年行大運新年發大財,身體健康,幸福美🈵!!!!!!!2月期間限定!!!!!!今個月的期間限定據說是把2021年的人氣壽司及食品放進限定菜單內,天然藍鰭中吞和大吞拿魚腩都有符合餐廳的一貫的好水準,其餘梳乎里海鰻,並無太大的驚喜,反而小食回頭度更高,還有現在才月頭朕最期待想吃的黃金脆薯拌明太子醬竟然沒貨(慘,朕是明太子控),表示失望,讓我想是不是真的因為新春期間未有特別新的食材進口才「翻兜」限定菜單嗎? 哈哈~~~~~~~~~~1️⃣微辣生拌甜蝦軍艦🍣朕可能不是辣味愛好者,反而覺得辣味搶了甜蝦的味道,但一口壽司有大約5-6隻滑滑的小甜蝦,十分滋味。(評分Rating: 3/5).2️⃣金目鯛🍣金目鯛壽司無論賣相還是口感及味道均有驚喜,刺身看起來是紅邊白肉,表面有微微燒烤過的痕跡,肉身閃閃的賣相很好,咬下去微微的外脆內軟,淡淡的新鮮魚香味,不用加醬油都很鮮美,若有些鹽花灑在表面就完美了! 鹽巴能更帶出魚的鮮味。.📚食材科普時間:金目鯛可能不清楚牠的真身是什麼,刺身紅邊白肉,其實牠的真身不少人會與較常見的紅色大眼雞魚搞亂了,眼睛大大的
🧧新年新嘗試🧧
👑 首炮新春壽司郎2月期間限定及朕的特別推介
朕㊗️大家虎年行大運
新年發大財,身體健康,幸福美🈵!
!!!!!!
2月期間限定
!!!!!!
~~~~~~~~~
1️⃣微辣生拌甜蝦軍艦🍣
(評分Rating: 3/5)
2️⃣金目鯛🍣
📚食材科普時間:金目鯛可能不清楚牠的真身是什麼,刺身紅邊白肉,其實牠的真身不少人會與較常見的紅色大眼雞魚搞亂了,眼睛大大的,皮膚紅通通,但兩種是不同的魚。
(評分Rating: 5/5)
3️⃣真‧墨魚汁拌麵🍜🐙
黑鼆鼆的真‧墨魚汁十分香噴噴,配合壽司郎的伴麵,還有幾塊小炸魷魚圈和西蘭花的點綴,口感和味道較海贍或蟹拌麵的稀和香淡,滴合醬汁王但又喜歡淡淡的鮮味的朋友。
(評分Rating: 4/5)
4️⃣朱古力香莓芭菲&抹茶蕨餅芭菲 (HK$32 -> HK$22) 🍨
之前朕和朋友一起吃壽司郎一般因其價錢及胃口叫一個芭菲共享滋味,而二選其一之間通常都是試🍵抹茶蕨餅芭菲,較合大眾口味,今個月壽司郎有新年震撼價$22,朕乾脆和朋友各吃一個芭菲,第一次試朱古力香莓芭菲, 🍓香莓像冰果般,酸酸溜溜,配合朱古力醬及芭菲雪糕,太好吃了! 很適合朕這種不喜太甜的金舌頭,喜甜的朋友可選抹茶蕨餅芭菲。🤤🤤
(評分Rating: 4/5)
評分💯
金目鯛壽司和微辣生拌甜蝦軍艦
朱古力香莓芭菲和抹茶蕨餅芭菲
2022-02-05
等候时间
120 分钟 (堂食)
金目鯛壽司和微辣生拌甜蝦軍艦
朱古力香莓芭菲和抹茶蕨餅芭菲
  • 金目鯛壽司
  • 朱古力香莓芭菲
2022-02-06 1580 浏览
•2月期間限定🍣🍣🍣恭喜發財🧧期間限定💡祝大家虎年行大運😌身體健康💪🏽💪🏽心想事成❤️💕🧡🧡🧡🧡🧡~~~~~~~~🌟2月精選推介💁🏽‍♀️💁🏽‍♀️*今次嘅期間限定,壽司郎話將2021爆買嘅人氣壽司放番係期間限定,但小編認為一般般既食材🥲🥲🥲包括梳乎里海鰻、天然藍鰭大吞拿魚腩同天然藍鰭中吞拿魚腩,都係一般正常味道😓😓海鰻小編鍾意實淨啲既質感😂反而有小食同甜品又幾有驚喜🤭😌😆·1️⃣真·墨魚🦑汁拌麵($32)*樣貌勁吸引😍😍果然係真黑炆炆墨魚汁拌麵,壽司郎既麵不嬲都有水準,拌埋幾香,但舊魷魚細細舊既,小編認為上個月既蟹拌麵先係最出色🤭🤭(Score: 4/5)·2️⃣黃金脆薯拌明太子醬🍟($12)*壽司郎既薯條一值都有聽聞過好香脆,但平時都唔會專登嗌黎食,今次放左係期間限定menu內令到小編終於試到,真係一如所聞超級勁香脆😍😍😋😋配埋明太子醬鹹鹹地又香,絕配既薯條🍟💯💯💯(Score :5/5)·3️⃣士多啤梨梅爾芭🍓($27)*甜甜蜜蜜💕💕就梗係for 2月份既情人節啦🤣🤣🤣包括三重士多啤梨🍓有士多啤梨醬、士多啤梨果肉同埋士多啤梨味雪糕🍦勁重士多啤梨口味🤣🤣🍓🍓🍓仲有個千層蛋糕🍰係上面,配埋三重士多啤梨

2月期間限定🍣🍣🍣
恭喜發財🧧期間限定💡
祝大家虎年行大運😌
身體健康💪🏽💪🏽心想事成❤️💕
🧡🧡🧡🧡🧡
🌟2月精選推介💁🏽‍♀️💁🏽‍♀️
1️⃣真·墨魚🦑汁拌麵($32)
(Score: 4/5)
2️⃣黃金脆薯拌明太子醬🍟($12)
(Score :5/5)
3️⃣士多啤梨梅爾芭🍓($27)
*甜甜蜜蜜💕💕就梗係for 2月份既情人節啦🤣🤣🤣包括三重士多啤梨🍓有士多啤梨醬、士多啤梨果肉同埋士多啤梨味雪糕🍦勁重士多啤梨口味🤣🤣🍓🍓🍓仲有個千層蛋糕🍰係上面,配埋三重士多啤梨幾正又👍🏽👍🏽
但上期最愛既巴斯克烤芝士蛋糕仲係on menu🤤🤤🤤
(Score :5/5)
4️⃣微辣生拌甜蝦軍艦($12)
*一啖就可以食好多好多蝦,喻意新一年要笑哈哈,將歡樂都食落肚😆😆🤣🤣🤣😝啖啖都係蝦肉味道又真係唔錯👍🏽😋

評分👑
賣相:✨✨✨✨
味道:👅👅👅
價錢:💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️(本月推介度)
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
黃金脆薯拌明太子醬
微辣生拌甜蝦軍艦
極上脂鰹魚
北海道產魷魚伴辣醬軍艦
2022-01-28 263 浏览
黃大仙有壽司郎,而且都係好方便嘅位置,位於龍翔道側邊,附近有巴士站,亦有地鐵站,坐巴士喺沙田坳道落車,行前少少就係啦!其實呢次用餐,已經好耐之前,不過味道都仲記得嘅!雖然係位於舊區,但係裝修絕不馬虎!是次中餐係叫咗海膽,雖然嗰時係季尾,但係都算肥既!亦有食到北海道魷魚,佢係一個軍艦嚟嘅,味道都算新鮮嘅!真係令人好想再食多次!再者,我食咗一個芥辣章魚,味道俾芥辣八爪魚,更為好食!我仲叫咗帆立貝,都頗為新鮮!店員服務態度良好!用餐愉快!

店員服務態度良好!用餐愉快!
2021-07-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-01-28 1039 浏览
-{壽司郎🍜}今次到1月嘅menu!係蟹吖🥰本人其實麻麻地蟹但期間限定就乜都試下😜🤤極上水煮松葉蟹🤤 ($27)極普通嘅蟹肉 就係烚熟咗嘅蟹腳加舊飯唔值27蚊🥲👖褲評: 5/10🤤特大生松葉蟹腳🤤 ($27)相比起依個蟹腳 鮮味勁多!但蟹腳嘅殻都係好多拆開🥲非常麻煩🥺👖褲評: 7/10🤤蟹肉忌廉可樂餅🤤 ($17)食落好creamy入邊又唔太有蟹肉嘅感覺 但外皮真係好脆🥰👖褲評: 7.6/10🤤特盛紅楚蟹海苔包🤤 ($17)Encore左次!要因應嚟嘅時候多唔多蟹肉 第一次冇咁多蟹肉已經覺得味道唔錯 但係第二次個蟹肉真係堆到好滿😙👖褲評: 7.8/10🤤大切日本產油甘魚腩🤤 ($17)Encore左次兩個都好好食 好肥美🤩🤩🤩👖褲評: 8/10🤤蟹肉茶碗蒸🤤 ($19)上面嘅蟹肉份量正常 鮮味唔太食得出但有好多配料 有叉燒 帶子等等😍味道偏鹹👖褲評: 7.2/10🤤巴斯克烤芝士蛋糕🤤 ($27)必食!上面嘅係雲呢拿cream🥰最緊要芝士味超濃 食到再有丁點嘅燶味 最抵係少少蛋糕碎🥳👖褲評: 7.8/10總括嚟講新品偏普通 最推介係海苔包同油甘魚!🥰🥰要dis下其中一
{壽司郎🍜}

🤤極上水煮松葉蟹🤤 ($27)
極普通嘅蟹肉 就係烚熟咗嘅蟹腳加舊飯唔值27蚊🥲

👖褲評: 5/10

🤤特大生松葉蟹腳🤤 ($27)

👖褲評: 7/10

🤤蟹肉忌廉可樂餅🤤 ($17)
食落好creamy入邊又唔太有蟹肉嘅感覺 但外皮真係好脆🥰

👖褲評: 7.6/10

🤤特盛紅楚蟹海苔包🤤 ($17)

👖褲評: 7.8/10

🤤大切日本產油甘魚腩🤤 ($17)
Encore左次兩個都好好食 好肥美🤩🤩🤩

👖褲評: 8/10

🤤蟹肉茶碗蒸🤤 ($19)

👖褲評: 7.2/10

🤤巴斯克烤芝士蛋糕🤤 ($27)

👖褲評: 7.8/10

總括嚟講新品偏普通 最推介係海苔包同油甘魚!🥰🥰要dis下其中一個最愛 焦糖番薯條份量不一 最後張相小到好似俾人偷食過咁😂😂😂但依加冇左晚市明顯午市多左好多人排隊🥺

性價比: 8/10

蟹肉忌廉可樂餅
大切日本產油甘魚腩壽司
巴斯克烤芝士蛋糕
2022-01-20 290 浏览
幾年前去台灣旅行時曾經食過一次,當時經網上預約仍然要排隊侯座,場面十分震撼。近年壽司郎亦進駐香港,並陸續開設多間分店,所以這次亦要試試質素如何。由於之前有在APP訂位的關係,所以不用等位就可以輕鬆入座。但現在APP好像都不能預先訂位了,需要到門店取票。餐廳用餐限時120分鐘⏱,立馬點選擇食物,上菜的速度中等,也沒有漏單的情況,可惜食物種類比起較少款式選擇,不過值得一讚的是食材是很新鮮的。如果沒有食過的朋友,可以一戰喔!  🤗

如果沒有食過的朋友,可以一戰喔!  🤗

2022-01-18 215 浏览
好耐之前得佐敦一間舖既時候已經試過,平靚正!唯一係排隊有點耐我最鍾意炙燒芝士鮮蝦/三文魚、炙燒羅勒鮮蝦/三文魚,最愛,次次都會嗌!最後黎番個甜品-卡達拉娜!完美!必點呀

最後黎番個甜品-卡達拉娜!完美!必點呀