2021-03-31 4497 浏览
日本No.1 回转寿司「寿司郎Sushiro」🍣登陆香港之後就一直人气高企,依然热潮不断,每日有不少人Walk in排队。其实之前都食过几次,今次认真整理一篇食评👩🏻‍💻~以一间连锁寿司店水准,质素都有保证。难得今日提早放工,当然要约埋屋企人去食,一行5人放开肚皮食都系$1200💸。根据观察,黄大仙分店平日下午5点前都可以直接入座,6点半离座时已经多人等位啦,要食真系要趁早!👇🏻👇🏻因为款式多,以下集中介绍好味同会回头食嘅项目~————————————————👅寿司类👍🏻虾三味寿司 ($17)虾三味一直系我No.1之选🥇!有三件虾虾虾寿司好似抵啲,鲜甜赤虾同甜虾都系我嘅最爱,熟虾就做住配角先啦~👍🏻甜虾军舰 ($12)一粒粒粉嫩嘅甜虾训系军舰入面,淡淡嘅甜味同软绵嘅口感🥰,有无人都锺意甜虾有种粘粘地嘅感觉?👍🏻炙烧三文鱼腩寿司 ($12)炙烧三文鱼非常软嫩,油香丰富,摊耐咗就无咁好味啦👍🏻葱花吞拿鱼军舰 ($12)吞拿鱼葱好似比原件吞拿鱼寿司好味,味道更肥美香口👍🏻日本产帆立贝寿司 ($17)原粒帆立贝口感比对半切开口感更细嫩,味道鲜甜浓郁👍🏻鳕鱼白子军舰 ($17)冬季限定Item~
日本No.1 回转寿司寿司郎Sushiro」🍣登陆香港之後就一直人气高企,依然热潮不断,每日有不少人Walk in排队。其实之前都食过几次,今次认真整理一篇食评👩🏻‍💻~以一间连锁寿司店水准,质素都有保证。难得今日提早放工,当然要约埋屋企人去食,一行5人放开肚皮食都系$1200💸。根据观察,黄大仙分店平日下午5点前都可以直接入座,6点半离座时已经多人等位啦,要食真系要趁早!

👇🏻👇🏻因为款式多,以下集中介绍好味同会回头食嘅项目~
👅寿司
👍🏻虾三味寿司 ($17)

👍🏻甜虾军舰 ($12)

👍🏻炙烧三文鱼腩寿司 ($12)
炙烧三文鱼非常软嫩,油香丰富,摊耐咗就无咁好味啦
👍🏻葱花吞拿鱼军舰 ($12)
吞拿鱼葱好似比原件吞拿鱼寿司好味,味道更肥美香口
👍🏻日本产帆立贝寿司 ($17)
原粒帆立贝口感比对半切开口感更细嫩,味道鲜甜浓郁
👍🏻鳕鱼白子军舰 ($17)
冬季限定Item~可能大家都知白子系咩😬,今次系第一次挑战,虽然白子口感细滑,但系心理关口面前都系一啖吞咗佢Hahahaha

👍🏻鳗鱼卷 ($27)
鳗鱼系放系卷物之上,用寿司火车送过嚟发生鳗鱼跳车事件😲,劳烦店员送一碟新嘅寿司,不过下面嘅卷物略微太细卷啦

👍🏻珍宝鱿鱼天妇罗寿司 ($12)
一碟只有一件,珍宝鱿鱼系寿司饭3倍长度🦑!鱿鱼即使炸过都保持紧致有弹性嘅口感,正!

👅和食类
👍🏻炸水牛芝士 ($17)
【春の彩り祭】期间限定🌸!建议大家要order嚟玩吓,水牛芝士延展性高,芝士味比较淡,同J先生比赛吓边个拉丝长啲,好玩又好食!
👍🏻炸虾天妇罗拼盘 ($27)
炸虾、香菇、南瓜天妇罗各两件同两件紫苏叶天妇罗,炸衣薄身得嚟够脆,南瓜天妇罗最出色

👅甜点类
👍🏻日本产白朱古力脆脆蛋糕 ($22)
同样系期间限定!见到白朱古力以为好甜,点知甜度啱啱好😋,一切落去系松软忌廉同蛋糕,中间夹住一层脆脆薄薄嘅白朱古力,层次丰富
👍🏻卡达拉娜 ($22)
条状蛋糕版嘅Crème brûlée,原本软滑嘅蛋布甸变到硬身一啲,混合一粒粒黑色云喱拿籽,面层系香脆焦糖糖衣,下次会再encore💕~

————————————————
🚩总结:可唔可以少啲人排队啊?
🌟注意:当日用餐时间限时60分钟
📍 Sushiro 寿司
地址︰黄大仙龙翔道110号豪苑G3楼翔盈里5号舖

🗺地区:#bem黄大仙
📥分类:#bem日本菜
💰人均消费:#bem_101至200蚊
之前都出过一次寿司郎嘅post 介绍咗啲我成日食嘅款同甜品😆今次就试啲未食过嘅😎.青口三味🐟 $12而家寿司郎有三贯祭 真系超抵食🤩呢款有盐醋渍鲭鱼,盐渍沙甸鱼同日本产顶级池鱼🧂鲭鱼同沙甸鱼刺身都系第一次食🤣原来个味同熟咗嘅差唔多 又几好味😋不过食落有啲鞋 唔似其他鱼咁嫩滑🧐但系真系好平 除番开只系$4一旧👍🏻.特大虎虾天妇罗卷🍤 $27朋友话呢到嘅炸虾好食 所以就嗌咗一款贵嘅一款平嘅嚟试吓😛一上枱佢以为系炸蟹柳🤣虾都真系几大只🦐建议即刻食 新鲜炸起热辣辣🥰仲炸得几脆 不过炸皮同埋肉分离咗👀除咗虾仲会包住蛋同青瓜 丰富咗个口感同味道😚.鲜虾天妇罗🍤 $12呢款相对上抵食啲 嗌两碟都唔洗$27🥲炸得都好脆😍冇其他配料 更加食到虾嘅鲜甜味😌再点少少酸酸地嘅醋食都唔错😋.松叶蟹军舰🦀 $17蟹肉真系鲜甜 仲有好大pat蟹膏🤩原本唔太锺意食蟹膏 嗰得有阵腥腥地嘅味☹️但系咁样配埋蟹肉同旧饭一齐食 我又接受到🤤.九州产炸鸡天妇罗伴他他酱🍗 $12未食过呢到嘅炸鸡 嗌咗旧寿司嚟试😎炸鸡同炸虾一样都系即炸 热辣辣仲好脆😚食落唔油腻 不过肉质就唔算好嫩滑 系普通嘅炸鸡肉🤣面头个酱同老麦鱼柳包个酱一样味🤨
青口三味🐟 $12

鲜虾天妇罗

松叶蟹军舰🦀 $17
松叶蟹军舰

九州产炸鸡天妇罗伴他他酱🍗 $12
未食过呢到嘅炸鸡 嗌咗旧寿司嚟试😎炸鸡同炸虾一样都系即炸 热辣辣仲好脆😚食落唔油腻 不过肉质就唔算好嫩滑 系普通嘅炸鸡肉🤣面头个酱同老麦鱼柳包个酱一样味🤨估唔到配炸鸡又几夹😝
九州产炸鸡天妇罗伴他他酱

海鲜紫菜卷🍙 $12
好似冇乜见人嗌过 好奇心驱使下 嗌咗一碟😯原来佢系三文鱼,蛋,青瓜同海蜇 再加埋啲沙律酱嘅卷卷寿司🤓配搭都几普通 海蜇同沙律酱个味都几出 三文鱼存在感好低🤭
海鲜紫菜卷

萩饼🟣 $12
个人觉得呢个几伏🤐原本睇相以为佢系芝麻味嘅麻糬/蕨饼之类嘅野🤥点知嚟到先知佢系用红豆蓉再包住旧饭 然後再洒啲黄豆粉🥲食到好饱谂住食个甜品嘅你 真系唔好嗌呢个....不过红豆同黄豆粉嘅配搭系唔错嘅❣️但系入面包住饭就真系不了~
萩饼

青鱼三味
特大虎虾天妇罗卷
鲜虾天妇罗
松叶蟹军舰
九州产炸鸡天妇罗伴他他酱
海鲜紫菜卷
2021-07-20 0 浏览
✨北海道产炙烧喜之次喜之次 鲜味 带鱼油香 肉质鲜嫩 口感带少少爽饭 调味偏向酸 带黏✨北海道产北寄贝卖相味道都麻北寄贝份量少 淡而无味 口感偏腍唔爽✨海螺双味海螺爽脆 本身冇乜味 重点食口感✨北海道产真乌贼配鳕鱼子鳕鱼子 微微辣 唔会好咸 但食落感觉唔太鲜鲜 口感偏水较散乌贼份量偏少 口感弹牙 ✨北海道产鱿鱼伴辣酱军舰紫菜只系微脆 鱿鱼弹牙 唔会韧 辣酱微辣带甜 好惹味✨特大虎虾天妇罗卷虎虾 今次天妇罗皮偏厚 肉质结实玉子香甜 青瓜爽脆 ✨赤虾赤虾鲜甜 口感少少爽弹 带黏性✨炙烧芝士鲜虾芝士味唔算浓 反而沙律酱味突出 味道微酸带甜 虾略嫌太薄✨白桃味芭菲芭菲有四层 有两粒桃白桃雪芭 桃味香浓 味道香甜 口感绵绵牛奶雪糕 奶味算浓 香甜 带少少冰感忌廉 偏稀身 都算幼滑 蛋糕略湿✨北海道牛奶味卡达拉娜焦糖 薄脆卡达拉娜 口感软滑 牛奶味唔浓 呢只味比较普通总结:七月限定都几好 冇乜伏野但d料越黎越少 鱼越黎越薄 又差左黄大仙分店都可以 我都系觉得乐富店好食d环境阔落 服务唔错

✨北海道产炙烧喜之次

总结:七月限定都几好 冇乜伏野
但d料越黎越少 鱼越黎越薄 又差左
黄大仙分店都可以 我都系觉得乐富店好食d
环境阔落 服务唔错
📍𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞𝙧𝙤, 𝙒𝙏𝙎📅 13 𝙅𝙪𝙣 21.由噤飞仔到入座足足等左1.5 𝙝𝙧𝙨, 等候期间同老公走去行下宠物店,帮3宝喵入下货(零食😆),再行埋12蚊店,又买到野,又再去行左其他铺头,返到寿司郎再等多半个钟先有得食🥺🥺🥺✨✨✨✨✨✨✨✨✨由於坐𝑩𝒂𝒓台关系,所以一坐低老公已经拎左碟🍣食,阴公饿亲罗😂每碟🍣都好味又新鲜🤤⋯⋯就算系回转带上嘅都唔会摆左好耐,因为实在太多人来食,可以想像到初营业时嘅墟冚场面😨呢度只系部分🍣⋯⋯我地两个食左$400几蚊😄大家去寿司郎食左几钱呀❓可以分享下😗入座得个半钟,但只系一个钟用餐😮‍💨
📍𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞𝙧𝙤, 𝙒𝙏𝙎
📅 13 𝙅𝙪𝙣 21
✨✨✨✨✨✨✨✨✨

呢度只系部分🍣⋯⋯我地两个食左$400几蚊😄

大家去寿司郎食左几钱呀❓可以分享下😗

入座得个半钟,但只系一个钟用餐😮‍💨
2021-06-13
2021-07-08 0 浏览
寿司郎即使开几多间分店,都一样排满人今日有朋友专登5点45分黎到黄大仙拎定飞先,等到7点左右终於可以入场 第一时间嗌我最爱茶碗蒸滑滑的蛋,入面照样有大大只帆立贝,鱿鱼等等今次试左鱿鱼寿司,睇落已经觉得好新鲜,十分鲜甜,亦有咬口,好新鲜大大只赤虾每次黎都必食,男朋友好搞笑用块柠檬扫只虾上次卖晒食唔到既海胆,今次终於有,味道不错,不过不失,不过就$27蚊一件试过就算了另一个试过就算既就系海胆捞面,海胆汁好腻,食完一啖就开始滞价钱都唔算平架,所以都系试过就算相反乌冬就好味道啦,朋友介绍既珍宝鱿鱼寿司,类似天妇罗寿司,鱿鱼大大条,外脆内软,仲有甜甜地酱汁,朋友介绍必吃之一炸鸡块,细细只,几好味的压轴出场嘅系油甘鱼,同之前嚟试嘅油甘鱼唔同,应该系唔同位置,有啲似油甘鱼腩,油脂分布平均,有入口即溶既感觉不过真系要睇当日系切咩位置,上次食既系普通粉红色嗰只
寿司郎即使开几多间分店,都一样排满人
第一时间嗌我最爱茶碗蒸
滑滑的蛋,入面照样有大大只帆立贝,鱿鱼等等

大大只赤虾
每次黎都必食,男朋友好搞笑用块柠檬扫只虾

试过就算了

另一个试过就算既就系海胆捞面,海胆汁好腻,食完一啖就开始滞
价钱都唔算平架,所以都系试过就算

相反乌冬就好味道啦,

炸鸡块,细细只,几好味的

不过真系要睇当日系切咩位置,上次食既系普通粉红色嗰只

2021-07-03 174 浏览
之前突然见到APP有得BOOK返位. 拿拿临睇下有冇得BOOK日平日自己去食下. 又真系好好彩BOOK到. 嘿嘿. 享受ME TIME !可能因为我BOOK好早. 11:15 . 未够11:00已经去到. 平日直情唔驶等. 比我即时WALK IN入去. 太好了! 有时好多人都好怕一个人食野. 我就唔怕喇. 因为一个人锺意点食都得. 可以好好享受! 一埋位. 即刻点左我最爱既中同大TORO食先. 真系好肥美. 好YUMMY ! 仲有鳗鱼. 好厚切. 好满足! 如果锺意食蟹膏既朋友. 真系唔好错过军舰. 因为真系好好食. 好香! 另外刚好呢期做紧芝士口味的蛋糕. 即刻ORDER一件试下, 芝士味不算浓. 但都有. 可接受! 一个人食左差不多10碟. 结帐: HKD190. 不算贵. 相当满足啊! (食完出去就超多人等位了)

2021-06-15
$190 (早餐)
2021-07-02 151 浏览
今日去咗排队寿司郎然後去咗第三间分店分别去过油麻地同埋荔枝角但系好多地方已经停咗Walk in所以特登去咗黄大仙期待葵芳开.我哋嗌左1. 帆立贝2. 三文鱼腩3. 芥辣八爪鱼4. 香葱吞拿鱼5. 蟹膏蟹肉6. 蟹棒7. 北寄贝8. 火卓赤海虾9. 鳗鱼10. 炸墨鱼11. 茶蒸碗12. 唔记得咩名嘅鱼.基本都几好食同埋都算性价比高.so far觉得质素同其他舖头差唔多但系今次觉得三文鱼真系麻麻哋一嚟好多筋二来唔新鲜其他都还好会继续帮衬
今日去咗排队寿司

其他都还好
会继续帮衬
2021-07-02
2021-06-28 210 浏览
SUSHIRO, I have been told; it may take few hours for you to get a table. Although, I only had been to the one in Japan, therefore I would like to try this chain restaurant in Hong Kong.Today I went to this restaurant in Wong Tai Sin for lunch. It wasn't as busy as I thought, perhaps, today is Monday therefore not many people. It only took 5 minutes (arrived at 12:30) for me to get the number to sit down.Start from cleaning, I got chopsticks from the box, and it was dirty. I called the waitress a

Start from cleaning, I got chopsticks from the box, and it was dirty. I called the waitress and told her to aware of the hygiene. That was my first impression, dirty.

I started with of course sushi, mainly shellfish and clam. Most of them taste good, however, the sushi rice was too big.

The prawn tempura roll was disappointed.  The tempura was cold, the batter was soft, and the prawn was not fresh. The roll was too loose, it fell apart when picked it up. However, interestingly, inside the roll has a piece of egg roll (tamagoyaki) instead of avocado or cucumber.

I order an extra egg roll (tamagoyaki) sushi, it was as sweet as eating sugar.

I have to say the chef’s cutting skill was brilliant. The clam on sushi was cut as thin as paper.  As the result, I can only taste the sushi rice, instead of the clam meat.

Ramen was the most disappointed. the meat was so fatty and chewy, the noodle tastes like chemical. The soup was the most disgusting Japanese noodle soup I ever had. It was gluggy and salty. It feels like eating instant noodle in thick congee. I would highly discourage trying it.

10 pieces of sushi and a bowl of ramen, cost HK$171.

It was truly overrated. For this price and taste, I would rather go to the Japanese supermarket to get some sushi box and instead noodle.

But for those who like to spend money and wait in a long queue, I would suggest you re-think before you go.
Dirty Chopstick
Bill
Thin Cut
2021-06-28
2021-06-27 138 浏览
已经多次到这店想一嚐这店有什麽魔力吸引人,但次次都大排长龙,今天专登早上去取飞,10:30开门,十点几去排都排60,最後要成个钟先有得食。看看餐牌,选择不少,回转寿司种类吸睛,不同款式及价格都有,价钱也显示清楚。若嫌回转不合的话,可在餐牌上点餐,很快便在另一轨道送到你位置。阿仔叫了乌冬及拉面,乌冬的汤清甜;拉面则较浓味,两者都属正常。寿司款式都算多,而且还有小食、炸物、甜品等等。寿司郎这麽受欢迎,除了比元气、板长等等的价钱相宜外,款式多,质素更是性价比高。不过时限一小时,就真的食完即走,想慢慢的就不行了,无办法啦,咁多人等位。三文鱼寿司够肥美,有一碟三款虾只是$17,实在太抵了。炸虾🍤、炸鸡软骨及炸薯条等炸物,阿仔都赞,薯条还再encore…阿仔还叫了两款芭菲雪糕,我们都觉得「白桃」最吸引,值得推介。一家人食饱饱都是六百多,很合理👍🏻
2021-06-27
2021-06-23 246 浏览
隔离有个同事住喺黄大仙,所以佢晚晚返到屋企都系会食寿司郎,每一日都听佢讲好好食,搞到好想试。终於有一日就叫佢攞定位等我哋出去试吓啦。个人觉得系有少少潮流嘅风气,而唔系真系话超好食,佢哋讲到系平过争鲜但好食过元气。但我自己其实就唔系好锺意嗰边嘅装修,成个格局都有啲cheap,好似另一个版本嘅争鲜呀同埋名将咁款,嘢食呢系几有惊喜嘅,啲款式有啲似元气同埋都特别嘅,其中有一款和牛舌定唔知咩牛,个样望落去呢乾争争但系食落口呢又好软熟喎,呢款系几有反差嘅。另外仲有一个己有印象嘅就系限定嘅甜品,白桃芭夫,都系一啲出边街少见嘅嘢食,咁百零蚊一个人,食到饱一饱,而啲嘢食又好过争鲜小小嘅,都算系咁啦。

/ 同男朋友难得一齐平日放假,异口同声都话「不如去食寿司郎🍣啊」(因为平时我地真系太懒🙈,我地次次见到条队都吓走左🤣,所以一直都未有机会去试)今次终於有机会✨,我地平日大概晏就三点半去到,好幸运只系排左大约十五分钟就有位🤩!我地果日其实唔太肚饿,都系屎忽痕想去试下🤪我地叫左:📍虾三味 ($17)📍赤贝寿司 ($17)📍酱渍智利海胆军舰 ($17)📍特选大吞拿鱼腩 ($27)📍鲜虾牛油果卷 ($22)💬赤贝寿司、鲜虾牛油果卷都唔错,海胆军舰就一般般,而男朋友叫左件特选大吞拿鱼腩,但竟然唔好食😭,佢话有好多筋,有d失望☹️!最後我地仲叫左个甜品黎食下📍抹茶蕨饼芭菲 ($32)因为我本人都系半个抹茶控,所以男朋友突登叫俾我试下🥰💬我地觉得个芭菲都ok,但抹茶味偏淡,红豆配落去系几match,蕨饼就麻麻地,唔太岩我地口味🙈🤣
/ 同男朋友难得一齐平日放假,
异口同声都话「不如去食寿司郎🍣啊」
(因为平时我地真系太懒🙈,
我地次次见到条队都吓走左🤣,
所以一直都未有机会去试)

今次终於有机会✨,
我地平日大概晏就三点半去到,
好幸运只系排左大约十五分钟就有位🤩!

我地果日其实唔太肚饿,
都系屎忽痕想去试下🤪

我地叫左:
📍虾三味 ($17)
📍赤贝寿司 ($17)
📍酱渍智利海胆军舰 ($17)
📍特选大吞拿鱼腩 ($27)
📍鲜虾牛油果卷 ($22)

💬赤贝寿司、鲜虾牛油果卷都唔错,
海胆军舰就一般般,
而男朋友叫左件特选大吞拿鱼腩,
但竟然唔好食😭,佢话有好多筋,有d失望☹️!

最後我地仲叫左个甜品黎食下
📍抹茶蕨饼芭菲 ($32)
抹茶蕨饼芭菲

因为我本人都系半个抹茶控,
所以男朋友突登叫俾我试下🥰

💬我地觉得个芭菲都ok,
但抹茶味偏淡,红豆配落去系几match,
蕨饼就麻麻地,唔太岩我地口味🙈🤣
2021-04-28
第一次食寿司郎🍣平时都听到朋友对寿司郎赞不绝口。今次终於可以亲身体验。去之前down左寿司郎嘅App, 念住预约时间,点知日日嘅booking都full左,好鬼夸张。传闻walk-in要排两个钟。於是朋友仔一大清早就去排队。朋友仔10点就去到,朋友当时话目测已经有40个人左右排紧喺前面。寿司郎10:30开门,结果我哋可以喺10:30嘅第一round入到去非常开心。 食完依间甘受欢迎嘅寿司郎,值得一提嘅系海胆寿司同埋蟹膏军舰都好新鲜,没有异味物超所值。另外依度有我喺水木食过嘅萤光鱿鱼🦑,因为唔系度度都有得食,所以我哋都点左。萤光鱿鱼系咸咸地腌咗嘅鱿鱼🦑水木嘅萤光鱿鱼系黄色嘅,依度系黑色嘅,风味同水木嘅接近。今次我哋食到滞真系好平嘅高质寿司不过要提一提,依度由於太受欢迎,所以有时限,只有60分钟嘅时间食所以要快手快脚落单(每次可以落4款,落完可以即时再点...)。

。传闻walk-in要排两个钟
非常开心。

今次我哋食到滞
真系好平嘅高质寿司

2021-06-13
2021-06-08 184 浏览
放假一早起身去排队 一样都系咁多人食开10:30自己11:15左右去到 ,都系要等成一个钟先食到,真系多人排队到一个点、到自己嘅时候真系好开心!!平板电脑落单寿司好快就送到面前忍唔住食左好多全部都系好新鲜 性价比好高、难怪咁多人排队 希望之後都可以keep 住依个水准加油💪🏼
放假一早起身去排队 一样都系咁多人食

到自己嘅时候真系好开心!!

平板电脑落单寿司好快就送到面前

忍唔住食左好多

2021-05-30 203 浏览
松叶蟹军舰$17蟹肉新鲜甜美👍🏼••••••••••••••••••••••••••••••葱花呑拿鱼军舰$12喜欢吞拿鱼的朋友必选,抵食。••••••••••••••••••••••••••••••炙烧盐味三文鱼$12灸烧和盐味可以带出三文鱼的海鲜味道。••••••••••••••••••••••••••••••九州产生呑拿鱼(中呑拿鱼腩。呑拿鱼)$27吞拿鱼腩有较多脂肪,有点入口即溶的感觉。••••••••••••••••••••••••••••••炙烧三文鱼腹$12经过灸烧的三文鱼多了一个层次,既香口又鲜味。••••••••••••••••••••••••••••••萝卜蓉炙烧三文鱼腩$12萝卜蓉作为较肥美的鱼腩的配搭感觉清新。••••••••••••••••••••••••••••••炙烧芝士三文鱼$12邪恶之选,芝士美味。••••••••••••••••••••••••••••••北海道云呢拿雪糕(杯装)$17云呢拿味香,质感软滑。••••••••••••••••••••••••••••••寿司郎 Shshiro 地址:乐富联合道198号乐富广场UG1楼L109号铺Addre

松叶蟹军舰$17
蟹肉新鲜甜美👍🏼

葱花呑拿鱼军舰$12
喜欢吞拿鱼的朋友必选,抵食。

炙烧盐味三文鱼$12
灸烧和盐味可以带出三文鱼的海鲜味道。

九州产生呑拿鱼(中呑拿鱼腩。呑拿鱼)$27
吞拿鱼腩有较多脂肪,有点入口即溶的感觉。

炙烧三文鱼腹$12
经过灸烧的三文鱼多了一个层次,既香口又鲜味。

炙烧芝士三文鱼$12
邪恶之选,芝士美味。

北海道云呢拿雪糕(杯装)$17云呢拿味香,质感软滑。
寿司郎 Shshiro
地址:乐富联合道198号乐富广场UG1楼L109号铺
Address: ShopL109, UG1/F, Lok Fu Shopping Centre, 198 Junction Road, Lok Fu

作者:(Openrice) 食小鬼
2021-05-27 169 浏览
热爱日本🇯🇵料理既我最近发现寿司郎又更新左期间限定😍又有藉口可以去开餐啦😋今次有我最爱既寿司之一💕拖罗😋来自八洲水产既吞拿鱼😌即时叫左中拖罗 $17 & 大拖罗 $27试试一黎到就睇到明显分别🤓大拖罗油脂细腻☺️睇见粉红色鱼肉都流哂口水🤤首先试左中拖罗先🙂虽然有小小筋但鱼身柔软,有吞拿鱼香味比起之前食开既中拖好食😋然後就试大拖罗😻油脂分布平均,鱼油非常香!我好好彩,食左几件都无乜筋接近入口即溶😋总共食左三件🤤同场加映😋罗勒烧三文鱼 $12三文鱼油香好重!配埋芝士+罗勒真系好满足芥辣八爪鱼 $12芥辣味好劲,次次都食到流眼水🤣好食!重点系抵食过元x😌池鱼 $12有点鱼油香,锺意池鱼独特味道☺️香葱赤虾 $12超锺意炸左既香葱,令到食入口劲香我自己锺意配鳗鱼汁,觉得会更好食😎白赤贝 $12有鲜味,爽口👍🏻(我原本以为好腥)😅醋鲭鱼 $12纯粹个人喜好,锺意食鲭鱼😅炸鸡软骨 $17一客有9粒,大大粒😇配上柠檬汁+沙律酱真系停唔到口😌豚肉拉面 $32拉面弹牙,豚肉唔乾都几肥美但个汤头有啲杰,食唔惯😅埋单两个人大概三百几蚊食完好满足,抵食😇以上只系个人食评感受💕🏡店舖:寿司郎📍地址:黄大仙龙翔道11
热爱日本🇯🇵料理既我

大拖罗油脂细腻☺️
睇见粉红色鱼肉都流哂口水🤤

首先试左中拖罗先🙂
虽然有小小筋
但鱼身柔软,有吞拿鱼香味
比起之前食开既中拖好食😋

然後就试大拖罗😻
油脂分布平均,鱼油非常香!
我好好彩,食左几件都无乜筋
接近入口即溶😋总共食左三件🤤

同场加映😋
罗勒烧三文鱼 $12
三文鱼油香好重!
配埋芝士+罗勒真系好满足

芥辣八爪鱼 $12
芥辣味好劲,次次都食到流眼水🤣
好食!重点系抵食过元x😌

池鱼 $12
有点鱼油香,锺意池鱼独特味道☺️

香葱赤虾 $12
超锺意炸左既香葱,令到食入口劲香
我自己锺意配鳗鱼汁,觉得会更好食😎

白赤贝 $12
有鲜味,爽口👍🏻(我原本以为好腥)😅

醋鲭鱼 $12
纯粹个人喜好,锺意食鲭鱼😅

炸鸡软骨 $17
一客有9粒,大大粒😇
配上柠檬汁+沙律酱真系停唔到口😌

豚肉拉面 $32
拉面弹牙,豚肉唔乾都几肥美
但个汤头有啲杰,食唔惯😅

埋单两个人大概三百几蚊
食完好满足,抵食😇

以上只系个人食评感受💕

🏡店舖:寿司
📍地址:黄大仙龙翔道110号豪苑G3楼翔盈里5号舖
🍚类型:寿司
☎️电话:61395051

*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*

5个🌟满分
卖相:🌟🌟🌟🌟