2021-04-11 0 浏览
外卖小菜自取八折,叫左三个小菜。炸虾丸:粒粒大大粒,炸到脆卜卜,非常弹牙!京都骨:旧旧都系肉,大大块,又淋又入味!中式牛柳:牛肉大块又软淋,好有牛味,酸酸甜甜,非常开胃!三份大大份先系二百蚊,开心死。
外卖小菜自取八折,叫左三个小菜。
炸虾丸:粒粒大大粒,炸到脆卜卜,非常弹牙!
京都骨:旧旧都系肉,大大块,又淋又入味!
中式牛柳:牛肉大块又软淋,好有牛味,酸酸甜甜,非常开胃!
三份大大份先系二百蚊,开心死。
2021-03-06 350 浏览
🍽韭菜猪红($48)😋差唔多20旧猪红,唔会一夹就散😋半大碗韭菜垫底,有老有嫩,有阵时难咬啲🤤疫情之下无得扫街,食呢碗超满足🍽椒盐九肚鱼 ($88)😋炸粉超薄,食到最後都好脆,完全无油腻感😋每旧都有翻咁上下size,同酒楼饮茶嗌嗰啲无得比‼️条鱼中心嗰条骨即使炸完都系硬要吐翻出黎,自己要小心芝麻西柠鸡($68) 客饭套餐-跟白饭、汽水一罐😋鸡块同样炸粉薄,keep到好嫩同juicy😋锺意佢鸡块无同西柠汁兜埋一齐炒,keep翻脆口之余可以自己决定浸几多汁😋西柠汁唔会好酸,碟底嘅鸡都唔会酸到要扒好多饭👍🏻呢度将屋邨大排档风味搬入冬菇亭,环境好左,价钱贴地👍🏻免费提供嘅热茶唔会好淡,仲可以系食野前用黎洗食具🙌🏻环境唔会有餐厅咁好,但室内有卡位,枱之间都算有空间‼️炸野要等耐啲,但系即炸热辣辣好开心‼️有啲姐姐落单可能无咁清晰,提翻先记得要跟饭同汽水
🍽韭菜猪红($48)
😋差唔多20旧猪红,唔会一夹就散
😋半大碗韭菜垫底,有老有嫩,有阵时难咬啲
🤤疫情之下无得扫街,食呢碗超满足
韭菜猪红

🍽椒盐九肚鱼 ($88)
😋炸粉超薄,食到最後都好脆,完全无油腻感
😋每旧都有翻咁上下size,同酒楼饮茶嗌嗰啲无得比
‼️条鱼中心嗰条骨即使炸完都系硬要吐翻出黎,自己要小心

芝麻西柠鸡($68) 客饭套餐-跟白饭、汽水一罐
😋鸡块同样炸粉薄,keep到好嫩同juicy
😋西柠汁唔会好酸,碟底嘅鸡都唔会酸到要扒好多饭
芝麻西柠鸡

👍🏻呢度将屋邨大排档风味搬入冬菇亭,环境好左,价钱贴地
👍🏻免费提供嘅热茶唔会好淡,仲可以系食野前用黎洗食具
🙌🏻环境唔会有餐厅咁好,但室内有卡位,枱之间都算有空间

‼️炸野要等耐啲,但系即炸热辣辣好开心
‼️有啲姐姐落单可能无咁清晰,提翻先记得要跟饭同汽水
2021-02-22 355 浏览
男朋友一直都系大牌档超级fans,只系黄既大牌档唔多🥺(如果大家有好食既好介绍,记得留言话比我地知!💬)疫情之後更系无咩机会出去食大牌档,最近开返夜市就比佢即刻捉左去食啦😂~富记位置大围隆亨邨冬菇亭,环境比想像中卫生乾净,7点几去到已经爆场啦😛~ 唔知系咪太旺场,野食落单都等左20分钟左右度先有,不过饮住啤酒等都ok既,爽🤣! 啤酒选择算多,而且够冻!👍🏻1. 南乳吊烧鸡 ($88/半只) 🌟4/5分富记最出名系招牌既「种运鸡」,呢个系一大只鸡咁上,我地又想试多啲其他野,就转叫半只吊烧鸡啦。如果大家试过种运鸡不妨同我地分享下!😋吊烧鸡半只份量都唔少,皮脆肉嫩又唔会太肥🥰 鸡肉本身唔算太咸,南乳另上,点埋就更添风味!😚2. 京都骨 ($68) 🌟4.5/5分呢个又系人气推荐‼️同平时京都骨唔同,佢系用猪扒做既,变相就唔会好多骨,大部分肉质几淋身👍🏻☺️只系间一两旧有少少柴,不过整体啖啖肉又酸酸溜溜,捞饭一流啊!😍配菜只有菠萝,完全唔会靠啲料头扮到好大份咁,因为佢真系好多旧肉啊痴线!😭3. 啫啫通菜煲 ($68) 🌟4.5/5分富记有好多煲仔菜选择,我拣左个啫啫通菜煲平衡下(食肉兽既男朋友话完

1. 南乳吊烧鸡 ($88/半只) 🌟4/5分
南乳吊烧鸡 ($88/半只)

2. 京都骨 ($68) 🌟4.5/5分
京都骨 ($68)

3. 啫啫通菜煲 ($68) 🌟4.5/5分
啫啫通菜煲 ($68)
富记有好多煲仔菜选择,我拣左个啫啫通菜煲平衡下(食肉兽既男朋友话完全唔使食菜🙄)。通菜煲好有镬气,超级惹味😋👍🏻有啲肉碎、鱼乾仔、虾米仔咁,香到我自己食哂一煲都无问题(唔想食菜既男朋友都食唔停口😏) 如果再热啲就无敌了~

4. 椒盐鲜鱿 ($128) 🌟4/5分
椒盐鲜鱿 ($128)
食左3样野都觉得好好食,眼宽肚窄忍唔住加单!😛本身想叫鲜鱿拼九肚鱼(好小地方有得咁拼),满足哂我地既小愿望😳不过当日无九肚鱼🥺鲜鱿上台热辣辣,香脆肉厚,送酒一流啊!😆建议个椒盐味可以再重手啲~

总括黎讲,富记绝对系一间良心小店👍🏻👍🏻唔单讲系黄店份上,连价钱、份量都系超级良心!😉店员亲切友善,食物够镬气又惹味🤩我已经feel到男朋友book mark左呢度做我地既饭堂了,佢一定会成日拉我黎食...
南乳吊烧鸡 ($88/半只)
京都骨 ($68)
啫啫通菜煲 ($68)
椒盐鲜鱿 ($128)
2021-02-12 360 浏览
团年去左大围嗰边食,一早就搵定附近有咩好野帮衬🥰🥰咁啱见到有人介绍隆亨冬菇亭富记大排档,话就话大排档但其实呢度啲冬菇亭装修晒,已经系好靓仔既餐厅黎喇👍🏻👍🏻👍🏻叫左五个小菜加只炸子鸡,全部要左加大size,上菜真系冇手软,所有餸都分两大盒咁上😄😄十几廿人食都够晒,份量超足!呢档富记系未装修变冬菇亭之前已经一早系大围做左几十年,系真正既老字号,老板都同街坊好friend,劲有人情味🥰🥰而且老牌中菜镬气真系冇得输,外卖都完全唔会失望,掓盐九肚鱼爽脆调味丰富🔥金沙骨每旧都劲大块,肉质超嫩!酱汁又浓!炸子鸡完全系出去饮宴既味道👍🏻👍🏻👍🏻仲有个黄金虾球系实的的好多虾肉,绝非面粉波❤️总括嚟讲呢餐真系食出水准💕有惊喜好後悔挂住食冇帮佢影靓相😭下次有机一齐回馈番比富记,大家要多多支持唔好比咁有水准又有良心既老牌消失呀💕💕💕💪💪

仲有个黄金虾球系实的的好多虾肉,绝非面粉波❤️

总括嚟讲呢餐真系食出水准💕有惊喜
2021-02-11
15 分钟 (外卖自取)
  • 京都骨
  • 种运鸡
  • 掓盐九肚鱼
  • 招牌炸虾丸
  • 姜葱鱼云煲
2021-02-04 391 浏览
一日一黄店-沙田良心大份抵食富记大排档 系大围隆亨都有好多年历史 近年冬菇亭翻中翻新变咗屋仔大排档 都仲保持到大排档小炒水准 fb keep住都有表态 之前曾经试过告急 但今日下午茶时间去试试 晚市冇堂食 一样好多人.先上左个汤 (应该系南瓜猪骨汤)👍🏻清甜 饮完冇颈渴感觉冇味精 高分.⭐️椒盐九肚鱼$88👍🏻粉薄 鱼肉好滑 本身冇咩调味要点执⭐️京都骨$68唔系用骨 系用猪扒去做👍🏻猪扒调味同埋质感都唔错够林好食⭐️杂烩炒河$50👍🏻好多配料 叉烧烧肉鱿鱼虾仁猪润 好丰富👌🏻河粉有镬气 河粉冇黐埋一旧酱汁感觉唔会太油👎🏻唯一系旧烧肉好鬼乾.整体份量好大份 好足料一个小菜可以食饱一个人两个人 叫左3碟 最後食唔晒.#富记大排档 (大围) @fu_kee 地址:大围隆亨村熟食亭5-12号舖.⭐️评分:味道:4/5环境:3.8/5服务:3.8/5抵食:4.2/5
先上左个汤 (应该系南瓜猪骨汤)
👍🏻清甜 饮完冇颈渴感觉冇味精 高分
环境:3.8/5
服务:3.8/5
抵食:4.2/5
2020-12-22 1037 浏览
冬至限聚令大家都无得出街食,上网见到依间盆菜十分吸引,6人盆菜都系$880咋,比起出面其他店嘅性价比高好多。🤤🤤🤤送货服务都系加$50,准时送到楼下,用中小火加热20分钟後开食,芋头好粉好入味,鲍鱼易咬又新鲜,好惊喜! 🤩🤩🤩食过咗多次盆菜,今次最好,屋企人都好满意! 份量十足,6个人食完全足够,完全唔洗加餸。帮衬黄店嘅冬至盆菜,色香味俱全,仲用南非鲍鱼同流浮山金蚝,非常足料。绝对会有下次,黄店值得支持‼️

原只鲜鲍鱼金蚝花胶冬至盆菜
原只鲜鲍鱼金蚝花胶冬至盆菜
2020-11-08 860 浏览
整体食嘢气氛好好!值得再去/带一大班朋友食!好有大排档风味! 上菜速度非常之快! 侍应成日跑来跑去!一开始由大围站步行过去要10分钟都有少少麻烦,但食完之後又觉得几值得。先叫咗椒盐鲜鱿($68)+ 富记小炒王($68), 鱿鱼系新鲜但可惜底部淋左,如果有d 炸粉丝铺喺底,D 蒸气就唔会整淋d 炸粉! 小炒王用少油乾炒,几香口。 京都骨($68) 对三个人的份量好大,最特别嘅系佢嘅肥膏食落去完全唔油腻!调味甜酸度适中。 沙嗲肥牛粉丝煲($78)粉丝份量非常多,不过肥牛有少少硬。系食粉丝多过食牛肉😂豉椒炒蚬($88)好食!味道都系偏咸偏浓!
整体食嘢气氛好好!值得再去/带一大班朋友食!
好有大排档风味! 上菜速度非常之快! 侍应成日跑来跑去!

豉椒炒蚬($88)好食!味道都系偏咸偏浓!

椒盐鲜鱿
  • 京都骨
2020-10-28 569 浏览
今晚买左碗粥食想再食下菜同炒面就去屋企附近既富记度买外卖点左~蒜容炒西兰花 (8分)份量系唔算少既叫做炒得刚好唔会好淋或者好硬(西兰花太硬好难咬呀)整体可以有香香蒜容味~雪菜肉丝炆米 (6分)呢个就好一般般呀好似无咩获气咁呀虽然雪菜同肉既份量都唔叫少但唔吸引呀
今晚买左碗粥食
想再食下菜同炒面
就去屋企附近既富记度买外卖

点左
~蒜容炒西兰花 (8分)
份量系唔算少既
叫做炒得刚好
唔会好淋或者好硬
(西兰花太硬好难咬呀)
整体可以
有香香蒜容味

~雪菜肉丝炆米 (6分)
呢个就好一般般呀
好似无咩获气咁呀
虽然雪菜同肉既份量都唔叫少
但唔吸引呀
题外话/补充资料: 有外卖自取扣,价钱系吸引既
2020-10-22
外卖自取
2020-10-23 643 浏览
虽然住咗沙田咁多年,但我都系第一次嚟隆亨村食嘢,如果唔系朋友带我嚟,都唔知哩度有个熟食亭同埋有咁正嘅嘢食。.富记有2间舖位,所以都几大几多位,7点锺嚟到,都有少量街坊晌度食紧野。哩度仲有卡位,同埋朋友嚟食饭、吹水都几适合。.我哋叫咗🔸辣子鸡煲、🔸椒盐豆腐、🔸椒盐九肚鱼、🔸韭菜猪红、🔸鲮鱼肉浸时菜、🔸京都骨.▪️辣子鸡煲充满川麻嘅味道,鸡好入味好滑,酱汁惹味,唔太辣好好味!▪️韭菜猪红非常好食,猪红好嫩滑,个汤汁入晒味,连我个朋友唔太食猪红嘅佢都觉得好好味,汤嘅下低有好多韭菜。▪️椒盐九肚鱼炸得好香脆,入面嘅九肚鱼好滑好Juicy,外脆内软。▪️椒盐豆腐就正正常,份量多,但调味唔多够,比较淡口。▪️京都骨大大件,啲汁酸酸甜甜够惹味,猪扒叶得都够入味,但系我食到有少少雪藏味,哩度扣少少分。▪️鲮鱼肉浸时菜,菜底我哋拣咗生菜新鲜、爽脆,味道清淡。
▪️椒盐豆腐就正正常,份量多,但调味唔多够,比较淡口。
▪️鲮鱼肉浸时菜,菜底我哋拣咗生菜新鲜、爽脆,味道清淡。

辣子鸡煲

鲮鱼肉浸时菜
椒盐豆腐
辣子鸡煲
椒盐豆腐
2020-09-15 791 浏览
疫情好严重嗰阵碌碌吓IG搵到呢间富记大牌档,原来呢类冬菇亭大排档都有黄店!佢哋位於大围隆亨邨,中大恒大啲同学仔呀迟啲要上庄落庄成庄Inaug食宵嘅话识拣啦😈😋 菠萝京都骨 $68😋 椒盐九肚鱼 $68 (原价$88)😋 啫啫通菜煲 $6868蚊一碟小菜喺大牌档嚟讲已经算系非常抵,而且份量都唔细!喺大排档叫小菜有个技巧,就系一定要叫碟有汁嘅餸,咁样捞饭就无咁寡~ 仲要叫多碟菜,咁就好似会健康啲😗 想讲佢哋效率都几高,上菜好快,仲要热辣辣出烟嘅😆 京都骨啲肉好大嚿同好入味!九肚鱼外好脆入面好软同好热,真系即炸咁嘅款~😋 招牌种运鸡 $168谂叫鸡嘅时候考虑过叫沙头角走地鸡定系呢个招牌种运鸡,沙头角鸡好似本土啲但呢个就好似型啲,小编同朋友最後都系拣咗型啲嘅呢个😂 只鸡上嘅时候又系热辣辣,外皮好脆,入面嘅鸡肉肉质都好鲜嫩,自己鸡髀自己撕嘅感觉真系好正 呢只鸡跟埋南乳酱,呢个配搭几新鲜,鲜嫩嘅鸡肉点埋甜甜地加少少咸嘅酱真系perfect池😝

😋 菠萝京都骨 $68
😋 椒盐九肚鱼 $68 (原价$88)
😋 啫啫通菜煲 $68
菠萝京都骨

啫啫通菜煲

😋 招牌种运鸡 $168
菠萝京都骨
啫啫通菜煲
招牌种运鸡
前排同大学同学出黎食个饭短聚一下有同学仔话想叹住冷气食有镬气既野我地最後拣左富记💛讲下食左咩啦💁🏽‍♀️积运鸡 ($168)呢只鸡系富记既signature之一 打卡一流📸落单前店员仲提我地要自己搣黎食 我地话ok先落单👍🏽 上菜个阵俾埋一盒手套我地 好贴心☺️烧鸡既火喉控制得唔错 即叫即烧皮脆肉嫩 一路搣一路有鸡油滴出黎~~鸡肉有南乳味 亦都有另上一小碟南乳酱😋招牌炸虾丸 ($88)虾丸大大粒 弹牙!无记错入面系有少少蟹籽系入面既~~鲜虾墨鱼滑浸时蔬 ($68)相比下 都系觉得虾滑香口d咁处理好味d😛呢碟小菜既虾滑墨鱼滑既质地梅左少少~~胜在菜量唔少👍🏽菠萝生炒骨 ($68)生炒骨真系食得出镬气 新鲜炸 所以好脆口~~汁酱几酸 好开胃😋加上菠萝🍍系用新鲜菠萝 加分加分!!整体黎讲黎餐绝对满足到我地既愿望✨✨希望疫情快d好转🙏🏽 好想快d可以再同朋友出黎食住好西咁短聚🥺

前排同大学同学出黎食个饭短聚一下
有同学仔话想叹住冷气食有镬气既野
我地最後拣左富记💛

讲下食左咩啦💁🏽‍♀️
积运鸡 ($168)
呢只鸡系富记既signature之一 打卡一流📸
落单前店员仲提我地要自己搣黎食 我地话ok先落单👍🏽
上菜个阵俾埋一盒手套我地 好贴心☺️

烧鸡既火喉控制得唔错 即叫即烧
皮脆肉嫩 一路搣一路有鸡油滴出黎~~
鸡肉有南乳味 亦都有另上一小碟南乳酱😋

招牌炸虾丸 ($88)
虾丸大大粒 弹牙!
无记错入面系有少少蟹籽系入面既~~

鲜虾墨鱼滑浸时蔬 ($68)
相比下 都系觉得虾滑香口d咁处理好味d😛
呢碟小菜既虾滑墨鱼滑既质地梅左少少~~
胜在菜量唔少👍🏽

菠萝生炒骨 ($68)
生炒骨真系食得出镬气 新鲜炸 所以好脆口~~
汁酱几酸 好开胃😋
加上菠萝🍍系用新鲜菠萝 加分加分!!

整体黎讲
黎餐绝对满足到我地既愿望✨✨
希望疫情快d好转🙏🏽
好想快d可以再同朋友出黎食住好西咁短聚🥺
2020-05-07 1142 浏览
今日无端端好想食小菜,横掂去开沙田,就睇吓附近有啲咩特色嘅大排档。咁见上网有人介绍呢间,咁佢就喺冬菇亭嘅,而且入边都有冷气,入到去店员都比较手忙脚乱,想拎位嘅时候都系门口企左一阵先至有人安排我哋入去带位,但系因为见佢系小店,人手安排比较慢慢紧,所以我都值得体谅嘅。坐低我哋就开始叫餸,咁我哋叫咗三样餸,其实三样餸都好食嘅,所以呢间餐厅我都会俾佢一个中上嘅分数。我哋就叫咗个金银蛋炒时菜,咁我哋就拣咗菜心,佢嘅用料都好靓啊,菜心系用菜心苗,食落去好嫩口,唔会好老,而且金银蛋都好食,重点系佢份量好大,大大碟餸先至$65 ,所以我觉得呢一个菜都好抵食。另外我哋就见咗个京都骨,如果大家有睇下边嘅相片嘅话就可以见到佢啲京都骨其实真系好大份,我哋两个人食都起码每一个人都可以拎到差唔多八九件,而且佢每一件都系好多肉,而且骨嘅份量比较少,所以佢真系抵食夹大分,不过佢个配料其实真系比较少,只系得菠萝,其实我出边食过其他嘅京都骨都系有其他嘅三色椒,或者最少系青椒作一个配菜,但系呢间就剩系得菠萝,我反而就觉得比较逊色一啲,因为睇返落去个外貌其实唔系特别讨好,如果加返个三色椒或者系青椒嘅话令到个色彩丰富啲,咁可能

另外我哋就见咗个京都骨,如果大家有睇下边嘅相片嘅话就可以见到佢啲京都骨其实真系好大份,我哋两个人食都起码每一个人都可以拎到差唔多八九件,而且佢每一件都系好多肉,而且骨嘅份量比较少,所以佢真系抵食夹大分,不过佢个配料其实真系比较少,只系得菠萝,其实我出边食过其他嘅京都骨都系有其他嘅三色椒,或者最少系青椒作一个配菜,但系呢间就剩系得菠萝,我反而就觉得比较逊色一啲,因为睇返落去个外貌其实唔系特别讨好,如果加返个三色椒或者系青椒嘅话令到个色彩丰富啲,咁可能个卖相会好返啲嘅,所以我宁愿佢肉嘅份量少啲,去换取其他三色椒返嚟,当然明白呢个价钱去做京都骨系有难道嘅,但系我觉得可以尽做嘅。

另外我哋仲叫咗个啫啫鸡煲,啫啫鸡煲系我其中一样好想食嘅小菜,一见到个鸡煲上枱嘅时候我就闻到佢好香,而且佢啲份量系比起其他两碟餸系小嘅,佢系比较贴近一般其他餐厅所叫到嘅啫啫鸡煲嘅份量,所以其实我冇因为呢一个份量而去扣分嘅,不过可以一赞嘅系入边嘅用料都算系好足,里面系有好多鸡,而且入边系有冬菇同埋猪润,不过都系果句,佢嘅冬菇其实只系得一片,其实都系偏小嘅,所以如果系啲鸡份量少啲,但系冬菇嘅份量多番啲,我就觉得个鸡煲就比较完美啦!

最後都讲吓卫生同埋服务态度方面嘅,老实讲,冬菇亭你想佢真系有几卫生啦,所以其实睇返餐厅望落去企理,职员抹枱起码冇表面嘅污迹其实真系合格有突㗎啦,另外店员嘅态度都好,起码叫做随传随到,所以我觉得呢间餐厅可以值得去!
金银蛋炒菜心
啫啫鸡煲
金银蛋炒菜心
啫啫鸡煲
2020-03-30 1194 浏览
根据《香港编年史》,富记大排档被列为黄店原因如下:*20200215 FB支持和你外卖行动*20191125 FB庆祝投票结果*20191120 FB分享愿荣光歌词 今晚5个人去食晚餐,入到餐厅量完体温先醒起「4人饭聚,5人就犯罪」,再望望餐厅,张张都十人大枱,好彩店家都好好,愿意安排2张大枱俾我地分开坐 最後我地选择左放弃一个朋友,4人饭聚算,点左4个餸<芝麻西柠鸡>、<椒盐肉排>、<沙嗲肥牛粉丝煲>、<黄金九肚鱼>,另加1个外卖<上海粗炒>整体来讲,野食质素非常唔错,上餐时间极快之余仲系热辣辣♨️份量大件夹抵食👍🏻 图中小包果汁🧃系跟小菜套餐送嘅饮品,我地冇饮到拎走左,因为餐厅本身提供嘅热茶水滚茶靓🍵 **呢段时间如果超过4个人来食饭,建议都系转外卖啦,外卖自取满$200仲有八五折🈹
根据《香港编年史》,富记大排档被列为黄店原因如下:
*20200215 FB支持和你外卖行动

黄金九肚鱼

沙嗲肥牛粉丝煲
黄金九肚鱼
2020-03-30 723 浏览
大围,曾经也曾经有好几间大排档,隆亨也曾多次光顾。自从改建以後就没再来了。今天特意前来,其实早前见到栋企鸡一类做法,这里叫种运鸡。点了支竹牛腩煲。牛腩不行,瘦的位置全是渣,有部分又不够淋。汁也不够味,不够香,没有煲仔的风味。支竹也不够味,不够淋,就似拆袋放入去,煮一煮就出餐。全煲唯一牛筋,算系淋,但同样不入味,相信是一味两做,既是支竹炆,也是咖喱煮,所以不能太有味。本想叫豆豉鲮鱼油麦菜,但没有油麦菜,改为炒通菜。但豆豉鲮鱼下得不够,又没其他调味,也是不够味,欠镬气。主角种运鸡,烧得靓仔。鸡种是黄油鸡一类,肉汁丰富,假如底下舖白饭,多诱人。但一食就大镬,腌味不足,只有皮是有味,食到南乳,但脾厚肉位置唔够味,腌的时间唔够。胸的位置不鞋有汁,但同样无味,是故要配上南乳酱?整体而言,不禁想问大排档的重点,是抵食,大件,够味,有镬气吗?卖单338元,其实不贵,但以食物质素而言也不便宜,重点是没味道也欠镬气,假如如此,光顾的理由?
点了支竹牛腩煲。
支竹也不够味,不够淋,就似拆袋放入去,煮一煮就出餐。
主角种运鸡,烧得靓仔。
2020-03-21 473 浏览
搬去大围之後,呢间餐厅已经系我家人饭堂,谂唔到食咩就会:落富记罗!野食够大碟,炒野有镬气,价钱相宜,食物好味。介绍几款我地必叫好味推介!!口水鸡 约$70 半只抵食到,佢个汁系香辣少油版好开胃,上面有花生碎同莞茜,又香又滋味。生炒骨炸得脆卜卜,加酸甜汁菠萝同青椒,上菜热辣辣,食得出唔系炸完放好耐既肉,新鲜炸完再炒,炸粉唔厚。粟米鱼肚汤一黎个个都哗哗声,好大盅,同酒楼佛跳墙个盅咁上下大,冬天冻冰冰饮返两碗好爽,无胃口又可以送饭,最紧要系饮完唔口渴,应该唔多味精。下次你地系大围谂唔到食咩,可以黎试试

野食够大碟,炒野有镬气,价钱相宜,食物好味。

介绍几款我地必叫好味推介!!
口水鸡 约$70 半只

生炒骨

粟米鱼肚汤

下次你地系大围谂唔到食咩,可以黎试试