2019-05-13 484 浏览
阿媽突然想食🇹🇭泰國菜,就上左街市覓食,左邊行到尾,好彩見到有間泰國菜,我地第一次去食,老闆娘招呼很熱情,我們點了幾個餸同飲品,生蝦刺身很乾淨,有保鮮紙放於冰上,不會直接將蝦於於冰上,始終冰有很多細菌,小店很細心,濕炒海鮮河大大碟,平時係出邊食,夾兩夾就無晒粉,呢間很捨得比人食,絕不孤寒,讚呀👍🏻,最後叫左柚子沙律,柚子很多,亦特別加左櫻花蝦,十分不錯,總括而言,這間泰菜是十分不錯,一定會再去,暫時好似得晚市,大家可以去試下。
2019-02-28 244 浏览
尋晚一家三口去咗觀塘瑞和街街市頂樓,想話搵間泰國菜食,見到富泰正宗泰國菜,我哋就坐低左。我哋叫咗一碟蝦餅,馬拉盞炒通菜,明爐上湯蒸烏頭,同埋一個鹹豬肉炒飯。當時店舖做緊宣傳推廣,like 佢哋嘅Facebook專頁,就可以免費獲得一杯免費飲品,我就叫咗青檸冰,另外兩位屋企人就叫左龍眼冰。蝦餅夠熱不過唔夠脆。馬拉盞通菜好大碟又好味👍🏻明爐烏頭魚,有大量配料,蒜頭啊洋蔥啊西芹啊青檸啊肉碎啊,佢唔係唔好味,不過就係唔係我食開個隻味,酸酸甜甜咁,都可以一試。最失望就係,明明叫咗鹹豬肉炒飯,竟然打錯單,最後嚟咗普通番茄蛋炒飯☹️ 整體來講,嘢食可以,價錢相宜,不過衛生情況就有待改善。

蝦餅夠熱不過唔夠脆。
馬拉盞通菜好大碟又好味👍🏻

整體來講,嘢食可以,價錢相宜,不過衛生情況就有待改善。
2018-12-22 229 浏览
今日同屋企人嚟到食飯 嗌咗半隻雞、蠔餅、濕炒牛河、炒菜仲有個超好食嘅炸蝦皮蛋。食物大多都幾大份,夠4、5人食,炸野又唔會太過油膩,超正😍嚟食過幾次,食嘢又夠正宗 老闆娘仲超好人 過嚟教我地點食正宗嘅泰國菜👍 海南雞仲有得叫佢幫手起埋骨 食落啖啖肉 超jengggggggggg❤️❤️ 雖然皮厚但係食落唔會成口油 每一碟都有好多其他配菜 如果有人要嚟慶生日嘅話 可以早一日打嚟訂位 仲有得送大菜糕添 啲造型仲有得揀😍 好可惜我已經過咗生日😂
2018-12-02 157 浏览
都有幾個月冇黎街市食飯今日再試下呢間泰菜餐牌同D伙記都吾同左開始有D期待黃咖哩炒蜆 : 系我中意既味道,少少辣,食吾到辣既朋友都食到,蜆冇沙,幾好生蝦 : 正常味道 , 新鮮菠蘿炒飯 : 配料都幾多 , 性價比高炸蝦餅 : 香口野岩晒我胃口串燒 : 吾會好乾 , 夠林 , 不過不失蒜蓉包 : 香口 , 蒜味幾夠炒通菜 : 好似系馬拉盞.?吾記得左 , D菜吾會好老 , 味道都幾好 , 不錯總括黎講都幾好食有個泰藉老闆娘.?同我地講話岩岩接手餐牌遲D會轉會有其他新野食咁我要期待下下一次
都有幾個月冇黎街市食飯今日再試下呢間泰菜
餐牌同D伙記都吾同左
開始有D期待
生蝦 : 正常味道 , 新鮮
菠蘿炒飯 : 配料都幾多 , 性價比高
炸蝦餅 : 香口野岩晒我胃口

串燒 : 吾會好乾 , 夠林 , 不過不失
蒜蓉包 : 香口 , 蒜味幾夠

總括黎講都幾好食
2018-11-30
  • 黃咖哩炒蜆
  • 生蝦
2018-11-25 139 浏览
港式泰菜, 完全不是泰國味道, 沒有應有的香料豬頸肉炒飯, 蕃茄洋蔥切都大大舊, 配芥蘭 同茶餐廳炒飯一樣菠蘿炒飯, 沒有半個菠蘿做底, 也沒有腰果, 配蝦仁, 又係茶餐廳炒飯紅咖哩雞, 味道還好, 但係咁樣嘅份量唔值呢個價錢上菜又慢一定冇下次
港式泰菜, 完全不是泰國味道, 沒有應有的香料

紅咖哩雞, 味道還好, 但係咁樣嘅份量唔值呢個價錢

上菜又慢
一定冇下次