上次就富山麵家x Melody 已經成日心思思下次主題會係咩,今個夏天係🐻 RILAKKUMA™ 啦~ 係陪伴家姐仔成長,即刻嚟潮聖✨ 由店鋪門口到裡面報置、紙杯、筷子套🥢、拉麵碗、碟、枱….. 都係 #鬆弛熊 🐻 仲配上粉紅色,少女心大爆發💕就連員工都著埋鬆弛熊𝘁𝗲𝗲... 儀式感好重!——🐻 RILAKKUMA™ 特製黑醬油拉麵 $98味道啱啱好,唔會太鹹~ 麵質較粗彈牙,有鬆弛熊魚片🐻超級可愛,沖繩豬軟夠腍滑入味骨、2塊叉燒片、半熟雞蛋🍳粟米🌽 另可追配料🐻 RILAKKUMA™ 特製沾麵 $98沾麵可以4個食法 (熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯)揀咗熱牛乳湯配上較彈牙沾麵,令到牛乳味好得出;配料選用沖繩豬軟骨、日式叉燒2片,粟米、青瓜絲、蟹柳、半熟雞蛋.. 𝗢𝗠𝗚🔥有2片鬆弛熊魚片🐻 + 1片雞仔😍 小朋友一定會尖叫🐻 RILAKKUMA™ 炸雞拼章魚燒 $69章魚燒好味,炸雞外脆內juicy ,配上士多啤梨醬嚟食,又幾好味;中間仲有塊鬆弛熊曲奇餅,唔甜好味!🐻 RILAKKUMA™ 特製百香果梳打 $39🐻 RILAKKUMA™ 特製士多啤梨梳打 $39兩款梳打上面都會

——

RILAKKUMA™ 特製黑醬油拉麵
🐻 RILAKKUMA™ 特製黑醬油拉麵 $98
RILAKKUMA™ 特製沾麵

🐻 RILAKKUMA™ 特製沾麵 $98
沾麵可以4個食法 (熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯)
RILAKKUMA™ 炸雞拼章魚燒

🐻 RILAKKUMA™ 炸雞拼章魚燒 $69
RILAKKUMA™ 特製百香果梳打/特製士多啤梨梳打

🐻 RILAKKUMA™ 特製百香果梳打 $39
🐻 RILAKKUMA™ 特製士多啤梨梳打 $39
兩款梳打上面都會有鬆弛熊棉花糖,唔甜,好有咬口,

Overall 嚟講人均$17x 價錢中等,但就帶來無限歡樂!拉麵店變到咁𝗞𝗮𝘄𝗮𝗶𝗶,食物質素、服務都okay~
忍唔住仲買咗套珍藏餐具套裝 💥仲唔快d約埋閨密/男女朋友或屋企嘅寶貝嚟打卡📸

——

🐻富山麵家 X RILAKKUMA™ 🐻 期間限定店8月1日正式開始

🐻期間限定💕富山麵家 X RILAKKUMA™ 💕珍藏餐具套裝 $198 (精美拉麵碗 + 可摺式購物袋)
即送一對RILAKKUMA™不鏽鋼筷子1對

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🍜富山麵家 (銅鑼灣)
🍜銅鑼灣希雲街7號地下
RILAKKUMA™ 特製百香果梳打/特製士多啤梨梳打
  • RILAKKUMA™ 特製士多啤梨梳打
  • RILAKKUMA™ 特製百香果梳打
2023-08-04 30 浏览
原來鬆弛熊已經陪咗我哋20年喇,富山麵家趁住佢20歲生日,整咗個crossover!咁特別,卡通迷嘅阿仔又點會錯過❤️❤️❤️其實行入銅鑼灣希雲街,遠遠已經見到好吸精嘅粉紅色,仲有鬆弛熊喺門口吸引你行入去喇😍入到去,充滿咗鬆弛熊😂,連紙杯,筷子套都有鬆弛熊添架~阿仔仲興奮到不停叫我影相😂嚟到當然試吓鬆弛熊限定menu~🍜特製牛奶拉麵 $98香濃嘅牛奶味,配上沖繩豬軟骨,日式叉燒及新鮮魚片,整體係好夾,拉麵煮到剛剛好,有咬口又唔會太硬!豬軟骨同叉燒煮到好入味,入口即融👍🏻👍🏻👍🏻🍜特製沾麵 $108阿仔未食過沾麵,所以比佢試吓😌佢揀咗味噌湯,湯底香濃惹味,食到好開胃👍🏻👍🏻👍🏻🍢炸雞拼章魚燒 $68呢個阿仔見到最興奮,因為中間有塊曲奇餅,加上炸雞同章魚燒都係阿仔最愛❤️章魚燒皮簿,一咬已經咬到章魚喇😋😋😋炸雞配上士多啤梨醬,好特別,仲好好食!🍹特製百香果梳打 $39🍹特製士多啤梨梳打 $39百香果清甜帶點酸,超開胃仲好解渴😋😋士多啤梨個味道會再濃啲,好香嘅士多啤梨,溝埋梳打剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻兩款都有鬆弛熊嘅棉花糖,可以放上杯飲品上面,或者拎返屋企慢慢嘆😂阿仔堅持要拎走,都明白吖,咁靚,真係唔捨得

嚟到當然試吓鬆弛熊限定menu~

🍜特製牛奶拉麵 $98

🍜特製沾麵 $108

🍢炸雞拼章魚燒 $68

🍹特製百香果梳打 $39
🍹特製士多啤梨梳打 $39
百香果清甜帶點酸,超開胃仲好解渴😋😋
阿仔堅持要拎走,都明白吖,咁靚,真係唔捨得食😌😌😌😌

食完嘢,仲可以shopping添😍
富山麵家 X 鬆弛熊 限定商品🛍️
精美拉麵碗 $150
可摺式購物袋 $78
如果兩樣都好想要,當然揀「珍藏餐具套裝」,雖然價錢都係$228,不過就送埋不銹鋼筷子添吖!
2023-08-01
午餐
🍜富山麵家 x 鬆弛熊🐻全部都係熊、全部都係熊😍😍之前食過富山麵家,一直覺得佢味道唔錯,呢日知道佢聯乘鬆弛熊,推出唔同拉麵美食,又點可以唔過嚟打卡😍😍特製黑醬油拉麵🍜🍜黑醬油是日本拉麵中常見的調味料,它的口感濃郁,有些微甜味道,搭配上彈牙的拉麵,絕對是口感和味道的雙重享受。配以鬆弛熊魚片、日式叉燒、海苔、流心蛋、蔥花等,十分完美!🥰🥰特製沾麵🍜🍜沾麵的特點是麵條和調料分開,需要用筷子夾起麵條,然後蘸上湯底調料吃,可以讓麵條和調料更好地融合。我哋叫咗牛奶湯底,讓味道更豐富,殘忍咬掉鬆弛熊一口,亦很美味🥰🥰小食炸雞拼章魚燒🐙🐥拼盤非常豐富,炸雞外皮酥脆,內裡嫩滑,搭配上適當的調味料,味道非常美味。章魚燒外皮酥脆,內裡鬆軟,口感非常好。而拼盤當中更有一塊鬆弛熊餅乾,配合草莓醬,真係好好味😘😘特製百香果梳打|草莓梳打具有清爽的口感和浓郁的果味,加入碳酸水和适量的糖制成的汽水饮料,酸甜适中,仲有鬆弛熊棉花糖喺度懸浮,係唔係好過癮呢?😏😏既然搵得鬆弛熊嚟坐鎮,又點少得各樣精品呢?精美拉麵碗、可摺式購物袋、不鏽鋼筷子,全部都有鬆弛熊個嘜頭,你唔係唔帶佢返屋企呀嘛?😁😁富山麵家地址:銅鑼灣希雲街7號地
🍜富山麵家 x 鬆弛熊🐻

特製黑醬油拉麵🍜🍜

特製沾麵🍜🍜

小食炸雞拼章魚燒🐙🐥

特製百香果梳打|草莓梳打

富山麵家
地址:銅鑼灣希雲街7號地下
2023-08-04 79 浏览
粉紅色除咗諗起近排嘅電影熱潮,銅鑼灣一間日本過江龍都換成粉紅裝修,原來係搞緊鬆弛熊crossover今次好多嘢食都變熊裝,呢碗牛奶拉麵用咗鬆弛熊拉麵碗睡裝住,連魚片都係鬆弛熊湯底好香奶味,麵夠粗夠嚼口,沖繩豬軟骨好腍胃弟比較鍾意食沾麵,有成三塊熊熊魚片有兩大塊日式叉燒,連拉麵浸落魚介醬油湯入晒醬油嘅香味,仲有蟹柳同溏心蛋,好食到鬆弛想嗌小食,成日都好頭痕,有拼盤就免煩喇!炸雞點一點士多啤梨醬,又幾得意喎,唔會好奇怪。章魚燒外脆內綿,好香口。仲有塊鬆弛熊曲奇,又幾好食喎今次主題有兩杯特製梳打,分別係士多啤梨同百香仲有好大嚿鬆弛熊棉花糖喺上面,拎返屋企食又得,浸落梳打食打卡又得食完覺得個鬆弛熊碗好正,就買個set有精美拉麵碗,同可摺式購物袋仲有不銹鋼筷子送,夠晒驚喜
粉紅色除咗諗起近排嘅電影熱潮,銅鑼灣一間日本過江龍

都換成粉紅裝修,原來係搞緊鬆弛熊crossover

特製牛奶拉麵

湯底好香奶味,麵夠粗夠嚼口,沖繩豬軟骨好腍

特製沾麵

胃弟比較鍾意食沾麵,有成三塊熊熊魚片

有兩大塊日式叉燒,連拉麵浸落魚介醬油湯

入晒醬油嘅香味,仲有蟹柳同溏心蛋,好食到鬆弛

特製百香果梳打

今次主題有兩杯特製梳打,分別係士多啤梨同百香

特製士多啤梨梳打

食完覺得個鬆弛熊碗好正,就買個set

有精美拉麵碗,同可摺式購物袋

仲有不銹鋼筷子送,夠晒驚喜
2023-07-30
特製牛奶拉麵
特製沾麵
特製百香果梳打
特製士多啤梨梳打
鬆弛熊20周年大盛典‼️🐻同屋企人去咗銅鑼灣☺️去咗富山食拉麵🍜店舖有鬆弛熊嘅設計裝飾🐻麵店以秘製鮮魚醬加豬骨🐷熬煮湯底五小時而成😀主打醬油湯底拉麵及沾麵 🍜特製黑醬油拉麵,98蚊碗💰黑醬油湯味道濃淡適宜,唔會好鹹,面上有鬆弛熊型嘅魚片,叉燒帶有輕微煙燻味,辛辣嘅濃湯唔算好辣,幼麵麵質同樣彈牙☺️特掣沾麵,108蚊碗💰有鬆弛熊型嘅魚片,蟹柳粟米青瓜絲同溏心蛋,仲有厚切叉燒同粟米,真係好足料,拉麵嘅麵質夠晒彈牙,沾麵醬揀咗芝麻味☺️炸雞拼章魚燒,68蚊份💰炸雞炸得好香脆,章魚燒夠大粒,入口好惹味配搭埋士多啤梨醬食,好特別嘅味道☺️特製百香果梳打,39蚊杯💰賣相好靚,有鬆弛熊造型棉花糖,望去幾靚適合打卡,有好多百香果醬,甜度十足🥰特製士多啤梨梳打,39蚊杯💰特飲有另一款鬆弛熊頭棉花糖,更甜嘅士多啤梨醬,棉花糖幾有口感🍓整體環境有大量鬆弛熊主題,啱哂喜歡鬆弛熊嘅朋友🐻☺️服務態度非常好😀食物造型好可愛,份量好多,打卡一流📷
鬆弛熊20周年大盛典‼️🐻

特掣沾麵,108蚊碗💰

炸雞拼章魚燒,68蚊份💰

特製百香果梳打,39蚊杯💰

特製士多啤梨梳打,39蚊杯💰

整體環境有大量鬆弛熊主題,啱哂喜歡鬆弛熊嘅朋友🐻☺️
服務態度非常好😀
食物造型好可愛,份量好多,打卡一流📷
2023-08-04 17 浏览
我一向都好鍾意食拉麵,所以聽到銅鑼灣有間富山麵家,係日本東京拉麵Show連續五年冠軍,我就好想去試下。我同朋友去咗佢哋嘅店,發現佢哋仲同Rilakkuma有聯乘活動,店內好多可愛嘅裝飾同商品,令人心情開朗。唔使等太耐,我哋就收到咗我哋嘅食物同飲品。首先,我試咗特製牛奶拉麵。呢個拉麵係用沖繩豬軟骨同日式叉燒做配料,湯底係用豚骨同牛奶熬煮而成。我覺得呢個湯底好香濃,有牛奶嘅甜味同豚骨嘅鮮味,唔會太膩。拉麵質地彈牙,叉燒肉質腍滑,豬軟骨又有咬口。仲有一個Rilakkuma造型嘅厚魚片,好可愛又好味。我覺得呢個拉麵係一個好創新嘅組合,值得一試。其次,我試咗特製沾麵配胡麻醬。呢個沾麵係日式叉燒做配料,沾汁係胡麻醬。我覺得呢個沾汁好香口,有胡麻嘅香氣。沾汁好適合用嚟沾拉麵。拉麵質地同牛奶拉麵一樣彈牙,叉燒好入味。仲有一個嘅溏心蛋,好靚又好滑。我覺得呢個沾麵適合重口味嘅朋友。最後,我試咗小食炸雞拼章魚燒。炸雞外皮香脆,肉汁豐富;章魚燒外層焦香,內裡軟綿;兩者都配埋特製嘅醬汁食,好開胃。至於飲品,我哋飲咗特製百香果梳打同特製士多啤梨梳打。呢兩款飲品都係用玻璃樽裝,上面有Rilakkuma嘅綿花糖頭,好

至於飲品,我哋飲咗特製百香果梳打同特製士多啤梨梳打。呢兩款飲品都係用玻璃樽裝,上面有Rilakkuma嘅綿花糖頭,好可愛。百香果梳打有酸酸甜甜嘅味道,好清新;士多啤梨梳打有濃郁嘅士多啤梨味,好香甜。兩者都好解渴,適合配埋拉麵飲。

最後,依家任何店內消費都可以購買Rilakkuma嘅商品。有精美拉麵碗、不銹鋼筷子、可摺式購物袋等等。而佢哋仲提供咗「珍藏餐貝套裝」,包括一個精美拉麵碗同一個可摺式購物袋,仲送一對筷子。我覺得呢個套裝好實用又好靚,可以自用或送禮。
2023-08-04 17 浏览
🔹️位於銅鑼灣 “富山麵家” 今期推出20週年RILAKKUMA鬆弛熊系列飲品和食物🐻好得意呀😍連店內装修、佈置也全是🐻🐻☺️大/小朋友也適合去的🍜🔹️店員細心、友善👍🔹️富山麵家 × RILAKKUMA限定餐具👇🐻🍵🥢🛍精美拉麵碗🍵$150可摺式購物袋🛍$78珍藏餐具套裝以$228送不銹鋼筷子乙對😍精美又實用👍當然唔少得點主題🐻食物啦☺️☺️🔸️特製牛奶拉麵🍼🍜湯底香滑, 以冲繩豬軟骨、日式义燒、新鮮魚片(鬆弛熊造型)、 紫菜、栗米粒, 味道新鮮可口👍🔸️特製沾麵🍝以日式义燒、新鮮魚片(雞仔和鬆弛熊造型)見到也開心😜還可選擇湯醬:熱牛乳湯/魚介醬油湯/胡麻醬/味噌湯, 我們選擇了胡麻醬, 十分惹味開胃😋🔸️炸雞拼章魚燒🍡炸雞金黃香脆、肉質細嫩配上士多啤梨芝士醬So Yummy, 章魚燒充滿濃濃章魚香 🤤還有鬆弛熊餅乾😍🔸️特製百香果梳打🐻🍹和特製士多啤梨梳打🐻🍓以棉花糖鬆弛熊造型, 睇得又食得, 百香果梳打味道清新👍士多啤梨梳打酸酸甜甜🍹
🔹️位於銅鑼灣 “富山麵家”

🔹️店員細心、友善👍

🔹️富山麵家 × RILAKKUMA限定餐具👇🐻🍵🥢🛍
精美拉麵碗🍵$150
可摺式購物袋🛍$78
珍藏餐具套裝以$228送不銹鋼筷子乙對😍精美又實用👍

當然唔少得點主題🐻食物啦☺️☺️
🔸️特製牛奶拉麵🍼🍜

🔸️特製沾麵🍝
以日式义燒、新鮮魚片(雞仔和鬆弛熊造型)見到也開心😜

🔸️炸雞拼章魚燒🍡

🔸️特製百香果梳打🐻🍹和特製士多啤梨梳打🐻🍓
以棉花糖鬆弛熊造型, 睇得又食得,
百香果梳打味道清新👍士多啤梨梳打酸酸甜甜🍹

午餐
2023-08-04 21 浏览
男孩子都可以有顆少女心🩷, 前日約咗 女神 嚟銅鑼灣富山麵家🍜 x 鬆弛熊🐻打卡📸, 見到門口已經尖叫, 真係好可愛😍!!!女神 叫咗特制牛奶拉麵🍜, 我喺隔離都聞到香噴噴, 我自己就叫咗特製沾麵🍜, 撈咗香濃嘅麻醬🫗, 麵質爽口 而且大大碗,配埋個 炸雞🍗拼章魚燒小食🧆( 佢有個好特別嘅士多啤梨醬) 原來炸雞點士多啤梨醬 咁得意 鹹甜甜, 真係一絕! 飲品方便 我哋 呢杯 士多啤梨梳打🍹同埋百香果梳打🍹, 兩款水果醬喺杯飲品嘅下面, 記得撈嚟飲, 顏色繽紛,又 有隻可愛嘅 鬆弛熊棉花糖喺上面, 真係好似 遊緊水咁, 一定又要打卡啦! 如果你係鬆弛熊嘅fans, 可以買埋鬆弛熊 拉麵碗 同埋環保袋添$228! menu仲有其他 麵同埋小食畀埋相你哋睇
menu仲有其他 麵同埋小食畀埋相你哋睇

2023-08-03 40 浏览
富士麵家定期會同唔同嘅sanrio公仔聯乘,由8月1日起就係超可愛嘅鬆弛熊期間限定🐻~♡由餐牌、水杯、筷子套、枱、掛畫、拉麵碗,裡裡外外佈置🈵️各式各樣嘅鬆弛熊公仔,真係少女心大爆發💟鬆弛熊迷一定唔可以錯過呀😍~現場仲可以購買印有鬆弛熊嘅 拉麵碗、筷子 及 環保袋 添🛍係獨家的,出面買唔到㗎🤭🤫🍜特製黑醬油拉麵 $98黑醬油湯底味道恰到好處,食完唔會覺得好膩滯同口乾,麵質好有咬口,唔會好似一般拉麵店咁樣浸到林曬🍜特製沾麵 $108有四個湯底選擇揀咗熱牛乳湯~湯底順滑香口,配上凍嘅沾麵,夏天食好啱温度🤭仲有3款鬆弛熊公仔&frds嘅魚蛋造型,煙韌彈牙又好QQ📸🐥小食拼盤 $69包括了6件炸雞和3粒章魚燒,炸雞外層炸得香脆,炸粉又薄,雞肉仲好juicy,好有驚喜😋🍓特製百香果梳打$39💛特製多啤梨梳打$39夏天飲呢2杯梳打真係好清爽好舒服,而且果肉滿滿好真材實料,上有鬆弛熊公仔棉花糖真係好可愛好打卡📸
富士麵家定期會同唔同嘅sanrio公仔聯乘,
由8月1日起就係超可愛嘅鬆弛熊期間限定🐻~♡
由餐牌、水杯、筷子套、枱、掛畫、拉麵碗,
裡裡外外佈置🈵️各式各樣嘅鬆弛熊公仔,
真係少女心大爆發💟
鬆弛熊迷一定唔可以錯過呀😍~

現場仲可以購買印有鬆弛熊嘅 拉麵碗、筷子 及 環保袋 添🛍
係獨家的,出面買唔到㗎🤭🤫

🍜特製黑醬油拉麵 $98

🍜特製沾麵 $108
有四個湯底選擇揀咗熱牛乳湯~
湯底順滑香口,配上凍嘅沾麵,夏天食好啱温度🤭
仲有3款鬆弛熊公仔&frds嘅魚蛋造型,煙韌彈牙又好QQ📸

🐥小食拼盤 $69

🍓特製百香果梳打$39
💛特製多啤梨梳打$39
夏天飲呢2杯梳打真係好清爽好舒服,
而且果肉滿滿好真材實料,
上有鬆弛熊公仔棉花糖真係好可愛好打卡📸

2023-07-29
2023-08-03 13 浏览
鬆弛熊20週年喇🥳富山麵家同鬆弛熊期間限定店登陸銅鑼灣🥰作為鬆弛熊粉絲千祈唔好錯過啊🫶🏻🐻餐廳怖置超精細😍全店粉紅怖置💖由門口開始到店內☺️無論招牌👌🏼餐枱👌🏼墻壁👌🏼餐具👌🏼水杯等🤩全部都係鬆弛熊啊🥰🥰🥰粉色裝飾加埋可愛嘅鬆弛熊一家🉐真係少女心爆發💞🐻🍜Rilakkuma 特製黑醬油拉麵選用沖繩豬軟骨🐷日式叉燒🥓新鮮魚片🐠糖心蛋🥚好濃味嘅湯底🥣豬軟骨好入味好淋😋魚片係可愛嘅鬆弛熊🐻可愛到唔捨得食🤭🐻🍜Rilakkuma 特製沾麵選用沖繩豬軟骨🐷日式叉燒🥓新鮮魚片🐠糖心蛋🥚超吸眼球😍我哋揀左味潧湯🥣又香又濃👍🏻仲有好多配料🤤蟹柳🥢粟米🌽等☺️啖啖大滿足🤗🐻🍱Rilakkuma 炸雞拼章魚燒炸雞皮脆肉嫩🍗好香口🤪章魚燒唔會過粉🤓配埋燒汁真係停唔到口🤭🐻🥤Rilakkuma 特製百香果梳打🐻🥤Rilakkuma 特製士多啤梨梳打可愛爆登嘅飲品❤️🧡超適合打卡✨有可愛嘅鬆弛熊棉花糖🍬梳打入邊有滿滿嘅果肉🍓酸酸甜甜超好飲😋🛍️🎁限定商品▶️Rilakkuma 精美拉麵碗🥣▶️Rilakkuma 可摺疊式購物袋購買套裝送 Rilakkuma 筷子一對🥢🔅期間限定店到31/10

鬆弛熊20週年喇🥳

購買套裝送 Rilakkuma 筷子一對🥢

🔅期間限定店到31/10
2023-07-25
2023-08-03 13 浏览
呢間富山麵家定期會轉唔同嘅卡通主題有My melody、蠟筆小新、玉桂狗等等今次就用左鬆弛熊做主題🐻入到去真係環境真係十分可愛 好粉紅色🩷吸引好多小朋友、情侶、愛卡通之人黎朝聖🫶🏻♡ 特製黑醬油拉麵 $98一上到黎就見到牛奶熊魚片喺中間🤍黑醬油湯底味好濃郁 拉麵麵條係比較粗身 食落有咬口配料都好多 有魚片、紫菜、半熟蛋、豬軟骨、叉燒同荀等等魚片本身以為只係一個卡通造型 點知食落幾鮮味😍♡ 特製沾麵 (味噌湯) $108沾麵上面有鬆弛熊一家所以一定要叫٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و叫咗味噌湯味 同沾麵十分之夾🤩仲有叉燒、蟹柳、半熟蛋同粟米 食落都幾豐富♡ 炸雞拼章魚燒 $68除咗小食有基本嘅餃子之外 唐揚炸雞拼章魚燒都係人氣之選仲附有士多啤梨嘅醬 不過個人覺得有啲太甜就咁食已經好夠味 章魚燒都好出色🍡仲有一塊鬆弛熊餅乾 小朋友都好鍾意♡ 士多啤梨梳打 $39♡ 百香果梳打 $39 呢個梳打非常可愛 上面仲有鬆弛熊棉花糖可以就咁食或者好似我咁放上去打卡😍望落好似帶着水泡游緊水咁ʕ •ᴥ•ʔ任何店內消費即可購買Rilakkuma限定商品ʕ •ᴥ•ʔ🩷RILAKKUMA™ 精美拉麵碗 $150🩷RILAKKU
呢間富山麵家定期會轉唔同嘅卡通主題
有My melody、蠟筆小新、玉桂狗等等
今次就用左鬆弛熊做主題🐻
入到去真係環境真係十分可愛 好粉紅色🩷
吸引好多小朋友、情侶、愛卡通之人黎朝聖🫶🏻

♡ 特製黑醬油拉麵 $98
一上到黎就見到牛奶熊魚片喺中間🤍
黑醬油湯底味好濃郁 拉麵麵條係比較粗身 食落有咬口
配料都好多 有魚片、紫菜、半熟蛋、豬軟骨、叉燒同荀等等
魚片本身以為只係一個卡通造型 點知食落幾鮮味😍

♡ 特製沾麵 (味噌湯) $108
沾麵上面有鬆弛熊一家所以一定要叫٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
叫咗味噌湯味 同沾麵十分之夾🤩
仲有叉燒、蟹柳、半熟蛋同粟米 食落都幾豐富

炸雞拼章魚燒 $68

任何店內消費即可購買Rilakkuma限定商品ʕ •ᴥ•ʔ
🩷RILAKKUMA™ 精美拉麵碗 $150
🩷RILAKKUMA™ 可摺式購物袋 $48

🩷珍藏餐具套裝COLLEOTON SET $198
(精美拉麵碗 + 可摺式購物袋 + 不銹鋼筷子)

2023-08-03 27 浏览
呢日同朋友響銅鑼灣shopping,知道朋友極之鍾意鬆弛熊,專登帶佢嚟附近一間食日本拉麵嘅舖頭,入邊勁多鬆弛熊佈置,一定要入去打下卡。餐牌入面除咗有用咗鬆弛熊做主題嘅拉麵同埋飲品之外,亦有其他拉麵及小食選擇。為咗影靚相,我哋當然揀咗我以鬆弛熊為主嘅拉麵同沾麵各一款,仲有一個拼盤小食,同埋兩杯特色飲品。特製沾麵($108)- 唔少得有鬆弛熊造型嘅魚蛋片,好cute。沾麵份量唔少,有幾款醬汁選擇,包括胡麻醬、熱牛乳湯、魚介醬油湯同埋味噌湯。見天氣熱,我點咗胡麻醬,連埋沾麵、叉燒、蟹柳、粟米等材料食,味道好清新。特製牛奶拉麵($98)- 牛奶味又濃又滑,拉麵質地彈牙,配埋叉燒、豬軟骨同埋溏心蛋,味道唔錯。炸雞拼章魚燒($68)- 炸雞入口香脆,章魚燒熱辣辣,入口好惹味。好特別跟埋士多啤梨醬,估唔到味道又幾夾喎。特製百香果梳打同特製士多啤梨梳打(各$39)- 造型好靚好可愛呀,打卡一流。梳打配上水果香味,唔算太甜,好啱炎炎夏日飲。餐廳佈置好靚,好多位置都以鬆弛熊為裝飾,簡直處處都係打卡位。見到餐牌仲做緊限定品,有鬆弛熊餐具(入面有拉麵碗同埋不鏽鋼筷子),仲有購物袋,又靚又好實用。朋友忍唔住即時

見到餐牌仲做緊限定品,有鬆弛熊餐具(入面有拉麵碗同埋不鏽鋼筷子),仲有購物袋,又靚又好實用。朋友忍唔住即時入手一套,見在場都有唔少人買咗。
2023-08-03 126 浏览
係OpenRice 見到好多好評所以決定一試星期六4點幾去唔洗等位🤩餐廳裝修係好有日本風🎏同埋入面都有幾樣玉桂狗既裝飾北海道牛奶拉麵 $90拉麵本身已經有溏心蛋同叉燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)奶味都濃,食落唔會太咸覺得幾好味但叉燒太肥,多過半舊都係肥膏😖拉麵屬於比較粗身,口感適中札幌味噌拉麵 $90依款拉麵湯底無太大驚喜湯底感覺好似平時自己煮麵既湯包咁ಠ_ಠ同樣都有叉燒太肥既問題🥲肉汁滿滿餃子 $42用左玉桂狗碟仔去裝 very qq😳餃子都煎得剛好,入面都有肉汁份量唔太多,同埋好似DONKI一包包既餃子咁😗海鹽芝士薯條 $28係粗薯但都炸得好脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)聞落好香芝士味,不過係因為芝士粉鋪面食落個薯條淡淡地無咩味好可惜~因為佢炸得岩岩好🥲可能無食到冠軍拉麵,所以整體而言都一般🥹
係OpenRice 見到好多好評所以決定一試
星期六4點幾去唔洗等位🤩
餐廳裝修係好有日本風🎏
同埋入面都有幾樣玉桂狗既裝飾

北海道牛奶拉麵 $90
拉麵本身已經有溏心蛋同叉燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
奶味都濃,食落唔會太咸覺得幾好味
但叉燒太肥,多過半舊都係肥膏😖
拉麵屬於比較粗身,口感適中
札幌味噌拉麵

札幌味噌拉麵 $90
依款拉麵湯底無太大驚喜
湯底感覺好似平時自己煮麵既湯包咁ಠ_ಠ
同樣都有叉燒太肥既問題🥲
肉汁滿滿餃子

肉汁滿滿餃子 $42
用左玉桂狗碟仔去裝 very qq😳
餃子都煎得剛好,入面都有肉汁
份量唔太多,同埋好似DONKI一包包既餃子咁😗
海鹽芝士薯條

海鹽芝士薯條 $28
係粗薯但都炸得好脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
聞落好香芝士味,不過係因為芝士粉鋪面
食落個薯條淡淡地無咩味
好可惜~因為佢炸得岩岩好🥲

可能無食到冠軍拉麵,所以整體而言都一般🥹
2023-08-03 23 浏览
今次期間限定主題係慶鬆弛熊🐻20周年門面同餐廳內都用咗奪目嘅粉紅色真係見到都心心眼呀😍✨特製黑醬油拉麵呢款黑醬油拉麵喺東京拉麵秀中獲得多屆冠軍🏆湯底以豬、雞、菜、魚熬製👍🏼特別濃郁惹味‼️麵條口感煙韌有嚼口叉燒肥瘦比例適中,入口結實✨特製沾麵有熱牛乳、魚介醬油、胡麻醬同味噌湯共有4款口味選擇💕我㨂咗熱牛乳湯😍香滑細膩沾麵口感有嚼勁,麵條掛汁牛乳湯食落每啖都好鮮甜新鮮魚片造型可愛❤️爽口彈牙✨炸雞拼章魚燒炸雞外脆內軟,肉嫩多汁配有味道特別嘅草莓芝士醬酸酸甜甜好吸引👍🏼章魚燒軟熟可口,帶酸嘅章魚燒汁好開胃✨特製百香果梳打+特製士多啤梨梳打打卡飲品👏🏼鬆弛熊同小白熊喺面飄浮🤭好似游緊水🏊望落都覺得清涼
今次期間限定主題係慶鬆弛熊🐻20周年
門面同餐廳內都用咗奪目嘅粉紅色
真係見到都心心眼呀😍

✨特製黑醬油拉麵
呢款黑醬油拉麵喺東京拉麵秀中獲得多屆冠軍🏆
湯底以豬、雞、菜、魚熬製👍🏼
特別濃郁惹味‼️
麵條口感煙韌有嚼口
叉燒肥瘦比例適中,入口結實

✨特製沾麵
有熱牛乳、魚介醬油、胡麻醬同味噌湯
共有4款口味選擇💕
我㨂咗熱牛乳湯😍香滑細膩
沾麵口感有嚼勁,麵條掛汁牛乳湯
食落每啖都好鮮甜
新鮮魚片造型可愛❤️爽口彈牙

炸雞拼章魚燒
炸雞外脆內軟,肉嫩多汁
配有味道特別嘅草莓芝士醬
酸酸甜甜好吸引👍🏼
章魚燒軟熟可口,帶酸嘅章魚燒汁好開胃

✨特製百香果梳打+特製士多啤梨梳打
打卡飲品👏🏼鬆弛熊同小白熊喺面飄浮🤭
好似游緊水🏊望落都覺得清涼

知道銅鑼灣有間拉麵店主題係鬆弛熊,即刻去試下先離遠已經望到成間店舖門口係粉紅色勁搶眼門口仲有好大隻鬆弛熊,超可愛呀❤入面全部係粉色tone牆、檯面、杯、筷子套………每一個角落都係鬆弛熊真係忍唔住不停打卡,完全唔記得叫野食😂拉麵同特飲上面都有鬆弛熊同佢嘅朋友仔兩位小朋友見到雙眼發光,仲話靚到唔捨得食 🐻特製牛奶拉麵好香濃牛奶及牛油味,但一啲都唔膩,拉麵軟硬適中,豬軟骨夠哂腍又入味 🐻特製沾麵 (口味4選1)我配左胡麻醬,感覺有啲似冷麵,麵質好爽彈,叉燒厚切超正 🐻小食拼盤唐揚炸雞配章魚小丸子,兩樣都係my favorite 但驚喜在呢個粉紅色嘅sauce,甜甜地小朋友勁鍾意 🐻特製百香果/士多啤梨梳打面頭鬆弛熊公仔原來係棉花糖,可以選擇加上梳打面,睇住佢浮下浮下勁可愛,或者成個帶返屋企
知道銅鑼灣有間拉麵店主題係鬆弛熊,即刻去試下先
離遠已經望到成間店舖門口係粉紅色勁搶眼
門口仲有好大隻鬆弛熊,超可愛呀❤
入面全部係粉色tone
牆、檯面、杯、筷子套………每一個角落都係鬆弛熊
真係忍唔住不停打卡,完全唔記得叫野食😂
拉麵同特飲上面都有鬆弛熊同佢嘅朋友仔
兩位小朋友見到雙眼發光,仲話靚到唔捨得食

🐻特製牛奶拉麵

🐻特製沾麵 (口味4選1)
我配左胡麻醬,感覺有啲似冷麵,麵質好爽彈,叉燒厚切超正

🐻小食拼盤
唐揚炸雞配章魚小丸子,兩樣都係my favorite
但驚喜在呢個粉紅色嘅sauce,甜甜地小朋友勁鍾意

🐻特製百香果/士多啤梨梳打