招聘中
应征
$15,000-$17,000
月薪 (面议)
2021-01-17 545 浏览
很久之前已听闻台湾有间叫宽巷子火锅店, 出名价格高昂, 食物卖相美观精致, 算是一间高级火锅店. 最近香港分店推出"午後百艳茶宴"以三层架火锅料理, 价钱也比正常价格便宜, 需要最少一日前预订😅. 今日来到也座无虚席, 所以记紧打电话订座入座後, 先喝🌹玫瑰高山清茶, 有玫瑰香味, 茶味浓郁甘香接着选择汤底, 有"东方美人猪骨汤底"&"麻辣汤底". 如果你想一次过品嚐两个汤底, 可另加$100便可选择鸳鸯锅底. 我们今次选择东方美人汤底 内有猪骨汤味, 鸭血, 豆腐, 蜂巢豆腐, 龙眼, 红枣, 薏米, 杞子, 姜片&葱段. 汤底滚起後, 可先饮啖热汤暖暖身😬特色酱汁-洋葱酱, 浓郁的洋葱味, 有葱粒, 淡淡的豉油味. 基本上都不需要常点, 因为汤底味道较为浓郁, 好的汤底, 食物不用多点😅服务员送来一个三层架, 他会简约介绍食物种类&说明每种食物烹煮时间第一层: 综合肉类盛合澳洲M9和牛牛舌, 牛胸油花&猪颈肉. 每种食物以玫瑰花造型呈现眼前😍 每朶玫瑰花最少有十片. 虽然切得薄薄, 肉味浓厚. 牛胸油花, 卖相看似油腻, 入口出奇爽口第二层: 盈月照宝盒, 即是宽巷子特色创意料理,

入座後, 先喝🌹玫瑰高山清茶, 有玫瑰香味, 茶味浓郁甘香
玫瑰高山清茶

东方美人猪骨汤底

洋葱酱

第一层: 综合肉类盛合
综合肉类盛合

第二层: 盈月照宝盒, 即是宽巷子特色创意料理, 由1点钟位置开始介绍, 分别是:
1)粉红/白色怀旧台式月饼糕, 外层似是糯米皮, 内是猪肉馅料. 外层口感我不懂欣赏, 猪肉馅料味道正常
2)乌卒卒的墨条牛轧, 以它的颜色便知道是墨鱼汁造成, 内有粒状花枝&鸡软骨组合. 味道不错, 有咬口. 可点洋葱酱汁, 味道更提升📈
3)长方形的凤梨酥, 外层是豆腐皮, 内有凤梨粒, 虾&猪肉, 各种食材味道突出, 味道较浓, 不用点酱汁也好味
4)圆碌碌的糖葫芦, 外型出众, 红卜卜亮晶晶, 馅料亦是海虾&猪肉, 不过外层口感不讨好, 海虾味不重, 只食到猪肉馅料味道
5)卷装的菠菠糖, 绿色的外层是一片菠菜叶, 卷住一块豆腐皮, 内有白芝麻. 食得出每种食物的味道, 白芝麻味道香口
总括创意料理食物各有千秋, 遇到懂得欣赏它的人便欣赏, 不懂欣赏者便不欣赏🤭
盈月照宝盒

第三层: 迷你花团锦簇, 简单来说它是一个什菜盘, 蔬菜摆设精美, 甜椒像郁金香, 唐生菜像绣球花. 蔬菜种类丰富, 分别有粟米, 粟米芯, 秋葵, 唐生菜, 西兰花, 红/黄甜椒, 冬菇, 白菇, 茶树菇, 底部亦有大量椰菜丝. 各种蔬菜新鲜, 非常爽口鲜甜👍👍
迷你花团锦簇

甜品是圆形的凤梨酥, 酥面有忌廉&食用花瓣, 酥皮外层, 内有凤梨粒. 味道可以, 不是太甜&食完亦很饱肚
凤梨酥

整体来说, 这个三层架火锅料理值得推介👍👍 汤底好, 食材新鲜, 食物造型讨好, 味道不错😋 可以同时间有视觉与味觉享受, 价钱亦很合理😃 加上我用商场优惠券, 以平价享受高质食物🤗🤗
2021-01-16
优惠券
2021-01-07 13724 浏览
介绍的宽巷子「子午後•百艳茶宴」下午茶简单讲系打边炉下午茶,哈哈打边炉都有HIGH TEA架,真的好有想法~~去到幸运地坐到window seat,对住尖沙咀码头的海景,都好写意,下午茶架分别系上层:三朵精致的玫瑰花,澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、以及松板枝香花中层: 怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧、凤梨酥、菠菠糖下层: 花团锦簇蔬菜另外有玫瑰高山清茶 ,甜品的盛月照宝盒(现代版凤梨酥)因为朋友唔食得太辛辣,所以就点左滋润猪骨浓汤「东方美人」「东方美人」有少少菇,鸭血同埋豆腐,配料都唔错,豆腐吸晒d汤真的好好食~~之後食下层的花团锦簇蔬菜,真的靓到唔舍得食,蔬菜都新鲜,中层的食物怀旧台式月饼糕配料好香、糖葫芦入面的馅都好特别,、墨条牛轧唔太食得出墨鱼味,、凤梨酥凤梨味好多,食下时味道一般、菠菠糖豆皮同菠菜都好吸汤,几好食,上层的澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、以及松板枝香花,同朋友感觉食唔惯牛胸油花,好油,松板枝香花比较好食,另外甜品盛月照宝盒(现代版凤梨酥),加左个d奶油在底好怪...食落口都满满凤梨夫肉,外层有d硬~~整体来讲,同朋友觉得个tea 都可以,由其唔想食甜点都系一个好选择,
介绍的宽巷子「子午後•百艳茶宴」下午茶
简单讲系打边炉下午茶,哈哈
打边炉都有HIGH TEA架,真的好有想法~~
去到幸运地坐到window seat,
对住尖沙咀码头的海景,都好写意,

下午茶架分别系

上层:三朵精致的玫瑰花,澳洲和牛牛舌花、
牛胸油花、以及松板枝香花

中层:
怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧、凤梨酥、菠菠糖

下层:
花团锦簇蔬菜

另外有玫瑰高山清茶 ,甜品的盛月照宝盒(现代版凤梨酥)
因为朋友唔食得太辛辣,所以就点左
滋润猪骨浓汤「东方美人」
「东方美人」有少少菇,鸭血同埋豆腐,
配料都唔错,豆腐吸晒d汤真的好好食~~
之後食下层的花团锦簇蔬菜,
真的靓到唔舍得食,
蔬菜都新鲜,
上层的澳洲和牛牛舌花、
牛胸油花、以及松板枝香花,同朋友感觉食唔惯牛胸油花,好油,
松板枝香花比较好食,

食落口都满满凤梨夫肉,外层有d硬~~
整体来讲,
同朋友觉得个tea 都可以,由其唔想食甜点都系一个好选择,
2020-12-12
相信大家都知小编好锺意食埋晒啲奇怪嘅下午茶🤣今次就帮大家试一个火锅版嘅afternoon tea🍲而且呢间餐厅系有海景㗎🌊大家记得预早book(可能至少一个月),因为好似听闻得三张window seat😰餐厅味道还可以,主要系打卡为主,但如果计埋价钱就有啲唔抵🤭❣️午後·百艳茶宴($580)汤底方面,小编今次就拣咗红泥小染(即系麻辣🌶),入面有豆腐、鸭血同豆芽🍲闻落好重香料味,但食落就唔算太辣,几惹味🤤第一层:综合肉类盛合🥩澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、松阪枝香🐮🐷三款肉嘅油花都好靓😍仲要砌到成朵花咁,相当精致🌸小编全部都好锺意食🐽要讲到最特别嘅就系牛胸油,餐厅建议灼一灼就食得,食落好香好爽口,依家讲起都想食🤤第二层:创意料理🤡怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧、凤梨酥、菠菠糖🥮🍭全部卖相都好得意,唔知食落味道又点呢?果然大部份都系得个样😅月饼糕渌落去就烂烂地,口感好淋,中间个馅有啲似咸水角😥其他味道冇乜特别,都系啲丸类物体😛当中凤梨酥做得比较好,猪肉入面包咗菠萝馅,酸酸甜甜,几创新🤣第三层:迷你花团锦簇🌺蔬菜拼盘🥬🌽有好多菇同菜,全部食落都好新鲜💦而且放到成个艺术品咁,好赏心悦目🥰甜品:盈月

❣️午後·百艳茶宴($580)

第一层:综合肉类盛合🥩
澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、松阪枝香🐮🐷

第二层:创意料理🤡
怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧、凤梨酥、菠菠糖🥮🍭

第三层:迷你花团锦簇🌺
蔬菜拼盘🥬🌽

甜品:盈月照宝盒🌕
食到最後每人有一个圆形凤梨酥🍍size大平时成倍,配埋忌廉食好饱😂

饮品:巷子花茶🍵
系玫瑰高山青茶🌹饮落几香花味,一路打边炉一路饮茶消滞就啱晒😏

单点:
🥖老油条 ($58)
系一碟放耐咗嘅油炸鬼,用嚟打边炉好淋,宁愿叫返响铃🤥唔推荐☹️

🦆卤香鸭舌 ($88)
卤得好入味,味道偏甜,但小编略嫌鸭舌太细粒,唔够喉👅

*餐厅设加一服务费

🌟6.5/10
2021-06-06
  • 综合肉类盛盒
2021-06-09 0 浏览
朋友介绍食呢间出名既台湾火锅,细佬生日走去试,食完又吾饱,价钱真系吾值。自己屋企打边炉仲好食过佢。首先前台服务还可以,因为订枱既时候要求冇味精汤底,佢哋话汤包系喺台湾调好,多多少少有味精,所以佢哋俾咗昆布汤,汤底好清,好饮。我地4大2细,分咗两张枱,其中一个汤底叫咗虫草汤但waiter落漏咗,等咗好耐先上到个锅,但味道几ok. 肉类选择劲少,佢有两款牛拼盘,一个综合牛肉盛合HK688, 另一个系上等和牛盛合HK1080, 我问佢哋既份量有几多,个waiter话和牛盛合有10零安士,结果出黎吾觉有,D和牛质素好一般,佢个牛舌花最难食,碌完上末"鞋拾垥",冇谂过过千蚊既牛可以甘差,我再叫碟温体牛hk398,冇牛味,D牛普通过街市既牛,如果好食,俾贵D都心甘情愿。仲有叫咗个海鲜拼盘HK888, 除咗虾鲜甜之外,其他既海鲜冇咩好食,最晚最好食系黑毛猪,我仲叫咗脆肉鲩,一D都吾脆,街市买既好食过佢多多声,黑毛肚又系难食,完全吾爽,我好似食咗擦胶,猪肝同猪腰都系吾好食,小朋友叫咗蛋饺俾佢哋,呢个亦系全晚最好食既野,最差系服务,未够钟叫你埋单,佢哋既汤底都上咗起码20分钟,个锅劲大,滚起都要时间啦,

仲有叫咗个海鲜拼盘HK888, 除咗虾鲜甜之外,其他既海鲜冇咩好食,最晚最好食系黑毛猪,我仲叫咗脆肉鲩,一D都吾脆,街市买既好食过佢多多声,黑毛肚又系难食,完全吾爽,我好似食咗擦胶,猪肝同猪腰都系吾好食,小朋友叫咗蛋饺俾佢哋,呢个亦系全晚最好食既野,最差系服务,未够钟叫你埋单,佢哋既汤底都上咗起码20分钟,个锅劲大,滚起都要时间啦,我地booked 6 to 8pm, 6:35pm先上,仲要催客人交枱,真系离谱,最後埋单4千几蚊,扣埋coupon都要3千几,吾知食咗咩, 4个大人,。

食物份量好少,人地话贵精不贵多,但佢哋一D都吾精呢?
2021-05-22
庆祝纪念
优惠券
2021-05-31 0 浏览
争少少可以坐窗边🤪唔紧要,野食搭够。已经计划要食好多特色野,所以一黎到好快就order 野食。叫左综合牛肉盛、手握寿司滑、蛋饺、凤梨酥。本身想叫埋个糖壶芦,但都系试下有冇中伏先。去相。靓景牛肉盛☺️好睇又好食,影相追女仔一流😬寿司😃影相一流,食就一般蛋饺😊用蛋做既皮,特别,第一次黎要试凤梨酥 🙃Menu 同实物相差太大,有点失望😅但入面几特别既,有少少流心咁最好味真系个汤底起初个汤底好原汁原味,愈饮愈正,有无味精唔识分,但饮完唔口渴。之後差唔多走时,後加既汤底就好似有点不同,无咁原汁原味。其实呢间野都唔系平,明白有限时,但未够钟侍应见你差唔多食哂就开始有礼貌咁执野,加汤明显无咁主动,呢个位改善下会好d。

争少少可以坐窗边🤪
唔紧要,野食搭够。

已经计划要食好多特色野,所以一黎到好快就order 野食。

叫左

去相。
靓景

牛肉盛
☺️好睇又好食,影相追女仔一流😬

寿司
😃影相一流,食就一般

蛋饺
😊用蛋做既皮,特别,第一次黎要试

凤梨酥

最好味真系个汤底

2021-05-28 0 浏览
Honestly the food was decent but it wasn’t anything amazing or worth the high price tag. Same quality foods can be found around kowloon city for way cheaper. The service wasn’t the best either with pesky waiters trying to take your order the second you are seated. Also the atmosphere was really dark and hot, with random sketchy decorations. I would not recommend this place
2021-05-04 606 浏览
看过多次的介绍。订座需要一个月才能book 到这个下午茶。相信其他食评都有介绍3层high tea 式的摆设。味道都有惊喜。但美中不足是份量不足给男士食肉兽,爱美神女士不用吃己赞叹不己。适合带女友约合
看过多次的介绍。订座需要一个月才能book 到这个下午茶。
2021-04-24
2021-05-02 394 浏览
难得同事请食饭,就拣咗呢间自己一定唔会舍得食嘅台式火锅火锅店身处系优越嘅地理环境喺正尖沙咀维港旁边可以欣赏到优美嘅海景大家都满心期待究竟系唔系美食配美景嘅配搭—————————————————————🔸汤底:东方美人;红泥小染($338)原先以为东方美人汤底系会比较浓厚嘅骨胶原感觉但可惜只系普通豚肉汤,口感比较单薄饮落亦冇咩特别而红泥小染汤底选择咗中辣油腻感比较重但感觉一啲都唔辣🔸综合牛肉盛合($580)摆盘好吸引嘅一盘肉包括美国牛小排、体温牛及牛肩油花个人认为最好食嘅系牛小排肉质同肉味都系最好🔸伊比利亚黑毛猪($238)比较有惊喜嘅一款肉总括都比牛肉好食🔸枝仔冰($148/5枝)其实就系类似海鲜滑,但就比较玩味啲做成咗冰条状建议唔好渌太耐,因为会变到超淋味道同鲜味都不错🔸菠菠糖($98)由手工豆皮、白芝麻及菠菜等制成食落无乜味总括来讲系一间食景多过食食物质素嘅火锅店价格定位系偏高,但食物嘅味道同质素都系普通———————————————————————宽巷子 (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下OT G57号舖
难得同事请食饭,就拣咗呢间自己一定唔会舍得食嘅台式火锅
火锅店身处系优越嘅地理环境
喺正尖沙咀维港旁边可以欣赏到优美嘅海景
大家都满心期待究竟系唔系美食配美景嘅配搭
—————————————————————

🔸汤底:东方美人;红泥小染($338)
原先以为东方美人汤底系会比较浓厚嘅骨胶原感觉
但可惜只系普通豚肉汤,口感比较单薄
饮落亦冇咩特别

而红泥小染汤底选择咗中辣
油腻感比较重但感觉一啲都唔辣

🔸综合牛肉盛合($580)
摆盘好吸引嘅一盘肉
包括美国牛小排、体温牛及牛肩油花
个人认为最好食嘅系牛小排
肉质同肉味都系最好

🔸伊比利亚黑毛猪($238)
比较有惊喜嘅一款肉总括都比牛肉好食

🔸枝仔冰($148/5枝)
其实就系类似海鲜滑,但就比较玩味啲做成咗冰条状
建议唔好渌太耐,因为会变到超淋
味道同鲜味都不错

🔸菠菠糖($98)
由手工豆皮、白芝麻及菠菜等制成
食落无乜味

总括来讲系一间食景多过食食物质素嘅火锅
价格定位系偏高,但食物嘅味道同质素都系普通
———————————————————————

宽巷子 (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下OT G57号舖
海港城既Dining Coupon都好多餐厅可以用一次用5张total 可以减$500!!!今次就试左可以用Dining B coupon既宽巷子主打台湾创意火锅 亦有维景大海景🌃餐厅环境虽然好靓 但用完coupon之後都觉得性价比唔高🥲.🎈汤底方面 (单锅$298, 鸳鸯$338)作为火锅既灵魂 汤底既重要性不言而喻我地拣左鸳鸯汤底 唔好辣既我地两边都选择左白锅👉东方美人 (豚骨锅)作为人气之选我对佢都好有期望 汤底有唔少佐料 包括红枣 杞子 龙眼 薏米 豆腐等但系依然香味欠奉 味道较淡 饮唔到豚骨味🥲值得一提既系绵绸豆腐几好食 就算单点都可以一试评分: 4/10👉贡布猪肚口味真系非常主观🤣 我就觉得猪肚汤较腥 友人反而中意呢个汤多啲虽然味道唔太适合我口味 但同样好多汤料随便一搵就劲多猪肚👍评分: 3/10.🎈寿司滑 (牛肉$148/3, 虾肉$108/3)呢个几特别 可以话系呢间独有💁🏻‍♀️上面系肉 下面再放肉滑 包成寿司形状😋除左外观靓之外 味道都OK虾滑爽口 虾肉鲜甜 牛滑有牛味 牛肉都唔韧👍评分: 7/10.🎈综合肉类盛盒 ($338)盛盒有三款肉类 猪颈肉 黑豚肉 羊👉黑豚
海港城既Dining Coupon都好多餐厅可以用
一次用5张total 可以减$500!!!
今次就试左可以用Dining B coupon既宽巷子
主打台湾创意火锅 亦有维景大海景🌃
餐厅环境虽然好靓 但用完coupon之後都觉得性价比唔高🥲
鸳鸯锅  东方美人  贡布猪肚

🎈汤底方面 (单锅$298, 鸳鸯$338)
作为火锅既灵魂 汤底既重要性不言而喻
我地拣左鸳鸯汤底 唔好辣既我地两边都选择左白锅
👉东方美人 (豚骨锅)
作为人气之选我对佢都好有期望
虽然味道唔太适合我口味 但同样好多汤料
随便一搵就劲多猪肚👍
评分: 3/10
寿司滑

🎈寿司滑 (牛肉$148/3, 虾肉$108/3)
呢个几特别 可以话系呢间独有💁🏻‍♀️

牛肉寿司滑

牛滑有牛味 牛肉都唔韧👍
评分: 7/10
综合肉类盛盒

🎈综合肉类盛盒 ($338)
盛盒有三款肉类 猪颈肉 黑豚肉 羊
👉黑豚肉同羊都各有6块左右 比较腥
加埋猪肚汤可以话系腥上之腥 没有之一
评分: 2/10

👉包到好似玫瑰花既猪颈肉就系主角啦
肉质都算嫩滑 不过性价比有点低🥲
评分: 6/10
菠菠糖

🎈菠菠糖 ($98/3)
佢既外观不错 用左菠菜包住豆皮
煮熟後豆皮索哂汤汁 不过煮完散散地🌚
不过不失 叫做几有创意 不过同样性价比低
评分: 6/10
牛腱 - 即食小吃

🎈牛腱 - 即食小吃 ($128)
只有六块左右 味道较淡

鸿喜菇
  • 玫瑰松板
  • 玫瑰松阪
2021-04-14 346 浏览
之前见咁多人话好食,仲要预早一个星期订位,见又有coupon未用就来此一试,食完真系oh my god ,只能说‘妈~我食左D咩?’先讲个汤底,完全同无姥锅无得比,我觉得火锅x好食好多D火锅料真系好一般,有创意,但味道麻麻我亦唔觉得值呢个价钱
先讲个汤底,完全同无姥锅无得比,我觉得火锅x
好食好多
D火锅料真系好一般,有创意,但味道麻麻
我亦唔觉得值呢个价钱
2021-04-04 508 浏览
平时下午茶tea set食唔少,打边炉版就真系第一次!宽巷子嘅「子午後•百艳茶宴」($580/2)造型已经够吸引,仲要有唔少创意料理,绝对唔敷衍~事前book位要特别讲定window seat (得3张枱),就可以欣赏埋海景景色,几写意!等我介绍吓三层嘅美食,全部都系渌落去个锅度㗎!

上层:澳洲和牛牛舌花、墨鱼朵花、以及松板枝香花中层:(创意料理) 怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧、凤梨酥、菠菠糖下层:花团锦簇蔬菜加钱叫咗鸳鸯锅,咁就一次过可以试哂佢2个汤底:「东方美人」(滋润猪骨浓汤)同「元珠小染」(小辣)~汤底都几好饮,入面都已经有啲料~店员有讲解边啲要渌几耐,临尾先食个牛舌花因为要等佢解冻,同埋个糖葫芦因为佢出面层糖会溶而「污染」个汤底~出奇地食物质素几好又新鲜,连啲菜都好味!创意料理睇落好得意,但要渌落去就觉得奇怪-月饼糕渌耐咗所以烂烂地,入面食落似咸水角个馅;糖葫芦入面其实系海虾+猪肉;墨条牛轧就系墨汁+花枝+鸡软骨;凤梨酥系豆腐+虾+猪肉+花枝滑等等(但真系食到啲甜甜地菠萝咁嘅嘢,几有惊喜);菠菠糖就系豆皮+白芝麻+菠菜~ Overall都唔错,值得一试!另外有玫瑰高山清
等我介绍吓三层嘅美食,全部都系渌落去个锅度㗎!

上层:澳洲和牛牛舌花、墨鱼朵花、以及松板枝香花
下层:花团锦簇蔬菜

创意料理
菠菠糖

另外有玫瑰高山清茶同一个fancy嘅凤梨酥做甜品~成个set都对得住佢嘅价钱,环境舒适又坐得舒服!如果唔想食甜点tea set,都可以试下呢个,有啲新意!

题外话/补充资料: *tea set需提前一天预订 *升级鸳鸯汤底加$100 *供应时段为星期一至星期日的下午3时 - 5时30分 *另收加一服务费
2021-04-02 271 浏览
今晚聚餐,限聚令下分两枱。一枱齐人先叫汤底同食物,汤底先到,加碟柏叶,之後其他食物超慢出。相反另一枱,後叫先到,食物一碟一碟不停上,但系汤底未到,有得睇冇得食。我嗰枱就催食物,隔离枱就催汤底。我地8点入坐,成9点至嚟埋碟温体牛,9点10分话last order,有冇搞错,火锅喎,食物唔洗煮都咁早last order。埋单每位$600,超不值,差差差差。
2021-04-01
2021-03-31 282 浏览
堂食放宽後好耐冇约过D知已去晚餐,今晚一於食到够😙😙我book 左D间台式火锅店,地点邻近尖沙咀地铁站,超级易搵,仲有免费泊车,啱哂佢哋分左两个时段6:008:00/8:00-10:00,我哋为咗可以满足两个慾望,睇日落🌄和light show 唯有早啲食拉我好彩book 左窗口位,维港个view 真系冇得顶我哋分别点左个花胶同少辣嘅火锅汤底,款花胶汤真系好鲜甜$300几蚊都系抵另外佢款菜式摆设都好精致,未食已经相机食先去之前一定要research 个座位豚肉都可以摆到朵花甘,真棒必叫成餐饭本来要$1700但我有海运coupon 所以减左$400都算ok,虽然都有D贵,但值得
我好彩book 左窗口位,维港个view 真系冇得顶

另外佢款菜式摆设都好精致,未食已经相机食先
去之前一定要research 个座位
豚肉都可以摆到朵花甘,真棒
必叫
2021-03-22 386 浏览
早一星期已预约。好期待宽巷子既火锅,网上睇都几多好评。啲相又令,但原来好睇唔好食。食左人均$920先饱饱地……我本身自己先到就坐低叫左个鸳鸯锅先,红泥小染得2件鸭血同豆腐,失望,而且味道唔够浓,连唔食辣既人都会食到,差。养生白凤就好好多,有半只乌鸡,而且汤底都几好饮,但食完後非常口渴自己一个就先叫左麻辣鸭舌,$88,份量黎讲都觉得合理既,味道都正常。我发现呢度既侍应问题1,重复confirm叫左咩,即系我落完order,佢重复讲完一次confirm,佢行开左去落,隔一阵又行返转头问我你系要咩…问题2,光头侍应无啦啦拎碟6件既凤梨酥比我,我话我无落,佢系好肯定咁话我岩岩帮你落既喎,我话我先岩岩坐低落左个鸭舌,我2个人都唔会叫咁大碟野……佢反应系劲大声话"我岩岩同你落既,你唔要就算罗。"(佢反应系我屈佢,我劲无奈,好似比人坑我要碟野)我男友到左就问点解个侍应咁委屈咁不如要左佢,我话唔好啦可能佢睇错台,我都无叫呢样野仲要好似系我错咁,好离谱。我好怀疑呢间餐厅系咪会帮啲客乱落单就屈人话你落左,问佢拎我张落菜纸黎睇下先,佢就唔比我地,好离谱。最後,我点左台湾啤酒$78;牛肉盛合$688,个份量黎
早一星期已预约。

食左人均$920先饱饱地……

最後,我点左

台湾啤酒$78;

牛肉盛合$688,个份量黎讲都算贵;

菠菠糖$98(3件),个味道还好,但真系太贵;

墨条牛轧$98,我个人觉得呢个味道同口感系最好,有墨鱼味有软骨咬口;

酒香糖葫芦$98,呢个我真系唔知食紧咩,真系影相用,口感一团粉咁;

凤梨酥 $128(3件),呢个菜几有趣,流心既凤梨汁,还好,但都系觉得定价太高;

综合肉类盛盒$338,我要主动问个侍红应到底我系成个花放落个煲定夹开一片片烚
,啲肉一般啦,唔系差既,性价比唔高。

白玉苦瓜汁$48,有点稀释感觉。

个洋葱酱先离谱一人要15蚊,仲要无咩用,放低又唔讲咩黎。

连我地咁细食,用左coupon都要人均$920先感觉到饱,唔用coupon系要$1120埋单。咁正常食量既人应该要食几钱先饱?再加味道无咩惊喜,真系可一不可再。
红泥小染,养生白凤
2021-03-19
现金券
2021-03-21 240 浏览
其实好少写食评 今次第2次电话booking同事唔得 漏咗我booking 好彩最後book返环境一流入面同事服务一流但食物方面好一般食物外表好吸引味道唔得🥲个花花肉好靓但唔岩我口味唯独汤底ok 水果笑系好饮系贵嘅 贵在环境服务搭够👍🏻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
其实好少写食评 今次第2次

电话booking同事唔得