2025-04-19
復活節冇咩地方去,突然諗起好耐冇嚟,所以遠遠都再嚟食☺️!今日晏晝未到1點,平時周末都唔係好需要排隊,竟然今日嚟到嘅時候都要等咗一陣🥹。等位期間四圍望吓,見到容龍今年都繼續榮獲米芝蓮榮譽,真係犀利😃!今次嚟到唔敢叫咁多嘢,只係叫左四寶雞扎、鮑汁炆鳳爪、珍珠糯米雞、蜜汁叉燒腸粉、沙律明蝦角、鮮奶莎翁球😍😍!啲食物沒有一般酒樓上點心咁快,應該係因爲即整,所以啲食物上檯時好熱辣😙。第一個點心就係沙律明蝦球😍,放上枱時已聞到香味,一咬落去好鬼熱🤣🤣,但炸得好脆口,而且蝦肉亦係大大粒,亦都很真材實料正😃!而另外鮑汁鳳爪我覺得味道不錯,雞腳都好腍,但鮑汁略微不太濃。四寶雞扎是我的最愛😻,兩件目測好像夠大件,入面既魚肚幾厚大又幾入味😚,但雞肉就不算大😅。而其餘三樣點心就覺得一般。最後同場加映,椰汁燉蛋白🤣🤣,真係好香椰子香味🥰,燉奶又唔係好甜,兩個人叫一盅食吓都好滿足😋!呢度泊車可以就咁泊係喺樓下,唔使停車費,都方便駕駛人士遠道而來。可能而家生意難做,以前冇嘅優惠,今次酒家派優惠券$50😄! 另外,我見有啲食客自己帶海鮮嚟加工,原來旗有八折手工費優惠🥹,而家做食肆真係要各出奇謀吸客😅!今日二人食咗四百
今日二人食咗四百幾蚊。以係呢個樓底好高嘅酒樓空間嚟講,都買少見少,而且佢嘅檯與檯之間都係好寬闊,間中嚟嘆茶食吓點心都好㗎。