宮崎日式燒肉店

宮崎日式燒肉店 (已結業)

Miyazaki
宮崎日式燒肉店 (已結業)
有頭髮邊個想做幟哥
慘過自己買料BBQ
有頭髮邊個想做幟哥
2013-09-30
关注
出左糧諗住食餐好d諗起黃金有間宮崎燒肉一直都未試過見食評都唔差就同女朋友上黎試一試。講真,食得任食都唔會預期佢有幾好食只要味道合理,款式夠多就已經合乎期望。可惜呢間野收差不多三百蚊一個人食物質素實在慘不忍睹牛、豬、雞各自有幾種味道咩七味、朝鮮、胡椒但所謂既朝鮮只係撻一pat醬上去七味就加d七味粉俾你除此之外完全冇醃過肉質都唔好得去邊,所有肉都係切到大大舊俾你同自己BBQ可謂無分別(價錢分別就好大)另外佢既羊架已經冇左選擇比起其他燒肉放題來得少好多唯一比較入得口既只有大蝦服務方面餐廳入面待應極少搵個人都好似大海撈針咁而且個個都好似唔係好想理你刺身漏左幾次單追左幾次先有人幫手跟跟以差不多三百蚊一個人既價錢換來既只係質素差劣既食物飲品又只送一杯相比其他competitor性價比同質素實在太低女朋友食左半個鐘唔夠就黑面嗌走人今次賠了夫人又折兵相信唔會再有下次。查看更多
tim_331
意料之外既驚喜
tim_331
2013-09-23
关注
同同事A兩個人食late lunch,同事B就話呢間lunch幾抵食,唔想諗咁多咁就去啦我叫左個鹽燒鯖魚定食,同事A叫既就係三文魚海膽魚生飯我既鹽燒鯖魚定食,有埋沙律,三文魚刺身,麵豉湯,白飯同飲品三文魚刺身幾新鮮,沙律同麵豉湯就普通行貨鯖魚個皮好香口,魚肉唔腥又幾嫩,加左檸汁之後就更加有鮮味,唔錯同事A既三文魚海膽魚生飯,有埋天婦羅,沙律同麵豉湯個天婦羅其實都OK,係乾身得濟,而且分量真係好少但個三文魚海膽魚生飯就真係不得了海膽同三文魚都多,一野望落去真係令人食指大動海膽鮮甜肥美,正三文魚同我個刺身一樣新鮮好食睇住同事A食既時候真係好想打劫佢成個魚生飯總之我地都同意呢度既魚生真係非常抵食,當然唔係話好食到要日日去食,但而家咁既時勢,求求其其食個lunch都要三四十蚊既時候,咁我寧願俾多少少錢黎食好d啦查看更多
katy_katy
食肉獸最愛!
katy_katy
2013-09-19
关注
Final Year開學前同朋友先食餐開Sem飯,有Friend見到Openrice有四人同行一人免費優惠,所以就決定黎呢間燒肉放題啦.去到坐低見到有盤肉,係雞翼同我最愛既豬頸肉!雖然豬頸肉有d肥但開左Sem再減啦!仲有送既大虎蝦,真係幾大下,食完覺得蝦頭幾香,蝦肉都OK.限時兩個鐘當然要立刻開始食野啦XD我同一個朋友主攻和牛,牛肉燒完好香而且燒走左d脂肪所以唔會肥.我自己最鍾意一口牛,朋友就覺得牛舌好食d.仲有佢地d肉唔會話醃得太鹹,食落有肉味,所以果晚Encore咗好多次.其他肉方面除左我既最愛豬頸肉之外,雞扒同腸仔都唔錯.而海鮮方面我地都覺得青口好正,新鮮爽甜.另外兩個朋友比較鍾意食刺身.講到呢到要讃下呢度既服務,落左幾次單都唔漏到,送黎既數目又唔會爭好多.呢個價錢真係算好抵架啦.刺身幾新鮮,甜蝦同鮑片最正,又係Encore左幾次先夠.聽人講個薯餅幾好食,我地又唔怕死地叫左個和牛薯餅.又真係唔錯既,無油膩感,牛肉味都OK,想吃飽肚野既推介呢個.總括而言呢到d野算物有所值,兩個鐘都夠食到我地四個人飽到反肚,而且牛肉真係好食,可以加入我呢個食肉獸既狩獵清單裏面,哈哈哈.查看更多
Mickey1234
趕客的宮崎
Mickey1234
2013-07-31
关注
其實最近也比較忙,但去了宮崎以後,真的不能不寫食評.是日跟另外兩位朋友一起到宮崎吃放題,限時兩個小時.食物方面宮崎雖然不是主打刺身, 但是份量也不用那麼少, 大約7件刺身可以放在一隻豉油碟 (Y)燒肉方面有很多選擇, 但是味道卻是差不多, 而且給人的感覺十分"求其".好像是甚麼韓式牛肉, 不是用韓國調味醬醃制, 而是在牛肉上放上調味醬, 完全不入味.服務方面 - 特別給戴眼鏡的男侍應話說差不多兩小時, 戴眼鏡的男侍應放下單據給我們, 三番四次檢查我們有沒有付錢生平最討厭侍應趕客Don't get me wrong, 如果有很多人排隊, 我絕對不介意趕快埋單離開讓座但是當天門口人影也沒有一隻, 戴眼鏡的男侍應有四隻眼都看不到, 還毫不客氣的跟我們說"埋左單先喇"甚麼服務態度?一元tips都不想留下.免費的我也不會再來去宮崎查看更多
sam888888
員工服務態度極差!!!!
sam888888
关注
整體黎講食物質素係OK...二佰零蚊..價錢都合理...但員工服務態度極差!!!!連經理都係冇禮貌!!!講明食兩個鐘..9:30入座...坐低左約十分鐘..第一轉俾張紙ORDER食物..竟然個女待應已經主動同我地講佢地收工時間...我答佢我地知道係食兩小時...你地門口同事已經同我地講過...上菜速度OK..但係食左1小時25分都未夠120分鐘就山哂D冷氣.....你叫我埋單先因為你地要埋數我絕對可以接受...我明白每一間餐廳都係會提早埋單計數...但係大佬呀..我地仲燒緊野食嫁!!!11:00都未夠就山冷氣趕人走!!!我唔知係唔係食尾輪阻到你地收工就要咁樣對D客人...室內燒緊野食...竟然山哂D冷氣..食到流哂汗..想唔走都唔得啦!!!!下次請我都唔去!!!!一間餐廳食物幾好食都冇用...就係俾你地一班態度惡劣嘅員工浪費哂廚師嘅心血!!!!查看更多
can't agree more
2013-07-31
就係俾你地一班態度惡劣嘅員工浪費哂廚師嘅心血
Wanwansi
會再嚟食o(^_^)o
Wanwansi
2013-05-14
关注
今日同一班朋友落銅鑼灣睇戲,經過黃金廣場時收到張食店傳單,喺九樓宫崎日式燒肉店,價錢唔貴,反正肚仔餓,四個朋友都鐘意食日本嘢嘅,就上去試下,上到去,滿座咗(ー ー;)好彩只系等咗五六分鐘就有位,而且樓面哥哥好有禮貌(^ ^)菜式選擇唔多,大路嘢有齊,點咗什錦刺身套餐,一上枱,賣相一流,馬上開動,味道非常好,用心之作,朋友點咗海膽三文魚魚生飯,飯中已經有羗碎,芝麻,嚟辟魚腥味,可以唔加豉油食,符合少鹽多醋的健康飲食潮流,正!樓面哥哥介紹,原來夜晚仲有和牛送,過幾日一定要試下\(^o^)/查看更多
刺身套餐
loveeat001
超唔惦服務態度
loveeat001
2013-05-11
关注
上次食過旺角店,好有水準,所以今次帶埋一家人去銅鑼灣再試,點知超唔惦囉!明明BOOK左9:30,我哋早左10分鐘去,一心諗住話聲比門口個STAFF聽,點知個STAFF態度勁唔惦,以晦氣嘅態度叫我哋坐下先。等到9:50分仲未有位,我行埋去想問而家咩情況,個STAFF明知我哋等緊,專登唔望我,期間仲有一對男女比佢嘅"良好"態度趕走左。ANYWAY,到左9:52終於入坐。畫左幾張紙,上左幾碟嘢,未夠11:00就話LAST ORDER,10:56分就叫人埋單!嘩!你寫明收00:00,任食120分鐘,我冇諗過一個鐘就話LAST ORDER囉!仲離譜嘅係11:00自動熄冷氣囉!一早知11:00冇冷氣,你唔好9:52仲放人入去啦!有問題架!到左11:30,有個STAFF過黎同我哋講:「你哋要走啦!我哋要收工!」我哋話仲燒緊,未燒晒喎!根本未夠120分鐘,個STAFF就話:「燒唔晒都冇架啦!個煤氣個自動熄!」嘩!嘩!嘩!心中把火仲勁過個爐囉!依D咁嘅服務態度,點係銅鑼灣生存到呢?我建議間店唔好做9:30個轉生意囉!仲有一樣嘢,佢哋講明每人一份和牛,到埋單一刻都冇送黎,到我哋問佢,個STAFF話冇晒!!我哋同佢哋理論,個STAFF想SETTLE我哋,就話切番比我哋。但送完上黎冇10分鐘就趕人走,有病!點燒得切呀?D料幾靚都冇心情食啦!依間咁嘅嘢,請我都唔會再去!如果大家去,小心門口戴眼鏡個男人,真係:超!級!冇!禮!貌!:(查看更多
检举
((銅鑼灣分店))員工超冇禮貌,,未夠鐘,,山冷氣,,趕人走!!!!
2013-07-22
我領教過..佢地嘅絕招就係未夠鐘就熄哂D冷氣機趕客走!!!!!!
amurorei
平野食前要三思!
amurorei
2013-05-06
关注
是日一行五人於同事推介下到黃金廣場九樓的宮崎午膳,需則店舖主打燒肉, 但見三文魚海膽魚生定食都只是$56咁平, 雖則有猶豫但還是叫了(連我一共三人叫)。三文魚: 無特別, 正常三文魚味飯: 入面加了些知名東西令味道甚怪, 結果要加鼓油先可以勉強食完!海膽: 試食了兩口,正正常常, 便放膽地用以撈飯。誰知混進了飯的一啖海膽臨吞之際先察覺是臭的, 已來不及吐出!結果餘下的不敢再吃。另外兩位同事很lucky成碗都冇事(因知我中招揀走了疑似有問題的海膽)。結果是即晚突然發燒,第二朝瀉足全日!環境: OK, 週圍有人燒肉都不覺有大味服務: 一般, 各人以為午餐同時包餐飲及甜品(雪糕), 但原來只能擇其一, 侍應問都無問之下就上咗甜品比我地結論: 要食都係選擇熟食, 起碼唔會出事。查看更多
anickgela
好多選擇的放題
anickgela
2013-04-03
关注
今日難得考試期間都出去食放題,因為朋友介紹話好食。 相約9點,但朋友要OT, 所以我們9點9先開始,可惜的是放題限兩個鍾:(, 所以我們食的時間不多。一開始就黎隻大大的蝦燒,依個係唔駛叫自動送上的. 可以見到同罐啤酒口廿大, 雖然係自動獻身,但質素超好,肉質彈實,好新鮮。 刺身: 選擇幾多, 但食得出工文魚不是太有三文魚味,比較失望。 甜蝦不錯。鮑魚較硬。 肉類: 很多選擇,大件得來都有質素。 首推羊架. 肥肓和肉的比例恰到好處. 燒物: 不能試所有燒物,但記憶中, 青口值得試,亦都係十分新鮮,味道可口兼帶有酒味。飲品: :(:( 食口廿多熱氣野,但都只係得一個飲料,唔係任飲。 雖然有沖繩啤酒飲,但係都唔夠飲,仲要我地遲左口廿耐先開始。 因吃得太趕,好多都試唔到,同埋食得太快好易飽, 所以我會再來的。 :)查看更多
大蝦,羊架,青口
versus
開心日式燒
versus
2013-03-16
关注
之前買了團購一直未用,今天難得跟朋友一同來敘舊,她喜歡燒物,因此便選擇了宮崎。可能因為是星期四,加上我們來的早,5:30入座,全場不計我們只有3桌客人,很久沒試過吃放題吃得這麼寧靜了。而且到我們結帳時也沒有很多客人,店內一半的入座率也沒有。店內的裝潢挺有時尚感,而且桌與桌之間的空間不算太狹窄,對放題店來說,很是難得。而且雖然是燒肉店,抽風系統不錯,不會有一大股油煙味,我們吃完後身上也不臭,實在太好了。一上座便先送上一個燒物拼盤,很貼心呢,而且拼盤的食物都不錯,那兩隻虎蝦超‧大‧雙!豬頸肉也不錯,肉質鬆化。很快便點好了食物~這次點的主要是牛肉,我把所有的牛肉也點了,所以說實話我也不太分到它們是什麼...不過可以斷言的是一口牛都十分好吃!只有一個小小的正方體那麼大,但稍微把它燒一下,便鮮味十足。牛肩肉也不錯,肉汁很多。羊架也是必試的食物,不知為何,放題店的羊架好像很有水準,宮崎的也很好吃,羊肉一咬便能撕開,不用跟它玩拉据戰,味道也很好,香料的分量很適中。燒油豆腐是挺有新意的...可是燒完後的味道不太好。虎蝦非常好吃! 不但夠大隻,比我的手掌還要大,而且真的很肥美,肉質爽口、鮮甜,由於友人不吃蝦,我很爽快地替她解決掉另一隻~接下來點了一些熟食、刺生。和牛薯餅──個人認為熟食中最好吃的,外脆內軟,但又不會很油膩,醬汁很好吃,薯仔很creamy,和牛便...無視吧~南瓜天婦羅,通常放題店的天婦羅都是不冷不熱的,我一向不太愛吃,可是宮崎的卻十分灼口,應該真的是新鮮炸好,而且南瓜片雖然厚厚的,但由於真的炸得熟透,所以很軟及juicy,很久沒有在放題中吃過好吃的天婦羅了呢。刺生尚算新鮮,不過沒有太大驚喜。三款反卷也試過,最好吃的是芝士吞拿魚反卷,味道最豐富。和牛炒飯,味道是不錯的,不過真的好大碗,而且炒得不夠乾身,和牛嘛,還是無視吧。凍烏冬的汁很棒,可是烏冬實在不行,一點也不滑溜,而且還硬硬的......難吃。宮崎沙津,其實即是刺生粒沙津,意想不到的好吃~蕃茄沙津,刺生粒變了蕃茄,一樣好吃。炸生蠔,小小的一隻,不過不失。炸魷魚鬚很好吃,夠香脆,而且小小的一串,不會吃得很狼狽。壽司的刺生都很大片,而米飯則只是小小的一團,很貼心呢。甜品有布甸及雪糕,我們要了黑芝麻味跟綠茶味的布甸,不過真的不太行,味道是可以的,不會過甜,可是布甸的質感太硬了,這不是布甸應有的口感吧...很可惜的是今天沒有紅豆冰跟橙汁...只有汽水和啤酒。其實以團購的價錢有這個水準真的很值,但按原價$200左右的價位便偏貴,因為刺身類的選擇很少,也不是每一種食品也好吃。不過店員的服務很不錯呢,收盤速度很快,而且我們兩人也被分配四人桌,因此坐得很舒適。飯後我們在sogo逛逛,發現超市內有新開的流動檔賣鯛魚燒,由於只供應到7月,二話不說便掏錢包了。48元15粒,說真的不太便宜,有分兩種口味:糯米皮和雞蛋皮,口感非常不同,前者煙煙韌韌、後者香甜鬆軟,饀料分量剛好,趁熱吃真的很好吃!而且有好多口味,花多眼亂,個人認為吉士最好吃,完全有流心效果~查看更多
+ 4
和牛薯餅
Yvonne's Corner
值回票價的食物與服務
Yvonne's Corner
2013-01-31
关注
團購質素日益下降,一個月可能都買不到一次,某天看到這宮崎燒肉的團購,任吃只需$128,另外再收$13的service charge。價格不貴,所以膽粗粗就買下了,即使質素一般也不會肉赤。訂了星期六的17:30,限時120分鐘。早點吃完,可以讓肚子好好的消化才睡覺。第一次來,店內的裝潢不錯,入型入格,此餐廳在此不算很久,所以感覺很新很舒服。服務員帶我們入座時,心想千萬不要帶我坐又迫又暗的二人座,最後帶了我們到四人座位,滿心歡喜,可以舒舒服服的大吃一餐。餐廳很細心地準備了酸汁和醬油,吃肉沾酸汁味道更好,酸酸的以減油膩,清新開胃,可以吃到更多。連醬汁店都刻有宮崎,特別細心。桌上已有一碟肉,當中有雞翼、豬頸肉、芝士腸和蔬菜。我最不喜歡吃豬頸肉,也不會在放題吃雞翼的;不過不想浪費,唯有迫住吃吧.............坐下不久,每人即有一隻虎蝦,看到這蝦,口水都流出來了。蝦看上去非常的新鮮,又大隻,已經急不及待要燒它了。燒蝦的期間,把豬頸肉一同放下;看見蝦由生變熟,真的很興奮。製成品,網燒虎蝦。個人認為網燒比鐵板燒好,如果以鐵板燒來燒蝦,一定要加上大量的油才不會沾在板上;而網燒可以沒有油地把食物燒得漂漂亮亮的。這個火力很足,一開始用了大火,把蝦的肉汁都鎖住了,燒到最後,蝦膏也差不多流出,立即享用!!!蝦的外表與內裡都一樣,非常新鮮美味,十分彈牙又多汁,不需要沾任何醬汁都已夠味。雖然每人只有一隻,不過好吃的食物,淺嚐都已經很滿足,更何況我還要吃其他。如果覺得一隻虎蝦不夠,或者可以點印度洋海蝦,以海蝦來說也算大隻,而且十分新鮮,我都吃了好幾隻呢。然後就有牛肉大雜匯。眾多款牛肉當中,最愛都是蔥醬油牛胸腹,肉質最嫩,油脂尚算均勻,味道是最棒。這個牛胸腹的質素媲美一般品質比較佳的燒肉店,以放題來說,真的超值,可以毫無考慮荷包的承愛程度瘋狂任叫,我自己一個人應該都吃了十多片。而一口牛都非常好吃,牛味很濃郁,份量剛好,每次一口,與牛胸腹一樣的棒。店內不同角落張貼了燒肉的正確方法;牛肉則每面燒一分鐘,半生熟是最滋味的。看見這粉紅的牛,你敢說不為它著迷嗎? 吃完牛後,便來些羊和黑豚。羊架質素很好,厚薄適中,用來網燒最適合不過了。油脂很豐富,燒烤期間火勢非常猛烈,吱吱喳喳,手都差不多燒到了。羊肉豐腴,味道濃郁,羊味足又不羶。我只淺嚐了黑豚,始終對黑豚興趣不大吧。不過這幾片黑豚味道不錯,豬味濃而不臭,切得薄薄,連不愛豬的我都覺得不錯。再來點炸物,海蝦天婦羅不算超棒,不過以放題質素來說是非常不錯。蝦比較細隻,不過味道不差的,與其他吃店的差無幾,只是功夫比較差,麵粉醬比較厚身。而吉列廣東蠔的蠔應該都用上了質素佳的廣東蠔,入口即溶,是我最愛的炸蠔,而且沒有半點腥味,處理得不錯;略嫌炸料比較厚身而且炸得不平均。炸物的材料不錯,只是炸得一般,如果技巧稍為進步,那質素會更好。另一令我感動的食物,藍青口和龍利柳都是普通不過的食物,不過宮崎附上牛油,令這燒物可以燒得更香更好吃。龍利燒得外脆內溶,而青口十分新鮮,殼中還留了鮮味和牛油香的湯汁,很美味。除了燒肉外,還有刺身供應。我還是一如以往,點自己愛吃的幾款。當中有三文魚、甜蝦、尤魚、帆立貝、八爪魚和希靈魚。每款都算新鮮,不會蓉蓉爛爛的,入口尚算爽口。最愛的還是甜蝦,蝦味足,入口溶化,十分creamy。豆腐不是甚麼貴價食物,不過營養價值非常高,所以我很愛吃。這個豆腐豆味很重,真材實料,很幼滑,加上芝麻醬後更美味,喜愛豆腐的可不要錯過喔。宮崎沙律,看賣相一般,不過醬汁不錯,主要是醬油味吧,而蔬菜也頗新鮮的,不錯,我吃了兩份呢。吃了很多肉,也想來點米飯吧,所以點了數件壽司。壽司飯做得一般,味道不夠,質感也一般;餡料則不錯,三文魚芝士卷還可以吃吃,芝士味也很濃。宮崎拉麵入座時,店員已經跟我們說了拉麵類份量很大,如二人享用,叫一份就夠。而我,吃放題從不會吃拉麵,實在太飽肚了。而同行的偏要叫這拉麵,結果他一人吃清吧,還要喝上半碗湯,所以到最後我自己一個吃肉,而他則坐在一旁看我吃,還說我吃那麼多......我只是淺嚐了這碗拉麵,味道確實不錯,沒味精成份,湯底濃郁,充滿豆乳味! 而麵質也算不錯,少少的彈牙;而叉燒還不錯吧,只是比較嚡。此拉麵不算是人間極品,但以百多元的放題來說,實在不能挑剔太多。每人包兩杯飲品,我們都選了紅豆冰。平日沒太多機會喝紅豆冰,而其他汽水都是唾手可得的,實在沒必要喝吧。紅豆冰椰汁味很濃,甜度適中,紅豆份量很足夠,很滿意。和牛薯餅上到來我嚇疾了,這麼大的一個薯餅,而我也吃得很飽了,這麼大一個人很難吃光,幸好慢慢的吃都吃完了,沒有浪費食物。可以吃得光,說明味道很不錯,和牛味不算重,不過當中還有點蔬菜,薯蓉也做得很軟綿綿。這個炸物比剛才的天婦羅好得多,炸粉厚度適中,沾得很均勻。雖然是炸物,不過配合當中的蔬菜後,整件薯餅變得健康了。最後每人一個甜品,選了綠茶豆腐布甸和芝麻豆腐布甸。明顯地芝麻味的比較好吃,奶味也很夠,做得很幼滑,不錯!另外兩杯飲品要了一杯紅豆冰和橙汁,這個時候,十分需要酸酸的橙汁來渦膩吧,橙汁雖然細杯,不過勝在味道不錯,不是便宜貨。最後送上order紙讓你們參考。吃後感: 很久沒有吃放題,甚至只吃過一次燒肉放題,這是第二次。一直都不敢吃燒肉放題,怕吃得一肚氣,寧靜貴些吃有保證的。這次只需百多元,也沒有期望過甚麼,只想用來滿足一下食慾,有時沒有期望反而有驚喜。由坐下來已經覺得環境不錯,立刻每人有一隻大蝦,然後店員耐心講解需要注意的事項,整個過程都覺得很愉快。店員的態度很好,收order紙都收得很快,有幾次只放在枱邊,店員都很主動幫我們收起,不會像其他放題店像被忽略似的。收碟也收得很快,上菜也上得很快;我們很貪心地第一round點了很多食物,由於上得太快,所以整張枱都是,又要吃又要拍照,十分忙碌。食物方面,不得不說句即使正價也會再來吃! 每款食物都不錯,非常新鮮,絕對不會將貨就價,非常欣賞。而其他熟食,雖未至於絕頂好吃,不過以價錢和質素來說是物超所值,看得出廚師們有用心做食物的。無論服務、食物還是環境,各方面都令我十分滿意! 而店裡的抽風系統也做得非常好,即使燒烤期間火勢很強,不過吃完後身上都沒太多油煙味,最怕那些吃完滿身味道的食店,非常滿意!價錢方面,團購價連加一是$141/位,而正價則是以時段來劃分,請看上圖。以今時今日的肉價來說,這個價錢不算貴了,而且質素不錯,算是值回票價的了!查看更多
+ 7
Maki1234
Maki1234
2013-01-21
关注
We went for Dinner at Friday night at Miyazaki Yakiniku. We were craving Japanese foods. I have tried several “All you can eat” style places but I think Miyazaki has been a best for us so far in terms of the quality of foods and service. The beef platter was great. Very fresh and beautifully presented on the plate. There are more than 5 kinds of parts of beef you can enjoy. Every piece was thick and big! Sashimi was beautifully cut into big piece. Very fresh and yummy. Other items, Tempura, Sushi, Potato and beef cutlet, salad, fried rice, everything was awesome ! They also do all you can drink for $68? (I believe. if I am not wrong. ) . There are selection of Japanese beer, sake and wine and soft drink. Great deal! I would try this place every once a month! 查看更多
angcat.com
令我驚喜的放題
angcat.com
2013-01-05
关注
跟影友們到宮崎日式燒肉店晚膳,這裡環境不錯,抽空系統頗佳,油煙不多。日式燒烤放題每位HK$228 (兩小時,包兩杯飲品),每人獲贈一隻大蝦(不過,不知為何餐廳多送兩隻給我們^_^),大蝦肉質彈牙,超級美味﹗食物選擇比我想像中多,先來個辣泡菜﹗我喜歡這裡讓你選擇1人份量,少少的一碟,不用浪費食物呢﹗各式刺身。和牛炒飯炒得很香,飯粒又夠乾身,讚﹗各式牛肉令人垂涎 :)胡麻冷豆腐非常嫩滑,麻醬又香﹗要馬上encore : ) 蕃薯天婦羅和超美味的和牛薯餅,精彩﹗三文魚芝士卷。還有美味的七味雞肉、鮑魚野菌粥、各式沙律和芝士雞肉腸等不能盡錄,最後餐廳送上甜品,我選了綠茶布甸,嘩,茶味非常香濃,又不會太甜,口感亦夠軟滑,真的令我驚喜﹗這裡的服務員全部非常勤快,而且非常有禮,雖然極度繁忙,卻常常保持微笑,令人感動﹗絕對值得向大家推介呢﹗查看更多
+ 7
samantha902
服務抵讚的放題
samantha902
2012-12-31
关注
因為有一張買四送一的coupon 一於試下這間日式燒肉店,9點半去到仲有好多人等位,訂左位等左15分鐘就入得!安排入座的卡位十分舒適,算整潔~:)急不及待落Order,每樣食物都叫一d。因為晏入座,無哂虎蝦送,有點失望:(,不過店員隨即再送4支飲品比我地(原本4人任食只送8支),落完單超快就送到!抵讚! 食物種類算好多,比其他放題有特色,有好多日式地道小食飲品!雖然肉類不款多,但勝在有其他食物搭夠,亦算新鮮,海蝦最好味!而最最最抵讚是服務,上菜落單夠快,態度好好,而有位服務員阿Ben非常細心,主動較光射燈方便我地影相,又預備刀叉水杯方便我地,下次會再來!查看更多
雞肉超幼嫩
蝦超彈又鮮
海蝦,雞肉
我叫聰聰
合理啦
我叫聰聰
2012-12-07
关注
2條友食燒烤可能係最唔好既地方,簡幾樣可能已經飽左一場來到就咩都叫下朋友已經來講,叫我唔好叫海鮮,會中伏,因此無叫圖中的大蝦好好食,肉實新鮮大大隻.可惜只係1人送1隻肉類來講佢地係唔多醃,但係D肉又唔新鮮,所以好多肉都無咩味,所以無咩推介.佢仲其他野食如剌身等等,但係剌身佢係CUT得勁有刀功,所以全部都小小咁,唔知想點所以我認為食肉獸來呢度都唔錯.其他野唔好叫,只叫牛肉雞肉之類環境幾好,唔DIRTY如果唔想下下食700蚊1個人都唔飽既日式燒烤,次一檔呢D任食都算唔錯既查看更多