2025-07-27
【高質燒肉·吃到飽‼️|120分鐘日本A4+和牛饗宴🥩🥰】有爸的孩子像個寶~👶🏻平時呀爸煮飯都好辛苦了,等我今次服侍返佢啦~~ʕ •ᴥ•ʔ 慰勞家父梗係要用高質美食嚟侍候佢😤聽到呢度嘅燒肉推出咗全新Menu,任飲任食,多達88款頂級肉類同海鮮🦞,仲有好多台式小食!決定即刻帶家父嚟試下‼️🤤📣任食Lv4 日本A4+和牛饗宴 - $498/位‼️🔷頂級肉類🥩➡️日本A4+和牛(🌟推薦)兩款優質大理石花紋嘅和牛,口感鮮嫩,入口即化,油脂味香🤤❤️🔥!➡️極・厚切檸檬牛舌(🌟推薦)🆕原條牛舌上碟,勁厚切!烤過之後仍然嫩口,充滿油脂香~搭配檸檬🍋有種清爽的口感!附上刀叉同計時沙漏⏳計數煮食時間,儀式感十足!➡️日本A4+醬燒一口和牛丁(🌟推薦)燒肉控推薦‼️呢款一口和牛丁切成小丁,再搭配特製醬汁,烤燒後充分保留咗肉嘅鮮嫩和醬汁嘅香氣,肉質細膩,脂肪分布均勻,食到停唔到口🤯➡️壺漬特調牛肋肉(🌟推薦)🆕 特製醃料醃製的牛肋肉,肉質鮮嫩,牛肋部位的油脂在烹調過程中融化,風味濃郁!💞➡️日本A4+和牛壽喜燒🔶新鮮海鮮🤤➡️炙烤白鱔(推薦🌟)🆕烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化,充滿油脂香❤️🔥➡️炙烤霸王蝦(鹽蔥/黑
🔷頂級肉類🥩
➡️日本A4+和牛(🌟推薦)
➡️極・厚切檸檬牛舌(🌟推薦)🆕
➡️日本A4+醬燒一口和牛丁(🌟推薦)
➡️壺漬特調牛肋肉(🌟推薦)🆕
➡️日本A4+和牛壽喜燒
🔶新鮮海鮮🤤
➡️炙烤白鱔(推薦🌟)🆕
烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化,充滿油脂香❤️🔥
➡️炙烤霸王蝦(鹽蔥/黑蒜油)(🌟推薦)🆕
經烤製後,更突顯巨蝦鮮甜、肉質鮮嫩彈牙,配上鹽蔥或黑蒜油嘅調味,口感更豐富!我自己就幾鐘意黑蒜油味,味道濃郁,海鮮嘅自然鮮香同黑蒜嘅甜味好夾!
➡️ 灸烤生蠔(鹽蔥)(🌟推薦)🆕 生蠔相當新鮮,加入鹽蔥更有層次感!
➡️威士忌釀鮑魚
🔷兩款啤酒無限續杯🍻
食燒肉梗係要配啤酒,套餐自動升級兩款啤酒無限續杯,真係勁爽❤️🔥
🔶自助區(超過30款)
➡️ 安平樱花蝦拌飯🌸(🌟推薦)
秘方教你DIY特色拌飯!食落充滿海鮮嘅咸香,好滋味!自助區有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁供配搭,可按個人口味自由控制,自行配出獨一無二的拌飯。
➡️十二味醬專區🥣(🌟推薦)
有最少十二款嘅燒肉靈魂調料🤩🤩!照顧哂唔同人嘅口味~😝
✨招牌黃金醬(🔱必推)
新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味。
✨薑味可樂醬(🔱必推)
可樂的甜味與薑的辛辣,甜中帶辣。
✨五味醬(🔱必推)
經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。
✨香辣烤肉辣椒粉(🔱全新限定)
香辣滋味🔥
➡️特色飲品及甜品
➡️冰淇淋
➡️蔬菜
🔷台灣地道美食
➡️柚子鮑魚酥
➡️手工拌麵
🔶其他推薦食品(🌟推薦)
➡️安平慢熬清雞湯🆕
用精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡,食完燒肉解膩一流!!店家仲好貼心咁用蠟燭保溫上台,奉上精緻小茶碗,打卡兼保溫! ➡️安平仙草芋圓 ➡️台灣小枕頭(麻糬) 將麻糬用小火慢慢烤成小枕頭形狀,食落外脆內軟煙韌Q彈,沾上煉奶更滋味!
#Laglag美食推介
📍: 安平燒肉 (旺角)@anpinggrill.hk