將軍澳嘅燒肉放題店🌟安平燒肉🌟,最近推出咗全新餐牌🆕,可以用更高嘅性價比,去享受高品質嘅🥩肉類同埋海鮮🦐!餐廳新設🥘十二味醬專區🌶️ ,連同建議食法,例如🥩日本A4+和牛配招牌黃金醬、🐟安平赤魚一夜干配香水檸檬汁等等,打破燒肉刻板「油膩感太重」嘅形象,☀️炎炎夏日去食燒肉都一樣可以好清爽👏🏻!🌟Lv4 日本A4+和牛饕宴 $498/位餐廳最高級別嘅燒肉放題,包含無限任食日本A4+和牛及啤酒Cocktail喝到爽!🥩日本A4+和牛燒肉|壽喜燒A4+和牛嘅油花真係好靚!燒肉Style厚身少少,一燒油香四溢,入口惹味甘香兼Juicy!壽喜燒大片薄切,突顯和牛嘅鮮甜味!👅極・厚切檸檬牛舌牛舌軟嫩濃香可口,加埋檸檬汁提鮮,正!跟埋沙漏、專用切盤、刀叉、用埋榨檸檬汁嘅工具,勁有儀式感,忍唔住要瘋狂Encore!🇰🇷韓風系列DIY韓式拌飯、DIY韓式生菜包肉、炙烤白鱔配海苔、起司雞蛋、招牌黃金醬、安平辣椒醬、真露燒酒、橘綠研露等等,均無限供應!🍻喝到爽Cocktail橘綠研露酒味輕微,清新解膩!生啤冰涼清爽!🍦自助區推介DIY安平櫻花蝦飯,同埋軟雪糕!🎁打畫片遊戲 - 贏取全單半價‼️為配合韓風系列,連魷

🌟Lv4 日本A4+和牛饕宴 $498/位

🥩日本A4+和牛燒肉|壽喜燒

👅極・厚切檸檬牛舌

🇰🇷韓風系列

🍻喝到爽

Cocktail橘綠研露酒味輕微,清新解膩!生啤冰涼清爽!

🍦自助區
推介DIY安平櫻花蝦飯,同埋軟雪糕!

🎁打畫片遊戲 - 贏取全單半價‼️
為配合韓風系列,連魷魚遊戲嘅打畫片都有得玩,挑戰成功嘅話,最高可獲全單五折優惠,活動日期由即日起至8月17日!

2025-08-07
【120mins 日本A4+和牛饗宴😍】新升級 帶來全新體驗💓..OMG‼️ 鐘意食高質燒肉既朋友,千萬不要錯過我的愛店之一「安平燒肉」為燒肉迷帶來全新餐牌,全新體驗😍!向來以高CP值~享受更高品質88+款肉類 & 海鮮🤤。而且無論在食物質素 or 服務細節,均注重在客人的用餐體驗喔:今期推出的「極.厚切檸檬牛舌」勻會附有刀叉和沙漏,製造滿滿儀式感🫶🏻!【120分鐘日本A4+和牛饗宴】 $498 p.p.📌 全新Menu 📌🍻 啤酒喝到飽- 日本A4+和牛饕宴 及 澳洲M8和牛宴:包兩款啤酒無限續杯🍻- SRF極黑牛餐,安平好康之選:每位 +$68 可任飲兩款啤酒🌟 日本A4+和牛饗宴 頂級的肉類🥩和海鮮🦐 - 🆕 日本A4+醬燒一口和牛丁:肉質細膩,脂肪分布均勻,切成小丁充分保留了肉的鮮嫩和醬汁的香氣- 🆕 壺漬特調牛肋肉:牛肋部位的油脂在烹調過程中融化,增添風味和口感- 澳洲M8和牛肩胛:具有濃厚的肉香,脂肪的分布令肉質保留更加多汁- 🆕 灸烤生蠔(鹽蔥):濃郁的鹽蔥香氣,與生蠔的鮮味相互融合,增加層次感- 🆕 安平赤魚一夜干:肉質細嫩,肥美多汁,更是甚少在烤肉店看到的特色烤物- 威

【120分鐘日本A4+和牛饗宴】 $498 p.p.
📌 全新Menu 📌

🍻 啤酒喝到飽

🌟 日本A4+和牛饗宴 頂級的肉類🥩和海鮮🦐

- 威士忌釀鮑魚:配上特製的威士忌醬烤製,帶微甜和煙燻感
- 黃油蒜烤帆立貝:牛油和蒜在加熱後香氣濃郁,增添風味
- 灸烤生蠔 (鹽蒜):肥美飽滿的生蠔,鋪滿蒜味鹽醬,帶出鮮味

🌟 日本A4+和牛饗宴 特別推介 🔱
- 🆕 日本A4+和牛:兩款的優質和牛大理石花紋、細膩的口感和鮮美濃郁

- 🆕 日本A4+和牛壽喜燒:肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,秘製醬汁獨特的甜鹹口味

- 🆕 安平慢熬清雞湯(用蠟燭保溫台跟精緻小茶碗):精選食材熬製,鮮美清淡,帶來一份溫暖的呵護 (無限refill)💛
- 🆕 極.厚切檸檬牛舌[🔱推介]:新鮮的牛舌,搭配檸檬的清香,清爽口感。原條牛舌上再配有沙漏,儀式感滿滿

- 🆕 炭烤白鱔[🔱推介]:烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化。油脂令口感更加豐富

- 🆕 灸烤霸王蝦 (鹽蔥):烤製後,蝦的鮮甜味和肉質的彈性,配上鹽蔥的調味,海鮮控別錯過
- 🆕 灸烤霸王蝦 (黑蒜油):特製的黑蒜油,味道濃郁,巨蝦肉質鮮嫩,天然海鮮鮮味,與黑蒜的甜味相互融合,形成獨特的味道層次

🌸 安平櫻花蝦飯
有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人加減,調配出獨一無二的拌飯。

🥣 十二味醬專區
超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。今期新推:
- 招牌黃金醬(🔱必推)- 新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味。
- 薑味可樂醬(🔱必推)- 可樂的甜味與薑的辛辣,甜中帶辣,搭配燒肉時各種肉類都是絕佳選擇。
- 五味醬(🔱必推)- 經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。
- 香辣烤肉辣椒粉(🔱全新限定)
×××[安平燒肉]×××
©將軍澳唐德街9號PopCorn 12樓PopFood 4號舖

食開見到推出咗 全新餐牌, 除咗肉同海鮮更靚;儀式感同CP值都提高, 我地梗要入黎食啦~豐富到炸裂~ 咩都想食… Round 1咋 枱都爭啲放唔曬呀~日本A4+和牛壽喜燒牛肩胛肉眼 柔嫩嫩, 甜鹹甜鹹 易入口 好食喎~呢個抵讚! 2款啤酒喝到飽, 無限續杯 好爽啊!(日本A4+和牛饕宴 同 澳洲M8和牛宴都包架)Sapporo 生啤啱佢 而 Somersby 蘋果酒啱我~開心心好盡興呀!日本A4+和牛一次歎勻 2款優質和牛, 感覺真好!細膩 . 濃郁極.厚切檸檬牛舌附有刀叉同沙漏, 細節度 儀式感 滿滿~我家牛舌控勁開心呢!!!炭烤白鱔鍾意佢輕易就燒得外脆內嫩, 肉質嫩滑 口感豐富~ 必叫啊!除咗 炭烤白鱔, 灸烤生蠔 同 灸烤霸王蝦 我地都 encore 左~ 靚牛牛 自由~甜品都好正, 要叫啊!除咗食開嘅 霜淇淋同仙草芋圓… 燒咗會脹卜卜嘅台灣小枕頭 起司地瓜 同埋Brownie 都有驚喜!除咗 十二味醬專區 開始食前必去, 拌飯都係!落好單等嘢食 同埋 食到咁上下嘅時候, 我都要食番碗安平櫻花蝦飯~ 食物款式多 質量好之外, 就腳得黎 職員友善helpful, 所以幾乎成為我地嘅
食開見到推出咗 全新餐牌, 除咗肉同海鮮更靚;
儀式感同CP值都提高, 我地梗要入黎食啦~

豐富到炸裂~
咩都想食… Round 1咋
枱都爭啲放唔曬呀~

日本A4+和牛壽喜燒
牛肩胛肉眼 柔嫩嫩, 甜鹹甜鹹 易入口 好食喎~
呢個抵讚!

2款啤酒喝到飽, 無限續杯 好爽啊!
(日本A4+和牛饕宴 同 澳洲M8和牛宴都包架)

開心心
好盡興呀!

日本A4+和牛
一次歎勻 2款優質和牛, 感覺真好!
細膩 . 濃郁

極.厚切檸檬牛舌
附有刀叉同沙漏, 細節度 儀式感 滿滿~
我家牛舌控勁開心呢!!!

炭烤白鱔
鍾意佢
輕易就燒得外脆內嫩, 肉質嫩滑 口感豐富~ 必叫啊!

除咗 炭烤白鱔,
灸烤生蠔 同 灸烤霸王蝦 我地都 encore 左~

靚牛牛 自由~

甜品都好正, 要叫啊!
除咗食開嘅 霜淇淋同仙草芋圓…

除咗 十二味醬專區 開始食前必去, 拌飯都係!

食物款式多 質量好之外, 就腳得黎 職員友善helpful, 所以幾乎成為我地嘅燒肉習慣了~

fyi, 全新 menu

5天前 0 浏览
記得好多年前喺旺角食過安平燒肉,之後一直都無再去過,估唔到今次去食,驚喜⭐️十足,我肯定會再嚟食❗️ ☆͟͞ 日本A4+和牛饗宴☆͟͞ 呢個套餐實在太豐富啦,而且又勁高質,每碟和牛嘅牛花好靚,絕對唔會只有第一碟好食😌除咗有✅日本A4+和牛,仲有✅醬燒一口和牛丁、✅澳洲M8和牛肩胛、✅厚切檸檬牛舌、✅炭烤白鱔、✅日本A4+和牛壽喜燒、✅安平慢熬清雞湯 (用蠟燭保溫上台跟精緻小茶碗)、✅灸烤霸王蝦 (鹽蔥)、灸烤霸王蝦 (黑蒜油)✅壺漬特調牛肋肉、✅威士忌釀鮑魚、✅黃油蒜烤帆立貝、✅灸烤生蠔 (鹽蒜)、✅灸烤生蠔 (鹽蔥)、✅安平赤魚一夜干我就特別鍾意❤️厚切檸檬牛舌,因為喺個鐵板度切,配埋刀叉和沙漏,勁有儀式感!至於其他海鮮🦞都好高質,絕對對得著呢個價錢㗎!齋食🍽️肉覺得冇嘢落肚?仲可以叫安平櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製滷水汁,可以自由搭配!而我就叫咗撈麵,同樣都好好食👍🏼食到飽飽地梗係要食埋甜品啦!起司地瓜燒勁邪惡啊👿但好好好滿足!我哋仲叫埋燒Brownie,好正🙌另外,我都幾欣賞佢嘅十二味醬專區🤣(招牌黃金醬、 薑味可樂醬、 海鮮五味醬、香辣烤肉辣椒粉、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、

☆͟͞ 日本A4+和牛饗宴☆͟͞

另外,我都幾欣賞佢嘅十二味醬專區🤣(招牌黃金醬、 薑味可樂醬、 海鮮五味醬、香辣烤肉辣椒粉、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、椒麻口水醬、柚子醬、鹽蒜醬)可以搭配唔同嘅食物!

我亦係一個鍾意飲啤酒🍻嘅人,日本A4+和牛饕宴 及 澳洲M8和牛宴會包兩款啤酒,仲可以無限續杯❗️至於SRF極黑牛餐,每位 +$68 亦可任飲兩款啤酒😋

我而家已經諗緊下次幾時再去食過啦😂

2025-08-21 0 浏览
暑假同阿仔行街之際話好想去食燒肉😂所以去了將軍澳的安平燒肉食午餐,整體體驗相當不錯,值得一試。首先,餐廳的環境乾淨舒適,裝潢帶有現代感同時散發出溫馨氣氛,座位安排寬敞,適合朋友聚會。服務員態度親切,落單及上菜速度都幾快,令用餐過程輕鬆愉快。😌燒肉的質素令人滿意,肉類選擇多樣,牛肉、豬肉及雞肉都非常新鮮,質感嫩滑,燒得火候剛好,味道香濃帶有炭火香氣。特別推薦他們的安格斯牛肉串,肉質鮮美多汁,令人大感滿足。此外,醬汁調配得宜,不會過甜或過鹹,完美提升燒肉本身的鮮味。配菜方面,蔬菜燒烤色澤鮮亮,保持脆口,沙律和小菜也相當清新,為整餐增添清爽感。飲品選擇充足,啤酒與燒肉搭配恰到好處。🥣 十二味醬專區超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。- [🔱重點]招牌黃金醬、 薑味可樂醬、香水檸檬汁、海鮮五味醬、🆕香辣烤肉辣椒粉- 蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、椒麻口水醬、柚子醬、鹽蔥醬、芥末安平燒肉在A4和牛的選擇上相當豐富,提供多款優質牛肉部位供食客任食,包括:🐮日本A4+和牛:具有細膩的大理石花紋,入口軟嫩,肉質鮮美多汁。🐮日本A4+和牛壽喜燒:選用牛肩胛

🥣 十二味醬專區
超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。

🐮日本A4+和牛壽喜燒:選用牛肩胛肉眼,肉質柔嫩且油花豐富,搭配鹹甜醬汁風味絕佳。
🐮日本A4+醬燒一口和牛丁:脂肪分布均勻,燒後保留鮮嫩肉質和醬汁香氣。
🐮壺漬特調牛肋肉:牛肋部位油脂豐富,風味濃郁。
🐮極.厚切檸檬牛舌:厚切原條牛舌配以清香檸檬,口感爽嫩。
🐮澳洲M8和牛肩胛:脂肪分布均勻,肉香濃厚多汁。

此外,而家晚市120分鐘日本A4+和牛饗宴套餐包含了約20款頂級牛肉選擇,除和牛外還有多種豬、雞肉及台灣特色燒烤小吃,提供豐富多樣的選擇,適合喜歡高品質和牛的食客享受。

日本A4和牛宴
用餐优惠
試食活動
日本A4和牛宴
2025-08-18 17 浏览
安平燒肉相信大家都不陌生,最近餐廳推出全新Menu,用唔同嘅醬汁配食材,清爽咁燒肉燒海鮮,趁仲係8月即刻試下先,最後揀咗日本A4+和牛饗宴 。大推「極.厚切檸檬牛舌」,先慢煮後,再每面燒2分鐘,用漏斗計時,配有刀叉和沙漏,超有儀式感。燒熱後外表焦香,裡面保留著牛舌爽嫩肉質。日本A4+和牛 配 薑味可樂醬/招牌黃金醬,和牛香嫩帶點油脂,配上特色醬汁,中和油脂感,別有一番風味。澳洲M8和牛肩胛 配 韓國泡菜,澳洲和牛肉味更濃,同泡菜好夾,更加帶出和牛嘅牛香。黃油蒜烤帆立貝 配 柚子醬,小清新配搭,無想過會咁夾。韓風繼續,又點少得DIY 韓式拌飯同DIY 韓式生菜包肉。仲有炙烤白鱔配海苔、起司雞蛋添。

燒熱後外表焦香,裡面保留著牛舌爽嫩肉質。
黃油蒜烤帆立貝 配 柚子醬,小清新配搭,無想過會咁夾。

2025-08-07
庆祝纪念
生日
裝修走台式工業風,牆身用咗水磨石磚,睇落幾有格調。位置方便,地鐵站附近,商場本身都幾旺,唔少人會嚟聚餐。🔥 Lv.3套餐今次5個人去食,安排咗一個爐,見到爐邊金色環大約估到上手食左咩🥲,而且得一個爐真係唔夠用,燒肉要排隊燒,食得好唔順。啱啱坐低無耐只上左一轉,職員就話「夠鐘」要埋單,結果爭論左一陣先肯去check清楚,感覺唔太友善。肉質方面,頭round其實唔差,但之後再叫肉仲係冰到痴埋一大舊🧊,未解凍就上枱,夾都夾唔開,結果燒得唔夠均勻,食落唔係咁享受。之前見好多人推介,但真係帶小小失望,服務同流程真係有改善空間。多人去食建議預先問清楚爐數安排,唔係真係會燒到火都熄晒,要諗清楚 😅,同區有太多同類店,容易比下去,希望下次嚟嘅時候會有改善。📝安平燒肉 (將軍澳)📍香港將軍澳唐德街9號PopCorn1 2樓PopFood 4號舖#安平燒肉 #將軍澳美食 #燒肉放題 #PopCorn商場 #真實食評 #燒肉控注意 #燒肉控

🔥 Lv.3套餐

📝安平燒肉 (將軍澳)

▫️Lv4 日本A4+和牛響($498)好耐冇食任食燒肉喇!牛舌控嘅我見到安平燒肉竟然有【厚切檸檬牛舌👅】,點可以唔嚟試吓!😮牛舌用慢火燒,自己都可以燒到顏色好粉嫩,食落爽脆有彈性,加埋檸檬汁🍋非常解膩😋最Surprize 係店員會提供刀叉🍴同埋木架俾你擺盤,好有儀式感😂叫得最高級別套餐梗係要食多啲先至回本啦🤭和牛方面有【日本A4+和牛】、【日本A4+和牛壽喜燒】同【日本A4+醬燒一口和牛丁】,整體都油花滿滿,有入口即融嘅感覺🤤而壽喜燒湯食完和牛唔好哂,記得烚埋菜,食落非常清甜☺️而海鮮方面就有【炙烤白鱔 】、【威士忌釀鮑魚】、【柚子鮑魚酥】同【炙烤霸王蝦🦐】☺️另外餐廳醬料區除咗大路嘢,仲有好多特別嘅醬料,例如【薑味可樂醬】、【招牌黃金醬 】、【香水檸檬汁】 、【椒麻口水醬 】,等大家可以自由配搭出更加滋味,油膩感亦都唔會太重嘅食法😌——————評分:8/10.平均消費:~$540
▫️Lv4 日本A4+和牛響($498)

叫得最高級別套餐梗係要食多啲先至回本啦🤭

——————
評分:8/10
平均消費:~$540

🤖 開餐之前有得玩打畫片遊戲,1分鐘內一共有4次機會,成功反轉就有折扣:1️⃣ 次成功 獎品 👉🏻 全單9折2️⃣ 次成功 獎品 👉🏻 全單88折3️⃣ 次成功 獎品 👉🏻 全單半價 (活動期間全線只限3名)🗓 活動期:8月4日至17日,如半價名額額滿改為八折 (不限名額)🌟🌟🌟 極.厚切檸檬牛舌 👇🏻非常推薦!厚切牛舌口感唔韌👍🏻而且附有刀叉、沙漏,儀式感滿滿~🌟 日本A4+和牛 🌟 澳洲M8和牛肩胛👇🏻多款牛肉選擇,肉食控必愛🥩和牛油花豐富,入口即化~🌟 黃油蒜烤帆立貝🌟 安平赤魚一夜干🌟 炙香烤虎蝦👇🏻除左多款高質肉類,仲有好多高質海鮮性價比好高!推薦點以上幾款海鮮~🌟 DIY 韓式安平櫻花蝦拌飯🌟 DIY 韓式生菜包肉🌟 炙烤白鱔配海苔🌟 起司雞蛋🌟 真露燒酒🌟 橘綠研露 (安平特調雞尾酒)👇🏻一定要講講安平韓風系列推介食品!特別係DIY 韓式安平櫻花蝦拌飯🥰櫻花蝦、香蔥、海苔、秘製滷水汁份量食材自由配搭,好玩又好食~🌟 十二味醬專區👇🏻多款醬汁搭配燒肉燒海鮮!夏天熱辣辣都可以清爽咁食燒肉~完全唔會覺得好油膩😚特別推薦招牌黃金醬!韓式風味😋薑味可樂醬亦都有驚喜!配和牛一流~安平辣椒醬、椒麻
1️⃣ 次成功 獎品 👉🏻 全單9折
2️⃣ 次成功 獎品 👉🏻 全單88折

🌟🌟🌟 極.厚切檸檬牛舌
非常推薦!厚切牛舌口感唔韌👍🏻
而且附有刀叉、沙漏,儀式感滿滿~

🌟 日本A4+和牛
🌟 澳洲M8和牛肩胛
👇🏻
多款牛肉選擇,肉食控必愛🥩
和牛油花豐富,入口即化~

🌟 黃油蒜烤帆立貝
🌟 安平赤魚一夜干
🌟 炙香烤虎蝦
👇🏻
除左多款高質肉類,仲有好多高質海鮮
性價比好高!推薦點以上幾款海鮮~

🌟 DIY 韓式安平櫻花蝦拌飯
🌟 DIY 韓式生菜包肉
🌟 炙烤白鱔配海苔
🌟 起司雞蛋
🌟 真露燒酒
🌟 橘綠研露 (安平特調雞尾酒)
👇🏻
一定要講講安平韓風系列推介食品!
特別係DIY 韓式安平櫻花蝦拌飯🥰
櫻花蝦、香蔥、海苔、秘製滷水汁
份量食材自由配搭,好玩又好食~

🌟 十二味醬專區
👇🏻
多款醬汁搭配燒肉燒海鮮!
夏天熱辣辣都可以清爽咁食燒肉~
完全唔會覺得好油膩😚
特別推薦招牌黃金醬!韓式風味😋
薑味可樂醬亦都有驚喜!配和牛一流~
安平辣椒醬、椒麻口水醬,香香辣辣!
泰式海鮮醬、柚子醬,主打清新💦

✨ 另外仲有一系列台式美食,超豐富!
✨ 雪糕、甜品都任食,甜品控留意!
炎炎夏日想食燒肉但又驚太油膩,安平燒肉用咗多款特色醬汁同新鮮海鮮,令成個燒肉體驗變得清爽怡人,完全唔會有傳統燒肉嗰種厚重感,呢條夏日燒肉清爽公式絕對顛覆想像!今次去試咗佢哋嘅日本A4+和牛饗宴,真係高CP值享受頂級肉質!最令我印象深刻係「極.厚切檸檬牛舌」侍應特登送埋刀叉同沙漏過嚟,個儀式感滿分💯配埋檸檬一齊食,個清香味中和牛舌嘅厚重感,清爽得嚟不失肉香~其他配搭餐品都一樣出色!日本A4+和牛配薑味可樂醬係神級組合,個醬汁帶住微微嘅薑辣同汽水嘅清新感,同和牛嘅油花形成完美嘅味覺層次!至於澳洲M8和牛肩胛配韓國泡菜都係意想不到嘅驚喜,泡菜嘅酸辣去除牛肉嘅膩感,食落更爽口開胃🥩海鮮方面都唔遜色,黃油蒜烤帆立貝配柚子醬,個柑橘香令到帆立貝嘅鮮甜更加突出、安平赤魚一夜干配香水檸檬汁都好清香、炙香烤虎蝦配泰式海鮮醬更係酸甜開胃🦐佢哋仲有個十二味醬專區,招牌黃金醬、 薑味可樂醬、香水檸檬汁、海鮮五味醬、香辣烤肉辣椒粉...每一款都有獨特嘅風味,可以配搭不同食材嚟創造出千變萬化嘅味覺體驗!配埋安平特調雞尾酒橘綠研露,成個餐飲體驗都好豐富呢~韓風系列都值得一試,DIY韓式拌飯同生菜包肉可以自己控制配料

侍應特登送埋刀叉同沙漏過嚟,個儀式感滿分💯

其他配搭餐品都一樣出色!

佢哋仲有個十二味醬專區,招牌黃金醬、 薑味可樂醬、香水檸檬汁、海鮮五味醬、香辣烤肉辣椒粉...每一款都有獨特嘅風味,可以配搭不同食材嚟創造出千變萬化嘅味覺體驗!配埋安平特調雞尾酒橘綠研露,成個餐飲體驗都好豐富呢~韓風系列都值得一試,DIY韓式拌飯同生菜包肉可以自己控制配料分量,特別係安平櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔配秘製滷水汁🌸可以調出獨一無二嘅味道!

一直以來食燒肉都係沾鹽或者基本醬汁,但係安平嘅配搭理念完全打破咗固有框框,基本每款肉類/海鮮都可以根據口味搵到最完美嘅配搭夥伴~有興趣快啲嚟試喇!

記住8月4-17日有打畫片遊戲,選餐前玩共4次機會,1分鐘內成功反轉1次全單9折;2次全單88折;成功3次可以半價!(限3名) *如半價名額額滿改為八折,絕對抵食!
2025-07-29 203 浏览
安平燒肉是我們最愛的台灣過江龍的燒肉放題,最近為燒肉迷帶來全新餐牌,以高CP值享受更高品質的肉類和海鮮,而下單厚切檸檬牛舌會附上沙漏及刀叉,能感受店家注重客人的用餐體驗👍✏️位置(9/10):商場2樓, 從地鐵出口過去才5分鐘✏️環境(9/10):整體環境不錯,抽風做得很好✏️服務(9/10):掃碼下單,基本上無漏單,自助區分區清晰✏️食物(9/10):食材選擇多,款式有驚喜,味道相對高🌟Lv4日本A4+和牛饗宴 - $498/位超抵食及多選擇的任飲任食套餐,更包兩款啤酒無限續杯。自取區有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供自由配搭的安平櫻花蝦飯,還有蛤蜊湯,大量蔬菜、菠蘿等多款食材選擇😃🍴十二味醬專區作為燒肉靈魂的調料,店家提供最少十二款,包括招牌黃金醬、沙茶醬、蒜味鹽醬、安平辣椒醬等,還有特色的薑味可樂醬、五味醬及香辣烤肉辣椒粉,自由配搭出最合個人口味的調料😛🍴重點的肉類和海鮮必點壺漬特調牛肋肉,具豐富風味及口感。另外鹽蔥灸烤生蠔帶有濃郁鹽蔥香氣,配合鮮味的生蠔,味道有層次感。日本A4+醬燒一口和牛丁肉質細膩,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,醬汁香氣撲鼻。澳洲M8和牛肩胛具有濃厚的肉香,肉汁豐盈。

✏️位置(9/10):商場2樓, 從地鐵出口過去才5分鐘
✏️環境(9/10):整體環境不錯,抽風做得很好
✏️食物(9/10):食材選擇多,款式有驚喜,味道相對高

🌟Lv4日本A4+和牛饗宴 - $498/位

🍴十二味醬專區
日本A4+醬燒一口和牛丁

壺漬特調牛肋肉
🍴重點的肉類和海鮮
必點壺漬特調牛肋肉,具豐富風味及口感。另外鹽蔥灸烤生蠔帶有濃郁鹽蔥香氣,配合鮮味的生蠔,味道有層次感。日本A4+醬燒一口和牛丁肉質細膩,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,醬汁香氣撲鼻。澳洲M8和牛肩胛具有濃厚的肉香,肉汁豐盈。安平赤魚一夜干比較少見,肥美多汁,肉質細嫩可口。威士忌釀鮑魚有安平特製的威士忌醬烤製,同時帶有微甜和煙燻味。黃油蒜烤帆立貝有牛油和蒜的香氣,增加帆立貝的鮮味😍

🍴其他特色推介
安平慢熬清雞湯非常具特色,竟然用蠟燭保溫上台,並奉上精緻小茶碗,食材精緻,熬製出清淡鮮美的清雞湯,絕對要多跟幾杯。日本A4+和牛壽喜燒剛會端上一碟肉質超嫩、油花絕美的牛肩胛肉眼,用附上的鍋及特製醬汁一同煮熟,整體更吸引。日本A4+和牛有兩款大理石花紋的優質和牛,口感細膩,味道鮮美。炭烤白鱔會提供一片油脂豐富的白膳,烤製後外焦內嫩,肉質嫩滑,入口即溶。極.厚切檸檬牛舌是原條新鮮的牛舌上桌,加上有檸檬的清香,烤過後清爽不油膩。灸烤霸王蝦有鹽蔥及黑蒜油兩款不同的風味,蝦肉肉質鮮嫩有彈性,烤製後味道濃郁,啖啖滿足🥰

台式小食

🍴台式小食
西門町香烤鴨舌屬必點,還有新推出的紫蘇蝦排、
懷念鹽酥雞、南部章魚卷、海苔蝦卷、澎湖花枝排及安平炸蚵卷,款款經典且味美🥳
飲品

🍴飲品
自助區有多款自家製茶飲及品牌飲品,另外亦可下單紅火冰茶、冬瓜茶等飲品,適合不同年齡層的人士😘
乳酪雪糕

🍴甜品
除了安平仙草芋圓,當然不能錯過自助區的乳酪雪糕,食完燒肉後一口奶香清甜的雪糕,油膩感盡消😁

🏠安平燒肉(將軍澳)
📬將軍澳唐德街9號PopCorn1 2樓PopFood 4號舖
2025-07-10
台式小食
飲品
乳酪雪糕
2025-07-27 0 浏览
一行六人,四大兩小。嚟到講一大餐正價同非正價分別,非正價即係平啲,食少30分鐘。OK,咁非正價啦。入到去先發現,要分開兩張檯坐,離拎嘢食果到九丈遠。我話兩個細路,一個3歲,一個5歲,唔可以分開坐,因為好難照顧。個侍應就同我講因為係非正價座位。喂!第一,你入座時無講;第二,啲小朋友點攪。我話咁我畀返正價,佢一舊飯咁唔出聲,要幾個大人同佢重複,佢先話問吓經理(唔知有咩要問)。卒之換一張六人檯,又係吹脹。六人檯一個爐,唔知佢係慳錢定點,仲要同我講分兩張檯就係驚我燒唔切!我真係好想知佢地平時六人坐呢張檯點function。根本就係佢地裝修嘅問題。最後,有個女侍應仲提醒我,換咗今次檯無得再換,真係唔該晒囉。
2025-07-27 300 浏览
最近發現安平燒肉又有新meun!為食肉獸推出全新🇯🇵A4+和牛饗宴🐮🆕極·厚切檸檬牛舌 新鮮的牛舌經過慢煮後,牛舌芯已變得粉嫩,再香煎兩分鐘至外表焦脆就食得!再搭配檸檬🍋清香,以及烤過後帶來結實及咬勁的口感🆕🇯🇵A4+醬燒一口和牛丁肉質細膩,脂肪分布均勻,切成小丁,用特製醬汁燒過後充分保留了肉的鮮嫩和醬汁的香氣🆕🇯🇵A4+和牛優質和牛大理石花紋、細膩的口感和飲味濃郁,有入口即溶的口感😋🆕🇯🇵A4+和牛壽喜燒肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,與壽喜燒鹹甜的湯很配合🆕炭烤白鱔烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化。白鱔的油脂使其口感更加豐富🆕炙烤霸王蝦鹽蔥味更能鮮甜味和肉質的彈性,而黑蒜油味道濃郁,很惹味👍🏻🆕安平慢熬清雞湯精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡🌟仲可以任飲兩款啤酒🍻非常適合酒鬼們呀🍺

🆕極·厚切檸檬牛舌

🆕🇯🇵A4+醬燒一口和牛丁

🆕🇯🇵A4+和牛

🆕🇯🇵A4+和牛壽喜燒
肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,與壽喜燒鹹甜的湯很配合

🆕炭烤白鱔

🆕炙烤霸王蝦
鹽蔥味更能鮮甜味和肉質的彈性,而黑蒜油味道濃郁,很惹味👍🏻

🆕安平慢熬清雞湯
精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡

🌟仲可以任飲兩款啤酒🍻非常適合酒鬼們呀🍺

🔥 安平燒肉搞大事!全新Menu暴風升級⚡️ A4+和牛/海鮮山/壽喜燒三連擊|連阿媽都O嘴嘅高CP盛宴!  屋企人生日殺到🎂 果斷帶佢試安平 震撼級新餐牌!$5XX/位狂掃 日本A4+和牛+霸王蝦+連燒肉店都玩埋壽喜燒🍲?阿媽:「抵食到震啊!」👇  🌟 尖叫位1:儀式感暴擊  - 🔱厚切檸檬牛舌|原條牛舌+刀叉砧板+⏳沙漏計時!親手切開超有戲,爽脆檸香顛覆認知~  - 🕯️雞湯|精緻茶碗慢熬清雞湯,上台仲點緊蠟燭!暖胃又吸睛✨  - 🍶壽喜燒小爐|燒肉店驚現關西風味!A4+和牛片甜咸慢煨,嫩到筷子夾唔起!  .🐮 和牛饕客專區💥日本A4+饗宴 必殺清單▫️ 🆕A4+醬燒和牛丁|骰仔牛粒爆脂香!特調醬汁焦糖脆邊,一口一粒停唔到😍  ▫️ 🆕壺漬牛肋肉|獨家醃汁滲入骨!油脂融化像和牛糖心~  ▫️ A4+雙拼大理石|脂花靚過藝術品🎨 入口核爆級奶香!  ▫️ 澳洲M8肩胛|肉香濃烈又多汁,配薑味可樂醬甜辣上癮!  ▫️ 蘭王蛋月見牛|蛋漿裹肉燒🔥滑過德芙巧克力!  .🦐 海鮮回本聯盟🆕灸烤鹽蔥生蠔|蔥油爆炸香!蠔肉脹卜卜 咬落爆海水鮮汁💦  🆕赤魚一夜乾|全港燒肉店罕見! 魚皮焦脆肉嫩出蜜汁🐟  ▫️霸

屋企人生日殺到🎂 果斷帶佢試安平 震撼級新餐牌!

🌟 尖叫位1:儀式感暴擊
🐮 和牛饕客專區
💥日本A4+饗宴 必殺清單
▫️ 🆕壺漬牛肋肉|獨家醃汁滲入骨!油脂融化像和牛糖心~
▫️ A4+雙拼大理石|脂花靚過藝術品🎨 入口核爆級奶香!
▫️ 澳洲M8肩胛|肉香濃烈又多汁,配薑味可樂醬甜辣上癮!
▫️ 蘭王蛋月見牛|蛋漿裹肉燒🔥滑過德芙巧克力!
🦐 海鮮回本聯盟
🆕灸烤鹽蔥生蠔|蔥油爆炸香!蠔肉脹卜卜 咬落爆海水鮮汁💦
🆕赤魚一夜乾|全港燒肉店罕見! 魚皮焦脆肉嫩出蜜汁🐟
▫️霸王蝦雙味夾擊|鹽蔥VS黑蒜油,蝦膏多到漏!彈牙度滿分💯
▫️ 威士忌鮑魚|巴掌size酒香熏染,食兩隻秒回本!
▫️ 黃油蒜烤帆立貝|牛油蒜香攻心☄️ 粉絲瘋狂偷加單😂
🍚 邪惡碳水彩蛋
▫️ 🌸安平櫻花蝦飯|DIY自由配!黃金蔬菜醬+月見牛=和牛丼天花板
▫️ 🍻啤酒任飲攻略
日本A4+/澳洲M8套餐→ 免費任斟!

🥣 醬料玩家終極試煉
12款台日魔醬|重點解鎖👇
✅ 黃金蔬菜醬(麻醬+蔬果清甜)
✅ 薑味可樂醬(甜辣暴風上頭🌪️)
✅ 🆕香辣烤肉辣椒粉(限定勁辛!)

我哋今次食「 日本A4+和牛饕宴」❣️一坐底,店員即刻遞上用蠟燭保溫上枱配埋精緻小茶碗既安平慢熬清雞湯,用精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡。一直都覺安平啲肉同海鮮都算高質,今次仲出左超有儀式感既「極.厚切檸檬牛舌」,全條牛舌上碟,仲配埋刀叉同埋沙漏計時,全新體驗!超有儀式感得嚟仲要超好味,自己都可以燒到勁爽口❣️其他必點推介❣️✅日本A4+醬燒一口和牛丁:肉質細膩,脂肪分布均勻,切成小丁,用特製醬汁燒過後充分保留了肉的鮮嫩和醬汁的香氣✅壺漬特調牛肋肉:牛肋部位的油脂在烹調過程中融化,為肉質增添了豐富的風味和口感✅澳洲M8和牛肩胛:具有濃厚的肉香,脂肪的分布使得肉質在烹煮過程中變得更加多汁✅灸烤生蠔(鹽蔥):鹽蔥經過烹調後,散發出濃郁的香氣,與生蠔的鮮味相互融合,增添了層次感✅安平赤魚一夜干:肉質細嫩,肥美多汁,更是甚少在烤肉店看到的特色烤物✅威士忌釀鮑魚:配上安平特製的威士忌醬烤製的鮑魚,帶有微微的甜味和煙燻感✅黃油蒜烤帆立貝:牛油和蒜在加熱後釋放出的香氣濃郁,為帆立貝增添了豐富的風味✅灸烤生蠔 (鹽蒜):肥美飽滿的生蠔,鋪滿蒜味鹽醬,烤熟後更能把海鮮的鮮味引出來
我哋今次食「 日本A4+和牛饕宴」❣️

其他必點推介❣️