今日午餐黎左YOHO食,虽然YOHO有好多食肆,但唔知点解就无间餐厅想食所以就由妈妈拍板,佢话想食亚洲菜又唔想食生野,於是就㨂左安南小馆一朝早出左九龙,返到去YOHO都好攰,由MTR行去餐厅仲要行一阵沿途都见到有几间吉舖,唔知点解YOHO好似乜都有,但系行起街上黎就觉得好闷无野想行终於行到去餐厅了,当时正值午餐时间,餐厅只系FULL左7成,好好彩地唔洗等位坐下望下MENUMENU既选择真系唔多,好似无乜野食好㨂咁因为我地都系雀仔胃,一人一碗粉就太饱,所以叫左一碗粉、一个小食同两杯饮品午市套餐既鸡翼春卷捞檬鸡翼腌得好够味,春卷个皮就略嫌UN左D,但味道都正常。捞檬加左萝卜丝同青瓜丝,仲有D生菜伴下食捞檬当然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,鱼露重手左炭烧猪肉米纸卷见到妈妈对筷子证明佢几心急呢个要先讲卖相,其实都几十蚊一碟米纸卷个伴碟会唔会HEA左D呢,得块蕃茄同青瓜呢个配搭同茶餐厅既欧陆早餐有乜分别?米纸卷既味道都好STANDARD,好难唔好食。炭烧猪肉用鱼露腌过所以有阵咸香,好惹味因为越式清补凉呢个名吸引左我,但原来同凉粉爽差唔多除左眼见两粒龙眼同凉粉之外,杯底仲有薏米同莲子天气咁热

坐下望下MENU
MENU既选择真系唔多,好似无乜野食好㨂咁

鸡翼春卷捞檬

午市套餐既鸡翼春卷捞檬

食捞檬当然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,鱼露重手左

见到妈妈对筷子证明佢几心急

呢个配搭同茶餐厅既欧陆早餐有乜分别?

越式清补凉

因为越式清补凉呢个名吸引左我,但原来同凉粉爽差唔多

除左眼见两粒龙眼同凉粉之外,杯底仲有薏米同莲子

天气咁热饮杯冻野真系好舒服

今餐埋单171,LUNCH价钱黎讲真系偏贵,系商业区返工都无咁贵

餐厅环境SEMI-OPEN唔算一个好好既环境,餐具又普通全部都系同一个色TONE望到好闷

收得呢个价钱应该DEATAIL位再做好D
越式清补凉
鸡翼春卷捞檬
2020-10-02 98 浏览
好味 不过卖相就麻麻哋熟牛比较厚身 不似街外是肥牛 牛肉香牛丸亦都弹牙 价钱比较贵一碗面加饮品需$100埋单越式春卷都不错 店内所配的酸辣汁 比较甜味 除了贵没有不好 🤣🤣🤣
好味
越式春卷都不错
店内所配的酸辣汁 比较甜味
除了贵没有不好 🤣🤣🤣
2020-08-28 235 浏览
夜收工又突然好想食檬粉就冲左去买,食过几次质素都不错,而家外卖自取75折太抵啦!鸡翼扎肉捞檬 $40我觉得呢个价钱有咁ge质素真心抵食,味道系中上但茶记价钱,美中不足系菜可以多d,鸡翼可以脆口d好食指数:😋😋😋😋炭烧牛肉沙律 $43.5酸酸甜甜口味几开胃,味道满对jo好口味很不错呢,牛肉调味很好只系有点overcooked有点韧,但可接受的(可能系jo对牛要求太高🙈)好食指数:😋😋😋😋小食拼盘 $51有鸡翼、扎肉、虾饼、纸米卷,完全满足哂jo所有愿望🤣质素也是中上,虾饼都算弹牙,纸米卷皮烟韧有咬口加上酱汁和菜好fresh,正好食指数:😋😋😋😋整体最大感想太太太抵食!!!茶记价钱就可以食到质素不错的越南菜,推介👍🏻同值得大赞服务态度,我打电话去落order侍应好礼貌咁复述清楚,去拎嘢食个时态度又好好,仲会提点jo放好袋入面d野先行,俾个❤️

鸡翼扎肉捞檬 $40

炭烧牛肉沙律 $43.5

小食拼盘 $51

外卖自取
2020-05-21 478 浏览
之前嚟过依度食拎咗一张, $50现金券,只要消费够$100就可以用,非常抵食吸引。个捞檬好鬼好食😋好refreshing 非常清新。 牛油鸡翼亦都,非常香口juicy,不过个海南鸡饭就麻麻地啲鸡比较老,不过重点最後又送多$50张优惠券过嚟。
牛油鸡翼
海南鸡饭
春卷鸡翼捞檬
牛油鸡翼
2020-05-20 379 浏览
从来无写过食评,但系太失望啦,一定要分享。咖喱牛腩汤河几唔错,但系额外加钱叫嘅招牌蒜蓉牛油鸡翼,完全冇味,同相片争好远。最嬲系 A la cart 叫咗个炭烧牛肉沙律,成碟只有三四块牛肉,肉质仲要劲奇怪,应该加咗好多梳打粉,咁样收人$58!仲话特价,嬲咗!无!下!次!
从来无写过食评,但系太失望啦,一定要分享。

无!下!次!
Yoho四处都劲多人,偶然又想食下越南野,等左10几分钟,3个人食,点了招牌的提岸香葱鸡饭,安南招牌火车头,牛油鸡翼猪皮丝煎蛋饭和炭烧猪肉米纸卷,仲有个越式清补凉。无论食材烹调都很有心机很高质而且而家还有优惠券,真心推荐呢一间
2020-05-11
2020-04-18 340 浏览
小编一家人已惠顾贵越式餐厅数遍,食物质素尚可接受,品尝了较出名的提岸葱鸡、咖喱猪扒汤河,也点了一些小食,如牛油鸡翼。但贵餐厅相比同场越南餐厅锦丽牛肉粉,味道稍逊色,故希望公司能提升食物质素。服务方面,员工态度欠缺积极,较散慢,服务效率也较慢。尽管有同顾客打招呼,有礼貌,但服务质素仍有待改善。我们要求员工帮我们下单,已举了手多次,有一段时间,但无人有反应,只是望了一眼便算,故态度稍欠积极,希望公司能加强员工服务效率这方面,给客人对公司有良好的形象。唯贵餐厅环境挺舒适,很宽敞,气氛和谐。

唯贵餐厅环境挺舒适,很宽敞,气氛和谐。
2020-04-08 247 浏览
本身打算食对面,但要等位唯有过黎安南,完全唔驶等入门口要量体温,座位隔得开抗疫措施跟得足,抵赞一行三人叫左个二人set 再加凤爪凤爪口感唔差够爽口,但唔够酸辣,唔太够味萝卜汤一饮就系味精,萝卜同菜都ok小食拼盘,炸春卷同鸡翼都够热辣辣,但春卷炸太耐,好硬身,好吉口,入面亦都无咩料鸡翼好食~~越南春卷够多料,记得要自己加d 酱先好食咖哩杂菜,咖哩味有d 怪,可能偏越式?但系偏唔好味,d 菜都无乜咖哩味,只有薯仔较好同够淋,整体麻麻地只鸡都算滑身但无鸡味二人set 仲有两个白饭~同野饮三人约四百五,会送番两张$100 coupon 比你星期一至四用其实有得用埋coupon 系抵食既只系味道就一般d
本身打算食对面,但要等位

唯有过黎安南,完全唔驶等

入门口要量体温,座位隔得开

抗疫措施跟得足,抵赞

一行三人叫左个二人set 再加凤爪

酸辣凤爪

凤爪口感唔差够爽口,但唔够酸辣,唔太够味

萝卜汤

萝卜汤一饮就系味精,萝卜同菜都ok

小食拼盘

鸡翼好食~~越南春卷够多料,记得要自己加d 酱先好食

咖哩杂菜煲

半只鸡

只鸡都算滑身但无鸡味

二人set 仲有两个白饭~同野饮

其实有得用埋coupon 系抵食既

只系味道就一般d
2020-04-03
2020-03-12 242 浏览
越式河粉,越式捞檬,越式小食,沙律,米纸卷等都有~捞檬个汁调嘅味道啱啱好, 装住嘅樽亦都可以将所有配料沟得匀循👍🏻 小食会建议虾多士, 虾胶新鲜,厚过块包,绝对足料~ 虽然椰子季节会有所唔同,呢度饮椰子鲜甜,肉都好 嫩~ 晚餐两个人,二百几,食到好饱☺ 绝对值得一试!呢一间地段比较静,食嘢嘅时候倾计都好舒服,环境亦都唔迫。
越式河粉,越式捞檬,越式小食,沙律,米纸卷等都有~
呢一间地段比较静,食嘢嘅时候倾计都好舒服,环境亦都唔迫。
2020-03-08 252 浏览
今日出左yohomall揾食,疫症期间都系拣一间座位无咁迫既餐厅,哩间安南小馆就做到,店内全是圆桌,座位分隔很好,3-4人很好的选择,我地3人1bb, 有bb seat, 位置阔落,叫左一个牛腩萝卜汤河及猪扒汤檬,另叫一个小食拼,可能生意麻麻,小食拼有特价,几抵食,有5款食物,另外两款就一般越南味道,汤底几浓,另桌面附的酱料亦够多,舒舒服服咁食完一餐,都算系简约合格之选, 卖单约$2xx, 商场餐厅价钱,都算可以
, 卖单约$2xx, 商场餐厅价钱,都算可以
2020-03-03 165 浏览
听朋友讲安南小馆早排转左 menu, 主打越南粉面小食, 比以前平左, 好味又抵食. 同两个朋友黎, 因为佢地唔食牛, 所以点左鸡丝汤河, 竟然俾我发现有鸡什汤河, 以前无的, 我最爱鸡什, 二话不说即点, 另外再加几个小食. 河粉大大碗, 好足料, 汤底都好够味, 朋友的鸡丝汤河鸡肉都好滑, 唔会鞋烚烚, 我碗鸡什河坚好食, 黄沙鸡润唔会乾争争,  鸡肾同鸡肠都好有质感, 有咬口但唔会 "un". 炸春卷水准之作, 皮脆馅靓, 生菜又新鲜. 柚子鲜虾沙律同萝卜时蔬都极力推介, 萝卜好甜又无渣.

鸡什汤河粉
鸡什汤河粉
萝卜时蔬
柚子鲜虾沙律
安南春卷
很难得一家人外出吃饭、今日特登来到形店,想试吓呢间越南菜,价钱偏贵, 三个大人加两个小朋友四百几蚊埋单。二人套餐:春卷两件鸡翼两件猪肉米纸卷,萝卜时蔬,白饭油饭各一另外点了个咖喱杂菜粉丝煲海南鸡整得唔错,够滑, 肉质鲜嫩。猪肉米纸卷爽口,很清新。越式汤河味道不错,小朋友可以吃下一整碗。员工服务方面, 不知道是否很多员工罢工,没有足够的人手,要等好耐才有人过来写单及埋单。效率亦很慢。 可能因为疫症关系,店舖搞活动,送了两张$100券,可以留返下次用!咁下次就平好多啦!(可惜原来很快到期)#安南小馆
另外点了个咖喱杂菜粉丝煲
海南鸡整得唔错,够滑, 肉质鲜嫩。
猪肉米纸卷爽口,很清新。
越式汤河味道不错,小朋友可以吃下一整碗。

#安南小馆
2020-02-16 93 浏览
今日公司放半昼,我约左男朋友返元朗食 lunch。我见好耐都冇食安南,又见佢做紧 promotion,做紧堂食越南汤粉买一送一嘅优惠。坐底後,我同佢都 order 左越南火车头汤可。另外再叫左个炸虾饼。个火车头汤可一黎到,卖相唔错,但一饮佢啖汤,就觉得出晒事⋯个汤一d都唔够热,所以整唔熟d生牛肉,加上d牛肉又唔靓,搞到个汤底劲大阵血水味。同埋d餸冇调味,个汤底调味又唔足,成碗汤河劲难食至於个虾饼,个虾饼好实,而个虾饼剩系得鱼肉,一旧虾肉都见唔到。好似食紧一粒好实嘅鱼蛋咁唔会再黎食,明明而家算系好食嘅⋯

唔会再黎食,明明而家算系好食嘅⋯
2020-02-06 74 浏览
难得一家人聚餐👨‍👩‍👧‍👦,都想带佢地食好啲。同长辈食,除咗要野食好食,仲要坐得舒服。有朋友推介呢间安南小馆,所以就带咗全家去试。去到觉得环境都几舒服,座位又阔落,啲职员都好有礼貌。😊我地叫咗个四人餐,超多野食🍚🍤🥖,仲有油饭同野饮。虽然大部分item set死咗冇得拣,但好在所有野都好好食。特别系个堤岸香葱鸡,肉汁鲜嫩,一试难忘。价钱方面,人均都系200蚊内,以我地仲打包拎走嘅份量黎讲,抵!
有朋友推介呢间安南小馆,所以就带咗全家去试。

去到觉得环境都几舒服,座位又阔落,啲职员都好有礼貌。😊

2020-01-12
2020-02-05 81 浏览
招牌火车头:这碗越南河粉的配料包括牛肉、牛丸、牛腩和牛柏叶。汤头属清汤类型,味道也不错。河粉很滑份量很多。牛肉上桌时仍是生生的,真好,牛肉份量也算多。牛丸两粒爽口弹牙,牛腩只有两三片薄片,牛柏叶细细碎碎的有几片。总体来说好吃,若牛腩和牛柏叶多一点更佳。猪扒捞檬:猪扒够香,味道好份量算多。檬粉很多,拌上店家的酸汁很开胃。柚子鲜虾沙律:这不推荐,大量生菜,柚子太少,虾切成薄片,只有几片,味道也一般。越式炸虾饼:这是送赠的,味道不错,不过还是觉得泰式炸虾饼较好吃。由进店到结账离开,侍应的服务也不错,很有礼貌。

由进店到结账离开,侍应的服务也不错,很有礼貌。