2023-02-15 58 浏览
今日溫度下降,也想吃點暖胃熱菜,就到了姚姚酸菜魚點了四川經典美食、融合火鍋、川式乾鍋的麻辣酸鍋,還有招牌 酸菜魚!餐廳的粉藍裝橫感覺舒服,卡座寬躺舒適,而且枱面夠大放食物,枱上也放了熱茶自己隨時加添。麻辣香鍋自訂食材,有差不多30款左右,海鮮、豬牛雞、菜、菇、豆腐品等等⋯我點了重慶酥肉、蓮藕片、金菇、萵筍片及寬薯粉條,整個鍋十分好味搭配,麻辣鮮香!更可按自己喜好選擇辣度麻度、蔥蒜花生及鹽!午市套餐選擇多,我們點的酸菜同樣出色,魚片香滑,是日小食牛展片也好味!再配白飯,十分滿足!酸辣土豆絲非常開胃,同樣可自訂辣度,味道剛好。酸菜魚辣度全面升級!姚姚蕃茄魚亦再度登場!期待下次再吃!

酸辣土豆絲非常開胃,同樣可自訂辣度,味道剛好。

酸菜魚辣度全面升級!姚姚蕃茄魚亦再度登場!期待下次再吃!
  • 麻辣香鍋
2023-02-14 52 浏览
📍 姚姚酸菜魚 (港威商場) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2307號舖仲未返到大陸食酸菜魚既我,見到大陸過江龍「姚姚酸菜魚」,而且入面仲座無虛席,咁熱愛酸菜魚梗係要入去食!!😋😋👉 熗炒手撕蓮白菜 💰$68😋😋😋😋.5/5落單時可以揀少油少鹽,好貼心!白菜好爽脆清甜,辣辣地,好惹味😆😆😆💓👉 姚姚酸菜魚拼蕃茄魚(肥牛+50,寬粉+38,百頁豆腐+38)💰$308😋😋😋😋.5/5真係大兜到嚇親!!佢可以自選咩辣度同麻度,仲可以少油少鹽,真係好貼心!😋😋 魚盆下面擺放咗蠟燭,用黎保溫!食啖酸菜魚既湯先,酸酸辣辣好開胃呀!魚肉喺用咗海爐魚,份量十足,食落好嫩滑,完全無骨,而且佢個酸菜好夠酸同爽口真係好岀色,令我忍唔住追加左個飯($18)💓💓😆🤭追加既千頁豆腐都好好味!✨另一邊既蕃茄魚都係用海爐魚片,同樣好嫩滑,蕃茄湯酸甜既湯底,仲配有粉絲,粉絲吸收曬蕃茄湯既精華,掛滿湯汁!又係無得輸!我另追加左寬薯粉條同肥牛,肥牛新鮮💓💓💓兩款都好好食,不過我鐘意酸菜魚多啲😆回頭: yes ,食物真係幾出色,而且可以雙拼咁同一時間享受兩種滋味,真係大力推薦!同埋呢到原來可以係用海港城劵
📍 姚姚酸菜魚 (港威商場) (尖沙咀)

👉 熗炒手撕蓮白菜

💰$68
😋😋😋😋.5/5

💰$308
😋😋😋😋.5/5
兩款都好好食,不過我鐘意酸菜魚多啲😆

回頭: yes ,食物真係幾出色,而且可以雙拼咁同一時間享受兩種滋味,真係大力推薦!同埋呢到原來可以係用海港城劵架!

#kermit食在尖沙咀
#姚姚酸菜魚 #yaoyaohongkong #酸菜魚
#sauerkrautfish #椒麻雞 #紅糖糍粑
2023-02-13 366 浏览
苦等三千年 終於等到開關既一日家中最高領導人問我 幾時帶佢返去食酸菜魚🐟於是...我今日帶左佢黎尖沙咀食 姚姚酸菜魚😂一坐到 就聽到隔離枱講:呢間酸菜魚係香港 算係好食之一聽到就知自己無入錯餐廳😎十一點半🕦左右入座 開初只得2-3枱客 但十二點鐘🕛就坐滿左八成 入座自己掃QR code落單 用餐時限90分鐘商務午餐:⏩️姚姚酸菜魚🐟 配 是日滋味小食 跟白飯一碗因為最高領導人 唔食得太辣 見到寫住「酸菜魚辣度全面升級 」 怕太辣的話 最高領導人食唔到 所以今日只能試小辣小辣對於辣妹黎講 係唔夠辣既🙃但最高領導人表示好滿意🙂魚片鋪滿個盤 再有啲炸蒜碎係面 上枱就已經流口水🤤🤤魚片嫩滑 無骨 片片都大大舊 一啖飯🍚 +一羮湯🥘+一片魚 🐟= 💯個湯又夠酸 愈食就愈開胃🐷是日小食係:口水雞🐔師傅比左雞翼我🤭雞翼好好味🤭呢一個商務午餐既份量...絕對唔係一人午餐咁簡單😂⏩️麻辣香鍋+土豆 🥔+蓮藕片+萵筍片+黑木耳+豬頸肉+寬薯粉條每盆麻辣香鍋 最少要配五個配菜每款少少 堆砌左好大好大好大盆出黎😧仲要真材實料 絕對唔係用辣椒🌶️去充斥場面 📢特別一提土豆🥔一定係必點‼️薯仔落鍋前應該有處理過 已經煎香
苦等三千年 終於等到開關既一日

入座自己掃QR code落單 用餐時限90分鐘
商務午餐:
⏩️姚姚酸菜魚🐟 配 是日滋味小食 跟白飯一碗
因為最高領導人 唔食得太辣
見到寫住「酸菜魚辣度全面升級 」
怕太辣的話 最高領導人食唔到 所以今日只能試小辣

食完辣野 冰粉當然是必需品
開頭諗住一人一碗 好彩我諗住試下先
呢碗冰粉 係2-3人份量😂
左至右:
花奶 芝麻 花生🥜 小丸子🍡 紅豆🫘 酒釀🍶 提子乾🍇 花奶
第一次食有酒釀既冰粉 又幾夾喎

下次要拉埋啲辣妹子sss再戰
仲要試下個姚姚番茄魚 唔食辣既朋友都唔怕無野岩食

仲有 仲有 我好想食埋個 紅糖糍粑 Arrrrrr
但係我肚皮真係無位😥
辣妹們 快啲約我再食過啦!!!
我仲有好多野想食🤣🤣
2023-02-13
  • 麻辣香鍋
  • 姚姚酸菜魚
🔸姚姚酸菜魚(2人份)餐牌寫係有身份証既魚,食落又真係好滑,師傅手工好好,一條骨都無,薄得黎又唔會散開,而且份量好多。我地仲加左寬薯粉條,身為薯粉愛好者,呢到既薯粉絕對滿足到我🤤 好厚身好煙韌,再飽都想繼續食🥰🔸紅糖糯米糍巴一定要趁熱食!外脆內軟既口感,中間仲好煙韌,唔會太甜😆 覺得落單時可以要多紅糖同黃豆粉~🔸椒麻皮蛋皮蛋心晶瑩剔透,一上枱就即刻想試,辣油加埋皮蛋一齊食,唔會好辣,但又做到麻既效果,不錯👍🏻🔸彩虹烏龍冰粉最尾決定叫埋個甜品試下,點知份量又係超多,好抵食😍 上面有好多配料,視覺上同口感上都好豐富,係打卡之選✨ 總結呢餐係好滿足既一餐,食到抱住個肚走🥰

🔸姚姚酸菜魚(2人份)

🔸紅糖糯米糍巴

🔸椒麻皮蛋

🔸彩虹烏龍冰粉

總結呢餐係好滿足既一餐,食到抱住個肚走🥰
呢間酸菜魚一直以來人氣都十分高昂 久仰大名之後我地終於的起心肝去試下 但係竟然係星期三嘅夜晚都咁多人係門口等位 果然係門庭若市 餐廳係tiffany blue嘅裝修顏色 同一般常見嘅川菜館好唔同 仲有機器人送餐 不過食左先明 因為酸菜魚嘅盤太重 店員姨姨係好難由廚房一路拎過來客人度🍲姚姚酸菜魚拼水煮牛肉(2人份)💰308呢個菜式應該係最經典同最受歡迎嘅 落單個陣可以選擇酸菜魚嘅辣度同油度 我地就揀左小辣少油 見到個煲個下真係嚇親 應該係平時食湊湊火鍋個種size 一邊係酸菜魚一邊係水煮牛肉 下面仲有個盤托住個煲 入面有蠟燭持續保持酸菜魚嘅熱度 所以會越食越辣🥵我地食到中間想吹熄咁濟🤣講下酸菜魚先 小辣其實已經好辣🥲佢個種辣椒係辣到會有小小苦嘅感覺 而且真係好熱 相反水煮牛肉反而就冇持續性咁辣 佢D紅油似係係第一下嚇一嚇你先 但係食到喉嚨位就冇事 酸菜魚入面有酸菜根同葉 好多塊魚塊 而水煮牛都好多料 除左滑牛肉都有紅薯寬粉同埋芽菜 魚就真係好嫩 而且無骨 可以連皮一啖吞 酸菜根就真係解辣 好味!牛肉都真係滑嫩 不過好難咬開 一啖食一塊先得 都幾大塊 而薯粉好有韌勁 又闊又大塊 整體份量真

🍲姚姚酸菜魚拼水煮牛肉(2人份)
💰308

酸菜魚入面有酸菜根同葉 好多塊魚塊 而水煮牛都好多料 除左滑牛肉都有紅薯寬粉同埋芽菜 魚就真係好嫩 而且無骨 可以連皮一啖吞 酸菜根就真係解辣 好味!牛肉都真係滑嫩 不過好難咬開 一啖食一塊先得 都幾大塊 而薯粉好有韌勁 又闊又大塊 整體份量真係好多 食到兩個人飽曬都仲有好多塊肉🤣建議可以三個人食都得!

🍡紅糖糯糍粑
💰68
呢個係本身已經想食 好彩淨係嗌左一樣小食🤭當被酸菜魚辣到講不出聲嘅時候 就好需要呢個又糯又甜嘅糍粑解辣!佢嘅擺盤已經好靚 見到每條糍粑都好大條 上面又有黃豆粉同黑糖漿 其實個底仲有好多淨 鍾意甜可以係咁加😗外皮脆得來唔厚 入面就係熱辣辣又軟糯糯嘅口感 完全feel唔到油嘅存在 真係推薦!

🍹新鮮水果烏龍茶
💰48
作為解辣選手來講 入面好多生果都真係清甜 烏龍茶嘅份量居多所以甜度比滿分!

我地兩個人食一個雙拼火鍋加小食已經好夠 源於酸菜魚同水煮牛肉份量真係好夠🤣但係見到隔離有人都有嗌其他小菜同甜品 可能下次再試下!整體來講味道係好正的 推薦同朋友撐下台腳😗

📌 姚姚酸菜魚 (港威商場) (尖沙咀)
2023-01-12
  • 紅糖糯糍粑
  • 水煮牛肉
又黎到海港城行街街喇~每次經過「姚姚酸菜魚」都見到大排長龍,今次好在有妹妹幫手排定隊先有機會試到咋🥰🥰我地揀左雙拼:蕃茄魚拼水煮牛肉 $308除左酸菜魚,呢度仲有蕃茄魚😋😋⭐️⭐️⭐️⭐️(少油、少鹽)蕃茄湯酸酸甜甜,魚份量都唔少,唔多骨,仲有粉絲底水煮牛肉(加麻、少油、少鹽)⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉都算滑,叫左小辣,有薯粉底 唔洗再叫白飯都夠哂飽😆😆姚姚脆奶 $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️個樣有D春卷,其實係炸鮮奶,炸得啱啱好,外脆內軟,平時唔鍾意食熱氣野既我都食左兩件🫢大盆花菜 $98 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 除咗椰菜花,仲有五花肉炒得幾惹味彩虹烏龍冰粉 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️份量多,夠我地4個人分,冰粉十分爽滑,最特別係有烏龍茶味~成間舖由門面到餐具都係用Tiffany Blue 色架~Feel So Young 😝😝如果唔洗排成個鐘,我會再黎試下酸菜魚😊
又黎到海港城行街街喇~
每次經過「姚姚酸菜魚」都見到大排長龍,
今次好在有妹妹幫手排定隊先有機會試到咋🥰🥰

我地揀左雙拼:蕃茄魚拼水煮牛肉 $308
除左酸菜魚,呢度仲有蕃茄魚😋😋⭐️⭐️⭐️⭐️
(少油、少鹽)
蕃茄湯酸酸甜甜,魚份量都唔少,唔多骨,
仲有粉絲底

水煮牛肉(加麻、少油、少鹽)⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肉都算滑,叫左小辣,有薯粉底

唔洗再叫白飯都夠哂飽😆😆

姚姚脆奶 $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️
個樣有D春卷,其實係炸鮮奶,炸得啱啱好,
外脆內軟,平時唔鍾意食熱氣野既我都食左兩件🫢

大盆花菜 $98 ⭐️⭐️⭐️⭐️
除咗椰菜花,仲有五花肉炒得幾惹味

彩虹烏龍冰粉 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️
份量多,夠我地4個人分,冰粉十分爽滑,
最特別係有烏龍茶味~

如果唔洗排成個鐘,我會再黎試下酸菜魚😊
2023-02-07
用餐优惠
優惠券
  • 蕃茄魚拼水煮牛
  • 姚姚脆奶
🐟酸菜魚酸菜魚簡直就係米飯🍚殺手,湯汁酸酸辣辣超級開胃,份量亦都好多,🐟啲魚片👀白白滑滑一睇就知新鮮、嫩滑🌶️麻辣香鍋 (💰48麻辣鍋底,需自選最少5款配件)要左🐮牛百葉、🐷香酥豬扒、🥔土豆、蓮藕片、魔芋結麻辣香鍋個味道夠正宗又辣味十足,每一種配料都好入味,🐷香酥豬扒味道好似串燒幾好食,🐮牛百葉同摩芋結舊舊沾滿左麻辣香鍋底嘅麻辣汁,越食越滋味,蓮藕食落好爽脆又惹味,而🥔土豆令我最驚喜嘅係一舊舊炸過嘅,食落外焦內糯,真係食到口水鼻涕流都停唔到口🤤
🐟酸菜魚

🌶️麻辣香鍋 (💰48麻辣鍋底,需自選最少5款配件)

要左🐮牛百葉、🐷香酥豬扒、🥔土豆、蓮藕片、魔芋結
2023-02-07 62 浏览
聞名不如去食,姚姚酸菜魚!聽朋友介紹過好多次,但係次次經過都排長龍,今日襯放半日假,早少少去,唔洗排太耐就有位喇!依度用QR code落單,真係好方便。我哋今次嘅主角係酸菜魚拼避風塘大蝦,依個拼法其他地方未見過,又啱晒2個人食,就試下佢!酸菜魚同避風塘大蝦都可以揀辣度,而酸菜魚仲可以加配料,我一般都會加寬粉同萵荀,兩樣都同酸菜魚好夾。首先酸菜魚果邊一向都無得輸啦,酸度同辣度互相配合,魚肉又嫩滑無骨,啱晒我啦,又唔腥。萵荀同寬粉又吸晒個酸辣味,一流呀!而個避風塘大蝦夠晒乾身,份量十足,蝦殼都可以食埋,再配埋薯條食,好惹味,好正呀,如果可以配埋啤酒就一流喇!之後我地再追加一份油炸鬼,點酸菜魚嘅湯黎食,掂晒啦!
聞名不如去食,姚姚酸菜魚!

之後我地再追加一份油炸鬼,點酸菜魚嘅湯黎食,掂晒啦!
2023-01-30
每逢冬天就特低想食辣🔥內地過江龍「姚姚酸菜魚」上年年初進駐香港,主打激量酸菜魚🐟此外更新推出麻辣小菜系列🌶️簡單嗜辣者天堂😆.有別於一般傳統川菜館,餐廳以Tiffany Blue顏色為主調,加埋熊頭魚身吉祥物,就咁行過真係以為係Cafe😂.🍴姚姚酸菜魚拼蕃茄魚💰$308果然真係好激量🤪呢度用料非常講究,只選用「有身份證的魚」(獲政府認證)新鮮鱸魚🐟質素有一定保證👍🏻而酸菜正宗水東芥菜,採用經24日發酵醃製🕒所以魚片特別嫩滑鮮美,冇骨啖啖肉,酸菜爽口😋酸菜魚湯底酸爽開胃,且帶魚肉鮮香,令人愛上❣️另一邊蕃茄魚同樣出色😚蕃茄酸甜貫穿整個湯底,配以粉絲掛滿湯汁後好開胃😙雙拼都係貴$20左右,可同一時間享受兩種滋味,大力推薦🤓.🍴麻辣香鍋💰$242(按配料收費)麻辣鍋底再自選五款以上配料,揀咗雞翼、土豆、蓮藕片、鮮茶樹菇、千葉豆腐✨可以自由選擇麻、辣、油度,配料吸收盡辣椒及香料精華,入口真係又麻又辣🔥特別茶樹菇超吸味😚香鍋下有個火爐仔,所以食嘅全程都keep住溫度,同時麻辣味更出😍完全集麻、辣、香於一身

🍴姚姚酸菜魚拼蕃茄魚
💰$308

🍴麻辣香鍋
💰$242(按配料收費)
2023-02-05 42 浏览
天氣凍最岩食辣野暖下胃,依間餐廳成日都好多人,今次避開繁忙時間去食,先至唔洗等咁耐。姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $308餐廳好貼心,雙併既設計,最岩人少又想一次試晒兩款招牌菜既人。酸菜魚湯底好濃郁,酸菜用左水東新酸菜,特別爽脆,魚片肉厚嫩滑,配埋湯底,酸酸辣辣好惹味我地加左寬薯粉條($38)同萵筍片($35),薯粉比一般厚身, 囗感煙靭彈牙,萵筍片爽口水煮牛肉叫左小辣,辣度岩岩好,辣中帶麻,牛肉肉質淋滑,裏面仲有大量芽菜,吸收晒湯底既味,好正香辣豬扒串串 $98豬扒燒得香口入味,每串都好厚肉,肉質軟淋,仲保留到肉汁,面層就灑上孜然粉,少少辣又好惹味!彩虹烏龍冰粉 $68冰粉賣相好靚,烏龍茶味既冰粉,面層鋪滿提子乾、酒釀、紅豆、丸子、花生碎同黑芝麻,再加上椰奶,味道清甜帶點酒香味,食落好清新,最岩食完濃辣菜式後清一清味蕾

姚姚酸菜魚拼水煮牛肉 $308

香辣豬扒串串 $98

彩虹烏龍冰粉 $68
2023-02-05 120 浏览
酸菜魚一向是港人愛吃的美食之一🐟🐟這間店在國內也有不小分店,現在在港也開設了餐廳,那有不吃之理😋 姚姚酸菜魚拼蕃茄魚這間店有幾款菜式配搭,水煮牛,大蝦等,我們叫了酸菜魚拼蕃茄魚🍅,任君選擇🤤辣子雞軟骨肥腸可選辣度,雞軟骨有咬口,肥腸香脆😍麻辣牛展又辣又麻,十分滋味,牛展也淋🐂椒麻皮蛋喜歡吃皮蛋的你必須一試😆多多桃膠椰奶濃濃椰香,不膩可口🥥姚姚酸菜魚 (港威商場)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2307號舖

辣子雞軟骨肥腸
可選辣度,雞軟骨有咬口,肥腸香脆😍

麻辣牛展
又辣又麻,十分滋味,牛展也淋🐂

喜歡吃皮蛋的你必須一試😆

多多桃膠椰奶
濃濃椰香,不膩可口🥥

姚姚酸菜魚 (港威商場)
酸菜魚拼蕃茄魚
酸菜魚拼蕃茄魚
2023-02-05 43 浏览
首先要贊美一下雙拼的吃法!真的太太太友好了!點一盆酸菜魚的話三個女生根本吃不下那麽多,但雙拼的話可以同時體驗兩種菜品,而且不需要一種菜一直吃!·雙拼有很多種選擇,比如酸菜魚、避風塘蝦、番茄魚、水煮牛肉等…我們選了酸菜魚和蝦🦐酸菜魚酸酸辣辣的,配米飯超下飯!我們點了手臂那麽長的大油條來蘸酸菜魚湯吃!單吃也很有嚼勁,非常地道~蝦很入味,不是那種特別辣的,味道很好,蝦裏的薯條又軟又辣又好吃😋雙拼價格💰308,蠻劃算的🥹·網紅的彩虹冰粉當然也要試一下量很大,大家share一份就足夠了!店家會給小碗!裏面有各種各樣的料,葡萄幹、花生碎、芝麻、醪糟、紅豆、珍珠、椰奶…但味道沒有看起來的那麽驚艷,屬於無功無過·小酥肉也是真的好好吃!麻醬雞絲粉條也是我去哪都要點的,非常滿足😆甜點我們要了紅糖糍粑和奶脆,意猶未盡🤩·飲品我們選了鮮奶紅茶凍和多多桃膠鮮奶,料超足,多多桃膠鮮奶真的超多桃膠,嗝~~·環境:店裏環境很好,卡座很多,色調是Tiffany藍,浪漫又夢幻又治愈💙💙💙但座位離桌子距離有點近!·服務:我們一開店就去了,不用排隊,後來外面排隊的人越來越多…店員就有點著急讓我們走的感覺…

網紅的彩虹冰粉當然也要試一下[色]量很大,大家share一份就足夠了!店家會給小碗!裏面有各種各樣的料,葡萄幹、花生碎、芝麻、醪糟、紅豆、珍珠、椰奶…但味道沒有看起來的那麽驚艷,屬於無功無過

環境:

服務:
  • 黃金脆炸小酥肉
  • 姚姚脆奶
  • 紅糖糯糍粑
  • 姚姚酸菜魚拼避風塘大蝦
  • 紅糖糍粑
  • 香港頭條(油條)
  • 麻醬鷄絲粉皮
2023-02-04 34 浏览
話說車車好耐無食酸菜魚啦, 一直都bookmark左E間姚姚酸菜魚好耐, 今晚就約埋好姊妹一齊試下! 餐廳以Tiffany Blue做主調, 非常吸睛, 人流極之多, 想食嘅話記得早d要排定隊啦! 入面環境幾大, 光線充足, 坐得都幾舒服✨️新鮮水果烏龍茶大大杯酸酸甜甜夠哂開胃解渴✨️麻辣香鍋(麻辣鍋底)麻辣香鍋最少要揀5款配料, 車車就揀左雞軟骨/花菜(椰菜花)/土豆/鮮茶樹菇/寬薯粉條, 香鍋超足料, 辣道正常, 夠哂過癮✨️雙拼自選 姚姚酸菜魚➕️避風塘大蝦如果人少少兩三個人又想食多幾款唔同野食就可以選擇E個雙拼自選, 車車就同朋友揀左姚姚酸菜魚拼避風塘大蝦, 通常第一次車車都會點小辣試試個辣度先, 酸菜魚湯汁酸辣度剛好, 魚肉大片嫩滑, 如果有埋白飯就更加正! 避風塘大蝦, 入面除左大蝦仲有薯條, 食落微微辣辣地幾惹味

✨️新鮮水果烏龍茶
大大杯酸酸甜甜夠哂開胃解渴

✨️麻辣香鍋(麻辣鍋底)

✨️雙拼自選 姚姚酸菜魚➕️避風塘大蝦
2023-01-26
2023-02-04 72 浏览
嗌左番茄酸菜魚,等飯食等左超級耐,差唔多半個鐘先食到。魚就麻麻地,冇咩特別嘅但係重點就係!!嗰酸菜魚食唔嗮,我哋話要拎走,有個服務員拎走左掉嗮佢,好似聽唔明人哋講野😅仲同我哋講,「你哋自己要拎走,又唔係話要打包」,從未試過拎走係掉嗮d嘢嘅情況😅埋單嗰陣服務員對於呢單野又完全冇反應,你哋自己同事搞錯,一d賠償都冇。唔會再黎,都唔會推薦俾人。服務真係好差,仲要收番加一服務費,都唔知服務d咩,勁好笑
2023-02-04
2023-02-02 83 浏览
記錄下近期食過最難食嘅酸菜魚🫠 見到裝修幾靚仔,滿懷希望地入餐廳,失望咁離開,無論係原味定係蕃茄口味都唔合格,尤其係湯底有好大改善空間🫠-食物上枱時已經唔夠熱😮‍💨 底座會有幾支細蠟燭用嚟保溫,奈何火力唔夠,全程都有啲冷冷清清凄凄慘慘戚戚嘅感覺🥹 後來叫店員幫我哋加多幾支蠟燭,佢哋都好好服務,冇托手踭之餘仲好有禮貌!-魚片香滑,如果淨係講魚肉係好食嘅,但湯底有層油,食落油膩且單調,蕃茄更加係好唔自然既味道,九唔搭八咁有大量粉絲做配料,見到都飽左😐💔