2025-07-01 38 浏览
旺角行完街經過見到呢間串燒店好多人,價錢都好實惠😀🍴墨西哥薄餅芝士雞肉呢個我覺得係必點之一,雞肉的鮮嫩與濃郁的芝士融為一體,薄餅的酥脆增添了趣味,雖偏西式,但與整體串燒風味意外契合🤩🍴泰式燒豚肉一份都幾多下,沾料係泰式辣醬食落好夾,充滿異域風情,醃料中帶有檸檬草與魚露的清新酸辣,搭配炭燒的煙燻香,令人彷彿置身曼谷街頭。🍢菠蘿呢個一定必點!菠蘿串燒是甜蜜的驚喜,炭烤後的菠蘿酸甜交織,表面焦糖化的口感令人愉悅,完美中和了肉類的油膩感🥳。🍢串燒豆腐外層微焦,內裡柔嫩,吸飽了醬汁的豆腐入口即化。🍴蒜蓉燒茄子 蔬菜類的串燒同樣表現出色。蒜蓉燒茄子軟糯多汁,蒜香濃郁卻不搶戲。🍢鴨舌串/鹽燒牛舌芯/牛舌串/鹽燒白鮮牛舌芯切得厚薄適中,入口彈嫩,突顯了牛舌的鮮甜與嚼勁。相較之下,鹽燒牛舌串稍薄,口感更為輕盈,但同樣令人滿足。白鮮肉質細膩,入口即化。🍢安格斯牛肋串 /雞腎串/西班牙黑毛豬肋串/雞翼肉類既串燒肉質軟嫩多汁,帶有濃郁肉味香氣。串燒雖不花俏,卻以穩定發揮。🍴低溫去骨燒乳鴿非常推薦低溫去骨燒乳鴿👍🏻肉質細嫩無比,去骨的處理讓食用體驗更加輕鬆,無需費力剔骨即可專注於品味肉質的細膩。乳鴿經過低溫慢烤
旺角行完街經過見到呢間串燒店好多人,價錢都好實惠😀

🍴墨西哥薄餅芝士雞肉

🍴泰式燒豚肉

🍢菠蘿

🍢串燒豆腐
外層微焦,內裡柔嫩,吸飽了醬汁的豆腐入口即化。

🍴蒜蓉燒茄子

🍢鴨舌串/鹽燒牛舌芯/牛舌串/鹽燒白鮮

🍢安格斯牛肋串 /雞腎串/西班牙黑毛豬肋串/雞翼

🍴低溫去骨燒乳鴿
非常推薦低溫去骨燒乳鴿👍🏻肉質細嫩無比,去骨的處理讓食用體驗更加輕鬆,無需費力剔骨即可專注於品味肉質的細膩。乳鴿經過低溫慢烤,肉質保持得異常軟嫩,卻又保留了恰到好處的彈性,讓每一口都充滿層次。

隱藏於鬧市中的串燒小店,性格比很高,整體串燒都好吃!每一款串燒都展現了主廚的用心與創意,讓人回味無窮。

2025-06-05
2025-06-30 80 浏览
深宵旺角好燒式 近排要食宵夜都唔係咁易,好多餐廳早早就收鋪。 今次行過見到哩間開到差唔多凌晨3點,咁就食到幾夜都唔驚。 人已老,野食都唔敢嗌太多, 係咁易嗌幾串串燒過下口癮, 傾下計,開開心心。 安格斯牛肋串有肉汁,牛味濃,香口,唔會韌,幾好。 鹽燒牛舌心是真牛舌心黎, 質地淋滑唔會硬,好重牛舌味,亦燒得香口 雞軟骨,雞腎串正常發揮,都是香口野 燒雞髀大大隻,連皮燒,燒得香脆,又唔會乾,是正的。 燒鴨舌串第一次食,脆脆地,幾得意,一串都有好多條 牛油粟米一開二,兩個人分啱啱好。  燒粟米,又真係燒得好食過我自己燒。。。 原條蒜蓉燒茄子大大條,勁多蒜,辣辣地勁惹味,又是推介 厚燒玉子其實都幾大舊, 整完玉子燒,又要再拎去燒, 是好工程, 但其實是好食的。 串燒豆腐串到脆脆地, 香口,又係好食 墨西哥簿餅芝士雞肉估佢唔到咁好食, 勁多拉絲芝士,雞肉唔會難口,醬汁香濃,其實想encore,又怕食太多,慘。 低溫去骨燒乳鴿皮脆,肉嫩,起埋骨,啖啖肉, 仲可以有咩要求? 鹽燒白鱔燒得香脆, 魚有魚味,但唔會腥,唔錯。
深宵旺角好燒式

近排要食宵夜都唔係咁易,好多餐廳早早就收鋪。

今次行過見到哩間開到差唔多凌晨3點,咁就食到幾夜都唔驚。

安格斯牛肋串
有肉汁,牛味濃,香口,唔會韌,幾好。

鹽燒牛舌心
是真牛舌心黎, 質地淋滑唔會硬,好重牛舌味,亦燒得香口

雞軟骨,雞腎串
正常發揮,都是香口野

燒雞髀
大大隻,連皮燒,燒得香脆,又唔會乾,是正的。

燒鴨舌串
第一次食,脆脆地,幾得意,一串都有好多條

牛油粟米

原條蒜蓉燒茄子
大大條,勁多蒜,辣辣地勁惹味,又是推介

串燒豆腐
串到脆脆地, 香口,又係好食

墨西哥簿餅芝士雞肉

低溫去骨燒乳鴿
皮脆,肉嫩,起埋骨,啖啖肉, 仲可以有咩要求?

鹽燒白鱔
燒得香脆, 魚有魚味,但唔會腥,唔錯。

• 蒜蓉燒茄子
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 鹽燒白鱔
2025-06-17 202 浏览
幾個朋友都糸夜鬼,book左隱藏在香港鬧市巷弄間的港式串燒店。營業到凌晨三點 🕒真係吾使望錶 -定可以盡興😎😎來到門外已飄來炭火的香氣,內部是微暗的燈光與木造座椅,氣氛熱鬧但不喧囂。先來一杯冰凍Asahi 生啤酒,揸車嘅朋友就要飲竹蔗茅根拉🤣🤣🐟炸池魚金黃香脆的小池魚,魚骨炸至酥脆,一口咬下喀喀作響,連魚頭都可吞下。魚皮鹹香、魚肉軟嫩,是啤酒的完美搭檔。🐖 西班牙黑毛豬肋串油脂分布均勻,入口柔嫩多汁,帶一點炭燒香與原肉的甜味,不需任何醬汁,肥瘦交織 正😌🐂 牛柳串肉質緊緻卻不失嫩滑,表面焦香微脆,中心保持粉紅,搭配輕微的海鹽提味,帶出牛肉本身的甘甜與肉香,火候拿捏極準。🐔 雞腎串雞腎爽脆彈牙,切得厚薄適中。以胡椒與少量蒜粉調味,風味濃烈卻不掩本味。下酒無敵。🍗 燒雞髀雞髀皮脆肉嫩,炭火將外皮烤得略帶焦香,而內裡肉汁飽滿🐔 雞全翼雞翼略帶焦邊,皮層脆薄,肉質緊實。醃製得極入味,骨縫間也充滿炭香與鹽香,啃起來特別過癮。🥓 煙肉露筍卷露筍爽脆清甜,外層煙肉油香四溢,煙燻味濃郁,略帶鹹味與甘脂香。🍆 蒜蓉燒茄子(切片)茄子切片燒得恰到好處,表面微焦,內裡柔軟如膏。鋪滿香濃蒜蓉,鹹香撲鼻,略帶微

🐟炸池魚

🐖 西班牙黑毛豬肋串

🐂 牛柳串

🐔 雞腎串

🍗 燒雞髀

雞髀皮脆肉嫩,炭火將外皮烤得略帶焦香,而內裡肉汁飽滿

🐔 雞全翼

🥓 煙肉露筍卷

🍆 蒜蓉燒茄子(切片)

茄子切片燒得恰到好處,表面微焦,內裡柔軟如膏。鋪滿香濃蒜蓉,鹹香撲鼻,略帶微辣,口感濃郁又滑順

🥒 翠玉瓜(1份)
保有脆口口感,表面略帶焦痕,咬下滿是蔬菜本身的清甜,清新解膩。

🐟 鹽燒白鱔
白鱔肉質細嫩且富油脂,鹽燒方式保留其鮮味,表皮略脆,肉質入口即化。

🦑 日式汁燒魷魚筒
整隻魷魚筒切圈後燒製,外層刷上日式照燒醬,甜鹹交錯,魷魚本身彈性十足、口感扎實,帶有微微炭香,每口都滿足。

🥖 特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)
香脆蒜蓉包外皮金黃酥脆,內裡鬆軟溫熱。最特別之處在於搭配整粒烤蒜頭,蒜味濃郁卻不辛辣,撕開包子抹上蒜蓉醬,滿嘴香濃溫暖,是結尾的絕佳選擇。

這就是香港街頭最實在的煙火氣息。
2025-06-16
2025-05-29 415 浏览
在家顧孩子久了,偶然也得找個好地方與朋友聚聚,談談閒話,這天就到旺角的一家串燒店,是一個很好的聚腳點,食物好吃又多元化,吃得飽飽的,海鮮和牛肉甚至意粉應有盡有,性價比超高!店員先介紹了時令的海鮮類,店員說蟶子品質不佳所以沒有入貨,很有心機去做店子呢。於是我選了蒜蓉燒扇貝。(孖裝)蒜蓉燒扇貝 $138一上碟就忍不住大叫了一聲:好大隻喎!扇貝比我拳頭大!大大啖肉,鮮味非常,大大隻很滿足呢!蒜蓉燒茄子(原條) $40蒜蓉燒茄子筆者我選擇了原條,蒜香味恰到好處,茄子保持了濕潤,真是大愛!右起: 安格斯牛肋串 $30 、監燒牛舌芯 $48、雞軟骨 $20、雞腎串 $20、煙肉露筍卷 $22安格斯牛肋肉質鮮嫰,監燒牛舌芯沒有一般的鞋口,口感爽滑,味道一流。雞腎串爽口味美,煙肉露筍卷配搭得很適宜!前: 豬仔脾(兩枝骨) $42  後: 牛油燒開邊大花蝦 $63豬仔脾有點點像羊鞍的感覺,牛油燒開邊大花蝦非常值得吃,那個蝦頭的膏非常鮮味,蝦肉爽滑。店員非常細心,注意到我用了手去吃,還給我濕紙巾抹手!另外,因我不吃辣,叫上串燒時都用無辣去處理,還特別調配了調料,確保我們能享受到最佳的味道。牛油燒開邊大花蝦

(孖裝)蒜蓉燒扇貝 $138
(孖裝)蒜蓉燒扇貝

蒜蓉燒茄子(原條) $40

串燒

豬仔脾(兩枝骨)

牛油燒開邊大花蝦 $63
牛油燒開邊大花蝦
牛油燒開邊大花蝦,鮮味爆棚,蝦頭的膏汁讓人忍不住手口並用,實在太好吃了!

四季豆 $19
四季豆
燒得剛好,不乾身也不焦,但有串燒的味道!
松葉蟹蓋配多士 $85

松葉蟹蓋配多士

特別推薦松葉蟹蓋配多士,鮮味十足,多士用牛油烘焙,完美結合,真想再來一份!
朱古力香蕉 $25
朱古力香蕉

飯後當然要來個甜品才算完美~

朱古力香蕉一上場,好像拾回不少童真!朱古力醬厚厚的一層,香蕉燒得甜甜的糖絲都出來了,結果我珍友人不覺時都吃光了。

店裡的啤酒種類豐富,雖然朋友不喝酒,但吃串燒配啤酒簡直是人生一大樂事!

食物種類繁多,還有義大利面和飯類,絕對不怕吃不飽!

$588 好好意頭呀~ 2個人食飽飽, 仲有海鮮又有牛, 呢個價真係算非常合宜!
真的是完美的一餐, 有豬牛蔬菜海鮮還有澱粉質與甜點!又很舒適地和友人談了很久,非常滿足~
2025-05-19
(孖裝)蒜蓉燒扇貝
串燒
豬仔脾(兩枝骨)
牛油燒開邊大花蝦
四季豆
朱古力香蕉
  • 朱古力香蕉,
  • 松葉蟹蓋配多士,
  • 牛油燒開邊大花蝦,
  • 蒜蓉燒扇貝,
2025-03-27 672 浏览
平時諗唔到食咩好,我就會揀串燒,因為乜都有,又唔貴,可以一次過食好多,今次就同朋友去旺角一間串燒專門店,呢間店唔算大,但生意勁好,平日7點已經座無虛席,氣氛好熱鬧。。首先上嚟嘅係燒日本雞泡魚乾,味道真係好特別,魚乾嘅脆口同香味加埋,真係好有層次感,加埋沙律醬,第一口就俘虜咗我嘅心!接住就係蒜蓉燒茄子,蒜蓉味濃郁,茄子燒得剛剛好,入口即化,食完之後仲想再嚟一碟。。然後就有一碟齊全嘅串燒,包括安格斯牛肋串、雞軟骨、雞腎串同鹽燒白鱔。安格斯牛肋串肉質鮮嫩,味道濃郁,食落去真係好滿足。雞軟骨咬落去彈牙,仲有啲香脆嘅口感,完全唔會膩。雞腎串味道香濃,搭配上面嘅辣粉,真係好味到唔想停手,而鹽燒白鱔就係滑嫩得嚟又唔膩,真係好正!。之後嚟嘅係蒜蓉燒蠔,蠔肉鮮甜勁大隻,加上蒜蓉,味道更加提升,真係一口接一口,根本停唔到手。接下來有鹽燒牛舌串,牛舌燒得剛剛好,口感滑溜,鹽味適中,配上檸檬汁,真係絕配!。再嚟就係司華力腸,味道夠濃,啲腸肉質緊實,咬開有汁流出,簡直係肉食者嘅天堂。最後,煙肉露筍卷就係我嘅最愛之一,煙肉包住露筍,外脆內嫩,咬落去有種幸福感。秋葵就係清新嘅選擇,搭配上面嘅串燒,真係好有口感。。每

每款串燒大約$40,真係好抵食!

2025-03-25
  • 蒜蓉燒茄子
  • 頂級安格斯牛小排
  • 鹽燒白鱔
  • 蒜蓉燒蠔
  • 蒜蓉燒茄子(原條)
  • 鹽燒牛舌串
  • 串燒
半夜三更喺旺角搵食,砵蘭街呢間「好燒式」絕對係邪惡之選!營業到凌晨2點,串燒即叫即燒,今次試咗成枱嘢。👇 **✨肉食獸天堂** - **安格斯牛肋串($30)**:牛味濃得嚟帶微微焦香,咬落有肉汁爆出! - **陰公豬($30)**:其實即係冬陰功味嘅豬腩肉,豬腩肉好爽彈,肥瘦層次超邪惡。 - **西班牙黑毛豬肋串($30)**:肉質爽彈,油脂滿溢! - **雞全翼($22)**:街坊價!燒到皮脆肉嫩,撒滿孜然粉夠惹味,必點。 - **泰式燒豚肉($42)** :其實即係豬頸肉,面頭加咗少少泰式甜辣醬燒到微微焦香! - **日式雞柳串($20)** :雞肉好嫩滑,塗上照燒汁。 **🔥人氣之選** - **鹽燒油甘魚鮫($118)**:魚皮脆到咔嚓聲,魚肉多汁,肉質細嫩,擠少少檸汁已經鮮味爆棚。 - **黑松露菌蝦多士($68)**:多士鬆脆,但有點油,蝦膠彈牙,黑松露醬落得豪氣。 - **煙肉蘆筍卷($22)**:蘆筍清甜中和煙肉鹹香,食多幾串都唔膩~ - **煙肉金菇卷($22)** :煙肉鹹香包住多汁金菇,燒到煙肉脆邊,金菇索盡油脂精華,一啖咬落去爆汁!

**✨肉食獸天堂**

**🔥人氣之選**

**🍢蔬菜素食**
- **串燒豆腐($22)**:外脆內滑,外層掃咗啲甜醬油吊味,素食者必點。

- **翠玉瓜($32)** :厚切翠玉瓜燒到外微焦內多汁,撒上蒜蓉同七味粉,清新解膩,保持到蔬菜鮮甜。
- **豆卜($18)** :豆卜燒到外脆內軟,吸滿燒汁,簡單但好味。

呢度嘅串燒唔會燒到乾爭爭,火候控制得剛好,調味可以自選辣度/蜜糖/孜然粉/辣粉/麻辣汁/泰式酸辣汁。
同朋友喺旺角搵宵夜食,搵到咗營業到凌晨 2 點嘅「好燒式」,係夜貓子嘅天堂,深夜嘅必試熱點!✨ -🍽️ 我哋今日食左:🐚 慢煮鮑魚配蕃薯蓉 $78 - No.1 Pick超驚喜極致享受!慢煮鮑魚軟嫩入味,配上香滑醬汁,濃郁得來層次豐富!
🍠蕃薯蓉做基底醬提味鮑魚,係出面未食過既味道!甜度完美平衡,鮑魚Size都唔細,鮑魚控必試!🥳-🍍 燒菠蘿 $20 - 酸甜解膩嘅小確幸!🤩
菠蘿燒到金黃色,微焦外層帶煙燻焦香,酸甜多汁嘅果肉,解膩又開胃,份量雖小但幸福感爆棚,食完仲想多叫一客清新收尾!-🥩 安格斯牛小排 $158 - 高質嫩滑嘅極致享受!
安格斯牛小排油花分佈完美,三成熟嫩滑入口即化!🤪牛肉味濃郁,調味精準,每一啖都充滿肉香,高質之選!-🥩 安格斯牛肋串 $30 - 經典燒烤!
牛肋串燒得外層微焦,濃郁牛肉香氣撲鼻!
調味恰到好處,肉汁滿滿,燒烤愛好者必點!-🐖 西班牙黑毛豬肋串 $30 🐷
黑毛豬肋肉質細膩,油脂分佈均勻,燒後香氣四溢!帶輕微嚼勁,食落滿足,每一口都充滿肉嘅鮮甜,推介!-🥬 煙肉露筍卷 $22
脆口煙肉嘅鹹香同露筍嘅清甜燒烤後完美融合!
簡單配搭但食落超開胃!-🐖
🍽️ 我哋今日食左:

🍍 燒菠蘿 $20 - 酸甜解膩嘅小確幸!🤩
🥩 安格斯牛小排 $158 - 高質嫩滑嘅極致享受!
🥩 安格斯牛肋串 $30 - 經典燒烤!
牛肋串燒得外層微焦,濃郁牛肉香氣撲鼻!
調味恰到好處,肉汁滿滿,燒烤愛好者必點!
🐖 西班牙黑毛豬肋串 $30 🐷
🥬 煙肉露筍卷 $22
脆口煙肉嘅鹹香同露筍嘅清甜燒烤後完美融合!
簡單配搭但食落超開胃!
🐖 泰式燒豚肉 $42
🌶️泰式調味酸辣開胃,豚肉外皮微脆,內裡軟嫩多汁!食完係一個「爽」字,燒烤嘅熱情之作!
🐙 魷魚鬚 $28
魷魚鬚燒得剛剛好,彈牙有嚼頭,微辣調味加倍美味!食到停唔下來,每條都充滿海鮮鮮味。
🍆 蒜蓉燒茄子 $40
茄子燒得軟糯入味,蒜蓉香氣撲鼻,入口即化嘅口感!素菜嘅亮點,配燒肉一齊食更突出,香濃到爆!
🥬 泰國露筍 $24
泰國露筍燒後保留清新口感,爽脆健康,調味輕盈!簡單但美味,解膩神器,健康燒烤嘅完美代表!
🍠 燒日本甜心蕃薯 $18
蕃薯燒到外皮微脆內裡軟糯香甜,甜而不膩!
甜品控嘅最愛,食落幸福感爆棚,燒烤嘅甜蜜收尾!
🍤 燒海蝦 $68 (3隻)
海蝦新鮮彈牙,燒烤後蝦殼微焦,肉質鮮甜到爆!😋辣味粉調味好滿足,海鮮迷嘅心頭好,鮮味無敵!
🥪 黑松露蝦多士 $68
黑松露嘅濃郁香氣同蝦多士嘅酥脆完美配搭!
精緻小食,燒烤之下既選擇嘅,大大份味道層次豐富!
🦪 蒜蓉燒扇貝 $108 (2隻)
扇貝肥美多汁,蒜蓉同燒汁滲入肉中,香氣逼人!每口都係享受,鮮嫩到爆!
從慢煮鮑魚到安格斯牛小排嘅嫩滑,每道菜都燒得用心!味道同質感令人驚喜,凌晨都食到,夜貓子之選!💖

#好燒式 #旺角美食 #深夜燒烤 #慢煮鮑魚 #燒菠蘿 #安格斯牛小排 #串燒 #打卡餐廳 #香港美食
2025-06-29
宵夜
  • 慢煮鮑魚
  • 燒菠蘿
2025-06-08 66 浏览
今晚同朋友喺旺角搵食,意外發現呢間個名好得意嘅「好燒式」!價錢親民,全部即叫即燒,熱辣上枱,宵夜時段營業至凌晨3點,絕對係現時香港少見。雜菌蘆筍燒扇貝扇貝超大隻!肉質鮮甜彈牙,雜菌蘆筍爆香唔會蓋過海鮮原味,入口超滿足。日本北寄貝$138有兩隻,性價比爆燈! 超新鮮,仲有啲魚子配襯,少少蒜蓉調味,d湯汁好鮮甜。燒馬友魚外皮燒到金黃脆身,魚肉嫩滑多汁,魚油豐富,簡單用鹽調味已經帶出鮮味,兩個人分享剛剛好。 頂級安格斯牛小排肉控必試!牛小排油脂分布均勻,燒到五成熟,肉香濃郁。燒豬脾仔外皮焦香,肉質juicy唔乾,啖啖肉,超抵食! 燒魷魚鬚椒鹽風味夠惹味,送酒一流。煙肉蘆筍卷煙肉鹹香包住爽脆蘆筍,解膩又健康。厚燒玉子蛋味香濃,口感軟綿。原條燒茄子茄子鋪滿蒜蓉同孜然粉,軟綿入味,一啖接一啖停唔到口。

雜菌蘆筍燒扇貝

日本北寄貝

燒馬友魚

頂級安格斯牛小排
肉控必試!牛小排油脂分布均勻,燒到五成熟,肉香濃郁。

燒豬脾仔
外皮焦香,肉質juicy唔乾,啖啖肉,超抵食!

燒魷魚鬚
椒鹽風味夠惹味,送酒一流。

煙肉蘆筍卷
煙肉鹹香包住爽脆蘆筍,解膩又健康。

厚燒玉子
蛋味香濃,口感軟綿。

原條燒茄子
茄子鋪滿蒜蓉同孜然粉,軟綿入味,一啖接一啖停唔到口。

2025-06-03 71 浏览
這間餐廳位於人氣十足的旺角十分之方便,店員也十分之熱誠地招待.1️⃣ **安格斯牛肋串** - 炭火逼出牛油香,肉質彈牙多汁,咬下去肉汁在口腔炸開,配上微焦的脂肪邊,罪惡感十足卻停不下來!2️⃣ **雞全翼** - 外皮烤得金黃酥脆,刷上秘制醬汁,撕開時肉汁直流,連骨頭都想嗦乾淨!3️⃣ **煙肉露筍卷** - 咸香培根裹著清脆蘆筍,油脂與清爽的完美CP,解膩又開胃~4️⃣ **豬仔髀** - 蜜糖色外皮閃著誘人光澤,肉質軟嫩到脫骨,甜咸交織的醬汁讓人想舔手指!5️⃣ **牛油栗米** - 黃油香氣撲鼻,每顆玉米粒都裹著罪惡的牛油,咬下去會爆汁!減肥?明天再說!6️⃣ **蒜芯** - 烤得恰到好處,蒜香四溢又保留脆嫩口感,素食者也瘋狂!7️⃣ **冬菇** - 肥厚多汁,炭烤鎖住菇類鮮味,撒上七味粉更顯風味~8️⃣ **菠蘿** - 烤過的菠蘿甜度飆升!焦糖化表面配上爆汁果肉,酸甜解膩神器!9️⃣ **燒日本甜心蕃薯** - 綿密如蜜的薯肉,自然甜味讓人上癮,絕對是甜品級蔬菜!🔟 **墨西哥薄餅芝士雞肉** - 拉絲芝士太犯規!香辣雞肉與融化芝士的完美融合,罪惡但幸福~1️⃣1️⃣ **鹽燒白鱔** - 魚皮烤得脆如薯片,魚肉

1️⃣1️⃣ **鹽燒白鱔** - 魚皮烤得脆如薯片,魚肉卻依然嫩滑,簡單的鹽調味就足夠鮮美!

1️⃣2️⃣ **龍蝦汁大蝦意粉** - 濃稠龍蝦醬汁裹著彈牙麵條,大蝦新鮮Q彈,西式收尾完美ending!

💯 **總結**:從日式燒物到西式創意,這場燒烤盛宴將炭火魔力發揮到極致!每道都保留食材本味又增添煙火氣,配杯冰啤酒就是完美宵夜~建議約上三五好友,從肉串到海鮮一次吃個過癮!

2025-06-01 120 浏览
朋友找到新工,所以來旺角的<好燒式串燒專門店>慶祝一下。雖然是港式串燒的裝修,但我發現還有日式雞泡魚乾、意粉等,我們也點了比較特別的松葉蟹蓋配多士,蟹蓋超級多蟹膏,濃郁美味!朋友點了墨西哥雞肉芝士捲也不太常見,芝士是會拉絲那種,配上雞肉、彩椒等,真有墨西哥風味!另外牛小排都很推薦,賣相很吸引,我們點了5成熟,肉質跟火候都很好。如果喜歡海鮮的選擇很多,有扇貝、鮑魚、龍蝦等等,我們叫了一個聖子王,是加了金菇以及蒜蓉的中式煮法。我們還點了菠蘿、蕃薯仔、娃娃菜、鴨胸、厚燒玉子、泡菜肥牛卷,其中肥牛卷配的是韓式的調味醬,泡菜味很強,所以會中和一下肥牛的油膩,而且非常大碟,cp值挺高。總的來說,食物選擇很多,特別是因為有主食類,所以不用點太多已經很飽,比日式串燒店會便宜一點,而且營業時間到凌晨2am, 宵夜一流!
朋友找到新工,所以來旺角的<好燒式串燒專門店>慶祝一下。

• 松葉蟹蓋配多士
  • 頂級安格斯牛小排
2025-06-01 48 浏览
位於旺角街頭的「好燒式串燒專門店」,以地道的串燒和創意料理吸引了不少食客。這次的用餐體驗充滿驚喜,從經典的鹽燒牛舌芯到創意的白汁芝士燒蠔,每一道菜都展現了店家的用心與巧思。 1. 鹽燒牛舌芯:牛舌芯烤得恰到好處,外層微焦,內裡軟嫩多汁,鹽燒的調味簡單卻能帶出牛舌的鮮美。 2. 頂級安格斯牛小排 : 肉質細嫩,油脂分布均勻,燒烤後的肉汁鎖在裡面,每一口都充滿牛油的香氣撲鼻,是肉食愛好者的首選,性價比極高。 3. 牛油燒開邊大花蝦:大花蝦新鮮彈牙,牛油的香氣與蝦的鮮甜完美結合,令人回味無窮。 4. 白汁芝士燒蠔:創意十足的一道菜,芝士的濃郁與白汁的滑順搭配得宜,口感豐富。 5. 雞軟骨 : 脆口有嚼勁,燒烤後帶微微焦香,簡單撒上鹽和胡椒已非常惹味,是佐酒的首選。 6. 燒雞胸軟骨串 : 雞胸軟骨比一般雞軟骨更厚實,口感爽脆,搭配店家特製的醬汁燒烤,甜鹹交織,層次豐富。7. 雞腎串 : 雞腎處理得乾淨無腥味,烤得外脆內嫩,咬下去帶有彈性,喜歡內臟的朋友一定不能錯過。8. 魷魚鬚 : 新鮮彈牙,燒烤後外皮微脆,內裡保持柔軟,搭配蒜蓉或辣粉更添風味,海鮮愛好者必點。 9.陰公豬 :

9.陰公豬 : 豬頸肉油脂分布均勻,烤得焦香,肉質爽脆不膩,沾上酸辣醬更開胃。

10. 炸池魚 : 外皮炸得金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,連骨頭都可以吃,適合喜歡香口小食的人。

飲品選擇
Hoggarden Peach:帶有蜜桃香氣的啤酒,清爽解膩,非常適合搭配串燒。
百香果啤酒:果香濃郁,酸甜平衡,為這頓餐點增添了一絲熱帶風情。

整體評價
「好燒式」的串燒價格親民,品質卻毫不馬虎。整體性價比高。服務方面,出餐速度合理,適合朋友聚餐或宵夜小酌。

推薦指數:★★★★☆(4/5)
一間值得回訪的串燒小店,下次來旺角,不妨試試這份街頭的美味!

2025-05-15 43 浏览
餐廳鄰近朗豪坊,地理位置方便。餐廳小小的,但係人情味十足,店員非常親切有禮,所以間唔中都會幫襯。燒日本雞泡魚乾外脆內軟嘅雞泡魚乾,質素非常好,有魚味而不腥,味道與沙律醬很配。安格斯牛肋串、鹽燒牛舌芯、鹽燒牛舌串、司華力腸、娃娃菜串燒都是即燒的,熱辣辣!牛肉非常嫩,個人最喜歡鹽燒牛舌芯,舌芯很厚,口感十足。娃娃菜新鮮,燒得剛好,很juicy! 司華力腸已經切好,適合2-4人分享,很方便細心。雞中翼(2隻〕、日式雞柳串、雞腎串、豬頸肉串、鴨舌串很少串燒餐廳有燒鴨舌,會吃的要人必點!有6隻,份量也不錯。雞肉串燒肉嫩多汁,絕不柴口,雞翼皮外脆卜卜。厚燒玉子,甜甜的玉子蒜蓉燒茄子(原條)茄子很肥大,加了孜然粉和七味粉調味燒馬友魚質肉嫩新鮮,沒有細骨,配上酸酸甜甜的泰式醬,十分配合食物性價比高,難怪這間餐廳也很多人光顧。

燒日本雞泡魚乾

安格斯牛肋串、鹽燒牛舌芯、鹽燒牛舌串、司華力腸、娃娃菜

雞中翼(2隻〕、日式雞柳串、雞腎串、豬頸肉串、鴨舌串

蒜蓉燒茄子(原條)
茄子很肥大,加了孜然粉和七味粉調味

燒馬友
魚質肉嫩新鮮,沒有細骨,配上酸酸甜甜的泰式醬,十分配合

食物性價比高,難怪這間餐廳也很多人光顧。
2025-05-05 62 浏览
話說今日同個老best去旺角行街,跟住就上open rice睇吓有咩好嘢食。老best就話想食燒嘅嘢食。一坐低,店員誠意邀請我哋點鹽燒大眼雞。厚燒玉子,個玉子燒真係天花板,燒到金黃色,加咗一層蜜糖,甜度剛剛好,外脆內軟,軟硬適中,剛剛燒好就上菜,熱辣辣,食到停唔到。燒菠蘿,本身個菠蘿好新鮮,燒完啲糖份出晒黎,形成好似焦糖咁,有好淡嘅酸味,甜而不膩,食完好舒服好開胃。😋頂級安格斯牛小排,我哋叫咗七成熟。牛肉味好重,好香,配合芥末醬同埋啲greens,一啖一口牛,口感好豐滿。黎呢度一定要叫海鮮,我哋叫咗三款海鮮,全部好新鮮,再加埋燒烤技巧純熟,全部都剛剛好,講食物嘅鮮味發揮得淋漓盡致。蒜蓉燒聖子王,蒜蓉味好香,配合金菇墊底吸收埋啲海鮮味,除咗口感豐富做,食得出聖子嘅嗰種鮮甜。蒜蓉燒扇貝 首先扇貝好大隻,調味調得好好食,除咗蒜蓉佢仲加咗有三文魚子,夾埋一齊食好新鮮好甜。另外食咗咁多燒嘢、叫咗枝竹蔗茅根下下火鹽燒大眼雞真係無點錯,唔好講笑。賣相好得,個皮燒到好脆唔油,食落口有微微嘅魚香味,跟住啲魚肉好滑,好鮮味,真係好好食。隨後朋友話食燒烤點可以唔叫雞翼,隻雞中翼外脆內軟得嚟keep到肉汁,燒
一坐低,店員誠意邀請我哋點鹽燒大眼雞。

燒菠蘿
蒜蓉燒聖子王
蒜蓉燒扇貝
另外食咗咁多燒嘢、叫咗枝竹蔗茅根下下火
鹽燒大眼雞
隨後朋友話食燒烤點可以唔叫雞翼,隻雞中翼外脆內軟得嚟keep到肉汁,燒到啱啱好熟。
雞中翼
最後個蒜蓉燒茄子 (原條)蒜香味好出,茄子熟透得嚟個皮唔會燶哂,軟硬度啱啱好,鍾意食淋身少少嘅茄子如我,一定食到停唔到口。蒜頭好足夠,仲有孜然粉調味,我哋就自己再加少少辣粉,如果唔係嗌得太多嘢都想encore。
蒜蓉燒茄子
店裏都算坐得舒服,不得不提,佢哋好好服務,因應我哋食嘢嘅速度而上菜,等啲食物可以keep住溫度👍👍
食咗咁多海鮮同埋安格斯都只係6百幾,真係好抵食😋
鹽燒大眼雞
雞中翼
蒜蓉燒茄子
2025-04-30 47 浏览
上星期去吃了這家一直很出名的串燒店,這家店是少有收藏在我的收藏夾內的串燒店。今天是星期一的晚上,而且下雨,但是七時以後,店舖內基本上是八成坐滿,慶幸自己有早些到達。店員看我們介紹今天的海鮮,蟶子和扇貝都十分新鮮剛到貨,所以我們各點了一隻。蟶子皇十分大隻,肉質非常彈牙,加上切細了的金菇和蒜蓉,點綴了整隻聖子的味道。扇貝肉厚多汁,上枱的時候扇貝的海水汁多到滿瀉,我們要用匙羹先喝去部份扇貝的汁,這隻扇貝出乎意料地大隻,中間的帶子肉十分飽滿,而且鮮甜,旁邊的帶子裙邊和肝臟也可以吃,燒起來仍然帶着點點鹹香的海水味道,值得一試。鹽燒大眼雞是我們最期待的,大眼雞出去吃一般不算便宜,這條大眼雞今天新鮮到貨,吃得出肉嫩多汁,最特別是他們把大眼雞的皮起了來,獨立地燒,這兩塊魚皮咬起來,脆口加上小小的鹹香味道, 十分適合配酒。安格斯牛肋串和牛舌心,牛味很濃郁,燒起上來不會乾身,能夠保持住牛肉的肉汁,尤其是牛舌心好吃的程度,簡直是可以再叫多一串,牛舌十分彈牙多肉,在嘴內咀嚼10多下仍然感覺到牛舌的肉質很嫩。吃完這一頓串燒,我終於知道這間店舖長期滿座的原因了,感覺我們很快又會再來吃。

與友人行到攰,想找一個地方歇一歇又唔想食正餐剛好記得有這間串燒店時候尚早,我哋係可以唔使排隊就入到去菜單是兩頁紙可以直接在上面寫想要嘅數量落單如果係時價嘅海鮮就另一張作為一個海鮮控,必食海鮮決定叫個蒜蓉蟶子王,勝價比高另外再點咗一個日式燒汁魷魚筒朋友鍾意食牛,所以就叫埋安格斯牛小排其他串燒就隨意叫咗一啲蔬菜同埋肉🐚蒜蓉蟶子王($78/隻,$138兩隻)🌟🌟🌟🌟🌟上桌那刻閨蜜驚呼:"呢個size對得住價錢!" 開邊蒸做法鎖住鮮甜,金銀蒜鋪滿蟶子肉像蓋上香脆被子。啖啖肉彈牙得來帶海水鹹香,最正係墊底金針菇吸盡精華,我哋連殼邊焦香蒜粒都刮清光!蟶子王不負所望,新鮮充滿蒜香又啖啖肉🦑日式燒汁魷魚筒($98)🌟🌟🌟🌟師傅掌握火候一絕!外層焦糖化燒汁脆如蜜糖殼,切開雪白魷魚肉竟保持溏心質感。搭配辣粉,甜辣交纏好過癮~🥩安格斯牛小排($158)🌟🌟🌟🌟🌟肉食控必點!五成熟切面呈粉紅雪花紋,炭香先攻鼻,咬落肉汁像煙花爆開。原味配法式芥末醬已夠正,我私心推薦灑點蒙古孜然粉,瞬間穿越到大漠燒烤攤!🍆驚艷彩蛋:原條蒜蓉燒茄子($40)🌟🌟🌟🌟🌟以為平平無奇卻成為是晚MVP!茄子保留完整身形但內裡化成蒜香雲朵
與友人行到攰,想找一個地方歇一歇
又唔想食正餐
剛好記得有這間串燒店
時候尚早,我哋係可以唔使排隊就入到去

菜單是兩頁紙
可以直接在上面寫想要嘅數量落單
如果係時價嘅海鮮就另一張

作為一個海鮮控,必食海鮮
決定叫個蒜蓉蟶子王,勝價比高
另外再點咗一個日式燒汁魷魚筒
朋友鍾意食牛,所以就叫埋安格斯牛小排
其他串燒就隨意叫咗一啲蔬菜同埋肉
蒜蓉蟶子王

🐚蒜蓉蟶子王($78/隻,$138兩隻)🌟🌟🌟🌟🌟

🦑日式燒汁魷魚筒($98)🌟🌟🌟🌟

🥩安格斯牛小排($158)🌟🌟🌟🌟🌟

蒜蓉燒茄子(全條)

🍆驚艷彩蛋:原條蒜蓉燒茄子($40)🌟🌟🌟🌟🌟
以為平平無奇卻成為是晚MVP!茄子保留完整身形但內裡化成蒜香雲朵,用筷子輕輕挑起像吃法式千層酥。秘製孜然粉混搭四川麻辣粉,朋友笑說要打包多條返屋企煮麵!

牛丸、黑毛豬肋串、牛舌、冬菇、魷魚

🌿其他亮點:
• 厚切鹽燒牛舌串($30):爆汁程度堪比和牛
• 厚切冬菇($19):鮮嫩多汁
• 秘製黑毛豬肋骨($30):先滷後燒骨肉輕鬆分離
• 手打牛丸串($18):彈牙到可以打乒乓球

法式焦糖燉蛋

叫埋甜品🍮法式焦糖燉蛋 大滿足

埋單人均$350有找,捧住肚皮行出門口時已見人龍。
呢度嘅魔法在於將街頭小吃昇華成居酒屋質素,
佢宵夜時段 營業到 凌晨3點
十分適合宵夜時段想微醺chill談的夜貓族

2025-03-16
蒜蓉蟶子王
頂級安格斯牛小排
蒜蓉燒茄子(全條)
牛丸、黑毛豬肋串、牛舌、冬菇、魷魚
法式焦糖燉蛋
  • 蒜蓉燒茄子(原條)
  • 蒜蓉燒蟶子皇
  • 日式燒汁魷魚筒