餐厅: 好日子咖啡
资讯:

5天前 0 浏览
小小的cafe一共4個座位(兩張桌子:一張半開放式背對店外,一張在店內)等左陣就有位店主好nice☺️̼ ✍︎開心果terrine🧁蛋糕分成3部分1. 亳不吝嗇的開心果碎💚🤍果碎非常香脆🥰加上慷慨的份量令整件蛋糕的味道昇華💗2. 開心果芝士忌廉忌廉非常幼滑,值得一讚🫶🏻芝士味和開心果味同樣突出兩者的味道有拿到平衡🆒3. 開心果生巧克力大家如果只吃生巧古力的部分就會覺得偏甜了點因為它的開心果味不是很濃郁強烈推薦大家每一口都要把果碎、忌廉和生巧克力一併放進口裡這樣就會嚐到一種幸福感💓因為這3部分相互融合,才是吃這件蛋糕的精粹味蕾表示:爽YY😍♡可可茶🍫🫖這是店主推介用來搭配開心果terrine的飲品第一次嘗試有點不習慣它的味道🙈不是咖啡也不是平常喝的茶是由100% 純可可豆仁製成的不過喝到中後有點驚喜😳因為真的像店主所說可可茶待愈久可可味道會愈香愈突出👍🏻也能起到解膩的作用之前看過部分食評說在這裡堂食的話不太好坐但我反而覺得在這裡待愈久愈舒服莫名地有種在日本cafe的感覺🤍#自費食評

小小的cafe
一共4個座位
(兩張桌子:一張半開放式背對店外,一張在店內)

等左陣就有位

1. 亳不吝嗇的開心果碎💚🤍

果碎非常香脆🥰
加上慷慨的份量令整件蛋糕的味道昇華💗

2. 開心果芝士忌廉

忌廉非常幼滑,值得一讚🫶🏻
芝士味和開心果味同樣突出
兩者的味道有拿到平衡🆒

3. 開心果生巧克力

大家如果只吃生巧古力的部分就會覺得偏甜了點
因為它的開心果味不是很濃郁

強烈推薦大家每一口都要把果碎、忌廉和生巧克力一併放進口裡
這樣就會嚐到一種幸福感💓

之前看過部分食評說在這裡堂食的話不太好坐
但我反而覺得在這裡待愈久愈舒服
莫名地有種在日本cafe的感覺🤍

#自費食評
cafe都可以食到特濃既抹茶甜品 搞到我期待左好耐終於試到5x濃抹茶流沙曲奇同抹茶撻😋不過呢到座位就唔係好舒服真係建議大家買返屋企翻熱會更好❶5x濃流沙曲奇第一啖真係好濃!成舊野深色到芝麻咁款之後好快比焙茶basque搶左味😂食左一半就好漏好滯❷抹茶撻呢舊基本上係抹茶朱古力黎所以都係好滯😂食完曲奇相對呢個淡啲❸焙茶巴斯克呢個有驚喜!好濃🥰好滑 少少軟心不過焙茶一向都係易出味 直頭搶左其他個啲味❹抹茶tonic 呢個好飲~抹茶打得好好又順滑又夠濃總結都係唔好一次叫咁多樣好漏既甜品同埋最好分唔同時間食😂🤣🤣味覺疲勞搞到無咁好食
cafe都可以食到特濃既抹茶甜品

又夠濃

總結都係唔好一次叫咁多樣好漏既甜品
同埋最好分唔同時間食😂🤣🤣
味覺疲勞搞到無咁好食
走過柯士甸站,隨着人潮湧入一間不起眼的咖啡小店。幾張簡樸的木椅,店裡熱鬧地烘焙着甜甜香氣,吸引住我幾乎忘了呼吸。門口只放兩張小櫈,但熱情的店員已經讓我有坐落家中的錯覺。"落"嘅巴斯克芝士蛋糕,特選呢期嘅茶香綠茶口味,蛋糕賣相一流,上面灑滿烘焙過嘅糙米,簡直係藝術品一件!揭開第一塊,茶香撲鼻而來,呢個滋味無可抗拒。咬落去,綠茶嘅苦澀配上微微甜,入口即化。茶味剛剛好,爽口不悶膩;而底部嘅焦香更係點睛之筆,每一口都食到綠茶同糙米嘅完美交融。再點杯flat white,咖啡師手藝嘅天鵝拉花簡直令人目不轉睛。咖啡味濃而不苦,雲呢拿嘅香甜溫柔地勾起口腔裡面每一個味蕾。這裡,是一個喘息的小角落,等待下次再回味這簡單而幸福的味道。🍰☕️🍵

2023-11-12 545 浏览
🇭🇰 高質有格調·開心果控&蛋糕控必去咖啡店📍Good day Coffee Co.☕️ 好日子咖啡☕️#bling_佐敦美食位於佐敦分店的Good day Coffee Co. 一句點評「高質有格調·蛋糕控必去咖啡店」,小店空間較少,眼見比較多顧客選擇Takeaway。咖啡師超熱情,超有魅力🥰(賣個關子)小店每星期都會自家製作不同口味的蛋糕,例如:抹茶味、開心果味、陪茶巴斯克.. etc. 實在是數之不盡,蛋糕賣相非常吸睛💕咖啡的口味亦相當impressive,例如:青瓜咖啡🥒☕️ 🍰 Pistachio terrine 開心果蛋糕💯🥇💰$65對於我這個開心果控而言,Good day 的Pistachio terrine絕對是物有所值,幾乎接近滿分💯💕蛋糕一半開心果cream cheese(較淺色的部份), 另一半是帶有開心果口味的生朱古力🍫 cream cheese 濃郁而細滑,同時帶來少許微酸味道。生朱古力的口感極似日本必買手信Royce 😍濃厚的開心果味道不斷在口腔縈繞🥹倍感意外!蛋糕的表層鋪滿大量開心果碎粒,口感豐富!三重開心果帶來的幸福感,beyond description 😍
🇭🇰 高質有格調·開心果控&蛋糕控必去咖啡店

📍Good day Coffee Co.☕️
好日子咖啡☕️
#bling_佐敦美食

🍰 Pistachio terrine 開心果蛋糕💯🥇
💰$65
對於我這個開心果控而言,Good day 的Pistachio terrine絕對是物有所值,幾乎接近滿分💯💕蛋糕一半開心果cream cheese(較淺色的部份), 另一半是帶有開心果口味的生朱古力🍫 cream cheese 濃郁而細滑,同時帶來少許微酸味道。生朱古力的口感極似日本必買手信Royce 😍濃厚的開心果味道不斷在口腔縈繞🥹倍感意外!蛋糕的表層鋪滿大量開心果碎粒,口感豐富!三重開心果帶來的幸福感,beyond description 😍💯 大家務必到Good day Coffee Co.☕️試食這個開心果蛋糕!

🍰Carrot Cake 蘿蔔蛋糕
💰$60
基於這個蛋糕為減糖、減肥人士而設,蘿蔔味突出,但明顯感覺到糖的用量較少,口感似較實淨的麵包,並不是鬆軟的口感,過癮的地方是:你會吃到淡淡玉桂味💙
也算是不過不失的蛋糕款式

☕️ Good day Signature 招牌青瓜咖啡
💰$49
第一下聽到青瓜+咖啡,究竟會肚痛嗎?味道會兀突嗎?但以上情況均沒有發生!出乎意料之外的超match !!😍 上層是express + tonic ,帶有麥啤感覺🍻底層是青瓜加入了糖漿,攪拌後,味道相當清新🥒☕️💕非常適合夏天飲用,確實是一個創新而match的咖啡飲品!👍🏻

Pistachio  terrine
2023-09-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
Pistachio  terrine
2023-09-24 594 浏览
之前到訪過土瓜灣的姊妹店今次來到佐敦分店小店裝飾擺設十分可愛珈啡師熱情有善 她說不少擺設都是旅行帶回來和由朋友送贈甜品的款式和口味多樣 外觀很美很吸引一個個擺在甜品櫃內 真的好吸引 款款都想試小店還提供需要冷藏的巴斯克焦香芝士蛋糕口味可以詢問店員 會有期間限定口味喔今次點了黑朱古力蛋糕和熱拿鐵蛋糕整體口感綿密 濕潤度剛剛好香濃的朱古力味 甜度適中 朱古力控必試拿鐵拉花很美 奶泡細緻 飲落很順滑_食器亦很美很優雅 讓人賞心悅目下次到訪要試其他甜點 很期待
之前到訪過土瓜灣的姊妹店

2023-09-14
朱古力蛋糕
拿鐵
  • Latte
做完運動 忍唔到口叫咗一杯焙茶拿鐵同焙茶巴斯克蛋糕🖤焙茶巴斯克蛋糕真心好正!食完 我仲買多件takeaway佢係勁creamy 仲要係軟身!就咁睇 都睇到佢質地好滑食落去 唔死甜 焙茶未去到話勁出 但你會feel到傾嘅存在 食落去 唔算甜 但你會食到佢嘅份量😂😂係香港食過咁多個巴斯蛋糕 佢係唯一一個texture做得咁好市面上 一係就好實 一係就軟 但松散所以我好推薦呢個巴斯克蛋糕🥹🖤🖤🖤🖤焙茶拿鐵唔太好 茶同奶比例唔好無乜茶味 奶完全唔香 似係supermarket 買到嘅低糖奶😂😂😂總結係 飲落去 無奶味 無茶味 無苦澀味 都無甜味🤦🏻‍♀️所以我飲咗三啖就無再飲環境方面…始終鋪頭較細🧐室內只有兩個位子 一張枱出面就坐到兩個位張凳比較高 食嘢會唔太舒服 坐到腰痛🫠加上舖頭周圍都好嘈😕我喺度嗰陣坐出面 隔離舖頭係咁勁大聲播廣播🌚🤓我會再嚟 只為巴斯克蛋糕!!!!!!!!😍😍😍
做完運動 忍唔到口叫咗一杯焙茶拿鐵同焙茶巴斯克蛋糕

🖤焙茶巴斯克蛋糕
真心好正!食完 我仲買多件takeaway
佢係勁creamy 仲要係軟身!
就咁睇 都睇到佢質地好滑

加上舖頭周圍都好嘈😕
我喺度嗰陣坐出面 隔離舖頭係咁勁大聲播廣播🌚

🤓我會再嚟 只為巴斯克蛋糕!!!!!!!!😍😍😍

• 焙茶巴斯克蛋糕
𓌈˒˒ Good Day Coffee好日子咖啡❜ 佐敦文英街25B號地舖G/F, 25B Man Ying Street, Jordan—  @goodday.hk @imacoffee.hk ⌂ 錦田城門新村23A 地下⌂ 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  ▎ Good Day Coffee 好日子咖啡 喺 Ima Coffee 伊間珈琲 位於佐敦嘅姊妹店 地點相對就近柯士甸站 主要售賣咖啡、輕食等甜品 喺區內數一二人氣咖啡、甜品好選擇😍👍🏻𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 伯爵茶曲奇 ┅ HKD50▎早排去開西九 想食少少野 就諗境附近有 Good Day Coffee 有啲掛住佢地個曲奇 最後揀左伯爵茶曲奇 入袋前 店員會先翻熱 回復出爐口感 整體外脆內軟 甜度適中 口感偏鬆 帶些少脆 伯爵茶味又香又濃 重點喺曲奇非常凝厚身❗️食完一件做下午茶已經好飽肚😂Special Thanks to@goodday.hk@imacoffee.hk@neko__ski · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·‎‎܀ ‎
𓌈˒˒ Good Day Coffee
好日子咖啡

❜ 佐敦文英街25B號地舖
—  @goodday.hk @imacoffee.hk

⌂ 錦田城門新村23A 地下
⌂ 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

@imacoffee.hk
@neko__ski
 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
‎‎܀
‎‎܀ Follow IG @chillfood.basis for more 📸
2023-06-29
2023-07-07 312 浏览
🚩佐敦文英街🚩今日同朋友係佐敦附近遊車河🚙,遊到咁上下,想飲杯咖啡,就係附近搵左間coffee shop🏚️就係好日子咖啡,雖然佢門面🚪好似好細, 但佢既咖啡都幾高質,咖啡師又好人,我唔知頭唔知路, 佢就介紹我地飲咩,同講解杯咖啡用咩豆, 味道會偏苦或者酸D, 最後佢仲推介左杯special比我地😋😋😋😋☕️鮮奶咖啡 $45佢呢杯咖啡味濃香,出面有好多Latte都會比個奶蓋過左層咖啡味,但呢杯真係幾好飲😋🥒青瓜梳打咖啡 $49估唁到青瓜同咖啡都幾夾, 加埋梳打, 成個感覺好Fresh, 如果下次飲, 我都會再飲呢杯, 幾岩我口味😚😚📍 好日子咖啡 (佐敦)🗺️ 佐敦文英街25B號地舖
🚩佐敦文英街🚩

☕️鮮奶咖啡 $45

🥒青瓜梳打咖啡 $49

📍 好日子咖啡 (佐敦)
🗺️ 佐敦文英街25B號地舖

2023-06-13 288 浏览
📍Good Day Coffee Co.地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖位置唔算太方便, 如果係自己揸車去就方便, 可以停一停係門口落車買. 店仔細細, 入面可以坐到2個人, 另外門口位置都可以坐2個人, 而且仲有睇到惠細點沖咖啡. 呢間係會ENCORE 既咖啡,佢地另外仲有甜品同三文冶之類. 而且老細好熱情會同你傾計, 睇得佢地另外好多街坊客人. $50 泰髒髒咖啡呢個係係出面從未飲過既味道, 多數dirty 只會係原味, 但佢好特別, 係有椰香味, 吞落口果下係會湧出黎.$49朱古力咖啡(凍)呢杯相悿起泰髒髒咖啡就冇咁特別, 但佢既朱古力味都好出,好香滑.味道 4.5/5環境 3.5/5服務4/5衛生4/5抵食4/5
📍Good Day Coffee Co.

地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖

$50 泰髒髒咖啡

朱古力咖啡(凍)

味道 4.5/5

環境 3.5/5

服務4/5

衛生4/5

抵食4/5
2023-06-09 246 浏览
呢間位於佐敦 (嚴格黎講係柯士甸) 嘅ɢᴏᴏᴅ ᴅᴀʏ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ @goodday.hk 位置唔算太方便 小店只有室內室外各兩個座位食物以甜品為主 鹹食就只有三文治可以選擇多謝店長詳細介紹 仲擔心我地叫咁多野會太飽(笑好彩大胃王我地最後都食得哂 但60分鐘限時就食得有少少趕(՞߹ - ߹՞)❀ 煙鴨胸蛋沙律雙拼三文治♡♡三文治內餡可以自由配搭 選擇單拼/雙拼自家製嘅蛋沙律惹味之餘又唔會好漏 食落同煙鴨胸好ᴍᴀᴛᴄʜ!❀ 花生醬巴斯克芝士蛋糕花生醬控聽到花生醬味嘅巴斯克就二話不說地嗌咗!質地偏硬唔算好軟心 有微微顆粒感勝在花生醬味都夠濃郁唔太甜❀ 開心果軟芝士蛋糕一開始就係為咗呢個開心果ᴛᴇʀʀɪɴᴇ而來的第一次食ᴛᴇʀʀɪɴᴇ覺得榚狀嘅ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ好得意!唔知係咪有白朱古力同芝士嘅關係反而覺得開心果味唔係太出 食落無想像中咁滯 面頭嘅開心果碎多到唔洗錢咁 (*゚▽゚)ノ 增添口感外亦令成個味道突出返啲但開心果味濃郁啲會開心啲( ・-・̥ )❀ ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ店長特別推介夏天飲呢個啱哂!試青瓜同咖啡呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真係好清新可惜唔係好飲到啡味

位置唔算太方便 小店只有室內室外各兩個座位
食物以甜品為主 鹹食就只有三文治可以選擇
多謝店長詳細介紹 仲擔心我地叫咁多野會太飽(笑
好彩大胃王我地最後都食得哂
但60分鐘限時就食得有少少趕(՞߹ - ߹՞)
煙鴨胸蛋沙律雙拼三文治

❀ 煙鴨胸蛋沙律雙拼三文治♡♡
三文治內餡可以自由配搭 選擇單拼/雙拼
自家製嘅蛋沙律惹味之餘又唔會好漏
食落同煙鴨胸好ᴍᴀᴛᴄʜ!
花生醬巴斯克芝士蛋糕

❀ 花生醬巴斯克芝士蛋糕
花生醬控聽到花生醬味嘅巴斯克就二話不說地嗌咗!
質地偏硬唔算好軟心 有微微顆粒感
勝在花生醬味都夠濃郁唔太甜
開心果軟芝士蛋糕

❀ 開心果軟芝士蛋糕
一開始就係為咗呢個開心果ᴛᴇʀʀɪɴᴇ而來的
第一次食ᴛᴇʀʀɪɴᴇ覺得榚狀嘅ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ好得意!
唔知係咪有白朱古力同芝士嘅關係
反而覺得開心果味唔係太出 食落無想像中咁滯
面頭嘅開心果碎多到唔洗錢咁 (*゚▽゚)ノ
增添口感外亦令成個味道突出返啲
但開心果味濃郁啲會開心啲( ・-・̥ )
ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ

❀ ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ
店長特別推介夏天飲呢個啱哂!
試青瓜同咖啡呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真係好清新

花生醬巴斯克芝士蛋糕
開心果軟芝士蛋糕
ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ
2023-06-06 162 浏览
#20230528 🤍📍 好日子咖啡 佐敦文英街25B號地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#開心果Terrine $65💭 係舊區到有間日系小店,空間細細,成間舖都係得4個位🪑2個室內2個室外,🐷去當日好彩室內有位,雖然都唔算坐得好舒服但勝在有冷氣🪭舖頭入面仲有啲自家製既甜品,有啲只限堂食,呢個開心果Terrine就係其中一樣😎望落已經見到鴛鴦色,深色果邊食落實淨啲,都creamy滑身啲,淺色果邊texture就似普通芝士蛋糕,同深色比帶少少酸味🤏🏼配埋上面好多既開心果口感好豐富.#開心果忌廉曲奇 $50💭 呢個唔係普通既曲奇🍪係大到似鬆餅咁😅店員姐姐會幫手翻熱,拎上手熱辣辣🐷都攤左陣先食,啲邊邊好鬆化,中間個心又好軟熟帶啲啲creamy質地,然後每啖咬落都總會食到開心果粒粒,所以其實都係口感好豐富😎兩樣甜品單獨食都非常好,一齊食就稍嫌有啲漏🙈.#可可茶ComboSet #凍 $75💭 一杯係直接用可可粉沖既野飲,入面有70%可可30%蔗糖,用水直接開,無其他添加劑,偏濃味同埋偏酸,飲到底發現有啲粉未沖溶😅一杯係用可可殼浸泡既茶,有陣陣佛手柑味,兩杯交替飲都係種享受,又可以消滯又
#20230528 🤍
📍 好日子咖啡
佐敦文英街25B號地舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#開心果Terrine $65

#開心果忌廉曲奇 $50

#可可茶ComboSet #凍 $75
💭 一杯係直接用可可粉沖既野飲,入面有70%可可30%蔗糖,用水直接開,無其他添加劑,偏濃味同埋偏酸,飲到底發現有啲粉未沖溶😅一杯係用可可殼浸泡既茶,有陣陣佛手柑味,兩杯交替飲都係種享受,又可以消滯又可以解渴👏🏼

#佐敦美食 #🐷在佐敦 #🐷_食
2023-05-01 167 浏览
I would probably say that this coffee shop is a must for coffee lovers! Although the place was rather compact, service was good with a variety of unique flavoured coffee offered for selection. If you like your coffee shops, then this is a must-visit! We will be back again!
  • Signature Coffee
2023-04-12 224 浏览
Cafe細細間最多坐兩至三枱客人,我哋去到嘅時候,咁啱有一個女仔啱啱飲完,就可以坐到門口比較有特色嘅位置。☕️『黑咖啡(熱)』$34🍫『單品可可茶(凍)』$60哩個好特別,係有朱古力味嘅茶,大家可以試下🌰『Nutella 曲奇』$45甜咗少少,因為Nutella係咁嘅味,但同無糖飲品好夾!🍌『香蕉合桃蛋糕』$42。係一月尾食㗎啦,但覺得佢嘅甜品同飲品都好用心整,好想分享一下。📍 好日子咖啡 (佐敦)佐敦文英街25B號地舖。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

☕️『黑咖啡(熱)』$34
🍫『單品可可茶(凍)』$60
哩個好特別,係有朱古力味嘅茶,大家可以試下
『黑咖啡(熱)』$34 🍫『單品可可茶(凍)』$60

🌰『Nutella 曲奇』$45
甜咗少少,因為Nutella係咁嘅味,但同無糖飲品好夾!

🍌『香蕉合桃蛋糕』$42
香蕉合桃蛋糕

📍 好日子咖啡 (佐敦)
佐敦文英街25B號地舖

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-01-28
『黑咖啡(熱)』$34 🍫『單品可可茶(凍)』$60
香蕉合桃蛋糕
2023-04-11 192 浏览
話說Friend子係個超級開心果控😂😂💚💚所以bookmark左呢間Good Day Cafe 一段時間,尋日食完飯終於帶左佢黎試呢間佐敦(其實近柯士甸多啲)既復古小店。呢間舖頭應該主要做外帶,因為舖頭面積比較小,只係勉強放到兩set 二人枱,咁啱比我地坐到張~店家好熱情,全程都好nice咁介紹唔同款既曲奇同咖啡比我地😆😆不過我哋都係衝住開心果而黎,所以理所當然揀曬所有開心果item🤣🤣,亦當揀左店家當日推薦既可可茶:1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $502. 開心果芝士蛋糕 $553. 可可茶 $60如果單計口感,佢哋係做得相當唔錯既,軟心曲奇即場烘過外脆內軟,cheesecake 又creamy 順滑。不過,Friend子食完係非常失望既🙁🙁皆因雖然佢地個樣超級翠綠,但真係完!全!食!唔!出!開!心!果!味!☹️☹️☹️☹️💔💔💔曲奇既cream cheese太濃,完全蓋過開心果,芝士蛋糕只有上面鋪左開心果碎,但食落口真係無開心果味。可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品。公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你

1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $50
2. 開心果芝士蛋糕 $55
3. 可可茶 $60

可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品

公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你會覺得還可以)但今次我地真係「朝聖」式咁為左開心果而去,所以真係對佢有好高期望(而且佢定價都真係頗高😅😅)最後竟然完全無開心果味係真係令人幾失望🥲🥲🥲🥲🥲

衷心希望店家考慮改改個recipe,還一眾開心果迷佢哋日crave夜crave既開心果味🥺🥺亦都唔好嘥左去啦,畢竟佢地甜品口感真係好唔錯,無謂令味道成致命傷🫣🫣

味道:👩🏻‍💻5/10 (friend子比3/10😂😂😂)
性價比:👩🏻‍💻4/10
環境:👩🏻‍💻5/10
📍地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:5/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: Tea 15:00 ↞ ✦✧ Good Day Coffee (好日子咖啡) 同 Ima Coffee (伊間珈琲) 喺姊妹店,店舖嘅裝修都喺主要以木系色調加日系元素為主題,兩舖最印象深刻喺佢地將甜品嘅餐牌夾咗喺掛衣夾上面,做咗一個風鈴出嚟。而佐敦呢間只有四人座位打造成一間日系咖啡店,主打咖啡、巴斯克蛋糕同埋其他甜品。—————————————————————🧀🍰❝ 原味金賞巴斯克 ❞ $55☞ 呢個巴斯克蛋糕質感真喺做得唔錯,食落嘅口感滑溜又軟,而且中間有小小流心,食落好creamy,而且原味就會食到佢嘅溫呢拿籽,食完唔會覺得好漏,不過價錢比較貴。—————————————————————🥛☕️❝Flat White (Double Ristretto)❞ $45❀ +$5 Double Ristretto☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat Whi
📍地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖

—————————————————————

🧀🍰❝ 原味金賞巴斯克 ❞ $55

—————————————————————

❀ +$5 Double Ristretto

☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat White牛奶再小啲,而且相比標準Espresso 喺濃度低而萃取率高嘅咖啡,Ristretto 喺「短」嘅意思,所以只喺萃取咖啡嘅前中段。所以飲落甜度同埋酸度都比較突出,口感好濃郁,而且飲落好順滑。